سلام علیکم ، پوسترهای اینفوگرافی سبک زندگی مهدوی، که روایتگری مجازی همراه مسابقه و ...، توسط کارگروه امام زمانی حرم حضرت خدیجه شهرستان میبد یزد
السلام علی من بذل مهجته لیستنقذ العباد من الجهالة،
▪️ اربعین ۱۴۰۳ در اوج گرمای تابستان بی سابقه امسال باشکوهتر از سال های پیش برگزار شد تا نشانی باشد بر وسعت پیروان مکتب اهلبیت به این حضور اجتماعی و فرهنگی شیعه نشان؛
⚫️ با حضور در جای جای این حماسه و با زیست در متن فضای اصیل عراقی ان، و البته در امتداد تلاش های کم اثر یک ماهه پیش از آن در میان نهادهای مدعی داخل کشور؛
دو گزارش انتقادی تقدیم می گردد:
✔️ گزارشی آسیب شناختی از جایگاه فرهنگی ما در این حماسه عظیم
✔️ و گزارشی انتقادی از نقش روحانیت در حاشیه این مراسم بزرگ فرهنگی
باشد که با تعطیلی نهادها و طرح ها، و ایجاد تشکل های علمی مشترک عالمانه ...
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
#اربعین
#امام_حسین
همراه ما باشید در کانال معارف اهلبیت
https://eitaa.com/shia_cultural
•••┈✾~🍃🌺🍃~✾┈•••
یک نشست و گعده اربعینی؛
احمد حسین النصری کارشناسی ارشد داروسازی و متمرکز بر مطالعات فلسفه اسلامی و دارای گواهی دوره تخصصی از مرکز مطالعات استراتژیک حرم حضرت ابالفضل ع ،
از معدود جوانان عرب و عراقی بود که در این چند ساله دیدم که سالیانی متمرکز بر مطالعات فلسفه اسلامی بوده و حتی جریان شناسی فلسفه اسلامی از آغاز تا فلاسفه معاصر ایران را کاملا مسلط بود.
او بیشتر آثار فلسفی قدیم و جدید از فلسفه یونان و منشاء و اشراق و صدرا را مطالعه کرده، فلاسفه معاصر ایران و آثارشان را فول آپشن بود و حتی تفاوت صدر عراق و معاصرین ایران را می دانست.
و البته:
ادغدغه اصلی اش تفکر اسلامی در جهان عرب شیعی و عرب اسلامی بود
که شاهد آن صفحه فیسبوک اش است
با هم چند ساعتی از تاریخ فلسفه اسلامی و دستاوردهای فلسفه اسلامی گفتیم ،
و در نهایت به مباحث انسانشناسی فلسفی و شیعی کشاندمش و بحث جنسیت و نگاه مکتب تشیع به زن و جنسیت و مسئله زن کامل و خانواده معیار .... که برایش ناشناخته و جدید بود
و تلاش کردم این دغدغه را در او ایجاد کنم که بر فلسفه های مضاف کاربردی هماهنگ با نیازها و مسائل جهان اسلام و عرب توجه و تمرکز بیشتری داشته باشد و ...
مبهوت مانده بود🧐🧐🧐
السلام علی من بذل مهجته لیستنقذ العباد من الجهالة،
▪️ اربعین ۱۴۰۳ در اوج گرمای تابستان بی سابقه امسال باشکوهتر از سال های پیش برگزار شد تا نشانی باشد بر وسعت پیروان مکتب اهلبیت که در این حضور اجتماعی و فرهنگی شیعه نشان بیشترین و بالاترین حضور را دارند؛
⚫️ و البته اربعین برآمده از الهیات خدمت است که بر بستر آن اقتصاد ایثار و فرصت سازی برای تجربه سبک زندگی انسانی و اخلاق زیستی توحیدی فراهم می گردد.
این الهیات خدمت و اقتصاد ایثار با هدف بازگشت به هویت انسانی فرافرهنگی توحیدی است، که متاسفانه کمتر مورد مطالعات علمی روزامد قرارگرفته است.
یک گزارش در زمینه آمار و ارقام اربعین ارائه می گردد، شاید که ....
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
#اربعین
#امام_حسین
همراه ما باشید در کانال معارف اهلبیت
https://eitaa.com/shia_cultural
•••┈✾~🍃🌺🍃~✾┈•••
هدایت شده از رضایی
📌 حضرت زهرا س در سه روزه نمازگزاری بر پیکر پدر به علت عدم امکان حضور پیوسته بر پیکر مطهر پدر، در فقدان ایشان سخت ترین روزهای زندگی اش را می گذراند.
در حالی که امام علی ع مستقیما عهده دار برنامه های غسل و نماز و دفن پیامبر بود. در این مقطع کوتاه بود که حضرت زهرا س به علت همسایگی با مسجد، پیوسته و در لحظه از اخبار ناگوارکننده مدینه آگاه می گردید. و می دید که سقیفه اگرچه با انحراف خواص آغاز شد ولی با سرعتی غیر قابل باور با همراهی یا سکوت دیگر صحابه به ثمر نشست.
پس سرعت و وسعت فتنه سقیفه از منظر آن حضرت چنان وحشتناک بود که در خطبه به به آن بدینگونه اشاره می کند که:
«هذا، وَ الْعَهْدُ قَریبٌ، وَالْكَلْمُ رَحیبٌ، وَ الْجُرْحُ لَمَّا ینْدَمِلُ، وَ الرَّسُولُ لَمَّا یُقْبَرُ، اِبْتِداراً زَعَمْتُمْ خَوْفَ الْفِتْنَةِ، اَلا فِی الْفِتْنَةِ سَقَطُوا، وَ اِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحیطَةٌ بِالْكافِرینَ» یعنی:
این در حالی بود که از رحلت پیامبر هنوز زمانی نگذشته بود، و موضع شکاف زخم هنوز وسیع بود، و جراحت التیام نیافته، و پیامبر به قبر سپرده نشده بود، پس بهانه آوردید که از فتنه میهراسید بدین دلیل در سقیفه جمع شدید!!، آگاه باشید که در فتنه قرار گرفتهاید، و بهراستی جهنم کافران را احاطه نموده است
◼️◾️▪️ @shia_cultrul▪️◾️◼️
هدایت شده از رضایی
📌 یزید بن عبدالملک می گوید: پدرم از جدم روایت کرد که روزی بر فاطمه وارد شدم. آن حضرت فرمود: خواسته ات چیست؟ گفتم : برای طلب برکت نزد شما آمده ام!! آن حضرت فرمود: از پدرم شنیدم که هر کس بر او و بر من سه روز پیاپی سلام کند، بهشت بر او واجب می شود. گفتم: این برکت به واسطه سه روز سلامُ فقط در حیات شما و پدر شماست؟ یا پس از رحلت شما و ایشان هم هست؟ فرمود: حتی پس از رحلت ما.
این روایت ویژه و شگفت از حضرت، تفسیری است بر همین فراز از خطبه درباره رحلت پیامبر. چرا که پیامبری که ولادتش سلام است و خدا و فرشتگان پیوسته به او صلوات و درود می فرستند حتی پس از رحلت، بدیهی است که رحمت و برکت و مقام استغفار این پیامبر هیچگاه قطع نخواهد شد. و سخن فرقه هایی مانند عرب جاهلی یا وهابیت که معتقد به نابودی روح پس از مرگ بودند هم باطل است. و چون چنین است، اگر مسلمانان سه روز سلام و صلوات پیوسته داشته باشند قطعا رحمت و برکت شامل حال آنان خواهد شد. فقط در این سلام و صلوات باید بدانند که سلام و صلوات بر پیامبر پس از رحلت ایشان اگر منحصر به پیامبر باشد «ابتر» خواهد بود. و به تصریح سوره «کوثر» و دیگر آیات و روایات، صلوات و سلام ابتر مقبول نیست و بلکه اگر با عناد باشد مورد شماتت است «ان شانئک هو الابتر».
چرا که پیامبر با عترت پیوند خورده و از ارکان عترت حضرت زهرا س است.
پس رحمت طلبی از رهیافت سلام به پیامبر مشروط به سلام به عترت است که رکن آن حضرت زهرا س است.
◼️◾️▪️ @shia_cultrul▪️◾️◼️
هدایت شده از رضایی
پس از پایان خطبه، حضرت همانگونه که حضورش را با روضه و اشک آغاز کرده بود تا زمینه اثرگذاری در جمع حاضر فراهم سازد. در پایان و پس از هتک رسمی خلیفه و غیر مستقیم صحابه، به مزار پدر پناه برد و روضه ای آشکار و سوزناک خواند تا هم عمق مظلومیت و غربت خود را در شهر خلافت نشان دهد و هم آخرین اتمام حجت را بر صحابه داشته باشد. و هم با گریه بر مزار پدر به ایشان اعلان کند که از اکنون به بعد آماده تحقق وعده اش است. وعده ای که داده بود که «فاطمه س اولین نفری است که به من ملحق خواهد شد». یعنی رفتاری که پس از رحلت پیامبر س با حضرت س شد که اوجش در پایان خطبه فاطمیه بود،ایشان را مصمم به شهادت ساخت همانگونه که خط خلافت هم در برابر این گریه ای که به معنی هماورد طلبی جدید و سیاسی فاطمی بود بشدت احساس خطر کرد و به سرعت برای حمله به خانه فاطمه س آماده شد تا ...
◼️◾️▪️ @shia_cultrul▪️◾️◼️
معارف اهلبیت(ع)
عزاداری شب شهادت پیامبر ص و سبط اکبر ع در جوار امیر المومنین ع
صبّت عَليّ مَصائبٌ لو أنّها
صُبّت عَلى الأيّام صِرنَ لياليا
قَد كنتُ ذاتَ حِمى بظلِّ محمّدٍ
لا أَخشَ مِن ضيمٍ وكان جماليا
فَاليومَ أَخشعُ لِلذليلِ وأَتّقي
ضَيمي وَأَدفع ظالِمي بِرِدائيا
فَإِذا بَكَت قمريّة في ليلها
شَجناً عَلى غصنٍ بكيتُ صباحِيا
فَلأجعلنّ الحزنَ بَعدكَ مُؤنسي
وَلأجعلنّ الدمعَ فيك وِشاحيا
ماذا عَلى مَن شمّ تُربة أحمدٍ
أَن لا يشمّ مَدى الزمان غَواليا
هدایت شده از معارف اهلبیت(ع)
﷽
📍 پیشگفتار:
طرح تبلیغی/فرهنگی «بانوی حمد» چهارمین مجموعه از کلانپروژه تبلیغی/فرهنگی تخصصی «فاطمه شناسی» است. این طرح امتدادی بر برنامه فاطمه شناسی عمومی و تخصصی است که در یک دهه اخیر آغاز شده است.
موضوعات پیشین این کلانپروژه عبارت از 📌«فاطمه شناسی از منظر رویداد مباهله» و
📌 «سبک زندگی همسرداری فاطمی» و
📌«فاطمه دختر پیامبر رحمت» هستند.
این طرح بر «خطبه فدکیه فاطمیه» متمرکز است. و با روش «تحلیل محتوایی» مضامین خطبه را در «الگوی نظامواره و هندسه شناسی» مورد واکاوی قرار می دهد.
📎 و این تحلیل نظامند را در کلیّت خطبه و حتی در موضوعات جزئی آن که در یک «ساختار فرایندی و مرحله ای چیدمان» شده جستجو می نماید. تا در نهایت بر اساس آن، شرح و تفسیر موجز و کاربردی خطبه میّسر شده و بر اساس آن درس ها و پیام های فاطمی به عنوان «اولین بیانیه اسلامی و مسلمانی» برای عموم شیعیان و بلکه تمام مسلمان ها و حتی تمام انسان ها بر اساس زبان فطرت، ارائه گردد.
آنچه پیش روی شماست: «مجموعه پوسترهای اینفوگرافی خطبه فاطمیه س» و «کتاب راهنمای» آن است . و این مجموعه با نام «بانوی حمد» عرضه می گردد. امید است با استفاده ترکیبی از پوسترها و راهنمای آنها، نشر و بهره گیری حداکثری از آنها در فضای حقیقی و مجازی به صورت های آموزشی و فرهنگی و تبلیغی و نمایشگاهی و حتی در مدل نشست ها و کارگاه های علمی انجام بگیرد.
⤵️
▪️◾️◼️ @shia_cultrul ◼️◾️▪️
هدایت شده از معارف اهلبیت(ع)
📌 تسبیح فاطمی از روزهایی می گوید که پیامبر پس از بازگشت از غدیرخم و اعلان وصایت و ولایت آینده گرایانه امام علی ع ، بر بستر بیماری بود و در واپسین روزهای زندگانی پیامبر ص هر روز یک حادثه شوم و منافقانه رخ می داد.
از ماجرای تخلف سپاه اسامه، تا تلاش برای امامت غصبی اقامه نماز صبح، و یا ماجرای دوات و قلم و ....، پس بر بستر این رویدادهای شوم است که حضرت زهرا س پریشان به عیادت پیامبر ص می رود اما با کمال شگفتی پس از خلوت با پدر، متبسم و راضی بیرون می آید.
تا ترکیب این رویدادها نشان دهد که چگونه پیامبر نسبت به آینده حساس بوده و نه تنها تمامی بشارت ها و هشدارها و انذارها را به صحابه و مسلمانان داده است بلکه برای آینده هم طرح و برنامه داشته است که نقطه اوج آن غدیر خم بود که انجام شد و آخرین آن که ماجرای دوات/قلم بود ناتمام ماند.
◼️◾️▪️ @shia_cultrul▪️◾️◼️
هدایت شده از معارف اهلبیت(ع)
📌 ده روز از رحلت پیامبر گذشته بود. و یکروز از غصب فدک. و احساسی از غرور و موفقیتی دیگر برای خلافت نوپا در برابر اهلبیت در خلیفه و اطرافیانش دیده می شد.
و بر صحابه هم مرگ سکوت پاشیده شده بود. ناگهان صدای باز شدن درب خانه فاطمه س شنیده شد.
همه توقع داشتند علی ع بیرون بیاید. چون پس از دفن پیامبر ص سه روز خانه نشین شده بود. بعد در چهارمین روز که همان هفتمین روز پس از رحلت پیامبر ص می شد با قرآنی در دست به میان جمع آمده بود و هم امامت خود را مطالبه کرده بود و هم قرآن گرداوری شده را نشان داده بود.
ولی چیزی جز انکار و تمسخر ندید. پس از آن واقعه بود که خلافت برای غصب فدک مصمم شده بود. و به سرعت تصمیم خود را اجرایی کرد. پس وقتی درب خانه اهلبیت باز شد، توقع بیرون آمدن علی ع را داشتند، ولی در شگفتی دیدند که دختر پیامبر در جمع گروهی ا بانوان بنی هاشم از خانه خارج شد و مستقیم وارد مسجد شد و به جای رفتن به سوی درب های مسجد، مستقیم به منبر نزدیک شد. آنگاه اشارتی کرد تا برایش حائلی پارچه ای زدند، پس رو به سوی جمعیت کرده و ناله ای سر داد و .... .
◼️◾️▪️ @shia_cultrul▪️◾️◼️
شاهد آن تنوع اشعار غمنامه برپایی مواکب است، چیزی که در ایران هنوز به مخیله بچه هیئتی ها نمی رسد چه برسد شعرا و مرثیه خوانان