✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٢٠ تیر ١۴٠٠
🌙 الأحد، 30 ذیالقعده 1442
🌲م Sunday 11 July 2021
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز شهادت حضرت جوادالائمه (ع) سال ٢٢٠ قمری
➡️@shahrakeemam
#یادآوری
✅ نماز یکشنبه ذیالقعده
امروز، یکی دیگر از روزهای یکشنبه در ماه ذیالقعده است، که همواره مورد توجه سالکان راه خدا بوده؛ چراکه در این روز، نماز مخصوصی وارد شده که بنا بر روایت نبوی، هر بندهی مسلمانی، آن را بهجا آورد، به او خطاب شود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز کن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد» و حتی دشمنان او در روز قیامت از او راضی شوند!
✅ نحوه خواندن نماز یکشنبه ذیالقعده:
▫️ غسل کنید و وضو بگیرید؛
▫️ و ۴ رکعت نماز (٢ نماز دو رکعتی) _ در هر رکعت ١ بار «فاتحة الکتاب»،٣بار «قل هو الله احد» و هر کدام از دو سوره معوذتین(فلق و ناس) را ١ بار بخوانید،
▫️سپس(بعد از سلام رکعت چهارم) ٧٠ بار استغفار کنید و آن را به «لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم» ختم کنید،
آنگاه بگویید: «يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْت».
📚 اقبال، ج٢، ص١٢
▶️@shahrakeemam
✅ روزبرگ شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «جوادالائمه (ع)»(٢)
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠۴/٢٠
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز شهادت حضرت جوادالائمه (ع) در سال ٢٢٠ هجری قمری است، که ضمن تسلیت و تعزیت به ساحت مقدس حضرت بقیهالله الأعظم (عج) و تمامی شیعیان و محبین آن امام همام، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
در روز گذشته از شرایط ویژه امامت حضرت در سنین کودکی و مکر مکرر مأمون و انجام مناظرات متعدد ایشان با بزرگان و دانشمندان ادیان و مکاتب مختلف و پیروزی حضرت و اثبات علم بیکران امامت در وجود آن امام همام سخن گفتیم و انشاالله امروز از سیره اخلاقی حضرت جوادالائمه (ع) سخن خواهیم گفت؛
امام جواد(ع)، جوان ترین امام معصوم در هنگام شهادت بودند که این ویژگی جوانی در ابعاد مختلف میتواند الگو و اُسوهای نیکو برای نسل جوان ما باشد که حقیقتاً می خواهند برای سعادت دنیا و آخرت خود به سیره اهلبیت عصمت و طهارت (ع) تأسی جویند!
✍️ مسلمانان این امام هُمام را به دو صفت و ویژگی بارز " تقی " و " جواد " میشناسند؛
✅ " تقی " به معنای تقوا و پارسایی است، چنانچه آن حضرت، نمونه بارز عبادت، بندگی و سجده های طولانی برای خداوند بودهاند؛
✅ اما " جواد " ریشه اش به کلمه "جود" برمیگردد که به معنای بخشش است و لذا معنای تحت اللفظی جواد یعنی بخشنده که یکی از اوصاف بزرگ پروردگار عالم است و علمای اخلاق بیان می دارند که منظور از جود آن صفتی است که دارنده آن در برابر چیزی که می بخشد، به هیچ وجه انتظار جبران ندارد و البته این صفت در بین همه ائمه (ع) وجود داشته اما در سیره و زندگی حضرت جواد(ع) معنا و تبلور خاصتری پیدا کرده است؛ چنانچه به تصریح مکرر راویان موثق شیعه و اهل سنت، حضرت از همان دوران کودکی در جامعه زمان خویش، به ایثار و بخشندگی شُهره بودند و از همان دوران، جمع قابل توجهی از نیازمندان در مقابل منزل ایشان اجتماع میکردند تا از حضرت، حاجتی بخواهند و هیچ گاه نیز از درب منزل امام جواد(ع) نااُمید برنمیگشتند!
البته حضرت در عین بخشندگی فراوان، همانند جد بزرگوارشان امیرمؤمنان(ع)، زندگی شخصی بسیار ساده و به دور از تشریفات داشتهاند؛ چنانچه مورخین آوردهاند که حضرت همانند فقیران جامعه لباس پوشیده و غذا میخوردند و با ضعیفترین مردم، هم سفره میشدند!
✅ از دیگر ویژگی های اخلاقی حضرت جواد الائمه(ع)، میتوان به «اخلاق حسنه» و «ادب» و «گشاده رویی» و «نرم خویی» حضرت با دوست و دشمن اشاره کرد که این امر، علاوه بر دوستان باعث جذب مخالفان و حتی دشمنان امام به سوی ایشان میشد که بیشک حضرت این ویژگی خود را از جدّ بزرگوارشان حضرت محمد (ص) به ارث برده بودند!
✅ «حرّیت و آزادگی» نیز یکی دیگر از ویژگیهای حضرت جوادالائمه (ع) است، چنانچه آن بزرگوار هیچ گاه تسلیم ظلم و ستم نشدند و حاضر بودند در این راه تمام سختی ها را تحمل کنند!
این ویژگی حضرت نیز الگویی برای همهی مسلمانان است که در هیچ زمانی ظلم و ستم را قبول نکنند و با آزادگی، بر اعتقادات و مبانی خود، پافشاری نمایند حتی اگر مثل امام جواد (ع) در سن ٢۵ سالگی به شهادت برسند!
✍️ آنچه گذشت تنها گوشهای از خصوصیات و سیره حضرت جوادالائمه (ع) بود که بیشک میتوان با الگوگیری از سیره کلامی و عملی آن امام همام، به سعادت دنیا و آخرت دست یافت.
➡️@shahrakeemam
✅ گلبرگ احکام
مناسبت: ایام تابستان و جابجایی مستأجران
موضوع: «#احکام_اجاره»
❓آيا جايز است که در قرارداد اجاره که مستأجران قبل از رفتن به خانه بايد آن را امضاء کنند ذکر کنم: «چنانچه مستأجران مبلغ کامل اجاره را تا روز پنجم ماه ندهند، بايستى براى هر روز تأخير مبلغى را به عنوان جريمه بپردازند به اضافه جريمه عدم پرداخت كه آنهم مستقلاً حساب مىشود و صاحبخانه نيز از حق دريافت کامل اجاره در تاريخ مورد نظر صرفنظر نخواهد کرد»؟
✅ جريمه تأخير در پرداخت وجه اجاره يا جريمه اصل امتناع از پرداخت وجه اجاره صورت شرعى ندارد هر چند در قرارداد اجاره شرط شود، و مستأجر بيش از مقدار اجاره که در قرارداد تعيين شده است و بايد حتماً بپردازد، چيز ديگرى بدهکار نيست.
❓مالک با مستأجر شرط کرده که در صورت عدم تخلیه خانه پس از پایان مدّت اجاره، باید برای هر روز، مبلغی بیشتر از اجرتالمثل آن زمان را بپردازد، آیا مستأجر که در ضمن عقد اجاره متعهد به پرداخت این مبلغ گردیده، باید آن را بپردازد؟
✅ وفا و عمل به شرطی که در ضمن عقد لازم، ذکر شده واجب است.
📚 اجوبه الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
➡️@shahrakeemam
نردبان ترقی .mp3
1.03M
🔖منبر کوتاه🔖
#امام_جواد علیه السلام
🔻نردبان ترقی و پیشرفت 🔻
💠حدیث امام جواد علیه السلام 💠
#استاد_رفیعی
#توکل
◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️
@shahrakeemam
7.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
مداحی شهادت حضرت جواد الائمه علیه السلام
علیمی
◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️
@shahrakeemam