نورالاَشعارِعلامه نوری.pdf
5.56M
📘 نسخه #PDF
✅ مجموعه #اشعار و #قصیده های بجا مانده از #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع، اعلی الله مقامه الشریف با عنوان «نورالأشعار علامه نوری»
✍ مرجع شهید علامه نوری(ره)، دارای ذوق و طبع لطیف و شاعرانه بوده است و #شعر را نغز (نیکو) می سروده.
مرحوم علامه عبدالحسین امینی صاحب الغدیر و از پیروان مکتب مرجع شهید نوری، در این رابطه می گوید:
شعری صاف و روان داشت و «نوری» و «ممتاز» تخلص می کرد./ شهداء الفضیله ص ۳۵۸-۳۵۷
📚 منابع: تنهای شکیبا، خانه بر دامنه آتشفشان، تألیف مورخ و پژوهشگر فقید، استاد علی ابوالحسنی(منذر)...
✳️ @ShahidRabe
✍ تقوا، بصیرت و ترک معصیت، راه مقابله با #فتنه ها
🔥 فتنه ها در فضای بیتقوایی، بیبصیرتی و گناه آلود، متولد میشوند و رشد میکنند...رمز #بصیرت یافتن و ترک معصیت، تدَبُّر در #قرآن و تعَمُّق در #نماز است.
✍ از فرمایشات #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع، اعلی الله مقامه الشریف، زعیم نهضت اسلام خواهی مشروطه(مشروعه)/ نورالکلام، ش۱۴
✳️ @ShahidRabe
✍ مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) از منظر #صاحب_نظران
✅ حجتالاسلام سید حسین حسینی کارنامی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مازندران
🔰👇👇
✍ به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، سید حسین حسینی در نگاهی به زندگی نگاهی به حیات علمی و سیاسی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) گفت:
شیخ فضل اللّه بن ملا عباس نورى کجورى مازندرانى طبرسی، علامه باهر، فقیه محقق، جامع منقول و معقول، سیاستمدار دیندار و جامع بین دین و دنیا، از علمای نامدار، از مراجع بزرگ، از روحانیون برجسته در مبارزه علیه استعمار و مشروطه مشروعه خواه، از فقها و اساتید به نام و مدافعان راه فضیلت بود.
شیخ فضل اللّه نورى در خاندان آل کیا کجوری رستمداری به دنیا آمد. خاندان نوری یکی از قدیمی ترین دودمان ها اسپهبدان اباختر است. شیخ فضل الله با دختر دائی خود، صبیه محدث بزرگ میرزا حسین نوری(صاحب مستدرک الوسائل) ازدواج کرد.
شیخ در تهران در مدرسه مروی نزد میرزا ابوالقاسم کلانتر دروس مقدمات را فراگرفت و سپس به همراه علامه میرزا حسین نوری رهسپار نجف اشرف شد و از محضر بزرگان نجف همانند شیخ راضى نجفى، میرزا حبیب اللّه رشتى و میرزا محمّد حسن شیرازی صاحب فتوای تنباکو بهره برد.
وی درس میرزای شیرازی را به رشته تحریر درآورد. شیخ فضل الله نورى پس از تحصیل علوم دینی، در حدود سال ۱۳۰۰ قمری به تهران بازگشت و مقیم آن شهر گشت.
وی از جمله معاریف علما و مجتهدان و فقها و محدثان و مدرسان این شهر، به شمار مىآمد. علامه امینى، درباره ایشان مىنویسد: «او، امام و رهبر روحانى و پیشواى دینى بود که شعائر الهى را پاس مىداشت و به نشر اندیشه و آثار دینى مىپرداخت و در اعتلاى حق مىکوشید.
وى، از رجال بزرگ اسلام و مسلمانان و پرچمدار علم و دین به شمار مىآمد و از بزرگترین رهبران روحانى زمان خویش بود».
شیخ فضل الله، به نشر مسائل اسلامى اهتمام مىورزید و تألیفات زیادی از خود به یادگار گذاشت که برخی عبارتند از:
۱- منظومه عربى «الدرر التنظیم فی القواعد الفقهیة» در قواعد کلى فقه.
۲- رسالهاى در قاعده ضمان ید.
۳- رسالهاى در مشتق، این رساله قسمتى از تقریرات درس میرزاى شیرازى است که در سال ۱۳۰۵ قمری در تهران چاپ شده و در سال ۱۴۰۴ قمری ضمن مجموعه رسائل، تجدید چاپ گردید.
۴- رساله تحریم استطراق حاجیان از راه جبل به مکه معظمه، چاپ تهران ۱۳۲۰ ق.
۵- چند رساله عملیه.
۶- بیاض، مشتمل بر دعا و ذکر.
۷- صحیفه القائمیة (المهدویه)، مشتمل بر دعاهایى که از ناحیه مقدسه امام زمان (عج) نقل شده است.
۸- تقریرات فی الاصول.
۹- شصت مقاله. *مبارزات سیاسی شیخ فضل اللّه نوری در نهضت های تنباکو و مشروطیت* شیخ فضلالله در نهضت تنباکو که نخستین قیام فراگیر به رهبری روحانیت بود، نقش فعّالی داشت. او نخستین عالمی بود که به حمایت از میرزاشیرازی برخاست.
وی به عنوان نماینده میرزای شیرازی در تهران مورد توجه مردم و روحانیان بود. بهطوریکه پس از لغو قرارداد تا وقتی که میرزای شیرازی به وسیله شیخ فضلالله از لغو قرارداد اطمینان حاصل نکرد، حکم حرمت استعمال توتون و تنباکو را لغو نکرد.
شیخ فضل اللّه و مشروطیت
شیخ فضل اللّه نورى، با آغاز نهضت مشروطه، با علماى مشروطه خواه همانند سید عبد اللّه بهبهانى و سید محمّد طباطبائى سنگلجى، همراه بود و در هجرت اعتراض آمیز آنان به قم، حضور داشت. وى در روز ۲۶ جمادى الاولى سال ۱۳۲۴ قمری به سوى قم کوچ نمود و در حسن آباد، به طباطبائى، بهبهانى و سید جمال افجه اى ملحق شد.
همراهى وى با روحانیان و آزادى خواهان، موجب تضعیف دولت گردید، و بر قدرت عدالتخواهان افزود. دستاورد این هجرت عظیم و تاریخى، صدور فرمان مشروطه و رسمیت یافتن آن از طرف شاه بود. بنا به اعتقاد بیشتر مورخان، شیخ فضل اللّه در آغاز مشروطه با آن مخالف نبوده، بلکه جزء موافقان و مؤثران در آن بوده است. از اینروى، مخالفت بعدى وى با مشروطه و طرح مشروطه مشروعه، برخاسته از انحراف در نهضت مشروطیت و شرایط پیش آمده بود که نیاز به تأمل و تعمق دارد.
شیخ به تبیین و روشنگری در باب خواست استعمارگران برای جدایی دین از سیاست پرداخت و مدت سه سال با مشروطه مخالفت کرد. وی در یکی از سخرانی خود گفته بود: «مجلسی را که من می خواهم، همان مجلسی است که عموم مسلمین آن را می خواهند، مسلمین خواهان مجلسی هستند که اساس آن اسلام است، مجلسی را می خواهند که مخالف قرآن و شرعیت محمدیه نباشد ...». این مشروطه، مشروعه و شرعی نیست! از جمله نظریات شیخ فضلالله نوری «تطبیق قانون اساسی مشروطه با شرع» بود.
🔰ادامه در بخش دوم/پایانی🔰
🔰بخش دوم/پایانی🔰
وی پیشنهاد کرد که هیئتی از مجتهدین واجد شرایط، مستقل از مجلس و موازی نهاد مجلس، بر قوانین مجلس شورا مراقبت و نظارت داشته باشند. حضرت امام خمینی (ره) با تایید نظر شیخ شهید در مورد مشروطه مشروعه و تجلیل از تلاش او در راه تصویب قانون اساسی موافق با قوانین اسلامی، انحراف نهضت مشروطیت از مسیر صحیح و اعدام شیخ شهید را کار بیگانگان و عمّال داخلی آنها می دانست که به موجب ترس از قدرت اسلام و روحانیان به این کار دست زدند و در این مورد فرمود: «لکن راجع به همین مشروطه و این که مرحوم شیخ فضل الله - رحمه الله - ایستاد که مشروطه باید مشروعه باشد، باید قوانین موافق اسلام باشد، در همان وقت که ایشان این امر را فرمود و متمم قانون اساسی هم از کوشش ایشان بود، مخالفین، خارجی ها که یک همچو قدرتی را در روحانیت می دیدند، کاری کردند در ایران که شیخ فضل الله مجاهد مجتهد دارای مقامات عالیه را، یک دادگاه درست کردند و یک نفر منحرف روحانی نما او را محاکمه کرد و در میدان توپخانه شیخ فضل الله را در حضور جمعیت به دار کشیدند...جرم شیخ فضلالله چه بود؟ جرم شیخ فضلالله این بود که قانون باید اسلامی باشد. جرم شیخ فضلالله این بود که احکام قصاص غیر انسانی نیست. انسانی است او را دار زدند و از بین بردند و شما حالا به او بدگویی میکنید». ولی مخالفان اجرای احکام اسلام و غربزدگان او را متهم به استبداد کردند!
جلال آلاحمد مینویسد: «از آن روز بود که نقش غرب زدگی را همچون داغی بر پیشانی ما زدند و من نعش آن بزرگوار را بر سر دار همچون پرچمی میدانم که به علامت استیلای غربزدگی پس از ۲۰۰ سال کشمکش بر بام سرای این مملکت افراشته شد».
شیخ فضلالله نوری پس از تحمل مشقتها، شکنجهها و ترور نافرجام از سوی نیرو های محافل ماسونیِ وابسته به انگلیس، سرانجام در روز شنبه ۱۳رجب سال ۱۳۲۷هجری قمری برابر با ۱۱مرداد ۱۲۸۸هجری شمسی سالروز تولد امام عدالت علی بن ابی طالب (ع)، پس از محاکمه در یک دادگاه فرمایشی محکوم به اعدام و در تهران به دار آویخته و به شهادت رسید.
(ر.ک: اعیان الشیعه، ج ۸، ص ۴۰۷؛ موسوعةطبقات الفقهاء، ج۱۴قسم۱، ص: ۴۹۱؛ مکارم الآثار در احوال رجال دوره قاجار، ج ۵، ص ۱۶۰۸؛ فهرس التراث، ج ۲، ص ۲۵۴؛ الذریعه الی تصانیف الشیعه، ج۴، ص ۴۲ ؛ (ر.ک: رجال إیران ۳/ ۹۶؛ شهداء الفضیلة/ ۳۵۴؛ ۵؛ مع علماء النجف الأشرف ؛ ج۲ ؛ ص۳۲۷ ؛ جلال آل احمد، در خدمت و خیانت روشنفکران. تهران، انتشارات خوارزمی، جلد دوم، صفحه ۴۰۲؛ ملکزاده م، تاریخ انقلاب مشروطیت ایران. تهران، انتشارات علمی، چاپ سوم، ۱۳۷۱ جلد ششم و هفتم، ص ۱۱۴۶)
✳️ @ShahidRabe
✅ قابل توجه یاران همیشه همراه
✋سلام علیکم
کانال، پذیرای مطالب ارسالی شما عزیزان به ویژه تولیدات فرهنگی و محتوایی اعم از
◽️مقاله
◽️سخنرانی
◽️عکس نوشته
◽️کلیپ
◽️استیکر
◽️پوستر
◽️ و ...
درباره مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه، میباشد.
لازم به توضیح است کانال برای نشر این آثار، به کیفیت توجه خاص داشته و حق اصلاح و ویرایش مطالب نوشتاری را با هماهنگی صاحب اثر، برای خود محفوظ میدارد.
خواهشمند است در آثار و مطالب ارسالی، جهت وحدت رویه و تکریم مقام شامخ شهید رابع(ره) از واژگان زیر استفاده شود.👇
«مرجعشهید علامه شیخ فضلالله نوری(ره)»
با سپاس، کانال تخصصی شهید رابع(ره)
✳️ @ShahidRabe
✍ به مناسبت ۳۱ شهریور، شروع جنگ تحمیلی و آغاز #هفته_دفاع_مقدس
🔴 تلنگری برای هر روزِ ما!👇
✅ فرازی از وصیت نامه جوانترین شهید استان البرز:🔰
✍ از شما ملت قهرمان میخواهم که پشتیبان روحانیت مبارز و متعهد به اسلام باشید، که همیشه به قول امام عزیزمان، روحانیت است، که تاکنون اسلام را، زنده نگه داشته است. هیچ گاه از روحانیت مبارز دست بر ندارید. اگر روزی روحانیت مبارز را کنار بگذاریم، #روشنفکران [#غربزدگان] ما را وابسته به #غرب می کنند، چون قشر روحانیت از #آیت_الله_شیخ_فضل_الله_نوری و آیت الله کاشانی تا حال این را ثابت کرده اند.
🌹 شهید رضا پناهی در سال ۱۳۴۸ در خانواده ای مذهبی در شهرستان کرج متولد شد، اما بیشتر از ۱۳ سال تن کوچکش نتوانست روح بزرگش را تحمل کند.
«شهید رضا پناهی» یکی از بزرگ مردان کم سن و سالی است که در دوران هشت سال دفاع مقدس با احساس مسئولیت و تعهد ناشی از عقبه معرفتی و بصیرتی منبعث از انوار تربیتی حرکت عظیم حضرت امام خمینی (ره)، توانست با وجود سن کم، خود را به جبهه های نبرد حق علیه باطل برساند و پس از مجاهدت و تلاش های بسیار، در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۶۱ در جبهه قصرشیرین به فیض شهادت نایل آید. رضا به اتفاق چند نفر به مأموریت دیده بانی و شناسایی رفته بود که در برگشت مورد اصابت خمپاره ۶۰ دشمن قرار گرفت و به همراه یکی از دوستانش به شهادت رسید.او علاقه ویژه ای به مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) داشت.
🌹روحش شاد و راهش پُر رهرو باد
شادی روح شهیدان «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
🔸از پایگاه اطلاع رسانی فرهنگ ایثار و شهادت(نوید شاهد البرز)...
✳️ @ShahidRabe
🌹 به مناسبت بزرگداشت هفته #دفاع_مقدس و تجلیل از #شهیدان و #ایثارگران
🌹 شهیدان و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌹 شهید اولیاء ناصح نسب
✍ اگر از من جسدی ماند بر روی قبرم این را بنویسید
ای منتظران گنج نهان می آید
آرامش جان عاشقان می آید
به نام سحر طلایه داران ظهور
گفته که صاحب زمان می آید
✳️ شهید ناصح نسب، مرید امام خمینی(ره) و از پیروان مکتب مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری (ره)
✅ کلام طیبه و مدبرانه شهید «اولیاء ناصح نسب»🔰
✍ ای مردم «الحضر وامصیبتا» از اینکه با یک دست جلوی مالک اشتر را بگیریم و با دست دیگر بازوی علی (ع) را و در محکمه ای که معاویه نشسته بنشانیم!
هان ای مردم هوشیار باشید چندی از به دار آویختن #آیت_الله_شیخ_فضل_الله_نوری در یکی از میدانهای تهران نگذشته و آن به دلیل این بود که مردم از کنارش به راحتی گذشتند و به دنبال کارهای روزانه خود رفتند و دست از کمک او کشیدند!
ای عزیزان، خود را برای حسابرسی در قیامت، آماده کنید/فرازی از وصیتنامه شهید
🌹 «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✅ نگاهی به حیات و کلام طیبه و مدبرانه شهید «اولیاء ناصح نسب»👇
http://alborz.navideshahed.com/fa/news/425524
✳️ @ShahidRabe