💠 شب انسانی داشته اید یا حیوانی؟!.
🔅علامه حسن زاده آملی:
🔸در آخر جلد سوم وافی، روایتی نقل شده که اصحاب که برای نماز صبح می آمدند، حضرت رسول صلی الله علیه و آله سوال می فرمودند:
🔹چه خبر خوشی دارید؟ از شبتان بگویید که چه مبشراتی دارید؟ از سحری که داشته اید، بیداری خوبی که داشته اید؟
🔸چرا همه اش در خواب؟ اگر مواظب باشید، جنابعالی را طوری طراحی کرده اند و طوری ساخته اند که هم در خواب و هم در بیداری، بتوانی شکار کنی.
🔸باید درد داشت. اگر درد باشد دنبال طبیب می رویم؛ مثل درد دندان که نیمه شب ما را از خواب بیدار می کند و به سراغ طبیب می فرستد. در می زنی، جناب دکتر خواب است. می گویی خواب باشد، او را بیدار کنید. درد فشار آورده است. ما حرف می زنیم؛ ولی دردش را نداریم.
🔸غرض، حضرت فرمودند: مبشراتی دارید (به تعبیر بنده) یا همانطور که حیوانات، شتر و گوسفندان را آب و علف داده اید و در طویله خوابیدند، شما هم!
یا این که سحری داشته اید؛ بیداری داشته اید؛ حالی داشته اید...
شب مردان خدا دوز جهان افروز است
روشنان را به حقیقت شب ظلمانی نیست
منبع: صد و ده اشاره، اشاره دوم، علامه حسن زاده آملی.
@shakhehtoba
إلهی،
اگر سر مویی باورم شود كه پیشه ام در پیشگاه تو پذیرفته است، چون سروی كه از وزش باد به چپ و راست می چمد، چنان پای كوبی و دست افشانی كنم كه سنگ و گل را از شورم بشورانم و كوه را از سازم برقصانم.
📚الهی نامه حسن زاده آملی
@shakhehtoba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نظر علامه حسن زاده درباره امام خمینی در بیان آیت الله حسن رمضانی
آیتالله حسن رمضانی از علامه حسنزاده آملی نقل میکند که؛ زمانی ایشان (علامه حسن زاده آملی) میفرمود اگر اسم کار من را لوسبازی نمیگذاشتند و اگر تلقی خوشی صورت میگرفت و مصون بود از تلقیهای ناخوش، من این کتاب عیون مسائل نفس را که در مسائل نفس است و کتاب مهمی است و کتاب سر پیری من است، مال ایام جوانیام نیست، یعنی یک عمر کار کردهام و حاصلش این شده است، اسم این کتاب را میگذاشتم «عیون خمینی». استاد رمضانی میگفتند علامه حسنزاده آملی، برای قدردانی از شخصیت بینظیر امام خمینی(ره) که بنیانگذار جمهوری اسلامی و تمهید کننده تمام ترقّیات علمی و عملی برای حوزهها بود و انجام دهنده کاری بود که واقعاً هیچکدام از بزرگان گذشته در طول تاریخ انجام نداده بودند، چنین فرمایشی داشتند.
#عیون_خمینی
كانال شاخه طوبي
@shakhehtoba
15.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
واقعه مدرسه فیضیه
امام خمینی و حضرت علامه حسن زاده آملی روحی فداه
@shakhehtoba
🔴شرح مراتب #طهارت
#جلسه_هفتاد_و_يك
💠«بسم الله الرحمن الرحيم»
«مجلس هشتم»
💠#طهارت_قوة خيال از #گمانهاي_ناروا
در روايات فرموده اند: هر کس براي طي سير انساني چند کار بايد انجام دهد، يکي اينکه اصلاً خوبيهاي خود را نبيند. اگر نمازي خوانده بعد از نماز با خود نگويد: عجب نماز خوشي خواندم، چه حالي بود و چقدر اشک ريختم و ... او بايد هميشه بعد از نمازش ناراحت باشد که چرا چنين نمازي به جاي آورده، چرا نتوانسته بهتر از اين نماز بخواند. اگر ماه رمضان را به روزه گذرانده ميتواند براي فرا رسيدن عيد فطر خوشحالي کند اما بايد از طرفي ناراحت باشد و خود را سرزنش کند که چرا احياناً در اين ماه غيبت کرده، سوءظن داشته، چرا از روزه گرفتنش لذتي نبرده، و چرا حالا که ماه رمضان به اتمام رسيده، از تمام شدن آن دلگير و ناراحت نشده است زيرا اگر انسان کسي را واقعاً به دوستي برگزيند از فراق و جدايي اين دوست محبوب، بد حال و غمگين خواهد شد حال که چنين است پس چرا وقتي به من گفتند اين ماه يک روز زودتر تمام مي شود از کوتاهي آن خوشحال شدم و احساس ناراحتي نکردم؟! پس معلوم مي شود من هنوز آن انس و عشق کامل به ماه رمضان را پيدا نکرده ام و ... خلاصه بعد از انجام هر کار خيري خود را سرزنش کند که چرا بهتر از آن را انجام نداده است.
#شرح_مراتب_طهارت#جلداول
#درس_هشتم
#جلسه_هفتاد_و_يك
استاد#صمدي آملي حفظه الله
🌹كانال شاخه طوبي🌹
@shakhehtoba
💠واقعه دوم
#رؤیت_هلال_ماه_شوال
@shakhehtoba
موضوع رؤیت هلال ماه شوالى بود که باز بنده متفرد بودم که ماه مبارک رمضان سلخ ندارد، چون تقویم ها منتشر شده اند، مرحوم استاد آیة الله آقا شیخ محمد تقى آملى به من فرمود: شما یک نفر موافق ندارید، همگى ماه مبارک امسال را تمام مى دانند. عرض کردم من هلال شوال را هم از زیج بهادرى و هم از زیج الغ بیکى به چهارده افق ایران استخراج کرده ام، در نتیجه هلال شوّال در غروب 29 ماه مبارک رمضان در همه این آفاق قابل رؤیت است چنانکه معلوم خواهد شد، و بحمد الله چنان بوده است که به عرض رسانده ایم.
در آن زمان مرحوم آیة الله کاشانى رئیس مجلس بود و لکن هیچوقت به مجلس نمى رفت، و دیدار با ایشان و گزارشهاى امور مجلسى در منزلش در پامنار تهران صورت مى گرفت. بدین مناسبت در همان روز عید فطر آن استاد ریاضى معهود با تنى چند به حضورش رسیدند.
مرحوم آقاى کاشانى به او گفت: چطور شده است که فقط یک طلبه ما درست استخراج کرده است؟ آن استاد ریاضى در جوابش این شعر سعدى را خوانده بود:
گاه باشد که کودک نادان
بغلط بر هدف زند تیرى
من به تفصیل مشخّصات هلال مذکور را مطابق آفاق یاد شده از دو زیج نام برده با خطاب محترمانه و مؤدّبانه به آن استاد ریاضى به مدیر آن روز اطلاعات داده ام، و لکن از قبول آن خوددارى کرد. و بالأخره قسمتى از آن را روزنامه وظیفه آن روز که هنوز شهرت چشمگیرى کسب نکرده بود به چاپ رسانده بود. شگفت اینکه در ماه مبارک سنه بعد آن من متفرد در سلخ بودم و دیگران متفق که سلخ دارد، و صحّت محاسبه ما به وقوع پیوست که در هیچ جاى ایران ادّعاى رؤیت هلال در غروب 29 رمضان نشد و دو سه واقعه دیگر نیز مشابه همین وقایع پیش آمده است.
💠منبع:#هزار_و_یک_کلمه، #جلد2، صفحه 495،
حضرت علامه حسن زاده آملی
#كانال_شاخه_طوبي
@shakhehtoba