به نفهمیزدگی شاخ و دم ندارد
اگر محمدرضا زائری و امثال او در عصر پیامبراکرم حضور داشتند، قطعا فردای واقعه «سد ابواب» همین واکنشی که امروز درباره جشن غدیر می گیرند را از آنان خواهید دید و البته در همان زمان هم امثال آنان بودند تا ریشه مواضع امروز زائری و امثالش را بنیان نهند و برای ما ثابت کنند که تاریخ تکرار می شود.
اما فارغ از نگاه دینی و تعبدی به موضوع اینکه فهم این مساله آن قدر برای این جماعت سخت شده که نفهمند، اجرای هر سیاست و اقدام اجتماعی موافقین و مخالفینی دارد و در این چالش و فارغ از هر عقیده و آرمانی می توان به درصد موافقین و مخالفین رجوع کرد، عادی نیست.
اگر هم بخواهیم تمامی دستورات دینی و مذهبی مان را درباره بزرگداشت و تجلیل از غدیر فاکتور بگیریم، نادیده گرفتن حضور پرشکوه مردم در این مراسم که تایید ضمنی را در برداشت و چسبیدن به برخی نق زدن ها ، نشان از نفهمی نیست و چیز دیگری را می رساند.
القصه اینکه باید به برخی ها گفت که شما لازم نیست دغدغه دین را داشته باشید، همین که نفمیدن را دغدغه خود نکنید، قطعا برای خود و جامعه بهترین است.
یاعلی مدد
shajartooba 🌿
چسب و قیچیبازان توئیتری
نقدی بر توئیت اخیر منسوب به آیت الله جوادی آملی درباره حجاب اجباری
🔻🔻🔻
بخش اول:
🔹شیوه تحریف گری چسب و قیچی از دیرباز برای تحریف شخصیت های مهم پرکاربرد بوده است، بطوری که تحریفگر برای ارائه تصویر دلخواه از شخصیت مورد نظر به این شیوه متوسل می شود، به این صورت که جلوه های ناپسند آن شخصیت را نادیده بگیرد و قطعه های مورد پسند را با قیچی از بین کلیت سلوک شخصیت جدا کرده و به هم میچسباند تا ظاهری دلپسند را به نمایش بگذارد، که البته با حقیقت فکر و سلوک آن شخصیت تطابقی ندارد.
🔸ماجرا از آن جا آغاز می شود که در بحبوجه هجمه های رسانه ای به قانون عفاف و حجاب که بیشتر توسط رسانه های معاند خارجی دنبال می شد، دو توئیت از یک حساب منتسب به آیت الله جوادی آملی منتشر شد، که خوراک رسانه ای خوبی برای جریان مخالف حجاب مهیا کرد که بدین شرح بود:
توییت اول:
«گاهی نامه می نویسند که شما چرا ساکت هستید، درباره حجاب و عفاف حرفی نمی زنید، بر فرض با فشار انسان این روسری را یک قدری جلو بیاورد، این که عفاف و حجاب نیست! این، آن فساد را جلوگیری نمی کند! ازدواج است که جلوگیری می کند. با بگیر و ببند، حداکثر ممکن است ظاهر حفظ شود.(۱۳۹۶/۰۹/۰۶)»
توییت دوم:
«این آشفته بازار بودن مساله حجاب و عفاف با فشار سرنیزه حل نمی شود، از راه دیگری فساد را توسعه می دهند. عمده همین است آن که ما را آفرید، صلاح و فلاح ما را در همین دانست که مساله ازدواج را اهمیت بدهید و دیر ازدواج نکنید و توقع بیجا نداشته باشید.(۱۳۹۶/۰۹/۰۴)»
🔹اما اصل ماجرا چیست: این بیانات آیت الله جوادی مربوط به درس خارج فقه نکاح ایشان در تاریخ 4 آذر 1396 است که البته در توییت اول به اشتباه تاریخ آن 6 آذر درج شده است که این اولین نشانه بی دقتی منتشر کنندگان آن است. از سوی دیگر این بیان آیت الله جوادی در بین جلسه درس خارج ایشان و بیان آیات و روایات درباره احکام و شرایط ازدواج بوده و مقام بیان جملات همانطور که روشن است درباره بحث ازدواج و اهمیت آن است و در میان این بحث هم نکاتی درباره حجاب فرموده اند که توسط گرداننده این حساب توئیتری به این سبک ناشیانه تقطیع شده است، در حالی که علت اصلی ورود معظم له به این بحث، مساله عدم تاخیر در ازدواج است که این شیوه تقطیع مقام بیان را که از مهم ترین لوازم فهم منظور گوینده است را تا حدود زیادی حذف کرده، بطوری که ایشان قبل از این جملات چنین می فرمایند:
«روايتهای فراوانی در تحکيم خانواده است که مواظب باشيد دخترها زود ازدواج کنند، يک؛ براي پسرها تأخير نياندازيد در ازدواج، دو؛ و هر کسي که آمده است شما عيبجويی نکنيد، به دنبال مال و جمال نباشيد که روايات نکاح را هم ملاحظه فرموديد اگر کسي به قصد مال و جمال ازدواج کند، چه بسا خداي سبحان اين شخص را از هر دو محروم ميکند.»
حتی ایشان در میان بحث هم بصورت گذارا به الزامات دین درباره حجاب زنان اشاره کرده و چنین می فرمایند:
«اين که می بينيد خيلی ها گرفتار هستند، اين ها خيال می کنند که دين آمده جلوی آزادی را بگيرد، دين آمده جلوی رهایی و بيبند و باری را بگيرد. فرمود جمال زن در عفت اوست، در حجاب اوست، در اساس خانوادگی اوست.»
مشاهده متن کامل بیانات آیت الله جوادی در اینجا
🔸پس روشن است که در جملات مورد نظر، منظور اصلی ایشان بیان اهمیت تاخیر نیانداختن در ازدواج است و ایشان در مقام بیان بحث حجاب و عفاف نبوده و برای فهم نظر ایشان در این باره باید به دیگر سخنان ایشان رجوع کرد و شاید بتوان گفت که چنین استنادی با توجه به مواضع صریح دیگر ایشان درباره مساله حجاب و امر به معروف و نهی از منکر، استناد به متشابهات اندیشه ایشان است که بین جملات هر اندیشمندی یافت می شود.
ادامه یادداشت در پست بعد👇
shajartooba 🌿
چسب و قیچیبازان توئیتری
نقدی بر توئیت اخیر منسوب به آیت الله جوادی آملی درباره حجاب اجباری
🔻🔻🔻
بخش دوم:
در ادامه یادداشت پست قبلی👆
🔹با این توضیح و با توجه چنین انتخاب ناقص صورت گرفته از بین مواضع آیت الله جوادی درباره حجاب و عفاف، روشن است که این حساب توئیتر منتسب به ایشان، به دنبال تقطیع بخش هایی از اندیشه و شخصیت آیت الله جوادی است، در حالی که می بایست به کلیت شخصیت و سلوک و بیانات ایشان استناد کرد و نه اینکه با تمرکز به گوشه ای از نظرات ایشان، در ذهن مخاطب تصویر دروغینی از ایشان بسازند و البته که ترویج ایشان باید تمام شخصیت ایشان را در برگیرد، از جمله آیت الله جوادی عضو شورای عالی قضایی دهه 60، آیت الله جوادی مسجد اعظم قم در آبان سال 1376، آیت الله جوادی خطبه های نماز جمعه انقلابی قم در دهه 70 و 80 و در نهایت آیت الله جوادی گریه کن حاج قاسم سلیمانی.
🔸البته اگر هم بخواهیم خوشبینانه به این موضوع نگاه کنیم و از مساله تقطیع کوتاه بیاییم، بازهم بگونه ای دیگر به انتشار این سخنان در این شرایط نقد جدی وارد است، با این توضیح که با توجه به مقام بیان جملات ایشان که درباره «زود ازدواج کردن دختران و پسران» است، باید این سوال از منتشرکنندگان پرسید که این جملات آیت الله جوادی که در این شرایط فعلی(داغ شدن بحث گشت ارشاد) منتشر شده، آیا تطابق بیشتری با داغ شدن مساله «بالا بردن سن ازدواج» در سالهای گذشته نداشت؟؟؟
🔹حتی اگر بپذیریم که آیت الله جوادی تمام راه حل مشکل بد حجابی را در ازدواج می دانند(که البته اینطور نیست و شواهد متقن، این ادعا را که ناشی از تقطیع صورت گرفته است، مردود می کند) آیا جا نداشت گردانندگان این حساب توئیتری، در آن فضا که معاونت زنان دولت قبل(شهیندخت ملاوردی) و زنان لیست امید مجلس شورای اسلامی، با ادعای دفاع از دختران کشور، قاطعانه به دنبال بالا بردن سن قانونی ازدواج بودند، این سخنان مورد بحث آیت الله جوادی را منتشر کنند؟ و با توجه به بیانات معظم له از دولت وقت مطالبه می شد که این سیاست غلط را انجام ندهند؟؟؟
🔸جای تذکر دارد که طرح بالا بردن سن ازدواج هرچند در کل دولت قبل دنبال شد ولی داغ شدن آن مربوط به سال 97 بود که در مجلس فوریت آن رای آورد و از لحاظ زمانی بیانات مورد بحث آیت الله جوادی مربوط به سال 96 است.
پ ن 1:
در پایان جا دارد که از مسئولان دفتر آیت الله جوادی(حفظه الله) مطالبه شود که نسبت به فعالیت رسانه ای این حساب توئیتری که بعضا مرتکب چنین اقدامات غلطی در عرصه رسانه با استفاده از نام این عالم و مرجع انقلابی می شود، حساس بوده و به صرف عدم انتساب رسمی به دفتر از مسئولیت خود درباره تصویری که این حساب توئیتری، از معظم له می سازد، شانه خالی نکنند.
پ ن 2:
در پیوست مطالب فوق با جستجویی ساده به چند مورد از تاکیدات آیت الله جوادی درباره ضرورت احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر برای حل مساله عفاف و حجاب بر خوردیم، که به چند مورد آن اشاره می شود:
https://t.me/a_javadiamoli_esra/3205
https://t.me/a_javadiamoli_esra/5040
https://t.me/a_javadiamoli_esra/472
و البته که با جستجوی دقیق تر به موارد دیگر در این باره دست خواهیم یافت، که از حوصله این نوشتار خارج است.
shajartooba 🌿
چسب و قیچیبازان توئیتری
نقدی بر توئیت اخیر منسوب به آیت الله جوادی آملی درباره حجاب اجباری👇
بخش اول یادداشت
https://eitaa.com/shajartooba/581
بخش دوم یادداشت
https://eitaa.com/shajartooba/582
shajartooba 🌿
هدایت شده از بهانه
🔴 با جماران برخورد کنید.
این بار اولی نیست که رسانههایی که اعتبار و وجهه علمای بزرگ اسلام را هیزم سیاسیکاری خود میکنند، نسبت دروغ به آیتالله العظمی جوادی آملی میدهند.
مسئولان دفتر آیت الله جوادی(حفظه الله) باید نسبت به فعالیت رسانه ای این حساب توئیتری و دیگر صفحات غیررسمی که بعضا مرتکب چنین اقدامات غلطی در عرصه رسانه با استفاده از نام این عالم بزرگ و انقلابی میشوند، حساس بوده و به صرف عدم انتساب رسمی به دفتر از مسئولیت خود درباره تصویر غلطی که این صفحات مجازی از معظم له در اذهان مخاطبین میسازند، شانه خالی نکنند.
@bahaneee
مهاجرا الی الله
خبر کوتاه بود:
حجت السلام والمسلمین مصطفی نصیری به همراه خانواده در سفر تبلیغی، گرفتار سیل شد و آسمانی شد.
اگر نتوان این را هجرت بسوی الله نامید پس صدمین آیه سوره نسا را می توان بر چه کسانی تطبیق کرد.
در شرایطی که کل کشور دچار باران سیل آسا شده است باز هم از رسالت طلبگی ات شانه خالی نکنی و بهانه ها تو را از وظیفه ات باز ندارد و در این راه به همراه همسر به دیدار صاحب این ماه بشتابی.
و عجب انتخاب زیبایی که آخرین غزل زندگی را با اقتدا به سیدالشهدا چنین عاشقانه بسرایی.
«مگر نه آنكه گردنها را باریك آفریدهاند تا در مقتل كربلای عشق آسانتر بریده شوند....پس اگر مقصد پرواز است، قفس ویران بهتر. پرستویی كه مقصد را در كوچ میبیند، از ویرانی لانهاش نمیهراسد.»(شهید آوینی)
آقا مصطفی امشب سر سفره ارباب از بیچارگانی چون ما هم یاد کن...
پ ن:
الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ طُوبَىٰ لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ
shajartooba 🌿
شجرطوبی
مهاجرا الی الله خبر کوتاه بود: حجت السلام والمسلمین مصطفی نصیری به همراه خانواده در سفر تبلیغی، گ
12.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
الرحیلالرحیل الرحیلالرحیل
فرموده حسین لیرحل معنا فرموده حسین لیرحل معنا
ای سینه زن غریب کربلا
جز راه حسین نیست راهی به خدا
جز راه حسین نیست راهی به خدا
در مسلخ عشق جز نکو را نکشند
روبه صفتان زشت خو را نکشند
گر عاشق صادقی ز مردن نهراس
مردار بود هر آنکه او را نکشند
الرحیلالرحیل الرحیلالرحیل
سکوت سکولارمآبانه
سکولارهای حوزوی با میدان داری برخی از رسانه همسو، همچون شفقنا در بحران ها و چالش هایی که برای کشور و دولت ایران رخ می داد، همیشه در پی این بودند که مشکلات را ناشی از ورود روحانیت در سیاست بدانند و تمام مشکل را بر سر ولایت فقیه آوار کنند و در این راستا با تاکید بر مدل سلوک آیت الله سیستانی در کشور عراق، دوگانه حوزه نجف و حوزه قم (به عنوان مادر انقلاب اسلامی) را دامن بزنند و سلوک حضرت ایشان را که در خوشبینانه ترین حالت، خواستگاهی جز در کشور عراق نخواهد داشت را برای ایران اسلامی تجویز نمایند.
اما جالب است که در این اوضاع فتنه گون عراق که برخی از جناح های شیعی مطالبه ورود مرجعیت، برای حل مشکلات سیاسی عراق را مطرح کرده اند، همین جریان سکولار حوزوی روزه سکوت گرفته و دیگر با استناد به شرایط عراق برای ایران نسخه نمی پیچد، چرا که هر چه که تا به امروز با تحلیل های سستشان به هم بافته بوده را با فتنه های پیدرپی که از پاییز ۱۳۹۸ در عراق شکل گرفت، پنبه شده می بینند و مصلحت می دانند که علی الحساب در این شرایط روزه سکوت تئوریک بگیرند.
shajartooba 🌿
5.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شرفنامه
اگر امشب شب سوم محرم و شب روضه حضرت رقیه نبود، جرات نمی کردم چنین بنویسم
ولی حالا به حرمت چادر خاکی این خانم چنین می نویسم:
ای زبونان
ای فرومایگان
و ای آنهایی که به رزمندگان و شهدای مدافع حرم توهین ها کردید و هنوز بر آن موضعید.
اگر ذره ای شرف داشتید، می فهمیدید که آنهایی که برای دفاع از حرمت حرم اهلبیت و حرمت ناموس ملت مسلمان جان خود را بر کف گرفتند، اسطوره های مردانگی و شرف اند و نمی بایست با القابی که در شان خودتان بود، جواب جهاد آنان و خانواده هایشان را می دادید.
القصه اینکه اگر اثر تمام مجاهدت های مدافعان حرم و شرف ما، فقط همین بود که یک روستا و یا حتی یک خانه مسلمان شیعه یا سنی یا ایزدی و یا مسیحی ووو به دست حرامیان داعشی نیافتد، تا دخترکی تنها را چنان به غنیمت نبرند، باز هم یک لحظه از حیات این عزیزان شرف داشت به هزاران سال عمر حقیر امثال شما.
shajartooba 🌿
اجتماع نقیضین!؟
ظاهرا اجتماع نقضین همیشه محال نبوده و گاهی می توان شاهد اتحاد دو نقیض بود، از جمله در تصویر فوق که محسن کدیور بعنوان کسی که در آرا و نظرات اش صریحا به اعتقادات شیعه حمله ور شده و چهار اعتقاد هویتی درباره امامت را که عبارتند از «نصب»، «نص»، «عصمت» و «علم امام» را مردود شمرده، به عنوان کارشناس در «شبکه امام حسین» وابسته به بیت شیرازی ها، حضور پیدا کند، شبکه ای که فقط و فقط بخاطر موضوع «قمه زنی» که توسط بسیاری از علما تحریم شده و به عنوان وهن مذهب شناخته شده است، چه هجمه هایی به نظام مقدس اسلامی نکرده و نمی کند.
بی شک می توان گفت که اگر ذره ای از افکار کدیور را یکی از بزرگان نظام و انقلاب داشت، این شبکه فریاد «واشیعتا» سر می داد، ولی ظاهرا از دید سرکردگان این شبکه برای کدیور که همانند آنان مخالف جمهوری اسلامی است، اشکالی ندارد که علم و عصمت و منصوب و منصوص بودن امامت اهل بیت را قبول نداشته باشد و معصومین را در حد «علمای ابرار» بداند.
البته که تاریخ چهل و اندی ساله جمهوری اسلامی پر است این اجتماع ضدها و نقیضها، از اجتماع پهلوی با منافقین کوردل که روزگاری دشمن خونین بودند تا اجتماع جریان روشنفکری ضد دین با متحجرین مدعی دین و مذهب، جریاناتی که هرچند در ظاهر نقیض می نمایند ولی در دشمنی با حقیقت، همه در یک جبهه حضور دارند.
shajartooba 🌿
بارها توبه شکستم تو، ولی بخشیدی
کی شود حر شوم و توبهی مردانه کنم؟!
یا اباعبدالله
يابن رسول الله هل لي من توبة؟
shajartooba 🌿