📌متن شایعه👇🏻+کلیپ
اسرائیل یک فروند هواپیمای
ایران را که حامل پول برای حزب الله لبنان بود را توقیف و آنرا در مرکز شهر به نمایش گذاشت
با این دلارها میشه یه کشوری رو خرید
ببینید ثروت ایرانِ ما کجاها مصرف میشه میرسه دست چه جونورایی!!
📌پاسخ شایعه👇🏻
ویدئویی که با عنوان ضبط پول های ارسالی ایران به لبنان توسط اسرائیل در حال انتشار است شایعه بوده و در واقع موضوع مربوط به یک پرونده فساد مالی و نفتی در برزیل می باشد.
ویدئوی منتشر شده نیز در واقع مربوط به عملیات lava jet (بزرگترین عملیات کشف و مبارزه با پولشویی در تاریخ برزیل) و یک حرکت نمادین از دولت این کشور جهت درک بهتر مردم از مبالغی که تاکنون از طریق پیگیری های قضایی بدست آمده است، می باشد.
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در #فضای_مجازی 👇🏻
📱پیام رسان ایتا👇🏻
🆔https://eitaa.com/joinchat/570164
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
هدایت شده از 🇮🇷 نیمه پنهان 🇮🇷
♦️ روحانی: "ما برای دولت بعدی ریل گذاری کردیم تا راحت باشند!"
+ تصاویری از ریل گذاری های دولت روحانی برای رئیسی
🇮🇷نیمه پنهان
🇮🇷@nimeyepenhan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بله، اعلی حضرت محمدرضا پهلوی به شعار نه غزه نه لبنان پاسخ میدهد...
پهلوی_بدون_روتوش
🆔 @pahlavi1357
عرفان جیحونیان:
هدیه به هویدا بخاطر خدمت بزرگ به اسرائیل
هدیه ۱۴۰ هزار متر مربع زمین در فلسطین به امیر عباس هویدا توسط دولت اسرائیل بخاطر انعقاد قرارداد محرمانه فروش نفت به اسرائیل ، که خدمتی بزرگ به اسرائیل بوده است
گزارش خیلی محرمانه ساواک
۱۳۴۴/۱۱/۲۶
پهلوی_بدون_روتوش
🆔 @pahlavi1357
📡 مطالبمان را نشر دهید🇮🇷
عرفان جیحونیان:
❌صادرات سالانه پنج میلیون تن نفت از ایران به اسرائیل توسط رژیم پهلوی
متن سند ساواک : مانع اساسی در تجدید روابط سیاسی ایران و مصر مسئله اسرائیل است زیرا هم اکنون سالیانه به طور متوسط پنج میلیون تن نفت از ایران به آن کشور (اسرائیل) صادر میشود و مبادلات بازرگانی و خدمات دو کشور نیز قابل توجه میباشد.
🏷 سند ساواک ۱۳۴۷/۸/۵
پهلوی_بدون_روتوش
🆔 @pahlavi1357
🌐کانال ما در پیامرسان های دیگر:
🔻در روبیکا
https://rubika.ir/pahlavi1357
📡 مطالبمان را نشر دهید🇮🇷
عرفان جیحونیان:
💰اختصاص جمعا ۳۳۵۰ سکه طلا جهت مصارف مختلف شهبانو فرح در سالهای ۴۳ و ۴۴
در این سند اشاره شد به دلیل وضع حمل شهبانو و تولد علیرضا پهلوی تعداد بیشتری سکه مورد نیاز خواهد بود و شهبانو مقرر کرده اند ۷۰۰ سکه تمام و ۱۱۵۰ نیم سکه تهیه گردد
همچنین ۱۲۵ سکه تمام پهلوی سالانه برای تقدیم به میهمانان خارجی
سند دفتر شهبانو ، ۱۳۴۴/۱۱/۳۰
#پهلوی_بدون_روتوش
🆔 @pahlavi1357
🌐کانال ما در پیامرسان های دیگر:
🔻در روبیکا
https://rubika.ir/pahlavi1357
🔻در گپ
https://gap.im/Pahlavi1357
📡 مطالبمان را نشر دهید🇮🇷
هدایت شده از 🇮🇷 نیمه پنهان 🇮🇷
♨️تأثیر تعامل راهبردی♨️
✍احمد بنافی
🔴🔵 علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی روز پنجشنبه عنوان کرد که مذاکرات چند روز اخیر (دور هشتم) مثبت بوده است. همچنین اولیانوف نماینده روسیه در توئیتی اعلام کرده: از اوایل سال آینده توافق حاصل میشود، من از صمیم قلب آرزو می کنم همه شرکت کنندگان در گفتگوهای وین و همه حامیان توافق هستهای در سراسر جهان شاهد بازیابی کامل برجام در اوایل سال آینده باشند. در این خصوص توجه به چند نکته حائز اهمیت است.
🔹در کنار داشتن دست برتر و همزمان ابتکار عمل ایران در دور هفتم و هشتم مذاکرات هستهای با ۱+۴، از جمله عامل مؤثری که به عنوان پیشبرنده گفتگوها محسوب میشود، حمایت دو بازیگر فعال دارای نقش موثر (روسیه و چین) از مواضع اصولی تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی قبل و حین مذاکره میباشد. روسیه و چین علیرغم ادوار گذشته مذاکرات، که همواره نگاه محتاطانهای به مسئله و مناقشه هستهای ایران با غرب داشتند، در این دور با رویکردی همسو و نقشی حمایتی و همزمان فعال نسبت به مواضع اصولی جمهوری اسلامی وارد مذاکرات شدهاند. این تغییر محسوس قطعاً اتفاقی نیست و محصول یک برآورد، محاسبه ذهنی و ادراک جدید نسبت به ایران میباشد.
🔸 یقیناً بخشی از این رویکرد نتیجه تغییر بنیادین در سیاست خارجی جمهوری اسلامی و نگاه راهبردی به شرق به ویژه نسبت به چین و روسیه بوده که در دولت سیزدهم شکل عملیاتی به خود گرفته است. مقامات روسیه و چین اکنون به این جمعبندی رسیدهاند که میتوانند روی ایران به عنوان یک شریک راهبردی و البته قابل اتکا حساب باز کنند.
🔹 نحوه مواجهه مقامات کنونی جمهوری اسلامی نسبت به برجام، قرائتی از چسبندگی و گرهزدگی سیاست داخلی و خارجی خود به آن را ندارد؛سیاست ورزی دولت گذشته که متمرکز بر برجام بود و در این خصوص مذبذبانه با شرق برخورد میشد، اکنون دچار دگرگونی شده و دیگر پیام متعارضی از ناحیه ایران در مواجهه با شرق و بازیگران مهم آن داده نمیشود. بخش مهم ماجرا این است که اگر در ذهن مقامات روسیه و چین در گذشته این تلقی شکل گرفته بود که جمهوری اسلامی صرفاً میخواهد با نگاه تاکتیکی از ظرفیت آنان برای ایجاد موازنه و فشار بر طرفهای مدعی خود در موضوع هستهای استفاده کند، اکنون این محاسبه ذهنی تغییر کرده و این شائبه با جدیت ایران نسبت به تعامل با شرق بویژه چین و روسیه، بر طرف شده است.
🔸نکته مهم دیگر این است که ایجاد همگرایی و تعاملات در شرق نسبت به موضوعات مختلف میتواند ابزار و روشی برای مهار غرب و بویژه آمریکا در نظام بینالملل باشد. در حال حاضر روسیه و چین بدشان نمیآید از طریق ایجاد همگرایی نسبت به برجام و همکاری با جمهوری اسلامی، طرف غربی و آمریکا را در موضوع ضعف قرار دهند.
🔚شراکت راهبردی در عرصه نظام بینالملل امری رایج و از عوامل پیشبرنده و از الزامات تأمین منافع ملی بازیگران فعال در این حوزه است. جمهوری اسلامی در گذشته از این ظرفیت به خوبی برای تأمین منافع خود در نظام بینالملل و حل و فصل چالشهایی نظیر موضوع هستهای استفاده نکرده است. اکنون فرصت خوبی بدست آمده تا در کنار حضور فعال، مقتدرانه و منطقی در نظام بینالملل از طریق ظرفیت تعامل و شراکت راهبردی بلندمدت با چین و روسیه و از طریق جایگاه بینالمللی آنها به حل چالشهای خود به ویژه در حوزه هستهای مبادرت شود.
🆔👇👇
https://eitaa.com/joinchat/448331827Cbea675db80
هدایت شده از شبکه افق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤖 موفقیت ربات جراح ایرانی...
🔺 تصمیم سخت یک دانشجو برای ماندن در ایران و خدمت به مردم
#خاطرات_پیشرفت
🆔 @ofogh_tv
هدایت شده از شبکه افق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛫 سرگذشت هیولای قدرتمندی که فقط ایران توانست حریفش شود
#مسیر_ایرانی
🆔 @ofogh_tv
در این شرایط اقتصادی چه نیازی به فضا داریم؟!
ایران با سرعت ۷ کیلومتر بر ثانیه یک دستاورد موفق دیگر را در حرکت به سمت فضا به ثبت رساند. روز پنجشنبه (۹ دیماه) ماهوارهبر سیمرغ برای نخستین بار ۳ محموله تحقیقاتی را بهصورت همزمان به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری و با سرعت ۷۳۵۰ متر بر ثانیه به فضا پرتاب کرد.
نکات تحلیلی: در این روزها که مشکلات اقتصادی در کشور بسیار برجسته میشود، بسیاری از پیشرفتهای علمی کشور نادیده گرفته میشود و یا در مورد آن به جوسازی رسانهای پرداخته میشود، برای همین لازم است که نسبت پیشرفت در عرصه فضا با پیشرفت اقتصادی و حتی علمی کشورمان تبیین گردد: 1- امریکا در سال 1961 و در بدترین شرایط اقتصادی، هیجده و نیم میلیارد دلار در صنعت فضایی سرمایهگذاری کرد و اکنون هم اولین کشور در عرصه سرمایهگذاری در فضا است. آمریکا در حال حاضر سالانه حدود هشت میلیارد دلار صرف مأموریتهای فضایی میکند که این رقم در طول ۵۰ سال گذشته به بیش از ۴۸۰ میلیارد دلار رسیده است. 2- در سالهای گذشته بهواسطه تحریم، ماهوارهها از مناطق ممنوعه فعالیت ایران بودند و حتی در دولت سابق بودجه این بخش به شکل محسوسی کاهش یافت، این در حالی است که ارزش تصاویر ماهوارهای 30 برابر هزینه اولیه آن است؛ البته این رقم در شرایط غیرتحریم برآورد میشود؛ در شرایط تحریم رقمها چند برابر محاسبه میشود. 3- ماهواره یکی از صنعتهای برتر است و موفقیتهای بزرگ در حوزههای نظامی، مخابراتی، ارتباطی حتی کشاورزی و صنعتی وابسته به آن است. اهمیت حضور در این فضا بهگونهای است که اگر در آینده کشوری در فضا حضور نداشته باشد، نمیتواند در زمینههای حملونقل، اکتشافات معدنی، کشاورزی، آب و حتی امنیت ملی حرفی برای گفتن داشته باشد. 4- ایران در ۱۰ سال گذشته توانسته است به چرخه کامل فناوری فضایی دست پیدا کند که شامل ساخت ماهواره، پایگاه پرتاب و پرتابگر، ایستگاه دریافت، کنترل و داده میشود.
نکته راهبردی: متخصصان کشورمان در تلاش برای دستیابی به مدار ۳۶ هزار کیلومتری و ارسال اولین کپسول حامل انسان تا سال ۱۴۰۴ به فضا هستند و تا پایان سال جاری سند جامع توسعه هوافضای کشور هم به تصویب خواهد رسید و دیگر مانند گذشته شاهد تحت تأثیر فشارهای غرب قرار گرفتن برای متوقف کردن پیشرفتهای فضایی را نخواهیم بود. این نکته را باید توجه داشته باشیم که واقعاً کشور با سختیها و مرارتها و در شرایط تحریمی به این نقطه رسیده که در ردیف ۹ کشور فضایی جهان، رتبه نخست منطقه، ساخت بیش از ۹۰ درصد قطعات ماهواره در داخل و پایگاه فضایی کاملاً بومی است. (نویسنده: فرهاد مهدوی)
وقتی ادبیات دنیا با ایران تغییر کرد!
«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص فعالیتهای فضایی کشورمان و نگاه کشورهای دیگر به ایران در حوزه گفت: «وقتی کار را شروع کردیم و برنامه را پیش بردیم، طبیعی بود که هیچ کشوری با ما همکاری نکند و همکاری نمیکردند. زمانی که ما در سال ۱۳۸۸ موفق شدیم ماهواره امید را در فضا قرار دهیم، به صورتی باورنکردنی ادبیات دنیا با ما تغییر کرد. برای ورود به باشگاه فضایی به ما خوشآمد گفتند و حیرتزده بودند. زمانی که این اتفاق افتاد، من معاون وزیر دفاع بودم و در سفری که به یکی از کشورهای شرق آسیا داشتم، یکی از مقامات عالیرتبه این کشور گفت: "ما واقعاً متحیریم. شما در تحریم و اینهمه مزاحمتی که برایتان وجود دارد، الآن در فضا هستید و ماهوارهتان را به فضا فرستادید؛ اما ما با چند صد میلیون دلار و پشتوانه آمریکا هنوز نتوانستیم به این مرحله برسیم". متأسفانه اگر برخلاف منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، نوسانات و بیمهریهایی نسبت به فناوریهای سطح بالا و فضایی در کشور انجام نمیشد و برخی افراد با نادانی به این حوزهها ضربه نمیزدند، امروز در علوم و فناوری فضایی خیلی جلوتر بودیم و پیشرفت بیشتری کرده بودیم».
اگر ایرانیها حمله کنند بهشدت آسیب میبینیم
مککنزی در ارتباط با درگیری احتمالی با ایران گفت: «اگر آنها ناگهانی حمله کنند، جنگ خونینی رخ میدهد. ما بهشدت آسیب میبینیم.»
فرمانده سنتکام ادامه داد: «ما بهشدت آسیب میبینیم. در طولانیمدت ما (آمریکا) پیروز میشویم اما یک سال زمان میبرد.»
نیویورکر در ادامه همچنین با اشاره به درسهایی که ایالاتمتحده در افغانستان و عراق آموخته است، گزارش کرد که یک کمپین نظامی تمامعیار ایالاتمتحده تقریباً قطعاً به یک جنگ منطقهای در چندین جبهه منجر خواهد شد. نویسنده مقاله نیویورکر سپس با اعتراف به توانمندی نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران نوشت: «ایران بهتر از هر زمانی در تاریخ مدرن خود، مسلح است. ایران صدها موشک کروز در اختیار دارد که از زمین یا کشتی قابل شلیک است و توانمندی پرواز در ارتفاع پایین را دارد و از چندین جهت قابلیت حمله دارد و شناسایی این موشکها برای رادارها و ماهوارهها دشوارتر است زیرا موتورهای آنها برخلاف موشکهای بالستیک هنگام اشتعال نور روشن تولید نمیکند. موشکهای کروز توازن قدرت را در سراسر خلیجفارس تغییر داده است.»
در این مقاله همچنین به «دیوار بلند بیاعتمادی» میان تهران و واشنگتن اشارهشده و با اشاره به مذاکرات در جریان «وین» برای رفع تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران و احیای برجام نوشته شده است: «اگر بتوان دیوار بیاعتمادی را کاهش داد آنوقت ممکن است نقاط مشترکی وجود داشته باشد اما این دیوار بسیار بلند است. وقتی از دسترسی به پولهای خود برای تهیه واکسنهای حیاتی، محروم هستیم، آیا میتوان حتی ذرهای از رد اعتماد بین دو کشور وجود داشته باشد؟»
موشک کروز ایران توازن قدرت را تغییر داده است
هفتهنامه آمریکایی «نیویورکر» به توانمندی نظامی و تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران اعتراف کرده و نوشته که ایران بیش از هر زمان دیگری در تاریخ مدرن، بهتر و نفوذ بیشتری برخوردار است.
این هفتهنامه در یادداشتی به قلم «رابین رایت» تأکید کرد که هیچیک از رؤسای جمهور ایالاتمتحده نتوانستهاند نفوذ سیاسی و اهرم نظامی ایران در منطقه غرب آسیا را مهار کنند و تهدیدات نظامی مداوم «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و پیشینیان وی علیه جمهوری اسلامی دیگر یک «گزینه بلندمدت جذاب یا مؤثر» نیست.
رایت سپس در این مقاله به اظهارات «فرانک مککنزی» فرمانده فرماندهی مرکزی ایالاتمتحده (فرماندهی سنتکام) اشاره کرد که پیشازاین در تحلیلی تقابل نظامی احتمالی با ایران را تشریح کرده بود.
هدایت شده از 🇮🇷 نیمه پنهان 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین بار چه کسی گفت :
هرکی ازاین شرایط ناراحته جمع کنه از ایران بره؟!
🇮🇷نیمه پنهان
🇮🇷@nimeyepenhan
روایت آخرین سفیر آمریکا در ایران از آخرین سفیر ایران در آمریکا
درحالی که رژیم شاهنشاهی در واپسین ماهها و روزهای عمر خود بود واشنگتن نیز برای نجات شاه و حفظ منافع خود در ایران اقدامات لازم را انجام میداد. یکی از این اقدامات فرستادن افرادی برای کمک به وضعیت در حال زوال رژیم بود. اردشیر زاهدی سفیر وقت رژیم پهلوی در امریکا بیشترین فعالیت را در این زمینه داشت. ویلیام سولیوان آخرین سفیر امریکا در ایران در کتاب خاطرات خود در این رابطه میگوید:
در حالی که شاه مشغول مانورهای سیاسی خود بود اردشیر زاهدی هم نقشی خاص در سناریوی سیاسی ایران بازی میکرد. او در خانه خود در بلندیهای دامنه ارتفاعات شمال تهران که مشرف به شهر بود نشسته و با روش تند و شتابزده معمول خود مشغول فعالیت بود. زاهدی به واسطه روابط نزدیکی که با خانواده سلطنتی داشت، غالباً در کاخ سلطنتی بود و شام را در نزد شاه و اعضای خانواده سلطنتی صرف میکرد و افکار و دیدگاههای خود را با آنان در میان میگذاشت و بقیه اوقات را در خانهاش صرف دیدار با دوستان و همکاران قدیم و تلاش برای ایجاد حرکتی به طرفداری از شاه میکرد. فعالیتهای زاهدی در ابعاد داخلی و خارجی جریان داشت. بعد داخلی فعالیتهای او تشکیل گروهی بود که به طرفداری از رژیم بپردازد نظیر کاری که در سال ۱۹۵۳ [۱۳۳۲] انجام داد و به سقوط مصدق انجامید و در بعد خارجی بیشتر متوجه روزنامهنگاران آمریکایی و جهتدهندگان افکار عمومی بود و آنها را به خانه خود دعوت میکرد.
من هم یکی از مدعوین دائمی زاهدی بودم و حداقل هفتهای یکبار به خانه او میرفتم. گروههای مختلفی را از افسران ارتش گرفته تا بازاری و مردان ملبس به لباس روحانی در آنجا میدیدم. یکی از افسرانی که چند بار او را در خانه زاهدی دیدم ژنرال منوچهر خسروداد فرمانده واحدهای هلیکوپتر و هوابرد ارتش (هوانیروز) بود. او جدیترین و معروفترین افسران طرفدار شاه و خواهان شدت عمل سرکوب مخالفان رژیم بود.
زاهدی امیدوار بود گروهی از روحانیون طرفدار شاه و صاحبان صنایع و بازرگانان را که ادامه موفقیتهای اقتصادی و مالی آنها در گرو دوام رژیم بود با گروهی از افسران و نظامیان که طرفدار شدت عمل در مقابل مخالفان بودند به دور هم جمع کرده و ائتلافی نظیر سال ۱۹۵۳ که پدرش را به نخستوزیری رسانید فراهم آورد. او در روزهایی که عده زیادی از این افراد در خانهاش جمع میشدند روزنامهنگاران امریکائی را هم دعوت میکرد تا این نیروها را به آنها نشان بدهد و چنین وانمود میکرد که اینان نمایندگان «اکثریت خاموشی» هستند که به موقع برای مقابله با مخالفان وارد میدان خواهند شد.
اما شاه خود فاقد شور و حرارتی بود که زاهدی برای ایجاد حرکتی به طرفداری او نشان میداد. شاه چند بار درباره فعالیتهای زاهدی با من صحبت کرده و گفته بود که کارهای او را تأیید نمیکند. او در واقع میخواست هشدار بدهد که ما نباید گول اقدامات زاهدی را بخوریم و به امید نتیجهبخش بودن کارهای او بنشینیم. شاه یکبار از من خواست که نظرات او درباره فعالیت زاهدی به واشنگتن اطلاع بدهم و تأکید کنم که به نظر وی با اینکه قصد و نیت زاهدی خوب است شرایط روز را درک نمیکند و از واقعیتها به دور است.
البته زاهدی توسط برژینسکی خط ارتباطی مستقیم خود را با واشنگتن داشت. او به من گفت که مدام از این طریق آمریکا را در جریان فعالیتهای خود میگذاشت. ظاهراً برژینسکی هم فریب همین حرف را میخورد و به طوری که خود زاهدی به من گفت واشنگتن اقدامات او را تأیید و ادامه این فعالیتها را لازم میدانست و زاهدی هم اطمینان یافته بود که از حمایت کامل آمریکا در انجام این فعالیتها برخوردار است.
با وجود اینکه مذاکراتم با شاه و زاهدی را مرتباً به واشنگتن گزارش میدادم هرگز پاسخی از وزارت خارجه درباره نظر رسمی آمریکا نسبت به این مسئله دریافت نکردم. در واقع در این مدت رابطه من با واشنگتن روز به روز تیرهتر میشد و گزارشهای من معمولاً بی جواب میماند.
منبع:ویلیام سولیوان، ماموریت در ایران، انتشارات هفته، مهر 1361، ص 137 و 138
♨️موفقیتهای راهبردی دوساله سردار قاآنی چیست؟!
🔹به بهانه تایید رهبری بر عملکرد سردار قاآنی/ بررسی عملکرد سپاه قدس پس از حاج قاسم
▪️«آقای سردار قاآنی، الحمدلله ایشان خیلی خوب دارد کار میکند، حرکت میکند»؛ این جمله رهبر معظم انقلاب در انتهای دیدار اخیر با خانواده شهید سلیمانی را می توان به عنوان نشانه مهمی از تایید و ادامه توفیقات سپاه قدس در دوران دوساله پس از شهادت حاج قاسم دانست.
▪️برای بدست آوردن میزان موفقیت سپاه قدس، جدی ترین معیار، آخرین وضعیت آمریکا در منطقه و به خصوص در کشورهای است که جریان مقاومت به صورت مستقیم با آمریکا در تقابل هستند. رهبر انقلاب در همین دیدار اخیر با خانواده شهید سلیمانی جملاتی را بیان کردند که از این زاویه دید می توان میزان موفقیت عملکرد سپاه قدس را هم برآورد کرد. ایشان در بخشی از آن دیدار اظهار داشتند: «وضع امریکا را ببینید! از افغانستان آن جور فرار میکند و در عراق ناچار است که تظاهر به خروج کند - البته باید برادران عراقی هوشیارانه مسأله را دنبال کنند - مجبور است که بگوید من بعد از این نقش مستشاری ایفا خواهم کرد؛ یعنی اقرار کند به اینکه آنجا حضور نظامی نمیخواهد داشته باشد و نمیتواند داشته باشد. مسأله یمن را ملاحظه کنید، مسأله لبنان را نگاه کنید.جریان ضداستکباری در منطقه، جریان مقاومت در منطقه، امروز از دو سال پیش، پُررونقتر و شادابتر و امیدوارتر دارد حرکت میکند و کار میکند. در سوریه هم اینها زمینگیر شدند، در سوریه هم هیچ امیدی برای آیندهشان نیست.»
▪️خلاصه عملکرد سردار قاآنی در عراق به این شکل است، سردار قاآنی در حالی پرونده عراق را به دست گرفت که جایگاه عراق در راهبرد انتقام سخت؛ خروج نظامی آمریکا از این کشور به عنوان یکی از جدی ترین عوامل زمینه ساز اخراج آمریکا از منطقه بود. قاآنی در این دو سال ثبات سیاسی شیعیان عراق را حفظ کرد و اخراج آمریکا در عراق را تبدیل به یک قانون داخلی کرد. او اجازه بهم خوردن موازنه ضدآمریکایی در حاکمیت عراق را نداد و سرمایه اجتماعی در عراق را برای اخراج آمریکا تثبیت و حتی افزایش داد. در این دو سال ضربات نظامی به نیروهای آمریکا در عراق نیز افزایش چند برابری را نسبت به گذشته نشان می دهد. امروز پس از دو سال از شهادت حاج قاسم، آمریکا مجبور به ظاهر سازی به خروج نظامی از عراق شده و تغغیر نقش خود را از حضور مستقیم نظامی به مستشار نظامی بیان کرده است. البته از همین مقدار اعتراف رسمی می توان به عنوان یک عقب نشینی مهم یاد کرد که می تواند به گامی برای خروج حقیقی و کامل تبدیل شود.
▪️در یمن، پیروزی های میدانی نیروهای مقاومت افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. این پیروزها به فتح سرزمین های گسترده در داخل یمن و حتی تا آستانه سقوط استان استراتژیک مأرب رسیده است. در کنار این، حملات موشکی یمنی ها به داخل عربستان در دو سال اخیر با هیچ دورانی از تاریخ معاصر نیز قابل مقایسه نیست. خاص تر آنکه پدافند هوایی در یمن نیز توسعه قابل توجهی پیدا کرده است. ماحصل پرونده یمن در دو سال اخیر، در التماس این روزهای سعودی در پایان دادن جنگ یمن از طریق دیپلماتیک کاملا خود را نشان می دهد.
▪️در سوریه نیز اتفاقات راهبردی بزرگی رقم خورده است؛ حفظ پیروزی بر داعش و عدم اجازه بازسازی این جریان توسط آمریکا و هم پیمانانش در سوریه که ارزش آن کمتر از شکست سرزمینی داعش نیست. از سوی دیگر حضور نظامی ایران در سوریه بسیار بیشتر از گذشته راهبردی تر و مستحکم تر شده است؛ ایران حضور نظامی در سوریه را به عنوان یکی از مهمترین اهرم های فشار علیه اسرائیل نه تنها حفظ کرده بلکه راهبردی تر کرده است. روند سیاسی حاکمیت در سوریه ثبات قابل توجهی پیدا کرده و بازگشت برخی کشورهای عربی برای برقراری روابط دیپلماتیک با دولت بشار اسد، مهمترین نشانه آن هست.
▪️در لبنان، حزب الله طی این دو سال فتنه های بزرگ سیاسی و نظامی را پشت سرگذاشته است. اما در کنار افزایش توان نظامی حزب الله در برابر اسرائیل، تبدیل این گروه به یکی از محورهای رفح تحریم بیروت از طریق انتقال قدرتمندانه نفت ایران به لبنان، یک اتفاق راهبردی جدید و کم نظیر در دو سال اخیر را رقم زده است.
▪️در افغانستان نیز به صورت خلاصه می توان گفت که علاوه بر نقش زمینه ساز سپاه قدس برای فراری دادن آمریکا از افغانستان، این روزها شواهدی دیده می شود که طراحی های آمریکا برای پساخروج از این کشور نیز در حال خنثی شدن و حتی بالعکس شدن است. آنچه سربسته می توان از صحنه افغانستان گفت این است که این کشور در حال تبدیل به یک تصویر از آینده ای خواهد بود که جایگاه و نقش ایران پس از فرار آمریکا در منطقه می تواند باشد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir