📚دالان بهشت
مؤلف: محمدحسین غلامی
ناشر: نیکو روش
@kotob113
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
▪️انا لله و انا الیه راجعون روح بلند و ملکوتی عبد صالح خدا ، عارف فرزانه و عاشق دلباخته امام زمان
💠به صدادرآمدن درب خانه توسط امام زمان (عج)
روزی بنده(نگارنده)به همراه حاج آقا حسین (سیدحسین حسینی) ، به مجلس روضه ای که از سوی جناب حاج شیخ احمد کرباسی برگزار شده بود رفتیم و دیدیم خود ایشان به علت کسالت نتوانسته به مجلس بیاید. ازاین رو، بعد از مجلس، جناب حاج آقا حسین فرمود«برویم یک سر هم به حاج شیخ احمد آقا بزنیم». به منزل ایشان رفتیم. وقتی وارد منزل شدیم پس از سلام و احوالپرسی، حاج آقا حسین در همان اتاق برخاست و دو رکعت نماز خواند و دست به دعا برداشت و از خدا سلامتیِ حاج شیخ احمد را درخواست کرد. مدتی نشستیم و بعد از کمی گپ و حرف برخاستیم و روانۀ منزل خود شدیم.
گفتنی است همین که از منزل حاج شیخ احمد بیرون آمدیم ، اقای حسینی به من فرمود :
🔻« این خانه، خانه ای است که امام زمان(عج) درب آن را به صدا در آورده است».
گفتم: اگر ممکن است ماجرا را برایم تعریف فرمایید. ایشان فرمود:
«یک شب همسر شیخ حسن کرباسی دید یکی دربِ منزل را میزند.درب را باز کرد دید عرب زیبا رویی پشت درب است. به همسر شیخ فرمود:
برو به شیخ حسن بگو امام زمانت با تو کار دارد.»
بعد حاج آقا حسین فرمود : « اینجا امام زمان(عج) میخواستند، مقام شیخ را به همسرش بفهمانند. شیخ احمد آقا مانند پدرشان به مقامات بسیار بالایی رسیده اند که مورد ِ غبطۀ خیلی ها هستند و علاوه بر آن خدا عزت و آبروی بسیار زیادی به ایشان داده است.»
البته پوشیده نماند که زمانی دیگر هم خود حاج شیخ احمد فرمود:
« مطمئنم که مرحوم پدرم در همین خانه، بارها و بارها خدمت امام زمان(عج) مشرف شده است.شب که میشد پدرم تازه به راه می افتاد و اولِ بیداریشان بود.بسیار اتفاق می افتاد که شبها در اتاقی خلوت میکرد و با کسی حرف میزد و همین که ما بیدار میشدیم و میرفتیم ببینیم با کی صحبت میکند، صحبتش را قطع میکرد.
📚دالان بهشت صفحه 25
@shia12t
💠رفع دلبستگی به دنیا
زمانی بنده(نگارنده) با یکی از روحانیون (جناب شیخ مصطفی تفتی) به زیارت جناب حاج شیخ احمد کرباسی رفتیم.
آن روحانی به حاج شیخ احمدکرباسی عرض کرد:
«شنیده ام شما انگشتری دارید که وقتی آن را به انگشت میکنید، سبب استجابت دعا میشود. میتوانم آن را ببینم؟»
🔻حاج شیخ احمد کرباسی فرمود:
«بنده تمام انگشتری هایم را به دیگران هدیه داده ام تا دلبستگی پیش نیاید و الان دیگر چیزی ندارم.
📚دالان بهشت صفحه 24
@shia12t
💐🍃فرارسیدن سالروز ولادت مولای متقیان ، حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام بر شیعیان و محبان آن حضرت تبریک و تهنیت باد.💐🍃
@shia12t
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠شرط شنیدن فضائل امیرالمومنین علیه السلام
🔻عالم ربانی مرحوم شیخ ابوالحسن ایازی :
مردم بعد از دو دهه روزه گرفتن در ماه رمبارک رمضان آماده شنیدن فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام می شوند.
@shia5t
7.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻عبد صالح خدا مرحوم شیخ فضل الله شیخ الاسلامی :
حجاج به بیت خالق لم یزلی
خواندند خدای را به آوای جلی
آنقدر در خانه ی حق کوبیدند
تا آنکه سر از خانه برون کرد علی
@shia12t
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
▪️انا لله و انا الیه راجعون روح بلند و ملکوتی عبد صالح خدا ، عارف فرزانه و عاشق دلباخته امام زمان
💠گوشه ای از خاطرات صحبت ها و نصایح ، مرحوم شیخ احمد کرباسی ، به نقل از کتاب دالان بهشت؛ قسمت اول
🔹تواضع، بالا برندۀ انسان؛
اگر برای خدا تواضع کردی آن وقت کم کم خدا هم تو را بالا می برد. وقتی تواضع در تو ثابت و نافذ شد، آن وقت رو به سوی بالا حرکت می کنی. خدا این طور خواسته و کاریش هم نمی توان کرد. آدمِ متواضع، رفعت پیدا می کند. رویّۀ مرحوم پدرم این بود که همیشه در قسمت پایین مجالس می نشست. همین که وارد مجلس می شد به جای این که کنار اشراف بنشیند، یک جایی قسمت پایین مجلس کنار مردم پیدا می کرد و سر خود را پایین می انداخت و می رفت همان جا می نشست.
درختی که میوه دار است سرش پایین است، ولی سرو را ببینید که همیشه سرش بالاست، هیچ میوه هم ندارد.
🔸خاطره ایی از زبان شیخ احمد کرباسی
ترک کردن هوای نفس
عالِمی بود به نام شیخ حسن؛ خیلی اهل حال و معنویّت بود. می خواست هوای نفس خود را ترک کند. زمانی او را دیدند که مقداری نان و ارده شیره خریده، کناری نشسته، با خود می گوید:«حسنَک؛ ارده شیره را دوست داری، امّا آن را به تو نمی دهم».
گذشتگان این طور ترک هوای نفس می¬کردند. ریاضت می کشیدند، امّا به صورت صحیح؛ یعنی از آن چه هوای نفسشان طلب می کرد دوری می کردند و نفس را سرکوب می کردند. جوان ها باید تا دیر نشده و نیروی جوانی را از دست نداده¬اند تا می توانند نفس را تضعیف و در عوض، ایمان را در خود محکم کنند.
🔹لهو و لعب بودن دنیا و خیالی بیش نبودن آن
وقتی پا از این جهان فرا می گذاری می بینی هرچه در دنیا اتّفاق می¬افتاده همه سایه و معلولِ عوالم مافوق است و دنیای دَنی از خود هیچ ندارد. چه طور از کنار سایه می گذری؟ همان طور هم از دنیا بگذر. بعد از این گذر، ذواتِ پایدارتر را می بینی و از آن ها هم می گذری و آن وقت، ذاتی لایَزال برایت رخ می نماید که هیچ موت و زَوالی در او حاصل نمی شود. هم نشینی با او لذّتی دارد که بیشتر از مجالست با همۀ عالَم است. اوست که همه را راهبری می کند و از خویش می-راند و به سوی خود باز می گرداند.
🔸دورکردن محبّت دنیا از دل
پُر آفات بودن داراییِ دنیا و ناچیزبودن آن ؛
امیر مومنان علی(ع) حاکم کوفه شمشیر خود را برداشته، سوار بر شتر شد و خطاب به همۀ مردم عالَم فرمود:« مردم! بدانید اگر علی از این دیار برود و چیزی غیر از این شتر و شمشیر به همراه داشته باشد خیانت کار است».
ببینید! اگر امیرمؤمنان(ع) این¬طور از دنیا فاصله می گیرد، برای این نیست که می¬خواهد تظاهر به زهد و تقوا کند، بلکه برای این است که حقیقتاً دنیا مطلوبِ بالذّات نیست و باید از آن حَذر نمود، و گرنه اگر حضرت اراده کند می تواند تمام عالَم را طبق دلخواهش عوض کند، یا آن را پُر از دُرّ و جواهر کند، ولی حقیقتاً حضرت از دنیا و مافیها دوری می کند؛ چون می داند که عالَمِ طبیعت، سایه ای بیش نیست.
🔹بدترین زمانه
در این هشتاد سالی که عمر کرده ام زمانی بدتر از زمانِ الان ندیده ام. الان مردم برای اندک چیزی آبروی خود را می ریزند. الان همه چیز شده پول و خدا جایگاهی در میان مردم ندارد، اگر هم دارد فقط در لفظ است و بس. می گوییم: خدا داریم، امّا در حقیقت نداریم. خدا فقط در کلام است و بس. الان دیگر نه دین مانده و نه عزّت. باید به فکر بود و ایمان را بالا بُرد. درون را عوض کرد. فرصت کم است و راه دراز...
🔸سختیِ کارِ امام جماعت
کسی که بخواهد امام جماعت دیگران بشود مسئولیّت سنگینی را باید متحمّل شود؛ هم از نظر دنیا و هم از نظر آخرت.
چنان چه به مسجدی رفتید و حبِّ دنیا و حبِّ تعارفات مردم، شما را گرفت، برای مدّتی آن مسجد را رها کنید تا آن حبّ از دل شما بیرون برود. کاری بکنید که امامت شما محضاً لله باشد. در این صورت منفعت کرده اید، وگرنه اگر برای مردم باشد فایده ای به حالتان ندارد.
🔹مراقب بودن حقُّ الله و حقُّ الناس؛
بدان که حقُّ الناس را خدا سخت تر از حقُّ الله می بخشد. بنابر این، همۀ حقوق را در حدّ توان جبران کن. چه بسا به خاطر همان حقُّ الله سال ها گرفتار باشی و راه نجات نداشته باشی. بعضی در برزخ سال های طولانی گرفتار می شوند و کسی هم نیست آن ها را نجات دهد به خاطر کمی حقُّ الله یا حقّ الناس. حقوق دیگران را در همین دنیا جبران کن تا فردا گرفتار نباشی. بهشتِ بدون دردسر در گرو عمل صالح و نداشتن گناه است. حالا آیا پروندۀ ما صاف و پاک است؟
🔸ذکرِ پدر حاج شیخ احمد
مرحوم پدرم(شیخ حسن کرباسی)همیشه این ذکر بر زبانش جاری بود:« سبحانالله و الحمد لله و لا اله الّا الله و الله اکبر، لا اله الّا انت سبحانک انّی کنت من الظالمین فاستَجبنا له و نجَّیناهُ مِنَ الغَمِّ و کذلک نُنجی المؤمنین».
@shia12t
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
▪️انا لله و انا الیه راجعون روح بلند و ملکوتی عبد صالح خدا ، عارف فرزانه و عاشق دلباخته امام زمان
💠گوشه ای از خاطرات صحبت ها و نصایح ، مرحوم شیخ احمد کرباسی ، به نقل از کتاب دالان بهشت؛ قسمت دوم
🔻شیخ احمد کرباسی:
باید برای دریافت عرفان، سینه را برای نزول معرفت الهی آماده کرد
و آن میسر نمی شود مگر با علم اجمالی به مسیر درست
و آن کامل نیست مگر با عمل به علممان
و آن به اتمام نمی رسد مگر با صبر جمیل به مدت یک عمر به همراه توسلات پی در پی به یک استاد راه یافته و مورد اطمینان و فنای در ایشان...
🔻 شیخ احمد کرباسی :
پدرم شیخ حسن کرباسی(عارف یزدی/ کتاب حُسن حسن)دائما کتب مولانا را می خواندند و استفاده می کردند
ملااحمد نراقی جملات بسیار سنگینی در مورد فنای فی الله دارد
چرا باید اینها را رد کنیم؟!!!
🔹صحبت نکردن از ریاست
بنده زیاد با مرحوم حاج سیّدجواد حیدری مجالست داشته ام. ایشان هیچگاه از ریاست صحبت نمیکرد و بسیار انسان با معرفت و باکمالاتی بود. فرزندانش همه بسیار باسواد و باتقوا هستند. جناب حاج سیّدجواد حیدری و حاج شیخ علی اکبر سعیدی از شاگردانِ بسیار بالا و خوبِ مرحوم حاج شیخ غلامرضا فقیه خراسانی بودند. آن دو بزرگوار (حاج سیّدجواد و شیخ علی اکبر) بسیار با یکدیگر رفاقت داشتند. انگار که به یکدیگر متّصل بودند. هر دو به مقامات بسیار بالایی رسیده بودند.
الان هم برادر حاج سیّدجواد، یعنی حاج سیّدعلیرضا حیدری بسیار انسان بامعنویّت و باکمالاتی هستند.
🔸غیرتِ ما کجا رفته؟
لات های قدیم غیرتشان بیشتر از مردمِ الان بود. آن ها حتّی نسبت به فاحشه¬شان هم غیرت داشتند و وقتی کسی دیگر پیش فاحشه شان می رفت ناراحت می شدند؛ امّا مردمِ الان، اگر کسی به ناموسشان هم هتّاکی کند، عین خیالشان نیست. الان مردم، زنانشان را در کوچه و بازار رها می کنند و ذرّه ای نسبت به ناموس خود غیرت به خرج نمی دهند. زنانشان هر طور که می خواهند با نامحرم حرف می-زنند و هر طور که می خواهند از خانه بیرون می¬روند، ولی انگار نه انگار که طوری شده است. باید غیر از این باشیم. باید صفات متَّقین را احیا کرد، وگرنه از نجات خبری نیست.
🔹طلب کردن خیر
زمانی شخصی به حاج شیخ احمد کرباسی عرض کرد:« صلاح می دانید چِلّه ای بگیرم تا خدا ثروتی عظیم به من برساند؟» ایشان در پاسخ فرمود: «به نظر بنده، همیشه از خدا بخواهید هر چه خیرتان هست، همان را به شما برساند. کارها را به او واگذار کنید و چیزی خلاف خواستۀ او طلب نکنید، وگرنه ضرر کرده اید. هر¬چه او برساند خوب است».
🔸سخت کوش بودن
مرحوم محقّقی به دستور آیة الله بروجردی(ره) به آلمان رفت و مسجد هامبورگ را با همّت والایش در آن جا ساخت. اگر توانستید در کارها سخت کوش باشید و چیزی شما را از کارتان باز ندارد تا به مقصد برسید. البتّه کار هم باید درست باشد. استقامت چیزِ خوبی است. بعضی تا مشکلی برایشان اتّفاق می افتد، سریع از زیرِ کار در می روند. این خوب نیست و آدم را ضعیف بار می آورد. وقتی یک کارِ درست را شروع کردید تا آخرِ آن پیش بروید، که این کار، هم سبب قوی شدنِ ارادۀ شما می شود و هم سبب آبادانیِ دنیا و آخرتتان می شود و هم روحیّه تان را می سازد.
@shia12t
🔻پیج قبلی مجموعه ، "معرفی اساتید اخلاق و عرفان و اولیا الهی در قید حیات شیعه " در پیام رسان اینستاگرام ، از دسترس خارج شد؛ برای عضویت در پیج جدید ، میتوانید به ادرس زیر مراجعه فرمایید :
www.instagram.com/shia12tt
@shia12t
هدایت شده از شعله ی طور
♦️روز پدر
ابوتراب امیرالمومنین علی علیه السلام که مظهر کل یوم هو فی شأن است و همیشه و هر روز و هر ساعت و هر ثانیه، گاهِ تجلی او و فصل پدر بودنش برای ماست.
اما حال که ۱۳ رجب را روز پدر نامیدیم و آن را به پدرهایمان تبریک گفتیم یا بر سر مزارشان حاضر شدیم اصلا یادمان بود ، اباصالح المهدی عج پدر ماست؟
روزش را تبریک گفتیم ؟
دستش را بوسیدیم؟
برای خراش هایی که بر قلب و صورتش با گناه و غفلت هایمان کشیدیم عذر خواستیم؟
و آیا عهد کردیم که دیگر در خدمت او خواهیم بود؟
یا همچنان حتی به اندازه ی پدر و مادر بدن مادی خویش برای او اهمیتی قائل نیستیم و مثل همیشه او را از قلم انداخته و حتی او را پدر خویش نمیدانیم؟
به مشتاقان آن شمشیر سرخ شعله ور در باد
بگو تا انتظار این است اسبی زین نخواهد شد...
♦️المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
معرفی دکتر مرتضی زاهدی ، شهر #تهران :
🔻دکتر زاهدی از اساتید اخلاق تهران و از شاگردان شهيد مطهري و مرحوم آيت الله مجتهدي تهراني هستند.
دکتر مرتضی زاهدی موسس و مدیر موسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره سلام الله می باشند. رئیس هیات علمی موسسه صابره ، آیت الله دکتر سيدمحمدمهدی میرباقری (رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم) می باشند.
ایشان داراي مطالعات تخصصي در علوم حوزوي و دانشگاهي و تحقيقات فراوان در مدیریت، تعليم و تربيت، روانشناسی، نظام سازی و فرهنگ ميباشند.
🔹 نشاني صفحات و شبكه های رسمی دکتر مرتضی زاهدی در فضاي مجازي
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
📌سایت :
www.sabereh.com
📌ایتا :
eitaa.com/ostadzahedi
📌اینستاگرام :
instagram.com/ostadzahedi
📌تلگرام :
t.me/ostadzahedi
📌زمان و مکان جلسات :
جلسات ایشان در موسسه صابره برگزار می شود.
ادرس موسسه صابره :
خیابان امام خمینی ، شیخ هادی ، شیخ هاتف ، محمد بیک ، پلاک 64
عکس ایشان👇🏻
@shia12t