هدایت شده از صدای انقلاب
323-sedayeenghelab_ir.mp3
8.79M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 323
💠 بررسی بحران اوکراین
🎙 کارشناس برنامه: دکتر مصطفی برزکار کارشناس سیاسی
#اوکراین
#روسیه
#آمریکا
#جنگ_اوکراین
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
هدایت شده از خبرگزاری فارس
6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️تمام کشور من کاظمین کوچک مردی است
▪️که در هر گوشهای از خاک ایران بارگاهی داشت
@Farsna
💢آیا ایران باید از اوکراین در برابر روسیه حمایت کند!؟
🔹جنگ اوکراین و تهاجم روسیه به این کشور را باید یکی از حادترین بحران های بین المللی از دوران پس از جنگ جهانی دوم دانست. بحرانی که نظم امنیتی جهانی و نظام امنیت منطقه ای اروپایی را با اخلال جدی روبرو کرده است.در این میان، پرسش اساسی این است که ایران به عنوان یک بازیگر اثرگذار در منطقه خاورميانه چه باید بکند؟
🔹این پرسشی است که نیاز به بحث مفصل و جدی دارد. اما بدون تردید منافع ایران نه در محکومیت است و نه در حمایت. در واقع، نمی توانیم و نباید هیچکدام از طرفین را محکوم کنیم و نه از هیچکدام حمایت. اینکه عده ای معتقدند باید با محکوم کردن روسیه از اوکراین حمایت کنیم، تا حدی دیدگاهی عجیب و فاقد یک منطق راهبردی ارائه می دهند. فارغ از اینکه از روسیه خوشمان بیاید یا نیاید، در این رابطه باید به دو نکته مهم اشاره کرد:
🔹۱- در حالی که در حدود دو دهه گذشته سخت ترین تحریم های تاریخ از سوی غرب علیه ایران تحمیل شده است، آیا حمایت از اوکراین معنایی غیر از جانبداری از غرب و دشمنی با روسیه خواهد داشت؟ در واقع، چه ضرورت سیاسی یا راهبردی وجود دارد اکنون که ایران تحت سخت ترین دشمنی و محاصره اقتصادی آمریکا و غرب است، دشمنی با روسیه را نیز به جان بخرد؟ به همین کشورهای عربی اطرافمان که متحد آمریکا هستند نگاه کنیم، کدام یک روسیه را محکوم کرده اند؟ آیا ترکیه که عضو ناتو است حاضر شده مسیر کشتی های جنگی روسیه به سوی دریای سیاه را مسدود کند؟
🔹۲- یکی از دلایل تهاجم روسیه به اوکراین مسئله گسترش ناتو به سمت شرق است. روسیه قصد دارد با حمله به اوکراین مانع عضویت اوکراین در ناتو و گسترش آن به شرق شود. بدون تردید اگر اوکراین به ناتو ملحق شود، زمینه برای عضویت همسایگان شمالی ایران به ناتو و از جمله جمهوری آذربایجان و ارمنستان فراهم خواهد شد. بنابراین، بهتر است ناتو در همان اوکراین متوقف شود تا اینکه در سراسر مرزهای شمالی ایران مستقر شود!
🔹آنچه گفته شد، به معنای حمایت از جنگ و حمله نظامی روسیه به اوکراین نیست، بلکه به معنای این است که حمایت ایران از اوکراین در رویارویی با اوکراین و غرب فاقد یک منطق راهبردی است. لذا، راهبرد ما بهتر است مبتنی بر این دو اصل باشد: عدم حمایت و عدم محکومیت
هدایت شده از آشنای دوست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا ایران حمله به اوکراین را محکوم نمیکنه؟
🔶آرام آرام دم نفاق و دورویی غرب بیرون میزند
همین جماعت که همیشه ایران را متهم به سیاسی کاری در حوزه ورزش میکردند و میگفتند چرا ورزشکاران ایرانی با صهیونیستهای اشغالگر بازی نمیکنند حالا معلوم نیست در برابر اقدام کشورهای سوئد، چک و لهستان که میگویند در جام جهانی 2022 قطر با تیم ملی فوتبال روسیه بازی نمیکنند تکلیفشان چیست؟ اگر ورزش سیاسی نیست پس چرا این کشورها ورزش را در سیاست دخالت دادهاند؟ آیا فقط تحریم و فشار برای ما خوب است؟ آیا بخشنامه سیاسی نبودن ورزش به دست این کشورها نرسیده است؟
این کشورها که همیشه ورزشکاران ایرانی را بابت بازی نکردن با صهیونیستهای اشغالگر چند ملیتی تحریم میکردند، چرا در جام جهانی والیبال که قرار بود در مسکو برگزار شود را تحریم کردند؟ اگر ورزش سیاسی نیست دلیل این رفتارها چیست؟ دنیا فقط دنیای سفیدپوستهای چشم رنگی است؟ آنها حق هر کاری را دارند و بقیه جهان باید تماشا کنند؟ هر چند برایم نظر غربگراهای داخلی مهم نیست، اما آن حراملقمهای که نوشت اوکراین حرم ندارد چرا خودش نمیرود و در کنار اوکراینیها علیه روسهای اشغالگر بجنگد؟ آرام آرام دم نفاق و دورویی غرب بیرون میزند.
بودجه بدون نفت یا اقتصاد بدون نفت؟
📝 میثم مهرپور
🔰 در دو دهه اخیر ایران از نفت 7 دلاری تا 140 دلاری را تجربه کرده است. اما اتفاقی که افتاده این است ما نتوانستیم در این سالها وقتی درآمد نفتی کاهش پیدا کرد درآمدهای پایدار جایگزین کنیم.این ناپایداری درآمدی دلیلی است برای اینکه نباید آن را در بودجه دخیل کرد. لذا اصولاً بهجای استفاده از عبارت «اقتصاد بدون نفت» بهتر از عبارت «بودجه بدون نفت» استفاده کنیم.
🔰 دو هدف اصلی بودجه بدون نفت، نخست کاهش نوسانات بودجه به دلیل نوسانات درآمد نفت و دوم قاعدهمند کردن رابطة بودجه و نفت در محدوده عادلانه از منظر توزیع بیننسلی است. راهبرد اصلی جهت نیل به هدف اول و بودجه بدون نفت این است که مقدار مشخص، ثابت، و قابلپیشبینی از درآمدهای نفتی وارد بودجه دولت شود و راهبرد نیل به هدف دوم این است که میزان ثابت ورودی مشخص نفت به بودجه به نحوی تعیین شود در این صورت عایدات حاصل از منابع نفتی به طور مساوی بین نسل فعلی و نسل آتی تقسیم شده و عدالت بیننسلی در استفاده از منابع نفتی اتفاق خواهد افتاد.
🔰 در گام بعدی باید کانونهای تولید ارزشافزوده کشور دچار تحول و اقتصاد ما از فضای خامفروشی در تمام حوزهها و بخشها جدا شود. مثلا درحالیکه در کشورهای توسعهیافته بهازای تولید هر تن محصول کشاورزی یا غذایی حدود 180 دلار ارزشافزوده ایجاد میکنند اما این رقم در کشوری مثل ایران حدود 40 تا 45 دلار است یعنی در هر تن یک اختلاف 140 دلاری برای ارزشافزوده وجود دارد با این حساب اگر ما فقط در صنعت کشاورزی تحولی ایجاد کنیم که از صادرات مواد خام کشاورزی و غذایی جلوگیری شود درآمد اقتصادی افزایش و وابستگی به درآمدهای نفتی کم خواهد شد.
سیاست دوگانه تلگرام در قبال ایران و اوکراین
👤پاول دوروف ،موسس تلگرام خطاب به کاربران تلگرام:
🔹من از کاربران روسیه و اوکراین میخواهم به هرگونه دادهای که در حال حاضر در تلگرام توزیع میشود مشکوک باشند.
🔸ما نمی خواهیم از تلگرام به عنوان ابزاری استفاده شود که درگیری ها را تشدید می کند و نفرت قومی را تحریک می کند.
🔹در صورت تشدید اوضاع، امکان محدود کردن ۷جزئی یا کامل فعالیت کانالهای تلگرام در کشورهای درگیر در طول مدت درگیری را بررسی خواهیم کرد
🔸این در حالیست که تلگرام در اوج تنش های ۱۳۹۸ در ایران با وجود نامه رسمی وزارت ارتباطات و التماس های مکرر وزیر محترم ارتباطات نه تنها حاضر به انجام هیچگونه همکاری جهت کاهش تنش ها انجام نداد بلکه با معرفی کانال جدید آمد نیوز آتش تنش ها را تند تر و مستمرتر کرد
یک تحلیل کم کم دارد رایج می شود و سایه اش بر تحولات اوکراین انداخته است :
آمریکا و اروپا ، روسیه را در اوکراین به دام انداخته اند و هدفشان استهلاک سیاسی و اقتصادی این کشور است .
مستندات این تحلیل چیست ؟ مطلب روشنی ارائه نمی شود و گمانه زنی این است که روسیه برای مدت زیادی درگیر بحران اوکراین خواهد بود و این توان روسیه برای اثر گذاری در مناطق دیگر بخصوص در خاورمیانه از بین می برد .
اما گمانه قوی تری هم وجود دارد و آن این است که روسیه ظرف چند هفته به حضور نظامی خود پایان دهد و با واگذاری اداره اوکراین به نظامیان روس گرا و سپس برگزاری انتخابات برای همیشه دولتی متحد خود را در کی یف سر کار بیاورد .
تکیه تحلیلی که می گوید اوکراین مثل افغانستان باتلاق روسیه می شود این است که امریکا ، ناتو و اروپا زیرک تر از آن هستند که از پوتین رودست بخورند . تحلیلی "ظریف گونه" است که می گفت فشار یک تکمه از سوی آمریکا کافی است تا همه دار و ندار نظامی ایران را از بین ببرد !
همین سال های اخیر مگر امریکا و اروپا و عوامل آن از ایران و روسیه در سوریه رودست نخوردند و همه اقدامات شان خنثی نشد ؟
رئیسی ۲ وزیر را مامور بررسی افزایش قیمتها کرد
🔹رئیسجمهور به وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت دستور داد با توجه به روند کاهشی قیمت ارز، بررسی کارشناسانه از علت افزایش قیمتها انجام دهند.
🔹رئیسجمهور از دستگاههای اجرایی ذیربط خواست برای جلوگیری از دلال بازی و رشد قیمتها بویژه در روزهای پایانی سال اقدامات و تدابیر لازم و فوری را به کار گیرند.