...
🔶آیتالله العظمی سید محمود هاشمیشاهرودی در سال ۱۳۲۷ در نجف به دنیا آمد.
.
🔶پدرشان آیتالله سید علی هاشمیشاهرودی و مادرش دختر مرحوم آیتاللّه سید على مددى موسوى قائینى از علمای خراسان بود.
.
🔶ایشان در ۱۴ سالگی بهدست آیتالله العظمی خویی معمم شد. در ۲۸ سالگی به مقام اجتهاد رسید.
.
🔶آیت الله هاشمی شاهردوی میفرماید: «من در دبیرستان بودم و شهید صدر در عراق به عنوان چهره فقیه نوپای جوان، با فکر و اندیشههای جدید مخصوصا در سطح دانشجوها و نسل جوان مطرح شده بود؛ به ویژه کتابهایی مثل «فلسفتنا» و مقالاتی در نشریه الاضواء مینوشت، از او در میان جوانها چهره محبوبی ساخته بود... بعد که وارد حوزه شدیم، بعضی از اساتیدی که خدمتشان درسهای سطح و به خصوص سطح عالی را مشغول شدیم، از شاگردان ایشان بودند. قهرا به ارتباط با ایشان انجامید... البته قبل از رفتن به درس ایشان، به جلسات و گعدههایی که در نجف بین علما و فضلا زیاد هم هست، میرفتم و خدمت ایشان رسیده بودم و ایشان هم ما را به سبب ابویمان میشناختند.»
.
🔶آنگونه در این محفل گل کرد که صدر بر گوشه تقریرات او بر وزن دو کتاب مشهور خود یعنی «فلسفتنا» و «اقتصادنا» بر او نام «نابغتنا» گذاشت و او را از میان شاگردانش برگزید تا به درس خارج امام خمینی و آیتالله خوئی برود. این امر از آن جهت صورت گرفت تا نزدیکی صدر به این دو مرجع تقلید را نشان دهد و از اینرو شاهرودی از این دو تلمذ کرد.
.
🔶او پس از پایان درس روزانه امام خمینی به مباحثه و رفع اشکال نزد این استاد میپرداخت و تقریرات خود را به ایشان نشان میداد. همچنین در پای درس آیتالله خویی به بیان برخی اشکالات میپرداخت و این مرجع تقلید وقت به پاسخگویی برمی آمد تا آنجا که آیتالله صدر در کلاسهای درس خود آن پاسخها را که «سیدمحمود» به او گفته بود، بیان میکرد و مباحثه غیرمستقیم صدر و خویی به واسطه هاشمیشاهرودی نقل میشد و دیگران از آن مباحثات بهره میبردند. شاگرد جوان صدر اندکاندک مشهورترین شاگرد او به حساب آمد و رابطه آنان در مقام «پدر و فرزندی» قرار گرفت.
.
🔶آیت الله هاشمی شاهرودی: «به تنها کسی که ایشان [آیتالله صدر به صورت مکتوب و]خطی اجازه اجتهاد دادند، من بودم، ولی این را هیچجا مطرح نکردم.»
.
🔶آیتالله صدر نیز درباره او گفته بود: «ایشان [هاشمیشاهرودی]از مجتهدینی است که اسلام و مسلمین به او چشم دوخته و امید بستهاند. از خداوند بزرگ مسئلت دارم، ایشان را که ذخیرهای برای شریعت و اسلام است، در پناه خود محفوظ نگه دارد.».
کانال سیره علما @sireolama
...حوض کوچکی
🔶سید علی موسوی گرمارودی میگوید: یادم هست تابستانها برای بازی با صادق (طباطبایی) به منزل آیتالله سید صدرالدین صدر میرفتم.
.
🔶چیزی که در ذهنم هست بیماری طولانی مدت آیتالله صدر است. هروقت ما برای بازی به آن خانه میرفتیم به ما میگفتند سروصدا نکنید آقا استراحت میکنند.
.
🔶اما از آن روزها صحنههایی را به یاد میآورم مثلاً یادم میآید که مرحوم آیت الله صدر را میدیدم که در حیاط کنار حوض کوچکی نشسته بودند و با دقت حرکت مورچهها را تماشا میکردند.
.
🔶کیسه پارچهای پر از شکر دستشان بود خدا میداند که من یادم نمیرود که این شکر را با دو انگشت در مسیر این مورچهها میریختند.
.
🔶و من الآن یادم هست که مورچهها دانههای شکر را به دهانشان میگرفتند و به ردیف راه میرفتند و ایشان هم با لذت اینها را نگاه میکردند و من این صحنه را هیچ وقت فراموش نمیکنم.
.
🔶تصویر آیت الله العظمی سید صدرالدین صدر رضوان الله تعالی علیه از مراجع ثلاث
@sireolama
🔶بیانات مهم آیت الله العظمی سیستانی:
.
🔶ایران کشوری شیعه است که برای آن قبل و بعد از انقلاب خون های زیاد داده شده است. ایران کشوری است که در گذشته، سالها تحت دخالت و سیطره کشورهای بیگانه قرار داشته و دچار تشویش بوده است. برادرانه، روشنفکران و دانشجویان مسایل را حل کنند. همه مراقب باشند. هرکس فقط به خواسته خود اصرار نکند. آزادی محترم است اما نباید هر قشری فقط به خواسته خود اصرار کند. روشنفکران و دانشجویان فقط به خواسته خود اصرار نکنند. چیزهای دیگری هم هست. خواستههای همه گروهها و اقشار مد نظر قرار گیرد. توجه کنند به خطرها.
.
🔶نکند یک وقتی به سوی اجنبی و خارج کسی چشم داشته باشد یا متوسل شود. اگر آنچه در عراق اتفاق افتاد در جاهای دیگر اتفاق بیافتد؛ بیرون آمدن از آن ممکن نیست. البته دیگران هم توجه کنند به خواستههای مردم. باید بین مردم و مسوولین و روشنفکران همدلی و همفکری باشد.
.
🔶اختلاف افکار صحیح است لکن همه به امور دینی احترام کنند. در کشورهای دیگر که صنعتی شدهاند؛ باز توجه و احترام به دین وجود دارد. به تاریخ ژاپن نگاه کنید؛ من آن را خوب مطالعه کردهام. آنها احترام بودا را حفظ می کنند. آلمان را هم مطالعه کردهام. جاهای دیگر هم همینطور. ببینید دیگران احترام دین خود را دارند. یهود احترام دین خود را دارد. شما هم مراقب باشید.
.
🔶البته در داخل باید قاعده لاضرر و لاضرار حفظ شود. نباید کسی به کسی زیان برساند. اما باز هم تاکید می کنم در حل مشکلات کسی چشم به خارج و اجنبی ندوزد. در اداره امور مردم، باید افراد آگاه و خبره و نخبگان و مسؤلان با یکدیگر همکاری کنند.
.
🔶من پنج سال است از در خانه بیرون نرفتهام. اگر ایران خوب باشد قلبم شادمان است. اما باور بکنید اگر خبر بدی از ایران به من برسد؛ قلبم جریحهدار میشود و برای من سختی یک خبر بد از ایران دردناک تر از این چند سالی است که از خانه بیرون نرفتهام. (۱۳۸۲/۴/۱۰)
کانال سیره علما @sireolama
🔶شيخ حسنعلي نخودکی اصفهانی(ره)
در اواخر حيات خود كتابی نوشت درباره اذکار وختومات آن را به آیت الله حاج سيد علي رضوي(ره) دادند.
.
🔶شيخ حسنعلی نخودکی(ره) در آخر آن كتاب مرقوم فرموده اند.
ای كاش اين اذكار و ختومات و اين اوراد و زحمات را در راه نزديك شدن و تقرب به امام زمان عجل الله تعالي له الفرج انجام ميدادم.
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سخنان امام خمینی(ره) در مدرسه فیضیه ۷ تیر ۱۳۵۸
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
...درباره حاج آقا رحیم ارباب
🔺استاد سید مهدی روضاتی خاطره ای از آیت الله العظمی حاج رحیم ارباب رضوان الله تعالی علیه را با واسطه نقل می کنند.
@sireolama
.....دست او را گرفتند
🔶آية الله آقای سید عباس کاشانی(ره) نقل نمودند: حضرت آية الله العظمی سید عبدالهادی شیرازی(ره) روز پنجشنبه ای بود که مجلس عزاداری امام حسین (سلام الله علیه) اقامه کرده بودند و به لحاظ اینکه حضرت آية الله العظمی بروجردی به رحمت خدا رفته بودند، از این رو تعداد زیادی از مقلدین ایشان در تمام نقاط دنیا به ایشان رجوع کرده بودند جمعیت زیادی در آن مجلس شرکت کرده مداحان هم زیاد آمده بودند و نوحه سرایی می کردند.
.
🔶یکی از مداحان که سرآمد تمام مداحان بشمار می رفت و از تهران آمده بود به منبر رفت و چنان جذاب و با حال خواند که همه افراد مجلس را به گریه انداخت.
.
🔶منجمله خود آقا که گریه بسیاری کردند. در ضمن یک نفر بود که افراد ممتاز مجلس را خدمت آقا معرفی می کرد آن شخص خدمت آقا عرض کرد این مداح آقای حاج نوایی می باشند و از تهران آمده اند.
.
🔶حضرت آية الله العظمی سید عبدالهادی شیرازی(ره) دست او را گرفتند و فرمودند: خداطول عمر به شما دهد به ما حالی دادی.
.
🔶بعد فرمودند حاضری با من یک معامله ای بکنی، عرض کرد آقا من چه قابل بلکه، من مقلد شما هستم.
.
🔶آقا فرمود على التحقيق من شصت سال است که به مذهب حضرت امام صادق (سلام الله علیه) خدمت می کنم یا به سبب تحصیل یا تدریس و امثال اینها.
.
🔶ثواب نصف این شصت سال را به تو میدهم در مقابل شما ثواب نصف این ذکر مصیبتی که کردی به من بده چون این جمله را فرمودند جمعیت حاضر همه گریه کردند.
.
🔶آقای شیخ حبیب الله...که در منزل آقا بود و خیلی کارها به دست او عملی میشد (همه کاره آقا بود) گفت آقا به من اصرار دارند چند شعری در مصیبت بخوانم.
اما در هنگام شب خودشان، بچه ها و هرکه در خانه هست از متعلقین را جمع می کنند و برای آنها روضه میخوانند.
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶مرحوم شهید کافی رضوان الله تعالی علیه
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶فیلم سخنرانی آیت الله العظمی جوادی آملی حفظه الله تعالی در کنگره آخوند خراسانی رضوان الله تعالی علیه در تاریخ ۱۳۹۰/۹/۲۴
@sireolama
🔻حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی حفظه الله تعالی در درس خارج فقه امروز خود (۱۳۹۷/۱۰/۱۵) در مسجد اعظم به عظمت جایگاه مرحوم آخوند خراسانی و مقام علمی او اشاره کردند و بیان داشتند:
.
🔶چند سال قبل یک کنگره بسیار عظیمی درباره بزرگداشت مرحوم آخوند خراسانی(رضوان الله تعالی علیه) برگزار شد که سخنرانش ما بودیم، در آن کنگره از سه جهت بحث کردیم؛ یکی عظمت افغانستان، یکی رجال علمی نامآوری که از بلخ و بخارا و سایر مناطق افغانستان برخاستند و یکی درباره عظمت، جلال و شکوه مرحوم آخوند خراسانی.
.
🔶هر سه مسئله به طور مبسوط در آن کنگره بحث شد و آنچه در مراسم رونمایی کتاب تحریر الاصول گفته شده، منظور آن بود که یک کسی که سابقه بساطت در زندگی دارد به جایی رسید که یک قرن است تمام حوزههای شیعه را تحت الشعاع خود قرار داده است؛ این اجلال و عظمت مرحوم آخوند خراسانی بود!
.
🔶ذات اقدس الهی وقتی می خواهد پیغمبر را معرفی کند میگوید: ﴿أَ لَمْ یجِدْكَ یتیماً فَآوی﴾، ﴿وَ وَجَدَكَ عائِلاً فَأَغْنى﴾، تو یک بچه یتیم بودی! این تحقیر نیست! ذات اقدس الهی نمیخواهد پیغمبر را معاذ الله تحقیر کند که تو بچه یتیم بودی، بلکه میخواهد بگوید تو از آن سادگی به این اوج رسیدی. اینکه خدا به پیغمبر میفرماید تو بچه یتیم بودی و ما تو را به اینجا رساندیم، اینکه وهن پیغمبر نیست. اگر کسی گفت یک طلبه افغانستانی، این وهن او نیست؛ یعنی او از سادگی و سادهزیستی به آن اوج رسید، چرا ما نباشیم؟ علم را هم که وقف کسی نکردند.
.
🔶آنچه در رونمایی کتاب تحریر الاصول مرحوم امام(رضوان الله علیه) گفته شد این بود که یک طلبه سادهای برخاسته و صد سال است که حوزه های نجف، قم، اصفهان و دیگر حوزههای شیعه را تحت سلطنت خود قرار داده، ما چرا این جور نشویم؟
.
🔶مرحوم آخوند کسی است که یکصد سال است سلطان فکری بر همه ماست، الیوم بالاخره حرفهای اساسی را او دارد میزند. ولی ما چرا به این حد نرسیم؟
.
🔶حداکثر طلبههای نجف در آن روزگار به هزار نفر نمیرسید و امکانات زیادی هم در اختیار نداشتند، الآن ما بیش از پنجاه هزار نفر هستیم، همه امکانات نیز هست، این کشور هم به برکت خون شهداء طیب و طاهر شد، لذا باید میوه طیب و طاهر بدهد، اگر کشوری با خون شهید طیب و طاهر شد، قرآن فرمود: ﴿وَ الْبَلَدُ الطَّیبُ یخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ﴾؛ لذا، میوه ایران باید آخوند خراسانیها باشد، آقای نائینی باشد، آسید ابوالحسن باشد، امام باشد، آقای خوئی باشد، اینها باشد، چرا ما جزء این افراد نباشیم؟
.
🔶الآن تمام تلاش و کوشش ما این است که مثلاً در فرمایشات مرحوم آخوند، یا در مبنای مرحوم آقای نائینی یا مبنای مرحوم آقا ضیاء متخصص شویم! چرا فکر نکنیم مثل اینها حرف تازه بیاوریم؟ مگر حرف تازه کم است؟ مگر حرف علمی محدود است؟ قطعا این چنین نیست.
.
🔶من از علما و اساتیدی که این موضوع را تذکر دادند حقشناسی میکنم و آنها را در ثواب این کار سهیم میدانم، بیش از همه و پیش از همه از فضلای افغانستان تشکر میکنم که آنها حقشناسی کردند، نامه نوشتند، پیام فرستادند که شما آخوند را کماکان احیا کردید، اما ممکن است برای برخی دیگر روشن نشده باشد که منظور چیست! معاذالله آنجا در صدد پایین آوردن مقام علمی مرحوم آخوند نبودیم.
.
🔶در کنگره بزرگداشت مرحوم آخوند گفته شد که ما الآن سه نسل در کنار سفره آخوند خراسانی نشستهایم، خود ما در کنار سفره این بزرگوار نشستیم، اساتید ما هم که در کنار سفره ایشان نشستند، اساتید ما که مراجع تقلید بودند مثل مرحوم آقای بروجردی و دیگران، اینها هم در کنار سفره مرحوم آخوند خراسانی نشسته بودند و شاگرد ایشان بودند. همه این حرفها در آن کنگره گفته شد.
کانال سیره علما @sireolama
...انا لله و انا الیه راجعون
🏴آیتالله سید ابراهیم سیدحاتمی فرزند حاج سیدجواد از علمای ربانی و سادات جلیلالقدر دارالارشاد اردبیل دار فانی را وداع گفت. فرزندشان نیز در هشت سال دفاع مقدس به شهادت رسیده بودند. ایشان از واقفان اردبیل بودند فردا در اردبیل عزای عمومی اعلام شده است.
.
🔻مراسم تشییع آیتالله سیدابراهیم سیدحاتمی ساعت ۱۰ صبح فردا از مقابل مصلای اردبیل به طرف مسجد قائم برگزار و براساس وصیتنامه وی در درب ورودی مسجد قائم تدفین و خاکسپاری میشود.
@sireolama
....مانع راه ما نباش
🔶حجة الاسلام آقای شیخ حسین کریمی گوید: در یکی از ملاقات هایی که با مرحوم آیة الله العظمی سید شهاب الدین مرعشی(ره) داشتم فرمود: در نجف نزد عالمی بزرگوار (این جانب برای حفظ بعضی از جهات از ذکر نام آن عالم معذورم) به طور خصوصی درس می خواندم، آن عالم بسیار مهذب ومورد احترام همگان بود، و از کثرت علاقه به امام زمان در افواه اهل نجف از منتظران ظهور محسوب می شد.
.
🔶روزی برای فراگیری درس به محضرشان رفتم، دیدم گریه می کند و بسیار پریشان است، علت آن را پرسیدم، فرمود: شب گذشته در عالم رؤيا امتحان شدم، ولی از امتحان بیرون نیامدم.
.
🔶در خواب به من گفته شد که آقا ظهور کرده اند و در وادی السلام۔ مکان خاصی است که گورستان نجف را در بر دارد. مردم با او بیعت مینمایند به مجرد شنیدن این موضوع از جا حرکت کردم و به عجله وارد خیابان شدم دیدم غوغائی از جمعیت است و همه با سرعت هر چه بیشتر به سوی وادی السلام می روند، هرکس به فکر این است که زودتر خود را به امام برساند و با جنابش بیعت کند.
.
🔶دیدم عشق دیدار امام، مردم را چنان خودباخته ساخته که کسی را با کسی کاری نیست و تمام علقه ها را به فراموشی سپرده اند، آنها دیروز به من عشق می ورزیدند دیگر به من اعتنا نمی کنند بلکه با لحنی تند می گویند آقا کنار رو و مانع راه ما نباش، کوتاه سخن آنکه احساس کردم ظهور امام بازارم را کساد کرده است.
.
🔶از همانجا نقشه کشیدم که در ملاقات با امام ایشان را محترمانه از ظهورش منصرف سازم. بعد از آنکه با هزار سختی به خدمتش رسیدم، عرض - کردم: فدایت شوم، خودتان را به زحمت انداختید، ماکارها را ساماندهی می کردیم، نیازی نبود که خود را گرفتار سازید و زحمات طاقت فرسای رهبری را به عهده بگیرید، با این قبیل سخن ها می خواستم امام را از ظهورش منصرف کنم، بعد از چند جمله از این نوع گفتارها، یک مرتبه از خواب بیدار شدم و فهمیدم که هنوز لیاقت حضرتش را ندارم.
کانال سیره علما @sireolama
🔶آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی(ره) (یکشنبه نوزدهم دیماه) در ۸۲ سالگی دار فانی را وداع گفت.
.
🔶وی تا ۱۴ سالگی در روستای بهرمان (از توابع نوق در شهرستان رفسنجان) تحصیل کرد، سپس راهی قم شد.
.
🔶سال ۱۳۲۷ دو سال بود که مرجعیت آیتالله العظمی بروجردی فراگیر شده بود اما حوزه به دلیل تضعیف در دوران رضاخانی هنوز آنقدر جان نگرفته بود که بتواند به تمام طلبههای جدید حجره بدهد.
.
🔶به همین دلیل اکبر نوجوان به همراه پسرعمویش در خانه اخوان مرعشی (سید کاظم و سیدمهدی از روحانیون شناختهشده قم) ساکن شد، خانهای که روبهروی منزل حاجآقا روحالله خمینی (در محله یخچال قاضی) قرار داشت و این همسایگی، زندگی او را تحت تأثیر قرار داد.
.
🔶او سه سال نخست را یکسره در قم ماند، بیآنکه به روستایش سری بزند. وی در این مدت سخت مشغول درس بود و از محضر اساتید مختلفی در حوزه بهره برد.
.
🔶از آرزوهای نوجوانیاش حفظ قرآن بود که حافظهاش نیز توانایی آن را داشت؛ «آنچنان حافظه من قوی بود که در دوران تحصیل در همان نوق تقریباً همه اشعار شش کلاس را حفظ کرده بودم و از اول تا آخر را بدون درنگ میخواندم. وقتی آمدیم قم در سال دوم وارد ادبیات نسبتاً پیشرفتهتر حوزه شدیم. کتاب الفیه هزار بیت شعر دارد که حفظ بودم. آدم اگر آن کتاب را حفظ کند، بر ادبیات مسلط میشود. در منطق هم یک متن مختصری بود. کتاب «تهذیب» را هم حفظ کرده و علم منطق را با متن آن از بر بودم. حفظ کردن قرآن، جزء آرزوهایم بود. هر وقت میرفتیم جایی دعا میکردم و از خدا میخواستم بتوانم حافظ قرآن شوم.»
.
🔶«اولین بار که حج رفتم، خیلی جوان بودم. حدوداً سال ۱۳۲۹ بود که با پدر و مادرم رفتم. چون طلبه بودم، مرا برای ترجمه بردند. جوان بودم و آرزوهای زیادی داشتم. یکی از آرزوها خیلی برایم مهم بود. زیر ناودان طلای معروف، از خدا خواستم خادم قرآن باشم. آن موقع حفظ قرآن و تفسیر قرآن را از خدا خواستم و خدا دعای مرا مستجاب کرد.»
.
🔶شنیده بود آقای بروجردی به کسانی که قرآن و اشعار را حفظ کرده باشند جایزه میدهد. اواخر سال دوم تا اوایل سال سوم تحصیلی حوزه در یک جلسه روضه پیش آیتالله العظمی بروجردی رفت و نامهای به دست او داد: «ایشان همانجا نامه را خواندند و گفتند الان حاضری امتحان بدهی؟ گفتم بله. دو زانو نشستند و شال کمرشان را تنظیم کردند و از من سوال کردند از هر سه موضوع هم سوال کردند از الفیه شعر سختی را پرسیدند و خواندم از قرآن هم بخشی از آیه «مَا نَنْسَخْ مِنْ آیَةٍ أَوْ نُنْسِهَا نَأْتِ بِخَیْرٍ مِنْهَا» (سوره بقره آیه ۱۰۶)
.
🔶را خواندند، و گفتند ادامه بده و من ادامه دادم. آیتالله بروجردی در همان جلسه از جیب خود پولی درآوردند و فکر میکنم ۲۵ یا ۲۰ تومان به من دادند. البته آن موقع ۲۰ تومان برای ما طلبهها پول زیادی بود. دستور دادند برای من شهریه مقرر کنند. آن موقع شهریه را به طلبههایی میدادند که به لمعه رسیده باشند ولی به خاطر همین امتحان از سیوطی به من شهریه دادند؛ ماهی ۹ تومان و آنجا یکی از اعضای دفترشان (آقای حاج محمد حسین اعلم) میخواستند محبت کنند که مرا به دفترشان بردند و یک دست لباس مستعمل به من دادند و به من برخورد و گریه کردم و عبا را انداختم و رفتم.»
کانال سیره علما @sireolama
....وقتی متوجه میشدم
🔶آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: تحمّل افرادی که زود عصبانی میشوند و بر عصبانیت پافشاری میکنند خیلی سخت است. برخلاف کسانی که زود عصبانی میشوند و زود هم برمیگردند.
.
🔶مرحوم والد ما (آیت الله سید احمد زنجانی) زود عصبانی میشد ولی زود هم از اینکه عصبانی شده، پشیمان میشد و برمیگشت.
.
🔶ایشان(والد ما) میفرمود: من راهی برای کنترل عصبانیتم پیدا کرده بودم و آن این بود که تا عصبانی میشدم، ذهنم زود منتقل میشد که اگر آقای حاج سید احمد خوانساری و آقای گلپایگانی بودند، آیا آنها هم عصبانی میشدند؟
.
🔶و وقتی متوجه میشدم که آنها اگر در این مقام بودند، تندی نمیکردند، عصبانتیم را کنترل و از بروز آن جلوگیری میکردم.
.
🔶آقای خوانساری و آقای گلپایگانی و آقای شریعتمداری در این جهت ممتاز بودند.
.
جرعهای از دریا، ج۱، ص ۵۴۴
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶علامه حسن زاده آملی حفظه الله تعالی: حرف بشنوید...دنیا شما را شکار نکند.
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶آیت الله علوی بروجردی حفظه الله تعالی و یک تذکر
@sireolama
....ای جوان
🔶سخنانی از استاد آیت الله فاطمی نیا حفظه الله تعالی: این همه در اينترنت و كتاب ميگردي كه ببيني آيت الله قاضي چه گفت؟! آيت الله بهجت چه دستورالعملي براي سلوك داد؟! فلان عارف چگونه به مقامات رسيد؟!
.
🔶اين همه دنبال استاد هستي و اين در و آن در ميزني، چه شد آخر؟! به كجا رسيدي؟!
قدم اول، ترك معصيت است! نميگويم معصوم شويد، اما به اندازه ي خودتان تلاش كنيد.
.
🔶اي جوان عزيز كه به دنبال سير وسلوك ميباشي، تو هنوز با پدر و مادرت تند هستي، به ديگران پرخاش ميكني، آن وقت انتظار داري سالك الي الله هم بشوي؟!
.
🔶اگر ملاحسينقلي همداني (ره) هم از قبر بيرون آيد و استاد سير وسلوكت شود، اگر عاق والدين باشي، به جايي نميرسي!
.
.
.
🔶اولياء الله چگونه به مقامات معنوي میرسند؟
.
بايد از خودمان سوال كنيم امثال مرحوم ايت الله قاضي و ايت الله بهجت كه به اين مقامات عاليه ي معنوي رسيده اند آيا قرآن و امامان دیگری داشتند که آنها را به این عظمت و بزرگی رسانده است؟ و یا اینکه اعمال عبادی دیگری غیر از آنچه بر همگان واجب و مستحب شده، انجام میدادند که به این مقامات دست یافتهاند؟
.
🔶بیگمان، آنان نیز مانند ما از همین قرآن بهره برده و اعمال عبادیشان هم چون دیگر مسلمانان بوده است!
آنچه آنها را به این مقامات رسانده است، حفظ نور حاصل شده از اعمال و توجه خالصانه و دقیق شان به تمامي افعالشان بوده است.
.
.
🔶مرحوم فيض كاشاني در اين مورد مثالي دارد :
انسان كه شيريني ميخورد ،اگر شيريني به اطراف دهانش اصابت كرده باشد وآن را تمييز نكند ، مگس ها اطراف او جمع ميشوندو هرچه آنها را براند، باز هم برميگردند.
.
🔶حال اين مگس ها افكار وانديشه هاي ما هستند و آن شيريني ، تعلقات ما به امور دنيوي!
.
🔶وقتي انسان با تعلقات فراوان وارد نماز ميشود، اين مگس هاي تخيلات وافكار ، به دنبال آن ، به دل انسان هجوم مياورند!
.
🔶راه حلش اين است كه از قبل آمادگي نماز داشته باشيم و ذهن خودرا ازاين تعلقات دنيوي پاك كنيم تا جلوي هجوم افكار گرفته شود!
.
🔶اين تعلقات دنيا بد نيست، ما بديم كه از اينها بت ميسازيم!
.
🔶پس بايد هميشه درحالت توجه وحضور باشيم تا درزمان نماز، اين افكار هجوم نياورد.
.
.
🔶مرحوم كفعمي ميگويد زمانيكه ميخواهي وضوء بگيري،اگر لباست را نزد كودكي بگذاري تا نگه دارد، وقتي بازگردي تالباس را برداري، اگر كودك بگويد در لباست عقربي رفته است، هرچند احتمال كمي هم بدهي كه واقعيت دارد، از پوشيدن لباس اجتناب ميكني!
.
🔶آن وقت خيلي عجيب است كه إخبارِ ١٢٤هزار پيامبر از قيامت و عوالم بعد از مرگ در ما اثر نميكند.
کانال سیره علما @sireolama
...تفريح ما
🔶استاد شیخ حسین انصاریان: وقتى كه من مدرسه مى رفتم، همكلاسى هاى خوبى در مدرسه برهان داشتم. گاهى با همشاگردى هاى مدرسه قرار مى گذاشتيم و روز پنجشنبه كه تعطيل مى شديم، از مدرسه تا حرم حضرت عبدالعظيم ـ كه حدود شش كيلومتر مسافت داشت ـ پياده مى رفتيم.
.
🔸دو امامزاده در منطقه رى بود: يكى امامزاده ابوالحسن كه بيرون حرم حضرت عبدالعظيم است، و يكى هم امامزاده على اكبر كه الآن در غرب اتوبان جاده قم است.
.
🔸گاهى روزهاى جمعه محل تفريح ما با خانواده همين امامزاده ها بود كه ناهار درست مى كردند و به اين دو امامزاده مى رفتيم. هرچند سال يكبار هم به امامزاده داود مى رفتيم.
.
🔶تصویر استاد شیخ حسین انصاریان حفظه الله تعالی در نوجوانی سال ۱۳۳۷ تهران
@sireolama
....رابطه برادر بزرگ و برادر کوچک
🔶مرحوم سید علی صدر برادر بزرگ تر امام موسی صدر میگوید: ما هر دو در دوران طفولیت به مدرسه باقریه می رفتیم. آقا موسی دائما مشغول کتاب و مطالعه بود.
.
🔶روابط ما با هم مثل رابطه دو دوست بود، نه مثل رابطه برادر بزرگ و برادر کوچک. آقا موسی به طور مستمر کتاب می خواند.
.
🔶کتابی را که برمی داشت تا وقتی که تمامش نمی کرد، کنار نمی گذاشت.
.
🔶من در برادرم تصویری از آنچه دوست داشتم ، می دیدم. خیلی خوشحال می شدم وقتی که مدیر مدرسه، استاد برقعی در مناسبت های درسی و تحصیلی که می خواست سطح علمی مدرسه اش را به رخ بکشد، برادرم را فرا می خواند یا وقتی هم کلاسی هایش در فهم درس دچار مشکل می شدند از وی می خواستند که درس را مجدداً توضیح بدهد.
.
🔶تصویر امام موسی صدر و سید علی صدر در نوجوانی
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹شادی ارواح طیبه شهدای مدافع حرم صلواتی عنایت بفرمائید.
@sireolama