فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پس از غم جانکاه از دست دادن عزیزانی چون سیدحسن نصرالله، اسماعیل هنیه و سایر شهدای جبهه مقاومت، شاید این دقایق شادی مردم فلسطین، التیامی بر زخم جان ها باشد
برای لبنان 🇱🇧 برای ایران 🇮🇷
📣 یعنی همان حرف امام خمینی ره که فرمودند:
لبنان را ما یک جزئی از ایران می دانیم اصلا جدا نیستیم🤝
🔗ما آنها هستیم و آنها ما هستند🔗
🛑 جمعی از مادران و همسران شهدا از اولین دقایق اتفاقات لبنان شروع به فعالیت کردند.
کمک رسانی 💰 به موقع ⏱ و دقیق رسالت اصلی ماست .
همه در این امر از یکدیگر سبقت بگیریم.
📜لیست خرید اقلام مورد نیاز:
👇👇👇
❇️ تهیه و تأمین :
✅ غذای گرم
✅ اقلام بهداشتی
✅ نیازهای ضروری زنان و کودکان
✅ پتو، حوله، ملحفه
و...
🛑 اطلاعات حساب :
نام حساب : کمک به مردم لبنان
شماره کارت :
5041727094949490شماره شبا :
IR510700010001288887777005نام بانک : بانک قرض الحسنه رسالت ⚠️ با زدن روی این لینک ، راحت پرداخت کن : http://madad.ir/qsty72 ✴️ جهت پاسخگویی به سوالات احتمالی به آیدی زیر در ایتا پیام دهید. @shahidhamid110
🔴رژیم صهیونیستی، ماشین جنایت آمریکا/۱
🔻سال گذشته پس از شروع عملیات طوفان الاقصی در ضمن یادداشتی تاکید کردم که آمریکا میخواهد از پنجره این جنگ و تحولات پیرامونی آن بار دیگر جایگاه خودش در منطقه را احیا و به منطقه بازگردد. یک سال پس از این تحلیل و مشارکت و مداخله آشکار آمریکا در این جنگ حالا به این نتیجه رسیدم که آمریکا میخواهد نه تنها به منطقه ما بازگردد، بلکه برای احیای قدرت خودش حتی رژیم صهیونیستی را هم قربانی میکند.
🔻همانگونه که کشورهای اروپایی در خلال جنگ اوکراین برای مطامع ساکسونها قربانی شده و یکی پس از دیگری در حال ورشکسته شدن هستند، رژیم موقت نیز به عنوان یک زائده استعماری در حال اجرای آخرین کارکردها و ماموریت خود در خدمت آنها است. اگر به نوشتهها و یادداشتهای گذشته دقت کرده باشید همواره بر این موضوع تاکید مکرر داشتم که تمام ترورها، جنایتها و اقدامات رژیم با طرح و برنامه آمریکا صورت میگیرد. و حالا که به شکل دقیقتر و گستردهتری به ماجرا نگاه میکنم متوجه میشوم که این صحبت کاملاً درست و متقن است.
🔻برای آمریکاییها این موضوع کاملاً ثابت شده که رژیم صهیونیستی دیگر توان دفاع از خود را ندارد؛ در واقع با حمله رزمندگان فلسطینی به صهیونیستها در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و از هم پاشیدن شیرازه رژیم، آنها به عینه دیدند که اگر به کمک رژیم نیایند اقدام چند هزار رزمنده نه چندان مجهز فلسطینی طومار این رژیم را در هم خواهد پیچید. تا پیش از این صهیونیستها اینگونه القا میکردند که میتوانند از خود دفاع کنند و حافظ منافع غرب در منطقه ما باشند اما اگر آمریکا به داد آنها نرسیده بود امروز عملاً صفحه شطرنج غرب آسیا به شکل دیگری چینش میشد.
🔻در حالی که آمریکا در یک درگیری بزرگتر با چین، روسیه، ایران و دیگر کشورهای همراه و هم نظر در سطح جهان به سر میبرد، به این نتیجه رسید که باید در راستای این طرح و برنامه بزرگ آخرین استفاده را هم از رژیم صهیونیستی کند. دادن مجوزهای پیاپی برای قتل و جنایت در غزه و کرانه باختری و امروز لبنان بدون اینکه این جنایتها به پای آمریکا نوشته شود نشان میدهد که در واشنگتن همه به این نتیجه رسیدند که دوره استفاده از صهیونیستها به پایان رسیده و آنها بیش از آنکه یک یار باشند به بار تبدیل شدهاند. درک این موضوع وقتی مهمتر میشود که آمریکاییها این رژیم را با ایران درگیر کردند.
🔻در حالی که در کاخ سفید و رسانههای آمریکایی این گونه القا میشود که آنها مخالف حمله رژیم اشغالگر به لبنان بوده و نگران گسترش جنگ در منطقه در پی اقدامات رژیم صهیونیستی هستند، اما برای همه تحلیلگران و عقلا این موضوع ثابت شده که تمام این نوع موضعگیری و اظهار نظر مقامات آمریکایی دروغی پرتکرار است که دیگر هیچ ارزشی ندارد. حقیقت امر آن است که صهیونیستها باید پاسخ هزینههایی که آمریکا و انگلیس در طول این چند دهه برای آنها کردند را بپردازند و به جای آنها در منطقه با ملتهای مسلمان وارد جنگ خونینی شوند.
🔻آنگلوساکسونها در ابتدای هزاره جدید با اشغال افغانستان و سپس عراق میخواستند این ماموریت را خودشان انجام بدهند و عملاً پیشمرگ صهیونیستها شده بودند، چرا که فکر میکردند این رژیم آن اندازه قدرتمند و استوار است که بتواند سواحل مدیترانه را برای آنها نگه داشته و یک سرپل دائمی در اختیار آنها برای ورود به منطقه قرار دهد. اما با شروع طوفان الاقصی تمام این باورها از هم پاشید و اتاقهای فکر و طراحی در لندن و واشنگتن به این نتیجه رسیدند که باید از امکانات نظامی و تجهیزات موجود در سرزمینهای اشغالی آخرین بهره را هم بگیرند.
🔻در حالی که رئیس جمهور آمریکا میگوید مخالف حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات هستهای ایران است (دقت کنید او نمیگوید که مخالف حمله رژیم صهیونیستی به ایران است، بلکه از تاسیسات هستهای فقط صحبت میکند) اما از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکند! بایدن این موضوع را با علم به این نکته مهم میگوید که رژیم صهیونیستی در یک هماوردی نظامی توان هیچ جنگی با ایران را ندارد؛ اما آمریکاییها دیگر نگران این رژیم و آینده آن نیستند چرا که پایان آن را زودتر از خیلیها در ایران و منطقه تماشا میکنند.
🔻فرار حدود یک میلیون مستعمره نشین در یک سال گذشته از سرزمینهای اشغالی در حالی که آنها از تاثیرگذارترین و تحصیلکردهترین قشر جامعه مهاجر ساکن فلسطین اشغالی بودند ضربهای سنگین و هم وزن با عملیات طوفان الاقصی به رژیم موقت وارد کرد. این را نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و انگلیس به خوبی مشاهده میکنند و بهتر از خیلیها میدانند این فرار و این ترک از فلسطین چگونه بنیانهای جامعه لرزان و متزلزل تشکیل شده در سال ۱۹۴۸ را برای همیشه از هم پاشیده است. فهم این موضوع میتواند تمام تحلیلها و تفسیرها در موردتحولات اخیر منطقه را تغییر دهد.
⚫️رژیم صهیونیستی، ماشین جنایت آمریکا /۲
▪️رژیم صهیونیستی در این ماموریت خونین باید آنچه را که آمریکا در دوران اشغالگری خودش در افغانستان و عراق نتوانست اجرایی کند را به سرانجام برساند. اصرار آمریکا برای ماندن در عراق و سوریه و مخالفت با ترک این دو کشور را شاید بتوان از همین زاویه نگاه کرد. حتی ورود آمریکا در جنگ علیه ارتش یمن بیش از آنکه برای کمک به رژیم صهیونیستی باشد، تلاشی بود برای بازیابی هژمونی آمریکا در دریای سرخ و باب المندب که موفق به اجرای آن نشد. استفاده از خوی جنگ طلبی و وحشیگری نتانیاهو در خونریزی و و جنگطلبی حتی در ترورهای صورت گرفته در لبنان را در کنار ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران بگذارید تا کمی معما برایتان سادهتر شود.
▪️واقعیت این است که رژیم صهیونیستی توان جنگ در چندین جبهه را ندارد، اما با کمی دقت میتوان دستهای پنهان آنگلوساکسونها را در این حملات و جنگهای پیاپی به خوبی مشاهده کرد. آمریکا در حالی مجوز این جنایتها را به رژیم صهیونیستی داد که میدانست دیر یا زود با واکنش ایران روبرو میشود. با دقت به اظهار نظر مقامات سیاسی و نظامی کشورمان پس از ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران که آمریکا قول داده بود با آتش بس جنگ علیه غزه به پایان برسد و عدم اقدام عملی آمریکا در این زمینه که نشان از دروغگویی و شیادی سران کاخ سفید داشت، باید گرههای کور و تاریک این معادله را برای همه روشن کرده باشد.
▪️بسیج بیش از ۴۰۰ هزار شهرک نشین چند ملیتی برای یک جنگ خونین بدون شناخت آمریکاییها از روحیه و سابقه نتانیاهو اصلاً امکانپذیر نیست. شاید یک روز در مورد گذشته نتانیاهو افکار، اهداف و آموزههایش اینجا نوشتم، اما بدانید که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و انگلیس بیش از همه این دست پرورده خود را میشناسند و با افکار پلید و متوهمانهاش در راستای تشکیل اسرائیل بزرگ و تبدیل شدن به یک سلیمان یا داوود در تاریخ یهود آشنا هستند. شاید حالا نتانیاهو فرصت را برای ایجاد «اسرائیل بزرگ» فراهم دیده باشد چرا که آمریکاییها به او گفتهاند تا هرجا که بروی ما هستیم؛ این برگه عبور را نتانیاهو به عنوان یک فرصت تاریخی برای خود مینگرد.
▪️درک و فهم این نگاه و اشراف بر این مسائل میتواند نتیجهگیری را خیلی آسان کند. حالا آمریکا، رژیم صهیونیستی را برای درگیری با ایران پیش انداخته است. چند باری اینجا نوشتم که پس از ترور شهید سلیمانی توسط آمریکا و واکنش ایران به این اقدام جنایتکارانه کاخ سفید که باعث شد تا هیمنه پوشالی آمریکا در جهان فرو بریزد، آمریکاییها ماموریت ترور و ویرانی در منطقه را به رژیم صهیونیستی دادند. نگاهی به اقدامات تروریستی رژیم و حملات مکرر آن به سوریه در طول این سالها مشخص میکند که «جنگ بین جنگها» بیش از آنکه یک ایده اسرائیلی باشد، یک طرح و برنامه آمریکایی است امروز بیش از پیش میتوان این طرح نقشه را هتر و سادهتر تصور کرد.
▪️رسانه آمریکایی بلومبرگ روز جمعه به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده بود که سران رژیم صهیونیستی به آمریکا گفتند این رژیم توانایی آن را دارد تا در طول سالهای آینده معادله نظامی و امنیتی را در منطقه به سود خود تغییر دهند؟! این اظهار نظر ساده و پیش پا افتادهای نیست و نشان میدهد در تل آویو نیز این موضوع که آمریکا از رژیم اسرائیل قطع امید کرده بسیار پرطرفدار بوده و به یک موضوع مهم تبدیل شده است. اینکه چگونه صهیونیستها میخواهند توانایی و قدرت خود را با آمریکا ثابت کنند موضوع دیگری است اما مسئله حیاتی آن است که آمریکا در حال استفاده از این رژیم برای طرح جهانی خود است.
▪️سه چالش بزرگ آمریکا در جهان عبارتند از روسیه، ایران، چین و کره شمالی؛ آنها با جنگ افروزی در اوکراین قرار دادن اروپاییها در خط مقدم و قربانی کردن مردم اوکراین بدون آنکه خود دخالت بسیار مستقیمی داشته باشند روسیه را درگیر کردهاند؛ در غرب آسیا به زعم خود ایران و محور مقاومت را با اسرائیل درگیر و بخش عمدهای از وقت و هزینه این محور را به جنگ با این رژیم اختصاص دادهاند، اینجا هم آنها خود مشارکت بسیار مستقیمی ندارند؛ اما در مورد چین و کره شمالی آمریکا بدون شک دیر یا زود ژاپن، کره جنوبی و تایوان را در برابر این دو کشور علم و استرالیا، هند و دیگر کشورهای آسیای جنوب شرقی را هم وارد خط درگیری با چین میکند.
@SyrianKhabar
⚫️رژیم صهیونیستی، ماشین جنایت آمریکا /۳
▪️آمریکا انتظار دارد در هر سه جبهه بدون آنکه به صورت مستقیم وارد جنگ شود نیروی طرف مقابل را دچار فرسایش کند و خود به عنوان یک پشتیبانی کننده و تامین کننده در همه حوزهها مداخله کند. اگر امروز به جنگ اوکراین نگاه کنید امریکا تلاش میکند خودش را به عنوان یک میانجیگر و واسطه جا بزند، در عین اینکه حامی و پشتیبان اصلی این جنگ است، در غرب آسیا نیز آمریکا همواره با شعار مخالفت با گسترش جنگ و ایجاد فضا و فرصت برای رژیم صهیونیستی خود را یک طرف آتشبس معرفی میکند در حالی که واقعیت آن است که همه این رفتارها سیاه بازی مقامات آمریکایی است که متاسفانه کلاه گشاد آن سر برخی مقامات ایرانی و منطقه رفته است.
▪️شاید برخی گویند که نگاه آمریکاییها به رژیم صهیونیستی آخرالزمانی و آرماگدونی است و آنها به دنبال جنگ آخرالزمان هستند! این یک دیدگاه است اما همه واقعیت نیست و واقعیت در عرصه سیاست عملی رویدادها و روندهای روزانهای است که ما با آن مواجه هستیم و دست و پنجه نرم میکنیم. ما نیز منتظر ظهور منجی بوده و برای فرج مام زمان لحظه شماری میکنیم اما از زندگی روزانه و اقدامات سیاسی، نظامی و اجتماعی خود دست کشیدهایم؟! نگاه کردن از این زاویه به قضایای منطقه میتواند افقهای جدید و ایدههای نو را به ذهن تصمیم گیران و مقامات سیاسی نظامی کشور متبلور کند و آنها شاید بتوانند با این پدیده به شکل بهتری برخورد کنند.
▪️در هر صورت آمریکا میخواهد به هر شکل ممکن از شکلگیری جهان چند قطبی که در آن آمریکا نیز یک قطب معمولی تبدیل میشود جلوگیری کند و همزمان رقبای جهانی خودش را تضعیف کند و از تضعیف بیش از پیش خودش هم جلوگیری کرده و اگر فرصت پیش آمد این جایگاه را تقویت کند. بدون شک رژیم صهیونیستی از خود آمریکا مهمتر نیست؛ آمریکا هموار ثابت کرده که هیچ متحد دائمی و همیشگی ندارد و در طول چند دهه گذشته بسیاری از دوستان نزدیک و متحدان تاریخیاش را قربانی کرده است. این موضوع در مورد اسرائیل هم صادق است. صدها میلیارد دلار در این نیم قرن خرج این رژیم شده و حالا وقتش است که تمام هزینههایی را که برایش شده جبران کند.
▪️در سرزمینهای اشغالی بسیاری از شهرک نشینان این موضوع را فهمیده و به همین دلیل جان خود را برداشته و گریختهاند. ما نیز باید این موضوع را بدانیم و بفهمیم. اینکه آمریکا از منطقه رانده شود پس رژیم صهیونیستی نیز نابود میگردد یک ایده است و ایده دیگر هم اینکه آمریکا از ابزار اسرائیل استفاده میکند، اگر صهیونیستها پیروز شدند که به «نیل تا فرات» میرسند و اما اگر شکست خوردند و نابود شدند غرب آسیا را هم کلنگی کرده، نابود شده و ضعیف شده تحویل آمریکا دادهاند...
@SyrianKhabar
🔰 مکاتب سیاسی پایه مواجهه با اعتراضات اجتماعی
در طول تاریخ مکاتب مختلف سیاسی براساس ارزش ها و آرمان های کسانی که در راس قدرت بوده اند شکل گرفته اند و بیانگر آرمانهای کلی و خط مشی های آن نظام سیاسی هستند. هر مکتب سیاسی با توجه به ارزش های خود در برابر مسائل ایجاد شده مواضعی را اتخاذ می کند و براساس آن عمل می کند. در زمینه اعتراضات و جنبش های اجتماعی نیز مکاتب سیاسی مختلف عقاید و ارزش های خود را عملی می کنند و این اعتراضات تا جایی مشروعیت دارد که به آن ارزش های آن نظام آسیبی وارد نشود. مکاتب اصلی که ما به آن می پردازیم از این قرار است: مکتب لیبرالیسم، مکتب مارکسیسم و مکتب اسلام.
✅ کلید واژه ها: مکاتب سیاسی، جنبش های اجتماعی، اعتراضات اجتماعی، مکتب اسلام، مکتب لیبرالیسم، مکتب مارکسیسم
مشاهده ادامه مطلب
✅ اندیشکده شرح
✅ @Sharhthinktank
🔰 گپ و گفت های اجتماعی؛ جلسه دهم
🔹جلسه هفتگی دوشنبه ها، با موضوع «الگوریتم جامعه سازی؛ تاملی بر ساخت اجتماعی جامعه ایران»
👤با حضور دکتر عرب اسدی
📅زمان؛ دوشنبه 16 مهر از ساعت 16
📍مکان؛ خانه اندیشه ورزان، ساختمان شمالی، طبقه اول، کلاس 103
▪️تجویز بر اساس نظریه اجتماعی
#نظریه_اجتماعی
#جامعه_سازی
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
حرفهای مهم و امیدبخش علی مرتضی، خبرنگار شبکه المیادین در مورد اوضاع لبنان و وضعیت حزب الله پس از اتفاقات این چند هفته
👇👇
#تحولات_منطقه
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
✅تحلیل وضعیت سازماندهی حزب الله
🔁خلاصه سخنان علی مرتضی؛
هیچ کشور و ارتش و سازمانی نیست که بتواند شرایط حزب الله را تحمل کند. شرایطی که پیش از حمله زمینی برایش پیش آمد: وسایل ارتباطی اش را منفجر کردند، رهبری، رییس ستاد، و فرماندهان کشته شدند. ساختار سازمانی فرو ریخت. هر ارتشی در جهان، فرو میپاشید. اسراییل توقع داشت حزب الله از هم فرو پاشد برای همین حمله زمینی را آغاز کرد. فکر میکرد پس از این اتفاقات و ترور دبیرکل، نیروها فرار می کنند.
علیرغم تمام این ضربات پیاپی که ادامه دارد، هفت روز است تلاش برای ورود زمینی شکست خورده و هرجا وارد می شوند کشته و زخمی میدهند و فرار میکنند. مناطق مرزی در این یکسال بطور مداوم زیر آتش بوده، کفرکلا به تنهایی 600 بار بمباران شده است.
فکر کردند با زدن سر، بدن هم میمیرد. ما فرزندان امامی هستیم که سرش قطع شد اما زنده ماند (جاودانه شد) و با ما زنده است. روح سید حسن همراه مبارزان است و در میدانها میجنگد. جایی که هفت روز است یک تپه در چند صد متری مرز را نتوانستند اشغال کنند.
حزب الله در حال خستگی در کردن و بازیابی است، هیچ کشور و ارتشی در جهان نمیتواند آنچه بر سر حزب الله آمد تحمل کند. در حال التیام زخمهای سرشار خود است. با این حال هنوز در حال دفاع است و بر زمین نیفتاده. بعد چه؟ در مرحله بعد بلند میشود و حمله میکند. باید وقت بدهیم تا بر حسب شرایط میدانی حرکت کند.
این اولین بار است که مردم در جنگی هستند که سید حسن نصرالله در آن نیست. همیشه وقتی از فشار و حملات رسانهای و نظامی خسته میشدیم و نزدیک بود زمین بیفتیم مردی با یک سخن میتوانست به ما بفهماند که هیچ کس قادر نیست ما را از میان بردارد. حالا او رفته است. چه کنیم؟ فروریزیم و شکست بخوریم؟ هیچ کس با سید حسن ارتباط نزدیک نداشت. اما الان روح او همه جا هست، همانطور که همراه با مبارزان است و نمیگذارد بترسند و فرار کنند، با شما هم هست که آوارگی و مشکلات را تحمل کنید. او کنار ما ایستاده. قبول نمیکند آنطور که بخواهند با ما رفتار شود، اینکه بگویند «کشتی میآوریم و شما را به جای دیگر تبعید میکنیم، رییس جمهوری با خواست خودمان انتخاب میکنیم، دوره شما تمام شده است»، همان حرفهای سال 2006. اما در نهایت به پای ما افتادند و آتش بس مطالبه میکردند. همین هم خواهد شد. باید پشت مقاومت باشیم، که در حال خستگی در کردن و بازیابی است.
این ما نیستیم که میجنگیم. خداست و امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف که جبهه را راهبری میکند.
#تحولات_منطقه
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
🔰 مفاهیم اصلی مبحث اعتراضات اجتماعی
روشن بودن مفاهیم در کیفیت مواجهه ما با پدیده های اجتماعی تاثیر به سزایی دارد. اگر مفاهیم در جای خود استفاده نشود ممکن است کل یک فرایند اجتماعی به اشتباه تحلیل شود و باعث ایجاد سردرگمی و خطای راهبردی گردد. به همین دلیل ما برای ورود به بحث اعتراضات اجتماعی در ابتدا مفاهیم کلیدی خود را ارائه می کنیم و در ادامه سعی می کنیم با استفاده از این مفاهیم پدیده اعتراضات را دقیقتر مورد بررسی قرار دهیم. مفاهیم کلیدی ما در این مبحث از این قرار است:
✅ نارضایتی
ناخرسندی برحق از فاصله وضع موجود با آرمان مطلوب که حلقه کلیدی برای رقم خوردن اعتراضات میباشد.
✅ ناسازگاری
ناخرسندی ناحق از فاصله وضع موجود با رویای مطلوب.
✅ اعتراض
ابراز مسالمت آمیز نارضایتی و ناسازگاری.
✅ کلید واژه ها: مفاهیم، اعتراضات اجتماعی، عصیان، اغتشاش، ناسازگاری، نارضایتی، آرمانشهر
مشاهده ادامه مطلب
✅ اندیشکده شرح
✅ @Sharhthinktank
💡چگونه به استقبال جنگ برویم؟
🖊مهدی افراز – حمید ابدی
🔸روند پیشروی اسرائیل؛ تکامل یا تطور؟
با شهادت جناب سید حسن نصرالله، اسرائیل به سنگر ایران رسیده است. این گذار از غزه به لبنان و از لبنان به ایران را چه بنامیم؛ تکامل یا تطوّر؟ زمانی میتوان از تکامل سخن گفت که اسرائیل توانسته باشد از محورهای یاد شده، با فتحی سنگر به سنگر، عبور کرده باشد، حال آنکه واقعیت روند تحوّلات میدانی چنین چیزی را نشان نمیدهد. اسرائیل نتوانست از سد حماس و حزبالله عبور کند و چون نتوانست، از خطّ قرمزهای حماس و حزبالله عبور کرد. عبور از خط قرمز، نوعی قدرتنمایی و بازی با ارادههای بازیگران صحنه است، امّا لزوماً به منزلهی تغییر معادلهی میدان نیست. تغییر معادله زمانی رخ میدهد که اهداف از پیش تعیینشده تحقّق یابد. اسرائیل در غزه بیش از چهل هزار نفر را کشته و رییس دفتر سیاسی حماس را ترور کرده، امّا هدفی را که از ابتدای جنگ تعیین کرده بود، نتوانست محقّق کند: حماس کماکان پابرجاست و اسرائیل مجبور است به عنوان طرف مذاکره آنها را بپذیرد. در نزاع با حزبالله لبنان نیز، سید مقاومت معیار پیروزی را در قالب یک چالش، در آخرین سخنرانیاش تعیین کرد: امنیتِ بخشهای شمال سرزمینهای اشغالی و بازگشت ساکنین صهیونیست به این منطقه. همچنان مناطق شمالی ناامن است و امکان بازگشت ساکنین اشغالگر کماکان فراهم نیست. پس روندی که اسراییل در حال رقم زدن آن است، نه تکامل، که تطوّر است: تطوّر از محوری به محور دیگر. سیاست عبور از خطّ قرمزها با خشونتهای متهوارنه و ایجاد هیمنه و رُعب تکنولوژیک، ذات اسرائیل است؛ موجودیت اسرائیل بر نوعی خشونت تکنولوژیک استوار است که از طریق آن، بتواند ارادهها را متزلزل کند و در زمینِ ترسآلود ناشی از آن، سیاست خود را پیش برد.
🔹وضعیت اسرائیل؛ انتخاب یا الزام؟
اسرائیل در این سیر تطوّر، اکنون به سنگری رسیده است که همواره از درگیری با آن، اجتناب داشته است: ایران. رژیم صهیونیستی، همواره راه مقابله با ایران را در پیروزی بدون جنگ دنبال کرده است. جمهوری اسلامی ایران، از دریچه نگاهِ اسرائیلی، نه در مبارزهی نظامی، که از طریق نرمافزارهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی میبایست فلج و از درون دچار فروپاشی میشد. کلانپروژهی آمریکا و اسرائیل در منطقهی غرب آسیا تطبیع یا عادیسازی است که کشورها را از طریق زیرساختهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، در نظم مورد نظر خود جانمایی میکند. پس از بحرین، امارات، سودان که در گام اوّل به این پروژه تن دادند، در گام دوم عربستان و اردن و در گام بعد عراق و ایران در معرض مناسباتِ عادیسازی قرار داشتند. امّا اقتضائات و الزاماتی که بخشهای مختلف محور مقاومت یعنی حماس، حزبالله، انصارالله و مقاومت عراق در طی یک سال اخیر بر رژیم صهیونیستی دیکته کردند، این کلانپروژه را زمینگیر کرده است. اسرائیل برای بقا و موجودیت خود و علیرغم سیاست راهبردی خود، به وضعیتی رسیده است که ناچار به درگیری مستقیم با ایران شده است.
🔸گذار اجتماعی از وضعیت عادی به وضعیت جنگ
به احتمال فراوان روزها و هفته های پیش رو نفس گیرترین مرحله از این رویارویی مستقیم است. موقعیت کنونی برای اسرائیل، وضعیت مرگ و زندگی است؛ همچنان که برای محور مقاومت... در این شرایط جدید چه باید کرد؟ نکتهی حائز اهمّیت در پاسخ به این پرسش، این است که قبل از ورود به کثرتِ اقدامات امکانپذیر، ابتدا به این بیاندیشیم و محاسبه کنیم که نقطهی آماج اقدامات در کجا باید به وحدت برسد. اسرائیل، تا اینجا روی نقطههای آسیبپذیر بخشهای مختلف محور مقاومت سرمایهگذاری کرده و از همان نواحی، ضربههای خود را وارد ساخته است. نقطهی آسیبپذیری حماس در غزّه، «محدودیت جغرافیا» بود و اسرائیل با نظر به این چالش، دایرهی کنشگری نیروهای حماس را به مرور تنگ کرده است. نقطهی آسیبپذیری حزبالله، به علّت شرایط خاص لبنان، «شکاف امنیتی و اطلاعاتی» بود که اسرائیل با تمرکز بر آن، دبیر کل و حلقهی اصلی فرماندهانِ حزبالله را به شهادت رساند. امّا نقطهی آسیبپذیری ایران کجاست؟ ما نقاط آسیبپذیری متعدّدی داریم؛ آسیبپذیری اقتصادی، آسیبپذیری سیاسی از ناحیه برخی جریانهای سیاسی، آسیبپذیری اطلاعاتی امنیتی و ... ؛ امّا نقطهی کانونی که شاید بتوان گفت همهی آسیبها از آنجا برمیخیزد و اسرائیل آنجا را نقطهی آماج خود قرار داده، «ُسرمایه اجتماعی مقاومت» در ایران است. آن عاملی که گسترهی کنشگری جمهوری اسلامی در میدان درگیری با اسرائیل را میتواند تحت شعاع قرار دهد، وضعیت و ذهنیتِ جامعهی ایران نسبت به حوادث منطقهای است.
۳/۱
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a