هدایت شده از استاد علی صفایی حائری
﷽
💠 عشق بزرگتر
#یک_فرمول_تربیتی (قسمت اول)
🔹جوانى را سراغ داشتم
سخت وابستهى لباس و قيافهاش بود،
حتى وسواسى داشت كه پارچهاش
از كجا باشد و دوختش از فلان
و مدلش از بهمان...
🔹براى دوستى با او همين بس بود كه
از لباسش و اتويش و قيافهاش
تحسين كنى و يا از طرز تهيهى آن
چيزى بپرسى.
🔹او عاشق ظاهرسازى و سر و وضع مرتب بود
و به اين خاطر از خيلىها بريده بود...
تا اين كه عشقى بزرگتر در دلش ريخت
و با دخترى آشنا شد
با هم سفرى کردند و در راه تصادفى [شد]
🔹جوانک در آن لحظهى بحرانى
از رنجهاى خودش فارغ بود
خودش را فراموش كرده بود
به محبوبهاش مىانديشيد
و سخت به او مشغول بود.
او به خاطر پانسمان محبوبش
به راحتى لباسهايش را پاره مىكرد
و زخمها را مىبست و راستى سرخوش بود كه خطرى پيش نيامده...
هنگامى كه عشقى بزرگتر دل را بگيرد
عشقهاى كوچكتر نردبان آن خواهند بود.
📚 مسئولیت و سازندگی | ص ۴۱
📝 استاد علی صفایی حائری
#⃣ #متن
•═══••@Einsad••═══•
هدایت شده از آل عبا علیهم السلام
#حدیث_انتخاباتی | شماره 9
🔰 #امام_علی علیه السلام فرمودند:
🔻اِذا اسْتَوْلَى الصَّلاحُ عَلَى الزَّمانِ وَ اَهْلِهِ ثُمَّ اَساءَ رَجُلٌ الظَنَّ بِرَجُل لَمْ تَظْهَرْ مِنْهُ حَوْبَةٌ فَقَدْ ظَلَم، وَ اِذا اسْتَوْلَى الْفَسادُ عَلَى الزَّمانِ وَ اَهْلِهِ فَاَحْسَنَ رَجُلٌ الظَّنَ بِرَجُل فَقَدْ غَرَّرَ🔺
📌هنگامى که صلاح و دوستى بر زمان و اهلش غالب شود، سپس کسى نسبت به دیگرى که گناهى از او آشکار نشده است سوءظن پیدا کند، ظلم و ستم کرده است، و هرگاه فساد بر زمان و اهلش چیره گردد، و در این حال کسى به دیگرى حسن ظن پیدا کند، خود را فریب داده است
📝«در محیط هاى نسبتاً سالم، اصل را باید بر حسن ظن گذارد، و به عکس در محیط هاى فاسد، اصل را باید بر سوء ظن گذاشت. البته نه به معنى این که انسان چیزى را ندانسته به کسى نسبت دهد بلکه در چنین زمانى باید احتیاط را از دست ندهد، مبادا گرفتار زیان هاى جبران ناپذیر شود.»(1) در ایام انتخابات که خیلی از کاندیدها شعارهای دروغ می دهند، مردم باید دقت کنند به سادگی حرف آن ها را باور نکنند؛ مخصوصاً اگر این کاندید ها سابقه مناسبی هم نداشته باشند؛ به عبارت دیگر: باید اصل را در مورد همچین کاندیدهایی بر سوءظنّ قرار داد
(1) اخلاق در قرآن، ج 3، ص 344 - ترجمه حدیث از همین کتاب
📚 نهج البلاغه، حکمت 114
🌐Website: alaba.ir
🆔Channel: @alaba_ir
14.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ویدیوگرافیک| تفسیر آیه ۶۷ سوره بقره: و بهخاطر بياور هنگامی را كه موسی به قوم خود گفت خداوند به شما دستور میدهد ماده گاوی را ذبح كنيد (و قطعهای از بدن آن را به مقتولی كه قاتل او شناخته نشده بزنيد تا زنده شود و قاتل خويش را معرفی كند) گفتند آيا ما را مسخره میكنی؟ موسی گفت به خدا پناه میبرم از اينكه از جاهلان باشم!
@shagerd_Quran
هدایت شده از آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
🔸افشای اسرار مردم
❖ مرحوم آیتالله حاج سید احمد زنجانی در کتاب #اربعینیات دربارۀ حفظ حرمت #مؤمن و خودداری از #افشای امور پنهانی و #اسرار مردم مینویسد:
📝... أبوبَرْزه گفت: «حضرت رسول با ما نماز خواند و بعد تند برگشت و دست خود را به در مسجد نهاد و بعد به آواز بلندش ندا کرد که ای جماعتی که ایمان با زبان آورده و به دلش ایمان خالص نرسیده! عورات مؤمنین را تتبّع نکنید؛ (یعنی اسراری را که پنهان دارند، جستجو از آنها نکنید) چون هر کسی که عورات مؤمنین را تتبّع کند، خداوند نیز عورت [لغزش و زشتی رفتار] او را تتبّع میکند و هر کسی که خدا، عورتش را تتبّع کند، رسوایش میکند، ولو در توی خانهاش باشد.» محاسن/1/104
مراد از عورات در حدیث شریف، امور پنهانی و اسرار نهانی است که نمیخواهند مردم به آنها اطّلاع یابند. خداوند هم ستّار العیوب و سِرّپوش است. رأفتش اقتضا کرده که به پیغمبر امر فرموده که نهی از جستجو کردنِ اسرار نماید. این است که شدیداً نهی فرمود.
و در حدیث دیگر فرمود که «هر کس کار زشتی را بشنود و آن را افشاء و پراکنده کند، او مثل همان کسی است که آن کار زشت را مرتکب شده باشد.» الفقیه/4/15
❖ــــــــــــــ❖
و در حدیث دیگر، از حضرت رسول روایت شده که فرمود: «در مدینه، طایفهای بودند که دارای عیوب بودند. چون از عیوب مردم ساکت شدند، خداوند نیز مردم را از عیوب آنها ساکت گردانید تا اینکه مُردند، در حالتی که نزد مردم عیوبدار نبودند و - به عکس این- در مدینه طایفهای بودند که دارای عیوب نبودند. چون از عیوب مردم سخن گفتند، خداوند عیوبی از آنها اظهار کرد که همیشه با آن معروف بودند، تا اینکه مُردند.» أمالی طوسی؛44
پس اگر کسی عیب تو را جستجو کرده، پیش مردم فاش کند، چهقدر تو از او بدت میآید و تنفّر از او میکنی! اکنون تو نیز اگر سرّ کسی را فاش و عیب او را آشکار کنی، از خودت هم بدت آید. پس، پیرامون این کار برنگرد تا خداوند نیز پرده از روی کار تو برندارد.»
خداوند ما را از فضاحت و رسوایی دنیا و آخرت حفظ کند.
📚 أربعینیات، ص302 (اربعین چهارم، ح38)
@zanjani_net
هدایت شده از آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
#حدیث
● بدزبانی، ممنوع!
سماعة بن مهران گويد: محضر حضرت صادق عليهالسلام رفتم، حضرت بدون مقدمه به من فرمود:
اى سماعه اين چه جنجالى بود كه ميان تو و شتربانت اتفاق افتاد؟ مبادا دشنامگو و بد زبان و لعنتكننده باشى؟
گفتم: بهخدا سوگند چنين بود كه فرمودى، ولى او به من ستم كرد؟
فرمود: اگر او به تو ستم كرده، ولی تو به او افزودی و از او پیش افتادى! هر آينه اين كردار از كردارهاى من نيست، و به شيعيانم چنين سفارشی نمیکنم. از پروردگارت آمرزش بخواه، و به آن رفتار باز نگرد.
گفتم: از خدا آمرزش مىخواهم و ديگر هرگز به اين كار باز نمىگردم.
❖ــــــــــــــ❖
(دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَقَالَ لِي مُبْتَدِئاً يَا سَمَاعَةُ مَا هَذَا الَّذِي كَانَ بَيْنَكَ وَ بَيْنَ جَمَّالِكَ إِيَّاكَ أَنْ تَكُونَ فَحَّاشاً أَوْ صَخَّاباً أَوْ لَعَّاناً فَقُلْتُ وَ اللَّهِ لَقَدْ كَانَ ذَلِكَ أَنَّهُ ظَلَمَنِي فَقَالَ إِنْ كَانَ ظَلَمَكَ لَقَدْ أَرْبَيْتَ عَلَيْهِ إِنَّ هَذَا لَيْسَ مِنْ فِعَالِي وَ لَا آمُرُ بِهِ شِيعَتِي اسْتَغْفِرْ رَبَّكَ وَ لَا تَعُدْ قُلْتُ أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ لَا أَعُودُ)
#حضرت_صادق ع #امام_صادق ع #صفات_شیعه #دشنام #بدزبانی
📚کافی , جلد۲ , ص۳۲۶ ، ح14
@zanjani_net
هدایت شده از چشمه جاری
✅ امروز، روشنفکرانی معتقدند كه مذهب با آزادى نمى سازد. و مذهب انسان را در چارچوب می گذارد و در قالب استبداد مذهبى شكل می دهد.
✅ آنجا كه حكومت خدا مطرح است، انسان دهانش بايد مهر و موم شود. اينها خيال می كنند كه با مذهب نمی توان كنار آمد و با آن نمی توان به حل مسائل جامعه ى معاصر رفت.
✅ بايد توضيح داد كه استبداد مذهب چيزى بالاتر از استبداد علم نيست. مذهبى كه بر اساس نظام حاكم بر هستى و جامعه و انسان طرح مى اندازد، استبداد و جبرش، به اندازه ى همان نظامها و قانونهاست. مى توانى كنارش بگذارى، ولى ضربه اش را مى بينى و صدمه اش را می خورى.
✅ مذهب هنگامى كه بر اساس روابط ثابت در جهان، براى انسان طرح می ريزد، ناچار همانند علم، سختگير است، ولى اين سختگيرى براى آنها كه با علم به بهره ها رسيده اند سخت نيست.
✅ هيچ كارگر عاقلى در كارخانه اى پيچيده كه هر دكمه اش هزارها رابطه را مى چرخاند، از مقررات و چراغها و علامتها رنج نمى برد. كه اينها راهنماى راه او و چراغ كار او هستند.
✅ كسانى كه در جنگلها راه گم كرده اند، می دانند كه اطاعت از بلد و راهنما هيچ گونه استبدادى را همراه ندارد؛ كه تو خودت اين را انتخاب میكنى و او را حاكم می گيرى، كه او از تو به راه آگاهتر است.
📚 بررسی، ص 57
🆔👉 @cheshmeyejarie
✨✨✨✨✨✨✨✨
💠 پیروزی در #انتخابات یا...!؟
🔸يک عمل از چند نفر، ارزش برابر ندارد و در يک سطح نيست؛ چون #محرک هاشان فرق دارد؛
👈 يكى يك تومان مىدهد به خاطر اين كه ده تومان بگيرد و يكى يك تومان مىدهد تا آرامش وجدان بيابد و يكى يك تومان مىدهد تا درس انفاق بدهد و آدم بسازد و يكى با يك تومانش يار #تربيت مىكند و همراه مىسازد...
⁉ آيا اينها برابر هستند؟
🔹 كسانى كه با عواطف، با هوسها، با دهان مردم، با شيطنت و سياست انفاق مىكنند، با كسانى كه محركشان #تكليف شان است، در يك عمل برابر نيستند.
🔸 همين طور كسانى كه غايت و جهت و هدف عملشان تربيت همراه و درس انفاق و سازندگى و ايجاد وحدت و يگانگى است با كسانى كه غايت و جهت و هدفشان آرامش وجدان و يا ايجاد اعتبار اجتماعى و يا پيروزى در انتخابات و يا رسيدن به آب و علف دنياست مساوى نيستند.
🔹 همين طور آنها كه رابطه اعمالشان را در نظر دارند، با آنها كه فقط يك بند را مىبينند، برابر نیستند.
📚 تطهير با جارى قرآن، ج۲، ص۱۳۴و۱۳۵.
استاد #علی_صفایی
@shagerd_Quran
هدایت شده از استاد علی صفایی حائری
✅ضرورت برنامه ریزی
🔶استاد #علی_صفایی_حائری:
بهخاطر شتاب زياد و يا علاقه به كارى، نمىتوان از برنامهريزى چشم پوشيد و نمىتوان از نيازها و موانع كار، صورت نگرفت. آنجا كه بدون تقدير و ارزيابى قدم بر مىدارى، ناچار با كمبودها و كسرىها و با نيازها و مقدّمات كار و يا با موانع و مشكلات،برخورد مىنمايى و با اين هدايت و با اين برخوردها، كه ضعف برنامهريزى و تقدير تو را مشخص مىكنند، نمىتوان لجاجت كرد و به كار سابق ادامه داد؛ كه كار پيشرفتى نخواهد داشت و يا با سلامت و درستى به سامان نخواهد رسيد و به ماست مالى و خرابكارى خواهد انجاميد.
كسى كه شتاب دارد و يا علاقه به نتيجه دارد،به همين دليل،بايد همهى نيازها و همهى موانع و مشكلات را بررسى نمايد؛ چون كارى كه در جاى خود به سادگى و در زمان كم انجام مىشود، در ميان راه و در كوير مرگ،با سختى و با مشقّت و چه بسا با مرگ و گرفتارى هم سامان نيابد.
آن مقدار وقتى را كه براى سامان دادن و يا تأمين نيازها و مقدّمات مىگذارى، مىتوانى آن را از ساعت كار حساب كنى.
بسيار كسانى كه از راه تبليغ و يا از كار تربيت و يا از مبارزه و جهاد و يا خدمت و فداكارى چشم پوشيدند و بهخاطر شماتتها و يا وسوسهها به ذلّت نشستند و مسكين و زمينگير شدند؛ كسانى هستند كه زمينهها و ريشههاى كار خود را فراهم نكردند و بهخاطر شتاب و يا چشمپوشى و يا چشم و همچشمى،بدون برنامه و تقدير حركت كردند و در برخورد با واقعيتها و سختىها و يا در برابر وسوسهها و آرزوها،به آزادى،به «فكّ رقبة» و به آموزش و تعليم و اطعام روى نياوردند و ناچار در گردنههاى سنگين ماندند و از رفتن و از شتاب و اقتحام در رفتن محروم ماندند
📚 #نامه_های_بلوغ ص۱۸۴
🌿 @einsad
هدایت شده از هادیانه ها
#یک_ماه_پس_از_دیدار_یار
از ماه رمضان دوست داشتنی یک ماه گذشت 🌒
دوستان عاشق رسم دارن از هم یادگاری🎁 نگه دارن تا با اون به یاد همدیگه بیافتن
بعد از شب و روزهای خدایی مهمونی و در طول این دوری یک ماهه از ضیافت الهی، چیزی از صاحب خونه به یادگار گرفتی و نگه داشتی⁉️
✅اشک سحرگاهی
✅دل مهربون
✅اخلاق خوش
✅تلاوت مستمر
✅نماز با توجه ...
💢 اگه من تو این شلوغی ها از او غافل شدم
ولی او رسم دوستی رو بهتر نگه داشته و بی قرار ما شده و فرصتی دگر مهیا کرده
🌺 از همین فردا
ماه ذی قعده شروع میشه
👈آدم حسابی ها
روی چله ای که از اول ذی قعده تا عید قربانه حساب باز میکنن👌
وَوَاعَدْنَا مُوسَىٰ ثَلَاثِينَ لَيْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ ...
#یک_چله_تا_دیدار_یار
#اعمال
#اخلاق
@hadianeha
✨✨✨✨✨✨✨✨
🔷 گاهى مى خواهيم كه به نتيجه برسيم و مى كوشيم و با هجوم موانع مى مانيم و يا با عصيان و ادبار و چشم پوشى ها تنها مى شويم
🔷 و گاهى مى خواهيم كه زمينه ى انتخاب و امكان خوب شدن را فراهم نماييم و اسير نتيجه و اقبال و ادبار نمى شويم.
🔷 در اين مرحله حتى اگر يك نفر همراه نيابيم و تنها و تنها بمانيم، ولى حجتها را روشن كرده باشيم و بينات را به دستها داده باشيم، كار خود را كرده ايم كه «إِنْ عَلَيْكَ إِلاَّ الْبَلاغ ».
🔷 شايد اين نگاه خيلى سنگين و اين توجه خيلى سخت باشد. ولى جز همين مطلوب نيست كه دو راه مشخص شود و آدمى امكان انتخاب بيابد و به شكر و كفر راه بيابد.
🔷 كه؛ «انّا هَدَيْناهُ السَّبيلَ امّا شاكِراً وَ امّا كَفُوراً» و «وَ هَدَيْناهُ النَّجْدَينِ». «مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجَاً»، همين نكته را تأييد مى كند كه انتظار نتيجه را نداشته باشى.
🔷 مأموريت خود را انجام بده، و امر خدا را اطاعت كن. منتظر اطاعت و همراهى آنها نباش، كه؛ «لَسْتُ عَلَيْكُمْ بِوَكيل»، و «لَسْتَ عَلَيْهِمْ بِمُصَيْطِر»
🔷 اين نكته آدمى را از شرك وصال نتايج و سرور حاصل از دستيابى، خلاص مى كند و اخلاص در عمل را حتى بدون نتيجه و بدون پذيرش فراهم مى سازد.
🔷 چون در واقع نتيجه ى عمل تو و اقدام تو همين بصيرت و آگاهى آنهاست، «لِيَهْلِكَ مَنْ هَلَكَ عَنْ بَيِّنَةٍ وَ يَحْيى مَنْ حَىَّ عَنْ بَيِّنَةٍ»، تا با روشنى به هلاك و يا حيات دست بيابند، بيش از اين توقع داشتن رنج آور و بن بست آفرين است كه از حوزه ى امر حق و اطاعت او بيرون است.
🔷 توقع پذيرش، توقع نتيجه، توقع اقبال و اقدام، تحمل تو را مى ربايد و گنجايش و ظرفيت تو را مى گيرد و اين ناتوانى بن بست سنگين و يأس آورى است.
📚 وارثان عاشورا، ص 243
#استاد_علی_صفایی
@shagerd_Quran
هدایت شده از ذَكِّر
🔅امام جواد عليه السلام فرمود🌹
✳️ مَن زارَ قَبرَ عَمَّتي بِقُمَّ ، فَلَهُ الجَنَّةُ
✅هر كس قبر عمّه ام (حضرت معصومه عليهاالسلام) را در قم زيارت كند ، بهشت پاداش او است🔸💠
خاک بهشت بهر قدمگاه تو کم است
آغوش نجمه بود سرای رسیدنت
قلب برادرت ز تب شوق آب شد
در التهاب ثانیه های رسیدنت
🌸ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر مبارک باد
📗کامل الزیارات ، ص 324🔸
💠🌸اللهم عجل لولیک الفرج وفرجنا به💠@qoran114moballge✅
هدایت شده از ذَكِّر
8.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ مُوسَي بْنِ جَعْفَر، وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكاتُهُ،
سلام و رحمت و بركات خدا بر تو اي دختر موسي بن جعفر،
🌸به جان پاک تو ای دختر امام، سلام
به هر زمان و مکان و به هر مقام، سلام
تویی که شاه خراسان بود برادر تو
بر آن مقام رفیع و بر این مقام، سلام
به هر عدد که تکلم شود به لیل و نهار
هزار بار فزون تر ز هر کلام، سلام
صبح تا شب و از شام، تا طلیعه صبح
بر آستانه قدست علی الدوام، سلام
در آسمان ولایت، مه تمامی تو
ز پای تا به سرت ای مه تمام، سلام
به پیشگاه تو ای خواهر شه کَونین
ز فرد فرد خلیق، به صبح و شام سلام
منم که هر سر مویم به هر زمان گوید
به جان پاک تو ای دختر امام، سلام🌸
🔸💠🌸اللهم عجل لولیک الفرج وفرجنا به💠@qoran114moballge✅