(18) و ما را با تسلّط بر همۀ موجودات برتری داد. در نتیجه، همۀ موجوداتش بر اساس قدرت حضرتش، فرمانبردار ما هستند؛ و در سایۀ عزّتش، در گردونۀ اطاعت از ما قرار دارند.
مشاهده شرح های این فراز >
﴿19﴾ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَغْلَقَ عَنَّا بَابَ الْحَاجَةِ إِلَّا إِلَيْهِ ، فَكَيْفَ نُطِيقُ حَمْدَهُ أَمْ مَتَى نُؤَدِّي شُكْرَهُ لَا ، مَتَى.
(19) و همۀ ستایشها مخصوص خداست که درِ احتیاج و نیاز ما را از غیر خود بست؛ پس چگونه قدرتِ سپاسگزاری او را داریم؟ یا چه زمانی میتوانیم به ادای شکرش اقدام کنیم؟ هیچ گاه!
(20) و همۀ ستایشها مخصوص خداست که در پیکر ما ابزار گشودن اندام را سوار کرد و آلات بستن آنها را قرار داد و ما را با روانهای زنده، از زندگی بهرهمند ساخت و اعضای انجام دادن کار را در وجود ما استوار کرد و با روزیهای پاکیزه خوراک داد و با احسانش ما را بینیاز کرد و با عطایش به ما سرمایه بخشید.
(21) آنگاه دستوراتش را متوجّه ما فرمود تا فرمان بردن ما را بسنجد؛ و از محرّمات بر حذرمان داشت تا شکرکردنمان را بیازماید؛ پس از این همه عنایت، از مسیر دستورش رویگرداندیم؛ و بر مرکب سخت و سنگین محرّماتش سوار شدیم. با این همه به کیفرش نسبت به ما شتاب نورزید؛ و بر انتقام گرفتن از ما عجله نکرد؛ بلکه به رحمت و کرمش، از سر خشنودی و رضایت، با ما معامله کرد؛ و به مهربانی و بردباریاش، بازگشت ما را از مسیر گناه انتظار کشید.
(22) و همۀ ستایشها مخصوص خداست که ما را به بازگشت و توبه از گناه، راهنمایی کرد؛ توبهای که آن را جز از طریق احسانش به دست نیاوردیم؛ و اگر از فضل و احسان بیشمارش، غیر این عنایت را که عبارت از بخشیدن نعمت توبه و بازگشت است، به حساب نیاوریم، محقّقاً آزمایشش دربارۀ ما نیکو و احسانش در حقّ ما بزرگ و بخشش او بر ما عظیم است.
(23) روش وجود مقدّسش در برنامه توبه دربارۀ کسانی که پیش از ما بودند، چنین نبود؛ آنچه را در عرصهگاه توبه، در طاقت و توان ما نبوده، از دوش جان ما برداشته؛ و جز به اندازه قدرت و وسعمان به ما تکلیف نفرموده؛ در میان آن همه تکالیف سخت، ما را جز به تکالیف آسان وا نداشته؛ و در این زمینه، برای هیچ یک از ما دلیل و بهانهای باقی نگذاشته است.
(24) بنابراین، هلاک شونده از ما، کسی است که در میدان مخالفت با او هلاک گردد؛ و سعادتمند از ما کسی است که به سوی او اشتیاق داشته باشد.
(25) و خدا را ستایش، به همۀ آن ستایشی که نزدیکترین فرشتگان به او و بزرگوارترین مخلوقاتش نزد او و پسندیدهترین ستایشگران آستان او، حضرتش را ستودهاند.
(26) ستایشی که از دیگر ستایشها، برتری جوید، مانند برتری پروردگار، به همه مخلوقاتش.
(27) سپس او را ستایش، به جای همۀ نعمتهایی که او بر ما و به تمام بندگان گذشتهاش و همۀ آنانی که هستند و میآیند، دارد، ستایشی به عدد تمام اشیایی که دانشش بر آنها احاطه دارد و ستایشی به جای هر یک از اشیا به چندین برابر؛ ستایشی ابدی و همیشگی تا روز قیامت.
(28) ستایشی که مرزش را پایانی و شمارۀ آن را حسابی و پایانش را نهایتی و مدّتش را سرآمدی، نباشد.
(29) ستایشی که رشتۀ اتّصال به طاعت و بخشش و عامل رضایت و خشنودیاش و وسیلۀ آمرزشش و راهی به سوی بهشتش و حفاظت کننده از کیفرش و امان از خشمش و مددکاری بر طاعتش و مانع و سدّی از نافرمانیاش و کمکی بر ادای حق و عهد و پیمانش، باشد.
(30) ستایشی که به وسیلۀ آن، در گروه سعادتمندان از دوستانش، به خوشبختی و سعادت برسیم؛ و به سبب آن با شمشیر دشمنانش در سلک شهیدان قرار گیریم. همانا او یار بندگان و خدای ستوده خصال است.
متن عربی 1.mp3
2.45M
👆👆👆👆👆
#صوت_عربی_دعای_اول_صحیفه_سجادیه
✨🌷✨🌷💫💐💫🌷✨🌷✨
دعای صحیفه سجادیه 1.mp3
5.38M
👆👆👆👆👆
#صوت_ترجمه_فارسی_دعای_اول_صحیفه_سجادیه
✨🌷✨🌷💫💐💫🌷✨🌷✨
🔰#محتوای_دعای_یکم 🔰
📗صحیفه سجادیه
*🤲دعا در ستایش خدای عزوجل*
🔷اين دعا را امام (ع) با حمد و ستايش خداوند آغاز ميکند.
👈 و در قالب کلمات و عبارات گوناگون با مضامين عالي و عميق به پرستش معبود خويش ميپردازد.
💜و از زبان دعا به بيان معارف الهي پرداخته و اعتقاد و بينش الهي انسان موحد را معرفي ميکند.
🌠 از آنجا که امام معلم الهي انسان در تمامي ابعاد است، لذا دعاي امام نيز کلاس درس توحيد است.
🔸امام (ع) دعا را اينگونه آغاز
ميفرمايند:
🎇ستايش مخصوص خداست که هستي او اول در وجود و مبدء آفرينش است بيآنکه آن ذات ازلي را اول و ابتدائي باشد و آخر در وجود است بيآنکه آن حقيقت ابدي را آخر و انتهائي باشد. 🌈(يعني چون خداوند هستي ذاتي و ازلي و موجود سرمدي ابدي است هستي او اول و آخر ندارد و آغاز و انجام براي او متصور نميباشد) و موجودي قبل از او و بعد از او نميتواند باشد.زيرا خداوند خالق و آفرينندهي زمان است و بر قبل و بعد جهان احاطه دارد.
🔸سپس در ارتباط با عدم ديدن و مشاهده خداوند به وسيله حواس ميفرمايد:
ديده بينندگان از ديدنش قاصر است.
👈 زيرا خداوند جسم نبوده و مکان ندارد که کسي بتواند ذات اقدس او را نظاره کند.
🔸و آنگاه به آفرينش نظام هستي اشاره نموده و ميفرمايد:
🕋خداوند جهان آفرينش را بدون نمونه و مثال قبلي به قدرت کامل خويش با اين نظم زيبا بيافريد، سپس آنان را در راه اراده و خواست خويشتن روان گردانيد
_🕋جهان آفرينش فعل خداست.
و اين همه نقش عجب که بر در و ديوار وجود به يد قدرت و اراده ذات الهي به وجود آمده، نشانه ها و آيات هويداي وجود او هستند.
♻️ادامه دارد....⤵️⤵️⤵️
🔰#محتوای_دعای_یکم🔰
📗صحیفه سجادیه
🕋و سپس با بيان حاکميت اراده خداوند بر جهان ميفرمايد:
🟣سپس آنان را در راه اراده و خواست خويشتن روان گردانيد و در راه محبت و دوستي به خود برانگيخت.
🔆نظام آفرينش بر پايه ي محبت و عشق و اشتياق حق که در فطرت موجودات به وديعه گذاشته شده است آفريده شده و طبق مشيت الهي در تلاش و حرکت هستند.
📌 تنها يک اراده و خواست بر جهان حاکم است و آن اراده و خواست خداوند ميباشد .
🔸و آنگاه با توجه به اينکه رزق همه ي موجودات به يد قدرت خداست اينگونه ادامه ميفرمايد:
🦋و از رزقي که عطا فرموده براي هر جانداري روزي معلومي قرار داده است، به هر کس از آنان فراخي و فراواني داده، کاهندهاي نميکاهد، و هر که را کاسته، افزايندهاي نميافزايد (جز خداوند کسي توانا نيست که آن را زياد و کم گرداند).
🔸و سپس به مساله حيات و مرگ اشاره نموده و ميفرمايد:
🕰پس از آن براي او ( هر يک از ايشان) در زندگي مدتي معلوم تعيين کرده و پايان معين قرار داده است.
⏱(معلوم کرده که هر يک از ايشان تا چه مدتي در دنيا زندگي خواهد کرد، که با روزهاي زندگيش به سوي آن پايان گام برميدارد.)
🔸آنگاه به ذکر آيه 31 از سوره نجم پرداخته و ميفرمايد:
🔮تا کساني را که با کردارشان بد کرده و آنان را که با رفتار شايسته نيکويي نمودهاند جزا دهد، و اين جزا (کيفر و پاداش) با عدالت و درستي از اوست.
🔸سپس به آيه 23 از سوره انبياء اشاره نموده و ميفرمايد:
🏮از او نپرسند آنچه را که به جا ميآورد و از ( گفتار و کردار) ديگران بازپرسند.
✳️حال اگر مروري بر آنچه گفته شد داشته باشيم، ميبينيم امام سجاد (ع) در حين دعا به بيان معارف الهي و جهانبيني اسلامي ميپردازد و اعتقاد حقيقي و راستين به خداوند را بيان ميکند.
👈و در آن دوران اختناق و تحت حکومت فاسد يزيد و ديگران که معارف اهلبيت (ع) فرصت گسترش و اشاعه کمتري داشت و دشمنان اسلام با به شهادت رساندن اباعبدالله الحسين عليه السلام به حساب خود آخرين مقاومتهاي علوي را از صحنه سياسي و اجتماعي جامعه محو کرده بودند.
📯 امام (ع) در قالب دعا معارف راستين الهي را بيان فرموده و توحيد و خداشناسي را آموزش ميدهد.
✅توحيد، حاکميت اراده خداوند بر جهان، نظام منظم و حساب شدهي هستي، عدالت خداوند و حقيقت مرگ و حساب و کتاب پس از مرگ، از جمله موضوعاتي است که در فرازهاي آغازين دعاء اول صحيفه بيان شده است.
♻️ادامه دارد....⤵️⤵️⤵️
🔰#محتوای_دعای_یکم🔰
📗صحیفه سجادیه
امام (ع) در فرازهاي ديگر دعا با ذکر نعمتهاي زير به حمد و ستايش خداوند ميپردازد:
🔸1- نعمت شناخت خدا:
*🟣و سپاس خداي را که خويشتن را به ما شناساند.*
🔸2- اخلاص در توحيد:
*🟣و بر اخلاص در يگانگي و توحيدش راهنمائيمان فرمود* .
🔸3- دوري از شک و الحاد:
*🟣و شک و دودلي در امر خود (معرفت ذات و صفات يا دين و احکامش) دورمان ساخت.*
🔸4- عطا کردن خلقت نيکو و روزي پاک:
*🟣سپاس خداي را که نيکوئيهاي آفرينش را براي ما برگزيد و روزيهاي پاکيزه (حلال) را براي ما روان (فراوان) گردانيد.*
🔸5- هدايت به سوي توبه:
*🟣و سپاس خداي را که ما را به (حقيقت) توبه و بازگشت (از گناه) راهنمايي کرد*
.
❇️ البته چنانکه ميدانيم امام(ع) معصوم است و از گناه مبرا ميباشد. اما از آنجا که امامان (ع) معلم ما در تمام ابعاد هستند،👈 يعني چه از نظر احکام و معارف و شناخت حلال و حرام و چه از نظر تعليم شيوه زندگي و بيان دستورات خداوند، و چه از نظر شيوه دعا کردن و پرستش خداوند در تمام جهات روش صحيح را به ما آموزش دادهاند، لذا امام سجاد (ع) به ما روش دعا کردن و راز و نياز با خداوند را ميآموزد.
📌 اينکه هنگام دعا، چگونه آغاز کنيم، چه بگوئيم، چگونه مدح و ستايش خداوند را بيان کنيم، چگونه اظهار عجز و بندگي کنيم و از خدا چه بخواهيم و چگونه بخواهيم. امام (ع) براي ما درس پرستش و بندگي خداوند را بيان ميکند.
🔸و سپس در فرازي ديگر از دعا، به بيان معيار بدبختي و خوشبختي و هلاکت و سعادت پرداخته و ميفرمايد:
❎پس بدبخت (زيانکار و شايستهي عذاب) از ما کسي است که خدا را نافرماني کند، و نيکبخت و سعادتمند از ما کسي است که به او روي آورد (طبق اوامر و نواهيش رفتار نمايد).
🔸 در انتهاي دعا، از خداوند درخواست ميکند که حمدي را به او ارزاني دارد که پاداش و نتيجه آن، توفيق اطاعت و فرمانبرداري از خدا و دريافت مغفرت او و کسب خشنودي او و راه بهشت و پناه از عذاب او باشد.
🔸و آنگاه در فراز آخر دعا، قرار گرفتن در زمرهي «سعداء» و «اولياء» و «شهداء» را از خداوند درخواست نموده و ميفرمايد:
🔆حمد و سپاسي که ما به آن حمد سعادت يابيم تا در زمرهي اهل سعادت از اولياء حق و دوستان خدا باشيم و در صف شهيدان به شمشير دشمنان خدا محشور شويم (و ما به حمد و ثناي حق از لطف و کرمش تمام اين حوائج را ميطلبيم) که البته او ولي خلق و ستوده شده است.
🚫امام (ع) در عبارت آخر اين دعا، جهت گيري و جبهه گيري حق در برابر باطل را به وضوح ترسيم ميکنند، و در قالب دعا موضعگيري خودشان را نشان ميدهند و درخواست قرار گرفتن در جبهه ي حق يعني جبهه ي اولياء الله و مبارزان راه خدا را به ما آموزش ميدهند.
امام (ع) شهادت با شمشير، در راه خدا را بزرگترين سعادت شمرده و آن را از خداوند درخواست ميکند. شهادتي چون پدر بزرگوارشان اباعبدالله الحسين عليه السلام که با فرزندان و ياران و اصحاب باوفايش در راه پاسداري از حريم دين به آن نائل شدند.
#نشر مطالب هدیه به امام زمان (عج)
eitaa.com/joinchat/420610675Ca71f0a4558
════🌼🕊🌼═
🔖💎#آموزه_های_دعای_یکم💎
🤲دعا در ستایش خدای عزوجل
🏮دیدهها را از دیدن خداوند قاصر و فهمها از توصیفش ناتواناند.
🏮خداوند برای هر کسی رزق مشخصی قرار داده که کسی نمیتواند آنرا کم یا زیاد کند.
🏮هر کس عمری دارد که با اجل مشخصی به پایان میرسد.
🏮شناخت حمد و ستایش خدا از هدایای الهی است. اگر انسان حمد را نمیشناخت و خدا را ستایش نمیکرد از انسانیت خارج میشد و به مرز حیوانیت میرسید.
🏮خداوند در هیچیک از کارهایش مورد پرسش قرار نمیگیرد؛ اما همه در معرض پرسش اویند.
🏮در روز قیامت به کسی ستم نمیشود و هر کس جزای عمل خویش را میبیند.
🏮حمد الهی موجب نورانیت چهره در روز قیامت، رهایی از آتش، همنشینی با فرشتگان مقرب و پیامبران مرسل است.
🏮خداوند خلقت انسان را نیکو و روزیاش را پاک قرار داده است.
🏮به قدرت خداوند، هر آفریدهای فرمانبردار انسان است.
🏮خداوند به ما دستور داد تا فرمانبرداریمان را بسنجد و از انجام مُحَرّمات نهی فرمود تا شکر ما را بیازماید.
🏮خداوند با ما مدارا میکند و در عقوبت ما شتاب نمیکند برخلاف امتهای گذشته.
🏮خداوند ما را در حد توانمان مکلف کرده و بر ما آسان گرفته است؛ پس هیچ عذر و بهانهای نیست.
🏮دانش خداوند بر همه اشیا احاطه دارد.
#نشر مطالب هدیه به امام زمان (عج)
http://eitaa.com/joinchat/420610675Ca71f0a4558
════🌼🕊🌼═