🔻دستور اجرایی ترامپ برای شناخت «یهودیت» بهعنوان یک ملیت
🔹ترامپ قصد دارد دستوری اجرایی را به امضا برساند که بر اساس آن «یهودیت» بهعنوان یک ملیت و نه فقط یک مذهب، تعریف خواهد شد.
🔹کاخ سفید چنین تصمیمی را بهعنوان اقدامی جهت مبارزه با یهودستیزی در دانشگاههای آمریکا توصیف کرده است.
🔹مدافعان آزادی بیان در آمریکا اما با انتقاد از این تصمیم، نسبت به گستردهتر شدن تعریف ضدیهودیت و محدود شدن توان انتقاد از رژیم صهیونیستی، ابراز نگرانی کردند.
🔴 ۴درصدیهای پرمدعا!
✍🏻 #محمدجواد_اخوان در روزنامه #جوان نوشت
🔰در میانه تحولات ثبتنام داوطلبان شرکت در انتخابات مجلس یازدهم، یکی از جنجالیترین اظهارنظرها را یکی از نامزدهای طیف موسوم به اصلاحات طرح کرد که از قضا از نمایندگان مجلس ششم و دبیرکل حزبی است که بر خاکسترهای حزب منحله مشارکت برپا شده است.
🔻علی شکوری راد در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از تأثیر اعتراضات و اغتشاشات اخیر بر سبد آرای جریانات سیاسی پرسیده بود، صراحتاً بیان کرد که به دلیل آنکه پایگاه اجتماعی جریان متبوع وی در قشر مرفه است و اصولگرایان در مناطق حاشیهنشین و کمتربرخوردار عمدتاً پایگاه اجتماعی دارند، وی و دوستانش چندان نگران انتخابات نیستند.
🔻 این اعتراف و اذعان صریح یک فعال سیاسی شناختهشده دومخرداد، خواسته یا ناخواسته، حقایق مهمی را در خصوص آرایش سیاسی اجتماعی جامعه آشکار میکند که همقطاران وی تاکنون از پذیرش آن خودداری میکردند. برخی از این حقایق را در ادامه میتوان چنین برشمرد:
1⃣ اعتراف صریح وی مبنی بر تمرکز سرمایه اجتماعی این جریان و متحدانش در قشر مرفه، خط بطلان آشکاری بر تمام ادعاهای چندین و چندساله جریان مدعی اصلاحات مبنی بر اکثریت بودن در جامعه است. طبقه مرفه در مقابل طبقه محروم و متوسطبهپایین، بهمراتب دارای جمعیت کمتری است و این حقیقت البته بر اساس واقعیات اقتصاد قابلاثبات است.
🔺 چگونه است که جریانی که خود میداند شعارهایش تنها برای جمعیت اندکی که در مناطق مرفه تهران و کلانشهرها ساکن هستند جذابیت دارد، داعیه اکثریت دارد؟ البته این اعتراف دیرهنگام اصلاحطلبان، قبلاً نیز بر تحلیلگران پوشیده نبود؛ چراکه میزان آرای نماینده این طیف (دکتر مصطفی معین) در انتخابات سال ۱۳۸۴ سقف حمایت جامعه از شعارهای افراطی این طیف بود.
2⃣ در کوران انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶، یکی از رقبای آقای روحانی از شکاف ۴ و ۹۶ درصدی سخن گفت و البته این نگاه بهشدت با واکنش آقای روحانی و حامیانش از جمله اصلاحطلبان مواجه شد. نگارنده هیچگونه قضاوتی در خصوص دقت این تقسیمبندی ندارد، اما اکنون یکی از حامیان آقای روحانی صراحتاً اذعان میکند که این جریان پایگاهش در میان مرفهان (نزدیکترین تعبیر به همان ۴ درصدیهای یادشده) است.
🔺البته تجربه ۱۶ سال مدیریت دولتهای سازندگی و دومخرداد و شش سالی که بار دیگر تکنوکراتها بر مدیریت اجرایی کشور مستولی شدهاند، بهخوبی نشان میدهد که چگونه قشر محروم و مستضعف در برنامهریزیهای کلان دولتی به محاق رفته و برمبنای مطالبات اقلیتی از مرفهان تصمیمگیری میشود. اظهارات امثال شکوری راد، به بسیاری از رویکردهای تکنوکراتها، معنا و مفهوم میدهد و دلیل لهشدن دهکهای محروم جامعه را زیر چرخهای سنگین توسعه وارداتی آشکار میکند.
3⃣ ۱۰سال پیش و در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شکاف فقر و غنا به مهمترین گسل تعیینکننده در آرای مردم تبدیل شد و هر ناظر منصفی که از وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور آگاه بود، میتوانست درک کند که چرا نامزد جریان شمالشهرنشین در این انتخابات ناکام مانده است! اما اصلاحطلبان که خود بهخوبی میدانستند، سبد آرا چگونه بوده، حاضر به پذیرش حقیقت نشده و با برهم ریختن شهرهای بزرگ، قدرتی را که نتوانستند در پای صندوق کسب کنند در کف خیابانها طلب میکردند.
🔺 آیا اصلاحطلبانی همچون شکوری راد که میدانستند این جریان تنها در مرفهان بالانشین محبوبیت دارد، اکنون بهخاطر اشتباه خود و متهم کردن نظام به تقلب و خدشهدار نشان دادن انتخابات، عذرخواهی میکنند؟
🔺جالب اینجاست که ۴ درصدیها انتخابات بدون خود را غیررقابتی تلقی کرده و مدعیاند که اگر صلاحیتشان احراز شود، آرای جامعه به سمت آنها گرایش پیدا خواهد کرد! سؤال اینجاست درحالیکه اکثریت جامعه در زمره افراد متوسطبهپایین و حتی محرومان هستند، به چه دلیل باید در انتخابات به نامزدهای موردحمایت مرفهان رأی دهند؟
🔺بهنظر میرسد امید اصلاحطلبان و دیگر حامیان دولت در انتخابات آتی آن است که در اثر بیتدبیرهای دولت اعتدالی، طبقه محروم و مستضعف از مشارکت در انتخابات رویگردان شوند و سبزها، بنفشها و اخیراً سفیدها با دوقطبیسازیهای کاذب در موضوعاتی، چون حجاب و اینترنت بتوانند با رأی اقلی مناطق مرفهنشین و متوسط به بالا، انتخابات را ببرند.
💢 در صورت موفقیت این جریانات، باید این سؤال را پرسید که مجلس و دولتی که بر اساس مطالبات اقلیت تشکیلشده و به خواستههای اکثریت مردم توجهی ندارد، در صورت تشکیل تا کجا دوام خواهد آورد؟
🔴برنامه مجلس برای حذف بنزین دو نرخی چیست؟
♦️کارشناسان اقتصادی بنزین دو نرخی را عاملی برای رشد فساد عنوان میکنند، لذا هادی قوامی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در اینباره به خبرنگار آنا میگوید: ممکن است در لایحه بودجه سال ۹۹ بنزین را تکنرخی کنیم. وی اضافه میکند: نظرها بر روی لیتری هزار و ۵۰۰ تومان است، اما قیمتهای هزار و ۸۰۰ و ۲ هزار تومان هم قابل پیشبینی است و قطعاً بنزین تکنرخی قیمتش از ۲ هزار تومان بالاتر نخواهد رفت.
🔴همه خسارتهایی که «ب. ز» دولتیها (بیژن زنگنه) به کشور تحمیل کرد
🔻قرار داد ننگین کرسنت که توسط آقای زنگنه در زمان خاتمی بسته شد، خسارت زیادی به کشور وارد کرد تا جایی که گاز ایران را به عملا با قیمتی نازل فروختند و خسارت دهها میلیارد دلاری روی دست کشور گذاشتند.به گفته علیرضا زاکانی، نماینده سابق مجلس در کرسنت 50 میلیارد دلار خسارت شامل جرائم و عدمالنفع به کشور وارد شده که اگر یک حساب ریالی کنیم، باید گفت صدها میلیارد تومان به کشور خسارت وارد شده است.
🔻توتال در زمان وزارت آقای زنگنه به ایران بازگشت اما این بار به بهانه جذاب تر شدن قراردادهای نفتی در چارچوب ipc وارد قرارداد با ایران شد؛ قراردادی که در همان زمان بسیاری از کارشناسان اعلام کردند باید ضمانت اجرایی محکمی داشته باشد اما وزارت نفت کارشناسان را متهم به عناد کرده بود. سرانجام با اعلام خروج آمریکا از برجام، توتال فرانسوی- آمریکایی، که پیدا بود منافع کلانش را در آمریکا به یک سرمایهگذاری 5 میلیارد دلاری در ایران نمیفروشد، زمزمه خروج سر داد. شرکت فرانسوی توتال در دو دهه اخیر روزانه 15 میلیون دلار خسارت به ایران زده است. این مطلب را اصغر ابراهیمی اصل مدیر عامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان کرده است.
🔻کمتر از یک هفته پیش دانشی، مدیر فنی سابق شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از خسارت های حذف کارت سوخت به کشور صحبت کرده و مدعی شده بود که بیژن زنگنه با حذف کارت سوخت بیش از 100 هزار میلیارد تومان به کشور خسارت زده است. بررسیها نشان میدهد از ابتدای خرداد ماه سال 94 تا 24 آبان ماه سال 98 که سهمیه بندی سوخت متوقف شده بود 53 ماه گذشته است که در هر روز بین 10 تا 20 میلیون لیتر سوخت قاچاق شده است.
منبع: راه دانا
🔻مخالفت ایران، روسیه و ترکیه با تشکیل مناطق خودمختار در سوریه
🔹کشورهای ضامن صلح سوریه در پایان چهاردهمین نشست خود موسوم به روند "آستانه" با صدور بیانیه ای بار دیگر از حاکمیت ملی و یکپارگی سوریه حمایت و مخالفت شدید خود را با تشکیل مناطق خودمختار در این کشور اعلام کردند.
🔻اولین سوت برای وزیر اقتصاد!
بیانیه تشکلهای دانشجویی سراسر کشور:
🔹وزیر اقتصاد در جلسه شورای گفت و گو در مورد فساد و روش برخورد با آن گفتهاند: برای مبارزه با فساد کریدور ویژه ایجاد میکنم و آماده هر گونه برخوردی هستیم.
🔹آقای دژپسند در ماههای گذشته گفتید ۹۰ درصد مصوبات هیات تدبیری اجرا نمی شود. مگر مجری این مصوبات کیست؟ غیر از خود این هیات که ریاست آن نیز بر عهده شماست؟ هیاتی که از مسوولان ارشد هر سه قوه تشکیل شده است و نهادهای نظارتی اصلی کشور نیز عضو آن هستند.
🔹جناب وزیر با صدای بلند سوت می زنیم برای شما و تمام رانت هایی که از پس قانون گریزی شما و هیاتی که ریاست آن بر عهده شماست.
🔹آقای وزیر به جای آن که به دنبال جایزه دادن به سوت زن ها باشید قانونی که ۱۱ سال پیش تصویب شده است را اجرا کنید.
🔴دستورات صریح آیتالله جنتی به هیاتهای اجرایی: مسامحه نکنید
♦️«آیت الله جنتی»، دبیر شورای نگهبان:از اعضای محترم هیاتهای اجرایی در سراسر کشور میخواهیم که بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس را با دقت زیاد انجام دهند.
♦️افرادی که آلوده به فساد یا فاقد شرایط هستند نیز تأیید نشوند.
♦️نسبت به فساد اقتصادی و فساد اخلاقی و ضدیت با حاکمیت، مسامحهای نشود.
♦️شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها چه در انتخابات مجلس و چه خبرگان رهبری با دقت، اسناد و شرایط تک تک داوطلبان را بررسی میکند و هرگز تحت فشار و درخواستهای غیرقانونی قرار نمیگیرد.
دستور اجرایی ترامپ برای شناخت «یهودیت» بهعنوان یک ملیت
🔹ترامپ قصد دارد دستوری اجرایی را به امضا برساند که بر اساس آن «یهودیت» بهعنوان یک ملیت و نه فقط یک مذهب، تعریف خواهد شد.
🔹کاخ سفید چنین تصمیمی را بهعنوان اقدامی جهت مبارزه با یهودستیزی در دانشگاههای آمریکا توصیف کرده است.
🔹مدافعان آزادی بیان در آمریکا اما با انتقاد از این تصمیم، نسبت به گستردهتر شدن تعریف ضدیهودیت و محدود شدن توان انتقاد از رژیم صهیونیستی، ابراز نگرانی کردند.