⭕️ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به تهران بازگشت
🔹امیر سرتیپ آشتیانی که برای شرکت در اجلاس وزاری دفاع شانگهای به دعوت وزیر دفاع هند به دهلی سفر کرده بود، به تهران بازگشت.
🔹حضور و سخنرانی در اجلاس وزرای دفاع کشورهای آسیایی از برنامه های اصلی امیر آشتیانی در این سفر بود.
🔹گفتگو و ملاقات با وزرای دفاع بلاروس، هند، تاجیکستان، چین، قزاقستان و قرقیزستان از دیگر برنامه های امیر آشتیانی در سفر به دهلی بود.
🔹معاون امور بین الملل وزارت دفاع، معاون امنیت ستاد کل نیروهای مسلح و تنی از چند مسئولان وزارت دفاع و وزارت امور خارجه، وزیر دفاع را در این سفر همراهی کردند.
@siasiland
سیاست بدون خط خوردگی
📹 رهبر انقلاب هماکنون در دیدار کارگران: اگر مسئولی جرات مقابله با مفسد داخلی را نداشته باشد، جرات م
🎥 رهبر انقلاب هماکنون در دیدار کارگران: جامعه کارگری اعتراض دارد اما با دشمن هم مرزبندی کرده است
✏️ رهبر انقلاب: اعتراضهایی در محیط کارگری وجود داشته، بعضی از این اعتراضات تا جایی که بنده سراغ دارم اعتراضات به جایی بوده: اعتراض تاخیر حقوق، اعتراض واگذاری غلط... این کمک به نظام و دولت و آگاه کردن نظام است. هرجا هم در این چنین موارد دستگاههای مسئول دنبال قضیه رفتند، دیدند حق با اینهاست؛ منتهی در همین قضایا جامعهی کارگری با دشمن مرزبندی کردند؛ نگذاشتند دشمن از این اعتراض سوء استفاده کند. حرکت کارگری این است.
@siasiland
سیاست رفراندومیزه شده!
رفراندوم سازوکاری است که نه در مواقع معمول، بلکه در لحظه های استثنایی، برای تعیین تکلیف مواردی خاص و در راستای رفع بن بست مورد رجوع قرار می گیرد. استفاده مرسوم از رفراندوم تنها در کانتون های سوئیس امری رایج است و در هیچ کشور دیگری نظیر شرایط کشور ما چنین مسأله ای امری متداول نیست. ضمن آنکه سازوکار نظام حکمرانی در کشور ما آمادگی مقابله با موانع و گره گشایی در موضوعات مختلف را دارد.
باید توجه داشت که رفراندومیزه شدن سیاست در ایران بیش از هر چیز معادل پوپولیستی شدن فضای عمومی کشور و دوری از نقطه نظرات کارشناسی و تخصصی خواهد بود. در این فضا موافقان و مخالفان یک رأی با غوغاسالاری و تبلیغات عوام فریبانه درصدد نتیجه گیری از این موضوع برخواهند آمد. بنابراین به جای تمرکز بر موضوع رفراندوم باید در پی چاره اندیشی برای تعمیق گرایش های تخصصی و کارشناسی در سازوکار موجود نظام حکمرانی کشور بود. مردم با مجاری معینی قادر به تأثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم بر امور هستند و باید با توسعه سهم نخبگان در نظام حکمرانی، گره های موجود را نه با فریب و هیاهوی رفراندوم، بلکه با نگاه تخصصی گشود.
✍ دکتر پیروز
@siasiland
🔴انتخابات ترکیه
❇️هرچه به زمان برگزاری انتخابات ترکیه (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲)نزدیک می شود فرایند انتخابات در ترکیه حساس تر می گردد نامزده های اصلی انتخابات ریاست جمهوری ترکیه: رجب طیب اردوغان (رئیس جمهور فعلی) و کمال کیلیچدار اوغلو از سران مخالف اردوغان می باشد
❇️گرچه هنوز با توجه به زمان ۲۰ روزه باقی مانده تابرگزاری انتخابات قابل پیش بینی نیست ولی اعلان نظرسنجیها نشان از پیشی گرفتن اوغلو بعنوان رئیس اپوزیسیون مخالف اردوغان دارد چنانچه اوغلو موفق به کسب آرا شده و پیروز گردد با توجه به نظرات جناح موسوم به اتحاد ملی در ترکیه، تغییرات اساسی در سیاست های ترکیه در سطح داخل منطقهای و بین المللی به وجود خواهد آمد و فصل جدیدی در تاریخ ترکیه آغاز خواهد شد
✍غلامرضایی
@siasiland
💢 نویسندگان آمریکایی در آستانه اعتصاب سراسری
🔹 اتحادیه نویسندگان فیلم و سریالهای تلویزیونی آمریکا اعلام کرد که اگر تا تاریخ اول ماه می، به خاطر تغییرات در سبک نگارش فیلمنامهها، تغییرات اساسی در نحوه پرداخت غرامت نویسندگان در قراردادها صورت نگیرد، به وضعیت اعتصاب در خواهند آمد.
🔹 این اتحادیه آخرین بار در سال 2007 بود که به مدت 100 روز اعتصاب کرده بود.
🔗 لینک منبع (https://edition.cnn.com/2023/04/17/media/writers-strike-vote?fbclid=PAAaZ8WyRGgZEMk7X_Fey2qMvz1rE-ipmRJ6yoLjTLsQLR0J2Bq1cJRRxkHng)
.
🔎خانم ضرغامی
➖➖➖➖➖
@Siasiland
#رصد_رسانه_های_بیگانه
🌍 دیلی تلگراف نوشت: در شرایطی که غرب خود را درگیر مسائل بی اهمیت کرده، چین به سرعت در حال پیشروی است. امریکا این روزها با مسائلی نظیر محاکمه دونالد ترامپ، زنجیره توقف ناپذیر سرقت و جنایت های خشونت آمیز دست به گریبان است و توسط رئیس جمهوری اداره می شود که عمدتاً در حین کار نیمه بیدار است. اما در همین زمان حزب کمونیست چین در عرصه های گوناگون به اقدامات موفقیت آمیزی مبادرت می ورزد. میانجی گری میان دو بلوک متخاصم در غرب آسیا به رهبری ایران و عربستان، تمایل برای میانجی گری در بحران اوکراین و همچنین بهره برداری از قدرت مالی رو به رشد، وضعیت مناسبی را برای چینی ها ایجاد کرده است. آنها حتی گام های بلندی به سمت پایان دادن به هژمونی دلار در مناسبات مالی بین المللی برداشته اند تا وابستگی جهانی به امریکا را به طرز قابل ملاحظه ای کاهش دهند. در این شرایط در حالی که ما حواس خود را با مسائلی مضحک پرت می کنیم، چین به آسانی آینده خود را می سازد و در حوزه های گوناگون (از جمله فناوری) مشغول پیشروی است.
✍ مترجم: مجید پیروز
@siasiland
رئیسی: حضور آمریکاییها مخل امنیت منطقه است
رئیسجمهور در نشست خبری با هتمای عراقی:
🔹ارتباط ما با عراق با نگاه به منافع مشترک است اما آمریکاییها به منافع خود میاندیشند نه منافع کشورهای منطقه.
🔹همکاریهای خوب با عراق به همکاریهای بینالمللی خواهد انجامید. این تفاهم و همکاری ها ادامه خواهد یافت.
🔹تفاهم امنیتی بین دو کشور برقرار شده و امنیت عراق و مرزها برای ما بسیار مهم است.
@siasiland
رئیسجمهور عراق: روابط ایران و عراق استوار است
«عبداللطیف رشید» در نشست خبری با رئیسی:
🔹روابط ایران و عراق تنها محدود به نهادهای دولتی دو کشور نیست. ایران و عراق تاریخ، جغرافیا و اقوام مشترکی دارند.
🔹مثل روز روشن است که روابط بین ایران و عراق استوار و غیرقابل تغییر است.
🔹ملت عراق وفادار است و هیچگاه کمکهای ایران به مردم عراق در زمان جنایات رژیم دیکتاتوری صدام را فراموش نخواهد کرد.
@siasiland
کارشناس اسرائیلی: قدرت قاآنی در حال افزایش است
کارشناس مسائل امنیتی رژیم صهیونیستی:
🔹به وضوح فرایند واحدی در تمامی جبههها علیه رژیم صهیونیستی احساس میشود. دشمنان اسرائیل بر این باورند که زمان نبرد با اسرائیل و یا محک زدن این رژیم فرارسیده است. بیشتر این گروهها متحد ایران هستند.
🔹سفرهای منطقهای فرمانده نیروی قدس به منطقه نگران کننده است.
🔹جانشین سردار سلیمانی درگیر امور سوریه، لبنان، عراق، خلیج فارس و دریای سرخ است. قدرت او درحال افزایش است و با تقویت بنیه مالی اش، در حال برقراری ارتباط میان جبهه های مختلف است.
@siasiland
سیاست بدون خط خوردگی
🔹تحلیل گفتمان سخنان رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوی و جمع دانشجویان از منظر شاخص «تحول» و «اعتماد»
♦️ ابَر گفتمان تبعیت
قسمت سوم
🔰 تحول یعنی دگرگونی، نه سرنگونی!
رهبر انقلاب در ادامه سخنان نوروزی خود بیان داشتند که «تحول» یک ضرورت است. ایشان برای تعریف تحول، ابتدا معنای سلبی (کاهنده و متضاد) آن را بیان میکنند، دقیقاً همان تعریفی که دشمنان از واژه «تحول» دارند: «سرنگونی»
«اوّلین مطلبی که باید عرض بکنم در این باب، تبیین مراد ما از تحوّل است. تحوّل یعنی چه؟ تحوّل یعنی دگرگونی. میخواهیم چه چیزی دگرگون بشود و تغییر پیدا کند؟ مهمترین مسئله این است. دشمنان نظام اسلامی هم میگویند دگرگونی، آنها هم دنبال دگرگونی هستند، [امّا] دگرگونی موردنظر آنها درست نقطهٔ مقابل آن چیزی است که موردنظر ما است...آنچه دشمن دنبالش است و اسمش را دگرگونی میگذارد، عبارت است از تغییر هویت جمهوری اسلامی...اگر میگویند تغییر، تحوّل، تغییر ساختار، انقلاب و امثال اینها، مقصودشان این است که هویت جمهوری اسلامی تغییر پیدا بکند. هدف آنها حذف همهٔ چیزهایی است که مردم را به یاد انقلاب و به یاد اسلام میاندازد...گر اسم تغییر ساختار میآورند، اسم تحوّل میآورند، مقصودشان این است که اینها را که اتفاقاً اینها همه نقاط قوّت کشور ما است، نقاط قوّت جمهوری اسلامی است، میخواهند حذف کنند»
🔰 ایمانِ با ولایت، شرطِ تحول فزاینده
معنای ایجابی «تحول» در سپهر فکری رهبر انقلاب، در یککلام، چنین است: «تحول، تغییرِ نقاط معیوب و ضعیف در نظام اسلامی و جامعهی ایرانی به نقاط قوت _تحول فزاینده_ که لازمه آن نیز شناسایی ضعفها و برطرف کردن آن باارادهٔ قاطع است»
درواقع تحول آن است که به حیات طیبه منجر شود. لذا «ضد تحول» هم عبارت میشود از «حیات خبیث»، همان حیاتی که منفصل و منسلخ از ذکر و یاد الهی باشد.
کارگفت تحول در بیان ایشان، به معنای «تکان ارادهها» و «تکاندن نقاط ضعفها» است. کارگفتی که با گفتاری زیبا، عمق، نفوذش چند برابر میشود. ماحصل تحول با چنین کارگفتی، امنیتبخشی و آرامش آور است نه هراسافکن و توزیع اضطراب و آنارشی. حتما آرامش و امنیت روانی، مولود خجسته این تحول است.
رهبر انقلاب ضرورت تحول را در عملی شدن یک فکر، در صورت استقبال افکار عمومی از آن میدانند. لذا اگر مجریان تحول، فکر و ایدهای برای تحول داشته باشند، اما افکار عمومی از آن استقبال نکند، تحول نیز بی کارکرد خواهد بود.
ایشان مجریان تحول را جوانان، صاحبان فکر، دانشجویان و...معرفی میکنند.
حال، چگونگی همراهی مجریان، با این تحول، جز با شناخت برنامه الهی برای تحول، میسور نیست. برنامه الهی برای تحول، عبارت است از «ایمان به همراه عمل و تبعیت»
گفتنی است اعتقاد به «اسلام منهای عمل» دقیقاً همان تعریفی است که «مرجئه» یا «تصوف» از دین دارند.
امروزه در کتب متداول دانشگاهی، ابعاد سنجش دینداری بر اساس الگوی گلاک و استارک به 5 قسم تقسیم میشود: اعتقادی، مناسکی، پیامدی، رعایت اخلاق، احساسات دینی.
نوع دینداری با ابعاد دینداری تفاوت دارد؛ مثلاً ممکن است عدهای دینِ منهای شریعت (تصوف) را قبول داشته باشند، یا عدهای قائل به دین سیاسی یا عرفانی و.. باشند و یا برخی جنبشها که از دین، آئین خاصی را مدنظر دارند. یا بحث جنبش «نوپدید دینی» که فرقه، اکنکار (Eckankar) مدعیان هستند.
قبل از انقلاب، اگرچه عدهای از مردم در ابعاد عمل به احکام ضعیف بودند، اما معتقد به اسلام و شیعه بودند. حال، حضرت امام، دین را از نوع فردی، به پایگاه اجتماعی تبدیل کرد و دینداری را از خلوت، به جلوت کشاند.
با این اوصاف، وقتی میگوییم «دینداری»، منظور ما هم نوع دینداری است و هم ابعاد آن.
🔸در منظومه فکری رهبری، باید به اصل تبلور دین، یعنی خدا، در جامعه و بازتاب آن پرداخت؛ اینکه تا چه میزان «بینش» و «منش» و «کنش» و «هویت» مردم به سمت خدا و دین خالص، نزدیک شده است.
ازاینجهت است که رهبر انقلاب، در سخنرانی نوروزی خود، از «اسلام انقلابی» و «مردمسالاری اسلامی» سخن میگویند؛ درواقع تعریف ایشان یک پله جلو آمده تا با تجویز «اسلام ناب» جلوی نسخههای منحرف را بگیرند و نسخه بهتر را بگویند. مثلاً ممکن است در واژه «مردمسالاری دینی «عدهای مراد از «دین» را کلی بگیرند و بر مصادیق «صوفی گری» و «مرجئه» تطبیق بدهند! اما رهبر انقلاب با یک تاکتیک نورانی، جلوی ترویج این نسخهها را میگیرند.
🔸فرمانده کل قوا با کلیدواژه «اسلام انقلابی» و «مردمسالاری اسلامی» به میدان تحولخواهی آمدهاند.
تحولخواهی، غیر از «عدالتخواهی» است! درواقع چیزی که در سالهای اخیر از تریبون برخی جامعه شناسان و اساتید دانشگاه و.... تحت عنوان «عدالتخواهی» به گوش میرسد و خواهان «زیر میز زدن» و تغییر وضع موجود هستند، اما شاهدیم هیچ نسخه ایجابی و راهحل عملیاتی در دست ندارند.
🔸 ادامه دارد...
🌍 زمین سوزی فتنه بزرگ آمریکا و اسراییل در افغانستان و آفریقا
✅ طالبان باید فورا با میانجیگری ایران و روسیه و چین دولت فراگیر تشکیل دهد وگرنه در فتنه ای بزرگ هم طالبان نابود میشود و هم افغانستان به سرزمین سوخته تبدیل میشود .اما این فتنه بزرگ چیست و دشمنان چه برنامه ای دارند ؟ روابط اسراییل و ترکمنستان و همزمان جنگ داخلی سودان با هدف مقابله با نفوذ چین رخ داده است .اسراییل داعش را در غرب آسیا کنترل میکرد و حال با نفوذ در ترکمنستان نه تنها به دنبال خدشه در روابط ایران و ترکمنستان می باشد بلکه ماموریت کنترل و گسترش داعش در شرق آسیا برای مقابله و تجزیه چین و روسیه را در دستور کار قرار داده است .آمریکا قصد دارد از طریق سودان جنگ را به سراسر قاره آفریقا گسترش دهد و آفریقا را برای نفوذ اقتصادی چین به زمین سوخته تبدیل کند در افغانستان تا زمانی که امنیت کامل ایجاد نشود چین نخواهد توانست در این کشور سرمایه گذاری کند مثلا سرمایه گذاری در حوزه لیتیوم.
✍ محمدرضا قمری