آیا می دانید چرا تمام گرفتاری های ما از روز دوشنبه است ؟
مسعودی تاریخ نگار سرشناس اهل تسنن در کتاب مروج الذهب در شرح حال امام هادی علیه السلام می نویسد :
وفات امام هادی علیه السلام در روز دوشنبه و در خلافت معتز بالله اتفاق افتاد...
در روز تشییع جنازه امام هادی (علیه السلام) که روز دوشنبه بود خادمةای گفت: در گذشته و حال از روز دوشنبه چهها کشیدیم؛
📗مروج الذهب مسعودی: ج 4 ص 84
🔹 مرحوم شیخ عباس قمی (رحمه الله) در تفسیر کلام مجمل خادمه مینویسد:
این خادمة به روز وفات (شهادت) نبی (صلی الله علیه و آله) اشاره میکند که عدهای منافق طاغی و اوباش، بیعتی کردند که نحسیاش در اسلام فراگیر شد و این جمله را از عقیلة هاشمیون زینب (علیها السلام) فراگرفت که در روز عاشورا فرمود: پدرم فدای آنکه لشکرش روز دوشنبه غارت شد.
📗(اللهوف في قتلى الطفوف: ص 58)
📚 الانوار البهیة، تألیف محدث قمی، صفحه ۲۴۷، چاپ دار الأضواء
@Sibtayn
✨ لشکر امام هادی علیه السلام
💠 قطب راوندی روایت کرده که متوکل یا واثق یا یکی دیگر از خلفاء عباسی امر کرد عسکر (لشگر) خود را که نود هزار بودند از اتراک که در سرّ من رأی (سامرا) بودند که هر کدام توبره اسب خود را از گِل سرخ پر کنند ودر میان بیابان وسیعی در موضعی روی هم بریزند، ایشان چنین کردند وبه منزله کوه بزرگی شد واسم آن را تلّ مخالی نهادند. آنگاه بالای آن رفت وحضرت امام علی نقی علیه السلام را نیز به آنجا طلبید وگفت: شما را اینجا خواستم تا مشاهده کنی لشکرهای مرا، وامر کرده بود لشکریان را که با زینت و اسلحه تمام حاضر باشند وغرضش آن بود که شوکت واقتدار خود را بنماید تا مبادا آن حضرت یا یکی از اهل بیت اواراده خراج بر اونماید.
🔹 حضرت فرمود: میخواهی من نیز لشکر خود را بر توظاهر کنم؟ گفت: بلی، پس حضرت دعا کرد وفرمود: نگاه کن! چون نظر کرد دید ما بین آسمان وزمین از مشرق ومغرب پر است از ملائکه وتمام شاکی السلاح (مسلّح) بودند!
خلیفه چون دید او را غش عارض شد چون به هوش آمد حضرت فرمود:
ما به دنیای شما کاری نداریم ما مشغول به امر آخرت میباشیم بر تو باکی نباشد از آنچه گمان کرده ای، یعنی اگر گمانت آن است که ما بر توخروج میخواهیم بکنیم از این خیال راحت باش ما این اراده را نداریم.
📚 منتهی الآمال ، ج۲ ، ص۵۲۰
الخرائج و الجرائح ، ج۱،ص۴۱۴
@Sibtayn
جسارت های متوکل ملعون نسبت به امیرالمومنین علی و حضرت صدیقه طاهره علیهما صلوات الله
▫️ابن اثیر در تاریخ خود می نویسد
عباده دلقك متوكل برای استهزاء علی علیه السلام روی شكم خود زیر جامه اش بالشی می بست و در پیش متوكل می رقصید مغنی ها هم می خواندند و متوكل شراب می خورد و می خندید روزی كه چنین برنامه ای را اجرا می كردند
منتصر (پسر متوكل) در مجلس حاضر بود به دلقك اشاره نمود و او را تهدید كرد و او از ترس ساكت شد
متوكل پرسید موضوع چیست؟
دلقك او را از این امر آگاه نمود
منتصر به پدرش گفت آن كسی كه مورد مسخره قرار گرفته و مردم می خندند پسرعموی تو و بزرگ خاندان تو است و فخر تو به وجود او است و اگر هم خواستی خودت گوشت او را بخور و به این سگ و امثال او نخوران،
متوكل به مغنی ها گفت همگی این شعر را با هم بخوانید:
غار الفتی لابن عمه
رأس الفتی فی حر امه
اين جوان براي پسرعمش (علي عليه السلام) غيرت نشان داد سر جوان به... مادرش!
👈و این امر از جمله موجباتی شد كه منتصر خون متوكل را حلال شمرده و او را به قتل رساند.
📚الكامل في التاريخ : ابن الأثير، عزالدین ج : 6 ص : 130
▫️دمیری می نویسد :
[پس از جسارت متوکل به امیرالمومنین علیه السلام ] منتصر به قتل پدر تصمیم گرفت و در نهان با چند تن از غلامان خاص متوكل نقشه قتل او را طرح كرد و شبی كه متوكل در قصر خود با ندیمانش مشغول شرب خمر بوده و او را حالت سكر و مستی فرا گرفته بود بغاء صغیر داخل شد و ندیمان را مرخص نمود و آنها همگی بیرون رفتند مگر فتح بن خاقان كه در نزد متوكل بماند آنگاه غلامانی كه آماده كشتن متوكل بودند با شمشیرهای برهنه داخل شده و بر متوكل هجوم آوردند فتح بن خاقان كه چنین دید خود را بر روی متوكل انداخت و فریاد كشید وای بر شما می خواهید امیرالمؤمنین را بكشید! غلامان بدون اعتناء به فریاد او هر دو را قطعه قطعه كردند و سپس به نزد منتصر رفته و بر او به خلافت سلام كردند.
قتل متوكل سه ساعت از شب گذشته در ماه شوال سال 247 واقع گردید و او در سن چهل و یك سالگی پس از پانزده سال حكومت بدین ترتیب به هلاكت رسید
📖تتمة المنتهي ص 238.
▫️شیخ طوسی از ابوالفضل شیبانی روایت می كند كه گفت روزی منتصر از پدرش متوكل شنید كه آن خبیث به حضرت زهرا علیهاالسلام ناسزا می گفت!! منتصر از مردی (یكی از علماء) پرسید كه تكلیف او چیست؟
آن شخص گفت البته قتل متوكل (به علت ناسزاگوئی به حضرت زهرا علیهاالسلام) واجب است ولی این را هم بدان كه اگر كسی پدر خود را بكشد عمر طولانی نمی كند منتصر گفت اگر قتل متوكل اطاعت امر خدا باشد من از طولانی نبودن عمرم باكی ندارم پس او را به قتل رسانید و بعد او هفت ماه زنده ماند.
📗امالي طوسي جلد 1 ص 337
@Sibtayn
26.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬ای که از زهر کین جان دادی
🎙کربلایی حسین ستوده
🔺شهادت امام هادی علیه السلام 1400
📌هیئت مهدی جان طهران
#کربلایی_حسین_ستوده
#امام_هادی_علیه_السلام
╔═.🖤.══════╗
🆔 @Sibtayn
╚══════.🖤.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روضه امام هادی علیهالسلام
حجت الاسلام میرزا محمدی
@Sibtayn
قرآن، کتاب معجزات است و مشکلاتی را که در برابر انسان ها قرار دارد، صادقانه بیان میکند. صداقتش آنجایی به اوج خود میرسد که حتی راهکار نجات از آن مشکلات را نیز بی پرده بیان میکند.
خداوند در آیه ١۵۵ سوره بقره میفرماید: «قطعاً همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، و کاهش در مال ها و جان ها و میوه ها آزمایش می کنیم؛ و بشارت ده به استقامت کنندگان»
امام صادق فرمودند: «پیش از ظهور قائم، نشانه هایی از جانب خدای تعالی برای مومنان خواهد بود.» و در ادامه با بیان آیه ١۵۵ سوره بقره فرمودند: «این قول خدای تعالی است... یعنی شما مومنان را پیش از خروج قائم میآزمائیم؛ به (خوف) از پادشاهان بنی فلان در آخر سلطنت آنها و (گرسنگی به واسطه) گرانی قیمت ها و (کاستی در اموال به واسطه) کسادی داد و ستد و کمی سود و (کاستی نفوس به واسطه) مرگ و میر فراوان و (کاستی در ثمرات به واسطه) کمی برداشت محصولات زراعتی و در آن هنگام، صابران را به تعجیل خروج قائم مژده بده»
📚 کمال الدین و تمام النعمه، ج ٢، ص۶۴٩
در آخرالزمان، مردم به انواع بلاها مبتلا میشوند و موفقیت با صابران است که دین خود را حفظ میکنند. وحشت و اضطراب، گرسنگی و قحطی، فساد در تجارت و بازرگانی و تلفات جانی و مرگ های سریع، از جمله این بلاهاست.
@Sibtayn
33.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬برا دل شکسته همیشه سر پناهی
🎙کربلایی حسین طاهری
🔺شهادت امام هادی علیه السلام 1400
#کربلایی_حسین_طاهری
#امام_هادی_علیه_السلام
╔═.🖤.══════╗
🆔 @Sibtayn
╚══════.🖤.═╝
26.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬روضه امام هادی علیه السلام
🎙حاج سید مهدی میرداماد
🔺شهادت امام هادی علیه السلام 1397
📌هیئــت الزهرا (س) تهران
#سید_مهدی_میرداماد
#امام_هادی_علیه_السلام
╔═.🖤.══════╗
🆔 @Sibtayn
╚══════.🖤.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ علت حملهی مخالفان به زیارت جامعه کبیره، یادگار امام علیالنقیعلیهالسلام*
🔘 آیتالله شیخحسین غیبغلامی
@Sibtayn
✅برای شکر کدام نعمت آمدهای؟!
💠وَ رُوِيَ عَنْ أَبِي هَاشِمٍ اَلْجَعْفَرِيِّ أَنَّهُ قَالَ :
أَصَابَتْنِي ضِيقَةٌ شَدِيدَةٌ فَصِرْتُ إِلَى أَبِي اَلْحَسَنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَاسْتَأْذَنْتُ عَلَيْهِ فَأَذِنَ لِي
فَلَمَّا جَلَسْتُ قَالَ
«يَا أَبَا هَاشِمٍ أَيُّ نِعَمِ اَللَّهِ عَلَيْكَ تُرِيدُ أَنْ تُؤَدِّيَ شُكْرَهَا»
قَالَ أَبُو هَاشِمٍ فَوَجَمْتُ فَلَمْ أَدْرِ مَا أَقُولُ لَهُ
فَابْتَدَأَنِي عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَقَالَ
«إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ رَزَقَكَ اَلْإِيمَانَ فَحَرَّمَ بِهِ بَدَنَكَ عَلَى اَلنَّارِ
وَ رَزَقَكَ اَلْعَافِيَةَ فَأَعَانَكَ عَلَى اَلطَّاعَةِ
وَ رَزَقَكَ اَلْقُنُوعَ فَصَانَكَ عَنِ اَلتَّبَذُّلِ
يَا أَبَا هَاشِمٍ إِنَّمَا اِبْتَدَأْتُكَ بِهَذَا لِأَنِّي ظَنَنْتُ أَنَّكَ تُرِيدُ أَنْ تَشْكُوَ لِي مَنْ فَعَلَ بِكَ هَذَا قَدْ أَمَرْتُ لَكَ بِمِائَةِ دِينَارٍ فَخُذْهَا» .
🔹از أبو هاشم جعفرى روايت شده است كه گفت:
تنگدستى سختى بر من عارض شد، از اين رو بسوى امام ابو الحسن علىّ بن محمّد(امام هادی) عليهما السّلام رفتم، و اذن ورود بمحضر آن امام را طلب كردم، و آن حضرت مرا اذن داد،
پس چون بنشستم فرمود: اى أبا هاشم ميخواهى كدام نعمت از نعمتهایى را كه خدا به تو بخشيده است شكر گوئى؟
در اين حال من سر بزير افكندم و خاموش ماندم، زيرا نميدانستم كه در جواب آن امام چه بگويم،
پس او خود سخن آغاز كرد، و فرمود:
خداوند عزّ و جلّ ايمان را نصيب تو ساخت، از اين رو بدنت را بر دوزخ حرام ساخت،
و سلامت را روزيت كرد، از اين رو تو را در طاعت خود يارى فرمود
و قناعت را بهرۀ تو فرمود و از اين رو تو را از بىآبروئى مصون داشت،
اى أبا هاشم، من از اين رو بر اين گونه با تو آغاز سخن كردم كه گمان بردم كه تو ميخواهى از كسى كه اين چنين با تو رفتار كرده است نزد من شكايت كنى، اكنون امر كردهام كه صد دينار در اختيار تو قرار دهند، پس آن را دریافت کن.
📚من لا یحضره الفقیه،جلد۴،صفحه۴۰۱
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همنشینان شیطان در بیان امام هادی علیه السلام
حجت الاسلام بندانی
@Sibtayn
خلف بن حماد می گوید مساله ای شرعی پیش امده بود که علمای عامه نظری داده بودند و من می خواستم نظر امام موسی بن جعفر علیهماالسلام را بدانم . نزد حضرت رفتم و مساله را مطرح کردم .
حضرت امام کاظم علیه السلام پیش از انکه جواب مساله را بفرمایند ، از ترس اينكه كسى سخن او را بشنود.در خيمه به راست و چپ نگاه كرد ؛ آنگاه روى به من كرد و فرمود:
يَا خَلَفُ سِرَّ اَللَّهِ سِرَّ اَللَّهِ فَلاَ تُذِيعُوهُ وَ لاَ تُعَلِّمُوا هَذَا اَلْخَلْقَ أُصُولَ دِينِ اَللَّهِ بَلِ اِرْضَوْا لَهُمْ مَا رَضِيَ اَللَّهُ لَهُمْ مِنْ ضَلاَلٍ
اى خلف! اين سرّ خداست! سرّ خداست! آن را فاش مكنيد و اصول دين خدا را به اين مردم (مخالفان) نياموزيد، بلكه به همين اندازه كه خداوند، گمراهى را بر آنان خواسته، شما نيز به همان خوشنود باشيد.
📗المحاسن ج۲ ص۳۰۷
📕الکافي ج۳ ص۹۲
@Sibtayn
#فرازی_از_تاریخ
🗓 پنجم #رجب ؛ سالروز شهادت جناب ابن سکیت رحمة الله عليه ، به دستور #متوکل عباسی
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
🔹 یعقوب بن اسحاق معروف به ابن سکیت از بزرگان امامیه در شب دوشنبه ۵ رجب سال ۲۴۴ هجری قمری به دستور متوکل عباسی به خاطر تشیع به شهادت رسید و در سامرا دفن شد در حالی که از سن او ۵۸ سال میگذشت.
🔸 ابن سکیت خوزستانی از آبادیهای دورق از اطراف اهواز بود. گفته شده چون زیاد ساکت بوده به او ابن سکیت میگفتند.
نجاشی میگوید: یعقوب بن اسحاق السکیت، ابو یوسف، از نزدیکان امام جواد و امام هادی علیهما السلام بود و از امام جواد علیه السلام روایات و مسائل را نقل کرده است. او از بزرگان علم عربیت و لغت و ثقهای راستگو بود و دارای کتابهایی است.
◾️ #علت_شهادت :
🔸 متوکل عباسی ابن سکیت را ملزم نموده بود که تأدیب دو فرزندش معتز و مؤید را عهدهدار شود. یک روز به او گفت: آیا دو فرزند من نزد تو محبوبترند یا امام حسن و امام حسین (علیهما السلام)؟ ابن سکیت گفت: به خدا قسم #قنبر خادم حضرت امیر المؤمنین علی علیه السلام بهتر است از تو و از دو فرزندت. متوکل دستور داد زبان او را از پشت سر خارج نمایند، و با این جنایت او به شهادت رسید. بعضی گفتهاند ضرباتی به شکم آن بزرگوار وارد کردند تا شهید شد.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد حجت الاسلام عبد الحسین بندانی، صفحه ۱۸۸-۱۸۹
----------------
🔹 سیوطی از علمای اهل تسنن در این باره مینویسد:
✍️ وفي سنة أربع وأربعين قتل المتوكل يعقوب بن السِّكِّيت الإمام في العربية فإنه ندبه إلى تعليم أولاده، فنظر المتوكل يومًا إلى ولديه المعتز والمؤيد فقال لابن السكيت: من أحب إليك هما أو الحسن والحسين؟ فقال: قنبر -يعني: مولى عليّ- خير منهما، فأمر الأتراك فداسوا بطنه حتى مات، وقيل: أمر بسلّ لسانه فمات وأرسل إلى ابنه بديته، وكان يعقوب رافضيًّا.
🔸 در سال ۴۴ متوکل عباسی، یعقوب بن سکیت پیشوا در علم زبان عربی را به قتل رساند. متوکل عباسی ابن سکیت را ملزم نموده بود که تأدیب دو فرزندش معتز و مؤید را عهدهدار شود. یک روز به او گفت: آیا دو فرزند من نزد تو محبوبترند یا حسن و حسین (علیهما السلام)؟ ابن سکیت گفت: به خدا قسم قنبر خادم حضرت امیر المؤمنین علی (علیه السلام) از دو فرزندت بهتر است. متوکل به غلامان ترک دستور داد بر شکمش بکوبند تا فوت شد (به شهادت رسید) و همچنین گفته شده زبان او را از پشت سر خارج کردند، و با این جنایت او به قتل رسید. سپس دیه او را برای پسرش فرستادند. یعقوب #رافضی (شیعه) بود.
📚 تاریخ الخلفاء، تالیف سیوطی، صفحه ۲۷۶، چاپ دار ابن حزم
📃 اسکن کتاب:
http://bit.ly/2HBgFaL
📃 پوستر:
http://bit.ly/2Hwsa3b
📝 پ.ن : اهل تسنن با اینکه اعتراف کردهاند که متوکل ملعون ناصبی و خونریز و دشمن اهل بیت علیهم السلام بوده، در کمال تعجب او را ناصر السنة مینامند و حتی ابن عربی صوفی قبح الله وجهه او را از اولیاء خدا میداند!!! البته اهل تسنن بسیاری از حکام خونریز و ناصبی دیگر را نیز ناصر السنة نامیدهاند !
گویا شرط اصلی ناصر السنة بودن از نظر آنان دشمنی با اهل بیت علیهم السلام و کشتار شیعیان است!!!
➕ابن عربی در فتوحات میگوید:
❌ «قطب که او را {غوث} گویند،محل نظر حق تعالی است و آن در هر زمان یک شخص است و هو من المقربین و هو سید الجماعة فی زمانه و منهم من یکون ظاهر الحکم و یحوز الخلافة الظاهرة کما حاز الخلافة الباطنیة من جهة المقام کأبی بکر و عمر و عثمان و علی و الحسن و معاویة بن یزید و عمربن عبد العزیز و المتوکل ومنهم من له الخلافة الباطنة خاصة و لا حکم له فی الظاهر کأحمد بن هارون الرشید السبتی و کأبی یزید البسطامی و أکثر الأقطاب لا حکم لهم فی الظاهر…»
📒فتوحات،ج2،ص6
#ترجمه : و او از مقربین است و سرور جماعت زمان خود می باشد از آنها کسی است هم خلافت ظاهری دارد و هم خلافت باطنی مانند ابوبکر، عمر،عثمان،علی،حسن، #معاویه بن یزید و عمربن عبد العزیز و متوکل عباسی و بعضی تنها حائز مقام خلافت باطنی هستند مانند : احمد بن هارون رشید سبتی و ابو یزید بسطامی و اکثر قطبها این چنین هستند.»
@Sibtayn
معلم خوب
منتصر روزی از پدرش متوکل شنید که او به حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) دشنام میداد.
این موضوع را با دانشمندی در میان نهاد، او به منتصر گفت: اگر این طور باشد، کشتن پدرت واجب است، ولى کسى که پدرش را بکشد، عمری طولانى نخواهد کرد.
منتصر گفت: اگر این عمل(کشتن پدر) در راه اطاعت از دستور خدا باشد، من ترسى ندارم که جوانمرگ شوم! و سپس پدرش را کشت و خود او نیز بعد از کشتن پدر، بیش از هفت ماه زنده نبود.
📗الأمالي - ط دار الثقافة : الشيخ الطوسي ج : 1 ص : 328
در این قضیه نقش ابن سکیت رضوان الله علیه در تربیت صحیح فرزندان دشمن سفاک اهل بیت علیهم السلام به زیبایی نمایانگر است ؛ تا جایی که فرزند این ظالم طغیانگر ، توهین به حضرت زهرا و امیرالمومنین علیهماالسلام را بر نمی تابد و دست به قتل پدر می زند .
@Sibtayn
کسی که توانایی روزه گرفتن در ماه رجب را ندارد چگونه به ثواب آن برسد ؟
🔸گفتند اى پيامبر!خدا هركس بهخاطر ناتوانى يا بيمارى نتواند تمام سى روز را روزه باشد يا زنى كه در حيض و نفاس باشد،چه كنند؟
💎فرمود: آنان روزانه يك گرده نان به بينوايان صدقه دهند.
قسم به كسىكه جان من در دست اوست،هركس روزانه اين صدقه را بدهد،به آنچه وصف كردم و حتى بيشتر از آنها خواهد رسيد.
و اگر همه آفريدهشدگان از ساكنان آسمانها و زمين گرد هم مىآيند كه پاداش او را اندازهگيرى كنند،نخواهند توانست به يكدهم آن پاداشها در بهشت به لحاظ فضيلت و منزلت نزديك شوند.
🔸گفتند:اى پيامبر خدا!اگر كسى نتواند اين صدقه را بپردازند،چهكارى انجام دهند كه همان پاداش را بهدست آورد؟
💎فرمود:در هرروز رجب تا پايان آن صد بار اين تسبيح را بر زبان آورد:
سُبْحَانَ اَلْإِلَهِ اَلْجَلِيلِ سُبْحَانَ مَنْ لاَ يَنْبَغِي اَلتَّسْبِيحُ إِلاَّ لَهُ سُبْحَانَ اَلْأَعَزِّ اَلْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ اَلْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ .
📗ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ج۱ ص۵۴
📙الأمالی (للصدوق) ج۱ ص۵۳۴
@Sibtayn
بیماری که امیدی به درمان او نیست
▫️امام صادق عليه السّلام فرمودهاند كه عيسى مىفرمود:
من توانستم به اذن خداوند مردگان را زنده كنم و پيسى و كورى را شفا بخشم ولى نتوانستم حماقت و نادانى انسانها را درمان كنم.
🔸شخصى نيز از امام صادق عليه السّلام پرسيد: احمق به چهكسى گويند؟
🔹آن حضرت فرمود: كسى كه به خود مغرور است و همۀ فضيلتها و خوبىها را براى خود و پيشبرد منافع خود مىخواهد و همه حق را براى خود قائل است و ديگران را صاحب حقى نمىداند. چنين كسى هيچ دارويى ندارد.
▫️ الصَّدُوقُ عَنِ اِبْنِ اَلْمُتَوَكِّلِ عَنْ عَلِيٍّ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اَلْبَزَنْطِيِّ عَنْ عَبْدِ اَلْكَرِيمِ بْنِ عَمْرٍو عَنْ أَبِي اَلرَّبِيعِ اَلشَّامِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ:
إِنَّ عِيسَى اِبْنَ مَرْيَمَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ
دَاوَيْتُ اَلْمَرْضَى فَشَفَيْتُهُمْ بِإِذْنِ اَللَّهِ
وَ أَبْرَأْتُ اَلْأَكْمَهَ وَ اَلْأَبْرَصَ بِإِذْنِ اَللَّهِ
وَ عَالَجْتُ اَلْمَوْتَى فَأَحْيَيْتُهُمْ بِإِذْنِ اَللَّهِ
وَ عَالَجْتُ اَلْأَحْمَقَ فَلَمْ أَقْدِرْ عَلَى إِصْلاَحِهِ
🔸فقِيلَ يَا رُوحَ اَللَّهِ وَ مَا اَلْأَحْمَقُ
🔹قالَ اَلْمُعْجَبُ بِرَأْيِهِ وَ نَفْسِهِ اَلَّذِي يَرَى اَلْفَضْلَ كُلَّهُ لَهُ لاَ عَلَيْهِ وَ يُوجِبُ اَلْحَقَّ كُلَّهُ لِنَفْسِهِ وَ لاَ يُوجِبُ عَلَيْهَا حَقّاً فَذَلِكَ اَلْأَحْمَقُ اَلَّذِي لاَ حِيلَةَ فِي مُدَاوَاتِهِ .
📗الإختصاص ج۱ ص۲۲۱
📚بحار الأنوار ج۱۴ ص۳۲۳
@sibtayn
دستور العملی برای جمعه های ماه رجب
مرحوم ابن طاووس در اقبال می نویسد :
هر کس در روز جمعه ای از ماه رجب ، سوره "قل هو الله احد" را یکصد مرتبه بخواند ، نورى براى او در روز قيامت خواهد بود كه او را به سوى بهشت رهنمون مىگردد
عَلِيُّ بْنُ مُوسَى بْنِ طَاوُسٍ فِي اَلْإِقْبَالِ قَالَ رَأَيْتُ فِي حَدِيثٍ بِإِسْنَادِهِ:
أَنَّ مَنْ قَرَأَ فِي يَوْمِ اَلْجُمُعَةِ مِنْ رَجَبٍ قُلْ هُوَ اَللَّهُ أَحَدٌ مِائَةَ مَرَّةٍ كَانَ لَهُ نُوراً يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ يَسْعَى بِهِ إِلَى اَلْجَنَّةِ .
📗إقبال الأعمال ج۲ ص۶۳۷
@sibtayn
پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله فرمود:
دنيا دست بدست ميگردد ،
منفعتى كه نصيب توست اگر ضعيف هم باشى به تو مىرسد
و ضررى را كه نصيب توست دفع آن را با تمام قدرت هم نتوانى كرد.
هر كس اميد خود را از آنچه بر باد داده ببرد به آرامش دست مىيابد
و هر كس به آنچه خدايش قسمت كرده خشنود باشد چشمش روشن مىگردد.
☘️ عنْ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ (عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ) ، قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ (صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) :
اَلدُّنْيَا دُوَلٌ،
فَمَا كَانَ لَكَ مِنْهَا أَتَاكَ عَلَى ضَعْفِكَ،
وَ مَا كَانَ عَلَيْكَ لَمْ تَدْفَعْهُ بِقُوَّتِكَ،
وَ مَنِ اِنْقَطَعَ رَجَاؤُهُ مِمَّا فَاتَ اِسْتَرَاحَ بَدَنُهُ،
وَ مَنْ رَضِيَ بِمَا رَزَقَهُ اَللَّهُ قَرَّتْ عَيْنُهُ.
📒تحف العقول ج۱ ص۴۰
📙 الأمالي (للطوسی) ج۱ ص۲۲۵
@sibtayn
«معاويه بن وهب»مىگويد:از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه مىفرمود:
بهراستى نشانۀ دروغگو اين است كه به تو از آسمان و زمين و مشرق و مغرب خبر مىدهد،و هرگاه از حرام خدا و حلالش از او بپرسى،چيزى ندارد كه جواب گويد.
إِنَّ آيَةَ الْكَذَّابِ بِأَنْ يُخْبِرَكَ خَبَرَ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ وَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ فَإِذَا سَأَلْتَهُ عَنْ حَرَامِ اللَّهِ وَ حَلَالِهِ لَمْ يَكُنْ عِنْدَهُ شَيْءٌ
📚الكافي- ط الاسلامية : الشيخ الكليني ج : 2 ص: 340
@sibtayn
سنگینی و سبکی عقل
امیرالمؤمنین عليه السلام:
رَزانَةُ العَقلِ تُختَبَرُ فِي الفَرَحِ وَالحُزنِ؛
امام علی علیه السلام فرمودند :
سنگينى [و سبكى] عقل، در شادى و غم آزموده مى شود.
📙 عيون الحكم والمواعظ صفحه271.
@sibtayn
امير المؤمنين على بن ابي طالب عليه السّلام
اِحْذَرِ اَللَّئِيمَ إِذَا أَكْرَمْتَهُ
وَ اَلرَّذْلَ اَلرَّذِيلَ إِذَا قَدَّمْتَهُ
وَ اَلسَّفِلَةَ اَلسَّفِيلَ إِذَا رَفَعْتَه
بپرهیز از فرومایه پس از آن که او را گرامى داشتى،
و از ناکس پس از آن که پیش داشتى او را،
و دون مرتبه پس از آن که بلند مرتبه گردانیدى او را.
📗غرر الحکم و درر الکلم، ج 1، ص 561
@sibtayn