#احادیث
#فضیلت_مجالس_اهل_بیت_علیهم_السلام 🍃🌼
🌸🌸🌸
🔸قال الصّادق عليه السّلام لِلفُضَيل:
تَجْلِسُونَ وَ تُحَدِّثُونَ؟ فَقالَ: نَعَمْ، قالَ: اِنَّ تِلْكَ الْمَجالِسَ اُحِبُّها فاءَحْيُوا اَمْرَنا، فَرَحِمَ اللّهُ مَنْ اَحْيى اَمْرَنا.
☘️☘️☘️
🔸امام صادق عليه السّلام از فُضيل پرسيد:
آيا (دور هم ) مى نشينيد و حديث و سخن مى گوييد؟
گفت : آرى
فرمود: اينگونه مجالس را دوست دارم ، پس امرِ (امامت ) ما را زنده بداريد. خداى رحمت كند كسى را كه امر و راه ما را احيا كند.
📚بحار الانوار ، ج۷۱ ، ص ۳۵۱
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri
#احادیث
#فضیلت_مجالس_اهل_بیت_علیهم_السلام
🔸عن الرضا علیه السلام
مَنْ جَلَسَ مَجْلِساً يُحْيى فيهِ اَمْرُنا لَمْ يَمُتْ قَلْبُهُ يَوْمَ تَمُوتُ الْقُلُوبُ.
🔸امام رضا عليه السّلام فرمود:
هر كس در مجلسى بنشيند كه در آن ، امر (و خطّ و مرام ما) احيا مى شود، دلش در روزى كه دلها مى ميرند، نمى ميرد.
📚بحارالانوار، ج ۱ ، ص ۱۹۹
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri
🔷 ...که با من هرچه کرد آن آشنا کرد!
#تشیع_اسمی
🔸عنبسه گويد: خدمت امام صادق علیه السلام بودیم، یکی از حضّار مدح و ثنای حضرت علیه السلام را می گفت؛
از جمله عرض کرد: «و خداوند دشمنان جنّی و انسی شما را خوار گرداند».
امام صادق علیه السلام در پی این جمله فرمود: «زمانی بود که دشمنان زیاد داشتیم؛
اما حال ما چنان شده است که هیچکس بیشتر از نزدیکان ما و آنان که مدّعی محبت ما هستند، دشمن ما نیست....!»
▪️حدثنا أحمد بن الحسن بن علي بن فضال عن أبيه الحسن عن أبي المغری عن عنبسة بن مصعب قال: كنا عند أبي عبد الله عليه السلام، فأثنى عليه بعض القوم، حتى كان من قوله: "وأخزى الله عدوك من الجن ّو الإنس".
فقال أبو عبد الله عليه السلام: «لقد كنا و عدوّنا كثير، و لقد أمسينا و ما أحد أعدى لنا من ذوي قراباتنا و من ينتحل حبّنا..» الحدیث. (بصائر الدرجات/۱۵۴، ونحوه في رجال الكشي: ۳۰۷، ح ۵۵۵)
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri
بسم الله الرحمن الرحیم
🚫حواسمان باشد با فرعونیان غرق نشویم...!
#درس_تاریخ #دغدغه_دینی
یکی از توجیهات رائج مردم برای هم نشین شدن با ستمگران و همکاری با آنان، مشکلات دنیوی است: "بالاخره باید چرخ زندگی را به شکلی بچرخانیم!"
سابقه ی این توجیه را در زمان بنی اسرائیل و فرعون نیز میتوان یافت. به روایت جالب زیر توجه کنید:
🔸از امام صادق علیه السلام روایتست: گروهی از افرادی که به حضرت موسی علیه السلام ایمان آورده بودند، گفتند: خوبست میان فرعونیان رفته و با آنان باشیم و از دنیای آنان بهره ببریم؛ تا ظهور حضرت موسی علیه السلام -که امیدش را می بریم- اتفاق افتد و آنگاه نزد او خواهیم رفت.
پس این کار را انجام دادند. تا زمانی رسید که حضرت موسی علیه السلام و همراهانش قصد حرکت و فرار از فرعونیان را نمودند. این گروه نیز سوار مرکب های خود شده و سرعت گرفتند تا به حضرت موسی علیه السلام برسند و همراه وی باشند.
در این هنگام خداوند فرشتنگانی را فرستاد که بر صورت مرکب هایشان زدند تا آنان را به سمت لشکر فرعون برگرداندند.و در نهایت به همراه فرعون غرق شدند...
▪️متن عربی:
عن أبي عبد الله (عليه السلام)، قال: «إن قوما ممن آمن بموسى (عليه السلام)، قالوا: لو أتينا عسكر فرعون، و كنا فيه، و نلنا من دنياه، فإذا كان الذي نرجوه من ظهور موسى، صرنا إليه. ففعلوا، فلما توجه موسى و من معه هاربين ركبوا دوابهم، و أسرعوا في السير ليوافوا موسى و من معه، فيكونوا معهم، فبعث الله ملائكة، فضربت وجوه دوابهم، فردتهم إلى عسكر فرعون، فكانوا فيمن غرق مع فرعون». (الکافی 5؛ 109)
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri
بسم الله الرحمن الرحیم
🛑نزول لعنت، در انتظار هم نشینان قاضی!
انحراف دینی همچون ویروسی مهلک، میتواند جامعه ای را به هلاکت بکشاند. از این روست که میبینیم در متون دینی به شکل ها و عناوین مختلف از بروز آن جلوگیری شده و به مقابله با آن دستور داده شده است.
فرد منحرف و ستمکاری که امیدی به هدایت او نیست، باید از جامعه ی دینداران مطرود باشد؛ نه تنها به جهت نهی از منکر، بلکه حتی به این عنوان که جلسات او، محل نزول لعنت بوده و چه بسا تبعات آن دامنگیر همگی حاضرین در مجلس نیز بشود.
🔸به سند معتبر از محمد بن مسلم روایتست: نزد قاضی مدینه نشسته بودم که امام باقر علیه السلام از کنارم گذر نمود.
فردای آن روز، وارد بر حضرتش شدم. فرمود: «این چه مجلسی بود که دیروز تو را در آن دیدم؟!»
عرض کردم: قربانت گردم! چون این قاضی با من احترام و بزرگواری دارد، گاهی نزدش مینشینم.
پس فرمود: «چه چیزی تو را از این در امان قرار داده که لعنتی در آن مجلس فروآید و تو را نیز در برگیرد!».
✅متن عربی—> محمد بن مسلم قال: مرّ بى أبو جعفر عليه السلام و أنا جالس عند القاضي بالمدينة فدخلت عليه من الغد فقال لي: ما مجلس رأيتك فيه أمس؟ قال: قلت: جعلت فداك ان هذا القاضي لي مُكرم فربما جلست اليه فقال لي: «و ما يؤمنك ان تنزل اللعنة فتعمك معه؟». (من لایحضره الفقیه ۳/ ۵؛ الکافي ۷/ ۴۱۱)
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri
فضل الهی در پاداش بر شکر
إلٰهي...
تَشْكُرُ يَسِيرَ مَا شُكِرْتَهُ ، وَ تُثِيبُ عَلَى قَلِيلِ مَا تُطَاعُ فِيهِ حَتَّى كَأَنَّ شُكْرَ عِبَادِكَ اَلَّذِي أَوْجَبْتَ عَلَيْهِ ثَوَابَهُمْ وَ أَعْظَمْتَ عَنْهُ جَزَاءَهُمْ أَمْرٌ مَلَكُوا اِسْتِطَاعَةَ اَلاِمْتِنَاعِ مِنْهُ دُونَكَ فَكَافَيْتَهُمْ، أَوْ لَمْ يَكُنْ سَبَبُهُ بِيَدِكَ فَجَازَيْتَهُمْ!
معبود من!
اندك كارى را که بر آن شکر شوی ،پاداش میدهی و بر اندك طاعتى كه از تو شود ثواب مىدهى. گويا اینکه شكرگزارى بندگانت كه ثواب برای آن عطا میکنی و آن پاداش را عظیم قرار داده ای ، امری است كه آنان توانايى خوددارى از آن را در برابر تو داشته اند و از این جهت (که آنرا انجام دادند و ترک نکردند)است آنها را مزد دادهاى يا گویا سبب و توفیق آن شکرگزاری به دست تو نبوده و به خاطر همین ايشان را پاداش دادهاى...
صحیفه سجادیه دعای ۳۷
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri
حکمت چیست
عَنْ سُلَيْمَانَ بْنِ خَالِدٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ عَنْ قَوْلِ اَللَّهِ: « وَ مَنْ يُؤْتَ اَلْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْراً كَثِيراً » فَقَالَ: إِنَّ اَلْحِكْمَةَ اَلْمَعْرِفَةُ وَ اَلتَّفَقُّهُ فِي اَلدِّينِ، فَمَنْ فَقُهَ مِنْكُمْ فَهُوَ حَكِيمٌ
سلیمان بن خالد گوید: از امام صادق علیه السّلام از تفسیر این آیه پرسیدم: «وَ مَنْ یُؤْتَ الْحِکْمَةَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْراً کَثِیراً. » فرمود: حکمت، معرفت و تفقه در دین است پس هر کس از شما (شیعیان) فقیه در دین شود ، حکیم است
تفسیر عیاشی ج۱ ص۱۵۱
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri
توسل به هر آیه ای( اثر عمومی آیات)
📐عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَسْبَاطٍ یَرْفَعُهُ إِلَی أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع قَالَ:
مَنْ قَرَأَ مِائَةَ آیَةٍ مِنَ الْقُرْآنِ مِنْ أَیِّ الْقُرْآنِ شَاءَ ثُمَّ قَالَ یَا اللَّهُ سَبْعَ مَرَّاتٍ فَلَوْ دَعَا عَلَی الصَّخْرَةِ لَقَلَعَهَا إِنْ شَاءَ اللَّهُ.
📚ثواب الاعمال ص۱۳۱
🖇علی ( علیه السلام):
کسیکه صد آیه به انتخاب خودش از قرآن را بخواند ( و به آن متوسل شود ) و سپس هفت با ﴿یا الله﴾ بگوید اگر نفرین بر سنگی بکُند از جا آنرا بکَند
📐قال الکاظم (علیه السلام):
من استکفی بآیه من القرآن، من المشرق الی المغرب کفی اذا کان بیقین .
📚مکارم اخلاق ص۴۱۸
🖇موسی بن جعفر(ع) فرمود : ( هر کس از شرق تا غرب به آیهای از آیات قرآن کریم اکتفا کند به شرط اینکه از روی یقین باشد برای او کافی است .
البته آثار مخصوص هر یک از سوره های قرآنی در کتب روایی از آن جمله ثواب الاعمال مرحوم شیخ صدوق موجود است
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri
تکیه بر غیر عمل
در اعمال شب اول ماه مبارک رمضان
اَللَّهُمَّ اجْعَلْنَا مِمَّنْ نَوَی فَعَمِلَ وَ لاَ تَجْعَلْنَا مِمَّنْ شَقِيَ فَكَسِلَ وَ لاَ مِمَّنْ هُوَ عَلَی غَيْرِ عَمَلٍ يَتَّكِلُ
خدایا ما را از کسانى قرار ده که قصد کردند و آنگاه به قصدشان جامه عمل پوشاندند، و ما را از کسانى قرار نده که نگونبخت گشتند و آنگاه کسالت ورزیدند و نیز ما را از آنهایی قرار نده که بر غیر عمل ، تکیه و اعتماد میکنند .
اقبال الاعمال ص۲۲
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri
📌 #مُحَدَّثه
امام #صادق(ع) درباره علت نامگذاری حضرت #فاطمه(س) به مُحَدَّثه فرمود:
«زیرا #فرشتگان از آسمان فرود مى آمدند و آن حضرت را مى خواندند؛ همانطور كه حضرت #مريم(س) دختر عِمران را صدا مى زدند، فرشتگان مى گفتند: اى فاطمه خدا تو را برگزيد و پاكيزه ات نمود و بر تمام زنان عالم اختيارت كرد؛ اى فاطمه پروردگارت را بخوان و #سجده کن و با ركوع كنندگان ركوع كن و بدين ترتيب ایشان با ملائکه سخن مى گفت و آنان نيز با ایشان سخن مى گفتند.»
📚شیخ صدوق، علل الشرایع، ج1، ص182.
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri
🔷بدون او، طول عمر ارزش ندارد....
(خاطره ای از مرجع فقید آقا سید محمد رضا گلپایگانی)
#متی_ترانا_ونراک
از دستخط شیخ علی افتخاری گلپایگانی که شاگرد و ملازم ایشان بوده:
📝 ۱۲ بهمن ۱۳۷۰: آقای صالحی خوانساری خدمت آقا شرفیاب شد بعرض آقا رسانید که این ایام هفته ولادتها را در خوانسار و گلپایگان منبر می رفتم و درباره ی شما هم که وظیفه داشتم دعا کنم، مردم هم دعا می کنند برای طول عمر حضرتعالی.
فرمود: «اگر تشریف آوردن حضرت (علیه السلام) نزدیک باشد خوب ارزش دارد که انسان بماند و درخواست طول عمر کند که محضر آن حضرت (علیه السلام) را درک کند، اما اگر ظهور حضرت (علیه السلام) خیلی طولانی باشد دیگر طول عمر مطلوب نیست».
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
http://eitaa.com/shobeiri
https://t.me/shobeiri