🔸داوطلبی و فدارکاری امیرالمؤمنین
ــــــــــــــــــــــــــــ💠ـــــــ
یک مرد جوان، که در خانه همسری و فرزندان محبوبی دارد، تمام زندگی اش در جبهه می گذرد و همهٔ کارش در رابطه با تحکیم اسلام و نظام است. هرجا پای فداکاری در میان بود، آن جا بود. آن جایی که پیامی باید رسانده بشود -در زمان نبی اکرم- و ابلاغش دشوار است، امیرالمؤمنین داوطلب بود. هرجایی که جای اظهار وجود جوهر انسانی بود، این بزرگوار می آمد جلو، سبقت! سبقت! در همهٔ کارهای دشوار سبقت می گرفت. همین مرد را در دورانی در نظر بگیرید که به سن کمال وپختگی رسیده است، یکی از شخصیت های جامعه خود به حساب می آید، همه به او احترام می گذارند و شاید هزاران تعریف و تمجید و ستایش او را از زبان پیغمبر شنیده اند. این تعریف ها و تمجیدهایی که از زبان پیغمبر برای امیرالمؤمنین نقل شده است گمان نمی کنم با این کمیت و محتوا، هیچ یک از محدثین مسلمان -اعم از فرق اسلامی- درباره کس دیگری غیر از امیرالمؤمنین نقل کرده باشند. بدیهی است؛ یکی از این تعریف ها کافی است که یک انسان مغرور، معجب به نفس، از خود بی خود و در انتخاب وظیفه را دچار اشتباه کند.
◀️مبحث: #قسمت_هفدهم
#زندگی_و_شخصیت_امام_علی
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
🔸فصل امامت امیرالمؤمنین -علیه السلام-
ــــــــــــــــــــــــــــ💠ــــــــ
پس از آن که حکومت پیغمبر اکرم پس از ده سال، با ارتحال این بندهٔ شایستهٔ خدا به جوار رحمت حق، پایان گرفت، فصل تازه ای در زندگی جامعهٔ اسلامی به وجود آمد که فصل امامت بود. ماجرای سقیفه پیش آمد، مسئلهٔ سیاست بازی های یک عده مردمی که به دین و به اسلام و جامعهٔ اسلامی آن چنان علاقهٔ وافری نداشتند.
کوتاه شدن دست علی از ادارهٔ اجتماع اسلامی در این موقعیت حساس در دو چیز بیان شده است: انحصارطلبی بود، خودخواهی بود؛ دنیا را برای خود طلبیدن بود.
این جا علی بر سر دو راهی است:
1. ستمی را بر خود و بر انسانیت موقتاً تحمل کند و آماده بشود که مردم صد در صد مسلمان نباشند اگرچه نوددرصد، هشتاددرصد مسلمانند.
2.خود را آماده کند که اسلام از بین برود و قرآن نابود شود، نظام جامعهٔ نوپای اسلامی متلاشی بشود و هرگز علی راه دوم را انتخاب نخواهد کرد. بیست و پنج سال سکوت کرد به خاطر این؛ تن به مصلحتی داد و از مصلحتی گذشت.
◀️مبحث: #قسمت_هجدهم
#زندگی_و_شخصیت_امام_علی
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
🔸احساس خطر در موقعیت امامت
ــــــــــــــــــــــــــــ💠ـــــــ
حضرت وقتی مشاهده کرد صلاح عالم اسلام این است که او از صحنه خارج شود، خارج شد. یعنی امیرالمؤمنین همهٔ آن تعریف ها، تمجیدها، استحقاق ها و همهٔ آن چه را که برای خود قائل بود و هزارها نفر شنیده بودند و می دانستند، لای محفظه ای از فراموشی موقت پیچید و کنار گذاشت. البته این ها که فراموش نمی شد و فراموش که نمی شود، تا ابدالدّهر هم باقی است؛ لیکن مطرح نکرد. یعنی همهٔ آن چیزی را که در امر خلافت و ریاست دنیای اسلام و مسؤلیتی بزرگ، برای او مطرح بود، چون احساس خطر کرد، کنار گذاشت. فرمود: -وقتی دیدم اوضاع خطرناک است و ممکن است دین پیغمبر به خطر بیفتد، دست بستم و کنار نشستم-. برای یک انسان سیاسی مخلص، یک انسان بزرگوار، کسی که می خواهد هوای نفس خود را به کار نبندد، تسلط بر نفس از این بالاتر، بهتر، گویاتر و شگفت آورتر نمی شود! این مسئله در نهایتِ اهمیت است که کسی که خودش را صاحب حق می داند و معتقد است که با قدرت گرفتن او و مسؤلیت داشتن او، جامعهٔ اسلامی به سعادت و به راه خودش خواهد رسید، کسی که دیگران را صالح و اهل این کار نمی داند، آن جایی که پای مصالح در میان است، راحت از همه چیز صرف نظر کند؛ امیرالمؤمنین این کار را کرد. البته این طور هم نبود که از اول هیج گونه دفاعی از حق خودش نکند، این هم مسلمانی نیست.
◀️مبحث: #قسمت_نوزدهم
#زندگی_و_شخصیت_امام_علی
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
«ـ﷽ـ»
▫️کسی از نزد #امیرالمومنین علیه السلام دستِ خالی برنمیگرده!...👇👇👇
🔻و عَادَتُکُمُ الْاِحْسَانُ وَ سَجِیَّتُکُمُ الْکَرَم🔻
💠 مرحوم علّامه مجلسى در كتاب شريف «بحار الأنوار» مى گويد:
🔸روايت شده است كه اميرالمؤمنين عليه السلام در حال نبرد با يكى از مشركين بود و او در اثناء جنگ از آن حضرت شمشيرش را تقاضا کرد!، #على عليه السلام فوراً آن را مرحمت فرمود.
🔸آن شخص مشرك تعجّب كرد و عرض كرد: اى پسر #ابوطالب ؛ در مانند چنين وقتى در بحبوحه جنگ به من شمشير خود را مى بخشى؟!
🔸مولا فرمودند:
يا هذا ؛ إنّك مددت يد المسألة إليّ، وليس من الكرم أن يردّ السائل.
فلانى، تو دست نياز و مسألت نزد من دراز كردى، و از كرم و بزرگوارى به دور است كه انسان درخواست كننده و نيازمندى را رد كند.
🔸 #كافر با مشاهده رفتار او و شيندن گفتارش به احترام آن حضرت خود را روى زمين انداخت و گفت: واقعاً اين روش اهل ديانت و شيوه مردمان ديندار است، سپس پای مبارک او را بوسيد و #مسلمان گشت.
🔸#جبرئیل در اینجا نیز گفت:
لَا سَیْفَ إِلَّا ذُوالْفَقَارِ وَ لَا فَتَی إِلَّا عَلِیٌّ.
شمشیری جز #ذوالفقار و جوانمردی جز علی نیست!
📚 بحار الأنوار ج ۴۱ ص ۶۹
🌷 امام صادق(عليه السّلام) فرمودند :
👌 الدعاء بعد الفريضة افضل من الصلوة تنفلا.
🤲 دعاى بعد از نماز واجب ، از به جا آوردن نماز نافله برتر است.
📖 من لايحضره الفقيه ، ج۱، ص ۹۶۲
@Ghader110
🔸مطرح شدن مسئلهٔ خلافت امیرالمؤمنین -علیه السلام-
ــــــــــــــــــــــــــــ💠ــــــــ
آن چه مسلّم است این است که امیرالمؤمنین مدعی خلافت بود. اگر امیرالمؤمنین در سقیفهٔ بنی ساعده شرکت می کرد، شاید سرنوشت دنیای اسلام و سرنوشت خلافت طور دیگری می شد. آن جایی که همه در فکر اینند که حکومت دست چه کسی خواهد افتاد و چه تأثیری می توانند در تعیین حکومت آینده بگذارند علی خود را از میانه کنار می کشد، علی مشغول یک وظیفهٔ عزیزتر و شریف تری است و آن تجهیز پیغمبر، تغسیل پیغمبر، تدفین پیغمبر و بالاخرة عمل به وصیت پیغمبر است؛ یعنی قرآن. حضرت در نامه ای به دوستان خود می فرمایند که: -عَهِدَ اِلیَّ عَهدَا- پیغمبر به من یک دستوری داد، یک پیمانی از من گرفت، که در آن دستور این طور آمده: -فَاِنْ وَلَّوکَ فی عافیةٍ و رجعوا علیک بالرِّضا فَقُمْ بِاَمرهِم-. علی جان اگر امت بر تو اتفاق نظر پیدا کردند و دور تا دور تو را گرفتند -توجه کنید به این که چطور مصالح مهمی وجود دارد، مثل وحدت امت اسلامی در آن جایی که نبودن وحدت، کیان اسلام را تهدید می کند که در زمان امیرالمؤمنین این طور بود- اگر با حرز عافیت، بدون این که مشکلی باشد، -بدون این که- اختلاف کلمه ای به وجود بیاید، جنگ داخلی ای درست بشود، آنوقت قیام به کار مردم بکن و زمام امور آن ها را در دست بگیر.
🔰بحارالانوار/کتاب الفتن و المحن/باب۱۶/حدیث/۱
◀️مبحث: #قسمت_بیستم
#زندگی_و_شخصیت_امام_علی
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
🔸امامت مسئلهٔ شخصی نیست، بلکه منصبی است از طرف خدا
ــــــــــــــــــــــــــ💠ــــــــــ
ما معتقدیم آن کسی که از طرف پیغمبر به حکومت برگزیده و منصوب شد، و جهاتی را که برای حکومت لازم است، پیغمبر در او دید، و او را به این منصب گماشت و زمام جامعهٔ اسلامی را در مُشت او قرار داد و به مردم هم او را معرفی کرد و توصیهٔ او را را هم کرد و گفت باید از او اطاعت کنید، او اگر یک وقتی از حق خودش دور افتاد، ناچار باید تلاش کند که به حق خودش برسد؛ برای خاطر این که این یک حقی نبوده که بخواهند تعارفی به او بدهند. مگر مسئلهٔ شخصی است؟ سعی می کند خودش را به آن حق برساند. حضرت فعالیت کرد، تلاش کرد، حقیقت و واقعیت را اظهار کرد. در کتاب ها نقل کرده اند که امیرالمؤمنین چهل شب بر در خانهٔ عده ای از یاران قرآن و پیغمبر و از علاقه مندان به اسلام می رفت. و حتی دختر پیغمبر را هم با خود می برد؛ یعنی از جنبه های عاطفی و فکری، از هر دو استفاده می کرد تا شاید از این راه بتواند یک اقلیت پولادین نیرومند را در اطراف خود جمع کند. و مطمئن باشد که اگر با این ها حرکت کرد، اسلام نونهال و اسلام جدید الولادة از بین نخواهد رفت.می رفت درِ خانه ها و مردم را دعوت می کرد که با او بیعت کنند. بتواند برود از یک اقلیت رقیب دیگر -چون اصحاب سقیفه اقلیت بودند- از یک اقلیت مستأثر دیگر که نظر تودهٔ مردم را جلب کرده، حق خود را بگیرد. در رأس جامعهٔ اسلامی قرار بگیرد و آن شغلی را که پیغمبر و خدا و قرآن برایش معین کرده است، ادامه بدهد و جامعهٔ اسلامی را به سوی رشد، به سوی کمال، به سوی همان راهی که پیغمبر سوق می داد، بکشد. اما آن وقتی که دید دیگر دفاع فایده ای ندارد و ادامهٔ این جنجال ممکن است که به ضرر دنیای اسلام تمام بشود، با این ها بیعت کرد و در تمام مدت بیست و پنج سال در کنار خلفای سه گانه ماند.
◀️مبحث: #قسمت_بیست_و_یکم
#زندگی_و_شخصیت_امام_علی
#پایان_مبحث
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄