44 سال گذشت و دشمنان بیرونی هیچ غلطی نتوانستند بکنند، اما، دشمنان داخلی تا توانستند غلط کردند.
ولی مهم اینه که در آخر به #غلط_کردم خواهند افتاد.
چقدر غلط توی غلط شد😇
@shatranjsiasat
May 11
🌓 کارنگی: تصمیم آلمان روابط دیرینه با روسیه را زیر و رو میکند
🌓 اولاف شولتز صدراعظم آلمان سرانجام اعلام کرد این کشور ۱۴ تانک لئوپارد۲ را به اوکراین ارسال خواهد کرد و به کشورهای اروپایی اجازه خواهد داد که از آلمان برای ارسال به اوکراین تانک خریداری کنند. جودی دمپسی کارشناس اندیشکده کارنگی در یادداشتی در این باره نوشته است پس از فشار مداوم آمریکا و متحدان اروپایی آلمان، شولتز به فصلی از رهبری سیزده ماهه خود پایان بخشید. فصلی که خطر انزوای آلمان، شکاف در اروپا و ضربه جدی به روابط برلین و واشنگتن را به همراه داشت.
🌓 کارشناس کارنگی معتقد است به دلیل عدم تمایل آلمان به تشدید جنگ در اوکراین، شولتز آمادگی این را نداشت که اجازه تأمین تانکهای لئوپارد۲ توسط دیگر کشورها را بدهد یا به تنهایی بدون پوشش آمریکا دست به این اقدام بزند. تصمیم رئیسجمهور آمریکا مبنی بر ارسال ۳۱ تانک ام-۱ آبرامز، هر گونه بهانه بیشتر از سوی شولتز را سلب کرد.
🌓 به باور کارشناس کارنگی فصل تازهای برای شولتز آغاز خواهد شد که ساده نخواهد بود. جناح چپ حزب سوسیال دموکرات همواره مخالف ارسال تانک و تسلیح اوکراین بوده است. از نظر آنها، جنگ اوکراین دههها روابط بسیار نزدیک آلمان و روسیه را به تدریج تخریب میکند. آلمان از سال ۱۹۶۰ به دنبال نزدیکی روسیه به اروپا و حتی ادغام روسیه با بخش آلمانی اروپا بود. برای حزب سوسیال دموکرات، اولین قرارداد خط لوله گاز روسیه به آلمان در اوایل دهه ۱۹۷۰ راهی برای آزادسازی آلمان از تسلط قابل توجه آمریکا بر اروپای غربی بود.
🌓 تنها پس از فشار بسیار، شولتز خط لوله نورداستریم۲ را کنار گذاشت. با این حال برخی مقامات حزب ناخشنودی خود را از هر دو تصمیم در مورد خط لوله و تانکهای لئوپارد اعلام کردند و میگویند این تصمیمات روابط ویژه آلمان و روسیه را لگدمال میکند و نقش میانجیگری آلمان برای پایان جنگ را از بین میبرد. این اعلام ناخشنودی میتواند موجب ایجاد یک اپوزیسیون در داخل حزب شود.
🌓 پس از تصمیم آلمان، سخنگوی کرملین اعلام کرد تانکها مانند سایر چیزها خواهند سوخت و تأثیری بر نتیجه جنگ ندارند. این واکنش میتواند دلیل تردید شولتز را توضیح دهد. او اکنون مسیر نامشخصی در ارتباط با روسیه پیش رو میبیند. کارشناس کارنگی در پایان نوشته است: شولتز اکنون باید بپذیرد که نقش برلین به عنوان میانجیگر و روابط ویژه با مسکو، در مقطع فعلی به پایان رسیده است. شاید این فرصتی برای شولتز باشد تا در این چشمانداز جدید جهانی، توجه آلمان را به اروپا و روابط فراآتلانتیک متمرکز کند.
منبع:
https://carnegieeurope.eu/2023/01/26/scholz-s-tank-decision-upends-germany-s-long-affair-with-russia-pub-88896
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌐 افسر سابق پنتاگون:
🛑 نفوذ ایران به مرکز فرماندهی آمریکا و هک کردن پهپادها
@shatranjsiasat
📚مبحث بنیان اصلی تمدن غرب
📚 زایش لیبرالیسم و سورپرایز قرن بیستم
📌 بخش اول
📖 واژهی لیبرالیسم (Liberalism) بهمعنای اباحهگری، از واژهی انگلیسی لیبرتی (Liberty) بهمعنی آزادی گرفته شده و امروزه به جمع وسیعی از ایدهها و نظریات فلسفی اطلاق میشود که در بطن خود انسان را آزاد مطلق فرض نموده و وجود هیچ قید و بندی را در زندگی انسانی برنمیتابد و تمام افعال انسانها را مباح میانگارد. کلمه لیبرال (Liberal) نخستین بار در قرون وسطی (Middle Ages) یا همان دورهی نوزایی و نوزایش غرب شایع گردید؛ دورانی که به عصر رنسانس (Renaissance) معروف شد و از سالهای ۱۳۰۰ میلادی در ایتالیا آغاز و در طول سه قرن در سراسر اروپا انتشار پیدا نمود و اگر چه در ظاهر فرایند هنر و علوم را در غرب توسعه بخشید، اما در واقع با حذف حقیقتی به نام دین و خدا از بستر حاکمیت در جامعهی غرب همراه گردید.
📖 البته واژهی لیبرال به مرور زمان وارد ادبیات سیاسی غرب گردید و به جایگاه اصلی خود یعنی معرفی از برای آزادی مطلق و بهمعنای مباحپنداری مطلق امور و شئون زندگی انسانی بازگشت و سبب شد تا در فرایندی تاریخی، لیبرالیسم بهعنوان یک جنبش سیاسی در طی چهار قرن اخیر سیطرهی واژگانی پیدا نماید و این همه در حالی است که عملاً لیبرالیسم بهعنوان یک مکتب و نظام سیاسی تا قرن نوزدهم میلادی از رسمیت جامع در غرب برخوردار نمیباشد.
📖 بر این اساس لیبرالها قرن نوزدهم را دروازهای میبینند برای دستیابی و تحقق وعدههای عصر رنسانس؛ عصری که سبب شد تا انقلاب علمی بر بستر حذف دین از سایهی حاکمیت و زندگی اجتماعی مردم به نحو ویژهای حاکمیت پیدا نماید و تلخی و پستی اباحهگری اجتماعی ذیل پیشرفتهای ویژه در زمینه هنر و ادبیات به خلسه رفته و ذیل فلسفهبافیهای فراوان، مسیر زیست انسان غربی را متحول نماید.
📖 قرن بیستم را می توان شروع رشد جدید مکتب لیبرالیسم دانست. شروعی که ابتدای آن با استقرار و حضور پر قدرت ایالات متحده آمریکا در عرصهی روابط بینالملل همراه بود و اولین دولت مدرنی را که بر پایهی اصول لیبرالی بنیان نهاده شده بود، در ساختار قدرت نظامات جهانی آن دوران، موضوعیت بخشید و در ادامه نیز به معرفی لیبرالیسم بهعنوان یک مکتب اقتصادی منسجم، پرداخت که در آن پایههای سیستم اقتصادی بر روی مالکیت خصوصی بنا نهاده شده و ابزارهای تولیدِ اقتصادی در دست مالکان خصوصی بود و در این میان سعی نمود تا ایالات متحده آمریکا را بهعنوان آرمانشهری شاخص از برای تحقق نظام موفق سرمایهداری و سرمایهمحوری مبتنی بر نظام لیبرالیسم معرفی سازد.
📖 همچنین کثرت جنگها و شدت درگیریها و در عین حال دوری ایالات متحده آمریکا از کانون و مرکز وقوع این درگیریها در اروپا و آسیا، سبب شد تا یهودیانِ آنگلوساکسونِ آمریکایی، در فراغتی با شکوه، در عرصهی جهانی به تعریف شاخصههای عینی نظام لیبرالیسم مبادرت ورزند و تبیین سبک زندگی امریکایی (American Way of Life) و رویای امریکایی (American Dream) بر بستر نظام کاپیتالیسم (Capitalism) را بهعنوان آرمان نهایی انسان از برای تحقق لیبرالیسم و آزادی انسان از تمامی قیدها معرفی سازند.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
ادامه دارد♨️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌈 تحلیل جالب کارشناس امریکایی از قدرت نظامی ایران:
😇 نیروهای ما برای ارباب آمریکا، یعنی اسراییل می جنگند و کشته می شوند.....
@shatranjsiasat
🛑 اغراق در نگرانیها از ایران مجهز به سلاح هستهای
✴️ بگذارید ایران بمب هسته ای داشته باشد.
✴️ پائول پُست، عضو اندیشکده «شورای شیکاگو» در یادداشتی نوشته است که مقامات اسرائیل در ادعای تهدید هستهای ایران، بزرگنمایی میکنند. به نظر او با توجه به زرادخانه هستهای اسرائیل و چتر امنیتی آمریکا بر سر عربستان، برنامه هستهای ایران بیش از آنکه تهاجمی باشد، تدافعی است.
✴️ علاوه بر اینکه ایران عمدتاً درصدد «گسترش نفوذ از طریق بازیگران داخلی مانند حزبالله و انصارالله بوده است». به همین دلیل حتی در صورت دستیابی به بمب هستهای، انگیزهای برای استفاده از آن ندارد. به نظر نویسنده، صرفاً ممکن است نگرانیهایی درباره «باجخواهی ایران» پس از دستیابی به تسلیحات هستهای وجود داشته باشد.
✴️ به نظر پُست، اگر ایران در پی سلاح هستهای نباشد، پس میتوان برنامه هستهای را اقدامی در راستای «کسب پرستیژ» تفسیر کرد. همچنین میتوان تلاش ایران برای کاهش زمان «گریز هستهای» را در جهت برتریجویی در مقابل رقبای منطقهای به خصوص عربستان قلمداد نمود.
✴️ بنابراین «سناریوهای مرتبط با دستیابی ایران به سلاح هستهای، اغراقآمیز است». در عین حال پُست با توجه به استدلالهایی مبنی بر اینکه ایران هرگز از سلاح هستهای استفاده نخواهد کرد، مینویسد که اگر ایران مصمم به کسب بمب است، «شاید بهتر باشد اجازه دهید آن را داشته باشند و سپس یاد بگیرید با آن زندگی کنید».
منبع:
https://www.worldpoliticsreview.com/articles/30634/fears-of-a-nuclear-iran-jcpoa-or-not-might-be-overblown
@shatranjsiasat
‼️ نفوذ
💠 توطئه های خارجی مهم نیست
🔹امروز روزی است که ما مواجه با قدرت های شیطانی بزرگ هستیم و آنها هم از توطئه ها ننشسته اند، مشغول توطئه هستند، توطئه های زیادی در داخل دارند،مهم آن توطئه های داخلی است، آن حرف های خارجی که مثلاً انحصار اقتصادی، مداخله نظامی، اینها مهم نیست خیلی، چیزی نیست که قابل اعتنا باشد
#امام_خمینی
#جمهوری_اسلامی_حَرم_است
📚صحیفه نور،جلد ١١،صفحه ١۶۵
📆مورخ:١٣۵٨/١٠/١١
@shatranjsiasat
🔵 وزیر خارجه آمریکا گفته با مقامات اسرائیل درباره اینکه نگذاریم ایران به سلاح اتمی دست یابد اتفاق نظر داریم! بلینکن اما نگفته اگر ایران چنین قصدی کند، چگونه میخواهند مانع شوند؛ چون همین الان ج.اسلامی اورانیوم را تا ۶۰ درصد غنی کرده و میگوید توانایی غنی سازی تا ۹۰ درصد را هم دارد!
⚠️ چه بسا تاکنون جمهوری اسلامی بمب هسته ای را ساخته باشد. که در این صورت چند مزیت عمده نصیب ایران شده است:
✏️ افزایش قدرت بازدارندگی ایران چندین برابر می شود.
✏️ قدرت چانه زنی در مذاکرات افزایش می یابد. به جای بحث روی سانتریفیوژها برای رفع تحریم، روی کاهش یا نساختن بمب اتم مذاکره می کنیم.
✏️ گسترش فعالیت های منطقه ای ایران با اقتدار بیشتر
✏️ ترس و توجه بیش از حد اسراییل و کشورهای حاشیه خلیج فارس از برنامه هسته ای ایران و در نتیجه افزایش اختلال محاسباتی در تصمیمات آنها.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
💥 دیدار روحانی باجمعی از روزنامه نگاران راباید نوعی مقدمه سازی برای حضور پررنگتر درصحنه سیاست وشرکت احتمالی درانتخابات مجلس با سواستفاده ازفرصت پیش آمده ومدارای صورت گرفته باخودش دانست؛وگرنه بایدبه نقش عملکرد۸ساله اش وتحریم یواشکی دوستانش، درکاهش مشارکت ومشکلات فعلی هم اشاره میکرد!
‼️ در ۸ سال ریاست جمهوری خود دقیقا کاری را کرد که در راستای تضعیف ایران بود؛ درست همان طور که (Secret Intelligence Service )، سرویس اطلاعاتی انگلستان می خواست.
‼️ بدون ارتباط گیری با سرویس های خارجی ولی در راستای اهداف دشمن حرکت کردن توسط مسئولین خطرناک ترین نوع نفوذ است ⚠️⚠️
@shatranjsiasat