📖یکی مثل پنج نفر
✒️میگفت زمان تحصیل بهاندازۀ پنج نفر آدم سختکوش درس خوانده. وقتی با خانواده به نجف آمدند، پنج سال از عمرش فقط به مطالعه و تفکر گذشت. حتی برای پیادهروی بیرون نمیرفت. از عادتهای علمای آن روز بود که در صحن حیدری بنشینند و باهم حرف بزنند. اسماعیل گفته بود: «اگر کسی خبر آورد برادر مرا در این جمعها دیده، مژدگانیاش با من.» اما کسی به این فیض نرسید. بیرونرفتن محمدباقر از خانه یا برای زیارت امیرالمؤمنین علیهالسلام بود یا خرید کتاب و مجله و مایحتاج خانه یا سرزدن به کتابخانه.
📚کتاب نا، صفحه ۹۱
🆔 @shahidsadr
🎓 رسالت دانشجو
✴️از شهید صدر پرسیدند:
روشی که دانشجویان و کارمندان باید برای نشر دستورات دین حنیف و گسترش مفاهیم اسلام به کار بگیرند چیست؟ و مسلمان معاصر در زمینه تبلیغ اسلام چه بایستههایی را باید فراهم کند؟
✅باید افزونبر متجلی کردن دین اسلام در رفتار، اخلاق و روابطش، از زبان امروز و روشهای تفکر نو، در خدمت دینش بهره بگیرد و در قالب این زبان و روش، محتوای اسلامی را بهشکل مقایسهای با اندیشههای معاصر و تولیدات فرهنگ رایج، ارائه کند و درعینحال باید نقش واسطه را بین مسجد رشدیافته و هدایتگری که حامل رسالت اسلام است با تودۀ مردمی که در میان آنان زندگی میکند، ایفا کند...
و به مردم این امید را بازگردانند که دینشان توانایی پاسخگویی به نیازهای آنان و همراهی و همگامی با خواستههای مشروعشان و حل مشکلات آنان به بهترین روش را دارد.
📚کتاب بارقهها، صفحه ۵۳۷
🆔 @shahidsadr
🌻 اسلام راستین در زینب مجسم میشود
🌻شما زنان باید دائماً زینب را در پیش چشم داشته باشید. او سرور و رهبر و اسوۀ زندگی شماست و اوست که حق را به شما میآموزد. آنکه به شما میگوید اسلام گوشهگیری و فرار است، حرف نادرست میزند.
🌻اسلام راستین در زینب مجسم میشود: زینب را در دارالاماره ببینید، در برابر یزید ببینید، در جنگ ببینید. این است زن مؤمن، این است زن مسلمان [...]
🌻 باب ایمان در برابر شما مفتوح است. هرکدام از شما میتواند زنی مؤمن و صالح باشد. اما چگونه میتوانیم مؤمن شویم؟ آن هنگام که گناهان کوچک را ترک میکنیم و آن هنگام که وقتمان را عملاً در راه تقویت ایمان بهکار میگیریم.
✅امام موسی صدر
📚کتاب سفر شهادت
🆔 @shahidsadr
🔆اسلام، انقلابی است که در آن، زندگی از عقیده و بُعد اجتماعی از امور معنوی، جدا نیست.
📚کتاب اسلام راهبر زندگی، صفحه ۴۶
🆔 @shahidsadr
📝کلمههای اضافی
📌کتابی را که نوشت به شیخ نعمانی داد تا آماده کند و به چاپخانه بفرستد. شیخ کتاب را مرتب کرد و روی جلد نوشت: «تألیف حضرت آیتاللهالعظمی سید محمدباقر صدر.» محمدباقر این عبارت را که دید روی چند کلمه خط کشید و
گفت: نیازی به اینها نیست. به این شکل چاپ کنند:
📌 «تألیف سید محمدباقر صدر.» شب بیستویکم ماه رمضان سال یکهزاروسیصدوپنجاهوچهار.
📚کتاب نا، صفحه ۱۶۵
🆔 @shahidsadr