فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لیبرالهای دنباله رو سیاستهای اقتصادی آمریکا، کشور را به چه سمتی سوق میدهند؟!
بهتر است آرمانشهر آمریکا را بهتر بشناسیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمونهای از عملکرد لیبرالهای دنبالرو آمریکا در افزایش اختلاف طبقاتی؛
سیاستی که سرمایهها را متمرکز در دست اغنیاء میکند.
«كَيْ لا يَكُونَ دُولَةً بَيْنَ الْأَغْنِياءِ مِنْكُم»
تا اموال بین اغنیاء دست به دست نچرخد.
فیلم مرتبط👇
https://eitaa.com/sharh_hal/814
📝تلخترین نوشته من...
✅«تلخترین نوشته من» حکایت تلخترین مطالبی است که خواندهام، خاطراتی خواندنی اما تلخ از تاریخ کشاورزی و دامداری ایران و جنایات استعمارگران خارجی و نفوذیهای داخلی در تاراج سرمایههای این کشور، نوشتهای از «حیدر رحیمپور ازغدی».
✅"حیدر رحیمپور ازغدی" پدر یک شهید و پدر سخنران معروف "استاد رحیمپور" است، پیرمردی با اراده و نخبه در کشاورزی و دامداری، او قبل از انقلاب از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و دامی در کشور بوده است، کسی که حتی شاه زمینهای بسیاری برای آبادساختن و زیرکشت بردن به وی میدهد و مدتی نیز آمریکاییها در آمریکا چندصدهکتار زمین کشاورزی با تمام امکانات به صورت رایگان به وی میدهند تا در آنجا کشاورزی کند.
✅تلخترین نوشته من پر است از حکایتهایی که دانستن آن برای همه ما لازم است تا بدانیم چه برسر این کشور آمده است و میآید و دولتهای استعمارگر چه جنایاتی که در اقصی نقاط مختلف دنیا انجام دادند و چه جادوگران خونخواری هستند.
✅قسمتهایی از این کتاب:
آنگاه که آمریکا مصمم به نابودی صادرات خشکبار ما گردید، سالی "کشتی حامل خشکبار" بازرگانان خراسان که عمدهترین صادرکنندگان خشکبار کشور بودند به بهانهای که هرگز مشخص نشد، چند روزی در دریا متوقف گردید و هنگامی به کشتی اجازه رفتن دادند که مدت بیمه کالا گذشته بود و چون محموله به آمریکا رسید، مأموران بهداشت که از پیشتر به انتظار ورود کشتی بودند به سراغ کالا آمدند و با بازرسیای صوری فرمودند: «مغزها فاسد گشته و دیگر قابل خوردن نیست!» مغزهای تولید سال و درون جعبههای مهر و موم و کاغذ پیچ! و همه را به دریا ریختند و با چنین حقهای تجار صادر کننده خشکبار را ورشکست کردند.
و درد بزرگ اینکه آنان دیگر پول خرید خشکبار مازاد کشور را نداشتند و همینجا بود که دگربار روباه پیر، دلسوزانه به یاریشان آمده و به تبلیغات سوخت هیزم درختان زرد آلو و توت پرداخت و من شاهد بودم که مدیرکلهای ادارات، در لحظه، بهداشتی گشته و سوخت بیشتر ادارات فرهنگی با کنده توت و زردآلو گردید.
آنگاه که صادراتی نداشتیم باغداران به اجبار درختان صدساله را قطع و به بازار میآوردند! چه در لحظه نرخ هیزم توت و زردآلو فزونی گرفت. از این رو درختانی را که هر اصله آنها خروراری محصول میداد به راهنمایی فرشته نجات قطع میکردند و هیزم میفروختند.
پس از حمایت چنین فرشتهای دگربار سرویسهای مشترک اسرائیلیها و آمریکاییها به سراغ درختان گردو آمدند و هر درخت گردو از صدسال به بالا را هزار تومان که در آن روزگاه بهاء یک قطعه زمین شهری بود، خریدند و دلالان برای خرید پرسود درخت گردو، وجب به وجب کوهپایهها را میگشتند تا درختان گردو هم قلع و قمع گردید! درختانی که اگر امروز(۱۳۸۹ش) میبود هر اصله از آنها سالی دهمیلیون تومان گردو میداد و باغداران، سالها بعد دانستند دشمن با آنان چه کرده، لیکن پشیمانی بعدی سودی ندارد! از این رو فرزندانشان به پا خواسته و برای جبران خطای پدران در پی کشت نهال گردو برآمدند با اینکه همه میدانند درختان گردوی ما تا بیست سالگی صغیرند و تا سیسالگی هم تولید چندانی ندارند ولی تا پانصد سالگی محصولشان هر روز بیشتر میشود. بنابراین وامانده بودند که تا بلوغ درختان چه کنند؟
به پیشنهاد عمال غرب، به خرید نهالهای گردوی اسرائیلی برآمدند تا زودتر به حاصل نشیند و هر اصله را هزارتومان به بهاء کهن درختانی که پدرانشان فروخته بودند، میخریدند و میکاشتند و امروزه دریافتهاند که محصول ده درخت گردوی اسرائیلی در حد یکی از درختان چندصد سالهای که به هزارتومان فروخته بودند نمیشد.
«رحیمپور، حیدر، تلخترین نوشته من، چاپ اول، تابستان ۸۹، ص: ۱۳.»
مطالب مرتبط: 👇
مستند ردپای راکفلرها در کشاورزی ایران
https://eitaa.com/sharh_hal/822
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/02
11.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اقدامات بنیاد گیتس و راکفلر در راستای جمعیت زدایی از جهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صحبتهای پرفسور کرمی پیرامون اقدامات "بنیاد راکفلر" در تولید محصولات تراریخته
9.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صحبتهای کریمی قدوسی در مورد توافقات پشت صحنه هاشمی و نمایندگان بنیاد راکفلر در فتنه ۸۸
7.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قسمتهایی از مستند فروشنده ۱ مربوط به نقش بنیاد راکفلر در مذاکرات هستهای
✍توطئۀ "توهم توطئه"
✅تا میگوییم "دشمن" به قول حضرت آقا: «میگویند «آقا، شما دچار توهّمید؛ توهّم توطئه». خود این مطرح کردن توهّم توطئه، بهنظر ما یک توطئه است»👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/04-1
⁉️ اگر انسانی آزادهایم چگونه چشمانمان را بر سالهای دراز استعمار و به استضعاف کشاندن ملتهای مظلوم جهان که البته خودمان نیز از جمله آنها هستیم، ببندیم؟
⁉️اگر دوستدار ملت خودمان هستیم، چگونه چشمانمان را بر نقش انگلیس در قحطی ۱۲۹۷ش و مردن بیش از نیمی از مردم ایران ببندیم؟ مگر میشود اشغال و تاراج سرمایههای مادی و معنوی کشور در جنگ جهانی اول و دوم را ندید؟ 👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/04-3
⁉️مگر میشود دسیسههای مختلف دشمنان در زمین زدن کشاورزی و دامداری و صنعت این مردم را ندید؟👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/02
⁉️چگونه چشمانمان را بر سالها غارت نفت ایران ببندیم؟ چگونه کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه سالها مبارزه و خون دادن این مردم برای دفاع از حق مشروعشان را نبینیم؟
✅ مبارزات انقلاب و کینهتوزیهای دشمنان در دوران انقلاب به کنار، چطور جنایتهای مختلف استعمارگران که در طول تاریخ بر ما و مستضعفان عالم گذشتهاست را نمیبینید، جنایاتی که همچنان نیز ادامه دارد؟👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/04-4
✅ این آقایانی که درعین ندیدن پیشرفتهای مختلف کشور در چهار دهه گذشته، از انقلابیها طلبکارند که چرا ما در سطح کشورهای اول دنیا نیستیم؟ چرا از خود نمیپرسند از دوران صفویه که از قدرتمندترین کشورهای دنیا بودیم چه اتفاقی افتاد که روز به روز افول نمودیم و در اواخر دوران به ظاهر باشکوه پهلوی! در عین اینکه از ثروتمندترین کشورهای دنیا بودیم در شاخصههای اصلی توسعه از عقبمانده ترین کشورهای دنیا شده بودیم؟👇
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/11/13/1645345
http://sharhhal.blog.ir/1397/06/24
✅اگر کارآمدی و خدمات انقلاب را نمیبینیم، لااقل عوامل به استضعاف کشیده شدن این مردم و نقش استعمار را ببینیم؟
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/04-2
✍ فهم جریان حزبالله از دشمن و دشمنی
📝وقتی از "دشمن و ضرورت مبارزه با او" سخن بگویی چند دسته مقابل شما قد علم میکنند:
✅دسته اول افراد لائیکی هستند که اصل وجود هرگونه دشمن و لزوم مبارزه با او را منکر میشوند. این افراد در واقع "سالهای دراز ظلم استعمار و به استضعاف کشاندن ملتها" را منکر هستند که بحث آن گذشت.👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/04-2
✅دسته دوم افراد سکولار یا صوفی مسلکی هستند که به ظاهر حتی مدعی اعتقاد زیاد به دین نیز هستند اما دین استحالهشدهای که بسیار مختصر و محدود است، این دسته قائل به وارد شدن دین به عرصه مبارزه و دشمن شناسی نیستند و در واقع منکر آیات متعدد و صریح قرآن در این مورد هستند که بحث آن نیز گذشت.👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/04-5
✅دسته سوم تکفیریهایی هستند که هم اصل وجود دشمن را پذیرفتهاند و هم قائل به ضرورت مبارزه با دشمن هستند اما از نظر مصداق با ما اختلاف نظر دارند، رویکرد جریان تکفیر تعمیم کفر و دشمنی به عمده انسانها و تقلیل اهل ایمان و صلح به بخش قلیلی از بشر است.
✅این جریان درون اهل سنت به جریان سلفی و وهابی مشهور است و در شیعه به جریان ولایتی یا شیرازی.
اگرچه این جریانها اسمهای زیبایی چون سلفی به معنای بازگشت به عقاید اصیل و سلف اسلام و یا ولایتی به معنای اعتقاد راسخ به جریان ولایت برای خود برگزیدهاند اما اشتراکات و در واقع انحرافات مشابهی دارند.
✅"کفر و دشمن" معرفی شده در ادبیات حزبالله یا همان جریان مؤمن انقلابی، نه اهل سنت و نه مسیحیت و یهود و نه حتی انسانهای بیدین و لائیک هستند؛ بلکه به تعبیر حضرت آقا: « دشمن اصلى، صهیونیستها و نیز دولت و رژیم آمریکاست که تحت تاثیر کمپانیها و فروشندگان و صادرکنندگان اسلحه و چپاولگران بینالمللى قرار دارد و به دست آنها، اداره و پشتیبانى مىشود.»[1] و « بزرگترین گرفتارى دنیاى اسلام این است که متوجّه توطئه و دست خبیث دشمنان خود نیست؛ این یکى از بزرگترین یا بزرگترین گرفتارى دنیاى اسلام است.»[2]
✅بسیاری از انقلابیها در مواجهه با ادلۀ "جریان ولایی" در عین اینکه "دشمن و اهل نار و شقاوت بودن" غیر شیعیان را پذیرفتهاند با آوردن توجیهات و وجه جمعهایی چون "اصلی و فرعی نمودن دشمن و دشمنی" و یا تذکر "لزوم رویکرد تقیهای و تفاوت داشتن اعتقاد قلبی و رفتار" به نوعی با آنها همراهی میکنند.
✅اما در نگاه کسانی چون حضرت امام(ره) حقیقتا غالب "ناس" که اهل تسنن و یهودیها و مسیحیها و حتی کسانی که اصلا دین هم ندارند را اولا اهل عذاب متصور ما نمیدانند و ثانیا هر کدام را به قدر فهم و وسع خود اهل رستگاری میدانند.👇
🔹متن کامل تقریرات درس فلسفه حضرت امام در این موضوع
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/05-2
📝در مقابل اسلام ناب حضرت امام، اسلام تکفیری و اسلام رحمانی وجود دارند.
✅در نگاه تکفیری تنها پیروان دین و مذهب و فرقه واحدى اهل نجات هستند. به عنوان مثال تنها مسلمان شیعه دوازده امامى پایبند به همه اصول مذهب و احکام شریعت امکان رستگارى دارد و دیگران همه نارستگارانند.
از نظر عقلى این گمانه مغایر با اصل غلبه خیر بر شر است و از نظر دینى با غلبه رحمت خدا و هدف اساسى خلقت انسان و ملاکها و معیارهاى رستگارى و نارستگارى ناسازگارى دارد.[3]
✅ در نگاه اسلام رحمانی نیز همه پیروان ادیان اهل نجات و رستگارى مطلق هستند و به عبارت دیگر شرط نیک فرجامى فقط اعتقاد به دین و یا هر نوع دینداری مبتنی بر اعتقاد است و بس، اما اینکه کدامین دین را برگزینیم هیچ نقشى در این زمینه ندارد. این گمانه مبتنى بر پلورالیسم دینى است.[4]
......................
ارجاعات:
[1] بیانات در دیدار جمعی از بسیجیان ۱۳۷۵/۰۸/۳۰ (لازم به توضیح است با توجه به فیشهای موجود از سخنان حضرت آقا در موضوع دشمن شناسی، منظور ایشان از دشمن اصلی و فرعی غیر از توجیه متصور برخی از حزبالهیها در اصلی و فرعی کردن دشمنی با یهود و اهل سنت است.)
[2] بیانات در دیدار شرکت کنندگان در سىویکمین دورهى مسابقات بینالمللى قرآن کریم - 1393/03/13
[3] جهت آگاهى بیشتر بنگرید: شهید مطهرى، مجموعه آثار، تهران: صدرا. ج 1، صص 288- 285.
[4] همان، صص 285- 280.
متن کامل این نوشته:👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/05-3
✍توطئۀ "توهم توطئه" (قسمت دوم)
✅راستی اگر ما "توهم توطئه" داریم و خبری از "دشمن و دشمنی" نیست، این آیات را چگونه باید ترجمه کنیم؟
🔹«إِنَّ الْکافِرینَ کانُوا لَکُمْ عَدُوًّا مُبیناً (101/النساء) » قطعا کافران دشمنان آشکار شمایند.
✅آیا ما مسلمان نیستیم؟! یا دیگر کافری نداریم؟! البته سریع به ما برچسپ تندروی و داعش نزنید! چرا که ما تکفیری نیستیم که همه را کافر بدانیم، اما مثل شما نیز صورت مسأله را پاک و منکر هرگونه "کفر و دشمنی" نمیشویم. مختصرا اگر بخواهیم بگوییم کفر و دشمنی امروز چیست؟ میگوییم:
«دشمن، سرمایهداری آمریکا و استکبار جهانی است که امروز در رأس آن، آمریکا و صهیونیستهایند.» بیانات رهبری 1393/10/19 👇
https://eitaa.com/sharh_hal/830
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/05-3
✅ما اصل و جود "دشمن و دشمنی" را میپذیریم و کفر و دشمنی را به معنای عناد مقابل خداوند و مؤمنین میفهمیم. و در این بین ایادی دشمن خارجی را در داخل نیز میبینیم:
🔹« هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّى یُؤْفَکُونَ (4/المنافقون) » به حقیقت اینان (منافقان) دشمن هستند از ایشان بر حذر باش، خدایشان بکشد چقدر (به مکر و دروغ) از حق باز میگردند.
✅این سنت خداوند است که برای هر پیامبری و پیروانش دشمنانی از جن و انس قرار داده و میدهد و اگر ما مدعی پیروی از پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) هستیم، دشمن نیز داریم؟
🔹«وَ کَذلِکَ جَعَلْنا لِکُلِّ نَبِیٍّ عَدُوًّا شَیاطِینَ الانْسِ وَ الْجِنِ (۱۱۲/انعام) »
و بدین گونه براى هر پیامبرى دشمنى از شیطانهاى انس و جن برگماشتیم.
✅لابد میگویند این آیات مربوط به آن زمان و جوامع قدیم بوده است. اما اگر اینطور است پس این آیه را چطور ترجمه میکنند؟
🔹«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا عَدُوِّی وَ عَدُوَّکُمْ أَوْلِیاءَ تُلْقُونَ إِلَیْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَ قَدْ کَفَرُوا بِما جاءَکُمْ مِنَ الْحَقِّ یُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَ إِیَّاکُم أَنْ تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّکُم (۱ الممتحنّة)»
اى کسانى که ایمان آوردهاید، دشمن من و دشمن خودتان را به دوستى نگیرید [به طورى] که با آنها اظهار دوستى کنید، و حال آنکه قطعاً به آن حقیقت که براى شما آمده کافرند [و] پیامبر [خدا] و شما را [از مکّه] بیرون میکنند که [چرا] به خدا، پروردگارتان ایمان آوردهاید.
✅دشمنی با خداوند چه؟ دشمنی با خدا تمام شده است؟
دشمن خدا همان دشمن مؤمنان است «عَدُوِّی وَ عَدُوَّکُمْ» و دشمنى او با مؤمنان نیز به خاطر ایمان آنهاست «أَنْ تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّکُمْ» تنها در عقیده هم با مؤمنان مخالف نیستند، بلکه کمر به حذف آنها بستهاند. «یُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَ إِیَّاکُمْ»
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/04-5
✍ریشههای فهم متفاوت اسلام ناب و سایر جریانها در تشخیص دشمن...
✅در قسمت قبل به این اشاره کردم که قرائتهای مختلفی از اسلام در مقابل "اسلام ناب" وجود دارد که هرکدام فهمهای مختلفی از دشمن ارائه میکنند.
🔹در قرائت جریان ولایتی یا همان جریان شیعی تکفیری، غیر شیعیان خصوصا اهل سنت از کافران مستحق عذاب الهی بوده و مصداق دشمن محسوب میشوند.
🔹در قرائت جریان سلفی یا همان وهابی، غیر وهابیها خصوصا شیعیان از کافران مستحق عذاب الهی بوده و مصداق دشمن محسوب میشوند.
🔹در قرائت اسلام رحمانی یا همان پلورالیزم اسلامی نیز هر فرد معتقد به هر دینی نجات یافته و اهل سعادت به نحو مطلق است.
🔹اما در قرائت جریان حزبالله یا همان "اسلام ناب" غالب انسانها از مستضعفین فکری محسوب میشوند و بنا به قاعده "قبح عقاب بلا بیان" و به استناد آیاتی چون «وَ ما كُنَّا مُعَذِّبِينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولًا» اهل عذاب و دشمن محسوب نمیشوند بلکه هرکدام بسته به فهمی که از حق داشته و به آن عمل نمودهاند به سعادت خود نیز میرسند. البته سعادت آنها به نحو مطلق نیست و هرکس به اندازه ظرف وجودی خود در دنیا به کمال میرسد.👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/05-3
✅در تحلیل چرایی این اختلاف فهمها بیش از اینکه دنبال برچسپهایی چون نفاق و ارتباط با دشمن و... باشیم، باید مشکل را در مبانی ادراک و برداشت صاحبان این قرائتها جستجو نماییم و بپذیریم که غالب بدنۀ صاحبان این آراء واقعا دین را چنین میفهمند و باید بدنبال ریشههای این تفاوت در ادراک بود.
✅وقتی مبانی ادراکی متفاوت باشد تبعا برخی ظهوراتی که از آیات و روایات فهمیده میشود نیز متفاوت میگردد. مثلا وقتی جریان سنتی و یا ولایتی حوزوی را بررسی مینماییم، درمییابیم عمدتا مخالفان فلسفه و عرفان در این جریان جای میگیرند و برعکس آن عمدۀ فیلسوفها و عرفا در سلک جریان انقلابی و یا طالب اسلام حداکثری جای میگیرند.
✅اگرچه همواره موارد استثنائی وجود دارد اما این اختلاف فهمها صرفا از یک مؤلفه نشأت نمیگیرند تا بتوان مدعی شد این مؤلفه موجب تمایز کلی این طیفها میشود. اما نقش بسیار زیاد برخی مؤلفهها را نیز نباید انکار نمود.
✅یکی از مهمترین مؤلفههای متمایز کننده این جریانها، فهم هر جریان از توحید و ساختار عالم وجود و مراتب آن میباشد.
به تعبیری هرچه فهم افراد از توحید متفاوت و یا عمیقتر میگردد، نحوۀ بسط یافتن توحید در عالم نیز برای آنها متفاوت میشود.
✅به طور مثال کسی چون حضرت امام در توضیح چیستی مفهوم "سعادت و شقاوت" بعد از توضیح مراتب عالم، از جمله مقدمات رسیدن به سعادت در مراحل کمالی را علم به ساختار عالم وجود میدانند و میفرمایند:
👈« اقلّ مراتب سعادت اين است كه انسان يك دوره فلسفه را بداند.»[۱]
حال این گزاره را قیاس کنید با فتوای برخی از علماء جریان ولایتی در حرمت خواندن فلسفه.
📌به تعبیری برای انقلابی شدن حوزه عوض پرداختن به جدالها و استهلاک نیروها، بیاییم فهمها از توحید را تعمیق کنیم که از مصادیق آن پرداختن بیشتر به علومی چون "فلسفه و عرفان" است.
.........................
ارجاع:
[۱] تقريرات فلسفه امام خمينى قدس سره، 3جلد، چاپ اول، تهران، موسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينى (س) 1381 ه.ش، ج3؛ ص: 472.
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/06