☀️قَالَ أَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ سلام اللّه علیه:
اعْلَمْ يَا أَبَا ذَرٍّ أَنَا عَبْدُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ خَلِيفَتُهُ عَلَى عِبَادِهِ لَا تَجْعَلُونَا أَرْبَاباً وَ قُولُوا فِي فَضْلِنَا مَا شِئْتُمْ فَإِنَّكُمْ لَا تَبْلُغُونَ كُنْهَ مَا فِينَا وَ لَا نِهَايَتَهُ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَدْ أَعْطَانَا أَكْبَرَ وَ أَعْظَمَ مِمَّا يَصِفُهُ وَ أَصِفُكُمْ أَوْ يَخْطُرُ عَلَى قَلْبِ أَحَدِكُمْ فَإِذَا عَرَفْتُمُونَا هَكَذَا فَأَنْتُمُ الْمُؤْمِنُون.
📌بدان اي اباذر من بنده خدا هستم و خليفه او بر بندگانش ما را پرورگارها و خدايان خود ندانيد و در فضيلت ما هر چه مي خواهيد بگوييد
شما به كنه و نهايت فضيلت ما نمي رسيد زيرا كه خداي عزوجل عطا فرموده است به ما چيزي را كه بزرگتر و عظيم تر است از آنچه وصف كنندگان شما بتوانند وصف كنند يا خطور به قلب احدي از شماها بكند پس وقتي ما را اينطور شناختيد شما مومنيد.
📚بحار الأنوار ج 26 ص 1
@sibtayn
نام ائمه دوازده گانه در حدیثی از پیامبر صلی الله علیه و اله که جوینی دانشمند اهل تسنن نقل می کند
از ابا سلمی، چوپان پیامبر شنیدم که می گفت از حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله) شنیدم که فرمودند:
در شبی که به سوی آسمان بالا برده شدم، شنیدم که خداوند عزیز که حمد و ثنایش بسیار باشد، گفت:
«آمَنَ الرَّسُولُ بِما أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ »
«پيامبر، خود به آنچه از جانب پروردگارش به او نازل شده ايمان دارد. (سوره مبارکه بقره، آیه 285)
گفتم و همه مؤمنان»
گفت: راست گفتی ای محمد، چه کسی را برای جانشینی خلافت امتت برگزیدی؟
گفتم بهترین آنها را.
خدا فرمود: او علی بن ابی طالب (علیه السّلام) است.
گفتم: بله ای پروردگار من،
خداوند فرمود: ای محمد، من با علم خود نگاهی به زمین انداختم پس ترا از زمین برگزیدم و اسمی را برای تو از اسماء خود برگرفتم. در جایی من یاد نمی شوم مگر اینکه اسم تو نیز یاد می شود. من «محمود» هستم و تو «محمد» هستی.
سپس بار دیگر با علم خود نگاهی به زمین انداختم و از اهل زمین، علی را برگزیدم و اسم او را از اسماء خود برگرفتم. پس من «أعلی» هستم و او «علی» است.
ای محمد، من تو و علی و فاطمه و حسن و حسین را از هالهای از نور که از نور من بود، خلق نمودم و ولایت شما را بر اهل آسمانها و زمینها عرضه داشتم. پس هر که قبول نمود در نزد من از مومنین به شمار آمد و هر کس سرباز زد، در نزد من کافر به حساب آمد.
ای محمد، اگر بنده ای از بندگانم مرا عبادت کند تا حدی که از دنیا دل بکند و مثل مشک فرسوده گردد و نزد من آید در حالی که ولایت شما را انکار کند او را نمیبخشم و نمی آمرزم تا اینکه به ولایت شما اقرار نماید.
ای محمد، آیا دوست داری که ائمه را ببینی؟
گفتم: آری ای پروردگار من.
پس فرمود: به سمت راست عرش نگاه کن.
پس من نگاه کردم و دیدم که من و علی و فاطمه و حسن و حسین و علی و محمد و جعفر و موسی و علی و محمد و علی و حسن و مهدی (علیهم السّلام) در هاله ای از نور هستیم که ایستاده اند و نماز می خوانند و مهدی در وسط ایشان گویا همچون ستاره درخشانی است.
پس خداوند فرمود: ای محمد اینان حجتهای الهی هستند و او «حضرت مهدی» (عجل الله تعالی فرجه) خونخواه عترت تو است.
ای محمد به عزت و جلالم قسم همانا او برهان آشکاری برای دوستان من است و انتقام گیرنده از دشمنان من است.
📙فرائد السمطین : الحمویي الجویني، ابراهیم ج : 2 ص : 319
📗تفسير فرات ج۱ ص۷۳
📒بحار الأنوار ج۳۷ ص۶۲
@sibtayn
39.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مقام شامخ مادران اهل البیت سلام اللّه علیهم اجمعین
حجت الاسلام معاونیان
@sibtayn
9.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦 خط شکنان توهین به امیرالمومنین (علیهالسلام) را بشناسید
حجت الاسلام كاشانی
شیعه و سنی اتفاق دارند که آیات ابتدای سوره تحریم درباره عائشه و حفصه نازل شده است؛ چنانچه محمد بن اسماعیل بخاری در صحیح خود مینویسد:
زعم عطاءٌ اَنَّهُ سمع عبید بن عمیر یقول: سمعت عائشة رضی الله عنها اَنَّ النبی صلی الله علیه وسلم کان یَمْکُثُ عِنْدَ زَیْنَبَ بِنْتِ جَحْشٍ وَیَشْرَبُ عِنْدَهَا عَسَلًا فَتَوَاصَیْتُ انا وَحَفْصَةُ اَنَّ اَیَّتَنَا دخل علیها النبی صلی الله علیه وسلم فَلْتَقُلْ انی اَجِدُ مِنْکَ رِیحَ مَغَافِیرَ اَکَلْتَ مغافیر
فَدَخَلَ علی اِحْدَاهُمَا فقالت له: ذلک.
فقال: لَا بَلْ شَرِبْتُ عَسَلًا عِنْدَ زَیْنَبَ بِنْتِ جَحْشٍ وَلَنْ اَعُودَ له. فَنَزَلَتْ «یا اَیُّهَا النبی لِمَ تُحَرِّمُ ما اَحَلَّ الله لک» الی «ان تَتُوبَا الی اللَّهِ» لِعَائِشَةَ وَحَفْصَةَ «وَاِذْ اَسَرَّ النبی الی بَعْضِ اَزْوَاجِهِ» لِقَوْلِهِ بَلْ شَرِبْتُ عَسَلًا.
عبید بن عمیر میگوید: از عائشه شنیدم که گفت: رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) پیش زینب بنت حجش میماند و (شربت) عسل مینوشید، من و حفصه با یکدیگر قرار گذاشتیم که رسول خدا پیش هر کدام از ما که آمد به او بگوئیم: از تو بوی مغافیر به مشام ما میرسد، آیا مغافیر خوردهای؟ رسول خدا پیش یکی از آنها آمد و او همین را گفت. رسول خدا فرمود: نه بلکه در خانه زینب بنت جحش عسل خوردهام؛ ولی دیگر تکرار نمیکنم؛ پس این ایه نازل شد «یا ایها النبی...».
📖البخاری، ج۷، ص۴۴
⛔️متاسفانه در کلیپ از موسیقی استفاده شده است لطفا با صدای اهسته کلیپ را تماشا کنید
@sibtayn
بخاری در روایت دیگر به نقل از خلیفه دوم مینویسد که آن دو زنی که بر ضد رسول خدا همپیمان شده بودند، عائشه و حفصه بودند:
حدثنا عَلِیٌّ حدثنا سُفْیَانُ حدثنا یحیی بن سَعِیدٍ قال سمعت عُبَیْدَ بن حُنَیْنٍ قال سمعت بن عَبَّاسٍ رضی الله عنهما یقول اَرَدْتُ اَنْ اَسْاَلَ عُمَرَ فقلت یا اَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ من الْمَرْاَتَانِ اللَّتَانِ تَظَاهَرَتَا علی رسول اللَّهِ صلی الله علیه وسلم فما اَتْمَمْتُ کَلَامِی حتی قال عَائِشَةُ وَحَفْصَةُ.
از ابنعباس نقل شده است که میگفت: میخواستم از عمر سؤال کنم کهای امیرمؤمنان! آن دو زنی که بر ضدّ رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) همپیمان شدند، چه کسانی بودند؟ سخنم را تمام نکرده بودم که عمر گفت: حفصه و عائشه بودند.
📖البخاري، ج6 ص158
@sibtayn
خط شکنان توهین به امیرالمومنین علیه السلام
هنگامی که عائشه به همراه اصحاب جمل به بصره وارد شدند و علیه امیرمومنان علیه السلام اعلان جنگ کردند ، امیرمومنان علیه السلام به همراه عده ای از مدینه به سمت بصره برای ریشه کن کردن فتنه به راه افتادند و در منطقه ای به نام ذی قار توقف فرمودند .
ابن ابی الحدید معتزلی در شرح نهج البلاغه می نویسد :
عايشه چون از رسيدن امير المؤمنين عليه السّلام به منزلگاه ذى قار آگاه شد به حفصه دختر عمر نامه نوشت: «امّا بعد، ما در بصره فرود آمديم و على در ذى قار منزل كرده، و خداوند گردن او را خواهد شكست همچون شكستن تخم مرغ بر سنگى سخت. او در ذى قار همانند اشقر 1است اگر قدم پيش نهد سر بريده شود و اگر عقب نشيند، پى شود.»
اين ضرب المثلى است كه براى كسى زده مىشود كه بين دو شرّ قرار گرفته كه از هيچ يك رهايى نمىيابد اولين كسى كه اين را گفت لقيط بن زراره در روز جبله بود در حالى كه بر اسبى اشقر (مو بور) سوار بود. نك: كتاب الامثال،262 و جمهرة امثال العرب،2،127.
وقتى نامه به حفصه رسيد اظهار خوشحالى كرد و كودكان بنى تيم و بنى عدى را گردآورد و به كنيزكانش دفهايى داده و به آنها امر كرد كه بزنند و چنين بگويند:
«چه خبر؟ چه خبر؟ ! على همچون اشقر است اگر پيش آيد سر بريده شود و اگر عقب نشيند پى شود» .
چون به ام سلمه رضى اللّه عنها خبر رسيد كه زنان نزد حفصه جمع شده و به امير المؤمنين عليه السّلام دشنام مىدهند و به سبب نامه عايشه كه به دست آنها رسيده شادى مىكنند، گريست و گفت: لباسم را به من بدهيد تا نزد آنها بروم و جلوى آنها را بگيرم.
ام كلثوم دختر امير المؤمنين گفت: من به جاى تو مىروم زيرا از تو آشناتر هستم. سپس ام كلثوم لباسش را پوشيد و صورتش را پوشانيد و چادر به سر كشيد و در حالى كه كنيزكانش با حجاب كامل گرد او را گرفته بودند بيامد تا بر آنها وارد شد و وقتى فرومايگى و نادانى اهل مجلس را ديد، نقابش را برداشت و صورتش را آشكار كرد و به حفصه گفت:
«اگر امروز تو و خواهرت عليه امير المؤمنين پشت به پشت هم دادهايد پيش از اين نيز عليه برادرش رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلم دست به دست هم داده بوديد و خداوند آياتى را درباره شما نازل كرد. [اشاره به ایات ابتدای سوره تحریم که در شان عایشه و حفصه نازل شد ] اما در پس جنگى كه شما بر افروختيد، خداست.
حفصه اظهار بى خبرى و شرمسارى كرد و گفت:
اين كنيزكان اين كارها را از روى نادانى انجام مىدهند و الان آنها را پراكنده مىكنم. پس از آن، زنها و كنيزكان از آن جا بازگشتند» .
📖شرح نهج البلاغة 14 : 14
📖الجمل - الشيخ المفيد - الصفحة ١٤٩
@sibtayn
«إِنْ تَتُوبَا إِلَى اللَّهِ فَقَدْ صَغَتْ قُلُوبُكُمَا وَإِنْ تَظَاهَرَا عَلَيْهِ فَإِنَّ اللَّهَ هُوَ مَوْلَاهُ وَجِبْرِيلُ وَ صَالِحُ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمَلَائِكَةُ بَعْدَ ذَلِكَ ظَهِيرٌ [تحریم/۴]
اگر شما دو زن توبه كنيد بهتر است، زيرا دل هايتان از حق بازگشته است. و اگر براى آزارش همدست شويد، خدا ياور اوست و نيز جبرئيل و مؤمنان شايسته و فرشتگان از آن پس ياور او خواهند بود».
در کتاب «شواهد التنزیل» حاکم حسکانی دانشمند سرشناس اهل تسنن در ذیل این آیه شریفه، ۱۸ روایت از طرق گوناگون نقل میکند، که منظور از صالح المؤمنین، علی بن ابیطالب (علیهالسلام) است، از جمله روایات وارده از «اسما بنت عمیس» نقل شده که می گوید: «از پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) شنیدم که فرمود: صالح المؤمنین، علی بن ابی طالب (علیهالسلام) است».
و یا در همین کتاب از «ابنعباس» نقل شده: «پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) درباره علی بن ابی طالب(علیه السلام) فرمود: «او صالح المؤمنین، است». همچنین همین روایت و مضمون از «عمار یاسر» ، «حذیفه» ، «سلمان فارسی» ، «ابن سیرین» و ... در این کتاب نقل گردیده است.
📚شواهد التنزيل لقواعد التفضيل نویسنده : الحاكم الحسكاني ج : 2 ص : 341
@sibtayn
#امام_باقر_علیه_السلام
🩸در سه جامه، بدن مطهر امام باقر علیهالسلام کفن شد امّا ...
🔖 در روایتی امام صادق علیهالسلام فرمودند:
📋 کَتَبَ أَبِی علیهالسلام فِی وَصِیَّتِهِ أَنْ أُکَفِّنَهُ فِی ثَلَاثَةِ أَثْوَابٍ أَحَدُهَا رِدَاءٌ لَهُ حِبَرَةٌ کَانَ یُصَلِّی فِیهِ یَوْمَ الْجُمُعَةِ وَ ثَوْبٌ آخَرُ وَ قَمِیصٌ ... وَ عَمِّمْنِی بِعِمَامَةٍ
▪️پدرم امام باقر علیهالسلام در وصیت خود نوشت که او را در سه جامه کفن کنم. رِدائی که در روزهای جمعه با آن نماز میخواند و یک جامه دیگر و یک پیراهن. همچنین به من فرمود: بر سرم عمامهای هم ببند ...
📚الکافی، ج۳ ص۱۴۴
🔖 در روایتی دیگر نیز حضرت فرمودند:
📋 ... فَأُسْرِجَ لَهُ فَرَکِبَ أَبِی وَ نَزَلَ مُتَوَرِّماً فَأَمَرَ بِأَکْفَانٍ لَهُ وَ کَانَ فِیهِ ثِیَابٌ أَبْیَضُ أُحْرِمُ فِیهِ
▪️زید بن حسن (مأمور هشام بن عبدالملک)، مرکبی را زین کرد و پدرم سوار بر آن شد. وقتی که پدرم پایین آمد، پاهایش ورم کرده بود. لذا امر فرمود تا کفنی را برایش تهیه کنند. یک قسمت از کفنش لباس سفیدی بود که با آن اِحرام بسته بود.
📋 وَ قَالَ: اجْعَلُوهُ فِی أَکْفَانِی وَ عَاشَ ثَلَاثاً ثُمَّ مَضَی علیهالسلام لِسَبِیلِهِ
▪️سپس فرمود: این پارچه سفید را هم بین کفنهای من قرار دهید! بعد از این واقعه، پدرم سه روز بیشتر زنده نبود و سپس به شهادت رسید.
📚الخرائج و الجرائح، ص۲۳۰.
✍ آه ... یا امام باقر!
ای کاش پدرتان امام سجاد علیهالسلام هم، در سه کفن، نه، لااقل در یک کفن، بدن بیسر پدر خود را دفن مینمود... اما چه بگوییم و چگونه گریه کنیم بر آن ساعتی که مقاتل نوشتهاند:
🥀 وقتی که امام سجاد "علیهالسلام" نگاهشان به جراحات بسیار و قطعه قطعه بودنِ اعضاء مقدس سیدالشهداء عَلَيْهِالسَّلَام افتاد، رو به طائفه بنی اسد کردند و فرمودند:
«حصیری بیاورید تا بدن پدرم را در آن بگذارم!»
🥀 دو دست (از عالم غیب) پیدا شد و آن بدن را گرفت - و آن دو دست رسول خدا صلیاللهعلیهوآله بود - و آن اعضاء قطعه قطعه شده را بر روی آن بوریا جمع کرد؛ حتی انگشت مبارک آن حضرت را که بَجدَل ملعون قطع کرده بود، دفن نمودند.
📚کبریت الاحمر، بیرجندی ص۸۷۰
📚سحاب رحمت،یزدی، ص ۶۵۳
📝 تو را غرق محن کردند اما..
غریبت در وطن کردند اما...
غریبانه تو جان دادی، ولیکن
تو را غسل و کفن کردند اما...
@Maghaatel
سفارش های امام باقر علیه السلام به جابر بن عبد الله انصاری
🔸ای جابر! تو را به پنج چیز وصیّت و سفارش می کنم:
2️⃣ و اگر به تو خیانت کردند، تو خیانت نکن.
📚 تحف العقول، ص۲۹۲.
✍️
دومین ارزش قوام دهنده به زندگی اجتماعی، امانتداری است. این یک سفارش عمومی است که حتّی به کفار و غیر مسلمانان نیز نباید خیانت روا داشت.🔰 حضرت امام #سجاد علیهالسلام فرمودند: 👌 اگر قاتل پدرم شمشیری را که با آن پدرم را به شهادت رساند نزد من امانت می گذاشت آن را به او رد می کردم. 📚 امالی صدوق، ص۲۴۶. @Sibtayn
☑️ وصیتی از حضرت امام باقر علیهالسلام
جابر جُعفی گوید: هجده سال در خدمت سرورمان #امام_باقر صلواتاللهعلیه بودم؛ چون خواستم از خدمت حضرت (به وطنم کوفه) بازگردم، با ایشان وداع کردم و گفتم: مرا مطلبی بفرمائید تا استفاده کنم؟ حضرت فرمودند: «ای جابر! پس از هجده سال (که در خدمت ما بودهای)؟!» عرض کردم: آری، شما دریای بیکرانی هستید که هرگز به انتها و عمق آن نمیتوان رسید؛ سپس امام علیهالسلام فرمودند:
🍃 «ای جابر، به شیعیانم از جانب من سلام برسان و به آنان بگو که بین ما و خدای تعالی، پیوند خویشاوندی نیست و هیچ راهی برای تقرّب به پروردگار وجود ندارد، مگر اطاعت (از اوامر و نواهی) او؛ ای جابر، کسی که خدای تعالی را اطاعت کند و ما را دوست بدارد، او اهل ولای ماست و هر که خدا را معصیت و نافرمانی کند، دوست داشتن ما فایدهای برایش نخواهد داشت...»
📚 الأمالی (شیخطوسی)، ص۲۹۶
بحار الانوار (علامهمجلسی)، ج۷۵، ص۱۸۲
@Sibtayn
وصیت امام باقر (علیه السلام) به عزاداری ده ساله در مراسم حج و سرزمین منا
این وصیت با سند معتبر در منابع روایی شیعه نقل شده و برخی از بزرگان، سند آن را صحیح و برخی دیگر موثق اعلام کردهاند. مضمون روایت این است که امام باقر (علیهالسلام) قبل از شهادت، به فرزندشان امام صادق (علیهالسلام) وصیت کردند، ده سال در «منا» برایشان عزاداری برپا نمایند و برای مصارف آن از جمله برای نوحهخوان، مقداری پولی را معین کردند.
متن روایت به نقل مرحوم کلینی با سندش این است:
«عِدَّةٌ مِنْ اَصْحَابِنَا عَنْ اَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِیِّ بْنِ الْحَکَمِ عَنْ یُونُسَ بْنِ یَعْقُوبَ عَنْ اَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیهالسّلام) قَالَ
قَالَ لِی اَبِی یَا جَعْفَرُ اَوْقِفْ لِی مِنْ مَالِی کَذَا وَ کَذَا لِنَوَادِبَ تَنْدُبُنِی عَشْرَ سِنِینَ بِمِنًی اَیَّامَ مِنًی»
📚( اصول کافی، ج۵، ص۱۱۷، ح۱)؛
یونس بن یعقوب از امام صادق (علیهالسّلام) نقل میکند که آن حضرت فرمود: پدرم به من فرمود: ای جعفر! از مال من فلان مبلغ را وقف کن تا نوحه سرایان در ایام حج در منی به مدت ده سال برایم نوحه سرائی کنند.
اما در روایت دیگر آمده است که آن حضرت ۸۰۰ درهم (معادل ۸۰ دینار طلا) برای عزاداریش توصیه کرده است:
عَلِیُّ بْنُ اِبْرَاهِیمَ عَنْ اَبِیهِ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِیسَی عَنْ حَرِیزٍ اَوْ غَیْرِهِ قَالَ اَوْصَی اَبُو جَعْفَرٍ (علیهالسّلام) بِثَمَانِمِائَةِ دِرْهَمٍ لِمَاْتَمِهِ وَ کَانَ یَرَی ذَلِکَ مِنَ السُّنَّةِ لِاَنَّ رَسُولَ اللَّهِ (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) قَالَ اتَّخِذُوا لآِلِ جَعْفَرٍ طَعَاماً فَقَدْ شُغِلُوا
📚(اصول کافی، ج۳، ص۲۱۷، ح۴)؛
امام باقر (علیهالسّلام) ۸۰۰ درهم برای برپایی عزاداریشان وصیت کردند و عقیده داشتند که این کار سنت است؛ زیرا رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود: برای خانواده جعفر طیار (وقتی ایشان شهید شده بود) غذا آماده کنید چرا که آنها مشغول عزاداری هستند.
@Sibtayn