شعوبا
💠 اینفلوئنسرهای اسلامی؛ ترویج دین یا تنظیم بازار؟ 🔹 دینداری اسلامی در طول دهههای گذشته شاهد شماری
💠 کریم اسماعیل، اینفلوئنسر مطرح مصری
〽️ اسماعیل موضوعات مختلفی را مطرح میکند، از جمله تجدید نیروی ایمان به خدا، دوستی بین زنان و مردان جوان و چیزهایی از این دست که معمولا توجه نوجوانان را جلب میکند. با این وجود، او بیشتر به مفاهیم جهانی موفقیت فردی، جاهطلبی، شورمندی و راه موفقیت میپردازد و اینها را به دینداری وصل میکند. او دورههای گرانقیمتی نیز دارد که صدها نفر در آن شرکت میکنند و موضوعش تعادل برقرار کردن بین زندگی و سلامت روان است.
〽️ او در یکی از اپیزودهایی که در یوتیوب منتشر کرده میگوید: «هدف ما این است که مردم سلامت روان خودشان را بهبود دهند… بیشتر ناراحتیها، افسردگیها، رنجشها و پریشانیهای روانی از مشکلات دینی میآیند. ما وقتی دین را بفهمیم و آن را درست زندگی کنیم، از لحاظ روانی هم سالمتر میشویم».
〽️ اسماعیل حدود دو میلیون دنبالکننده در فیسبوک دارد و ۷۵۰هزار نفر مشترک کانالش در یوتیوب هستند. او کتابی هم با عنوان «استراحت روانی» نوشته که در آن به مفاهیمی چون خوشبختی و پول میپردازد، اما ایده اصلیاش ترکیب دینداری با توسعه فردی است. آنچه او را از دیگر همکارانش متمایز میکند مخاطبانش هستند؛ جوانانی از طبقات بالای جامعه که دینداری را بیهزینه میخواهند و حاضر نیستند برای آن متحمل محرومیت از چیزی شوند. اسماعیل آنها را به زندگی راغب میکند و در دلشان بذر نوعی ایمان فردی را میکارد.
بخشی از مقاله: اینفلوئنسرهای اسلامی؛ ترویج دین یا تنظیم بازار؟
📌 ادامه مطلب را اینجا بخوانید:
https://zaya.io/اینفلوئنسر
@shouba
💠 مراکش کشور هزار مرقد؛ زیارت و توسل در غربی ترین کشور عربی(2)
🔹 حکومت مراکش از بدو استقلال اهتمام ویژهای نسبت به آرامگاهها و عبادتگاهها داشته است. همواره بودجه سالانهای برای این اماکن تعیین میشود و وزارت اوقاف آن را میپردازد. گاهی بذل و بخششهایی از سوی پادشاه برای ترمیم، بازسازی و اداره این زیارتگاهها میشود تا معنویت مردم مراکش، تمسک آنها به ارزشهای اسلامی و فرهنگ صوفیگری وابسته به مذهب مالکی را تقویت کنند.
🔹 در مراکش سه گرایش صوفیانه اصلی وجود دارد؛
1️⃣ اول طریقت شاذلیه که نامش را از نام مؤسسش العارف ابی الحسن الشاذلی شاگرد مولای عبدالسلام بن مشیش گرفته است. مرقد الشاذلی در شمال مراکش است، اما امروزه پیروان این طریقت صوفی در همه جای جهان اسلام وجود دارند.
2️⃣ دومین طریقت صوفی مشهور در مراکش طریقت قادریه است که مؤسس آن عبدالقادر الجیلانی است.
3️⃣ سومین طریقت صوفی مشهور مراکش نیز طریقت تیجانی است که مؤسس آن احمد التیجانی است. این طریقت بزرگترین و مشهورترین منش صوفیانه در جهان است که پیروان بسیاری در کشورهای آفریقایی و سایر نقاط جهان دارد
❌ بر اساس آمارهای رسمی، ۵۰۳۸ آرامگاه زیارتی و ۱۴۹۶ خانقاه در مراکش فعال هستند.
〽️ ستی فاطمه یکی از معروف ترین مزارهای مراکش است که در یکی از روستاهای وادیِ اوریکا در نزدیکی پایتخت مراکش قرار دارد.
🔖 2400 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 12 دقیقه
📌 ادامه مطلب را اینجا بخوانید:
https://zaya.io/زیارتگاه_مغرب
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 فلسطین و عرب ها
🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸
📍 دولت های عربی در عادی سازی روابط گوی سبقت را از هم می ربایند؛ از عمان اباضی گرفته، تا امارات لیبرال و تا مغرب در منتها الیه غرب جهان عرب!
❗️ اما مردم گویا نظری دیگر دارند و هم چنان عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی برایشان خط قرمز است!
📍یکی از معتبرترین نظرسنجی های عربی، نظرسنجی سالیانه مرکز العربی للابحاث و دراسة السياسات است. در آخرین نظرسنجی منتشر شده، 88 درصد مردم کشورهای عربی مخالف عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند.
❌ مراکش یا مغرب هم که این روزها بدلیل جام جهانی حرف از آن زیاد است، از این مساله مستثنا نیست.
🇲🇦🇲🇦🇲🇦🇲🇦🇲🇦🇲🇦
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 نبض اندیشه جهان عرب در مراکش می زند(1)
هادی بیگی ملک آباد
📍 وقتی که در قرن اول هجری مسلمانان وارد شمال آفریقا شدند، به تمام آن منطقه، افریقیه می گفتند. بعد که فتوحات بیشتر شد آن را به مغرب نزدیک، مغرب اوسط و مغرب دور تقسیم کردند. مغرب دور همان مراکش امروزی است. مغرب اوسط الجزایز امروزی و مغرب نزدیک لیبی و تونس و بخشی از شرق الجزایر است. ولی امروزه به منطقه ای که کشورهای لیبی، تونس، مراکش و الجزایر وجود دارند شمال آفریقا گفته می شود.
📍 اگر بخواهیم جریانات فکری شمال آفریقا را لیست کنیم یک بخش عمده اش صوفیه است، صوفیه با انحایش. از صوفیه جهادی گرفته تا صوفیه منزوی و تا صوفیه معتدلی که ولو دست به سلاح نمی برد ولی به مسئولیت اجتماعی واقف است.
📍 نبض تفکر معرفتی شمال آفریقا در مغرب می تپد. در این کشور با خیل اندیشمندانی مواجهیم که معمولا سوربن رفته هستند و به دو سه زبان مسلط اند و در رشته های جدید تحصیل کرده و به سوی میراث بومی خودشان بازگشت نموده اند. با عینک های مختلف میراث خود را خوانش می کنند، یکی همدلانه، یکی ناهمدلانه، یکی نیمه همدلانه. لذا الان مغرب متن تحولات معرفتی در شمال آفریقاست.
🔖 5000 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 20 دقیقه
📌 ادامه این مصاحبه را اینجا بخوانید:
https://zaya.io/اندیشه_مراکش
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 مراسم ازدواج و جشن بلوغ؛ برجسته ترین مناسک شهرک نشینان در مسجد الاقصی
مها شهوان- نون پست
ترجمه : حنانه آمرغ فرد
✂️ برشهایی از متن
📍 نفوذ و تجاوز شهرک نشینان به مسجد الاقصی تنها به ساعات خاصی در صبح و بعد از ظهر برای اقامه نماز تلمودی ، یا مناسبت های ملی و دینی منحصر نمیشود، بلکه آیینها و مناسکی وجود دارند که برای تقویت هویت یهودی مسجد الاقصی و در تلاش برای پیوند دادن نسلهای جدید شهرک نشینان صهیونیست با مسجد الاقصی برگزار میشوند.
📍 جشن های تکلیف(بار/ بات متسفاه): برای پسران در سن ۱۳ سالگی و برای دختران در سن ۱۲ سالگی برگزار میشود و در آن شخص به بلوغ رسیده قسمت هایی از تورات را که حفظ کرده است قرائت میکند و سپس خاخام برای او صلوات برکت را میخواند. شهرک نشینان عمدا این مراسم را در مسجد الاقصی راه اندازی کردند تا فرزندانشان با مسجد الاقصی ارتباط برقرار کنند.
📍 این واضح است که انجام مناسک یهودی در مسجد الاقصی خطر بزرگی است و شهرک نشینان افراطی تحت حمایت نظامیان صهیونیست جرئت پیدا میکنند که بیشتر بر مسجد الاقصی سلطه پیدا کنند. بنابراین ضرورت حضور مرابطین و افزایش تعداد آنها مانع برپایی بسیاری از این مناسک عبری می شود. مناسکی که ایده ی”تقسیم مکانی و زمانی” مسجد الاقصی را طبق عقیده ی توراتی تقویت میکند.
🔖 1250 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 5 دقیقه
📌 ادامه این مصاحبه را اینجا بخوانید:
https://zaya.io/مناسک_شهرک_نشینان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 مراسم ازدواج و جشن بلوغ؛ برجسته ترین مناسک شهرک نشینان در مسجد الاقصی مها شهوان- نون پست ترجمه : ح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ حضور کوبی شبتای رئیس پلیس رژیم صهیونیستی در مراسم جشن تکلیف(بت مسفاة یا بت میتصواه) دختر ایتمار بن گویر از یهودیان تندرو و وزیر امنیت داخلی کابینه جدید نتانیاهو( کانال بن بست خاورمیانه)
برای مطالعه بیشتر در مورد بن گویر کلیک کنید:
https://eitaa.com/shouba/1330
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 سی و پنجمین سالگرد تاسیس حماس
〽️ حماس امروز با حماس ۱۹۸۷ و دهه نود یکی نیست، حماس آن روزها کاملا ایدئولوگ بود، اما حماس امروز اینگونه نیست. حماس سیر گذار فکری از یک جنبش صرفا ایدئوگ و آرمانگرا به جنبش آرمانگرای واقع بین و پراگمات البته با حفظ همان مبانی تاسیسی در مبارزه با اسرائیل را طی کرده است. این گذار فکری با ورود حماس به عرصه انتخابات و از ۲۰۰۶ و پیروزی در آن عینیت خارجی پیدا کرد و در رفتار سیاسی حماس خود را نشان داد. اینجا وقتی سخن از تحول فکری حماس می شود، بیشتر معطوف به مسائلی چون ارتباط دین و دولت، شیوه حکمرانی، نگاه به جامعه و اقلیتها و غیره است.از ۲۰۰۶ به بعد، حماس دیگر یک گروه مقاومتی با رویکرد صرفا نظامی نیست، بلکه یک گروه مقاومتی سیاسی است که تلاش کرد بعد از به دست گرفتن قدرت پس از انتخابات ۲۵ ژانویه ۲۰۰۶ میلادی، دو مقوله مقاومت و سیاست را با هم درآمیزد.
برای مطالعه بیشتر کلیک کنید: تطور فکری حماس؛ از نهضتی ایدئولوژیک تا جنبشی پراگماتیک
شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 سی و پنجمین سالگرد تاسیس حماس 〽️ حماس امروز با حماس ۱۹۸۷ و دهه نود یکی نیست، حماس آن روزها کاملا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 سرودخوانی اسماعیل هنیه در یکی از همایش های حماس
📍 و مرگ در هر لحظه برای من می رقصد
📍زندگی ما آهنگی است که با لحن مبارزه ساخته شده است
📍 و راه ما پر از خار و خون و نیزه است
📍 ای راه ما، ای گذرگاه دلاوران، ای راه رستگاری
📍 اگر ما سلاح به زمین بگذاریم؛ به روی ما سلاح کشیده می شود
📍 و اگر لب هایمان لکنت بگیرد، جراحت های ما از طرف ما سخن می گویند
شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
21.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 سفیر شرق
پس چه باید کرد ای اقوام شرق/ باز روشن می شود ایام شرق
در ضمیرش انقلاب آمد پدید/ شب گذشت و آفتاب آمد پدید
روح شرق اندر تنش باید دمید/ تا بگردد قفل معنی را کلید
ای اسیر رنگ ، پاک از رنگ شو/ مؤمن خود ، کافر افرنگ شو
رشتهٔ سود و زیان در دست تست/ آبروی خاوران در دست تست
📌 بخشی از مثنوی : پس چه باید کرد ای اقوام شرق از اقبال لاهوری
🎞 مستند محمد اقبال تولید شبکه الجزیره ، بزودی از پایگاه شعوبا
شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 از طلاق «شیرین» تا عمل جراحیِ زیبایی «أصاله نصری»؛ جهان عرب در «عصر پوچی» ✏️ سمیة الغنوشی
🕌 مجموعه #دیانت ؛ تحولات دینداری در جوامع مسلمان
7️⃣ از طلاق «شیرین» تا عمل جراحیِ زیبایی «أصاله نصری»؛ جهان عرب در «عصر پوچی»
سمية الغنوشي
🔹 کشورهای جهان عرب به جولانگاهی برای فرهنگ پوچاندیشی تبدیل شدهاند. امروز اخبار ستارههای هنری در صدر اخبار جهان عرب قرار دارند؛ از اختلافات و درگیریهای میان «شیرین» و همسرش گرفته تا عمل جراحیِ زیبایی «أصاله نصری».
🔹 خلأ دینی و فرهنگی در جهان عرب و جهان اسلام به فروپاشی نهادها و مؤسسات آموزشیِ اسلامی و نیز به حاشیه رانده شدن علماء و روحانیون به عنوان راهنمایانِ اخلاقی در جوامع اسلامی، منجر شده است.
🔹 واقعیتی که نباید از کنار آن به سادگی عبور کنیم این است که تندبادِ «مدرنیته» که به کشورهای جهان اسلام رسید، موجب شد تا تمام مؤسسات اجتماعی و فرهنگیِ سنتی این کشورها از بین بروند
🔹 آن دسته از نهادهای سنتی نیز که هنوز پابرجا هستند و به حیات خود ادامه میدهد، استقلالشان را به طور کامل از دست دادهاند و به ابزاری در دستان نظامهای حاکم تبدیل شدهاند.
🔹 در این میان، ایرانِ شیعی یک استثناء است، زیرا نقش مراکز آموزشیِ دینی در آن استمرار پیدا کرد. علت این مسئله هم نهادینه شدن مفهوم مرجعیت در اندیشه شیعی و نیز فراهم آوردن منابع مالی از طریق جمع آوری خمس توسط مراجع تقلید، است. بدین ترتیب، مراجع دینی در ایران علیرغم غرق شدن در سنتهای مذهبیِ بسته، توانستند قدرت [جایگاه محوری] خود را حفظ کنند.
🔹 در حال حاضر، ما با سستی و شکنندگی در ساختار دینی و زبانی مواجه هستیم، جوانان با منابع اصیل اسلامی بیگانه شده و به سمت و سوی «سطحینگری»، «پوچاندیشی» و در عین حال «افراطی گری» سوق پیدا کردهاند. این همان تخریب و نابودسازیِ سیستماتیک و برنامهریزیشده ارزشها و مفاهیم است.
🔖 1450 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 7 دقیقه
📌 ادامه این نوشته را اینجا بخوانید:
https://zaya.io/عصر_پوچی
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
🔰 شعوبا، پایگاهی برای شناخت جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
مجموعه شعوبا از ابتدای شروع به کار سعی نموده مسائل جوامع اسلامی را با زاویه نگاهی جدید مورد بررسی و مطالعه قرار دهد. مواردی که می توانید در شعوبا آن را دنبال کنید:
🕌 مجموعه #دیانت ؛ تحولات دینداری در جوامع مسلمان
📺مجموعه #تماشا؛ مستندهایی در مورد جهان اسلام و عرب
📚 مجموعه #کاوش؛ بررسی کتاب های منتشر شده به زبان عربی
✏️ مجموعه #اندیشکده؛ تحلیل و بررسی مهم ترین اندیشکده های جهان عرب
و ده ها مقاله، مصاحبه و گزارش از جهان عربی و اسلامی در موضوعاتی مانند تحلیل حوادث جهان اسلام از زاویه فرهنگی و اجتماعی، شناخت جریان های دینی و اندیشه ای در جهان اسلام و ....
🌐 آدرس کانال های شعوبا در شبکه های اجتماعی
▶️ ایتا
https://eitaa.com/shouba
▶️بله
ble.ir/join/M2E4YTJlMD
▶️تلگرام
https://t.me/shouba_ir
▶️ آدرس وبگاه
www.shouba.ir
21.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 اقبال لاهوری؛ سفیر شرق
📍 از دیگر نقاط قوت اقبال این است که تفکر و عمل را با هم تلفیق کرده واندیشهای معطوف بر عمل ساخته است. اقبال میگوید قرآن عمل را بر فکر ترجیح میدهد. همین مسئله بود که سبب شکل گیری تمدن اسلامی شد. ولی متاسفانه بعدها علمای مسلمان بر ذهن و فکر بیش از عمل تکیه کردند. او با تکیه بر این مبنا، خود را در کنج کتابخانهها محبوس نمیکند و سعی میکند مستقیما وارد میدان مبارزه و عمل شود. مبارزه با استعمار انگلستان و تلاش در جهت شکلگیری کشوری اسلامی به نام «پاکستان» از مهمترین فعالیتهای سیاسی او بوده است. اقبال را به درستی «معمار پاکستان» نامیدهاند.(جهان اسلام تشنه «جامعیت» اقبال لاهوری)
⬅️ روایت هایی از اقبال لاهوری در شعوبا
مروری گذرا بر زندگی اقبال لاهوری
سیری در اندیشه سیاسی – اجتماعی علامه اقبال لاهوری
اسرار خودی و رموز بیخودی از منظر اقبال لاهوری؛ اقبال و اندیشه خودآگاهی
اقبال گاهی زود میآید
🎞 مستند محمد اقبال از شبکه الجزیره ، بزودی از پایگاه شعوبا
شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
🕌 مجموعه #دیانت ؛ تحولات دینداری در جوامع مسلمان
8️⃣ بررسی الگوی پاکستان در رابطه دین و سیاست؛ جمهوری اسلامی سکولار!
📍امروز مسئله نسبت میان دین و سیاست به یکی از مهمترین پرسشهای جوامع مسلمان تبدیل شده است. به همین خاطر پایگاه اینترنتی شعوبا درنظر دارد الگوهایی مختلفی که از این نسبت در سطح جهان اسلام وجود دارد را مورد بررسی قرار دهد. الگوی پاکستان در این حوزه الگویی خاص و منحصر به فرد است. یک «جمهوری اسلامی» که چندان هم اسلامی نیست! و البته جامعهای که به شدت مذهبی است.
📍درباره این الگو و تطورات آن با دکتر امین رضایینژاد، کارشناس مسائل شبه قاره، به گفتگو نشستیم. در این مصاحبه آقای رضایی نژاد به تاریخ تشکیل پاکستان، تقاوت نگاه دیوبندی ها با پیروان سر سید احمد خان هندی، تاریخ جمهوری اسلامی شدن پاکستان، چگونگی نقش شریعت در نظام سیاسی پاکستان و ... می پردازند که دارای نکات بسیار بدیعی در حوزه شناخت پاکستان و رابطه دین و سیاست در این کشور است.
برای مطالعه این مصاحبه کلیک کنید:
بررسی الگوی رابطه دین و سیاست در پاکستان؛ جمهوریِ اسلامیِ سکولار!
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
🕌 مجموعه #دیانت ؛ تحولات دینداری در جوامع مسلمان 8️⃣ بررسی الگوی پاکستان در رابطه دین و سیاست؛ جمه
💠 بررسی الگوی پاکستان در رابطه دین و سیاست؛ جمهوری اسلامی سکولار!
✂️ برش هایی از متن (قسمت اول)
🔹 چه شد که هویت اسلامی اینگونه آمد به صورت سیاسی تبدیل به یک چاقوی تیز شد و حاضر شد این کشور را برش بدهد؟ برگردیم به آن دورانی که راجبریتانی اینجا حکومت می کرد. استعمار بریتانیا به هند وارد شد و حکومت گورکانیان، که حکومت اسلامی بود را از روی کار برداشت و درست در همین زمان ما با خیزش فکری و بیداری فکری هندو روبهرو بودیم. اینجا منظور از هندوها پیروان هندوئیسم است که با حکومت چاتراپاتی شیواجی در منطقه مراتا آغاز شد.
🔹 مسلمانان حزبی به نام All Indian Muslim Leagues تشکیل دادند که شما ردپای این حزب را در دوران معاصر تقریبا در تمامی کشورهای شبه قاره میبینید. برای این افراد هویت اسلامی به عنوان یک نقطه تقابل در مقابل هویت هندویی مهم بوده است. یکی از این افراد آقای محمد علی جناح است که به عنوان رهبر استقلال پاکستان میشناسیم و ایشان شیعه بودند.
🔹 این افراد عقاید اسلامی به صورتی که منظور ما در این مصاحبه است نداشتهاند و فقط با توجه به تحولات جاری به این جمعبندی میرسند که باید هویت مسلمانان حفظ شود. آنها برای حفظ این هویت برای مثال میگویند، که باید ما مدارسی تشکیل بدهیم و باید آموزشهایی بدهیم، که مسلمانان هند از جامعه هند آن دوران، که به شدت از مدرنیته وارداتی متأثر شده بودند، جا نمانند و نه این کهایدههای اسلامی آنها تثبیت بشود یا در معرض تهاجم فرهنگی قرار نگیرند.
❗️ برای مطالعه متن کامل مصاحبه، اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
21.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #تماشا
8️⃣1️⃣ اقبال لاهوری متفکر شرق
📍 حتی اگر سخن شکیب ارسلان نویسنده شهیر عرب را نپذیریم که «اقبال بزرگترین متفکری است که جهان اسلام در طول هزار سال اخیر به وجود آورده است»، نقش بیبدیل او در تفکر نوین اسلامی را نمیتوانیم منکر شویم. با کمال تاسف باید گفت که جهان اهلسنت پس از اقبال لاهوری، متفکر دیگری در حد و اندازه او به خود ندید، متفکری که چون اقبال دارای تفکری جامع و منظومهای باشد.
📍 اقبال در میان ایرانیها نیز کم علاقه مند نداشته است؛ از روحانیونی چون شهید مرتضی مطهری و آیت الله خامنه ای گرفته تا دانشگاهیانی هم چون علی شریعتی. همو که در مورد اقبال می گفت:
«اسلام در همه ابعاد گوناگون روح انسانی، انسان بزرگ ساخته است و خانواده عظیم بشری بسیاری از شخصیتهای برجسته خویش را مرهون آن می داند و اقبال یکی از آنان است، اما آنچه اقبال را در توصیف این مردان بزرگ ممتاز می کند این است که: این درخت بلند بارآور در عصری سرزد و به برگ و بار نشست که مزرعه فرهنگی اسلام را آفت گرفته و در سکوت غم انگیز و مرگبار پائیزی فرو رفته و در همین حال ناگهان سیل و طوفان ریشه برانداز استعمار از غرب بر آن تاخته و این مزرعه آفت گرفته پائیز زده را سراسر آب گرفته بود.»
📍 در این مستند به فضای عرفانی اقبال لاهوری بیش از بقیه ابعاد پرداخته شده است. این مستند توسط شبکه الجزیره تولید شده و پایگاه اینترنتی شعوبا آن را ترجمه و زیرنویس کرده است.
◀️ مشاهده کامل مستند
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 پوچی جوانان عرب و نهاد دین
📍 در کشورهای جهان اسلام، نهادها و مؤسساتی که بتوانند به ارزشها توجه و اهتمام داشته باشند، وجود ندارند و به جای آنها، نهادها و مراکزی دیده میشوند که به ترویج «پوچی و پوچاندیشی» میپردازند. امروز، این حال و روزِ جهان عرب و بویژه جوانان است؛ کسانی که در سرگردانی و سردرگمیِ محض گرفتار شدهاند و هیچ راهنمایی ندارند که مسیر درست را به آنها نشان دهد. واقعیتی که نباید از کنار آن به سادگی عبور کنیم این است که تندبادِ «مدرنیته» که به کشورهای جهان اسلام رسید، موجب شد تا تمام مؤسسات اجتماعی و فرهنگیِ سنتی این کشورها از بین بروند.
📍 به عنوان نمونه، در تونس دانشگاه اصیل و قدیمیِ «الزیتونه» پس از استقلال یافتن این کشور به طور کامل از بین رفت و چیزی جز یک سایه از آن باقی نماند. امروز از این دانشگاه چیزی جز یک بخش کوچک پژوهش در خصوص علوم دینی قابل مشاهده نیست. در کشور «مغرب» هرچند که دانشگاه «القرویین» وضعیت بهتری داشت اما این دانشگاه نیز به مرور زمان به یک مرکز علمی به حاشیه رانده شده در نظام آموزش رسمی «مغرب» تبدیل شد. افزون بر این، علیرغم اینکه پروژه اصلاحگرایانه «محمد عبده» اصلاحگر دینی مصری در اواخر قرن نوزدهم موجب شد تا دانشگاه «الأزهر» مصر به عنوان معتبرترین مرکز دینی و علمی در سطح جهان اسلام بدرخشد و به اوج برسد، اما امروز این دانشگاه به یک مرکز علمیِ تحت سلطه نظام حاکم مبدل گشته است.
〽️ بخشی از مقاله : از طلاق «شیرین» تا عمل جراحیِ زیبایی «أصاله نصری»؛ جهان عرب در «عصر پوچی»
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
🕌 مجموعه #دیانت ؛ تحولات دینداری در جوامع مسلمان 8️⃣ بررسی الگوی پاکستان در رابطه دین و سیاست؛ جمه
💠 بررسی الگوی پاکستان در رابطه دین و سیاست؛ جمهوری اسلامی سکولار!
✂️ برش هایی از متن (قسمت دوم)
🔸 آقای سید ابوالاعلی مودودی با استقلال پاکستان مخالف بود و این روایتی است که معمولاً به حاشیه رانده میشود. اینکه بعد از تشکیل کشور پاکستان ایشان به عنوان یک متفکر و یک فلیسوفِ حنفیِ دیوبندی ماتریدی میگوید حالا که کشور پاکستان تشکیل شده است باید کشوری اسلامی و مطابق با شریعت باشد، یک مسأله دیگر است.
🔹 دیوبندیهایی که با انگلیسیها میجنگیدند، مخالف تشکیل پاکستان بودند. شاه ولی الله دهلوی هم مخالف این مسأله بود. ایشان قائل بر بیرون راندن بریتانیاییها بودند، ولی مخالف تجزیه هند بودند و حتی اینها با محمدعلی جناح در بحث استقلال پاکستان همراهی نکردند.
🔸 جریان انقلابی یعنی دیوبنده حاضر نمیشوند به تجزیه هند تن بدهند، ولی جریان وابسته سر سید احمد خان که یک سنگ به سمت بریتانیا پرتاب نکرده،بر طبل تجزیه میکوبد. از مذاکرات میان مسلم لیگ و آقای گاندی هم این برمیآید کهایشان موافق تجزیه هند نبوده است
🔹 ایده تشکیل پاکستان به هیچ عنوان یکایده مذهبی نیست و حتی خود آقای محمد علی جناح یازده اوت ۴۷ این را میگوید که همه شهروندان صرف نظر از مذهب، طبقه یا عقیده، که منظورایشان از طبقه همان نظام کاستی هند است، باهم برابرند و دین مربوط به حوزه خصوصی افراد است.
❗️ برای مطالعه متن کامل مصاحبه، اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 چگونگی تعامل با قدرتهای جهانی و منطقهای در ادراک سیاستمداران و مردم عراق
زهرا اسداللهی
مولف در این متن ضمن برشمردن مواردی از موضع گیریهای سیاسیون عراقی در مورد لزوم احترام به حاکمیت عراق، بیان میکند که کلیدواژه هایی مانند سیادت و یا عدم دخول في سیاسة المحاور و ... تدریجا امنیت هستی شناختی جدیدی برای عراق رقم زده و هم چنین تعامل دولت عراق با قدرتهای منطقه ای و بین المللی را تغییر می دهد.
🔖 1200 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 6 دقیقه
📌 ادامه این نوشته را اینجا بخوانید:
https://zaya.io/عراق_تعامل_قدرت
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 چگونگی تعامل با قدرتهای جهانی و منطقهای در ادراک سیاستمداران و مردم عراق زهرا اسداللهی مولف در
✂️ برشهایی از متن
📍 چند روز اخیر و در سالگرد پیروزی عراق بر داعش، اخباری از اظهارات رجالی چون حیدر العبادی در خصوص عراقی بودن پیروزیها بر داعش منتشر شد که در آن تاکید شده بود برنامهریزی و اجرای عملیاتها «فقط» توسط عراقی ها صورت گرفته و هیچ «اجنبی» در این فرایندِ تقابلی دخیل نبوده است.
📍 «عدم الدخول فی سیاسه المحاور» ادراک سیاسی عمیقی است که بخشی از محور نوزدهم برنامه دولت محمد شیاع السودانی را هم شکل میدهد و به اظهارنظر چند رجل سیاسی صرف و احیاناً با انگیزه های شخصی محدود نیست.
📍 در برنامه وزرای دولت جدید نیز، جهتگیری اقتصاد عراق، جنوب به شمال تعریف شده است که از طریق ترکیه و اردن، به سمت اروپا حرکت دارد و واضح است که بین المللی شدن رویکرد اقتصادی در کشوری با جایگاه ژئوپلیتیکی عراق، بمعنای تقابل با رویکرد کلان اقتصادی شرق به غرب محور مقاومت است که ایران را به مدیترانه متصل میکند.
📍 امنیت هستیشناختی، نوع تلقی و ادراک حاکمیت از ماهیت و ارکان هویت خود است که حتی به قیمت ایجاد هزینه فیزیکی برای کشور، پایبندی به آن ارکان هویتی را واجب میداند و عدول از آنها را استحاله هویت خود؛ در عراق پسا داعش،مفاهیم و ارزش هایی همچون سیادت عراق و حفظ توازن با قوای منطقه ای و جهانی از جمله ایران، برای لایه حاکمیت عراق در حال تبدیل شدن به مفاهیمی حیاتی است
❗️ برای مطالعه متن کامل این یادداشت کلیک کنید.
https://zaya.io/عراق_تعامل_قدرت
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
🕌 مجموعه #دیانت ؛ تحولات دینداری در جوامع مسلمان
9️⃣ تغییرات جامعه سعودی و اعتراض وعاظ
النهار العربی
〽️ «تا کِی جامعه به سمت باطل حرکت کند و ما فقط بنشینیم و تماشا کنیم»؟
📍 این استفهام انکاری است که «شیخ حسن الخویلدی» در سخنرانی خود تحت عنوان «عفت و پاکدامنی یک مسئولیت اجتماعی است» مطرح کرد. سخنرانی مذکور در جریان یکی از مناسبتها در حسینیه «مهدیه» در شهر «صفوی» واقع در شرق عربستان ایراد شد. «یوتیوب» طی ماه جاری، فایل سخنرانی «شیخ الخویلدی» را منتشر کرد.
📍 این خطیب سعودی در جریان سخنرانی خود اظهار داشت: «منکرات در جامعه ما در حال گسترش هستند و ما سکوت کرده و به تماشا نشستهایم. آنچه که در جامعه اتفاق میافتد، منکراتی کاملا صریح و واضح است». وی در ادامه نیز میافزاید: «ما اکنون در شهر صفوی، چند کافه و قهوهخانه داریم؟ در این مکانها اختلاط میان دختران و پسران دیده میشود. این برخلاف عفت و پاکی جامعه است. گاهی اوقات، دختران با آرایش در اسنپچت حاضر میشوند و حتی برادران و پدرانشان نیز در کنارشان هستند».
📍 جامعه سعودی به سمت و سوی مدنیت، کثرتگرایی و به طور مشخص، تثبیت «فردیت» پیش میرود. باید دانست که نسل جدید اعم از دختران و پسران جوان در جامعه سعودی دیگر به اصول و توصیههای پدرانه اهمیتی نمیدهند؛ خواه این اصول و توصیهها رنگ و بوی دینی داشته باشند یا نداشته باشند.
📍 الخویلدی به صاحبان فروشگاهها توصیه کرده که تابلویی را در مقابل محل کسب خود قرار داده و بر روی آن بنویسند: «ورود افراد بیحجاب، ممنوع است».
برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید
@shouba
💠 وفات منیره القبیسی (1933-2022)
🔹منيرة القبيسی ، موسس گروه مذهبی «القبيسيات» در سن 89 سالگی در دمشق درگذشت. این گروه زنانه در دهه شصت میلادی به دست منیره القبیسی تاسیس شد. القبیسی از شاگردان شیخ احمد کفتارو، مفتی اعظم سوریه به شمار می آید.
🔹 فعالیت های قبیسیات در دوران حافظ اسد بصورت زیرزمینی بود اما این گروه در دوران بشار با دولت بعث پیوند خورد و از این رو نزدیک به نظام بشار اسد به شمار می آید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 وفات منیره القبیسی (1933-2022) 🔹منيرة القبيسی ، موسس گروه مذهبی «القبيسيات» در سن 89 سالگی در دمش
🎯«قُبَیسیات»؛ تشکیلات دینی زنانه که مردان اجازه ورود به آن ندارند
✂️برشهایی از متن:
🔺 قبیسیات ساختار تشکیلاتی آشکاری ندارند. چنانکه سخنگوی رسمی نیز ندارند که همین موجب شکل گرفتن شایعات و گمانه های زیادی پیرامون جماعت شده است که جماعت نه آن را تایید کرده است و نه تکذیب. استاد سهیر الاومری میگوید: جماعت قبیسیات برای کسی که میخواهد به این گروه بپیوندد قاعده مشخصی ندارد و شخص پس از انتخاب شدن از حلقه درس عمومی و قرار گرفتن تحت آموزش خاص به مدت یک هفته، بطور خودکار به عضویت گروه در می آید.
🔺با توجه به اینکه گروه ریشه های صوفیانه دارد، بر مبنای وجوب إشراف معنوی کامل خانم ها(آنسات) بر دختران(طالبات) بنا شده است. مانند اشراف شیخ و مرید در حیطه مردان. اشراف معنوی کامل، به خانم ها این حق را میدهد که برتری مذهبی و اقتدار کشیش واری برای دخالت در خصوصی ترین مسایل دختران بیابند و حتی برخی اعلام وفاداری و اطاعت از او کنند که در نتیجه بر دختران واجب میشود که تمام امور خصوصی شان مانند کوتاه کردن مو، نامزدی، ازدواج، انتخاب رشته دانشگاهی، خصوصیات خانه و… را به خانم بگویند. این اطاعت بی چون و چرا موجب شد تعدادی از دختران جماعت را ترک کنند.
🔺خانم ها از جایگاه مذهبی والایی برخوردارند و با بالا رفتن رتبه آنها در جماعت شأن دینی شان هم بالا می رود و بر ابهت و قداستشان شان در چشم دختران افزوده می شود. خانم ها در هر درجه که هستند رضایت و خشم شان بازتابی از رضایت و خشم الهی است. «رضایت خانم از رضایت الهی و غضب او از غضب الهی است.» خشمی که طالبات را به گریه و استغفار وامی دارد و دنبال راهی برای خشنود کردن خانم از خود میگردند. این واسطه گری معنوی موجب شد دختران به میل خود در برابر خانم ها مانند کرسی اعتراف کلیسا، به گناهان خود اعتراف کنند و در برابر قداست شان سرخم کنند.
🔺برخی دختران جماعت تا حدی وابستگی به خانمهایشان دارند که با یادآوری آنها به گریه و تپش قلب و هیجان می افتند. اساتیدشان این امر را یک پدیدۀ طبیعی می دانند و چنین توجیه میکنند که: هر دختری بنا به طبیعت خود دارای هیجانات عاطفی است که باید تخلیه شود و وابستگی طالبات به خانم هایشان این هیجان عاطفی را تخلیه میکند و این بهتر از وابسته شدن او به پسران جوان در اینجا و آنجا است.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
13.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 شهید سلیمانی، شهید قدس
〽️ حاج قاسم که سید مقاومت اینسان از او و کمک هایش به محوریترین مساله امت، فلسطین سخن میگوید. او براستی شهید قدس بود و تا لحظه آخر آرمان قدس و فلسطین را به کناری واننهاد؛ در سومین سالگرد شهادت شهید قدس، از ارتباط حاج قاسم و فلسطین بخوانیم در :
🟡 «قاسم سلیمانی»؛ ژنرالی با هویتِ فلسطینی و تابعیتِ ایرانی
🟡 جزئیاتی از نقش سردار سلیمانی در مساله فلسطین؛ حاج قاسم درحال توسعه جبهه مقاومت فراتر از فلسطین بود
🟡 نگاه سردار سلیمانی به مسئله فلسطین؛ اولین سوال ما در قیامت درباره فلسطین است!
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 آهنگ نقسم یا قاسم لن نهدا چگونه ساخته شد؟
🔹 ساعت 4 صبح بود که طبق عادت همیشگی مشغول مرور اخبار بودم. یکی دو ساعت بود که شایعه شهادت حاج قاسم در حال انتشار بود ولی من زمانی خبر را باور کردم که شبکه «المیادین» آن را اعلام کرد. همان لحظه با «بحرلاودیسا» که شاعری اهل سوریه است تماس گرفتم و به او گفتم همین حالا شعری برای حاج قاسم میخواهم و او هم گفت: نیم ساعت به من وقت بده.
🔹 ساعت 5 صبح شعر «نقسم یا قاسم لن نهدا» از شاعر سوری آن به دستم رسید. بدون معطلی شروع به آهنگسازی کردم. ساعت 7 صبح با عبدالسلام القحوم، سرپرست گروه سرود انصارالله در یمن تماس گرفتم. اگر می خواستم سرود در لبنان خوانده شود وقت بیشتری نیاز بود چرا که روز جمعه بود و کار برای جمع کردن اعضای گروه سخت بود. اما بچه های یمن خیلی زود جمع می شوند و کارها را با سرعت زیادی انجام می دهند.
🔹 شعر و آهنگ را برای عبدالسلام فرستادم و آنها نیز به سرعت سرود را اجرا و ضبط کردند و قبل از ظهر به من رساندند. در فاصله بین آماده شدن سرود، آهنگ را به علی حرب که ساکن جنوب است دادم تا برایش تصاویری تدوین کند. تا اینکه سرانجام قبل از تاریکی هوا اثر تکمیل و منتشر شد
🔹 الرد القاسم میلیون ها بار دیده شد و با اینکه یک سرود ساده است اما چون در لحظه مورد نیاز آماده شده بود بسیار اثرگذاشت و موفق عمل کرد.
📍 بخشی از یادداشت نگاهی به برخی آثار خوانندگان عرب درباره سردار سلیمانی نوشته علی ناصری
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠 همزمان با تشکیل دولت راستگرا در رژیم صهیونیستی؛ شکاف سکولار- مذهبی به روایت آمار
محسن فائضی
🔸 دین داری در اسرائیل، یکی از موضوعات مهم و مورد توجه در داخل ایران است. موضوعی که همواره با سؤالات و گزارههایی مانند “یهود دین نیست، نژاد است”، “اسرائیلیها سکولارند”، “جنگ در قدس مذهبی است”، “دعوا، نبرد اسلام ویهود است”، “تندروهای مذهبییهودی هم از سیستم سیاسی اسرائیل ناراضی اند” و… بیان شدهاند.
یادداشت پیش رو گزارشی است از مرکز دموکراسی اسرائیل که طی پیمایشی سعی کرده با سؤالاتی به میزان اهمیت و جایگاه دین و دین داری در بین ساکنان سرزمینهای اشغالی پاسخ دهد.
سوالاتی که در این نظرسنجی پرسیده شده است؟
🔴چه کسی یهودی است؟
🔴کسی که دینش غیر یهود است، یهودی بنامیم؟
🔴اعتماد به نهادهای مذهبی و دینی
🔴اعتماد به دادگاه های مذهبی
🔴اعتماد به خاخام اعظم و وزارت خدمات دینی
🔴اعتماد به دادگاه های مذهبی و خانوادگی
🔴اعتماد به شوراهای مذهبی شهرداریها، خاخام های شهرداری ها و کمیته های تدفین مذهبی
🔴حمام مذهبی برای زنان
🔴تدفین مذهبی
🔴شکل دفن شما چگونه باشد؟
🔖 1300 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 7 دقیقه
📌 برای مطالعه متن این یادداشت کلیک کنید:
https://zaya.io/دینداری_در_رژیم_صهیونیستی
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕌 مجموعه #دیانت ؛ تحولات دینداری در جوامع مسلمان
🔟 جشنهای فارغالتحصیلی عراق؛ از پوشیدن لباسهای شرمآور تا فرو رفتن در قالبِ خونآشامها!
🔸 این روزها در بصره جام کشورهای عربی برگزار میشود. در ایران شاید بیشتر مسائلی مانند بکار بردن عنوان مجعول عربی برای خلیج فارس بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. اما حواشی دیگر مانند افتتاحیه و مظاهر غیرهمسو با فرهنگ اسلامی عراقی در آن و اعتراض گروههای دینی کمتر مورد توجه رسانه های فارسی قرار گرفته است.
🔸 مساله ابتذال در عراق به همین جا ختم نمیشود. شاید یکی از پرسر و صدا ترین مظاهر گسترش فرهنگ سطحیگرایی در عراق، جشنهای فارغ التحصیلی دانشجویان برخی دانشگاههای عراق است. یکی از آخرین نمونههای آن رقص مختلط دانشجویان دانشگاه بابل در نجف بود که با واکنش منفی بسیار زیاد روبرو شد.
🔸 اخیرا نیز ویدیویی از دانشگاه کوفه منتشر شده است که دانشجویان به سبک لیونل مسی در جشن قهرمانی آرژانتین در جام جهانی، فارغ التحصیلی خود را جشن میگیرند. در این گزارش به برخی از ابعاد این جشنها پرداخته شده است.
🔖 1300 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 7 دقیقه
📌 برای مطالعه متن این یادداشت کلیک کنید:
https://zaya.io/فارغ_التحصیلی_عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
🕌 مجموعه #دیانت ؛ تحولات دینداری در جوامع مسلمان 🔟 جشنهای فارغالتحصیلی عراق؛ از پوشیدن لباسهای
💠 جشنهای فارغالتحصیلی عراق؛ از پوشیدن لباسهای شرمآور تا فرو رفتن در قالبِ خونآشامها!
✂️ برشهایی از متن
الداعی نیوز
📍 مدتی است که دانشگاههای عراق شاهد مظاهر و پدیدههای اجتماعی بیگانه است. این درحالی است که چنین پدیدههایی پیشتر در دانشگاهها به چشم نمیخوردند. پس از افت سطح علمی دانشگاههای عراق و خروج آن از فهرست دانشگاههای برتر جهانی، در هر مناسبتی که زمان جشن دانشجویان فارغالتحصیل فرا میرسد، تصاویری از جشنهای رقص و پایکوبی همراه با پوشیدن لباسهای شرمآور به چشم میخورد.
📍در جریان جشنهای فارغالتحصیلی در دانشگاههای عراق بعضا حتی شمشیر، نیزه و خون نیز به چشم میخورد و شرکت کنندگان گاها خود را به شکل افراد خون آشام و تروریستهای انتحاری درمیآورند. زنان نیز با آرایش غلیظ در این جشنها مشارکت میکنند.
📍به نظر میرسد این ویژگی مرحله کنونی در جامعه عراق است و دانشجویان در سایه فقدان آگاهی و نداشتن انگیزههای دینی و اخلاقی، دست به چنین کارهایی میزنند. در این میان، معنا و مفهوم ماهیت دانشگاه نیز به فراموشی سپرده شده است.
📍 «علاء الادریسی» یکی از اساتید دانشگاه عنوان میکند: «باید دانست که دانشگاهها بخشی از جامعه هستند. ازهمینروی، پدیده رقص دیگر پدیدهای نیست که تنها منحصر در دانشگاهها باشد، زیرا رفتارهایی که در دانشگاه به وقوع میپیوندد، انعکاسی طبیعی از فرهنگ حاکم بر جامعه هستند.»
📌 برای مطالعه متن این یادداشت کلیک کنید:
https://zaya.io/فارغ_التحصیلی_عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 دنیای زنانهی لبریز از خشم؛ در واگن زنان متروی قاهره چه میگذرد؟
زیزی شوشه- رصیف
✂️ برشهایی از متن
🔸 خانمی پنجاهوچند ساله با لباسی خاکستری و ظاهر کلاسیکِ کارمندی نشسته است. کنار او، دختری ۳۰ ساله کیفش را بغل گرفته و به آینهی روبهرویش خیره است. آنطرفتر، زنی با عبای مشکی در حال صحبت با زنی است که موجب رنجش دختر دانشجویی شده که کنارش نشسته و جزوههای درسی در دست دارد.
🔸 ما در واگن زنان متروی قاهره هستیم. اینجا دو واگن هست؛ یکی در همهی ساعتهای فعالیت مترو ویژهی زنان است، یعنی از شش صبح تا یک بامداد، و دیگری، همانطور که رویش نوشته شده، فقط تا نه شب.
🔸 اینجا یک جهان موازی جهان بیرون است که زنان طبقهی متوسط در آن جمع میشوند، گاهی هم زنان و دختران طبقهی مرفه که معمولاً نگاهها را به خود جلب میکنند. زنان مصری این واگن را فضای خصوصی خود میدانند و در تلاشند که آن را از «تجاوز مردان» مصون بدارند.
🔸 عصرها، موج همهمهی جمعیت ناگهان فروکش میکند و زنان دستفروش فرصت مییابند تا با کیفهای حاوی انواع کالاهای مورد نیاز زنان از قبیل شال، لباس زیر، لوازم آرایشی و انواع وسایل تزئینی، سوار واگن شوند. آنها همهی کالاهای خود را بارها عرضه میکنند، اما زنان اندکی ازشان چیزی میخرند، زیرا در کیفیت کالاهای یک زن دستفروش که همیشه در حال فرار از دست پلیس متروست، تردید وجود دارد.
📌 برای مطالعه متن این یادداشت کلیک کنید:
https://zaya.io/مترو_قاهره
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #تماشا
9️⃣1️⃣ موساد در استانبول
📍 چند روز پیش هاآرتص مدعی شد پس از آشتی ترکیه و اسرائیل و تعیین سفیران دو کشور، ترکیه محدودیت هایی را بر حماس در خاک خود اعمال می کند. طبق این ادعا، سرویس اطلاعاتی ترکیه محدودیتهایی را برای دفتر حماس در ترکیه به ریاست «صالح العاروری» و دو عضو دیگر از این جنبش که در معامله «وفاء الاحرار» آزاد شده بودند آغاز کرد.
📍 خبری که حازم قاسم سخنگوی حماس ضمن رد آن، تاکید کرد که حماس روابط خوبی با ترکیه دارد و به دنبال توسعه و گسترش آن و توسعه روابط خود با همه کشورهای عربی و اسلامی در خدمت به قضیه و ملت فلسطین است.
📍 این خبر بار دیگر، مساله تبعات عادی سازی روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی بر زندگی فلسطینی ها در ترکیه را برجسته کرد.
📍 شبکه الجزیره چند ماه پیش برنامه ای در مورد فعالیتهای موساد در استانبول منتشر کرده بود. مستند تحت عنوان «ما خفی اعظم»، (آنچه پنهان است بزرگتراست)، اعلام کرد سازمان موساد رژیم صهیونیستی از طریق عملیات جذب افراد و نیروها در ترکیه به دنبال جاسوسی از رهبران مقاومت فلسطین ساکن استانبول بود.
◀️ این مستند توسط مجموعه شعوبا ترجمه و زیرنویس شده است. این مستند را در آپارات شعوبا ببینید:
https://www.aparat.com/v/M7erO
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba