🌍شب گذشته از #وزارت_خارجه به خبرگزاریها تماس گرفتند برای دریافت پاسپورت خبرنگارانی که قراره در سفر قریب الوقوع (طی یکی دوروز آینده) امیرعبداللهیان را به #وین همراهی کنند
بنظر شما این سفر برای اعلام خبر #توافق_وین نیست؟
توافق از رگ گردن نزدیکتره
نکته دقیق سیدمحمود نبویان درباره #توافق_وین یا #احیای_برجام:
برای #توافق اولا باید تضمین بدهند، ثانیا تحریمها را لغو کنند، سوما اول آنها باید تعهداتشان را انجام بدهند، ملت ایران راستی آزمایی کند؛ دولت به مجلس گزارش راستیآزمایی را بدهد و بعد ما تعهداتمان را انجام میدهیم.
توافق غیر از این ارزشی ندارد و این تیم، آن تیم ندارد!!
🔴 [به مناسبت سالروز کودتای انگلیسی سوم اسفند ۱۲۹۹ و آغاز عصر پهلوی در ایران]
♦️گزارش سفیر وقت آمریکا به وزارت امور خارجه کشورش از عملیات کودتا
♦️سفیر آمریکا در گزارشی به وزیر امور خارجه کشور متبوعش درباره کودتا نوشت: «در عصر یکشنبه بیستم فوریه، مردم از حرکت حدود ۱۵۰۰ نفر از نیروهای قزاق از قزوین که در چند مایلی بیرون تهران هستند، تعجبزده شدند. گفته میشد که آنها میخواهند پایتخت را به تصرف در آورند.
♦️در عصر همان روز وزیرمختار بریتانیا برای هواخوری به بیرون شهر رفته تا حدود ساعت پنج بازنگشته. ساعاتی قبل از این ساعت، کنسول هیئت بریتانیا، سرهنگ دوم هیگ و سیدضیاءالدین برای ملاقات با قزاقان به بیرون شهر رفته بودند. هدف این دو نفر تحقیق درباره نیات قزاقان مهاجم بوده است و قزاقان آشکار ساختند که به هریک از آنها بریتانیا قبل از ورود به شهر پنج تومان، حدود پنج دلار، داده است.
♦️این طور گفته می شود که پیش از خروج قزاقها از قزوین، کلنل اسمیت (رئیس قزاقها در قزوین) پول لازم را برای تحویل به قزاقها دریافت داشته است ... لازم به تذکر است که مبلغ مورد نظر با امضای اسمیت از بانک برداشت گردید ... بسرعت معلوم شد که بسیاری از چهرههای اصلی جنبش، پیشتر دارای تماسهای دوستانهای با بریتانیا بودهاند
♦️ سرگرد مسعودخان ... در قزوین دستیار شخصی کلنل اسمیت بوده است. کلنل رضاخان که به ریاست قزاقها رسید در هیئت انگلیس – ایران خدمت کرده و به صورت عملی جاسوس رئیس هیئت بوده و برای چندین ماه با بریتانیا در قزوین همکاری نزدیک داشته. سیدضیاءالدین، مالک روزنامه رسمی رعد است که بریتانیا به آن کمک مالی میکند.
📚چهارده قرن تلاش شیعه برای ماندن و توسعه/ انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، زمستان ۱۳۸۷ /صفحه ۳۸۱ /روح الله حسینیان/شادی روح بلندش صلوات
⭕️ بخشی از پیچیدگیهای سیاسی در روابط ایران و قطر
✍️ #علی_صمدزاده
1️⃣ تلاش دولت ایران در توسعه و تحکیم روابط با کشورهای همسایه، حرکتی قابل تقدیر است اما در این میان جزئیات بسیار حائز اهمیت هستند.
2️⃣ پادشاهی قطر از ۱۹۹۴ میزبان اصلیترین پایگاه هوایی آمریکا در غرب آسیا است و كه همواره بیش از ۱۲هزار نیروی آمریکایی در آن مستقر بوده و فراتر از طرح آمریکا در منطقه، حضور آنان بخشی از دکترین بازدارندگی نظامی قطر است.
🔹دوحه در سال ۲۰۱۸ با هزینه ۱.۸میلیارد دلاری توسعه این پایگاه را به گونهای صورت داد که بخشی از نیروی تازه تأسیس فرماندهی فضایی آمریکا نیز در آن استقرار یافتهاند. سال گذشته نیز برای توسعه فعالیت نیروی دریایی آمریکا در قطر تفاهم جدیدی منعقد شد.
3️⃣ تنها دفتر خارجی طالبان به خواست این گروه، در هماهنگی با واشنگتن و علیرغم مخالفت دولت وقت افغانستان در تأسیس آن در دوحه، از سال ۲۰۱۳در قطر آغاز به فعالیت نمود.
4️⃣ پس از خروج آمریکا از افغانستان، دفتر فرماندهی همکاریهای امنیتی و دفاعی آمریکا در افغانستان تأسیس شد که هدایت آنرا هم اکنون ژنرال کرتیس بازارد عهدهدار است.
🔹در حقیقت در مسئله افغانستان، قطر در ذیل طرح آمریکاییها تلاش دارد تا برای خود یک زمین بازی راهبردی بسازد.
5️⃣ قطر در مناسبات جهان اسلام در ائتلاف با ترکیه همواره حامی و پشتیبان اصلی شبکه اخوان المسلمین بوده است. این ائتلاف، در دو پرونده جنگ یمن و نیز سوریه در هماهنگی با محور سلفی با سرکردگی عربستان و امارات، با حداکثر توان علیه محور مقاومت وارد فعالیت شد.
6️⃣ در جنگ يمن ، قطر به شدت در دو سال نخست با حمایت و استفاده از شاخه اخوان یمن، علیه ارتش و کمیتههای مردمی یمن فعال بود اما در سال ۲۰۱۷ با بالاگرفتن اختلافات در صحنه میدانی میان وابستگان به امارات-عربستان از یک سو و قطر در سمت دیگر و تصمیم به محاصره دوحه توسط اکثریت اعضای شورای همکاری خلیج فارس،این کشور بالاجبار دست از مخاصمه مستقیم علیه ملت یمن برداشت و البته همچنان نیز به مداخله در سطحی پایینتر ادامه میدهد.
7️⃣ در بحران سوریه،ایده شکاف در محور مقاومت از طریق جداکردن شاخه سیاسی حماس به مثابه اخوان فلسطین، از ایران و استفاده از ظرفیت آن علیه محور مقاومت، با حمایت همه جانبه قطریها دنبال شد که با واکنش متناسب و بهنگام ایران، ناکام ماند و البته به اقامت دائمی خالد مشعل در دوحه منجر گردید!
🔹در سالهای نخست جنگ سوریه، قطر مستقیم و فعالانه در حمایت از تکفیریها اقدام میکرد اما پس از تغییر دفعی پادشاه در سال ۲۰۱۳، کمی از شدت عمل مستقل دوحه کاسته شد و به مرور با افزایش سهم و شدت عمل عربستان در سوریه با برسر کار آمدن محمدبنسلمان در ریاض و تشدید تنش میان دو کشور، کنش دوحه در سالهای اخیر بیشتر در هماهنگی و ذیل اقدامات ترکیه قرار گرفته است.
8️⃣ در مسئله فلسطين ، قطر یها علیرغم عدم اعلام عادیسازی با صهیونیستها که در سطح خود حائز اهمیت است لکن همواره از ابزار کمک مالیشان در راستای طرح سازش به مثابه ابزاری در مجموعه ابزارهای آمریکاییها برای ایجاد دوگانه رفاه/مقاومت نزد مردم فلسطین بهره برداری نمودهاند.
🔹دوحه همواره پس از هر جنگی میان صهیونیستها با غزه، در طرحهای بازسازی هر دو طرف مشارکت فعالی از خود نشان میدهد!
9️⃣ محاصره قطر در سال ۲۰۱۷ توسط اکثریت اعضای شورای همکاری خلیج فارس اثری قابل توجه در راهبرد سیاست خارجی دوحه داشته است.
🔹باید به یادآورد که قطر برای ترسیم تصویر جهانی و مطلوب از خود، سالها هزینه کرده و پروژه عظیم میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ را در پیشرو دارد و بر این مبنا، محاصره را اقدامی عامدانه در تخریب خود تلقی کرد. البته به سبب اثر راهبردی محاصره قطر بر طرح منطقهای آمریکا، با لابیهای گسترده سیاسی در نهایت در ژانویه 2021 طی نشست العلا محاصره لغو شد اما دوحه دریافت با توجه به زیرساخت سیاسی موجود، نیازمند توسعه روابط با تنها همسایه غیرعرب و نیز بیرون از دایره نفوذ سیاسی ریاض-ابوظبی یعنی ایران دارد.
🔟 چالش اصلی توسعه روابط قطر با ایران البته از نگاه دوحه، آمریکاییها هستند که قطریها بدون اذن آنها قادر به اتخاذ تصمیمات راهبردی به ویژه در تعامل با تهران نیستند.
1️⃣1️⃣ در این میان پرونده عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، فقدان ارتباط سیاسی ریاض با تهران، فوت پادشاه عمان و کاهش فعالیت میانجیگرایانه این کشور به سبب فشار دوره ترامپ در روابط تهران-واشنگتن از یک سو و اجبار عملیاتی رابطه دوحه با تهران به سبب محاصره، فرصتی استثنایی برای ساخت یک توجیه منطقی به منظور افزایش سهم تعامل و نقشآفرینی قطر میان مناقشه ایران و آمریکا برای دوحه فراهم آورد.
🌍 اوکراین: چه بود و چه شد!!!
در دوران جنگ سرد و وجود اتحاد جماهیر شوروی، اوکراین(یکی از جمهوری های شوروی) محل استقرار یک سوم از موشک های اتمی ابرقدرت شرق شده بود. بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1370، اوکراین این حجم از سلاح های هسته ای و بهترین تجهیزات طراحی و ساخت سلاح های هسته ای را در اختيار داشت و سومین قدرت اتمی جهان به حساب می آمد.
انبار های سلاح های هسته ای اوکراین شامل 130 موشک بالستیک قاره پیما با برد بین 5 تا 10 هزار کیلومتر بود که هر موشک دارای 10 کلاهک هسته ای بود که تا کنون در سطح موشک های بالستیک بی نظیر است. در مجموع 1700 کلاهک هسته ای در خاک اوکراین وجود داشت. علاوه بر این، اوکراین دارای 33 بمب افکن دورپرواز بود.
اما در سال 1373، اوکراین با امضای معاهده "بوداپست" به همراه آمریکا، انگلیس و روسیه، متعهد شد که کلیه سلاح های هسته ای خود را تحویل دهد و در مقابل آمریکا و انگلیس تعهد کردند که از امنیت و تمامیت ارضی اوکراین درمقابل هرگونه تجاوز خارجی حمایت کنند . اوکراین به این تعهد خود به طور کامل عمل کرد اما از آن به بعد به یک کشور حاشیه ای و آسیب پذیر تبدیل شد.
در بحران فعلی اوکراین و روسیه، آنچه تا کنون مشخص گردیده این است که حمایت جهان غرب از اوکراین در حد اعمال تحریم های جدید، گوناگون و گسترده علیه روسیه باقی خواهد ماند و جهان غرب به رهبری آمریکا هرگز به خاطر اوکراین، اقدام به برخورد نظامی با روسیه نخواهد کرد زیرا هرگونه درگیری نظامی بین روسیه و جهان غرب به جنگ جهانی سوم و جنگی با سلاح های اتمی تبدیل خواهد شد. قطعا اوکراین چنین ارزشی برای جهان غرب ندارد.
"یوری کاستنکو" سیاستمدار معروف اوکراینی در کتاب " اوکراین و خلع سلاح هسته ای" چنین نوشته است: " همه ما (اوکراینی ها) فریب خوردیم و برای آن معاهده دست زدیم، بنابراین همه ما مقصریم. خلع سلاح هسته ای با توافق و کف و سوت ملت اوکراین و با حمایت رسانه ای و تبلیغاتی انجام شد. اما اکنون مشخص شده که آن ارزیابی ها کاملا اشتباه بوده است. گویی اوکراین، عراق دوم شده که نظام آن با تهاجمی بین المللی سرنگون شد و در حال حاضر به سمت تکه تکه شدن و غرق شدن در بحران های گوناگون پیش می رود".
آنچه در اوکراین رخ می دهد، انسان را به یاد آنچه در عراق اتفاق افتاد، می اندازد. عراق که زمانی قدرتمندترين کشور عربی بود، تبدیل به کشوری حاشیه ای شده که حتی کارگاهی برای ساخت سلاح سبک هم ندارد و قادر به دفاع از تمامیت ارضی و امنیت ملی خود نیست.
این سرنوشت کشورهایی است که به حمایت و پشتیبانی و وعده های آمریکا و جهان غرب اعتماد می کنند.
---------------------
Yuri Kostenko, Ukraine’s Nuclear Disarmament: A History (Harvard University Press, 2021). ISBN: 9780674249301
🔻حضور واکسن «برکت» بعنوان اولین و تنها واکسن منطقه غرب آسیا در فرآیند ارزیابی سازمان جهانی بهداشت
🔸به تازگی لیستی از وضعیت بررسی واکسنها توسط سازمان جهانی بهداشت در فایلی منتشر شده که در آن واکسن ایرانی برکت نیز حضور دارد. براساس جدول منتشر شده از سوی این سازمان جهانی، واکسن برکت جلسه رسمی اخذ تاییدیه را پشت سر گذاشته است.
🔸واکسن کوو ایران برکت، اولین واکسن در منطقه است که به این مرحله رسیده و در فرایند ثبت جهانی قرار گرفته است.
تحقیر رئیسی در قطر
چون قد امیر قطار بلندتر از رئیسیه این نشون میده رئیسی توی قطر تحقیر شده
#منطق_اصلاحطلبی😂
اصلاح طلبان در آخرین خیانت شون، نمودار ترافیک "سایتساز گوگل" رو (که در دو هفته گذشته افت کرده) جای ترافیک کل #گوگل جا زدن تا القا کنن دولت ترافیک گوگل رو کم کرده!
آقایان مسئول فجازی، مردم به اندازه کافی مشکل اقتصادی دارند نگذارید هر روز با یک فیک نیوز آرامش روانی شون بهم بریزه
بعد از تذکر رهبر انقلاب به تولیدکنندگان خانگی ؛ مخبر: تولیدکنندگان داخلی همکاری نکنند، واردات لوازمخانگی آزاد میشود
براساس تصمیمات جلسه ستاد تنظیم بازار مقرر شد چنانچه تولیدکنندگان داخلی لوازمخانگی قیمتهای خود را در بازار واقعی نکنند، برنامهریزی لازم برای آزادسازی واردات متناسب با نیاز مردم انجام شود.
متاسفانه تولیدکنندگان خانگی از ممنوعیت واردات لوازمخانگی خارجی سوءاستفاده میکنن و محصولات خودشون رو با قیمت بیشتر میکنن تو پاچه ملت ...
تجربه نشون داده انحصاری کردن بازار هیچ فایدهای نداره و نتیجهاش میشه مثل تولیدات ایرانخودرو و سایپا .... کیفیت در حد زباله و قیمت فضایی....