13.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️ البروجردي و ما ادراك ما البروجردي
🔻 خاطره جالب آیة الله العظمی علوی گرگانی پیرامون تجلیل امام خمینی از آیة الله العظمی بروجردی
🔹 خداوند امام خمینی را رحمت کند، ما یک روز در درس ایشان بودیم که مطلبی را از مرحوم آیةالله بروجردی از کتاب نهایة الأصول آقای منتظری نقل کردند، ایشان بعد از این که اسم آقای بروجردی را آوردند گفتند: «سلام الله علیه» تا گفتند «سلام الله علیه» شاگردان ایشان _در مسجد سلماسی_ تبسّمی کردند که آقا مثلاً اشتباهی به جای «رضوان الله تعالی عليه» از عبارت «سلام الله علیه» استفاده کردهاند.
🔸 مرحوم امام فرمودند: «باز هم میگویم سلام الله عليه، البروجردي و ما أدراك ما البروجردي» آن وقت مرحوم امام به تفصیل در فضیلت، شخصیت علمی و نیز احاطه آیةالله بروجردی به مسائل روز سخن گفتند و ما هم از فرمایشات ایشان در مقام آقای بروجردی فهمیدیم که چقدر نسبت به آقای بروجردی عنایت دارند.
📚 آیت علم و عمل، ص۱۱۱.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️حس آدم شناسی
🔻دیدید گاهی بی دلیل از کسی خوشمون میاد یا برعکس از کسی خوشمون نمیاد؟ چقدر میشه به این حس اعتماد کرد!؟
🔹عَنْ جَابِرِ بْنِ يَزِيدَ ، عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) ، قَالَ: لَمَّا اُحْتُضِرَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) جَمَعَ بَنِيهِ حَسَناً وَ حُسَيْناً وَ اِبْنَ اَلْحَنَفِيَّةِ وَ اَلْأَصَاغِرَ مِنْ وُلْدِهِ، فَوَصَّاهُمْ وَ كَانَ فِي آخِرِ وَصِيَّتِهِ: يَا بَنِيَّ، عَاشِرُوا اَلنَّاسَ عِشْرَةً إِنْ غِبْتُمْ حَنُّوا إِلَيْكُمْ، وَ إِنْ فُقِدْتُمْ بَكَوْا عَلَيْكُمْ. يَا بَنِيَّ، إِنَّ اَلْقُلُوبَ جُنُودٌ مُجَنَّدَةٌ ، تَتَلاَحَظُ بِالْمَوَدَّةِ، وَ تَتَنَاجَى بِهَا، وَ كَذَلِكَ هِيَ فِي اَلْبُغْضِ، فَإِذَا أَحْبَبْتُمُ اَلرَّجُلَ مِنْ غَيْرِ خَيْرٍ سَبَقَ مِنْهُ إِلَيْكُمْ فَارْجُوهُ، وَ إِذَا أَبْغَضْتُمُ اَلرَّجُلَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ سَبَقَ مِنْهُ إِلَيْكُمْ فَاحْذَرُوهُ .
🔸جابر بن يزيد از حضرت باقر عليه السّلام روايت كرده كه وقتى امير مؤمنان عليه السّلام در بستر مرگ افتاد دو پسرش حسن و حسين و پسرش محمّد حنفيه و فرزندان خردسالش را گردآورد و وصيّتشان فرمود و آخرين وصيّتش اين بود:اى پسران من با مردم چنان همنشينى كنيد كه وقتى ناپديد شديد به دنبالتان بيايند و چون شما را از دست دادند برايتان بگريند.اى پسران من،همانا قلبها سربازانى بسيج شدهاند كه به سبب محبت همديگر را درمىيابند و با هم درد دل مىكنند.و در دشمنى نيز چنيناند پس هرگاه كسى را دوست داشتيد بىآنكه از پيش به شما نيكى كرده باشد به او اميدوار شويد و اگر كسى را بىآنكه قبلا به شما بدى كرده باشد دشمن داشتيد از او دورى كنيد.
📚 الأمالي (للطوسی) ج ۱، ص ۵۹۵
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ امام صادق (علیه السلام) در منطقه حیره / ۱
🔻 استاد معظم آقای حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی دامت برکاته:
🔹امام صادق (ع) مدتی از عمر مبارک خود را در حیرة ساکن بودهاند. اینکه سکونت حضرت در حیره چه مدت بوده، نیاز به یک تحقیق جدّی دارد. همچنین به چه دلیلی ایشان در این منطقه سکونت نمودهاند نیز، نیازمند بررسی و تحقیق است.
آقای باقر شریف قرشی در موسوعه سیره اهل بیت، در بخش زندگی امام صادق (ع) آوردهاند که حضرت اختیارا در حیرة ساکن شدند. آقای پاکتچی در دایرة المعارف بزرگ اسلامی در رابطه با علّت سکونت حضرت، تعبیر به الزامات سیاسی نمودهاند. اطلاعات ایشان در مورد حیرة کم است هر چند مقاله ایشان گسترده و دارای منابع زیادی است؛ ولی در مورد حیره منابع ایشان در آن مقاله اندک است. در حالی که اطلاعات گستردهتری در مورد حیره وجود دارد.
🔸منطقه جغرافیایی حیره
در معجم البلدان، حیرة را همان نجف دانسته است:
الحِيرَةُ: بالكسر ثم السكون، و راء: مدينة كانت على ثلاثة أميال من الكوفة على موضع يقال له النّجف زعموا أن بحر فارس كان يتّصل به .
مراد از بحر فارس، همان خلیج فارس است. گویی خلیج فارس تا نجف بوده است و اینگونه تصور شده است.
نزدیک منطقه صافی صفا در نجف، بحر النجف وجود دارد. بحر النجف، قسمتی در نجف است که حدود ۵۰ متر پایین رفته است. گویا دریاچهای بوده که خشک شده است. شاید مراد حموی در معجم البلدان، همان بحر نجف بوده است.
قبر امیر المومنین در برخی روایات، بین الحیرة و النجف ذکر شده است. مراد از نجف در این روایات نیز ممکن است همان بحر النجف باشد. حاصل آنکه حیره نزدیک نجف است. البته نزدیک بودن حیره به کوفه گویا روشن است.
🔹منطقه هاشمیه
به نظر میرسد که منطقه حیره در نزدیکی منطقه هاشمیه بوده است. مرکز حکومت سفّاح، حیره بوده است. او شروع به ساخت یک شهر حکومتی به نام هاشمیه میکند. سفاح از دنیا میرود در حالی که ساخت این شهر به پایان نرسیده بوده است. پس از او، منصور که در راس امور قرار می گیرد، یک شهر دیگر به نام هاشمیه تاسیس میکند. تعبیر برخی از روایات به مدینة ابی جعفر از این رو است. یعنی نه آن هاشمیّه اول؛ بلکه هاشمیه ابی جعفر.
این هاشمیه قبل از ساخت بغداد، محل حکومت بنی العبّاس بوده است. پس از تاسیس شهر بغداد، مرکز حکومت به بغداد انتقال پیدا میکند. سکونت حضرت در حیرة [در زمان منصور] ظاهراً در زمانی است که منصور در هاشمیه بوده است. از آن جهت که هاشمیه یک شهر حکومتی بوده است نه سکونتی، منصور به جهت آنکه حضرت را تحت نظر قرار دهد، حضرت را برای سکونت به حیره که بیشتر جنبه سکونتی داشته و نزدیک هاشمیه بوده است، منتقل میکنند. در برخی روایات وارد شده است که زمانی که حضرت در حیره بودهاند، گاهی منصور، حضرت را احضار میکرد و حضرت با مرکبی به سمت او میرفت. ظاهراً مسافت چندانی بین حیره و هاشمیه نبوده است.
🔸اظهار قبر امیر المؤمنین در زمان سکونت حضرت در حیره
در ایامی که حضرت در حیرة ساکن بودهاند، چند اتّفاق مهمّ رخ میدهد. یکی از این وقایع، اظهار قبر امیرالمؤمنین است. قبر حضرت تا زمان امام صادق ع از ترس خوارج و بنی امیه مخفی بوده است. روایات زیادی بر اظهار قبر، توسّط حضرت صادق (ع) دلالت دارد.
کافی ج۱، ص۴۵۶، رقم۶ و ج۴، ص۵۷۱، رقم۱.
کامل الزیارات، باب۹: تمامی روایات این باب مربوط به همین مساله است. الدلالة علی قبر امیر المومنین (ع)
فرحة الغری، ص۶۵-۷۲، و ص۱۰۰-۱۰۱.
شیخ مفید، بیان کرده است که در زمان ابی جعفر المنصور، قبر حضرت، اظهار شده است. در روایتی از کامل الزیارات وارد شده است که در زمان سفّاح همیشه حضرت به زیارت امیر المومنین میرفتند:
«حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ جَعْفَرٍ الرَّزَّازُ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحُسَيْنِ بْنِ أَبِي الْخَطَّابِ الزَّيَّاتِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ جَرِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنِّي لَمَّا كُنْتُ بِالْحِيرَةِ عِنْدَ أَبِي الْعَبَّاسِ كُنْتُ آتِي قَبْرَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع لَيْلًا وَ هُوَ بِنَاحِيَةِ النَّجَفِ إِلَى جَانِبِ الْغَرِيِّ النُّعْمَانِ فَأُصَلِّي عِنْدَهُ صَلَاةَ اللَّيْلِ وَ أنْصَرِفُ قَبْلَ الْفَجْرِ» .
📆 خارج فقه زکات، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ امام صادق (علیه السلام) در منطقه حیره / ۲
🔹 سفر اول امام صادق (علیه السلام) به حیره در زمان سفاح
ظاهراً دو بار حضرت به این منطقه منتقل شدهاند. یکبار در زمان ابی العباس السفّاح و یکبار در زمان ابوجعفر المنصور. روایات مربوط به حیره سه دسته است. در برخی وارد شده است که «قدم علی ابی العباس» و در برخی وارد شده است که «قدم علی ابیجعفر المنصور» و در برخی توضیح داده نشده که در زمان کدام یک از حکّام بوده است.
سفر اول حضرت امام صادق (علیه السلام) - که در روایت صفوان با تعبیر حمله اولی از آن یاد شده - مربوط به زمان ابوالعباس سفّاح است که صفوان جمّال حضرت را به حیره میبرد. صفوان جمال با بنی العباس مرتبط بوده است. داستان شترهای او با منصور هم معروف است. (رک: رجال الكشي، ص: ۴۴۱)
🔸 وقتی حضرت [در زمان سفاح ] وارد حیره میشوند، جمعیت کثیری برای زیارت حضرت می آیند. محمد بن معروف هلالی میگوید من تا سه روز موفق به زیارت حضرت نشدم و روز چهارم حضرت در مسیری مرا دید و در ادامه داستان مفصّلی نقل میکند که یک روایت مفصّلی است که در منابع مختلف نقل شده است. این روایت در اصول ستّ عشر، و همچنین در نوادر علی بن اسباط و برخی منابع دیگر ذکر شده است. [قال: مضيت الى الحيرة الى ابى عبد اللّه جعفر بن محمد عليهما السلام فى وقت السفاح فوجدته قد تداك الناس عليه ثلثة ايام متواليات فما كان لى فيه حيلة و لا قدرت عليه من كثرة الناس و تكانفهم عليه ... الأصول الستة عشر، ص:۱۳۱]
🔹در زمان سفاح، در برههای مردم از ملاقات با حضرت منع شده بودند. داستان خیار فروش معروف که یک مساله شرعی داشت و میخواست خدمت حضرت برسد، مربوط به زمان سکونت حضرت در حیره است که در زمان ابی العبّاس، اتّفاق افتاده است. این داستان در خرائج و جرائح راوندی وارد شده است. [أَنَّ هَارُونَ بْنَ خَارِجَةَ قَالَ كَانَ رَجُلٌ مِنْ أَصْحَابِنَا طَلَّقَ امْرَأَتَهُ ثَلَاثاً فَسَأَلَ أَصْحَابَنَا فَقَالُوا لَيْسَ بِشَيْءٍ فَقَالَتِ امْرَأَتُهُ لَا أَرْضَى حَتَّى تَسْأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع وَ كَانَ بِالْحِيرَةِ إِذْ ذَاكَ أَيَّامُ أَبِي الْعَبَّاسِ. قَالَ فَذَهَبْتُ إِلَى الْحِيرَةِ وَ لَمْ أَقْدِرْ عَلَى كَلَامِهِ إِذْ مَنَعَ الْخَلِيفَةُ النَّاسَ مِنَ الدُّخُولِ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع... الخرائج و الجرائح، ج۲، ص: ۶۴۲]
🔸در زمان سفّاح، ممانعتها و سختگیریهای شدید نسبت به امام صادق (علیه السلام) بوده است. در روایتی وارد شده است که حضرت به جهت حکم سفّاح به عید فطر، به جهت تقیّه افطار نمودند و فرمودند:
«سَهْلُ بْنُ زِيَادٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَكَمِ عَنْ رِفَاعَةَ عَنْ رَجُلٍ عَن أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي الْعَبَّاسِ بِالْحِيرَةِ فَقَالَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ مَا تَقُولُ فِي الصِّيَامِ الْيَوْمَ فَقُلْتُ ذَاكَ إِلَى الْإِمَامِ إِنْ صُمْتَ صُمْنَا وَ إِنْ أَفْطَرْتَ أَفْطَرْنَا فَقَالَ يَا غُلَامُ عَلَيَّ بِالْمَائِدَةِ فَأَكَلْتُ مَعَهُ وَ أَنَا أَعْلَمُ وَ اللَّهِ أَنَّهُ يَوْمٌ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ فَكَانَ إِفْطَارِي يَوْماً وَ قَضَاؤُهُ أَيْسَرَ عَلَيَّ مِنْ أَنْ يُضْرَبَ عُنُقِي وَ لَا يُعْبَدَ اللَّهُ». کافی، ج۴، ص۸۳
🔹جریان معلی بن خنیس در زمان سفاح
جریان کشته شدن معلی بن خنیس در دوران ابوالعباس سفّاح واقع شده است. معلّی بن خنیس که از یاران امام صادق (علیه السلام) بود، توسّط امیر مدینه، داود بن علی، دستگیر میشود و به فرمان او، توسّط صاحب شرطه یا رئیس پلیس او که صیرافی نام دارد، کشته میشود. در آن زمان حضرت امام صادق (علیه السلام) در مدینه ساکن بودهاند. در مورد وقایع مربوط به معلّی بن خنیس، هیچ صحبتی از خلیفه و سفاح و منصور نیست. قتل معلّی، به وسیله داود بن علی صورت گرفته است. داود بن علی، امام (علیه السلام) را هم تحت فشار قرار میدهد و حضرت او را نفرین میکند. داود بن علی، یک ماه پس از قتل معلّی به سبب نفرین حضرت در سال ۱۳۳ از دنیا میرود. در رابطه با این واقعه روایات متعدّدی نقل شده است که اطمینان به صدور آنها وجود دارد و مسلّم است که این قضایا در مدینه رخ داده است و ارتباطی به کوفه و حیره ندارد.
📆 خارج فقه زکات، ۲۷ اردیبهشت، ۳ و ۹ خرداد ۱۴۰۲
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ امام صادق (علیه السلام) در منطقه حیره / ۳
🔹 سفر دوم امام صادق (علیه السلام) به حیره در زمان منصور
این سفر نیز صفوان جمال حضرت را به حیره برده است و در روایتی در کافی از آن تعبیر به حمله دوم شده است (عَنْ صَفْوَانَ الْجَمَّالِ قَالَ: حَمَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام الْحَمْلَةَ الثَّانِيَةَ إِلَى الْكُوفَةِ وَ أَبُو جَعْفَرٍ الْمَنْصُورُ بِهَا ... کافی، ج۶، ص: ۴۴۵)
این سفر در دوره منصور است، مصادف با زمانی است که هنوز قیام نفس زکیه تمام نشده است. در این زمان امام صادق (علیه السلام) و عبدالله (پدر نفس زکیّه) را به حیره نزد منصور آورده اند. از تعبیر برخی روایات به «قُدِّمَ بِهِمَا عَلَى الْمَنْصُورِ» استفاده می شود که به دستور حکومت حضرت را به حیره آوردهاند.
🔸در این سفر سختگیریها بسیار بیشتر بوده است، به حدی که در برخی نقلها وارد شده است که گویا برای همه مردم روشن بوده است که منصور، حضرت امام صادق (علیه السلام) و عبدالله بن حسن را به حیره منتقل کرده تا به قتل برساند ولی حضرت به وسیله برخی ادعیه و اوراد، کید او را باطل نمودند.
در خرائج و جرائح ج۲ ص۶۳۵ وارد شده است: «رُوِيَ أَنَّ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ دَعَانِي أَبُو جَعْفَرٍ الْخَلِيفَةُ وَ مَعِي عَبْدُ اللَّهِ بْنُ الْحَسَنِ وَ هُوَ يَوْمَئِذٍ نَازِلٌ بِالْحِيرَةِ قَبْلَ أَنْ تُبْنَى بَغْدَادُ يُرِيدُ قَتْلَنَا لَا يَشُكُّ النَّاسُ فِيهِ فَلَمَّا دَخَلْتُ عَلَيْهِ دَعَوْتُ اللَّهَ بِكَلَامٍ ... »
🔹 روایت دیگری نیز همراهی عبدالله بن حسن با امام صادق (علیه السلام) را در سفر به حیره تأیید می کند: «مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ مُوسَى بْنِ الْحَسَنِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنِ ابْنِ بَقَّاحٍ عَنْ هَارُونَ بْنِ الْخَطَّابِ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرَّسَّانِ قَالَ: كُنْتُ أَرْعَى جِمَالِي فِي طَرِيقِ الْخَوَرْنَقِ فَبَصُرْتُ بِقَوْمٍ قَادِمِينَ فَمِلْتُ إِلَى بَعْضِ مَنْ مَعَهُمْ فَقُلْتُ: مَنْ هَؤُلَاءِ؟ فَقَالَ: جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ علیه السلام وَ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ الْحَسَنِ قُدِّمَ بِهِمَا عَلَى الْمَنْصُورِ قَالَ فَسَأَلْتُ عَنْهُمْ مِنْ بَعْدُ فَقِيلَ لِي إِنَّهُمْ نَزَلُوا بِالْحِيرَةِ فَبَكَّرْتُ لِأُسَلِّمَ عَلَيْهِمْ ...» کافی، ج۶، ص۳۵۱.
حیره به معنای عام هم اطلاق میشده است که شامل سرزمین های اطراف آن هم میشود. از این جهت خورنق در این روایت جزء حیره شمرده شده است.
🔸 طبق گزارش صفوان جمال، امام صادق (علیه السلام) ابتدا در هاشمیه با هیئت خاصی نزد منصور می روند. «فَلَمَّا أَشْرَفَ عَلَى الْهَاشِمِيَّةِ مَدِينَةِ أَبِي جَعْفَرٍ أَخْرَجَ رِجْلَهُ مِنْ غَرْزِ الرِّجْلِ ثُمَّ نَزَلَ وَ دَعَا بِبَغْلَةٍ شَهْبَاءَ وَ لَبِسَ ثِيَابَ بِيضٍ وَ كُمَّةً بَيْضَاءَ فَلَمَّا دَخَلَ عَلَيْهِ قَالَ لَهُ أَبُو جَعْفَرٍ لَقَد تَشَبَّهْتَ بِالْأَنْبِيَاءِ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام وَ أَنَّى تُبَعِّدُنِي مِنْ أَبْنَاءِ الْأَنْبِيَاءِ ...»
«بِبَغْلَةٍ شَهْبَاءَ»: بغله به معنی استر است و گویا حضرت یک استر ممتازی را طلب میکند. لباس سفید، یک نوع ابراز تشخّص است، در مقابل بنی العبّاس که رنگ سیاه، نشانه آنها بوده است.
در روایتی در کافی وارد شده است: «أَبُو عَلِيٍّ الْأَشْعَرِيُّ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ حُذَيْفَةَ بْنِ مَنْصُورٍ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام بِالْحِيرَةِ فَأَتَاهُ رَسُولُ أَبِي جَعْفَرٍ الْخَلِيفَةِ يَدْعُوهُ فَدَعَا بِمِمْطَرٍ أَحَدُ وَجْهَيْهِ أَسْوَدُ وَ الْآخَرُ أَبْيَضُ فَلَبِسَهُ ثُمَّ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَمَا إِنِّي أَلْبَسُهُ وَ أَنَا أَعْلَمُ أَنَّهُ لِبَاسُ أَهْلِ النَّار» . كافي، ج۶، ص۴۴۹.
یعنی حضرت یک لباس دو لایه انتخاب کرده اند که یک طرف آن سفید و طرف دیگر سیاه بوده است و حضرت به جهت تقیّه، طرف سیاه را نمایان نمود. در ابتدای ورود حضرت به شهر حیره و ورود به منصور با لباس سفید بوده ولی در ادامه به جهت ملاحظاتی گاهی حضرت تقیه مینموده و لباس سیاه به تن میکرده است.
⬅️از دیدار امام صادق (علیه السلام) با منصور در همین سفر که قبل از قیام نفس زکیه بوده چند گزارش موجود است.
📆 خارج فقه زکات، ۲۷ اردیبهشت، ۳ و ۹ خرداد ۱۴۰۲
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ جواب دندان شکن مؤمن طاق به ابوحنیفه
🔻قَالَ أَبُو حَنِيفَةَ لِمُؤْمِنِ اَلطَّاقِ : وَ قَدْ مَاتَ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ (عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ) ، يَا أَبَا جَعْفَرٍ إِنَّ إِمَامَكَ قَدْ مَاتَ! فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ لَكِنْ إِمَامُكَ مِنَ اَلْمُنْظَرِينَ `إِلىٰ يَوْمِ اَلْوَقْتِ اَلْمَعْلُومِ .
🔹پس از وفات امام صادق (عليه السّلام) أبو حنيفه به مؤمن الطّاق برخورده و بدو گفت: امام تو مرد. احول گفت: آرى، ولى امام تو (شيطان) از مهلت دادهشدگان تا روز قيامت است.
📚 اختیار معرفة الرجال (رجال الکشی) ج ۱، ص ۱۸۶؛ الاحتجاج ج ۲، ص ۳۸۱.
⬅️ ابوجعفر محمد بن علی بن نعمان الاحول معروف به مؤمن طاق از متکلمین اصحاب امام صادق (علیهالسلام) است. وی اهل مناظره با مخالفین اهل بیت بوده و در این باره مناظراتی با ابوحنیفه داشته است. نجاشی درباره مناظراتش با ابوحنیفه می نویسد:
«له کتاب الاحتجاج في إمامة أمیرالمؤمنین علیهالسلام، و کتاب کلامه علی الخوارج و کتاب مجالسه مع أبي حنیفة و المرجئة و کانت له مع أبي حنیفة حکایات کثیرة.» رجال النجاشي، ص۳۲۶.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ شما آیة الله تبریزی هستید؟!
🔻 استاد معظم آقای حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته)
🔹خادمی در مدرسه فقهی امام محمد باقر (علیهالسلام) بود ترک زبان ، باصفا ، ساده و بیآلایش به نام آقای مرادی که چند سال قبل مرحوم شد.
ایشان نقل میکرد، مدتها طولانی صبحها قبل از اذان صبح در مسیر حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) با آقایی همراه میشدم، ترکی با یکدیگر صحبت میکردیم، یک روز از ایشان پرسیدم: اسم شما چیست؟ پاسخ داد: جواد تبریزی. گفتم: نکند شما آیة الله تبریزی باشید؟!
معلوم شد آقایی که این مدت طولانی با ایشان به حرم میرفتم خود ایشان بودند.
🔸شنیدم مرحوم آیة الله تبریزی هر روز صبح قبل از اذان صبح مسیر منزل در صفاشهر تا حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) را پیاده طی کرده و پس از خواندن نماز صبح در حرم [مسجد امام حسن عسکری]، برای فعالیتهای دینی و علمی خود به دفترشان در یخچال قاضی میرفتند .
خداوند ایشان را با اولیائش محشور گرداند که به آن انوار پاک سخت عشق میورزید.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ شما آیة الله تبریزی هستید؟! 🔻 استاد معظم آقای حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته) 🔹خادم
⚡️ نماز صبح آیة الله تبریزی
🔻در حاشیه خاطره حضرت استاد شبیری عرض می کنم، اینجانب (سید حسین کشفی) توفیق داشتم که چند بار در نماز صبح مرحوم آیة الله العظمی تبریزی در مسجد امام شرکت کنم. ایشان حدود نیم ساعت قبل از اذان صبح پیاده به مسجد امام میآمدند و در حیاط مسجد قسمت شمالی آن عبای خود را پهن میکردند و نماز شب میخواندند و بلافاصله پس از اذان، نماز صبح را اقامه میکردند. روی همین جهت بود که یک بار (یا بیشتر) در ایام اعتکاف نماز صبح مسجد امام را ایشان اقامه نمودند که عکس آن نیز موجود است.
🔹در همان ایام حقیر جزوهای درباره حضرت رقیه (سلام الله علیها) تهیه کرده و در آن بیانات آیة الله تبریزی _ که در حرم حضرت رقیه فرموده بودند _ را آورده بودم. جزوه را به ایشان دادم و مورد تفقدشان قرار گرفتم.
خداوند متعال این مرجع عالیقدر و عالم ربانی و مدافع ولایت اهل بیت (علیهمالسلام) را با موالیانش محشور فرماید.
⬅️ ۲۸ شوال سالروز ارتحال مرجع عالیقدر مرحوم آیة الله العظمی میرزا جواد تبریزی
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ در آرزوی دیدار
🔻امام کاظم (علیه السلام) فرمود: پدرم امام صادق (علیه السلام) بارها به من می فرمود:
🔹 «إنّ عالِمَ آلِ محمّد لَفِی صُلبِکَ وَ لَیتَنی اَدرَکتُه فإنّه سَمِیُّ امیرِ المؤمنینَ علیٍّ»
🔸همانا عالم آل محمّد (صلی الله علیه و آله) در صلب توست. ای کاش من او را می دیدم، همانا او همنام امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) است.
📌گفتنی است که روز شهادت امام صادق (علیهالسلام) ۲۵شوال سال ۱۴۸ ق است و ولادت امام رضا (علیهالسلام) ۱۱ذیقعده همان سال است، یعنی حضرت تنها پانزده روز بعداز شهادت امام صادق (علیهالسلام) بدنیا آمدند .
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ به وقت خداحافظی 🔻از اشعار مرحوم ریاضی یزدی، بیانات حضرت استاد معزالدینی (دامت برکاته) : حدیثی ن
⚡️دختر موسى بن جعفر
🔻مرحوم ریاضی یزدی
این بارگاه قدس که از عرش برتر است
آرامگاه دختر موسى بن جعفر است
پاکیزه گوهر صدف عصمت بتول
یعنى که نور دیده زهراى اطهر است
والاتبار خواهر سلطان دین رضا
فخر زنان عالم و خاتون محشر است
عزّت نگر که حرمت طوف حریم او
با حرمت طواف امامان برابر است
جنّات عدن اگر طلبى زین حرم در آى
کاین آستان عرش نشان ، هشتمین در است
هر سر بر آستان ملک پاسبان او
ساییده شد بهشت برینش مقرّر است
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️خداوند به دختران مهربانتر است
🔻عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى عَلَى اَلْإِنَاثِ أَرْأَفُ مِنْهُ عَلَى اَلذُّكُورِ وَ مَا مِنْ رَجُلٍ يُدْخِلُ فَرْحَةً عَلَى اِمْرَأَةٍ بَيْنَهُ وَ بَيْنَهَا حُرْمَةٌ إِلاَّ فَرَّحَهُ اَللَّهُ تَعَالَى يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ .
🔹سليمان بن جعفر جعفرى گويد: امام رضا عليه السّلام فرمود: پيامبر خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: خداوند متعال به دختران مهربانتر است تا پسران. و هر مردى كه زن محرمى را خوشحال كند خداوند در روز قيامت آن مرد را خوشحال خواهد نمود.
📚 الکافي، ج ۶، ص ۶.
@seyyed_hossein_kashfi
لَمَعاتٌ عَشر.pdf
2.54M
⚡️ لَمَعاتٌ عَشر حول العلّامة السَیّد جعفر الکشفي و کتاب سَنابَرق
🔻بقلم
مَهدي الآشتیاني
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ تعطیلی شنبه ها
🔻 مرحوم آیة الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی:
مرحوم والد به دعای کمیل سحرهای جمعه و دعای ندبه و اعمال عبادی دیگر روز جمعه بسیار اهتمام داشت و به همین جهت هم درس روزهای شنبه را تعطیل کرده بود. وقتی شاگردان از ایشان تقاضا کردند که شنبهها هم درس برگزار شود، مرحوم والد فرموده بود: «بهسبب اعمال شب و روز جمعه توان برگزاری جلسه درس شنبه را ندارم و از طرفی حیات من به همین دعای کمیل بستگی دارد و نمیتوانم از آن دست بکشم». دعای کمیل را خود ایشان قرائت میکرد و پیوسته اشک میریخت و همه را به گریه میانداخت.
📚 حدیث نصر، ص۱۸۳
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ آیة الکرسی، از اعظم معجزات حضرت سيد المرسلين 🔻 مرحوم علامه محمدتقی مجلسی در کتاب لوامع صاحبقرا
⚡️هفتاد حمد خواندم و خداوند شفا داد
🔻 مرحوم علامه محمدتقی مجلسی در کتاب شریف لوامع صاحبقرانی _ که شرح فارسی کتاب من لا یحضره الفقیه است _ گاه به مناسبت، داستان ها و تجربیات شخصی خود را ذکر می کند. از جمله در بحث آداب عیادت مریض، توصیه به قرائت سوره حمد می کند و از اثر عجیب آن برای شفای مریض و تجربیات خود در این باره می گوید.
متن عبارت مرحوم مجلسی اول این چنین است:
🔹سنت است كه حمد از جهت شفاى بيمار بخوانند، چنانكه در حديث معتبر از حضرت امام محمد باقر صلوات اللّه عليه وارد است كه هر كس را سوره حمد شفا ندهد هيچ چيز سبب شفاى او نخواهد شد.
و در حديث حسن كالصحيح از حضرت امام جعفر صادق صلوات اللّه عليه وارد است كه فرمودند كه اگر سوره حمد را هفتاد بار بر مرده بخوانم و زنده شود در آن تعجبى نيست، و فرمودند كه نخواندم سوره حمد را هفتاد مرتبه بر هيچ دردى مگر آن كه ساكن شد.
🔸 و اين بنده زياده از هزار بيمارى كه اكثر را گمان داشتند كه محتضر است حتى اطبا عيادت نمودم و هفتاد حمد خواندم و حق سبحانه و تعالى شفا داد و به يك مرتبه حمد با توجه نيز حق سبحانه و تعالى شفا داده است.
🔹 و اگر بيمارى سهل است بنده به يك مرتبه اكتفا مىكنم و اگر وسط است هفت مرتبه مىخوانم، و حديث هفت مظنون منست و الحال يقين ندارم، و هم چنين چهل مرتبه مىخوانم وقتى كه شديدتر باشد، و اگر بسيار شديد باشد هفتاد مرتبه مىخوانم و حصر تجربه نمىتوانم كرد.
📚 لوامع صاحبقرانی ، ج۲، ص ۱۳۱.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️قاموس الرجال
🔻استاد معظم آقای حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته):
🔹قاموس الرجال علاوه بر مباحث ارزشمند رجالی که هیچ تحقیق رجالی از توجه به آن بی نیاز نیست و با وجود نکات بحث دار مشتمل بر تنبهات خاص است که اگر ایشان در این کتاب ذکر نمی کرد چه بسا کس دیگری متوجه نمی شد، در بردارنده اطلاعات تاریخی بی نظیری است. به عنوان نمونه ترجمه المامون در فصل القاب این کتاب مطالعه گردد که مشتمل بر اطلاعات نغزی است سودمند در تاریخ تشیع .
اگر این اطلاعات تاریخی مجزا شود و انتشار یابد منبعی غنی بویژه برای اهل منبر خواهد بود.
⬅️۲۹ اردیبهشت سالروز ارتحال مرحوم علامه محمدتقی شوشتری
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️درباره کتاب المنجد
🔻 استاد معظم آقای حاج سید احمد اشکوری دامت برکاته:
🔹 کتاب المنجد بر پایه القاموس المحیط نوشته شده، و قاموس یکی از کتاب های پر غلط در لغت هست. الجاسوس علی القاموس تألیف احمد فارس شدیاق در لغت معرکه است. وی در این کتاب موارد خطای قاموس را ذکر کرده است.
📆 ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️دعا برای رفع گرفتاری
🔻 آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله
🔹 آقای سید حسن شیرازی _ نوه میرزای شیرازی و ابوالزوجه آقای سیستانی _ از آقای سید عباس لاری نقل کرد:
سید مرتضی کشمیری برای رفع گرفتاری ها این دعا را سفارش می کرد:
«يا من إذا تضايقت الأمور فتح لها باباً لم تذهب إليه الأوهام، صلّ على محمد وآل محمد وافتح لأمورى المتضايقة باباً لم يذهب إليه وهم يا أرحم الراحمين».
🔸این دعا از ادعیه حضرت حجت علیهالسلام است و در کتاب قصص الأنبياء راوندى (ص ٣٦٠) نیز نقل شده است. البته در نقل راوندی به جای «صل»، «فصل» است؛ ولی آن طور که از مرحوم کشمیری نقل شده «صل» است. آقا مجتبی _ اخوی زاده _ ما نیز همین مطلب را از بعضی از نواده های سید مرتضی کشمیری شنیده بود.
📚 جرعه ای از دریا، ج۱، ص۵۱۷
⬅️ برای سلامتی رییسجمهور محترم و همراهانشان این دعا را بخوانیم.
@seyyed_hossein_kashfi
◾️ انا لله و انا الیه راجعون
🔻 وَ قَالَ [امیرالمؤمنین] عليهالسلام لَمَّا بَلَغَهُ قَتْلُ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي بَكْرٍ إِنَّ حُزْنَنَا عَلَيْهِ عَلَى قَدْرِ سُرُورِهِمْ بِهِ إِلاَّ أَنَّهُمْ نَقَصُوا بَغِيضاً وَ نَقَصْنَا حَبِيباً (نهج البلاغة، ص۵۳۲)
🔹و درود خدا بر او، فرمود: (آنگاه كه خبر كشته شدن محمد بن ابى بكر را به او دادند فرمود) همانا اندوه ما بر شهادت او، به اندازۀ شادى شاميان است، جز آن كه از آنان يك دشمن، و از ما يك دوست كم شد.
◾️مصیبت شهیدان راه خدمت، رئیس جمهور مردمی و مجاهد آقای رئیسی، امام جمعه محبوب تبریز آقای آل هاشم، وزیر امور خارجه فعال آقای امیر عبداللهیان و سایر همراهان را خدمت همه عزیزان تسلیت عرض می کنم فانا لله و انا الیه راجعون ...
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️جذب افراد
🔻توصیه ای از مقام معظم رهبری که توسط حجة الاسلام والمسلمین آقای آل هاشم در تبریز اجرا شد.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️جذب افراد 🔻توصیه ای از مقام معظم رهبری که توسط حجة الاسلام والمسلمین آقای آل هاشم در تبریز اجرا ش
⚡️جاذبهاش با شما و دافعهاش با ما!
🔻 مرحوم آیة الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی
🔹متأسفانه تندرَویهای بعضی از دوستانِ جاهلِ بهظاهر انقلابی، برای امام و انقلاب دشمن درست میكرد. آنان به جای جاذبه، همواره دافعه داشتند. هر كس را كه با انقلاب همراه نبود، مقابل آن میدانستند و با او برخورد تند میكردند.
🔸به یكی از مسؤولين آن زمان گفتم: چرا شما همیشه دافعه دارید؟ كمی هم جاذبه داشته باشید. پاسخ داد: جاذبهاش با شما و دافعهاش با ما! گفتم: بهعكس، كسی كه در رأس حكومت و صاحب قدرت است، باید جاذبه داشته باشد.
🔹نقل شده است كه اميرالمؤمنين (علیهالسلام) در قبضۀ يكى از شمشيرهاى پیامبر (صلی الله علیه وآله) ورقهاى يافت كه سه جمله در آن نوشته شده بود: «صِلْ مَنْ قَطَعَكَ وَ قُلِ الْحَقَّ وَ لَوْ عَلَى نَفْسِكَ وَ أَحْسِنْ إِلَى مَنْ أَسَاءَ إِلَيْك». این یعنی باید در وقت قدرت احسان كرد و به مخالف توجه داشت.
📚 حدیث نصر، ص۷۰۵؛ امالی صدوق، ص۷۲.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️یک بار دیگر استادم را ببینم
🔻 استاد معظم آقای حاج شیخ محمدحسن معزالدینی دامت برکاته
🔹مرحوم دایی ما آقای حاج شیخ محمدعلی صدوقی از احمد آقای خمینی مکرر نقل می کردند که مرحوم امام می فرمود:
🔸اگر یک خبر قطعی به من برسد که یک دعای مستجاب دارم، دعای من این است که یک بار دیگر استادم آقای حاج شیخ عبدالکریم را ببینم.
⬅️ ۱۷ ذی القعده، سالروز رحلت مؤسس حوزه علمیه قم مرحوم آیتالله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی
🔺تصویر مربوط به مراسم کلنگزنی بیمارستانی در شهر قم در آخرین روز اسفندماه ۱۳۰۹ است.
@seyyed_hossein_kashfi
5B4A2544.jpg
9.91M
📸 عکس | آخرین جلسه درس خارج فقه استاد معظم حاج سیدمحمدجواد شبیری
▫️یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳
▫️مدرس فقهی امام محمد باقر علیه السلام
@madras_emb
@seyyed_hossein_kashfi
هدایت شده از مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
📸 عکس | آخرین جلسه درس فقه ۱ (پایه ۷)، استاد حاج آقای کشفی
▫️چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳
▫️مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
📸 عکس | آخرین جلسه درس شرح لمعه (کتاب الصلاة)
🔻مدرسه علمیه حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام)
📆 چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳
@howze_seyedalshohada
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ باید مشهد رفت
🔻 استاد معظم آقای حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی دامت برکاته
🔹از آقای شرعی داماد ما شنیدم که مرحوم آقای شبزندهدار از سفر حج برگشته بودند ، مرحوم آقای حاج آقا مرتضی حائری به دیدن ایشان آمده بود ، آقای شبزندهدار مدتی طولانی درباره این سفر صحبت کرد و شرح مبسوطی از این سفر با احساسات معنوی خاصی بیان کرد ، بعد از تمام شدن آن ، آقای حائری فرمود : ولی باید مشهد رفت .
آقای حائری میفرمود که من چهارده معصوم را در امام رضا خلاصه کردهام .
⬅️ به عالم گر تهی دستی به درگاه رضا رو کن
کز این در هیچکس با دست خالی بر نمی گردد
میسر گر نشد لطفش برو خود را ملامت کن
که کم لطفی زِ اولاد علی باور نمی گردد
🔺 «۲۳ ذی القعده» روز زیارت مخصوص حضرت امام علی بن موسی الرضا (علیهالسلام)
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ روحانیون نباید رئیس جمهور شوند
🔻تفکر مرحوم امام از آغاز نهضت اسلامی این بود که روحانیون متصدی امور اجرایی نشوند و نقش هدایت دینی و نظارت بر مسؤولین را داشته باشند. ایشان پس از پیروزی انقلاب نیز همین رویه را پیگیری و به صراحت اعلام کردند که روحانیون نباید رئیس جمهور شوند. اما پس از آزمون عملی و با ظهور افرادی چون بنی صدر و فقدان شخصیت های صالح، خطر قرار گرفتن کشور در دامان آمریکا وکمونیسم و ... احساس شد که به «اجبار و ضرورت» این رویه در دوره های بعدی ریاست جمهوری تغییر کرد.
این تغییر به مقتضای «ضرورت» بود، و مرحوم امام در سخنان خود نیز به این مساله اشاره کرده اند که اگر این ضرورت برداشته شود و افراد صالحی برای مناصب اجرایی پیدا شوند روحانیون باید سراغ شغلشان _ که بالاتر از مسائل اجرایی است _ بروند. دو مورد از بیانات مرحوم امام را در این باره ملاحظه کنید:
🔹«از اول كه در اين مسائل بوديم و كم كم آثار پيروزى داشت پيدا مىشد، در مصاحبههايى كه كردم، اين كلمه را گفتهام كه روحانيون شغلشان يك شغل بالاتر از اين مسائل اجرايى است- و چنانچه اسلام پيروز بشود، روحانيون مىروند سراغ شغلهاى خودشان. لكن وقتى كه ما آمديم و وارد در معركه شديم، ديديم كه اگر روحانيون را بگوييم همه برويد سراغ مسجدتان، اين كشور به حلقوم امريكا يا شوروى مىرود... ما از حرفى كه در مصاحبهها گفتيم، عدول كرديم و موقتاً تا آن وقتى كه اين كشور را غير روحانى مىتواند اداره كند، آقايان روحانيون به ارشاد خودشان و به مقام خودشان برمىگردند و محول مىكنند دستگاههاى اجرايى را به كسانى كه براى اسلام دارند كار مىكنند.» صحيفه امام، ج۱۶، ص۳۵۰ _ ۳۵۱.
🔸«پيش از انقلاب من خيال مىكردم وقتى انقلاب پيروز شد افراد صالحى هستند كه كارها را طبق اسلام عمل كنند، لذا بارها گفتم روحانيون مىروند كارهاى خودشان را انجام مىدهند. بعد ديدم خير، اكثر آنها افراد ناصالحى بودند و ديدم حرفى كه زدهام درست نبوده است، آمدم صريحاً اعلام كردم من اشتباه كردهام ... امروز مىگويم ما دام كه احكام اسلام پياده نشده است و افراد صالحى نداشتيم تا طبق اسلام عمل كنند، علما بايد مشغول به كارهايشان باشند. اين شأنى براى علما نيست كه رياست جمهورى و يا پست ديگرى را داشته باشند. چون وظيفه است به اين كارها مىپردازند.» صحيفه امام، ج۱۸، ص۲۴۱ _ ۲۴۲.
🔹آقای هاشمیرفسنجانی نیز در خاطرات ۱۹ شهریور درباره نظر امام خمینی درباره کاندیداتوری روحانیون در انتخابات ریاست جمهوری میگوید: «امام صریحاً موافقت کردند ولی گفتند: چون اضطرار است و افراد دیگر که مطرحند رای طبیعی ندارند میپذیرند.» عبور از بحران، خاطرات سال۱۳۶۰، ص۲۷۷.
⬅️ حال سؤال آن است که بعد از گذشت قریب به چهل و پنج سال از تأسیس نظام جمهوری اسلامی ، همچنان این ضرورت باقی است که روحانیت در رأس امور اجرایی قرار بگیرد و متحمل تبعات منفی آن شود؟!
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ روحانیون نباید رئیس جمهور شوند 🔻تفکر مرحوم امام از آغاز نهضت اسلامی این بود که روحانیون متصدی ام
⚡️روحانى نقش بايد داشته باشد، خودش رئيس جمهور نشود.
🔻 بیانات مرحوم امام خمینی (رضوان الله علیه) در مصاحبه با حامد الگار متفكر مسلمان امريكايى:
🔹اگر مقصود از اينكه نقش داشته باشد روحانيت، بله روحانيت نقش دارد. در حكومت هم نقش دارد. نمىخواهد حاكم بشود، لكن مىخواهد نقش داشته باشد. شما در همين قضيه رئيس جمهورى به ما پيشنهاد مىكردند كه ... روحانى باشد من مىگفتم نه، روحانى نقش بايد داشته باشد، خودش رئيس جمهور نشود. لكن در رياست جمهور نقش بايد داشته باشد. كنترل بايد بكند. آن به منزله كنترل يك ملتى است. يك مملكتى است. نمىخواهد روحانى رئيس- مثلًا فرض كنيد كه- رئيس دولت باشد. لكن نقش دارد در آن. اگر رئيس دولت بخواهد باشد كذا، پا را كج بگذارد اين جلويش را مىخواهد بگيرد.
📚صحيفه امام، ج۱۱، ص۴۶۴.
📆 ۷ دى ۱۳۵۸
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️دست آقای خمینی را بوسید
🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله:
🔹مرحوم آقای میرزا مهدی اصفهانی از نظر معنوی و جهات روحی فرد خیلی ممتازی بود. ایشان ضد فلسفه بود، در نهایت ضدّیت.
من از مرحوم آقای مشایخی عراقی شنیدم که میگفت : به آمیرزا مهدی گفتم: آن کسی که در قم منظومه میگوید، نماز شبش ترک نمی شود و منظورم آقای خمینی بود . ایشان گفت: نماز شب میخواند و فلسفه میگوید؟! ایشان اینگونه ضدّ فلسفه بود .
از آقای خمینی شنیدم که آمیرزا مهدی در توهین به فلاسفه قصد قربت می کند!
🔸شنیدم آقای آمیرزا مهدی با این اختلاف سبک و مشرب، وقتی کتاب کشف الاسرار آقای خمینی را دیده بود، با اینکه هفده هجده سال از آقای خمینی بزرگ تر بود، در مشهد دست آقای خمینی را بوسید!
📚جرعه ای از دریا .ج۲ ص ۵۴۰.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️دست آقای خمینی را بوسید 🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله: 🔹مرحوم آقای میرزا مهدی اصفهانی از
⚡️ امام خمینی و کتاب عبقات
🔻 مرحوم امام خمینی به کتاب عبقات الانوار تألیف علامه میرحامدحسین هندی توجه ویژه ای داشتند. در دهه بیست شمسی (تقریباً)، ایشان و مرحوم حاج آقا رضا صدر به همراه یک لجنه ای جلد اول کتاب عبقات الانوار در رابطه با سند حدیث غدیر را تصحیح می کردند.
هم چنین در کتاب کشف اسرار به مناسبت درباره کتاب عبقات سخن می گویند و این چنین آن را می ستایند:
🔹کتاب عبقات الانوار سید بزرگوار حامد حسین هندی، که چهار جلد بزرگ در حدیث غدیر تصنیف کرده و چنین کتابی تاکنون نوشته نشده و عبقات الانوار در امامت از قراری که شنیده شده سی جلد است و آنچه ما دیدیم هفت و هشت جلد است و در ایران شاید تا پانزده جلد آن پیدا شود و اهل سنت در صدد جمع این کتاب و تضییع آن هستند و ما ملت شیعه در خواب هستیم تا آن وقت که یک چنین گنج پرقیمت و گوهر گران بهایی از دست برود و اکنون قریب دو سال است که به ملت شیعه راجع به تجدید طبع این کتاب پیشنهاد شده و به خونسردی تلقی شده است. با این وصف با خواست خدا جلد غدیر در تحت طبع است، لکن بر علمای شیعه بالخصوص و دیگر طبقات لازم است که این کتاب را، که بزرگ ترین حجت مذهب است، نگذارند از بین برود.
📚 کشف اسرار، ص ۱۷۸.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️راه همراهی با اهل بیت
🔻 شیخ صدوق: أَبِي ره قَالَ حَدَّثَنِي سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اَللَّهِ عَنِ اَلْهَيْثَمِ بْنِ أَبِي مَسْرُوقٍ اَلنَّهْدِيِّ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ سَهْلٍ قَالَ:
كَتَبْتُ إِلَى أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ عَلِّمْنِي شَيْئاً إِذَا أَنَا قُلْتُهُ كُنْتُ مَعَكُمْ فِي اَلدُّنْيَا وَ اَلْآخِرَةِ قَالَ فَكَتَبَ بِخَطٍّ أَعْرِفُهُ:
أَكْثِرْ مِنْ تِلاَوَةِ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ وَ رَطِّبْ شَفَتَيْكَ بِالاِسْتِغْفَارِ .
🔹سماعيل بن سهل گويد: به امام جواد (عليه السّلام) نامهاى نوشتم كه دعائى بمن بياموز كه چون بخوانم در دنيا و آخرت با شما باشم، گويد حضرت در پاسخ نوشت بخطّى كه شناختم از آن حضرت (عليه السّلام) است:
1⃣ سورۀ «إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ» » را بسيار تلاوت كن
2⃣ و لب هاى خود را به ذكر استغفار تر و تازه گردان.
📚 ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ج۱، ص ۱۶۵.
◾️ شهادت حضرت جوادالائمه امام محمد بن علی الجواد (علیه السلام) را به همه شیعیان و محبین اهل بیت (علیهم السلام) تسلیت عرض می کنم.
@seyyed_hossein_kashfi