ادمین آخوند بهنوش بختیاری قلابی از آب درآمد!
🔹قتل روحانی در محله چیتگر رازگشای یک مرد متقلب شد. بهنوش بختیاری پرده از قتل روحانی در پیج اینستاگرامی اش برداشت و عکسی انتشار داد که مردی با هویت همتی در لباس روحانیت با عمامه سیدی بود و با او سلفی انداخته بود.
🔹معاینه جنازه نشان می داد مقتول با ضربات چاقو به قتل رسیده است و کارآگاهان با ردیابی مشخصات مقتول خیلی زود با یک زن متاهل برخوردند که می توانست کلید اسرار این قتل باشد.
🔹این زن جوان بازداشت شد و خیلی زود اقرار کرد با همدستی شوهرش دست به این قتل زده اند و در حالیکه فرضیه هایی مانند سرقت در انگیزه این زن و شوهر مطرح است آنان رفتارهای نادرست مقتول را انگیزهای در قتل او دانستند.
🔹درحالیکه تجسس ها نشان می داد مقتول یکی از فن پیج های، بهنوش بختیاری بازیگر معروف سینما و تلویزیون ایران است اقدامات اطلاعاتی فاش کرد این فرد به هیچ عنوان روحانی و سید نبوده است و با پوشیدن لباس روحانیت خیلی ها از جمله بهنوش بختیاری را فریب داده است.
اندیشکده آمریکایی:شرایط اقتصادی امروز ایران ناشی از فساد و سوء مدیریت است نه تحریم
اندیشکده آمریکایی گیت استون(فروردین ۹۶):
باپیروزی مجدد حسن روحانی،اقتصاد ایران فلج باقی می ماند
اگرچه تحریم بی تاثیر نبوده و نیست اما بخش بزرگی از مشکلات فعلی کشور حاصل سوء مدیریت است
همان طور که خود آقای روحانی در سال۹۲ گفت:همه ضعف ها و ناکارآمدی ها را نمی توان پای تحریم نوشت
مجموعه کلیپ های معاونت سیاسی سپاه
🎬 قطب نما ۱۹۰ | دغدغه های رهبری در حوزه اقتصاد
📌نگاهی به دغدغه ها و پیگیری های مقام معظم رهبری از آغاز زعامت در دهه ۷۰ تا کنون می تواند چراغ راهی برای مردم و دولت جدید جهت تحقق اقتصاد پویای ملی باشد دغدغه هایی که در قالب اقدامات مختلف پیگیری شده است.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
جهانگیری: حجم ذخایر بانک مرکزی در تاریخ ایران بیسابقه است
🔹دولت آینده بیسابقه ترین مجموع ذخایر ارزی و طلای کشور را خواهد داشت. در دولت تدبیر به این موضوع توجه داشتیم تا همواره ذخایر در کشور افزایش یابد تا در روز مبادا با استفاده از اسکناس و ارز، دارو وارد کشور نماییم و دست کشور در این زمینه خالی نباشد.
@Farsna
حق دفاع ایران در برابر استفاده نظامی از ماهوارهها
🔹پس از ترور شهید فخریزاده، رسانههای صهیونیستی در تبلیغاتی گسترده به استفاده این رژیم از فناوریهای نوین ماهوارهای برای انجام این ترور اذعان کردند.
🔹اطلاعات رسیده به رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی همچنین حاکیست رژیم صهیونیستی در موارد دیگر نیز با اهداف تروریستی از فناوریهای فضایی و ماهوارهای برخلاف دستورالعملهای امنیت فضایی سوءاستفاده کرده است.
🔹درباره خرابکاریهای مربوط به تاسیسات هستهای نیز بهنوعی همین ادعاها مطرح شد، که آنجا نیز نهاد مربوطه یعنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی اقدامی جهت حفاظت از زیرساختهای اتمی ایران انجام نداد.
🔹بدیهی است ایران که هدف این اقدامات تروریستی قرار گرفته، بر اساس حق دفاع مشروع این مجوز را دارد که مقابله به مثل کرده و منشاء این حملات را در زمان و با ابزار اختصاصی خود مورد هدف قرار دهد.
🔹اساسا اگر نهادها و سازمانهای بینالمللی متولی نتوانند از حقوق کشورها و شهروندان جامعه جهانی در مواردی از این دست دفاع کنند طبیعی است که صلح و امنیت جهانی به مخاطره خواهد افتاد. آیا ایران به فناوری انهدام ماهواره های فضایی دست پیدا کرده است ؟!
🔹پس از سخن گفتن رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی در مورد اقدام علیه ماهواره های رژیم صهیونیستی، اکانت توئیتری «کانال سپاه پاسداران» در توئیتی نوشت :
🔸سوء استفاده رژیم صهیونیستی از ماهواره ها و فناوری های فضایی جهت اقدام علیه ملت شریف ایران در حوادث اخیر محرز شده است.
جمهوری اسلامی ایران پاسخ به منشاء خرابکاری ها و ابزار مورد استفاده در این حوادث را حق طبیعی و غیرقابل انکار خود می داند.
کنایه های سنگین سعید جلیلی به روحانی
🔹 سعید جلیلی: شما که میگویید دیوانهای آمده همه چیز را بهم زده، مگر در سال ۹۶ که گفتید به من رأی دهید تا بقیه تحریمها را هم رفع کنم، همان دیوانه سر کار نبود؟
🔹 سوال بعدی این است که مگر برجام برای ۲ سال نوشته شده بود؟ اگر کشور را برای ۲ سال میخواستید اداره کنید، پس درازمدت چه میشود؟
🔹 گفتن این سخن که برجام ۲ سال خوب بود اما بعداً مشکل پیدا کرد، مثل این است که کسی بخواهد ازدواج کند و همه به او بگویند با این فرد که ویژگیهای منفی دارد ازدواج نکن، و بعد که هشدارهای آنان محقق شد، بگوید ۲ سال اول خیلی زندگی خوبی داشتیم،اما بعداً همه چیز خراب شد. باید به او گفت مگر شما برای ۲ سال ازدواج کرده بودید؟
🔹 آقای روحانی بگوید در همان ۲ سالی که ایشان میگوید برجام خوب بوده، کدام بانک مرکزی کشورهای اروپایی با ما کار کرد؟، آقای روحانی توضیح دهند که کل سرمایه گذاری در آن دو سال چقدر بوده است؟
🔹 کل سرمایهگذاری در کشور در سالهای مدنظر آقای روحانی، بسیار کمتر از سالهای ۹۰ تا ۹۲ بوده که اوج تحریمها را تجربه کردهایم.
🔹 ایام انتخابات گفتم چون مسئول وضع موجود، آقای روحانی است، ایشان بیاید تا بحث کنیم تا جواب خیلی از موضوعات روشن شود
چرایی تعامل ایران با طالبان
#تحلیل_کوتاه
🔹 در روزهای اخیر و همزمان با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و به دنبال آن حملات سراسری و گسترده نیروهای طالبان به بخشهای مختلف کشور که منجر به اشغال دستکم ۸۰ درصد از مساحت افغانستان شده، نگرانیهای بسیاری در بین افکارعمومی و نخبگان در ارتباط با آینده تحولات این کشور و نسبت آن با منافع ایران ایجاد شده است.
🔹 نقطهعطف این نگرانیها برای اذهان مخاطب ایرانی هم تصرف کامل مرز «اسلام قلعه» توسط نیروهای طالبان بود. با تسلط طالبان بر این منطقه عملاً طالبان در همسایگی ایران قرار گرفت. وقوع این رخداد، در کنار رفتوآمدهای متعدد هیئتهای طالبان به تهران، ابهاماتی را در رابطه با دلایل و چرایی تعامل و همراهی جمهوریاسلامی با طالبان ایجاد نموده که نیازمند پاسخگویی است.
🔸 در بیان تحلیل دلایل تعامل ایران با طالبان، مهمترین و جدیترین دلیل را میتوان رویکرد ایران بر اساس دیدگاه هزینه و فایده دانست تا به موجب آن بتواند بیشترین منافع برای کشور حاصل شود. بر اساس این دیدگاه، ایران به صورت منطقی باید با طالبان به عنوان یک واقعیت موجود در مرزهای شرقی خود تعامل کند تا بتواند ضمن حفظ امنیت مرزهای طولانی خود با افغانستان، بیشترین منافع را در این کشور کسب نماید. در این راستا منافع دیگری از جمله تامین امنیت و تحقق منافع شیعیان و قوم هزاره نیز از اولویتهای سیاست ایران در افغانستان است که میتوان از طریق تعامل با طالبان به کسب آن پرداخت.
🔸 موضوع دیگری که از دلایل تعامل ایران با طالبان است و از نقاط مشترک بین ایران و این گروه محسوب میشود، رویکرد ضدآمریکایی طالبان است. ظاهراً بخشهایی در جمهوریاسلامی مدتهاست، بر سر این زمینه مشترک با طالبان همکاری داشتهاند که نتیجه آن خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان است. این ویژگی و تعامل میتواند به عنوان یک ظرفیت در منطقه مورد استفاده ایران قرار گیرد.
✅ نکته مهم پایانی اینکه ضروری است جمهوریاسلامی در تعامل با طالبان، همانند هر طرف دیگری نهایت هوشمندی و احتیاط را به خرج دهد و ضمن اکتفا ننمودن به وعدهها برای مواردی که ذکر شد تضمینهای محکم اخذ نماید.
⁉️آیا سیستم آمریکا در اختیار این براندازقرار دارد؟!
🔻دادستان آمریکا در نیویورک در ادعایی واهی مدعی شد: چهار ایرانی قصد داشتند مسیح علینژاد را به زور دستگیر و او را از طریق ونزوئلا به ایران منتقل کنند؛ پلیس فدرال آمریکا نیز مدعی شده، این نقشه را کشف و از پیش علینژاد را در جریان گذاشته و از او حمایت کردهاست!
🔻حمایت و محافظت همهجانبه و سیستماتیک نهادهای امنیتی و قضایی آمریکا از یک عنصر برانداز در خاک این کشور که پیش از این در ماجرای حمایت و پشتیبانی حداکثری سیستم امنیتی فرانسه از نیما زم تکرار شدهبود، نشاندهنده سرمایهگذاری سنگین، همهجانبه و آشکار غربیها برای براندازی در ایران با استفاده از مهرههایی چون علینژاد و نیما زم است.
🔻دستگاه های جاسوسی و امنیتی غرب حاضرند علاوه بر تشکیل تیمهای حفاظت چندلایه و تهیه چندخانه امن! کل سیستم حاکمیتی و اعتبار خود را در نقش بادیگارد این نفرات هزینه کنند.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
یادداشت| گل بهکدام دروازه؟!
🔹حسین شریعتمداری در کیهان نوشت: دیروز آقای روحانی در جلسه هیئت دولت بار دیگر و درپی صدها بار قبلی، به افتخاری که دولت ایشان در توافق هستهای آفریده است اشاره کرد و به گلایه گفت: « وقتی تیم ملی ما در مذاکرات پیروز میشود و سه تا گل میزند، چرا سختمان است کف بزنیم.
🔹کاش جناب رئیسجمهور به جای تعریف و تمجید همیشگی از برجام، فقط در چند کلمه برای مردم توضیح میدادند که توافق هستهای مورد تمجید ایشان غیر از « فاجعه» اقتصادی و سیاسی و برباد دادن امکانات و ظرفیتهای ۸ ساله کشور، چه نتیجه دیگری داشته است؟!
🔹کاش توضیح میدادند آن سه گُل که از آن یاد میکنند به کدام دروازه وارد شده است؟! آیا این درخواست از جناب ایشان، انتظار زیادی است؟! و آیا مردم حق ندارند بیرون از شعارهای کلی و بیسند، از فرجام برجام با خبر شوند؟!
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سالار عقیلی هم شایعه مهاجرتش را تکذیب کرد
@Farsna
قطب نما
✅موضوع: دغدغه های رهبری در حوزه اقتصاد
🍃🌻🍃
🌀 نگاهی به دغدغه ها و پیگیری های مقام معظم رهبری از آغاز زعامت در دهه 70 تا کنون می تواند چراغ راهی برای مردم و دولت جدید جهت تحقق اقتصاد پویای ملی باشد دغدغه هایی که در قالب اقدامات مختلف پیگیری شده است.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گسترش فساد شبکه نمایش خانگی با کوتاهی صداوسیما و ارشاد
🔹ماجرای محتوای سریالهای شبکه نمایش خانگی و نظارتی که بر آن وجود ندارد پایانی ندارد. هربار که سریال تازهای منتشر میشود، باید منتظر موج جدیدی از اعتراضات باشیم. اعتراضات درستی که از سوی مخاطبان این آثار است.
🔹همه این اتفاقات در حالی می افتد که از طرف دیگر ظاهرا دعوای ساترا و وزارت ارشاد در خصوص شبکه نمایش خانگی تمامی ندارد!
🔹این نابهنجاریها و محتواهای نامناسب کار را به جایی رساند که برای مدتی صدور مجوز تولید سریال زخم کاری از طرف ارشاد لغو شد.
🔹حالا که بناست صفر تا صد کار تولید و پخش برنامهها در شبکه نمایش خانگی بر عهده ساترا باشد، از این به بعد باید دید که آیا زمان ترویج و اشاعه فساد به شکلهای گوناگون به پایان رسیده یا ساترا مغلوب پلتفرمها میشود و آنها همچنان فضای شبکه نمایش خانگی را به نفع خود جلو میبرند؟
🔹نکته قابل توجهی که در این باره مورد توجه قرار نمیگیرد، موضوع ردهبندی سنی است. چیزی که در کشورهای غربی هم مورد استفاده قرار میگیرد و مدتی است که در ایران نیز باب شده ولی هیچ سنخیتی با جامعه دینی و فرهنگ ما ندارد.
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اژهای: باید در دادگستریها، یک نفر صرفاً مامور رسیدگی به دلیلِ انجام نشدن کار افرادی شود که علیرغم چندین بار مراجعه، به نتیجه مشخصی نرسیدهاند
@Farsna
قمه کشی دخترانه، اصفهان و سکولاریسم
🔹پس از انتشار تصاویر قمه کشی دخترانه در اصفهان، نظرات مختلفی درباره این موضوع در فضای مجازی و... ابراز شد و مسئله قمه کشی دخترانه از زوایای مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
🔹اما نکته عجیب و دردناک آن که کمتر کسی درباره کشف حجاب دسته جمعی و بی حیایی موجود در این تصاویر، حرفی به میان آورد و عموم نگرانی ها درباره علل گرایش دختران به اوباش گری و قمه کشی بود!
▪️این که در این مورد (و موارد مشابه) کسی بابت لگد مال شدن حکم الهی (حجاب) و بی حیایی گسترده مشهود در فیلم ابراز نگرانی نکرده و معترض نشده، حکایت از این واقعیت تلخ دارد که در تنها نظام دینی جهان، بی حجابی و بی حیایی به امری عادی تبدیل شده تا آنجا که حتی چهره ها و تریبونهای حزب الهی هم به جای پرداختن به مفسده اصلی موجود در تصاویر ( بی حجابی و بی حیایی) به تجزیه و تحلیل اختلالات رفتاری دختران موجود در آن حادثه پرداخته و اظهار نظر و نگرانی کردند و این به معنای حاکم شدن نگرش «سکولار» بر جامعه ایران است.
جامعه ای که به تعبیر «حضرت امام» برای تحقق احکام الهی قیام کرده و دهها هزار از بهترین فرزندان خود را قربانی نموده است.
🔹در این میان محل وقوع این ماجرا هم جای تامل دارد. «اصفهان» شهری است که حضرت امام درباره آن فرموده اند : کجای دنیا را سراغ دارید که مانند اصفهان در یک روز ٣٠٠ شهید در آن تشییع شود و مردم آن از حضور در صحنه دفاع از اسلام خسته نشوند و باز هم فرزندان خود را برای حفظ اسلام به جبهه گسیل کنند.
چرا شهری که در آزمون دفاع از اسلام و نوامیس مسلمین در ٨ سال دفاع مقدس نمونه و کم نظیر بوده، باید شاهد عادی شدن بیحجابی و بی حیایی باشد؟
آیا ارواح مطهر شهدای آرمیده در«تخت پولاد» از این میزان بی اعتنایی به احکام خدا در شهرشان در عذاب نیستند؟ مگر نه این که آنها رفتند تا اسلام بماند و احکام آن اجرا شود؟
🔹 مورد تاسف بار دیگر غیبت و بی اعتنایی «ناجا» در برابر چنین صحنه هایی است. بدون تردید اگر در این مورد قمه کشی رخ نداده بود نیروی انتظامی هیچ واکنشی به این صحنه ها نشان نمی داد چرا که مدتهاست ناجا در برابر کشف حجاب در ملأ عام و بی حیایی علنی، «تماشاچی و ناظر بی طرف» است و تمایل و انگیزه ای برای اعمال قانون و انجام وظایف در قبال ارتکاب عمومی جرم بی حجابی ندارد!
✳️ ریاست جدید قوه قضائیه و فرمانده محترم ناجا هردو اصفهانی اند و انشالله که درباره عادی شدن بی حجابی و بی حیایی در شهر شهیدان ( اصفهان) پاسخگوی حسین خرازی، احمد کاظمی، محمد رضا تورجی زاده و.. خواهند بود!
❇️ به صراحت می دانیم که مقابله با بی حجابی و بی عفتی تنها از طریق انتظامی و قضایی ممکن نیست اما به یقین جدیت ناجا و عدلیه، مانع گسترش این موج مخرب و خانمان سوز در کشور امام زمان خواهد شد و از نفوذ بیشتر «سکولاریسم» به قلب و روح جامعه خواهد کاست.
بار بر زمین مانده ۳۰ سال مدیریت لیبرال و ۸ سال دولت مختل / سپاه و بسیج در حال آبرسانی موقت و دائم
🔹مشکل آب در خوزستان سه دسته است. آب آشامیدنی، آب شغل برای احشام و نهایتا آب محیط زیست مخصوصا مشکل تالاب هورالعظیم که در هر سه مورد، بسیج و سپاه در حال برداشتن بار دولت مختل از دوش مردم هستند.
🔹در ماجرای آب شرب بیشترین مشکل مربوط به شهرهای سوسنگرد، هویزه، حمیدیه، شادگان، دهدز و رامشیر است که آب رسانی سیار به روستاهای این مناطق با ده ها تانکر توسط سپاه در حال انجام است.
🔹در همین رابطه به اقدامات موقت مثل آبرسانی سیار بسنده نشده و سپاه از امروز فاز اول آبرسانی پایدار به روستاهای هویزه را با احداث ۹ کیلومتر خط لوله آغاز کرد. فاز دوم احداث خط لوله آب به حمیدیه نیز از دیروز آغاز شده است.
🔹همچنین برای تامین آب مربوط به شغل (دامداری و گاومیشداری و...) در برخی از مناطق خوزستان، سپاه از هفته گذشته آبرسانی به احشام روستاییان را آغاز کرده است.
🔹گرچه برای تامین آب شغل مناطق روستایی خوزستان پیگیری های سپاه به رهاسازی آب سد کرخه تا ۱۵۰ متر مکعب بر ثانیه منجر شد و بر اساس گزارش های رسیده هم اکنون آب به مناطق پایین دست رسیده است.
🔹آبرسانی سیار به مردم، اجرای خط لوله انتقال آب به مناطق روستایی برای رفع پایدار مشکل، آبرسانی به احشام و... تا رفع کامل مشکلات که نیازمند استقرار دولت ضدفساد و کارآمد است، ادامه خوهد داشت.
✅سناریوی چند وجهی ربایش علینژاد
🔹طی چند روز گذشته دشمنان ملت ایران با محوریت ایالات متحده آمریکا بازی جدید و البته نخنمایی را با عنوان ربایش یک عنصر ضدانقلاب برای اعمال فشار بیشتر به جمهوری اسلامی آغاز کردهاند.
🔹فضاسازی صورت گرفته را میتوان در ادامه نقشه راه تیم بایدن علیه ایران و پیگیری فاز جدید فشار حداکثری ارزیابی کرد. در چارچوب این راهبرد واشنگتن تلاش میکند مقاومت ایران را برای احقاق حقوق قانونی خود کاهش دهد.
🔻موضوع اخیر را میتوان در چارچوب یک سناریوی چند وجهی تحلیل کرد:
🔸اول؛ با توجه به مقاومت ایران در برابر زیادهخواهی آمریکا در مذاکرات برجامی، واشینگتن در تلاش است با وارد کردن اتهامات حقوق بشری مثل ربایش یک به اصطلاح روزنامهنگار، فاز جدید فشارها را با هدف ایجاد اجماع علیه ایران حول موضوعات حقوق بشری آغاز کند.
🔸دوم؛ حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری پروژه تحریم انتخابات را شکست داد و موجب شد برنامه آنها که از «نه به جمهوری اسلامی» به «نه به انتخابات» و سپس «نه به رئیسی» رسیده بود با بن بست روبرو شود.
🔸سوم؛ غرب و عوامل رسانهایش برای ایجاد پرونده حقوق بشری برای رئیس جمهور منتخب به منظور بیاثر کردن مشارکت و رأی مردم تلاش میکنند.
🔸چهارم؛ ایستادگی ایران در برابر زیادهخواهی آمریکا و غرب در مذاکرات برجام که منجر به ناامیدی آمریکا و غرب از امکان به اصطلاح مهار نرم ایران در این مذاکرات شد، وجه چهارم این سناریو را تشکیل میدهد.
🔹دولت بایدن در ادامه سیاست فشار حداکثری میکوشد به زعم خود برجام هستهای را بدون دادن هیچگونه امتیازی به ایران به برجامهای موشکی و منطقهای تعمیم دهد لذا با تاکتیکهای جدید میخواهد از سد مقاومت فعال ایران عبور کند.
🔹با این حال؛ اگر واقعا حرف آمریکا در مورد قصد ایران برای ربودن عنصر بیارزشی چون علینژاد درست است و به گفته خود او از پنج، شش ماه قبل این موضوع را به او گفتهاند، چرا این موضوع الان و در شرایط آغاز به کار دولت جدید مطرح میشود؟
🔹این نکته را هم باید به موضوع اضافه کرد که فردی چون علینژاد اساسا هیچیک از فاکتورهای موثر برای اتخاذ چنین تصمیمی از سوی ایران را نداشته و شبیهسازی این داستان تخیلی با عملیات دستگیری عناصری چون روحالله زم، جمشید شارمهد یا حبیب فرجالله چعب محلی از اعراب ندارد.
🔹جالب اینجاست که صحنهگردان این نمایش تخیلی ـ هالیوودی شبکهای است که با پول بنسلمان، قاتل خاشقجی اداره میشود.
🔹این رخداد یکی از دلایل محکمی است که استدلال منتقدین مذاکره از موضع ضعف با غرب را کاملا توجیه میکند و نشان میدهد که قصد آمریکا و شرکای غربیاش از ورود به مذاکرات، نه تلاش برای رفع دغدغه و نگرانی نسبت به برنامه هستهای ایران که اقدامی در مسیر اعمال دیپلماسی اجبار به منظور افزایش فشارهای همهجانبه با هدف اسقاط جمهوری اسلامی است.
سیاست روسیه در شرق مدیترانه
🔹 شرق مدیترانه، بخشی از محدوده پیرامونی روسیه است که به عنوان حائلی برای جلوگیری از گسترش نفوذ غرب به سمت مسکو، برای کرملین اهمیت مییابد. ترکیه، قبرس و یونان سه کشوری هستند که در این محدوده، هدف نفوذ روسیه در تقابل با غرب قرار میگیرند.
🔸 علاوه بر نزدیکی جغرافیایی، میراث فرهنگی مشترک و اهداف این کشورها برای توازن در سیاست خارجی میان شرق و غرب نیز به محملی برای گسترش نفوذ روسیه بدل شده است. نیاز به مسکو در حوزه انرژی و درآمد حاصل از گردشگران روسی نیز دو مؤلفه اقتصادی مهم در این زمینه هستند.
🔸 به همین دلیل روسیه با حمایت از برخی نخبگان، جایگاه خود در ساختار سیاسی این دولتها را تقویت میکند تا این دولتها مواضعی خلاف مطلوبیتهای آمریکا و اتحادیه اروپا در خصوص گسترش ناتو به شرق، صدور دموکراسی و اِعمال تحریمها علیه مسکو، اتخاذ کنند.
🔸 روسیه با وجود رقابت با ترکیه در سوریه و لیبی، توانسته اختلافات خود با آنکارا را به گونهای مدیریت کند که در بحران قرهباغ از تنش کاسته شده و همچنین سامانه S400 را به این کشور بفروشد. گرچه این تعامل بیشتر به شخصیت رهبران دو کشور وابسته است.
🔸 از قضا همین روابط نسبتاً مساعد با ترکیه، سبب شده است نفوذ مسکو در آتن کاهش یابد. نکته دیگر اینکه یونان به دلیل نیازمندیهای مالی به اتحادیه اروپا برای عبور از بحرانهای اقتصادیاش، کمتر میتواند به روسیه تکیه کند. در عین حال نیاز به گاز روسیه، پیوندهایی هر چند اندک را نگه داشته است.
🔸 قبرس نیز مانند یونان، نگرانیهایی بابت نزدیکی روسیه و ترکیه دارد. در عین حال قبرس برای توسعه برنامههای اقتصادی در مناطق ساحلی به جریانهای مالی روسیه نگاه مثبتی دارد و همچنین پیوندهای فرهنگی میان دو جامعه وجود دارد.
✅ به طور خلاصه، تواناییهای روسیه در شرق دریای مدیترانه عمدتاً مبتنی بر دیپلماسی نمادین، انرژی و وعدههای مالی به نخبگان سیاسی است.
واقعبینانه در مورد این روزهای #افغانستان!
🔹در باب مسئله افغانستان؛ ما باید شناخت دقیق و کاملی از افغانستان داشته باشیم. بدون شناخت صحیح نمیتوان تحلیل صحیح داشت. تحلیل تحت تاثیر احساسات یا اطلاعات ناقص نتیجه درستی ندارد.
🔸یک طرف حکومت دو رئیسجمهوری اشرف غنی و عبدالله عبدالله است که هر دو فاسد و سر سپرده آمریکا هستند؛ طرف دیگر هم طالبان است با افکار فقه حنفیه و آغشته با تحجر و تندخو و البته ضدسلطه آمریکا. اقلیت شیعهای هم در افغانستان وجود دارد که خود چندپاره هستند و یکدست نیستند.
🔹جمعیت افغانستان بین ۳۳ تا ۳۸ میلیون نفر است. در انتخابات ریاست جمهوری دوسال پیش فقط ۲.۵ میلیون نفر شرکت کردند که اشرف غنی با ۹۲۳ هزار رای اول و عبدالله عبدالله با قریب ۷۰۰ هزار دوم شد ولی بعلت اختلاف هر دو به عنوان رئیس جمهور انتخاب شدند! هر دو هم وابسته و سرسپرده به آمریکا! مشخص است که عموم مردم افغانستان حکومت فعلی را قبول ندارند!
🔸حالا؛ جنگ در افغانستان حقوباطل محضی ندارد که بگوئیم جبهه شمال حق محض است و جبهه جنوب باطل محض! جنگ افغانستان هم جنگ مذهبی نیست. جنگ شیعه و سنی نیست؛ جنگ شیعه و وهابی نیست. دولت اشرف غنی و عبدالله عبدالله و فرزند احمدشاه مسعود که مقابل طالبان ایستادهاند هم خود اهل سنت هستند. شیعیان نه در حکومت کرزای، نه حکومت غنی و عبدالله جایگاهی آنچنانی و در خور نداشتند و نه با آمدن طالبان هم نابود و منهدم میشوند!
🔻لذا در این مسئله باید اصل و فرع کرد. به نظر اینها اصل است:
۱. پای بیگانه و استعمار -آمریکا- باید از افغانستان قطع شود.
۲. حکومت با اراده عموم یا اکثریت مردم یا عموم جریانات و دستهجات تشکیل شود.
🔹با این نگاه واقعبینانه، بدون احساسات میتوان شرایط افغانستان را تحلیل کرد. دولت وابسته به آمریکا که بر جنایات آمریکا در افغانستان سرپوش میگذارد و ذرهای استقلال عملی و سیاسی ندارد و با کمتر از یک میلیون رای انتخاب شده، لایق حمایت نیست؛ از طرفی عدم حمایت از حکومت وابسته فعلی، به معنای تایید تمام و کامل طالبان نیست.
🔸البته که طالبان هم مانند هر جریان سیاسی، نقاط قوت و ضعفی دارد و با ما در برخی حوزهها خاصه ضدآمریکا بودن اشتراک دارد و همانند داعش خون شیعه و مسیحی و سایر مذاهب را مباح نمیداند مگر با کسانی که با او وارد جنگ میشوند. ما آمریکا را ذاتاً تروریست میدانیم و داعش را ساخته آمریکاییها. طالبان را اما کاملاً رد یا تایید نمیکنیم. نقاط قوت و ضعفی دارد. البته تحجر در بحث فرهنگی و سیاسی هم جزو نقاط منفی جدی طالبان است همانند چپهای متحجر دهه ۶۰ ایران که ۲۰ سال بعد از آن طرف افتادند! امثال گنجی و سازگارا و مخملباف و خاتمی و ... که بعدها از لیبرالها هم لیبرالتر شدند!
🔹جمهوری اسلامی میتواند زمینه گفتگوهای بین افغانی را فراهم کند و جریانات مختلف افغانستان با گفتگو و مذاکره، مسائل خود را حل کنند ولی اینکه ورود نظامی داشته باشد نه دلیلی دارد نه درست و عقلانی است و نه هم نیاز است!
🔸برخی که جنایات صهیونیستها و داعشیها را دیدند اما شعار نه غزه نه لبنان سر میدادند امروز بعلت نابودی حکومت آمریکایی اشرف غنی و عبدالله عبدالله با یک میلیون رای، کاسه داغتر از آش شدهاند! اما این جمهوری اسلامی همان نظامی است که بخاطر حفظ جان شیعه و سنی و بخاطر امنیت سوریه و عراق و مرزهای خودش و بعلت تقویت جبهه مقاومت در برابر آمریکا و اسرائیل، شاخ غول داعش را شکست و از هیچ کسی هم ترسی ندارد! لذا بهترین تصمیم را حالا هم گرفته است.
دلایل و تبعات انصراف حریری از تشکیل دولت در لبنان
🔹سعد حریری پس از گذشت ۹ ماه از پذیرش ماموریت تشکیل کابینه، انصراف خود را از این مأموریت اعلام کرد تا دور جدیدی از ناآرامیها در لبنان رقم بخورد.
🔹بنابر ساختار طایفهای حاکم بر لبنان، تشکیل دولت باید بر این اساس انجام شود، اما حریری این اصول را رعایت نکرد.
🔹منطق سیاسی حکم میکرد که حریری با جریانهای داخلی رایزنی کند اما او بیشتر بدنبال جلب رضایت بازیگران خارجی بود، همین مسئله لبنان را گرفتار امتیازخواهیهای بیرونی کرد و موجب شد طرحهای حزبالله و امل برای حل بحران اقتصادی نادیده گرفته شود.
🔹نکته دیگر در معادلات لبنان پس از انفجار بندر بیروت، تشدید رقابت خارجی برای سلطه بر لبنان است که بدلیل عدم مسئولیتپذیری آمریکا و فرانسه منجر به معلق ماندن وعده حمایتهای مالی و برقراری تحریمهای جدید شد.
🔹رفتار حریری ساختار اقتصادی و بانکی لبنان را عملا فلج کرد و مانع اجرای طرحهای جایگزین مانند تامین سوخت از کشورهای غیر عربی و غربی شد.
واکنش «شرق» به خبرسازیها پیرامون آزادسازی پولهای مسدودشده ایران در کرهجنوبی: هیچ انتقال پولی به ایران در کار نخواهد بود
این روزنامه بزک کننده برجام نوشت:
🔹مشخص نیست چگونه اجازه انتقال یک مبلغ مشخص در خارج از ایران از نقطهای به نقطهای دیگر، معافیت تحریم خوانده میشود؟
🔹خبر مذکور در حالی از امضای وزیر خارجه آمریکا پای معافیت تحریم میگفت که اساسا اجرا و پیگیری تحریمها در اختیار وزارت خارجه نیست؛ مسئله تحریمها در حوزه اختیارات وزارت خزانهداری قرار میگیرد
🔹در فضای شبکههای اجتماعی، برخی خبرنگاران در کنار چهرههای سیاسی حتی متن خبر را نیز ندیدهاند و شاهد واکنشهایی هستیم به پولی که قرار است به دست ایران برسد و اینکه حال، دولت با آن پول چه کار خواهد کرد! درحالیکه حتی متن همین خبر سستبنیان نیز بهصراحت تأکید میکند هیچ انتقال پولی به ایران در کار نخواهد بود.