کانال سید حسین کشفی
⚡️حُسن آن است كه هَوو به آن شهادت دهد 🔻 سخن عایشه درباره حضرت ام المومنین خدیجه کبری سلام الله علیه
⚡️مشاعره معاويه، عمروعاص و يزيد در مورد فضايل اميرمؤمنان على عليه السلام
🔻روزى معاويه با پسرش يزيد و وزيرش عمرو عاص نشسته بود. در آن حال جامهاى نفيس براى معاويه پيشكش آوردند كه معاویه به آن علاقه مند شد.
عمرو عاص خواست آن را از معاويه بگيرد و گفت: اين نيكو جامهاى است. معاويه گفت: بلى، نيكو جامهاى است! عمرو عاص دانست كه دل معاويه بدان مايل است. ديگر سخن نگفت. سپس يزيد گفت: اين نيكو جامهاى است. معاويه گفت: بلى، نيكو جامهاى است! يزيد نيز فهميد كه دل معاويه به آن جامه مايل است و ديگر سخننگفت.
🔸آنگاه عمرو عاص خواست جامه را از چنگ معاويه بيرون آورد. با شيطنت گفت: هر كدام از ما در مدح علىبن ابىطالب عليه السلام شعرى مىگوييم، هر يك بهتر گفتيم جامه را برمىداريم و گمانش اين بود كه معاويه از مدح او امتناع خواهد كرد.
🔹معاويه گفت:
خَيْرُ الوَرى مِن بعد احمد حيدرُ
والناسُ أَرضٌ و الوصِى سَماء
بهترين مردم بعد از رسول خدا حيدر است و مردمان زمينند و وصى پيغمبر آسمان است.
🔸عمرو عاص گفت:
و هو الذى شَهِد العدوّ بفضلِهِ
والفضل ما شَهِدَتْ به الاعداء
او كسى است كه دشمنش به فضلش شهادت داد و فضيلت آن است كه دشمن به آن شهادت دهد.
🔹يزيد - عليه اللعنة والعذاب - گفت:
كَمليحَة شَهِدَتْ بِحُسْنِها ضَرّاؤها
وَالحُسنُ ما شَهِدَتْ بِهِ الضَرّاء
مثل زن صاحب جمالى است كه هَووى او شهادت دهد به حُسن او و حُسن آن است كه هَوو به آن شهادت دهد.
شعر عمروعاص از نظر شیوایی عبارت، برنده تشخیص داده شد، و آن هدیه، نصیب او گردید.
📚 چهره درخشان قمر بنى هاشم عليه السلام ، ج۳، ص۲۹، تأليف شيخعلى ربّانى خلخالى.
شکوه کلام در نهج البلاغه، ص ۱۹۲
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ شرعیت نوروز
🔻 استاد سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته)
🔹در بحث نوروز برای اثبات شرعی بودن و انتساب این بزرگداشت به شرع نیازمند اثبات صحت سندی هستیم .
این نکته را ضمیمه کنم که ما در روایات دو دسته روایات درباره نوروز داریم یک دسته آن را تایید کرده و دسته دیگر آن را تایید نمی کنند ولی هیچ یک از این دو دسته از صحت سندی لازم برخوردار نیستند. لذا بهتر است درباره نظر شرع نسبت به نوروز سکوت کنیم هر چند درستی سنت های نیک نوروز همچون صله رحم و دید و بازدید و کمک به مستحقان و بهداشت منازل را می توان از عمومات و اطلاقات استفاده کرد.
ناگفته نماند که انجام دیگر رسومات بی ضرر نوروز بدون رنگ دینی دادن بدان هیچ اشکالی ندارد و صحبت از بدعت در اینجا بیجا است.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️دعای «اللهمّ اني اسالك بكتابك المنزل و ما فيه...»
🔻 باز کردن قرآن و خواندن این دعا از اعمال مشهور و مشترک شبهای قدر است. اما در کتاب کافی این عمل نه برای شبهای های قدر بلکه برای دهه دوم ماه رمضان با تعبیر «الثلث الثاني من شهر رمضان» ذکر شده است. با توجه به این که در سایر نقل ها این دعا مخصوص شب های قدر با تعبیر «ثلاث لیال» آمده ، احتمال می رود «الثلث الثانی» محرف «ثلاث لیال» یا «الثلاث لیال» باشد.
🔹این نکته را محضر استاد سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته) مطرح کردم که این گونه جواب دادند:
🔸احتمال تحریف کاملا میرود. ممکن است اصل عبارت: الثلاث لیال (با الف و لام عهد) باشد که در این صورت تفسیر آن از سوی شیخ مفید در مقنعه به سه شب احیاء دلچسبتر میگردد.
⬅️ نقل های مختلف روایت را در ذیل ملاحظه کنید:
۱) الكافي ج ٢ ص ٦٢٩ عن زرارة عن ابي جعفر عليه السلام قال قال : تاخذ المصحف في الثلث الثاني من شهر رمضان فتنشره و تضعه بين يديك و تقول: اللهمّ اني اسالك بكتابك المنزل و ما فيه و فيه اسمك الاعظم الاكبر و اسماؤك الحسنى و ما يخاف و يرجى ان تجعلني من عتقائک من النار و تدعو بما بدا لک من حاجة .
۲) و في المقنعة ص ١٩٠ : و تاخذ المصحف في ثلاث ليال من الشهر و هي ليلة تسع عشرة و ليلة احدى و عشرين و ليلة ثلاث و عشرين فتنشره و تضعه بين يديك و تقول: اللهم اني اسالك بكتابك المنزل و ما فيه و فيه اسمك الاعظم و اسماؤك الحسنى و ما يخاف و يرجى ان تجعلني من عتقائك و طلقائك من النار و تدعو بما بدا لك .
۳) و في الدعوات للراوندي ص ٢٠٦ و عن زرارة قال قال الصادق عليه السلام: تاخذ المصحف في ثلاث ليال من شهر رمضان فتنشره ...الحديث و فيه: ان تجعلني من عتقائك من النار
۴) و قريب منه في الاقبال ج ١ ص ١٨٦ : رويناه باسنادنا الى حريز بن عبد الله عن ابي جعفر عليه السلام قال تاخذ المصحف في ثلاث ليال من شهر رمضان فتنشره ...الحديث.
و الظاهر سقوط "عن زرارة " من السند .
۵) و في زاد المعاد ص ١٢٦: و يستحب في هذه الليالي [لیالي القدر] ان ياخذ القرآن بیده و یفتح و یقرا هذا الدعاء : اللهم انی اسالك بكتابك المنزل على نبیك المرسل و ما فيه ...ثم يطلب حوائجه من الله تعالی فانها مقضیة ان شاء الله
و یروی عن الامام الباقر و الصادق علیهما السلام ان تنشر المصحف بعد ذلك على راسك و تقول اللهم بحق هذا القرآن ...ثم قل عشر مرات بک یا الله و عشرا بمحمد ...و عشرا بالحجة القائم صلوات الله علیهم ثم تطلب ما شئت .
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️آینده ما دست اینهاست
🔻آیة الله شیخ محمدرضا مامقانی
🔹مرحوم والد ما [آیة الله شیخ محی الدین مامقانی] مقید بود در مجالس روضه برای همه بلند می شد و احترام می کرد و حتی این اواخر دست ایشان را می گرفتند و بلند می کردند. من نیز مقید هستم در مجالس به صورت ویژه بچه ها را تحویل بگیرم، چون بچه ها تحقیر میشوند و حال آن که آن بچه کاملاً متوجه میشود و رفتار من را بخاطر می سپارد ، آینده ما دست اینهاست. گاه یک رفتار ما سبب می شود او از مجلس عزاداری دور شود.
⬅️ در حاشیه فرمایش استاد مامقانی (دامت برکاته) عرض می کنم:
ما روحانیون گزاره های دینی را دایما از شبکه های تلویزیون و منبر مستقیما و مکررا بیان کردیم اما همزیستی اخلاقی بلند مدت در زندگی روزمره در کنار مردم را فراموش کردیم. آن چه که تأثیرگذار است همین زندگی با مردم است، و لذا روایت شریفه هم می گوید: کونوا دعاة للناس بغیر السنتکم، با غير زبان خويش مردم را (بكيش و مذهب خود) دعوت كنيد.
📆 ۶ فروردین ۱۴۰۳؛ دارالرضای حجةالاسلام والسلمین محمدرضا شاه آبادی
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️آینده ما دست اینهاست 🔻آیة الله شیخ محمدرضا مامقانی 🔹مرحوم والد ما [آیة الله شیخ محی الدین مامقان
⚡️نشستهای رمضانیه
🔻«یکی از سنتهای قدیمی محافل علما و اهل حوزه، پدیدهای است که من آن را نشستهای رمضانیه نام میگذارم! در عُرف حوزوی به آنها گعده هم میگویند و این گعده اگرچه تحت اللفظی همان قَعده و نشست است اما مفهوم قابل انبساطی دارد که میتواند از یک دورهمی ساده تا یک جلسه مناقشه علمی در حد جلسه دفاع پایاننامه دکتری را در خودش جا بدهد! بعضی جاها اینقدر این مفهوم جدی است که رسما تحت عنوان دروس رمضانیه قرار میگیرد! به این معنا که بعضی از اصحاب علم و یا حتی مراجع از دیرباز مباحث جداگانهای را خارج از برنامه رسمی و سالیانه دروسِ حوزوی، در یک رمضان و یا حتی چند رمضان به صورت ممتد تدریس میکرده و میکنند.» ۱
🔹مرحوم آیة الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی نیز سنت نشست های رمضانیه را از دیرباز در نجف و تهران و قم داشتند و خاطرات آن جلسات در خاطر عاطر دوستان و نزدیکان ایشان به یادگار مانده است.
🔸اکنون نیز به همت حجة الاسلام والمسلمین محمدرضا شاه آبادی (فرزند مرحوم آیةالله شاه آبادی) این جلسه در شب های ماه مبارک رمضان ساعت۱۱ در خیابان چهارمردان ک۱۷ پ۱۴ با حضور علما و طلاب و علاقهمندان برگزار می شود.
۱. نوشته آقای جمال اشرفی شاهرودی
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️نشستهای رمضانیه 🔻«یکی از سنتهای قدیمی محافل علما و اهل حوزه، پدیدهای است که من آن را نشستهای
⚡️نشست رمضانیه مرحوم آیة الله شاه آبادی با وعاظ و روحانیون تهران
📆 ۱۳۷۱ش
🔻 از اسناد و تصاویر کتاب حدیث نصر
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️نشست رمضانیه مرحوم آیة الله شاه آبادی با وعاظ و روحانیون تهران 📆 ۱۳۷۱ش 🔻 از اسناد و تصاویر کتاب
⚡️ نشست رمضانیه و قرائت هزارمرتبه سوره قدر!
🔻 مرحوم آیة الله سید کاظم ارفع
🔹 یکی از نکات مهمی که بنده در شخصیت مرحوم آیة الله شاهآبادی سراغ دارم، این است که هم اهل ذکر بود و هم اهل عمل. به خاطر دارم که در تهران در منزل خود در شبهای ماه مبارک رمضان مراسمی دایر میکرد و این مراسمها چندین سال متوالی ادامه داشت. در آن شبهای ماه مبارک رمضان شبی هزار بار سورۀ قدر را میخواند. ما، دوستان و آشنایان خود را هم دعوت میکرد؛ در حالی که چنین چیزی در توان ما نبود و نهایتاً میتوانستیم پنجاه بار سورۀ قدر را بخوانیم؛ اما ایشان مقید بود شبی هزار بار آن سوره را تلاوت کند. تمام شبهای ماه مبارک رمضان را بیدار میماند و سورۀ قدر را مکرراً تا اذان صبح میخواند.
🔸این پافشاری در اذکار و خواندن ذکرهای اینچنین طولانی نشان دهندۀ ارادت قلبی ایشان به ذات ربوبی بود. اگر دنیا به ایشان اقبال کرد و اگر فرزند مرحوم آیتالله العظمی محمدعلی شاهآبادی، استاد حضرت امام خمینی(ره) است، باعث نمیشود که از جرگۀ بندگی خداوند خارج بشود ... همیشه در نماز سجدههای طولانی میکرد و من از نزدیک شاهد این قضیه بودم که نافلههای شب را کامل میخواند.
🔹 هر کسی به هر کجا که رسیده، از دعای سحر بوده است. حافظ شیرازی از اول تا آخر دیوانش دائم به این مسئله اشاره میکند و تعبیر «دوش وقت سحر» یا «دولت سحری» یا ... را در اشعارش به کار میبرد؛ چون میدانست که انسان هر چه به دست بیاورد از دعای سحر میباشد. تقسیم روزی، تقسیم و کسب فضایل معنوی از هنگام سحر است. حاجتهای بزرگ انسان در دعای سحری میتواند به دست بیاید.
📚 مصاحبه با مجله حریم امام، ش۳۱۵.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️درباره اثر قرائت هزار بار سوره قدر در شبهای ماه مبارک رمضان، اینجا و اینجا و اینجا و اینجا را مطالعه کنید.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ عبای خود را روی مرد شامی انداخت
🔻 حدیثی زیبا درباره اخلاق کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیهالسلام
🔹ابن سعد در طبقات: قال : أخبرنا عبيد الله بن موسى ، قال : أخبرنا شداد الجعفي ، عن جدته أرجوانة ، قالت : أقبل الحسن بن علي وبنو هاشم خلفه ، وجليس لبني أمية من أهل الشام ، فقال : من هؤلاء المقبلون ؟ ما أحسن هيئتهم! فاستقبل الحسن ، فقال: أنت الحسن بن علي ؟ قال : نعم ، قال : أتحب أن يدخلك الله مدخل أبيك ؟ فقال: ويحك ومن أين وقد كانت له من السوابق ما قد سبق ؟ ، قال الرجل: أدخلك الله مدخله فإنه كافر وأنت!
فتناوله محمد بن علي من خلف الحسن فلطمه لطمة لزم بالأرض فنشر الحسن عليه رداءه ، وقال : عزمة مني عليكم يا بني هاشم لتدخلن المسجد ولتصلن ، وأخذ بيد الرجل فانطلق إلى منزله فكساه حلة وخلى عنه
🔸روزی جمعی از بنی امیّه در محلّی نشسته بودند و در جمع ایشان یک نفر از اهالی شام نیز حضور داشت و امام حسن مجتبی علیه السلام به همراه عدّه ای از بنی هاشم از آن محلّ عبور می کردند، مرد شامی به دوستان خود گفت: اینها چه کسانی هستند، که با چنین هیبت و وقاری حرکت می کنند؟ [گفتند: او حسن، پسر علیّ بن ابی طالب علیه السلام است؛ و همراهان او از بنی هاشم می باشند.] مرد شامی از جای برخاست و به سمت امام حسن مجتبی علیه السلام و همراهانش حرکت نمود؛ و، چون نزدیک حضرت رسید گفت: آیا تو حسن، پسر علیّ هستی؟ حضرت فرمود: بلی. مرد شامی گفت: دوست داری همان راهی را بروی که پدرت رفت؟ حضرت فرمود: وای بر تو! آیا می دانی که پدرم چه سوابق درخشانی داشت؟
مرد شامی با خشونت و جسارت گفت: خداوند تو را همنشین پدرت گرداند، چون پدرت کافر بود و تو نیز همانند او کافر هستی.
در این لحظه، محمد بن علی (محمد حنفیه) سیلی محکمی به صورت مرد شامی زد و او را نقش بر زمین ساخت
امام حسن علیه السلام فورا عبای خود را روی مرد شامی انداخت و از او حمایت نمود؛ و سپس به همراهان خود فرمود: شما از طرف من مرخّص هستید، بروید در مسجد نماز گذارید تا من بیایم.
پس از آن امام علیه السلام دست مرد شامی را گرفت و او رابه منزل آورد و یک دست لباس نیز به او هدیه داد و سپس روانه اش نمود.
@seyyed_hossein_kashfi
استاد اشتهاردی .mp3
9.37M
⚡️ بیانات مرحوم آیة الله شیخ علی پناه اشتهاردی
🔻بعد از ارتحال مرحوم آیة الله شیخ مرتضی حائری در اسفند سال۶۴، دروس حوزه علمیه قم به مدت یک هفته تعطیل می شود اما آقای اشتهاردی بعد از یکی دو روز درس شرح لمعه خود را برگزار می کند و به همین مناسبت ضمن تجلیل از مرحوم آقای حائری بیست دقیقه ی اول درس را به جریان تأسیس حوزه علمیه قم و سختی های تحصیل علوم دینی در دوران پهلوی و توصیه هایی درباره تحصیل علم و تهذیب نفس و ... اختصاص میدهد.
🔹 پیشنهاد می کنم این صوت را کامل گوش کنید.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️آینده ما دست اینهاست 🔻آیة الله شیخ محمدرضا مامقانی 🔹مرحوم والد ما [آیة الله شیخ محی الدین مامقان
⚡️سراغ منزل همه اهالی روستا می رفتند
🔻 استاد حاج شیخ محمدحسن معزالدینی (دامت برکاته)
🔹«من یک سفر به کوهستان رفته و منزل مرحوم آیةالله شیخ محمد کوهستانی را دیده ام. این منزل به همان سبک سابق باقی مانده است. از اهالی آن منطقه شنیدم که سیره و روش ایشان در سال نو این بود که وقتی سال تحویل می شد سراغ منزل همه اهالی روستا می رفتند، از اولین منزل روستا شروع می کردند، درب خانه را می زدند و می گفتند: مشت حسن! سال نو را تبریک می گویم ان شاء الله امسال خداوند به محصولت برکت بده ... بعد خانه دوم و به همین ترتیب به همه اهالی تبریک می گفتند، سپس به منزل می آمدند و این بار همه مردم به دیدن ایشان می آمدند.»
🔸 ذهب الذین یعاش في أکنافهم
بقی الذین وجودهم لا ینفع
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️راه خلیل الله شدن
1️⃣ اطعام و نماز شب
🔹قال رسول الله صلى الله عليه و آله : ما اتَّخَذَ اللّه ُ إبراهيمَ خَليلاً إلاّ لإِطعامِهِ الطَّعامَ، و صلاتِهِ باللَّيلِ و النّاسُ نِيامٌ
🔸پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : خداوند ابراهيم را خليل خود نكرد، مگر از آن رو كه مردم را اطعام مى كرد و شب هنگام كه مردم خفته بودند او به نماز مى ايستاد .
2️⃣ کمک کردن و کمک نخواستن
🔹قال الرضا علیه السلام: إِنَّمَا اتَّخَذَ اللَّهُ إِبْرَاهِیمَ خَلِیلًا لِأَنَّهُ لَمْ یَرُدَّ أَحَداً وَ لَمْ یَسْأَلْ أَحَداً قَطُّ غَیْرَ اللَّهِ تَعَالَی
🔸امام رضا علیهالسلام فرمود: خداوند، ابراهیم(ع) را به عنوان خلیل خود انتخاب کرد زیرا هرگز تقاضا کننده ای را محروم نساخت و هیچ گاه از کسی غیر از خدا، تقاضایی نکرد.
3️⃣ سجده
🔹قَالَ قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) لِمَ اتَّخَذَ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِبْراهِيمَ خَلِيلًا قَالَ لِكَثْرَةِ سُجُودِهِ عَلَى الْأَرْضِ
🔸از امام صادق پرسیدم چگونه حضرت ابراهیم خلیل الله شد؟ فرمود به خاطر سجده های زیادی که داشت.
4️⃣ ذکر صلوات
🔹عَنْ عَبْدِ الْعَظِيمِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْحَسَنِيِّ قَالَ سَمِعْتُ عَلِيَّ بْنَ مُحَمَّدٍ الْعَسْكَرِيَّ (ع) يَقُولُ إِنَّمَا اتَّخَذَ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِبْراهِيمَ خَلِيلًا لِكَثْرَةِ صَلَاتِهِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ ص
🔸حضرت عبد العظیم حسنی گوید از امام هادی علیه السلام شنیدم که میفرمود همانا خداوند حضرت ابراهیم را دوست خود برگزید به این خاطر که او بسیار بر محمد و آلش صلوات میفرستاد.
📚 علل الشرایع ص۳۴-۳۵
@seyyed_hossein_kashfi