❌ شبهه:
در حدیث است که پیامبر نمیخوابید مگر اینکه سینه دخترش زهرا را میبوسید!! (بحارالانوار ج۴۳ ص۷۷)
✅ پاسخ شبهه:
در اینکه پیامبر اعظم ص دربارهی احترام و محبت نسبت به فرزندان مخصوصاً دختران سفارش زیاد کردهاند، هیچ شکی نیست. به طور نمونه از پیامبر نقل شده است:
« هر کس فرزندش را ببوسد خداوند به او حسنه و ثواب می دهد» وسائل الشیعه ج۲۱، ص۴۸۵
و یا حتی حضرت در جواب فردی که با افتخار میگفت: «من ده فرزند دارم که هیچ یک را تاکنون نبوسیده ام» فرمودند:
« کسی که رحم و لطف ندارد مورد رحمت واقع نمیشود» مکارم الاخلاق، ص ۲۲۰
🔕با این وجود هیچ کدام از روایاتی که درباره بوسیدن سینه حضرت زهرا توسط پیامبر اعظم ص نقل شده، صحیح نیست و اصطلاحاً «روایت مرسل» محسوب میشود. روایات مرسل به روایاتی گفته میشود که راوی آن معلوم نیست و لذا به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست.
🔹بارها گفته شده که هر حدیثی قابل استناد نیست بلکه باید صحیح باشد. از این رو علمی به نام رجال داریم که بر اساس آن سند و راویان حدیث بررسی میشوند و صحیح از غلط تبیین می شود.
🔴لازم به ذکر است که در صورتی هم که پیامبر چنین کاری کرده باشند، کار ایشان نه از سر هوسرانی بلکه از سر محبت، حکمت و دلایل معقول بوده است. این ادعا نه تنها به حکم اینکه مسلمان هستیم بیان میشود، بلکه هر انسان منصفی که با تاریخ زندگی پیامبر آگاه باشد، آن را میپذیرد زیرا هیچ گونه هوسرانی از ایشان حتی در سنین جوانی از ایشان نقل و مشاهده نشده و بلکه برعکس در میان همه معروف به «محمد امین» بودهاند. چنین انسانی قطعاً به فرزند خود نظر سوء نخواهد داشت وگرنه همین مسئله توسط دشمنان شهره آفاق و به وسیله بیآبرویی ایشان تبدیل میگردید
@shobhe_313
⭕️ سوال
⁉️ با توجه به مقدر بودن قضا و قدر الهی، تلاش برای رسيدن به سعادت و دعا كردن برای تغییر سرنوشت هیچ تأثيری ندارد؟
🔰 آيات و روايات فراوانی اشاره دارند كه دعا، صدقه و نيكوكاریهای انسان، به دگرگونی و بهبود وضع زندگی وی میانجامد يعنی پیامد كارهای خوب و بد انسان در تغيير سرنوشت او، يكی از قضا و قدرهای كلی و ثابت به شمار میآيد، در قرآن كريم آمده است: «وَ ما كانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ[انفال/33] يعنی استغفار به رفع عذاب میانجامد.»
✅ بنابراين تغيير سرنوشت به دست خود انسان، از قضا و قدرهای الهی است و خداوند چنين خواسته است كه «لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعی[نجم/39] نیست انسان مگر آنچه سعی و تلاش میکند.» اينجاست كه نقش دعا در زندگی بشری روشن میشود، زيرا دعا نيز يكی از مظاهر قضا و قدر است كه در سرنوشت انسان مؤثر خواهد بود و نيز میتواند جلوی قضا و قدر ديگری را بگيرد.
🔶 پس دعا به معنی تغيير دادن خواست الهی نيست، بلكه به اين معناست كه خواست خدا چنين تعلق گرفته است كه هر كس اين دعا را بكند و يا صدقه دهد و يا... فلان مورد ابتلا از او برداشته میشود؛ لذا ورود عذاب مثلاً مشروط به عدم دعای بشر است و برداشته شدن عذاب و گرفتاری به وسيله دعا نيز خود يكی از سنتهای الهی است كه محقق میگردد.
🔺 در حدیثی امام صادق(علیهالسلام) نیز فرمودند: «دعا، قضا را برمیگرداند، هر چند آن قضا محكم شده باشد، پس بسيار دعا كنيد زيرا دعا كليد هر رحمتی است.» با توجه به این مطالب، روشن میشود که تعيين سرنوشت به دست خود ما از مصاديق قضا و قدر الهی است.
@shobhe_313
⭕️ سگبازی چه منافاتی با زندگی انسان دار❗️
💢 سگبازی، جاهلیت مدرن
💠 سگ نیز مانند دیگر حیوانات، از مخلوقات خداست و خلقت هر موجودی، فلسفهای دارد.
✍️ فلسفه خلقت سگ هرچیزی باشد، همزیستی او با انسان و زندگی در آپارتمان نیست؛ چراکه سگ هرچه باشد، باز هم حیوان است و تا زنده است، خوی حیوانی خود را دارد؛ فلذا نه میتوان نجس بودن سگ را از بین برد و نه جلوی سر و صدای آن در آپارتمان را گرفت.
🔻 سگ، هرچقدر هم وفادار باشد، باز هم سگ است و ممکن است پاچه صاحب خود را نیز بگیرد. بههمینعلت ترس مردم از سگهای آپارتمانی بیجا نیست.
🔸 اگر جای سگها در آپارتمان بود، خدا زندگی آنها را در طبیعت قرار نمیداد؛ بنابراین اینکه کسی سگی را به بهانه محبت به حیوانات و یا برای پر کردن خلأ عاطفی خود، در منزل نگه دارد، هم به دیگران ظلم کرده و هم با محصور کردن و محدود کردن این حیوان، به او ستم کرده است.
🌐 سگ بازی، نشانه روشن فکری نیست؛ بلکه این کار، نشاندهنده این است که هیچ انسانی را برای همنشینی پیدا نکردهایم.
🔹 حیف است که انسان بهعنوان اشرفِ مخلوقات، هم نوعانش را واگذارد و شأن خود را بهاندازه همنشینی با یک حیوان پایین بیاورد.
@shobhe_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ تعداد امامزادگان پس از انقلاب اضافه شده است؟/ آیا امامزاده بیژن داریم؟
🕌 پاسخ معاون اداره اوقاف به برخی حرف و حدیث ها درباره امام زادگان
@shobhe_313
❌متن شبهه :
مادرم نماز می خواند و من آواز !
عقایدمان چقدر فرق دارد !
او خدای خودش را دارد من هم خدای خودم را !
خدای او بر روی قانون و قاعده است و از قدیم همین بوده !
خدای من بر اساس نیازم و تجربیاتم است و هر روز کامل تر از دیروز است
او خدا را در کنج خانه و معجزه می بیند
من خدا را در آسمان ها و درون خودم ! در قطره ای باران ، بغض هایی پر از اشک ، در شادی از ته دل ! در ثانیه به ثانیه زندگیم !
او جلوی خدایش سجده میکند !
ولی من در آغوش خدایم آرام میگیرم !
نمی دانم
خدای من واقعی تر است یا او !
دین من بهتر است یا او...
فریدون فرخزاد
🔆پاسخ شبهه:
میدونی آقا فریدون..خدای واقعی نه شبیه خدای
مادرت هست و نه شبیه #خدای خودت!
◀ خدا همه جا هست...درون من...درون تو..بیرون از ما... فَأَيْنَمَا تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّـهِ...به هر جاى که رو کنيد،خدا آنجاست...(115_بقره)
▶ پس فکر نمی کنم با تکامل برداشت من از او،خدا هم کامل تر شود.مثل خورشید که هست،خواه من اندازه ی آن را بدانم، خواه آن را لامپی کوچک تصور کنم.
◀راستی عقایدمان چقدر با هم فرق دارد...
تو آواز را مقابل #نماز می بینی
و من نماز را مقابل گناه!
خدای من همانی هست که بوده و من کم کم میشناسمش ولی تو #خدایت را کم کم می سازی... مثل بت...و خراب می کنی مثل دیگر تجربیات علمی که دورانش گذشت...
◀خدا رحمت کند مادرت رو،کاش او هم خدا را در برگ و باران دیده بود، چون خدا در تمام #ذرات عالم هست و این ها خود اعجازند،در طبیعت باید نگریست که چگونه آفریده شده است.
◀خدا اگر باشد و این همه بزرگ و خوب باشد (که هست) اگر فرمانی داده باشد، #سجده کردن کمترین وظیفه مقابل اوست! پس من هم مثل مادرت نماز می خوانم ولی خدایم در کنج خانه نیست.
💠امیدوارم الان هم در آغوش خدایت آرامش داشته باشی،چون خدایی که غیر از خدای تو و والده گرامی است، گفته که دلها به یاد او آرام می گیرند!
@shobhe_313
⭕️ سوال
⁉️وقتی اکثر مردم صدر اسلام بعد از پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) با خلیفه اول بیعت کردند، یعنی علی بن ابیطالب(علیهالسلام) امام امت نیست؛ پس چرا ما می گوییم که حضرت علی علیه السلام امام است؟
💢 بین امامت و رهبری جامعه فرق بسیاری وجود دارد، رهبری جامعه و برقرار کردن عدالت اجتماعی به خواست مردم بستگی دارد و آنان خود، باید بخواهند و امام را در راس قرار دهند. درست مانند پیامبران الهی، تعیین و نصب پیامبران هرگز به خواست و اراده مردم نبوده است بلکه بر اساس نیاز مردم و حکمت الهی توسط خداوند بوده است، اما با آمدن پیامبر و پذیرفتن دعوت او توسط مردم، حکومت نیز تشکیل دادند و با عدم قبول مردم، نتوانستند حکومت تشکیل دهند و در برخی موارد منجر به شهادت پیامبران نیز میشد؛ لذا نقش مردم تنها در مباحث اجتماعی بوده است نه در تعیین اصل نبوت.
🔰 شیعه بالاتفاق معتقد است امام و کسی که جانشین پیامبر در امّت است، باید مانند پیامبر دارای عصمت باشد، زیرا امام کسی است که اطاعت از او واجب است مطلقاً، یعنی هر چه فرمان دهد لازم الاجراست و لازمه چنین مقام و چنین جایگاهی عصمت است. از طرفی کسی غیر از خداوند متعال نمیداند که معصوم کیست، لذا شیعه معتقد است امامت منصبی الهی است و رای مردم در آن هیچ دخالتی ندارد.
✳️ آری نقش امام در میان امت، همان نقش پیامبر در امت است، با این تفاوت که پیامبر دین و شریعت میآورد، ولی امام مبلغ و مفسر و اجرا کننده شریعت است . لذا همانطور که تعیین پیامبر به دست خداست و مردم در آن نقشی ندارند، تعیین امام نیز به دست خداوند متعال است و مردم در آن هیچ نقشی ندارند. و خداوند متعال این کار را انجام داد و بعد از نبی اکرم(صلیاللهعلیهوآله) حضرت علی بن ابیطالب(علیه السلام) را به عنوان امام امت تعیین کرد و به وسیله پیامبر خود آن را به مردم ابلاغ نمود.
👈 اما اینکه برخی مردم، بلکه بیشتر مردم زمان رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) از این این امر سر باز زدن و با دیگری بیعت کردند، هرگز امامت آنان را زیر سوال نمیبرد و حتی اگر یک نفر هم به آنان ایمان نمیآورد، کار خداوند متعال تمام بود و او وظیفه خود را در قبال بندگان خود انجام داده بود و این مردم هستند که باید به دور او جمع میشدند. لذا در روایات، امام به کعبه تشبیه شده است که مردم باید به دور او بگردند.
🔶 اما رهبری جامعه و رساندن مردم به سعادت دنیوی و اخروی، به اراده و خواست خود مردم بستگی دارد، یعنی اگر مردم خودشان خواستند امام در راس باشد، امام نیز میپذیرد و آنان را هدایت میکند، و اگر نخواستند، آنها را رها کرده و تنها به وظیفه خود که حفظ و حراست از دین خداست میپردازد.
@shobhe_313
#سوال
چرا دیه زن نصف مرد است؟
#جواب
زن و مرد در شخصیت و ارزشهای انسانی یکسان هستند و دیه، قیمت انسانها نیست بلکه جبران خسارت مالی است.
اگر کسی مردی را بکشد به نانآور خانه لطمه زده و ضربه اقتصادی بیشتری وارد کرده است و به همین دلیل جریمه بیشتری باید بپردازد.
اگر کم و زیادی دیه بر اساس شخصیت افراد باشد پس باید هرکس که یک شخصیت علمی یا معنوی را بکشد، قصاص و دیه بیشتری را متحمل شود در حالی که دیه ساده ترین افراد و برجسته ترین افراد از نظر حقوقی یکسان است در مسائل حقوقی حتی حضرت علی علیه السلام و ابن ملجم لعنت الله علیه یکسان هستند و به همین خاطر حضرت علی علیه السلام در مورد قاتل خود فرمود:((او یک ضربه زد به من و شما هم یک ضربه به او بزنید)) اگر دیه و قصاص بر مبنای شخصیت افراد باشد، همه ثروت و پول های دنیا را هم که بدهیم جبران یک ذره است از شخصیت
علی بن ابی طالب (علیه السلام) را نمیکند. آری حساب دیه حساب شخصیت افراد نیست تا خیال کنیم که چون دیه زن نصف مرد است، شخصیت او کمتر از مرد است
@shobhe_313