🏴 زمینه سازی کربلا توسط امام حسن مجتبی علیهالسلام
☑️ در زمان حضرت مجتبی علیهالسلام اول مؤمن به آن بزرگوار حضرت سیدالشهداء بود که قبول داشت هر چه برادرم بگوید و انجام بدهد من مطیع او هستم. این مقام شریفی بود که آن حضرت داشت و در اثر همین متابعت از برادرش بود که جریان کربلا پایه ریزی شد؛ اگر آن متابعت نبود جریان کربلا و آثاری که از عاشورا و کربلا بود، نمیماند.
✖️فلذا دانشمندانی که درباره این جریان عجیب صلح زمانِ حضرت مجتبی علیهالسلام مطالبی نوشتند، تصریح کردند به اینکه جریان عاشورای امام حسین علیهالسلام قبل از آنکه حسینی باشد حسنی بود! پایهریزیاش را حضرت مجتبی علیهالسلام کرد و طوری اوضاع و احوال جور شد که حضرت سیدالشهداء از شهادت بتواند نتیجه بگیرد، وگرنه تحملاتی که آن حضرت تا مافوق کوهها کردند، اگر این مصیبات را صبر و تحمل نمیکردند و دست به شمشیر میبردند و شهید میشدند خودش و یارانش و حضرت سیدالشهداء و خاندان رسالت به طور کلی قتل عام شده بودند و آن آثار کربلا هم هیچ نبود؛ همه میگفتند همانطور که جنگ جمل شد، جنگ صفین شد، جنگ با خوارج شد؛ یک جنگ هم بعد از اینها شد و در آن جنگ همانهایی که این جنگها را به پا کرده بودند، از بین رفتند و تمام شد!؛ کار میافتاد دست مفسدین فی الارضی به نام بنی امیه و دیگر خدا میدانست که چهها میشد!.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
📆 روز بزرگداشت و سالروز وفات جناب سلمان فارسی سلام الله علیه ؛ ( ۸ صفر المظفر ۳۶ ق)
🔺 میگویند: #سلمان از ایران حرکت کرد. دور دنیا به هر جایی شد، میگردید پی آن کسی که میخواست. میدانست که از طرف خدای متعال و پروردگار عالم، یک کسی هست که صدای خدا را در جهان بلند میکند و میدانست که این صدا، به او خواهد رسید، تا بالأخره به محضر شریف نبوتی رسید و شد: «سلمان مِنّا اهلَ البیت»¹. چه مقامی است!. از شیراز یک کسی پا بشود، با آن وسائل آن روز پیادهروی، با عصای چوبی و، تو این سنگ و چوب و خار و اینها راه برود تا آن خواستهی خودش را پیدا کند. افرادی که اینجور هستند، اینها از طرف مقام اقدس #ولایت کبرای الهی، با آنها توجه میشود و زیر بالشان گرفته میشود!.
۹۵/۵/۱۷
🔺 ... در اخبار دارد که «سلمان مِنّا اهلَ البیت»
خب این "منّا اهل البیت" که بیان شده، اگر کسی در مقام ترقیات انسانی نباشد که "منّا اهل البیت" نیست. عایشه هم در جوار اهلبیت بود، ولی "منّا" نبود. پس جناب سلمان که در مقام فهم و شعور و ادراک و عبادت میآید در ردیف آنها قرار میگیرد، به خاطر این است که آن تعلیمات و تأدیبات و آن تربیتها را میپذیرد؛ وقتی پذیرفت، خودش به بلوغ میرسد. خودش که به بلوغ رسید، میفهمد که برای چه بوده و خودش که بوده است. خلاصه اینکه انبیاء و اولیاء (علیهمالسلام) مربیان تحمیلی نیستند. مربیان طبیعی انساناند و تجاربشان، تجارب بسیار عمیق و مفید و نافع برای بشر است.
۷۷/۲/۲۸
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_______________
۱) بحارالانوار ج ۱۰ ص ۱۲۳
@seyedololama
📆 سالروز شهادت جناب عمار رضی الله عنه؛ (۹ صفر المظفر ۳۷ ق)
🔹 دشمنان مذهب #شیعه، همانهایی که نه نمازشان، نه حجشان و نه عقایدشان مثل ماست، احادیثی نقل کردهاند که خداوند به واسطهی اینکه میخواسته ما سند داشته باشیم، اینها را کور و کر کرده تا این احادیث را نقل کنند و ما دیگر شبههای در روایت نداشته باشیم.
میفرماید: حضرت رسول (صلیاللهعلیه وآله) خطاب به #عمار فرمود: «تقتلک الفئة الباغیة». همان دستهای که نویسندگان این حدیث وقتی اسم بزرگشان #معاویه را میبرند، یک "رضیاللهعنه" نیز میگویند این حدیث را نقل کردهاند. به طوری در تاریخ اسلام این مطلب ثابت است که در روز جنگ با معاویه، وقتی که جناب عمار شهید شدند، در لشکر معاویه همهمهای رخ داد و همه به یاد این کلام حضرت افتادند و معاویه که دستپاچه شده بود گفت: علی، عمار را کشت نه ما، چون او عمار را به جنگ آورد!.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 کسب معرفت و شناخت و محبت الهی
🔹 ما باید هدفمان را این قرار دهیم که تا آخرین نفس در راه تمکن دادن و جایگیر کردن #معرفت الهی و #محبت الهی در وجود خودمان کار کنیم و بدانیم که این امر یک چیزی نیست که با تحصیلات درست شود، با عبادات درست شود. همهی اینها اجزای این کارند، ولی کافی نیستند.
باید توسل، ناله، فریاد، خدمت به خلق، احسانها، و هر چه که قابل انجام است، انجام دهیم، شاید یک بویی از این مسائل بیریم.
در مناجات شعبانیه یک جملهاش هست که خدایا من مأیوس نیستم که در مسألهای که عمرم را در آن صرف کردم مرا محروم کنی.
عمر انسان اگر بخواهد عمر گربه و موش حساب نشود، آن چیزی است که در این راه خرج میشود. از وقتی میفهمد خدا دارد و نمیشناسد او را، باید بیافتد در جادهی شناخت او تا دم مرگ.
حالا هر چه قسمتش شد، شد؛ دیگر این تقدیرات دست ما نیست. ما نمیدانیم پیش خدا چه ارزشی داریم و اعمال ما نزد او چه ارزشی دارند و چه نتیجهای بر آنها بار میشود. برنامه این است.
۸۲٫۱٫۲۷
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_6010430826624320483.mp3
519.7K
🔺 مزد رسالت
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 وقتی انسان به چیزی کاملاً متوجه شد، به وسیله او به آن مسرور میشود و از دوری از آن ناخشنود و غمناک میشود. اما اگر آمد و فهمید که وظیفه او با مالکالملوک خودش اموری است که یکیاش این است که بنده او باشد نه بنده خواستههای خودش، بنابراین خشنودی و ناخشنودی او دیگر عوض میشود.
🔸 زیارت عاشورا در بندگی انسان قرار میگیرد.
یعنی بنده وقتی فهمید که یکی از مقربان درگاه الهی به یک مصیباتی مبتلا شده، آن وقت دل غمین میشود. به چه علتی؟ نه برای خاطر نسبتهای مادی، بلکه برای خاطر اینکه مالکالملوک او مقربانی داشته، آن مقربان در راه بندگی او دچار مصیباتی شدند، دلش میگیرد.
🔹 و لذا وقتی که زیارت عاشورا تمام شد سر میگذارد بر سجده و بر این نعمت تشکر میکند و میگوید: «الحمدلله علی عظیم رزیّتی».
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 بیانی پیرامون تولی و تبری
🔹 «یحزنون لحزننا و یفرحون لفرحنا»؛ فرح و حزن دستی نیست!؛ یعنی مصنوعی نیست بلکه از درون و بی اختیار باید باشد. حالا مثلاً با هم در این مجلس آمدهایم که روضه است، خودمان را به حزن و گریه بیندازیم. خوب فرمودهاند این هم ثواب دارد چون ظاهراً به اهل حق کمکی شده و آنها به اندازهی یک نفر از غربت بیرون آمدهاند، اما در هر حال حزن و غم دستی دستی نمیشود. و همچنین شادی و فرح دستی دستی نمیشود، بلکه اینها باید تابع یک میزان باشد. آن میزان، خروج از حیوانیت و ورود به انسانیت است.
انسان قابل تربیت است که به انسانیت برسد. وقتی به انسانیت رسید در دلش حس تقوا میکند.
تقوا یعنی چه؟ یعنی کار زشت خوشایندش نیست. ولو از خودش، از برادرش، از پسرش، از خانوادهاش باشد. و کار خوب خوشایندش است حتی اگر از بیگانه باشد. اینها کم کم که پیدا شد علامت رشد فهم و شعور و استعداد انسانی در انسان است.
ما به چه زبانی بتوانیم این مسائلی را که بزرگان گفتهاند به گوش مسئولین برسانیم تا اینکه مسئولین #مجلس و مسئولین دولت یک اجتماعی برای تشخیص دردهای انسانی درست کنند که به فکر سلامت نسل باشند. این اولین مشکلی است که وجود دارد، ولی شنیده نشده در یک کشور اسلامی این موضوع فکری برایش شده باشد!.
۹۳.۴.۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_289901509271880302.mp3
859.8K
🔺 ذکر و یاد خدای متعال
☄ فلسفه ذکر شریف "بسم الله الرحمن الرحیم"
✅ اصلاح جامعه با درک محضر الهی
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
📆 به مناسبت سالروز بزرگداشت مرحوم علامه محمدباقر مجلسی
🔼 یکی از بزرگان ما مرحوم مجلسی (اعلی الله مقامه الشریف) در صفحه 100 بحار جلد اول میفرماید که:
«فاكثر الناس علمهم بالمبدا و المعاد و سائر اركان الايمان علم تصوري يسمّونه تصديقا»
⏹ –اينها كلماتی است که باید با آب طلا آن را نوشت، كه در جلد اول بحار آمده–
▶️ میفرمايد: اكثريت مردم، دانش آنها دربارهی پيدايش خودشان، مبدأ خودشان، عاقبت خودشان، معاد خودشان، اصلاً علم نيست، تصوير شنيده، آن را در قلبش شنيده، در قلبش موجود شده مثل تخت سياه كه [روی آن] ایمان را بنويسی، ايمان به قيامت، اينها؛ اما درون تخته كه فرو نمیرود و لذا با يک پاک كن هم فوری همهاش پاک میشود. يک كلمهاش هم باقب نمیماند.
#⃣ میفرمايد: اكثر مردم اين طوریاند. پس ما هم جزء اكثر هستيم، پدر و مادر ما، تربيتگاههای ما،معلمهای ما، فرهنگ ما كه ما را به اينجا رسانده، جزء اكثريت بوده نه جزء اقليت.
◀️ «فاكثر الناس علمهم بالمبدا و المعاد و سائر اركان الايمان» ايمان چند ركن دارد. اينها تشكيلاتش تصوری است نه تصديقی. باوری نيست، نوشتنی است. در ذهن آمده، در فكر آمده، به آن محل باور انسان ورود [پیدا] نكرده. راهش ندادند، در بسته بوده، موانع بوده.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ما باید با برخورد با این ادعیه و این اشعار و این کلمات عوض بشویم. چون در زمان غیبت خودشان دستور دادهاند به روات که این فرمایشات و این حرفها را ضبط کنید و به دست بعضیها برسانید. چون یک زمانی پیش میآید که آنها دیگر رؤیت این مسائل را ندارند. وقتی نداشتند پس سروکارشان با کتاب است، با روایت است، با حدیث است، با این چیزهاست. این است که اینها را برداشتهاند آوردهاند به دست ما دادهاند.
🔹 حالا ما که میخواهیم به حوزه بیاییم و طلبه بشویم و درس بخوانیم میخواهیم کار چه کسی را بکنیم؟ میخواهیم کار ائمه را بکنیم، میخواهیم فرمایشات آنها را ضبط کنیم و در وجود خودمان اجرا کنیم بعد هم تا بتوانیم به دیگران منتقل کنیم. از خانوادهمان گرفته، از همسایه مان گرفته، از هم حجره مان گرفته تا برسد تا هر جا که هست. معنای اینکه دنیا، دار دوستی نیست، دار دشمنی است این را بفهمیم و بفهمانیم.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 به مناسبت بزرگداشت حکیم الهی شیخالرئیس ابنسینا؛
🔹 در کتاب #اسرارالحکم مرحوم #سبزواری یکی از موانع درک حقایق را سوء اغراض میداند.
مثلاً گاهی هست که انسان زورش میآید که اصلاً یک مسألهای را که کسی گفته، آن حرف به کرسی بنشیند یا آن تفسیر یا آن نظر، تأیید بشود، زیرا انسان #غرض سوئی دارد در اینجا؛ سازش پیدا نمیکند. ولذا مرحوم #ملاصدرا و بعضی از #حکیمان خیلی دقیق، از همکارانشان و از بعضی از معاصرینشان در کتابهایشان، شکوه دارند و حتی شیخالرئیس #ابن_سینا هم #تکفیر شده که در این مورد یک رباعی گفته:
کفر چو منی، گزاف و آسان نبود
محکمتر از ایمان من، ایمان نبود
در دهر چو من یکی و آنهم کافر
پس در همه دهر، یک مسلمان نبود
شاید مرادشان از #سوء_اغراض این است که برخی دکاندارها اگر ببیند که یک کسی، یک رشتهای را ترویج میکند و دیگران هم به او معتقد میشوند، در اینصورت دکانشان ممکن است کساد بشود؛ فلذا از روی سوء غرض - و نه از روی تنها #جهل - در این کارها و در این مسائل جلوگیری به عمل میآورند.
۷۹٫۹٫۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama