سفارش های امام باقر علیه السلام به جابر بن عبد الله انصاری
🔸ای جابر! تو را به پنج چیز وصیّت و سفارش می کنم:
2️⃣ و اگر به تو خیانت کردند، تو خیانت نکن.
📚 تحف العقول، ص۲۹۲.
✍️
دومین ارزش قوام دهنده به زندگی اجتماعی، امانتداری است. این یک سفارش عمومی است که حتّی به کفار و غیر مسلمانان نیز نباید خیانت روا داشت.🔰 حضرت امام #سجاد علیهالسلام فرمودند: 👌 اگر قاتل پدرم شمشیری را که با آن پدرم را به شهادت رساند نزد من امانت می گذاشت آن را به او رد می کردم. 📚 امالی صدوق، ص۲۴۶. @Sibtayn
☑️ وصیتی از حضرت امام باقر علیهالسلام
جابر جُعفی گوید: هجده سال در خدمت سرورمان #امام_باقر صلواتاللهعلیه بودم؛ چون خواستم از خدمت حضرت (به وطنم کوفه) بازگردم، با ایشان وداع کردم و گفتم: مرا مطلبی بفرمائید تا استفاده کنم؟ حضرت فرمودند: «ای جابر! پس از هجده سال (که در خدمت ما بودهای)؟!» عرض کردم: آری، شما دریای بیکرانی هستید که هرگز به انتها و عمق آن نمیتوان رسید؛ سپس امام علیهالسلام فرمودند:
🍃 «ای جابر، به شیعیانم از جانب من سلام برسان و به آنان بگو که بین ما و خدای تعالی، پیوند خویشاوندی نیست و هیچ راهی برای تقرّب به پروردگار وجود ندارد، مگر اطاعت (از اوامر و نواهی) او؛ ای جابر، کسی که خدای تعالی را اطاعت کند و ما را دوست بدارد، او اهل ولای ماست و هر که خدا را معصیت و نافرمانی کند، دوست داشتن ما فایدهای برایش نخواهد داشت...»
📚 الأمالی (شیخطوسی)، ص۲۹۶
بحار الانوار (علامهمجلسی)، ج۷۵، ص۱۸۲
@Sibtayn
وصیت امام باقر (علیه السلام) به عزاداری ده ساله در مراسم حج و سرزمین منا
این وصیت با سند معتبر در منابع روایی شیعه نقل شده و برخی از بزرگان، سند آن را صحیح و برخی دیگر موثق اعلام کردهاند. مضمون روایت این است که امام باقر (علیهالسلام) قبل از شهادت، به فرزندشان امام صادق (علیهالسلام) وصیت کردند، ده سال در «منا» برایشان عزاداری برپا نمایند و برای مصارف آن از جمله برای نوحهخوان، مقداری پولی را معین کردند.
متن روایت به نقل مرحوم کلینی با سندش این است:
«عِدَّةٌ مِنْ اَصْحَابِنَا عَنْ اَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِیِّ بْنِ الْحَکَمِ عَنْ یُونُسَ بْنِ یَعْقُوبَ عَنْ اَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیهالسّلام) قَالَ
قَالَ لِی اَبِی یَا جَعْفَرُ اَوْقِفْ لِی مِنْ مَالِی کَذَا وَ کَذَا لِنَوَادِبَ تَنْدُبُنِی عَشْرَ سِنِینَ بِمِنًی اَیَّامَ مِنًی»
📚( اصول کافی، ج۵، ص۱۱۷، ح۱)؛
یونس بن یعقوب از امام صادق (علیهالسّلام) نقل میکند که آن حضرت فرمود: پدرم به من فرمود: ای جعفر! از مال من فلان مبلغ را وقف کن تا نوحه سرایان در ایام حج در منی به مدت ده سال برایم نوحه سرائی کنند.
اما در روایت دیگر آمده است که آن حضرت ۸۰۰ درهم (معادل ۸۰ دینار طلا) برای عزاداریش توصیه کرده است:
عَلِیُّ بْنُ اِبْرَاهِیمَ عَنْ اَبِیهِ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِیسَی عَنْ حَرِیزٍ اَوْ غَیْرِهِ قَالَ اَوْصَی اَبُو جَعْفَرٍ (علیهالسّلام) بِثَمَانِمِائَةِ دِرْهَمٍ لِمَاْتَمِهِ وَ کَانَ یَرَی ذَلِکَ مِنَ السُّنَّةِ لِاَنَّ رَسُولَ اللَّهِ (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) قَالَ اتَّخِذُوا لآِلِ جَعْفَرٍ طَعَاماً فَقَدْ شُغِلُوا
📚(اصول کافی، ج۳، ص۲۱۷، ح۴)؛
امام باقر (علیهالسّلام) ۸۰۰ درهم برای برپایی عزاداریشان وصیت کردند و عقیده داشتند که این کار سنت است؛ زیرا رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود: برای خانواده جعفر طیار (وقتی ایشان شهید شده بود) غذا آماده کنید چرا که آنها مشغول عزاداری هستند.
@Sibtayn
Bandani. Roze. E. Bagher A.mp3
1.35M
#فایل_صوتی #روضه_خوانی شهادت امام باقر علیه السلام
استاد بندانی نیشابوری
#سخنرانی #اهل_بیت #امام_باقر_علیه_السلام #بندانی_نیشابوری #کلیپ_مذهبی
کانال رسمی استاد #بندانی نیشابوری
@moshabber
روز ترویه به روز هشتم ماه ذی الحجه اطلاق میشود و روزی است که حجاج نیت حج تمتع مینمایند و محرم شده، از مکه به سمت منا حرکت کرده و شب را در آنجا بیتوته میکنند و صبح عرفه به جانب عرفات رهسپار میگردند. طبق روایات وارده، این روز یکی از ارزشمندترین روزهای سال شمرده شده و آداب و اعمالی مخصوصی دارد؛ غسل کردن و روزه گرفتن از اعمال مستحبی آن است؛ همچنین روز ترویه دارای احکام خاصی است که در کتب فقهی به آن پرداخته شده است.
امام حسین (علیهالسلام) در سال ۶۱ق روز ترویه از مکه خارج شده و به سمت کوفه حرکت کرده است.
درباره وجه تسمیه روز ترویه به روایاتی توجه کنید: در علل الشرایع در سر نامیدن این روز به ترویه حدیثی از امام صادق (علیهالسلام) که راوی میگوید: از حضرت پرسیدم چرا روز ترویه را روز ترویه نامیدهاند؟
حضرت فرمود: زیرا در عرفات آب نبود و حاجیها روز هشتم ذی الحجه از مکه آب برمیداشتند و به عرفات میبردند و برخی از ایشان به بعضی دیگر میگفتند: تروّیتم، تروّیتم (سیراب شدید، سیراب شدید)، لذا به خاطر همین، روز هشتم را روز ترویه نامیدند.
📗علل الشرایع، ج۲، ص۴۳۵، باب ۱۷۱.
@Sibtayn
☘️قالَ اَلصَّادِقُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ :
«صَوْمُ يَوْمِ اَلتَّرْوِيَةِ كَفَّارَةُ سَنَةٍ وَ يَوْمِ عَرَفَةَ كَفَّارَةُ سَنَتَيْنِ» .
روزۀ روز ترويه - يعنى هشتم ماه ذى الحجّه - كفّاره يك سال، و روزۀ روز عرفه كفّاره دو سال است.
📚من لا یحضره الفقیه ج۲ ص۸۷
@Sibtayn
فضیلتی که فقط مخصوص علی بن ابی طالب است و شریکی در ان ندارد
ابن شاهین از محدثان برجسته اهل سنت در قرن چهارم هجری درباره «حدیث غدیر» چنین میگوید:
«حدود صد نفر از صحابه، حدیث غدیر خم را از پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم روایت کردهاند که از جمله آنها عشرهی مبشره هستند و این حدیثِ ثابتی است که اشکالی در آن نیست و این فضیلت از خصائص علی علیه السلام می باشد و احدی در آن با او شریک نیست»!!
🔸 «وقَدْ رَوَى حَدِیثَ غَدِیرِ خُمٍّ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ نَحْوُ مِائَةِ نَفْسٍ، وَفِیهِمُ الْعَشَرَةُ، وَهُوَ حَدِیثٌ ثَابِتٌ، لَا أَعْرِفُ لَهُ عِلَّةً. تَفَرَّدَ عَلِیٌّ بِهَذِهِ الْفَضِیلَةِ، لَمْ یَشْرَکْهُ فِیهَا أَحَدٌ»
📚شرح مذاهب اهل السنة، صحفه ٣١، ط موسسة قرطبة
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر نماز 4 رکعتی را 5 رکعت بخوانیم تکلیف چیست؟
@Sibtayn