🔹جنگ برای آینده ایران
ادبیات گفتگو با مردم ایران چگونه باشد؟ ذهنیت مردم ایران در فضای جدید به چه سویی هدایت شود؟ این مهم است که منطق طرح مسئله و ترسیم فضایِ جدید با مردم ایران، چگونه باشد. رعایت نکردن ظرائف و لطائف، میتواند به جای به میدان آوردن مردم، به یاس و انسداد اجتماعی بیانجامد. لحن و ادبیات گفتگو با مردم در فضای جدید، نیازمند رعایت ملاحظاتی است:
ملاحظه اول. باید برای مردم تبیین شود که میدان جنگی که در آن قرار گرفتهایم، صرفاً گرفتن انتقام یا پاسخ به حوادث اخیر نیست؛ مسئله «آینده انقلاب اسلامی» و حتّی بالاتر از آن، «آینده ایران» است. دشمنی که اراده کرده ارادهی ملّت ایران را بشکند، نه فقط با جمهوری اسلامی، بلکه با ایران و هویّت ملّی ایرانیان سر منازعه دارد. کوتاهی در برابر اسرائیل، انصراف از بقایِ موجودیت واحدی به نام ایران است.
ملاحظه دوم. اتّخاذ وضعیتِ جنگی، برای جلوگیری از جنگ بزرگتر است. نحوهی برخورد اسرائیل، جنگ را اجتنابناپذیر کرده است؛ این ما هستیم که باید تصمیم بگیریم، با جنگیدن، فعّالانه جلوی یک جنگ بزرگتر را بگیریم یا اینکه منفعلانه به استمرار جنگ تن بدهیم. دشمنی که در برابر ماست، به میزان ارادهی ملّی مردم ایران برای جنگ نظر دارد؛ اگر چنین ارادهی را در برابر خود نبیند، میجنگد و ضربههای کاری بر پیکر ایران وارد میآورد، اما اگر ارادهی مستحکمی برای جنگ ببیند، از جنگ منصرف میشود.
ملاحظه سوم. حمایت و پشتیبانی مردم ایران از جنگ، منوط به مشارکت دادنشان در میدان جنگ است. رمز موفّقیت امام در میدان دفاع مقدّس، تعریف میدان برای مشارکت مردم بود؛ باید به چگونگی مشارکت واقعیِ مردم ایران در میدان جنگ با اسرائیل، اندیشید و مردم را در درون یک طرح مشارکت، به میدان آورد. مردم ایران اگر سهمی و شراکتی واقعی در میدان جنگ نداشته باشند، شاید وارد این میدان نشوند.
ملاحظه چهارم. باید واقعیتِ مردم ایران را از دریچه هویت تاریخیِ ملّیشان نگریست؛ انگارههای جامعهشناختی، که بر پایهی برخی خردهروایتها، به مردم ایران و مشارکت مردم ایران در میدانهای بزرگ سیاسی بدبین است، قابل اعتنا نیست. مردم ایران، دیندارترین و مجاهدترین مردم جهان امروزند؛ باید این ظرفیت اساسی را فعّال نمود.
۳/۳
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
🔰 گپ و گفت های اجتماعی؛ جلسه پایانی فصل اول
🔹جلسه هفتگی دوشنبه ها، با موضوع «الگوریتم جامعه سازی؛ تاملی بر ساخت اجتماعی جامعه ایران»
👤با حضور دکتر عرب اسدی
📅زمان؛ دوشنبه 23 مهر از ساعت 16
📍مکان؛ خانه اندیشه ورزان، ساختمان شمالی، طبقه اول، کلاس 103
▪️ تجویز بر اساس نظریه اجتماعی
🔁پایان فصل اول از گپ و گفت های اجتماعی. ادامه جلسات با موضوع جدید، به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.
#نظریه_اجتماعی
#جامعه_سازی
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
✅ اندیشکده شرح در شبکههای اجتماعی
▫️ بله
▫️ ایتا
▫️ سایت
▫️ تلگرام
▫️ اینستاگرام
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
📌 سلسله نشستهای هماندیشی #امتداد_اندیشه تا عینیت اجتماعی
🎯 نشست اول: باحضور،
🔸اندیشکده همپا
🔹اندیشکده پایا
🔸اندیشکده فرصت
دبیر گفتگو: علیرضا رهنما (مدیر اندیشکده متد)
🗓️ تاریخ نشست: چهارشنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳
🕠 زمان جلسه: ساعت ۱۰ الی ۱۲
💻 پخش زنده در بستر اسکایروم
📍مکان برگزاری نشست: تهران، چهار راه ولیعصر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشهورزان، ساختمان شمالی، طبقه اول، اتاق کارگاه
🔺لینک ثبتنام:
https://mtod.ir/events/evolutionary-problem-solving/
--------------------------------
🔶🔸متُد (مرکز توسعه دانش مسئله محوری)
ایتا | بله | روبیکا | تلگرام | وبگاه متد | محصولات 🔹🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهید یحیی سنوار : من این جمله از امام علی (ع) را خوب به خاطرم سپرده ام که فرمود:
دو روز در زندگی انسان هست، روزی که در آن مرگ سرنوشت تو نیست، و روزی که مرگ سرنوشت تو ست.
در روز اول هیچ کس نمی تواند به تو آسیبی برساند و در روز دوم هیچ کس نمی تواند تو را نجات دهد...
✅ اندیشکده شرح
✅ @Sharhthinktank
💡چه کسی به جنگ زده های ایرانی کمک می کند؟
✍️مهدی افراز
🔹چهارشنبه، صبح، بعد از عملیات وعده صادق ۲، جمعی از معلمان در مدرسه دخترانه متوسطه دوم در منطقه پردیسان قم تصمیم می گیرند برای بزرگداشت و برگزاری جشن، با خرج خودشان میان ۴۰۰ نفر دانش آموز مدرسه شیرینی پخش کنند. شیرینی ها پخش می شود ولی ده ها دانش آموز در حرکتی نمادین شیرینی های خودشان را به سطل زباله می ریزند، با این استدلال که؛ "شیرینی جنگ که خوردن ندارد"...
🔸ذهن جامعه ایران سخت ترین هسته دفاعی و مرکزی ترین رینگ پدافندی از جریان مقاومت در جهان است. اقتدار جمهوری اسلامی نه بر موشک و پهباد که بر ایمان عمومی ایرانیان است. از این موشک ها و پهبادها همه دارند اما آن چه ندارند اراده عمومی است. خیلی سال است که این اراده آماج هجمه های ادراکی است و حتما محصول این جنگ شناختی در زمان خودش به میدان کشانده خواهد شد. فردای اولین حمله نظامی اسرائیل مشخص خواهد شد که ذهن ایران تا چه میزان جنگ زده است.
🔹ذهن ایران دهه هاست به واسطه ارائه حرفی متفاوت برای بشریت و محقق نمودن بخش های مهمی از این گفتار در عرصه زندگی، متحمل این ضربات شده است. مردم ما در تداوم این حرکت امروز با وضعیت پیچیده ای مواجه شده اند، این پیچیدگی شدیداً به اقتضائات دوران مقاومت مرتبط است. پی گرفتن یک مسیر متفاوت از خواست قدرت ها و عدم پذیرش اراده آن ها ما را با چالش های درونی و بیرونی متعددی مواجه ساخته که موجب شده است بخش هایی از جامعه نسبت به ادامه این مسیر دچار تردیدهایی شوند. این تردید لزوماً به حساب و کتاب های سودجویانه و هزینه و فایده های منفعت طلبانه مربوط نیست و بخش مهمی از این تردیدها متوجه احساس هویت و حقانیت نسبت به مسیری است که در پیش گرفته ایم.
🔸منشأ اصلی این تردیدها، احساس بیگانگی با هویت مقاومت می باشد. در شرایطی که جامعه ایران شدیدا در حال مقاومت است اما به جهت درگیر شدن با این چالش تا حدودی احساسات خودآگاهانه خود نسبت به وضعیت مقاومت را از دست داده است. جامعه ایران به دلیل تحمل فشارها در رنج است اما این رنج خود را به امری مقدس به نام مقاومت ارجاع نمی دهد و به همین دلیل از این در رنج بودن، احساس پیشرفت و امید ندارد.
🔹مهم ترین عامل در پدید آمدن این وضعیت به نهاد ادراک ساز در موضوع مقاومت بازمی گردد، یکی از برداشتهای ذهنی که در راستای اقدامات این نهاد در ذهنیت مردم ایران تهنشین شده این است که «مقاومت یک ایدهی حاکمیتی و سیاسی است و با زندگی روزمرهی ما بینسبت است». جامعه امروزِ ایران، وقتی کلمهی «مقاومت» را میشنود، عباراتی مانندِ «محور مقاومت»، «جبههی مقاومت»، «نیروهای مقاومت» و «مقاومت فلسطین و لبنان و ...» در ذهنیتش پدیدار میشود. در این برداشت، جمهوری اسلامی ایران در راستای اهداف سیاسی خود، دارد از گروههایی که به عنوان مقاومت شناخته میشوند، حمایت میکند. این برداشت سیاسی ـ نظامی و جغرافیایی از مفهوم مقاومت، برداشت غلطی نیست، امّا با عمق معنایی مقاومت فاصله دارد.
🔸میتوان ادّعا کرد مفهوم مقاومت در ذهنیت جامعهی ایران ـ حتّی جامعهی متدیّن ـ بسط و تفصیل درستی یافته است. القای برداشتهای نارسا و ناقص از مفهوم مقاومت موجب شده است جامعه میان زندگی روزمرهشان با الگوی مقاومت، احساس تعارض داشته باشد. بعضاً اینگونه برداشت میشود که تصمیم حاکمیت مبتنی بر دنبال کردن ایدهی مقاومت در منطقه، یا اساساً بینسبت با زندگی آحاد جامعه است، و یا اینکه زندگی روزمره مردم ایران را دچار چالش کرده است.
🔹بخشی از جامعهی ایران، در حال حاضر ایدهی مقاومت را یک سخن انفعالی میانگارد که طرحی رو به جلو برای راهبریِ حیات اجتماعی ندارد. اینکه چگونه مقاومت، در جهانِ بازاریشدهی کنونی، ایدهای فعال و پیشبرنده برای حیات اجتماعی است، هنوز تبیین درخوری نیافته است. جامعهی ایرانی جمهوری اسلامی را در مقایسه با مسیر توسعهای که سایر کشورهای اسلامی در حال پیمودن هستند، بازخوانی میکند، ولی در این بازخوانی، تصویر روشنی از آینده مسیری که جمهوری اسلامی در سیاست، اقتصاد و فرهنگ در حال پیگیری است را ندارد.
🔸در این شرایط، هنوز هم بسیاری از افراد و جریانات که به دنبال حمایت از جبهه مقاومت می باشند، احساس تعلقی برای پرداختن به عرصه ادراکی ایرانیان ندارند و در تمنای اعزام به جبهه های لبنان هستند. ضمن پاسداشت این انگیزه مبارک اما باید توجه داشت که امروز مبنایی ترین حمایت از جریان مقاومت، رسیدگی به تصویر ذهنی ایرانیان از ایده مقاومت و کمک به جنگ زدگان ایرانی در حوزه افکار عمومی است.
https://eitaa.com/afrazmahdi
✅ اندیشکده شرح
✅ @Sharhthinktank
📢 رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار خانوادههای شهدای امنیت: شرارت دو شب پیش رژیم صهیونیستی نه باید بزرگنمایی شود و نه کوچکانگاری. باید خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به هم بخورد. باید قدرت و اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به آنان فهماند. ۱۴۰۳/۸/۶
🖥 Farsi.Khamenei.ir
✅ اندیشکده شرح
✅ @Sharhthinktank
هدایت شده از بنیــاد محـیا
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📼فلق سرنوشت
🔻تاریخ به ما آموخته است که در برابر ظلم، انتظار نجات بدون اقدام بیفایده است. همانطور که در نبرد طالوت و جالوت، پیروزی با اراده و قیام مردم ممکن شد، امروز هم تنها با ایستادگی و مقاومت میتوان بر ظلم غلبه کرد.
🎙️استاد عرباسدی
#مانا #مقاومت
______________________
@bonyadmahya
گروه حقوقی راحل برگزار میکند:
💠 هویت مهاجرین و سرنوشت مشترک
▪️محورها:
- وضعیت فعلی هویتی مهاجرین
- عوامل بروز بحران هویت فعلی
- هویت مطلوب در افق تمدن اسلامی
🎙سخنران:
▫️حجت الاسلام حسین مهدیزاده
(دبیر میز اجتماعی فرهنگستان علوم)
▫️دکتر نجیب الله نوری
(عضو هیئت علمی جامعه المصطفی)
▫️دکتر سید علی کشفی
(مدیر مسئول موسسه اشراق)
📅 تاریخ: پنجشنبه ١٠ آبان ١۴٠٣
برای شرکت در نشست از طریق لینک اقدام کنید:
🌐 https://khanahouse.porsline.ir/s/jWSkXAC
🔴ظرفیت محدود🔴
اطلاعات بیشتر:٠۹۳۷۹۸۴۸۶۱۹
@rahel_law
هدایت شده از محسن قنبریان
030811 - مسئولیت ما در دوران جنگ وجودی.mp3
6.84M
#کلیپ_صوتی
🔹 مسئولیت ما در دوران جنگ وجودی
#مقاومت
#تببین
#تیه_در_زمان
حجت الاسلام قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
📜 در جهاد تبیین باید دو گفتمان «مقاومت و پیشرفت» و «انفعال و توسعه» را مقایسه کنیم و توضیح دهیم که #مقاومت موفق بوده است مسیر دیگری را برای #پیشرفت پایدار کشور باز کند که آثار خسارتبار گفتمان «تسلیم و تقلید از توسعه غربی» را در پی ندارد.
#استاد_میرباقری
✅ اندیشکده شرح
✅ @Sharhthinktank