🎯اخوان سودان و تکرار تجربه ای آزموده
محمدرضا عشوری مقدم
📍تجربه تاریخی اخوان سودان در قبال «کودتا» نسبت به دیگر اخوانها موضعی متمایز است. شیخ حسن ترابی سه دهه قبل در ماجرای کودتای عمر البشیر علیه دولت صادق المهدی، سهم بسزایی ايفا کرد و خود یک پای کودتا بود. اما آنچنانکه در قاموس اخوان المسملين آمده، آنها نبايد با انقلاب و کودتا میانه خوبی داشته باشند. با این حال، بعد از سالها حتی در ماجرای سرنگونی عمر البشیر هم اخوانیها گرچه سردمدار نبودند اما آنقدر هم متفاوت از قبل عمل نکردند. همان ایام، عادل ابراهیم مرشد اخوان سودان اقدام نظامیان و برکناری البشیر را ستود و در بیانیهای رسمی آن را «گامی با اهمیت» خواند. عمده طیف های اسلامگرا در سودان، از «نوگرایانِ» حسن ترابی تا اخوانیهای سنتی و سلفیها نيز این «کودتا» را تایید کردند.
🖇ادامه این مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://plink.ir/d5yrG
#اخوان_المسلمین
#سودان
#اخوان_المسلمین_سودان
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯گزارش راهبردی: روابط چین و اسرائیل و چشمانداز آن
📌روابط و مناسبات میان چین و اسرائیل طی سالهای گذشته به صورت گسترده توسعه پیدا کرده است؛ به گونهای که اسرائیل در طول این سالها برای گسترش دامنه روابط سیاسی و اقتصادیاش با یکی از کشورهای بزرگ که از قضا در حوزه اقتصادی از رشد سریع و روزافزونی برخوردار است، تلاش زیادی کرده است. این درحالی است که چین نیز برای استفاده از تکنولوژی اسرائیل تلاش میکند. در عین حال، طرف اسرائیلی به هیچ وجه مایل نیست که روابطش با چین به مناسبات استراتژیک و حیاتی آن با ایالات متحده آمریکا آسیب برساند. در واقع، این ماهیت روابط اسرائیل و آمریکا است که خطوط قرمز مناسبات تلآویو با پکن را مشخص میکند. در طرف مقابل، چین نیز به برقراری روابطِ فعّال با اسرائیل تمایل دارد اما میخواهد که این روابط در سایه ادامه پیدا کند تا بدینترتیب، چنین روابطی بر مناسباتش با کشورهای عربی و اسلامی تأثیر منفی نگذارد. علت این مسأله هم آن است که کشورهای عربی و اسلامی بازار سودمندی برای تجارت خارجی چین محسوب میشوند. از سوی دیگر، چین مایل است همچنان موضع سنتی خود در حمایت از مسأله فلسطین را حفظ نماید.
🖇ادامه این گزارش را در لینک زیر بخوانید:
https://plink.ir/OAQAE
#اسرائیل
#چین
#روابط_اسرائیل_و_چین
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🌐 دوره آموزشی آشنایی با جریان تصوف در جهان اسلام
🔶 با حضور :
👈دکتر اکبر ثبوت(استاد دانشگاه و محقق در عرفان فلسفه)
👈هادی میرزایی(پژوهشگر عرفان و تصوف اسلامی)
🔹آخرین مهلت ثبتنام: سه شنبه 19 آذرماه
🔹زمان: پنجشنبه 21 آذرماه , ساعت 9:30 الی 15:30
🔻مکان: تهران, خیابان ولیعصر, بالاتر از چهارراه ولیعصر, خیابان رشت, بن بست اول, پلاک 67/2
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯آیا «حزب التحریر» برای برپایی خلافت همچنان روی ارتشها حساب میکند؟
📌در دهه 70 قرن گذشته بود که حزب التحریر تئوری سزارین را مطرح کرد و پس از مدتی با تطبیق دادههای میدانی مشخص شد که مقصود حزب از این تئوری درخواست کمک از کسانی است که توانایی انجام کودتای نظامی را دارند. اما آیا آنها هنوز هم بر تئوری خود پافشاری میکنند؟
🖇ادامه این مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://plink.ir/1IVbS
#حزب_التحریر
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯مروری بر 600سال حاکمیت فرهنگ و زبان فارسی بر هند/مرکز زبان فارسی هند بود نه ایران!
📌هند نه تنها زبان پارسی را پذیرفت بلکه به سرعت تبدیل به مرکزی شد که فرهنگ پارسی را تولید و به دیگر نقاط صادر میکرد. در دوره ۶۰۰ ساله بعدی، هندوستان -و نه ایران- به مرکز اصلی فرهنگ لغت فارسی در جهان تبدیل شد. اولین گلچین بزرگ شعر فارسی نه در آسیای مرکزی و نه در فلاتهای ایران بلکه در جنوب پنجاب گردآوری شد. با جمعیت هفت برابری فارسی زبان در هند نسبت به ایران، تا سال ۱۷۰۰ این سرزمین مرکز اصلی ادبیات و دانش زبان فارسی بود.
🖇ادامه این مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://plink.ir/zBEoY
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯هسته بین الملل مرکز راهبری ورثة الانبیاء برگزار میکند:
📌انصارالله یمن؛ ریشه های فکری و عملکرد سیاسی
با حضور:
سیدمحمدرضا سیداحمد، کارشناس مسائل یمن
📆شنبه 23/ 9/ 98 ساعت 15
قم، میدان سپاه، خیابان شهید اخلاقی، مابین تقاطع گلستان و مفتح، پ 110، ساختمان شهید شرعی
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯 زوایای مخفی فعالیتهای آمریکا در یمن در مستند «آمریکا و القاعده در یمن»/ آمریکا واقعا با القاعده میجنگد؟
📌 سالهاست که روزانه در نقاط مختلف جهان اسلام بر سر افرادی آتش ریخته میشود که آمریکاییها مدعیاند از اعضای القاعده هستند. به اعتراف بسیاری از کارشناسان غربی همین حملات گاه و بیگاه آمریکاییها به خانه و کاشانه مردم است که القاعده و امثال آن را ایجاد و تقویت کرده است. در مستند «آمریکا و القاعده در یمن» با گوشهای از زوایای مخفی جنگ میان آمریکا و القاعده در یمن آشنا میشویم. این مستند توسط پایگاه اینترنتی «شعوبا» ترجمه و زیرنویس شده است.
🖇 این مستند را در لینک زیر مشاهده و دانلود کنید:
https://plink.ir/HsARZ
#القاعده
#سلفیت_جهادی
#القاعده_یمن
#جنگ_القاعده_و_آمریکا
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯مقایسه اسلامگرایی در تونس و الجزایر؛ جنبشی نخبگانی در کنار حرکتی مسلحانه
✂️ برشهایی از متن:
📌 در تاریخ معاصر جهان اسلام، دقیقا در دوره استعمار است که جریان اسلامگرا به طور خاص و متمایز شکل میگیرد و قوام مییابد. تا پیش از این دوران با یک جامعه سنتی مواجهیم که همگی مسلمانند. اما زمانی که این جوامع با مظاهر مدرنیته مواجه شده و مدرنیته را درون خانه خود و نه پشت در (که به خاطر حضور مستقیم و فیزیکی استعمار و نزدیکی به غرب بوده) احساس میکنند، بحران هویت گستردهای این دو جامعه را فرا میگیرد. در این شرایط بحران هویت، جریانهای اسلامگرا برای حفاظت از هویت اسلامی البته با شیوههای متفاوت احساس مسئولیت و وظیفه کرده و وارد میدان میشوند.
📌 در تونس این جریان، شهری و نخبه گرا است که منابع انسانی خود را عمدتا از محیطهای دانشگاهی و آکادمیک میگیرد اما در الجزایر برعکس، عمده جریانهای اسلامگرا از دل قبایل و روستاها و از دل خانقاهها بیرون می آید.
📌 اساسا تصوف در شرق دنیای اسلام با تصوف در غرب دنیای اسلام بسیار متفاوت است. چیزی که در اینجا از تصوف در ذهن ماست بیشتر خرقه، خانقاه و کشکول و بیتوجهی به امور دنیوی است. اگرچه در شرق هم نمونههایی ازفعالیت تصوف را داریم، مثل نقشبندیه در پارهای از دوران حیات خود و یا جریان قادریه در قفقاز که در برابر روسیه قیام کردند، اما قاطبهی تصوف در شرق یک جریان عزلتگرا و حاشیهنشین است. ولی در مغرب تصوف آمیخته با زندگی مردم است. در آنجا صوفیه همان کاری را انجام میدهد که روحانیت در شرق انجام میدهد.
🖇 متن کامل:
http://rizy.ir/W75
#الجزایر
#تونس
#اسلامگرایی_در_تونس
#اسلامگرایی_در_الجزایر
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯بازگشت پدرخوانده دلار و کودتا به سوریه
هادی معصومی زارع
✂️برشهایی از متن:
📍سوریه امروزین از یک جنگ ویرانگر داخلی خارج شده است که حجم خسارت های آن معادل ده تا پانزده برابر تولید ناخالص داخلی این کشور ارزیابی می شود. از این رو دوره جدید را باید دوره سازندگی سوریه عنوان کرد. نظام فعلی سوریه اگرچه با کمک های ایران و روسیه و همپیمانانشان توانست در دوره جنگ دوام بیاورد با این حال معلوم نیست که بدون کمک ایشان دوام و ثبات چنین نظامی و نیز موفقیت آن در خروج از بحران سازندگی در دوره پیش رو تا چه اندازه قابل تحقق باشد.
📍وخامت وضعیت اقتصادی سوریه در ماه ها و هفته های اخیر و سقوط ارزش لیره این کشور، افزایش قیمت کالاهای اساسی ، سخت تر شدن وضعیت معیشتی مردم و فراتر از همه بحران سوخت و انرژی، نگرانی ها را در خصوص احتمال انفجار مجدد مردمی و اعتراضات خیابانی را افزایش داده است.
📍امروزه چنین ذهنیتی در حال غلبه در سطح منطقه است که در پیش گرفتن الگوی مقاومت، نتیجه ای جز تحمیل جنگ و تحریم و در نهایت عقب ماندگی و فلاکت نخواهد داشت. وصول سوریه به چنین مرحله ای پس از سال ها جنگ و تحریم و دست و پا زدن این کشور برای خروج از وضعیت فعلی، می تواند محرک لایه ای در ساختار سیاسی-امنیتی این کشور باشد که منفعت را حتی در برکناری بشار اسد از طریق یک کودتای نظامی ببیند.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/YzY
#سوریه
#امارات
#روابط_سوریه_و_امارات
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯تصویب لایحه بازنگری در قانون تابعیت هندوستان و آینده نامعلوم مهاجران مسلمان
سید روح الله رضوی
✂️برشهایی از متن:
📌نکته تحریک کننده این قانون آنجاست که از میان سه کشور با اکثریت قاطع مسلمان پاکستان، افغانستان و بنگلادش، تنها به آن دسته از مهاجران قبل از سال 2014 حق تابعیت ارائه میشود که مسلمان نباشند! تصویب این قانون در پی لغو خودمختاری و ایالت بودن جامو و کشمیر به عنوان تنها ایالت مسلمان نشین هند، حکم دادگاه عالی بر سر مسجد بابری (که دولت در آن موثر بوده است) و فشار بر مسلمانان ایالت آسام برای بازگشت به بنگلادش خلال ماه های گذشته، برای مسلمانان هندوستان معنا و مفهومی چون خورشید در روز روشن دارد: این کشور جای مسلمانان نیست!
📌از نخستین تاثیرات این قانون فشار بر روی ده ها هزار آواره روهینگیای تبار ساکن در مناطق مختلف کشور هندوستان است که متاسفانه در بدترین شرایط ممکن به سر می برند. فضای اسلام هراسانه حاکم شده بر هند در کنار رویکردهای ناسیونالیستی تند این روزهای هند، اساسا زیست ده ها هزار تن از آوارگان روهینگیایی را در شهرهای مختلف هندوستان با مشکلاتی متعدد همراه کرده بود.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/Bcq9
#مسلمانان_هند
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯نقدی بر مستند «زندگی میان پرچمهای جنگی»؛ داعشهراسی برای طالبانستایی!
علیرضا صالحی
✂️برشهایی از متن:
📌اگر بخواهیم محتوا و پیام اصلی مستند را به طور خلاصه بگوییم این است که: «طالبان افغانستان گروهی در حال جنگ با بیگانگان آمریکایی است. علاوه بر این، حضور و قوت طالبان در کشور فایده دیگری هم داشته است: جلوگیری از نفوذ داعش در منطقه»
📌اگر به حضور جدی داعش در افغانستان معتقد باشیم، پایگاه اصلی آن در شرق است نه در شمال. گروههایی که رویکرد جدی داعش گونه دارند در ارتباط با گروههای پاکستانی «لشکر طیبه» و «تحریک طالبان پاکستان» در شرق افغانستان از جمله ولایت ننگرهار شکل گرفته اند. داعشِ شرق است که حملات خونین به شهرها از جمله کابل و مناطق شیعه نشین را طراحی می کند. آن داعشی که خطرناک است و ترس دارد داعش شرق است.
📌این روایت از افغانستان در راستای روایتهای رایج رسانه های ایرانی از افغانستان است و در ادامه همان مسیر تعریف می شود. روایتی که اذهان عمومی با آن خو گرفته است و پر است از جنگ، خشونت و خونریزی در افغانستان.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/k73d
#افغانستان
#طالبان
#داعش_در_افغانستان
#سلفیت_جهادی
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯تجربهنگاری خیریه بینالمللی انفاق؛ باید از مرزهای مذهبی و سیاسی عبور کرد
📍خیریه انفاق اولین و تنها خیریه ایرانی است که خارج از مرزهای جغرافیایی ایران فعالیت میکند.
فاطمه خطیب، مدیر این خیریه معتقد است یکی از مسائلی که باعث اثرگذاری فعالیتهای این خیریه و اعتماد خیرین با سلیقههای مختلف سیاسی و مذهبی شده، نگاه انسانی خیریه فارغ از هرگونه جناحبندی سیاسی و قومی و مذهبی بوده است.
📌مدیر خیریه بین المللی انفاق در یادداشتی از تجربیات خود در فعالیتهای خیریهای بینالمللی میگوید.
🖇این یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
http://rizy.ir/zsF
#تجربه_نگاری
#خیریه_بین_المللی
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba