46.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔗نارو زدن تاریخی منافقین به بچه شاه / اسماعیلیون تمام کاسه ها را سر پهلوی شکست:او دیکتاتور است
🎥 سالها پیرامون ارتباط حامد اسماعیلیون با فرقه ی رجوی صحبت میشد. حالا در مسئله یاخیر به مدت شش ماه این مسئله بسیار جدی تر شده بود. حالا و پس از خارج شدن اسماعیلیون از جمع شورای اپوزیسیون و حمله ی او به بچه شاه این بحث ها جدی تر شده است. به گفته ی خیلی ها مهره ی منافقین ضربه تاریخی خود را به پهلوی زد و سپس از شورا خارج شد. در این ویدئو مرور انچه رخ داده خواهیم پرداخت.
✅ آقای تحلیلگر
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
شبنامه 1186 - @mrtahlilgar.mp3
12.05M
🚨 اندیشکده غربی: میخواهیم روی جدایی طلبی در ایران کار کنیم، فعلا این گروهها توانش را ندارند!
#شبنامه / نشست اندیشکده غربی درباره چگونگی تقابل با ایران / اندیشکده آمریکایی: بسیاری از اندیشکده ها دوست دارند گروههای جدایی طلب از ایران جدا کنند اما آشوبهای اخیر لااقل در کوتاه مدت به این منجر نمیشود / حکومت روی ملی گرایی متمرکز شده تا جلوی تجزیه طلبی گرفته شود/ قسمت ۱۱۸۶
✅ آقای تحلیلگر
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
♦️اندیشکده ی غربی: دوست داریم تجزیه شوند، فعلا امکان پذیر نیست!!
🔸جنبش اخیر اگر هم به تجزیه منجر بشود، دفعتا منجر نخواهد شد
🔸حکومت ایران با تمرکز روی ملی گرایی مانع است....
#شبنامه
۱۴۰۲/۲/۴
🔺موسسه مطالعات اقتصاد بین الملل وین اخیرا نشستی با حضور کارشناسان و چهره های مطرح اندیشکده های مختلف برگزار کرده است. در این نشست پیرامون نا آرامی های اخیر ایران بحث هایی صورت گرفته است.
در بخشی از این نشست این نکته مطرح شده که ایران تجزیه نخواهد شد و برخی اندیشکدهها میخواهند حامی جنبشهای جدایی طلب باشند، اما جنبش جاری چنین هدفی ندارد و اگر هم منجر به تجزیه شود، دفعتا نخواهد بود.
کارشناسان تلاش کردند این آشوبها را همانند آنچه در سال ۵۷ در ایران اتفاق افتاد جلوه دهند و وجوهی از شباهت را برای آن برشمردند با این ادعا که آن انقلاب اسلامی نبود و انقلابی ایرانی بود (هدفی که از آشوبهای فعلی دنبال میکنند) و حامیان زیادی در میان لایههای اجتماعی و سیاسی ایران داشت.
🔺 در ادامه ی همین نشست این نکته مطرح شده که یکی از سیاستهای آتی و احتمالی جمهوری اسلامی تقویت و برجستهسازی «ملیگرایی» خواهد بود.
به چهار نکته که ابتدای متن آمده دقت کنید:
1️⃣ دوست داریم تجزیه کنیم.
2️⃣ امکانش نیست
3️⃣ اگر هم باشد این جنش نمیتواند در لحظه آن را رقم بزند
4️⃣ جمهوری اسلامی در تلاش برای تقویت ملی گرایی است
🔺از برآیند آنچه در فوق آمده میتوان به چند نکته رسید. اولا تمامی آشوب هایی که غرب تلاش کرده در ایران رقم بزند نه با هدف براندازی که با هدفی فراتر یعنی تجزیه پیگیری میشود چرا که این اندیشکده ی اتریشی به صراحت میگوید بسیاری از اندیشکده ها تمایل دارند ایران تجزیه شود.
اندیشکده ها بر این باور هستند همراهی #فرقه_رجوی با گروهک تروریستی کومله و نشستنِ رضا پهلوی با عبدالله مهتدی و حضور برنارد لوی در اقلیم کردستان و استقرار برندا شیفر در باکو و تحریک های قومیتی-مذهبی در جنوب شرق ایران اگرچه تلاش هایی جدی است اما نمی تواند به تجزیه منجر شود.
از طرف دیگر اندیشکده ها اعتراف میکنند که این تلاش ها نه پیرامون مسئله ی روسری و حجاب بلکه پیرامون مسئله ی تجزیه شکل گرفته است.
🔺 نکته ی بعدی اینکه تمامی گروه های فوق که اسم برده شد در ظاهر جدا از هم فعال شده اند اما تلاش های غرب قرار است به سمتی برود که در نهایت حول محور تجزیه به هم برسند.
و مسئله ی اساسی تر اینکه این اندیشکده ها بر این باور اند که حکومت ایران در تلاش است با هدف مقابله با تجزیه مسئله ی ملی گرایی را در ایران تقویت کند. (که همین هم یک اعتراف نا خواسته است پیرامون اینکه جمهوری اسلامی با تمام توان در تلاش است هر طور شده با سناریوی تجزیه ایران مقابله کرده و به عبارت دیگر بر روی این مسئله تعصب و حساسیت دارد)
🔺در بخشی از گزارش این اندیشکده به این اشاره شده که در موج های بعدی باید نواقص را بر طرف کرد که در نهایت مسیر به همینجا ختم شود.
اتفاقا در همین هم یک اعتراف نا خواسته وجود دارد:
مسئله ی مهسا امینی اولین و آخرین ماجرای پیش آمده در ایران نیست و طرف مقابل به فکر این است که از دلِ دو قطبی هایی دیگر یک ساعتِ صفرِ دیگر پیدا کرده ، نواقص را بر طرف کرده و این بار جدی تر ایران را با هدف تضعیف و در نهایت هدایت به سمت تجزیه به چالش بکشد...
در همینجا باید به یک نکته توجه کرد : دو قطبی ساخته میشود تا ایران از قبلش به سمت امنیتی شدن پیش رفته و در نهایت تجزیه شود.
🔺سوال ؟ جمله ی فوق را اگر از متن بالا جدا کنیم احمقانه به نظر نمی رسد؟
قطعا احمقانه و بی منطق و گزافه گویی است.
اما سوال دیگر: با در نظر گرفتن متن فوق چه؟ آیا آنچه که در خط بالا نوشتیم عصاره و خلاصه ی آن نیست؟ فکر میکنم پاسخ همه مثبت باشد...
پس نکته ای را اینجا باید به ذهن داشت:
تمامی دو قطبیهای سال های اخیر از مسئله ی مذهب (شیعه و سنی) که دو طرف ضمنِ حفظِ اختلافاتِ حیثیتی با یکدیگر کوشیده با مسئله ی وحدت باعث شوند دشمنان از آن بهره برداری نکنند تا مسئله ی حجاب و چیزهای دیگر یک هدف دارند و آن هم در نهایت کشاندن ایران با پرتگاه تجزیه است.
🔺راهکار چیست؟
تقویت روحیه ی ملی گرایی در جهانی است که انسان هایش بی حد در حال دور شدن از مفهومی به نام ملیت هستند...
ارزوی دشمن #تجزیه است!
ایرانیان در قبال این مهم هوشیار اند
و این خواب هیچ وقت و هرگز تعبیر نخواهد شد...
#آقای_تحلیلگر
#شبنامه
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
46.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔗 کره جنوبی آماده ساخت بمب اتمی / ژاپن آماده ساخت 6 هزار بمب اتم
🎥 کره جنوبی و ژاپن به قطعیت رسیده اند که چتر امنیتی آمریکا هرگز نمی تواند کار آ مد باشد. آنها حالا به ساخت بمب اتم فکر میکنند. برخی گزارش ها میگوید ژاپن تا شش هزار بمب اتمی امکان داشته و دارد که بسازد...
✅ آقای تحلیلگر
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
Kashani-14020128-26Ramezan-Hkashani_Com.mp3
47.22M
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
🔊 #فایل_صوتی سخنرانی کامل
📋 سیر تکوّن عقاید شیعه؛ جلسه شانزدهم از سری دوم (در مجموع جلسه چهل و ششم)
📆 سحر دوشنبه 28 فروردین ماه ۱۴۰۲؛ مصادف با سحر شب بیست و ششم ماه مبارک رمضان
▪️ مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی
🔸 بضعة الرسول سلام الله عليها
منبع/حامد کاشانی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
Kashani-14020129-27Ramezan-Hkashani_Com.mp3
51.97M
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
🔊 #فایل_صوتی سخنرانی کامل
📋 سیر تکوّن عقاید شیعه؛ جلسه هفدهم از سری دوم (در مجموع جلسه چهل و هفتم)
📆 سحر سه شنبه 29 فروردین ماه ۱۴۰۲؛ مصادف با سحر شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
▪️ مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی
🔸 بضعة الرسول سلام الله عليها
منبع/حامد کاشانی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
Kashani-14020130-28Ramezan-Hkashani_Com.mp3
45.15M
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
🔊 #فایل_صوتی سخنرانی کامل
📋 سیر تکوّن عقاید شیعه؛ جلسه هجدهم از سری دوم (در مجموع جلسه چهل و هشتم)
📆 سحر چهارشنبه 30 فروردین ماه ۱۴۰۲؛ مصادف با سحر شب بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
▪️ مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی
🔸 بضعة الرسول سلام الله عليها
منبع/حامد کاشانی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
نهج البلاغه نامه ها8.mp3
10.55M
📗#کتاب_صوتی
#نهج_البلاغه
بخش #نامه_ها
نامه ۴۶ تا ۵۲
۴۶.به یکى از والیانش
۴۷.وصیت او به فرزندانش
۴۸.به معاویه
۴۹.به معاویه
۵۰.به فرماندهان سپاه
۵۱.به مأموران گردآورى خراج
۵۲.به امیران شهرها
📚 منبع/ کتاب و کتابخوانی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
49.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔗 ورود اسرائیل به باکو ، بزرگ ترین لطف تاریخی صهیونیست ها به ایران
🎥 شاید بیش از بیست سال بعد صهیونیست ها بفهمند چه لطف بزرگی به ایران کرده اند. ورود رژیم صهیونیستی به باکو را می توان یکی از تاریخی ترین لطف های این رژیم به ایران دانست...
✅ آقای تحلیلگر
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
راهبرد آیت الله خامنه ای برای تضعیف اسرائیل چیست؟
آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در بیاناتشان در دیدار با مسئولان کشور و سفرای کشورهای اسلامی اظهار داشتند : زوال رژیم صهیونیستی و قدرت بازدارندگی آن کاملا محسوس و مشهود است و جهان اسلام باید کمک و تقویت عناصر مبارز داخل فلسطین را راهبرد خود بداند .
در مورد سخنان آیت الله خامنه ای و نکته مهم و استراتژیک آن بر تقویت عناصر مبارز داخل فلسطین چند نکته باید ذکر شود ؛
مهم ترین عامل فرسایش و تضعیف توان نظامی اسرائیل درگیرکردن آن از درون است ؛ زیرا ۱/۸ میلیون عرب فلسطینی در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ با پاسپورت اسرائیلی ساکن هستند و ۳/۵ میلیون فلسطینی نیز در کرانه غربی رود اردن در تماس با مهاجران اشغالگر حضور دارند و بدون شک خیزش عمومی آنان با استفاده از سلاح های سرد و گرم منجر به ناامنی شدید در جبهه داخلی اسرائیل می گردد و علاوه بر تضعیف روحیه بدنه اجتماعی آنان ، بخش قابل توجهی از ظرفیت ارتش صهیونیست را درگیر می کند .
اسرائیل در شرایطی در جنگ های ۱۹۶۷ ، ۱۹۷۳ و ۱۹۸۲ پیروز شد که جبهه داخلی آن کاملا امن و آرام بود ، اما درجنگ سال ۲۰۰۶ استراتژی حزب الله لبنان علاوه بر جلوگیری از نفوذ ارتش صهیونیست به جنوب لبنان و رسیدن به رودخانه لیطانی، فشار به جبهه داخلی مناطق صهیونیست نشین از طریق راکت باران مداوم آنجا بود .
به عبارت بهتر سربازان و افسران اسرائیلی برای اولین بار در شرایطی می جنگیدند که خانواده هایشان در ناامنی بسر می بردند و همین فاکتور مهم باعث عدم تمرکز آنان در برجنگیدن با نیروهای حزب الله در خطوط مقدم میشد .
ارتش صهیونیست در برخی از روزهای جنگ ۳۳ روزه پیشروی هایی در خاک لبنان داشت، اما هرچه گستره و میزان فشار آنان بر جبهه های جنوب لبنان بیشتر میشد ، حزب الله نیز حجم شلیک راکت ها و دامنه شهرهای زیر آتش را بالاتر می برد تا امنیت روانی شهروندان اشغالگر را تحت تاثیر قرار دهد و در این استراتژی موفق نیز بود.
به نظر می رسد استراتژی آیت الله خامنه ای برای نابودی اسرائیل ۲ جنبه مهم داشته باشد ؛ اولین آن محاصره اسرائیل و افزایش میزان حضور نظامی همه جانبه و شامل محور مقاومت در مرزهای آن است که نشانه های آن را در غزه ، سوریه و لبنان می توان مشاهده کرد و دوم تضعیف و فرسایش توان دولت و ارتش صهیونیست از درون و به خصوص در کرانه غربی رود اردن .
این نکته قابل ذکر است که درگیری چند روز گذشته محور مقاومت و شلیک هایی که از غزه ، لبنان و سوریه انجام گرفت با پاسخی بسیار ضعیف از سوی نیروی هوایی اسرائیل مواجه شد که غیر قابل انتظار بود و در همین زمینه بسیاری اعتقاد داشتند که درگیری های داخلی صهیونیست ها و عملیات های متناوب و پردامنه ی فلسطینی ها در کرانه غربی رود اردن مهمترین دلایل این ضعف بود.
به نظر می رسد دولت نتانیاهو متوجه کاهش بازدارندگی خود شده باشد و درصدد اصلاح آن از طریق دست زدن به عملیات هایی در پیرامون مرزهای خارجی دولت صهیونیست باشد که یک ریسک بزرگ را می طلبد.
در پایان باید گفت اسرائیل در ضعیف ترین شرایط خود در دوران حیاتش در ۷۵ سال اخیر بسر می برد و زنده بودن آن به میزان پایداری آن از لحاظ امنیتی و نظامی در برابر فشارهای داخلی و خارجی دارد .
تحلیلگران اسرائیل را دولتی میشناسند که ادامه بقایش همواره متغیری وابسته به توان نظامی آن بوده و قدرت ارتش این رژیم مهمترین نقطه ثقل امتداد موجودیت صهیونیست ها در فلسطین و عامل بقای آن از منظر شهروندان اشغالگر بوده است.
علیرضا تقوی نیا
منبع/پرسمان سیاسی
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
.پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
نقش رژیم صهیونیستی در بحران سودان (۱)
ده روز از آغاز درگیریهای سودان میگذرد و شواهد و قرائن از تشدید درگیریها خبر میدهند. طی این ده روز تلاش محمد حمدان دقلو موسوم به «حمیدتی» فرمانده نیروهای موسوم به «واکنش سریع» بر پایتخت تمرکز داشت. او کوشید با استفاده از نیروهای نسبتاً ورزیدهای که در دارفور، لیبی و یمن تجربه جنگ داخلی داشتند، نقاط اساسی پایتخت شامل کاخ ریاستجمهوری، رادیو و تلویزیون دولتی، فرودگاه و محل اقامت رئیسجمهور را به تصرف خود درآورد و از این طریق بر سودان حاکم گردد. این تلاشها اگرچه با شدت ادامه دارد اما هنوز به نتیجه نرسیده است. درخصوص تحولات سودان نکاتی وجود دارد:
1- نیروهای حمیدتی از نظر سابقه و تجربه، در زمان درگیریهای دارفور در سال 1382 به عنوان نسخه البشیر در مقابل قذافی برای یکپارچه نگهداشتن سودان مطرح شدند. اینها نیروهای قبایل غربی سودان بودند که مأموریت داشتند شورش دارفور را بخوابانند و تا حد زیادی در این کار موفق بودند اما همینها بعدها با مخالفان خارجی البشیر شامل رژیم صهیونیستی، مصر، عربستان و امارات همراه شده، با فرماندهی ارتش سودان، حکومت البشیر را در 22 فروردین 1398 ساقط کردند.
در این میان ژنرال عبدالفتاح البرهان با هدف تسلط بر ارتشی که در دوره طولانی زعامت رئیسجمهور برکنارشده شکل گرفته و به او دلبسته بود، اقدام به برکناری بخش وسیعی از امرای ارتش نمود که سبب تضعیف ارتش و ضعف انگیزه در بدنه آن گردید. متقابلاً نیروهای قبیلهای حمیدتی که به موازات ارتش شکل گرفته و تحت اداره ارتش نبود، احساس قدرت کردند و دیگر نمیخواستند نقش سپر دارفور یعنی نقش مکمل ارتش را ایفا نمایند از آن طرف ژنرال برهان که از تمایلات استیلاطلبانه و روابط خارجی حمیدتی خبر داشت، درصدد مهار این نیروها برآمد در حالی که عددشان به عدد ارتش نزدیک بود. بر این اساس شورای حاکمیت انتقالی سودان در تاریخ 14 آذر 1401 از «توافقنامه چارچوب» میان این شورا و رهبران معترضین خبر داد که براساس آن از یکسو نظامیان باید طی یک فرآیند، قدرت را به دولت غیرنظامی تحویل میدادند و از سوی دیگر نیروهای شبهنظامی - و بهطور خاص نیروهای تحت امر حمیدتی - طی دو سال در ارتش سودان ادغام میشدند. حمیدتی که در سودای به دست گرفتن حاکمیت سودان بود، زیر بار انحلال نیروهایش در ارتش نرفت و به جای دو سال، فرآیندی ده ساله را پیشنهاد کرد که مورد پذیرش قرار نگرفت. قرار بود فرآیند ادغام نیروهای حمیدتی در ارتش از روز چهارشنبه 23 فروردین ماه گذشته شروع شود، بر این اساس جلسهای با حضور برهان، حمیدتی و رهبران مخالفان تنظیم شده بود، اما حمیدتی از شرکت در این جلسه خودداری کرد و روز شنبه گذشته درگیری با ارتش را شروع نمود.
2- حمیدتی در دوران 20 ساله گذشته روابط خارجی مستقل از دولت و نسبتاً مستحکمی با کشورهای غربی، عربی، رژیم صهیونیستی و روسیه پیدا کرد، که دارای دو جنبه اقتصادی و امنیتی است و لذا در درگیری با ارتش و هواداران برهان توانسته است از این موضوع استفاده کند. خط اروپا و آمریکا این است که از طریق حمایت از حمیدتی از یکسو بر معادن طلا و... سودان مسلط شوند و از سوی دیگر زمینه تسلط رژیم غاصب اسرائیل بر رود نیل - که شاهرگ حیاتی چندین کشور مسلمان است - شاخ آفریقا و کشاورزی سودان فراهم کرده و ضعف فعلی آن در مواجهه با موج اسلامگرایی و مقاومت را جبران نمایند. در این میان روسیه با این جمعبندی که در نهایت نیروهای حمیدتی بر نیروهای برهان غلبه خواهند کرد و با هدف ادامه دسترسی به معادن طلای سودان - که صادرات آن طی دو دهه گذشته از طریق حمیدتی صورت گرفته است - در منازعه کنونی به طور نامحسوس از وی حمایت میکند. امارات که در همه بحرانهای عربی حضور دارد، در سودان در نقش مکمل رژیم صهیونیستی عمل میکند و در همان حال به معادن طلای سودان و روابط بسیار نزدیک امنیتی و اقتصادی که با حمیدتی داشته، چشم دوخته است. باید به این نکته اضافه کرد که کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی و بعضی دولتهای عربی در خارطوم خود را نیازمند یک نیروی مهاجم که بتواند در سودان و محیط پیرامون آن با نفوذ جریان مقاومت مقابله کند، میدانند. از اینرو در مقایسه بین برهان و دولت نیمبند و گرفتار او و نیروهای رزم دیده و دارای تجربه جنگ شهری حمیدتی، دومی را ترجیح میدهند.
3- در این میان نقش رژیم صهیونیستی در بحران کنونی سودان بسیار اساسیتر از نقش دیگر مداخلهگران خارجی است.
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi
نقش رژیم صهیونیستی در بحران سودان (۲)
رژیم صهیونیستی پس از شکستهای پیدرپی در داخل و خارج و بهخصوص متوقف شدن ماشین عادیسازی عربی - اسرائیلی
(طرح آبراهام)، به یک برگ برنده در محیط منطقهای احتیاج داشت و سودان بهدلیل مشکلاتی که به آن اشاره گردید، یک موقعیت ویژه برای بیرون بردن اسرائیل از مخمصه کنونی تلقی گردیده است. حمیدتی و برهان اگرچه هر دو در جهت برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی و پشت پا زدن به تمایلات مردم آن در مبارزه با این رژیم همداستان هستند، اما جرأت و جسارت حمیدتی در این میان بیش از برهان بوده است. حمیدتی سالهاست برادر خود را به عنوان رابط با اسرائیلیها به کار گرفته است و در راستای منافع تلآویو، در درگیریهای کشورهای آفریقایی از جمله لیبی و درگیریهای یمن نقشپذیر بوده و در همه این موارد در نقطه مقابل مقاومت قرار داشته است. از اینرو اسرائیل به حمیدتی و نیروهایش به عنوان یک فرصت طلایی نگاه میکند. اسرائیل اگر بتواند با کمک دیگران حمیدتی را برخارطوم مسلط کند، توانسته است از یک سو ارتش اسلامگرای سودان را متلاشی نماید و از سوی دیگر بر دریای سرخ، کانال سوئز، شاخ آفریقا و بر معادن و کشاورزی سودان تسلط پیدا کرده و به خیال باطل خود از طریق تجزیه سودان کنونی به سه کشور- کردفان در مرکز با مساحت
376 هزار کیلومتر مربع، دارفور در غرب با مساحت 493 هزار کیلومتر مربع و یک کشور در شمال با مساحت حدود 900 هزار کیلومترمربع -
برای همیشه مانع به قدرت رسیدن نیروهای مقاومت اسلامگرا بشود.
رژیم صهیونیستی یکبار توانست تخم تفرقه را در جنوب به بار بنشاند و منطقه بزرگی از آن با محوریت جوبا را از سودان جدا نماید.
4- حمیدتی در عین حال در مقایسه با ارتش و عبدالفتاح برهان دارای موقعیتهای مناسبتری در میدان هم هست. او دقیقاً به دلیل موقعیت قبیلهایاش از سوی البشیر انتخاب گردیده بود. او رئیس قبیله «رزقیات» میباشد که یکی از 10 - 12 قبیله مهم - از میان حدود 117 قبیله -
این کشور محسوب میشود. این قبیله از سال 1335 با قبیله «ختمیه» به ریاست خاندان «میرغنی» بر سر حکومت در سودان رقابت داشته و حکومت در خارطوم در طول این 67 سال عمدتاً بین این دو قبیله دست به دست شده است. موقعیت جغرافیایی معادن طلای سودان برای حمیدتی یک امتیاز در مقابل برهان میباشد. استخراج و فروش طلا حدود 40 درصد اقتصاد سودان را دربرگرفته است. این معادن عمدتاً در مناطق تحت کنترل قبیله حمیدتی و مؤتلفان آن قرار دارند. او با بهرهگیری از نیروهای قبیلهای توانسته است در مدیریت بحرانهای آفریقایی و عربی به نفع غرب و محور عربی آن وارد میدان شود و علیرغم دادن تلفات زیاد، نقش بپذیرد و لذا در وضع آشوبناک شمال آفریقا و مناطقی در غرب آسیا، حمیدتی و نیروهای آن برای قدرتهای شیطانی مطلوبیت دارد.
بر این اساس یک جبههبندی در منطقه عربی حول محور کشورهایی که درصدد آرامسازی محیط پیرامونی خود هستند و کشورهایی که آرامش را به نفع خود ارزیابی نمیکنند، به چشم میخورد. در همان حال بیشتر کشورهای پیرامونی سودان از تجزیه این کشور و تسلط نیروهای حمیدتی بر آن احساس نگرانی دارند.
5- حمیدتی علیرغم برخورداری از حمایت ویژه آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه، رژیم صهیونیستی و امارات که به شکل تزریق پول، انتقال سلاح و مشروعیتبخشی به آن - از طریق مساوی خواندن آن با ارتش رسمی سودان - صورت گرفته، هنوز به نقطه مهمی در پایتخت دست نیافته است. تمرکز وی بر تصرف رادیو و تلویزیون رسمی،
کاخ ریاستجمهوری و فرودگاه پایتخت که سه مظهر حاکمیتی در هر کشور به حساب میآیند، به جایی نرسیده است و ارتش کنترل این بخشها را در دست دارد. وضعیت در خارج از پایتخت فعلاً آرام میباشد، اما به این معنا نیست که در هفتههای آینده هم آرام باقی خواهد ماند. ممکن است نیروهای قبیلهای حمیدتی برای آشوبناک کردن دو منطقه حساس دارفور و کردفان و پرت نمودن حواس ارتش وارد عمل شوند. اگر درگیریها تشدید شود، مداخلات خارجی هم بیشتر میشود. در این میان مردم سودان و به ویژه اسلامگرایان که به دلیل اینکه طرف منازعه را باطل میدانند، در این منازعه ورود نکردهاند، باید توجه داشته باشند که کشورشان در لبه پرتگاه قرار گرفته و ممکن است دچار تجزیه دو و چندباره، درگیری داخلی طولانیمدت و سیطره خارجی شود و کنارهگیری آنان از صحنه و بیطرف ماندنشان برای آنان ضررهای عظیم داشته باشد.
سعدالله زارعی
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi