علی یعنی جان پیغمبر-@sheykh_javad.mp3
2.65M
#یاعلی
#جامعه_کبیره
🌹 علی یعنی جان پیغمبر
🔺 میخواهی بری رو به خدا؟! ؛ «و من قصده توجه بکم».
🌺 یاعلی! انت و الائمة من ولدک حجج الله علی خلقه...؛ خدا فردا ما رو بهشت یا جهنم میبره به واسطهی امام زمانمان!
💠 «و اعلامه فی بریته»؛ نشانگر راه خدا بین خلق خدا ائمه علیهمالسلام هستن؛ «فمن انکر واحداً منهم فقد انکرنی!»
تو نمیدونی امام یعنی چه!!!
تو خیال کردی امام مثل مراجع تقلیده!!!
🔹 «لانکم منی»؛ علی یعنی جان پیغمبر! اینها از هم جدایی ندارن.
🌱 مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
@sheykh_javad
"شيخ جواد"؛ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﻳﺖ اﻟﻠﻪ ﺷﻴﺦ جواد کربلایی
🌹 به یاری خدای متعال سلسله مباحثی از کتاب «قرة المهج فی شرح زیارة ثامن الحجج علیهمالسلام» تالیف مرح
📖 سلسله مباحث کتاب «قرة المهج فی زیارة ثامن الحجج» (علیهمالسلام) 1⃣
🖋تالیف: مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
🔺 «قرة المهج فی زیارة ثامن الحجج» (علیهمالسلام)
مقدمه
اشاره
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله الذی جعل الحمد مفتاحا لذكره والدعاء وسيلة لاجابته و سلما نرتقی به أعلی المراتب و نقتنی به غرر المحامد و درر المواهب، فقال عز من قائل: «ادعونی أستجب لكم»، و جعل زيارة أوليائه عن معرفة بهم زيارته فی عرشه، و الصلاة و السلام علی نبيه محمد وعلی آله الطيبين الطاهرين الذين اشتق أسماءهم من اسمه و علاهم بتعليته الی نهاية قربه و اللعنة الدائمة الأبدية علی أعدائهم و مخالفيهم و منکری فضائلهم و مناقبهم الی يوم الدين.
و بعد چنين گويد اين فقير بیبضاعت و گنهكار و اين متمسک به أحاديث أهلبيت رسالت و عصمت و طهارت جواد بن عباس كربلائی المولد و يزدی الأصل عفیعنهما نظر به خواست همسرم علویهی محترمه فرزند مرحوم آقای آسيد مير یزدی رضوان الله تعالی عليه از اين جانب كه کتابی مختص در بيان زيارت حضرت ثامن الائمه علی بن موسی الرضا عليه آلاف التحية و الثناء
و بيان بعضی زيارات جامعه كه در تمام مشاهد، خوانده میشود و بيان زيارت عاشوراء و بعضی ادعيه لازمه تأليف نمايم، و بنده خواست ايشان را اجابت كردم مشروط به شرطی كه بين بنده و ايشان است، و بحمد الله کتابی است جامع در بيان معنی زيارت مؤمنين حياً و ميتاً و زيارت ائمهی اطهار علیهمالسلام در حال حيات و بعد از رحلت و شهادتشان و بيان اهميت مقام ولايت آن بزرگواران و شرائط ظاهری و باطنی زيارت آنها صلوات الله عليهم اجمعين، اميد است مورد قبول حقتعالی و حضرت بقية الله الأعظم روحی له الفداء واقع شود و ذخيرهی آخرت ما قرار گيرد به محمد و آله الطاهرين و ذكر نمودم بعض ادعيهی لازمهی در ايام متبركه و غيرها را، و نام نهادم آن را به: «قرة المهج فی زيارة ثامن الحجج علیهمالسلام» و آن را مرتب گردانيدم به يك مقدمه و چند فصل:
أما مقدمه پس در آن چند أمر است:
أمر اول: در بيان مسائلی كه متعلق است به مرد و زن مسافر كه مورد احتياج آنها است.
أمر دوم: در بيان معنی زيارت و ثواب و فضيلت آن.
أمر سوم: در بيان آداب زيارت و مراعات امور باطنی و ظاهری برای زائر و در آن چند أمر است.
أمر چهارم: در بيان توجه دادن زائر و معرفت او نسبت به مقامات ولایتی ائمهی اطهار علیهمالسلام، و ذكر روایاتی از كتب معتبره در اين باب.
فصل: در بيان احاديث وارده در فضيلت زيارت حضرت رضا عليه آلاف التحية و الثناء، و بيان زيارات وارده برای آن حضرت عليه آلاف التحية و الثناء.
فصل: در بيان اذن دخول
در همهی مشاهد مشرفه.
فصل: در بيان زيارات جامعه كه در همهی مشاهد مشرفه خوانده میشود.
فصل: در بيان شعر وداع.
فصل: در بيان زيارت عاشوراء و كيفيت آن، و بيان اعمال روز عاشوراء.
فصل: در بيان دعاهای أيام هفته و فضيلت شب و روز جمعه و زيارت ائمه در أيام هفته.
فصل: در بيان دعای كميل و عشرات و سمات.
فصل: در بيان فضيلت و كيفيت نماز شب.
فصل: در بيان اعمال ماه مبارك رجب و شعبان و ماه مبارك رمضان و ذكر حديث كساء. و در آن چند أمر است:
ادامه دارد إنشاءالله ...
@sheykh_javad
بصیرت به عیوب نفس-@sheykh_javad.mp3
2.27M
🔺 ثمرات ولایت ائمه علیهمالسلام؛ بصیرت پیدا کردن به عیوب نفس
❌ وجودُکَ ذنبٌ لا یقاسُ به ذنبٌ
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
💠 آیت الله شیخ جواد کربلایی رحمهالله دربارهی نماز شب و گریههای نیمه شب ایشان (مرحوم آیت الله شیخ محمد آقای بهجت رحمه الله تعالی) میگوید: « جناب آیت الله بهجت در جدیت در نماز شب و گریه در نیمههای شب مخصوصاً شبهای جمعه کوشا بودند. یکی از علما و مشاهیر به من فرمودند که: شب جمعه در مدرسه سیّد(رحمه الله) در نجف اشرف در نیمهی شب شنیدم که ایشان با صدای حزین و ناله و گریه در حالیکه سر به سجده گذاشته بود مکرّرَاً به حقتعالی عرضه میداشت:
« إلهی! من لی غیرک، أسأله کشف ضرّی والنّظر فی أمری»:
معبودا! من جز تو چه کسی را دارم که از او بخواهم رنجوری مرا بر طرف کرده و نظری به امورم نماید. (دعای کمیل)
@sheykh_javad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ خطر کوچک شمردن گناه در بیان صادق آل محمد علیهمالسلام
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ماهیت دنیا
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
توسل اولیای الهی &@sheykh_javad.mp3
1.99M
💠 حالات علمائی که برای رسیدن به حیات طیبه متوسل به مقام مقدس امام زمان علیهالسلام میشدند.
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
دروغ و بخل!-@sheykh_javad.mp3
1.28M
⚫️ حدیثی من دیدم که خیلی غصّه میخورد آدم هر وقت میبیند.
👈 حضرت صادق علیهالسلام فرمودند: #شیعیان ما دو صفت را ندارند.
❌ حواست جمع باشهها! این مجلس را روز قیامت میآورند، اگه بعد از این بر طبق این حدیث عمل نکردی کتکهها ...‼️
1⃣ #دروغ نمیگویند. واویلا ...
2⃣ #بخیل نیستند. مال تو دلشون نرفته، مال رو میدهند ...
🔸این حرفها برای کسی است که ایمان به شریعت آورده...
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
➡️ @sheykh_javad ⬅️
اسم اعظم نزد امیرالمومنین علی علیهالسلام-@sheykh_javad.mp3
2M
#یاعلی 🌹
💠 اسم اعظم در حضرت نزد عیسی علیهالسلام و در نزد حضرت امیرالمؤمنین علی صلوات الله علیه
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
"شيخ جواد"؛ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﻳﺖ اﻟﻠﻪ ﺷﻴﺦ جواد کربلایی
📖 سلسله مباحث کتاب «قرة المهج فی زیارة ثامن الحجج» (علیهمالسلام) 1⃣ 🖋تالیف: مرحوم آیت الله شیخ جوا
📖 سلسله مباحث کتاب «قرة المهج فی زیارة ثامن الحجج» (علیهمالسلام) 2⃣
🖋تالیف: مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
🔺در بيان مسائلی كه مورد احتياج زائرين محترم میباشد.
مسئله: بدانكه مسافر بايد نماز ظهر و عصر و عشاء را با هشت شرط شكسته به جا آورد یعنی دو ركعت بخواند.
مسئله: بدانكه هر كس كه سفر او كمتر از هشت فرسخ شرعی نباشد (فرسخ مقداری كمتر از پنج كيلومتر و نيم است) و از اول مسافرت قصد هشت فرسخ را داشته باشد، و در بين راه قصد خود برنگردد، و نخواهد پيش از رسيدن به هشت فرسخ از وطن خود بگذرد، يا ده روز و بيشتر در جائی بماند، و اینکه سفر او برای كار حرام نباشد، و اینکه از صحرا نشينها نباشد كه در بيابانها گردش میکنند، و اینکه شغل او مسافرت نباشد، و اینکه آن قدر از وطنش دور شود كه به حد ترخص برسد یعنی به قدری دور شود كه اذان شهر را نشنود، و اهل شهر او را نبينند - و نشانهی آن اين است كه او اهل شهر را نبيند - بايد نماز ظهر و عصر و عشاء را شكسته بخواند. و از برای اين شرائط مسائلی است كه در رسالههای عمليه مفصلا ذكر شده است.
مسئله: مسافری كه میخواهد ده روز در محلی بماند در صورتی بايد نماز را تمام بخواند كه بخواهد تمام ده روز را در يك جا بماند، پس اگر بخواهد مثلاً ده روز در نجف و كوفه و يا در مشهد مقدس و طرقبه بماند بايد نماز را شكسته بخواند.
مسئله: مسافری كه میخواهد ده روز در محلی بماند، اگر روز اول قصد داشته باشد كه در بين ده روز به اطراف آنجا كه به قدر حد ترخص يا بيشتر دور باشد برود، اگر مدت رفتن و آمدنش مثلاً به اندازهی يك يا دو ساعت است كه در نظر عرف به اقامت ده روز منافات ندارد، نماز را تمام بخواند، و اگر مدت از اين بيشتر باشد احتياطاً بين شكسته و تمام جمع نمايد، و اگر تمام يا بيشتر روز باشد نمازش شكسته است.
مسئله: اگر مسافر قصد كند كه ده روز در محلی بماند چنانچه پيش از خواندن يک نماز چهار رکعتی از ماندن منصرف شود يا مردد شود كه در آنجا بماند يا به جای ديگر برود، بايد نماز را شكسته بخواند، ولی اگر بعد از خواندن يك نماز چهار رکعتی از ماندن منصرف شود يا مردد شود، تا وقتیكه در آنجا هست بايد نماز را تمام بخواند.
مسئله: مسافری كه قصد كرده ده روز در محلی بماند، بايد روزهی واجب را بگيرد و میتواند روزه مستحبی را هم بجا آورد و نماز جمعه و نافله ظهر و عصر و عشاء را هم بخواند.
مسئله: اگر مسافر اتفاقاً سی روز در محلی بماند و در تمام سی روز در رفتن و ماندن مردد باشد بعد از گذشتن سی روز اگر چه مقدار کمی هم در آنجا بماند بايد نماز را تمام بخواند.
مسئله: مسافر میتواند در مسجد الحرام و مسجد پيغمبر (صلی الله عليه وآله وسلم) بلكه در تمام شهر مكه و مدينه و مسجد كوفه نمازش را تمام بخواند و نيز میتواند در حرم حضرت سيد الشهداء (علیهالسلام) نماز را تمام بخواند اگر چه دورتر از ضريح مقدس نماز بخواند.
مسئله: کسی كه میداند مسافر است و بايد نماز را شكسته بخواند، اگر در غير چهار جائی كه در مسئله پيش گفته شد عمداً تمام بخواند نمازش باطل است، و همچنين است اگر فراموش كند كه نماز مسافر شكسته است و تمام بخواند، ولی در صورت فراموشی اگر بعد از وقت يادش بيايد قضا لازم نيست.
مسئله: کسی كه میداند مسافر است و بايد نماز را شكسته بخواند، اگر سهواً تمام بخواند و در اثناء وقت ملتفت شود نمازش باطل است.
مسئله: مسافری كه نمیداند بايد نماز را شكسته بخواند، اگر تمام بخواند، نمازش صحيح است.
مسئله: اگر فراموش كند كه مسافر است و نماز را تمام بخواند، چنانچه در وقت يادش بيايد، بايد شكسته بجا آورد و اگر بعد از وقت يادش بيايد، قضای آن نماز بر او واجب نيست.
مسئله: کسیكه بايد نماز را تمام بخواند، اگر شكسته بجا آورد، در هر صورت نمازش باطل است مگر مسافری كه قصد ماندن ده روز در جائی داشته باشد و به جهت ندانستن حكم مسئله نماز را شكسته بخواند.
مسئله: مسافری كه نماز نخوانده، اگر پيش از تمام شدن وقت به وطنش برسد،
يا به جائی برسد كه میخواهد ده روز در آنجا بماند، بايد نماز را تمام بخواند، و كسیكه مسافر نيست، اگر در اول وقت نماز نخوانده و مسافرت كند، در سفر بايد نماز را شكسته بخواند.
مسئله: اگر مسافری كه بايد نماز شكسته بخواند، نماز ظهر يا عصر يا عشای او قضا شود، بايد آن را دو رکعتی قضا نمايد اگر چه در غير سفر بخواهد قضای آن را بجا آورد. و اگر از کسی كه مسافر نيست، یکی از اين سه نماز قضا شود، بايد چهار رکعتی قضا نمايد، اگر چه در سفر بخواهد آن را قضا كند.
مسئله: مستحب است مسافر بعد از هر نماز سی مرتبه بگويد: (سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اكبر) و در تعقيب نماز ظهر و عصر و عشاء بيشتر سفارش شده است، بلكه بهتر است در تعقيب اين سه نماز شصت مرتبه بگويد.
ادامه دارد انشاءالله...
@sheykh_javad