#استوری
🟡«بیشتر از آنچه میخوانید، فکر کنید. اگر بهصِرف خواندن عادت کنید، در بین متنها و سطرها محدود میشوید. آنوقت نوآور نمیشوید».
📚کتاب نا، صفحه ۹۲
🆔 @shahidsadr
🔰عینیت خط اسلام در حکومت اسلامی
📍آن علوی بزرگ [آیتاللهالعظمی امام خمینی] که رهبری پیکار ملتش را زیر پرچم اسلام به عهده گرفت تاآنجاکه خداوند او را یاری نمود و امپراتوری شاه با تمامی گنجینههایش بهدست او افتاد و پیروزمندانه به دیار خود بازگشت، خانهای را بر خانۀ قدیمیاش ترجیح نداد، بلکه به همان خانهای که ستمگران نزدیک بیست سال قبل او را از آنجا تبعید کرده بودند بازگشت تا شاهدی باشد بر اینکه امام علی(ع) تنها یک فرد معین نبود که تمام شده باشد؛ بلکه او مظهر خط اسلام بود که پایان نمیپذیرد.
📍 بدون شک، این خط که حکومت اسلامی آن را عینیت بخشید، نیروهای شگفتانگیزی را در شهروندان شکوفا و آنها را با روحیۀ معنوی سترگی تقویت میکند و هر فرد را چنان میسازد که احساس کند پاسخ مثبت دادن به فعالیتهای سازندهای که حکومت اسلامی آن را رهبری میکند، پاسخ مثبت دادن به کرامت و عزت او بر روی زمین است.
📚 کتاب اسلام راهبر زندگی، صفحه ۲۰۹
🆔 @shahidsadr
🔰 شرط اساسی بنای تمدنی جدید
📍حرکت تمام امت، شرط اساسی کامیابی هر فرایندِ بنای تمدنی جدید و هر مبارزه فراگیر علیه عقبماندگی است؛ زیرا حرکت امت، بیانی از رشد آن و رشد ارادۀ آن و آزادی موهبتهای درونی آن است.
📍چنانچه امت رشد نکند، هیچ روش یا ساختار بیروحی نمیتواند واقعیت را ذرهای دگرگون کند: ﴿إِنّ اللهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ﴾ (در حقیقت خداوند حال قومی را تغییر نمیدهد تا آنان حال خود را تغییر دهند).
📚کتاب اسلام راهبر زندگی، صفحه ۲۱۴
🆔 @shahidsadr
📍«آیتالله تکلیف خودش را میداند.»
🔹فشارها به آیتالله خمینی بیشتر شده بودند؛ آنقدر که او را به این نتیجه رساندند زودتر از عراق برود. محمدباقر برای خداحافظی به خانۀ او رفت اما کمی دیر رسید. آیتالله و احمدآقا صبح زود رفته بودند. چند دقیقه کنار اهالی خانهای که هنوز در محاصره بودند ماند و برگشت. یازدهم مهرماه آیتالله و پسرش وارد کویت شدند تا به سوریه بروند اما این سفر به پاریس ختم شد؛ اتفاقی که، بدونآنکه کسی فکرش را کرده باشد، برکت زیادی داشت.
🔹پس از آن، فرح دیبا به نجف سفر کرد و، بعد از زیارت، به عیادت سید ابوالقاسم خویی رفت. او در این ملاقات از سید ابوالقاسم خویی خواست به آیتالله خمینی نامه بنویسد و بخواهد مذاکره با دولت شاه را قبول کند. سید ابوالقاسم خویی هم جواب داد: «آیتالله تکلیف خودش را میداند.»
📚 کتاب نا، صفحه ۱۸۰
🆔 @shahidsadr
🔰شرط اساسی انقلاب امت
🔺شرط اساسى نهضت هر امتى اين است كه از مكتب و مبناى شايستهاى برخوردار باشد كه اهداف و مقاصد آن امت را تعيين و الگوهاى عالى آن را ارائه و جهتگيرى آن امت را در زندگى ترسيم كند.
🔺امت در پرتو اين شرط اساسى، با اطمينان به رسالت و راهش و با چشمدوختن به آرمانها و اهدافى كه هويت معنوى و فكرياش ملهَم از آن مبنا و مكتب است، به حركت خود ادامه مىدهد.
🔺منظور ما از برخوردارى امت از مكتب و مبناى شايسته اين است كه:
اولاً، مبنا و مكتبى صحيح وجود داشته باشد؛
ثانياً، امت آن مكتب و معنا را فهم كند؛
ثالثاً، امت به آن مكتب و مبنا ايمان داشته باشد.
هرگاه امت اين عناصر را در خود فراهم كرد، يعنى از مكتب و مبنايى صحيح برخوردار بود و آن را بهدرستی درک کرد و به آن ايمان داشت، در اين حالت میتواند نهضتى حقيقى را درون خود تحقق بخشد و تحول فراگير و كاملى را بر اساس آن مبنا در زندگياش ايجاد كند؛ زيرا چنانكه قرآن حكيم نشان مىدهد خداوند وضعيت مردم را دگرگون نمىكند تا آنكه آنها آنچه در خودشان هست تغيير دهند.
📚کتاب اسلام راهبر زندگى، صفحه ۴۲۹
🆔 @shahidsadr
🔰عبور از تجسم فردی به چهارچوب گروهی
📍شهید سید محمدباقر صدر، نگاه صحیح به زندگانی ائمه علیهمالسلام را نگاه کلگرا میدانست؛ یعنی به امامان علیهمالسلام همچون یک کلِ بههمپیوسته مینگریست و زندگانی ایشان را سه مرحله میدانست که هریک از ائمه برای ایفای نقش بر اساس اقتضائات این سه مرحله میکوشیدند.
📍شهید صدر مهمترین مسئولیت امام باقر علیهالسلام را در این منظومه چنین تبیین میکند:
🔺نخست و پيش از هرچيز، بر عهدۀ ایشان بود که بهعنوان مسئلۀ اصلی در اين نقش، به تشيع چهارچوب و ويژگیهای تفصيلیِ مشخص دهد و کار را از حیطۀ عمل يک يا دو يا سه نفر درآورد و به عملی تبديل سازد که در يک گروه نمود مییابد و اسلام را در چهرۀ حقيقیاش نمود میبخشد.
🔺امام باقر علیهالسلام از دو راه به اين مهم پرداخت:
يکی، از راه آگاهیبخشی و پرورش گسترده و متنوع درون مکتب خود؛
و ديگری از راه رودررويی با امت با استفاده از اين چهارچوب.
📚کتاب امامان اهل بیت، صفحه ۵۹۰ با تلخیص
🆔 @shahidsadr
🏴🏴نقش مشترک امامان علیهمالسلام
◾️وقتی امامان را همچون يک کل بررسی میکنيم و ميان اين فعاليتها پيوند برقرار میکنيم و میبينيم که اين سه فعاليت (حفظ اصل دستاوردهای اسلامی، تربیت گروه شایسته، تلاش برای بهدست گرفتن حکومت) در سه نسل انجام پذيرفته، خود را برابر برنامهای پيوسته میيابيم که هر بخشش بخش ديگر را کامل میسازد و هدفش آن است که تواتر اين روايات را در گذر نسلها حفظ کند تا به سطحی از روشنی و شهرت برسند و دسيسههای پنهان و آشکار را به چالش بکشند.
◾️به عقيدۀ من، وجود نقش مشترک در کارکرد تمامی امامان تنها يک فرض نيست که ما برای اثبات آن در پی توجيههای تاريخی باشيم، بلکه اين امری است که عقيده و انديشۀ امامت بهخودیخود آن را فرض میدارد؛ چون امامت در همۀ موارد، نظر به مسئوليتها و شروطش امری واحد است. پس هرقدر هم نمودهای ظاهریاش بهسبب شرايط و ملزومات گوناگون باشد، بايد در رفتارها و نقشهای امامان بازتابی واحد يابد.
◾️بنابراين امامان بايد مجموعه واحدی با اجزای پيوسته بسازند تا هر جزء از آن واحد، نقش جزء ديگر را پی گيرد و کارکردش را کامل کند.
📚کتاب امامان اهلبیت علیهمالسلام، صفحه ۱۲۲
🆔 @shahidsadr