سیاست بدون خط خوردگی
موضوع: ضرورت انسجام ملی در منطقه خاکستری !
👈 دورنمای تحولات منطقه و شرایط جدید در عرصه بینالمللی با ورود ترامپ به کاخ سفید، بیانگر شکل جدید و پیچیدهای از روندها و معادلات در مناسبات منطقهای و بینالمللی است و به تبع آن کشور ما نیز باید مهیای نقش آفرینیهای متعدد در راستای منافع ملی و امنیت ملی خود باشد.
در حال حاضر که منطقه در شرایط نه جنگ تمام عیار و نه صلح پایدار قرار دارد و اصطلاحاً در شرایط «خاکستری» به سر میبرد، ایران با توجه به منافع مشروع خود و همپیمانی با اضلاع جبهه مقاومت باید در نهایت هوشمندی و هوشیاری با این شرایط مواجه شود. نکته مهم آنکه نظام سلطه طلب خیلی پیشتر از اینها یک جنگ ترکیبی را علیه ملت ایران آغاز کرده و همچنان آن را در دستور کار دارد که یکی از اهداف آن جداسازی افکار و ذهنیت عمومی از حاکمیت است. در چنین حالتی کلیت حاکمیت و اجزای آن میباید با درک حساسیت این امور، همه تلاش خود را برای خدمترسانی به مردم و پرهیز از ملتهبسازی افکار عمومی قرار دهند.
مع الاسف با نگاهی به اخبار روزانه و سخنرانیها، موضعگیریها و مصاحبههایی که از دولتمردان و مسئولان در سایر قوا و نهادها مشاهده میشود موارد نقض آرامش بخشی به جامعه نیز مشاهده میشود. موضوعاتی مانند لایحه دولت برای ادامه به کارگیری یک شخص در معاونت راهبردی ریاست جمهوری، موضوع فیلترینگ، قانون حجاب و موارد دیگر و جنجال رسانه ای پیرامون آنها گویای نقص در توجه کارگزاران به شرایط حساس کنونی است. در حالی که مثلث شوم عبری, غربی و ارتجاع با همراهی پیدا و پنهان ترکیه در موضوع هجمه به سوریه و آتش بس در لبنان و نقض مکرر آن توسط رژیم صهیونیستی شرایط جدیدی را ایجاد کردند و انجام عملیات وعده صادق ۳ نیز اجتناب ناپذیر است و موارد دیگری که در ابتدای این یادداشت مورد اشاره قرار گرفت، همگی ضرورت آرامش بخشی در حوزه داخلی را با تقویت انسجام ملی مضاعف کرده، اما برخی سیاسیون و رسانههای آنها همچنان منافع حزبی و گروهی خود را بر منافع ملی و امنیت ملی ترجیح میدهند که این امر کاملا بر خلاف مصالح کشور و ملت ایران است و باید در روشهای ناصواب خود تجدید نظر کنند.
✍امیر علیزاده
@siasiland
تشکیلات سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا و انتخاب مجدد دونالد ترامپ
#دونالد_ترامپ
#انتخابات_ریاست_جمهوری_آمریکا
#ایالات_متحده_آمریکا
#افول_آمریکا
برای سالها، تشکیلات سیاست خارجی واشنگتن از یک استراتژی دو حزبی و مداخلهگرایانه با هدف حفظ برتری ایالات متحده در خارج دفاع کرده است. هنگامی که ایالات متحده از جنگ سرد به عنوان تنها ابرقدرت جهان بیرون آمد، سیاست خارجی را بر اساس استفاده از نفوذ خود برای ترویج ارزشهای آمریکایی در سراسر جهان اتخاذ کرد. با این حال، از 11 سپتامبر، این رویکرد هزینههای هنگفتی را بر ایالات متحده تحمیل کرده است، بدون اینکه کشور را به طور چشمگیری ایمنتر یا مرفهتر کند. ایالات متحده هزاران جان آمریکایی و 8 تریلیون دلار را برای جنگهایی در خاورمیانه بزرگ قربانی کرد که تا حد زیادی با امنیت و منافع ملی خود ارتباطی نداشت. در همین حال، گسترش تعهدات اتحاد ایالات متحده در اروپا، متحدان ثروتمند خود در ناتو را تشویق کرد تا بیشتر بر حمایت آن تکیه کنند و تنشها با روسیه را تشدید کرد. از آنجایی که ایالات متحده منابع خود را به مناطق دیگر وارد کرد، چین به عنوان یک رقیب جدی اقتصادی و نظامی ظاهر شد. موضع ترامپ با طیف گستردهای از رای دهندگان از جمله میانهروها و مستقلها که به سادگی درک می.کنند که بودجه تریلیون دلاری پنتاگون مانع از آتش گرفتن جهان نشده است، طنین انداز میشود. پس از 20 سال جنگ شکست خورده در افغانستان، عراق، لیبی، و مکانهای بین این دو، رایدهندگان آمریکایی مشتاق هستند تا بر جبهه داخلی تمرکز کنند.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
#نقش هویت ملی در پیشبرد اهداف کشور
از نگاه حضرت آقا جامعه باید احساس هویت ملی، هویت دینی و هویت انسانی بکند. وقتی جوان احساس هویت کرد از انحراف، خیانت و سستی و تنبلی پرهیز خواهد کرد، اما اگر احساس هویت نداشت دیگران میتوانند او را منحرف کرده و به هر سمتی بکشند.
اگر جوانان ما به گونهای تربیت شوند که هویت در آنها به درستی شکل بگیرد دیگر احساسات و غرایز و تبلیغات سوء دشمن آنها را منحرف نخواهد کرد.
برای ایجاد هویت، میتوان رفتارهای زیبا، فداکاریها و حماسههای باشکوه ملت را در قالبهای فرهنگی توصیف کرد و به این شکل پرچم هویت ملت را در زمینههای مختلف ایجاد کرد.
اگر ملتی هویت خودش را گم کرده باشد خیلی راحت در مشت بیگانگان آب میشود و از بین میرود و هرگز نمیتواند قلههای پیشرفت و ترقی را طی نماید.
✍طیبه خسروشاهی
@siadiland
#اسرائیل_بازنده_اصلی_جنگ_با_لبنان
☑️شاید توافق آتش بس به نفع رژیم صهیونیستی باشد اما عملا بازنده اصلی این جنگ اسرائیل بوده است .
رژیم صهیونیستی با هدف تصرف جنوب لبنان و خلع سلاح حزب الله وارد جنگ با لبنان شد و بعد از ۵۸ روز نبرد زمینی نتوانست سد محکم حزب الله را شکست دهد و بعد از مقاومت محکم حزب الله مطمئن شد در عرصه نظامی دستاوردی در جنوب لبنان به دست نخواهد آورد.
به همین خاطر ارتش اشغالگر مجبور به عقب نشینی و توقف درگیری شد.حتی کارشناسان و مقامات رژیم صهیونیستی هم ادعای صریح به شکست این رژیم در مقابل حزب الله کردند و گفتند با این ارتش خسته و شرایط موجود چاره ای جز آتش بس نداشتیم .
✍سجادی
@siasiland
سامان ۱ با موفقیت در مدار قرار گرفت
🔹ساعاتی قبل، بلوک انتقال مداری سامان ۱ بههمراه ۲ محمولۀ جانبی دیگر، یک کیوبست و یک محموله تحقیقاتی توسط ماهوارهبر سیمرغ از پایگاه امام خمینی پرتاب و با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع اوج ۴۱۰ کیلومتر و حضیض ۳۰۰ کیلومتر تزریق شد.
🔹ماهوارهبر سیمرغ، ماهوارهبر سوخت مایع ۲ مرحلهای است که توسط وزارت دفاع طراحی و ساخته شده و در هشتمین پرتاب خود توانست با تزریق موفق چندگانه بلوک انتقال مداری سامان ۱ و ۲ محموله تحقیقاتی دیگر با مجموع وزن حدود ۳۰۰ کیلوگرم، رکورد جدیدی در وزن محمولههای قابل پرتاب کشور رقم بزند.
🔸بلوک انتقال مداری سامان ۱ یک گام عملیاتی برای انتقال ماهواره به مدارهای ارتفاع بالا خواهد بود.
🌐 @siasiland
✅ صالح مسلم از رهبران پ ک ک:
آماده ایم در سوریه با تحریر الشام برای ساخت آینده در کنار هم گفتگو کنیم.
@siasiland
مومنی: احیای دریاچه ارومیه اولویت دولت چهاردهم است
وزیر کشور در بدو ورود به ارومیه:
🔹موضوع احیای دریاچه ارومیه از اولویتهای اصلی دولت چهاردهم و همچنین مدیریت جدید استان آذربایجان غربی است.
🔹آذربایجان غربی پتانسیلهای زیادی دارد که حدود هزار کیلومتر مرز با سه کشور، ظرفیتهای عظیم معدنی، کشاورزی و گردشگری از جمله آنهاست.
🔹امیدواریم با حضور استاندار جدید شاهد تحول اساسی در استان باشیم.
@siasiland
روسیه شروط مذاکرات صلح با اوکراین را اعلام کرد
🔻شروط وزیر خارجه روسیه برای مذاکره با اوکراین
🔹 ۱. عدم عضویت در ناتو و همکاری نظامی با این ائتلاف
🔹۲. در نظر گرفتن پیشرویهای روسیه در جنگ و ۴ منطقه جدید که پس از رفراندوم عضو فدراسیون روسیه شدند (دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیه).
🔹۳. لغو فرمان زلنسکی مبنی بر ممنوعیت مذاکره با پوتین.
🔹۴. کنار گذاشتن سیاستهای ضد روسی و روسهراسی توسط اوکراین.
🔴وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو آماده است تا در کنار دیگر کشورها تضمینهای امنیتی لازم را برای اوکراین فراهم کند.
@siasiland
ورود جنگ سوریه به ایران:
در حال حاضر، هیچ نشانه مستقیمی وجود ندارد که نشان دهد جنگ سوریه به طور مستقیم به ایران گسترش یابد و مرزهای ایران به طور مستقیم درگیر درگیریهای نظامی گسترده نیستند.
با این حال، چند نکته مهم را باید در نظر داشت:
* پیامدهای منطقهای: جنگ سوریه پیامدهای گستردهای در منطقه داشته است و میتواند بر ثبات و امنیت کشورهای همسایه از جمله ایران تاثیر گذاشته است.
* گروههای مسلح: حضور گروههای مسلح در منطقه و فعالیتهای آنها میتواند تهدیداتی را برای امنیت ایران ایجاد کند.
* دخالتهای خارجی: دخالت قدرتهای خارجی در منطقه میتواند بر دینامیک درگیریها تاثیر گذاشته و منجر به تغییرات غیرمنتظره شود.
بنابراین، در حالی که احتمال گسترش مستقیم جنگ به خاک ایران در حال حاضر کم به نظر میرسد، اما ایران به عنوان یک بازیگر مهم در منطقه، از نزدیک تحولات سوریه را رصد کرده و برای مقابله با هرگونه تهدید احتمالی آمادگی دارد.
محمد رضا حسن خانی
@siasiland
سیاست بدون خط خوردگی
⭕️درباره مظلومیت قانون حجاب
🔹واقعا باید درباره مظلومیت قانون حجاب نوشت؛ آن هم در جامعهای که اکثریت مردم متدین و معتقد به رعایت احکام عقلی و شرعیاند. درمجموع نظرسنجیهای نهادهای معتبر، وقتی از مردم درباره ضرورت حجاب سؤال میشود، اکثریت مطلق معتقد به حجاب هستند ولو شخصا آنرا کامل رعایت نکنند؛ چنانکه اگر مکشفهها نیز بدانند پشت پرده بیحجابی چه اهریمنان و خبائثی نشستهاند، بدون تردید در نوع پوشش خود تجدید نظر میکنند.
بااینحال دردناک نیست که باید برای مظلومیت قانون حجاب نوشت؟!
🔸قانونی که حداقل 3سال روی آن کار کارشناسی شده و میان 3قوه چندین بار رفتوبرگشت داشتهاست، امروز متهم به موضوعاتی میشود که اساسا نسبتی با آنها ندارد. عجیب نیست؟ یعنی مخالفان حتی حاضر نیستند به متن نزدیک شوند. چرا؟ چون نفع نهاییشان در توزیع جهل نسبت به قانون است و نه روشنگری. حقیقتا ظلم است.
مخالفان قانون حجاب به این سؤال ساده چه جوابی دارند که اگر قانون نه، پس چه؟ آیا حجاب اهمیت ندارد؟ آیا ضرورت دین نیست؟ آیا فرهنگ جامعه ایرانی نیست؟ آیا منطق عقلی روشن و بیّن ندارد؟ آیا مطالبه اکثریت نیست؟
🔹کافی است در ادبیات مخالفان قانون حجاب دقیق شوید. هیچ اشارهای به جزئیات قانون حجاب نمیشود. فقط میگویند نه. خب چرا؟ چه چیز در این قانون شما را آزار میدهد؟ اینکه گشت ارشاد جمع شدهاست؟ اینکه برخورد سلبی و خشن وجود ندارد؟ اینکه با سلبریتیهای قانونشکن برخورد میشود؟ اینکه تبعیض در برخورد وجود ندارد؟ و...
🔸حجابی که مطالبه اکثریت جامعه است، امروز در مارپیچ سکوت شبکههای اجتماعی گرفتار انفعال رسانهها و خواص و حتی مسئولان و مراکز علمی و دینی شده است.
🔹این قانون وحی منزل نیست. حتما هم مثل هر قانون بشری دیگری ایراد و اشکال دارد. اما این قانون خروجی ساعتها و ماهها کار کارشناسی است. دارای نقاط ممتاز قابل اعتناست. رافع مشکلات جدی نهادی و قانونی در توجه به فرهنگ عفاف و حجاب است. پس چرا نباید از آن دفاع کرد؟ آیا غیر از این است که شکستن مارپیچ سکوت هزینه دارد؟
🔸در نهایت اینکه قانون حجاب بزنگاه وفاق است؛ به چند دلیل.
1️⃣ برخلاف بسیاری از امور برآمده از نقاط مشترک اعتقادی و گرایشی است؛ هم شرع و هم فرهنگ جامعه ایرانی و هم قانون اساسی و هم عقلانیت.
2️⃣این قانون خروجی نظام کارشناسی کشور است؛ هم اجماع نهادهای کارشناسی را دارد و هم سران قوا را. این قانون برای نزدیکی نظرات کارشناسی بارها میان قوا رفتوبرگشت داشتهاست.
3️⃣قانون حجاب پاسخ به یک مطالبه عمیق مردمی است. به سروصداهای آزاردهنده سیاسی توجه نکنیم. مردم ما از بن دندان و عمق وجود مومن و معتقد به فرهنگ دینی و ایرانیاند.
4️⃣این قانون نقطه مقابل دشمنیهای مشترک است. دشمنی مشترک خودش وفاقساز است. امروز بیش از هرکس، ضدانقلاب از اجرای این قانون عصبانی است؛ دشمنی که سالهاست بهدنبال بیحجابی اجباری است و حجاب را ابزار مبارزه سیاسی قرار داده است. این قانون دشمن را هم خلع سلاح میکند.
5️⃣درنهایت اینکه این قانون پاسخ به یک مطالبه عمومی در نقد روشهای گذشته است.
🔹مخالفان اجرای این قانون حاضر نیستند به متن قانون نزدیک شوند و آن را بخوانند. چرا؟ چون برهمزننده بازار مکاره اتهامزنی و موجسواریهای سیاسی است. یک تلقی هیجانی وجود دارد که قانونمندی حجاب یعنی گشت ارشاد و عدهای نفعشان در این است که این تلقی منفی همچنان در افکار عمومی باقی بماند؛ بنابراین با اصل روشنگری درباره قانون مخالفند و حتی دروغهای آشکار درباره قانون میبافند.
🔸مارپیچ سکوت را بشکنیم و اجازه ندهیم اقلیتی بیمنطق با نفی قانونمداری بر اکثریت برآشوبند و مروج دیکتاتوری و بیحجابی اجباری شوند.
✍محسن مهدیان
@siasilnd
تعلل بشار اسد در حمله به رژیم صهیونیستی برای پیشگیری از جنگ در دوره مقاومت لبنان ،سرانجام گریبان سوریه را گرفت
قبلا گفته شد که در صورتیکه بشار اسد سیاست دوری از جنگ عربستان را بکار ببرد هدف بعدی رژیم صهیونیستی خواهد بود .اینبار بشار اسد در مقابل داعشی نوین مجهز به جنگ تکنولوژیکی قرار گرفته و حمایت هوایی روسیه نخواهد توانست مانع پیشروی این گروه برای فتح دمشق گردد اما بزرگترین خطر برای سوریه حملات هوایی رژیم اسراییل به دمشق و هدف قرار دادن بشار اسد و ترور او می باشد .با ترور بشار اسد سوریه به سرعت سقوط خواهد کرد و یک سیستم طالبانیسمی بر این کشور حاکم خواهد شد و هدف بعدیشان عراق و به شهادت رساندن است الله سیستانی و انحلال حشد الشعبی با خیانت ارتش عراق و جریان صدر می باشد .
✍محمدرضا قمری
@siasiland