- در مقابل عملیات رسانهای دشمن، نه باید اسیر مشهورات شد و نه از جنجالها جا خورد. ما پیرو مولای مظلوم و مقتدری هستیم که فرمود «لَا تَسْتَوْحِشُوا فِی طَرِیقِ الْهُدَی لِقِلَّهًِْ أَهْلِهِ»؛ و پس از منکوب کردن فتنه نیابتی خوارج گفت: «فقُمتُ بِالاَمرِ حینَ فَشِلوا و تَطلّعتُ حینَ تَقَبُّعوا... به اقامه امرالهی برخاستم، زمانی که دیگران فشل شدند. هنگامی که مردم از ترس پنهان میشدند، من خود را آشکار کردم. و زمانی که به لکنت افتاده بودند، سخن گفتم. و هنگامی که از حرکت بازمانده بودند، به نور الهی حرکت کردم... مانند کوهی که طوفانها، او را به حرکت درنیاورد».(خطبه ۳۷ نهجالبلاغه
به گزارش مشرق، «روزنامه کیهان» در بخش اخبار ویژه خود نوشت: وبسایت شبکه سیانان در گزارشی انباشته از نگرانی نسبت به آینده وضعیت اقتصادی در آمریکا نوشت: در ماههای اخیر، آمریکاییها با انواع مشکلات، از قفسههای خالی فروشگاهها گرفته تا قیمت بالای بنزین و موادغذایی مواجه بوده و از وضعیت اقتصادی کشور خود به ستوه آمدهاند. نظرسنجیها نشان میدهد، مردم دقیقا همانقدر که نگران همهگیری کرونا هستند، درباره وضعیت اقتصاد هم نگرانند و معتقدند، دولت برای مبارزه با تورم، به اندازه کافی تلاش نمیکند. درباره شرایط اقتصادی پرسشهای مهمی وجود دارد.
نخستین سوال این است که مردم چه وقت شاهد کاهش نرخ تورم خواهند بود؟ ماه دسامبر، بایدن گفته بود، نرخ تورم به اوج خود رسیده و از آن پس، کاهش خواهد یافت؛ اما ماه گذشته نیز نرخ تورم بالا رفت و به بالاترین میزان در چهار دهه اخیر رسید. واقعیت این است که افزایش هزینه زندگی، اکنون بزرگترین مشکل اقتصاد آمریکاست. قیمت تمامی کالاها، از خودرو گرفته تا مواد غذایی، با بالاترین سرعت در حال افزایش است. مشخص نیست تا چه وقت قیمتها همچنان بالا خواهد رفت و این عامل مهم نگرانی رایدهندگان است.
دومین سوال این است که دولت، غیر از پروژه نوسازی زیرساختها، چه برنامههایی برای پر کردن شکافهای شغلی کنونی در اقتصاد دارد؟ آیا پذیرش مهاجران تسهیل خواهد شد؟ کمبود نیروی کار، یکی از عوامل مهم رشد هزینه زندگی است. اتاق بازرگانی آمریکا خواستار دوبرابر شدن تعداد مهاجران غیرقانونی به آمریکا شده و معتقد است، این اقدام، مهمترین کاری است که دولت میتواند برای مبارزه با تورم انجام دهد؛ اما مشخص نیست آیا کنگره تمایلی به اصلاح قانون پذیرش مهاجران دارد یا خیر.
سومین سوال این است که دولت برای کاستن از قیمت بنزین چه برنامههایی دارد؟ بایدن چندی پیش دستور برداشت ۵۰میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفت آمریکا را صادر کرد؛ اما این اقدام، تاثیر پایداری بر قیمت نفت نداشت و قیمتها کمی بعد، به سطوح بالاتر از قبل افزایش پیدا کرده است. آیا این امر نشان میدهد که برداشت از ذخایر یادشده، راهحل مهار قیمتها نیست؟ تاثیر فرمان برداشت از ذخایر استراتژیک نفت، بسیار اندک بود و قیمتها همچنان در حال افزایش است. بر اثر رشد قیمت نفت، قیمت بنزین نیز بهشدت بالا رفته و فشار قابل ملاحظهای بر مصرفکنندگان وارد شده است. در هفتههای اخیر، با شدت یافتن تنشهای ژئوپلیتیک، یکی از عوامل رشد قیمت نفت خام بوده است. حمله روسیه به اوکراین که کاخسفید اعلام کرده هر لحظه ممکن است رخ دهد، میتواند قیمت نفت را به ارقامی بسیار بالاتر از حالا برساند. مشخص نیست، دولت بایدن برای جلوگیری از بروز شوک نفتی، بر اثر حمله احتمالی روسیه به اوکراین، چه برنامهای دارد. این ابهام، سبب نگرانی مصرفکنندگان شده است.
چهارمین سوال این است که برنامه دولت آمریکا برای رفع اختلالها در زنجیرههای تامین و تضمین عرضه کافی کالا در فروشگاهها چیست؟ بر مبنای بسیاری از معیارها، اختلالهای یادشده برای مدتی نسبتا طولانی باقی خواهد ماند و این به معنای کمبود کالا و رشد نرخ تورم است. برخی تحلیلگران معتقدند، در ماههای آینده، این اختلالها رفع خواهند شد؛ اما وضعیت کنونی بسیار نگرانکننده است و رفع کامل برخی اختلالهای یادشده، به گذشت زمان بسیار طولانی نیاز دارد. به همین دلیل است که عدهای از کارشناسان معتقدند، نرخ تورم نمیتواند خیلی کاهش یابد. تعداد زیادی از شرکتها اعلام کردهاند که وجود اختلال در زنجیرههای تامین، عامل بالا رفتن قیمت کالاهای آنهاست و بسیاری از فروشگاهها به علل گوناگون برای پر کردن قفسههای خود با مشکل مواجهاند. بانک «گلدمنساکس»، در تحقیقی که گزارش آن اخیرا به چاپ رسیده آورده است، شاخص این بانک برای اختلالها در زنجیره تامین در بالاترین سطح ممکن یعنی ۱۰ از ۱۰ قرار دارد. از سوی دیگر، بانک «مریللینچ» اعلام کرده که هیچ نشانهای از کاهش اختلال در بنادر کشور مشاهده نمیشود و در اروپای شمالی بر شدت اختلالها افزوده شده است.
یادآور میشود آمریکا بالاترین نرخ تورم در طول ۴۰ سال گذشته را تجربه میکند
به گزارش مشرق، «روزنامه کیهان» در بخش اخبار ویژه خود نوشت: آمریکا نه تنها از منظر سیاسی بلکه از منظر اقتصادی نیز نیاز به توافق با ایران دارد. با فروش بیشتر نفت ایران در بازار جهانی، قیمت نفت کاهش یافته که این خود میتواند به مهار بخشی از تورم داخلی آمریکا کمک کند.
دولت بایدن یکی از شعارهای انتخاباتی خود را توافق با ایران اعلام کرده بود و از زمان روی کار آمدن دولتش در تلاش بوده به این مهم دست یابد. همچنین با توجه به انتخابات پیشروی کنگره در ۲۰۲۲، بایدن نیاز دارد به دستاوردی چون توافق با ایران دست پیدا کند تا این موضوع بتواند در انتخابات کنگره به کمکش بیاید. بنابراین دولت بایدن از منظر سیاسی به توافق با ایران نیاز دارد.
به نوشته روزنامه ایران، گزارش تورم منتشر شده توسط وزارت کار ایالات متحده، نشان میدهد شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در ماه نوامبر ۲۰۲۱، برای ششمین ماه متوالی صعودی شده که از سال ۱۹۸۲ تاکنون بیسابقه بوده و به چالش بزرگی برای سیاستمداران و فعالان اقتصادی آمریکا تبدیل شده است. بیشترین افزایش قیمت در ۱۲ ماه منتهی به نوامبر ۲۰۲۱ مربوط به انرژی بوده است. انرژی بهطور میانگین ۳۳,۳ درصد رشد داشته است. انرژی به دو گروه کالای انرژی و خدمات انرژی تقسیم میشود که در گروه کالای انرژی دو شاخص سوخت نفتی و بنزین افزایش ۵۸ درصدی داشتهاند. این عدد برای شاخص بنزین بالاترین عدد ثبتی از سال ۱۹۸۰ بوده است. تورم مواد خوراکی نیز عدد ۶/۱ درصد بوده که از اکتبر سال ۲۰۰۸ تاکنون بیسابقه بوده است. طبق گزارش وزارت کار آمریکا، مواد غذایی و انرژی هسته اصلی شاخص قیمت مصرف کننده محسوب میشوند.
کارشناسان با توجه به نقش اساسی انرژی در تورم آمریکا، یکی از راهکارهای مهار تورم را کاهش قیمت نفت عنوان کردهاند. یکی از ابزارهای کاهش قیمت نفت، وارد کردن نفت ایران به بازار جهانی است.
خبرگزاری والاستریت ژورنال در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۲ (۲۹ دی ۱۴۰۰) در مطلبی به انگیزه بایدن برای توافق با ایران پرداخته است: «ایران مقادیر زیادی نفت دارد که میتواند تقریباً بلافاصله به بازار عرضه شود. این ذخایر که در ایران یا در فراساحل نگهداری میشود، در مجموع حدود ۱۲۰ میلیون بشکه تخمین زده میشود که معادل بیش از یک روز نفت مصرفی کل کره زمین است.
گزارش والاستریت ژورنال با اشاره به اینکه افزایش میزان نفت ایران و ورود آن به بازار جهانی، تفاوت واقعی در بازار ایجاد میکند، اعلام میکند تقاضای جهانی برای انرژی در حال حاضر از عرضه پیشی گرفته است. این گزارش همچنین نقش ایران را در کاهش قیمت نفت جهانی بدین صورت بیان میکند: «علیرغم تعهد برای افزایش تولید، اعضای کارتل اوپک پلاس بهطور معمول از اهداف افزایش تولید ماهانه خود فاصله زیادی دارند. در نتیجه، افزودن عرضههای ایران به میزان قابلتوجهی مقدار نفت خام موجود را افزایش میدهد و در نتیجه میتواند قیمتهای جهانی نفت را تا ۱۰ درصد کاهش دهد».
در انتهای مطلب، وال استریت ژورنال به این نکته اشاره دارد که توافق با ایران میتواند در کاهش تورم آمریکا نقش ایفا کند و اینگونه عنوان میکند: «هر توافقی با ایران، صرف نظر از اینکه چقدر ضعیف باشد، توجیه کافی برای دولت بایدن به منظور عقبگرد تحریمها، بویژه صنعت نفت ایران فراهم میکند. اگر این اتفاق بیفتد، نفت خام ایران به بازار سرازیر میشود، عرضه موجود بالا میرود و قیمت نهایی نفت و در نتیجه محصولات تصفیهشده مانند بنزین کاهش مییابد و این به نوبه خود حداقل مقداری از فشار تورمی و اقتصادی را که بایدن در داخل با آن مواجه است کاهش خواهد داد.»
یادآور میشود طی چند هفته اخیر با عملیات انتقامی مقاومت یمن در هدف قرار دادن مراکز مهم اقتصادی دوبی و ابوظبی، قیمت جهانی نفت، رکورد ۷ ساله را شکست و به بالای ۹۰ دلار رسید.
هدایت شده از #بیدارباش
27.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ⭕️ #طرح_صیانت
⚠️ افشاگریهای خاص در مورد کسانی که جیب مردم را خالی میکنند و اتفاقاً از مخالفین اصلی طرح صیانت هستند!!!
🎥 #داود_پورآقایی
#طرح_صیانت
#جهاد_تبیین
#روایت_درست
#ثامن
#بیدارباش
🆔 https://eitaa.com/Bidarb_a_s_h
🆔 https://rubika.ir/Bidarb_a_s_h