علم غیب و اسم اعظم و یک حرفی که مختص ذات اقدس الهی است و بس.
🔸و حَرْفٌ عِنْدَ اللَّهِ اسْتَأْثَرَ بِهِ فِي عِلْمِ الْغَيْبِ عِنْدَهُ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.
🔸و إِنَّ اسْمَ اللَّهِ الْأَعْظَمَ ثَلَاثَةٌ وَ سَبْعُونَ حَرْفاً أَعْطَى اللَّهُ مُحَمَّداً (صلی الله علیه و آله) اثْنَيْنِ وَ سَبْعِينَ حَرْفاً وَ حَجَبَ عَنْهُ حَرْفاً وَاحِداً.
🔸و أَعْطَى مُحَمَّداً اثْنَيْنِ وَ سَبْعِينَ حَرْفاً وَ احْتَجَبَ حَرْفاً
🔸إنَّ اسْمَ اللَّهِ ثَلَاثَةٌ وَ سَبْعُونَ حَرْفاً وَ حَجَبَ عَنْهُ وَاحِداً
🔸و حَرْفٌ فِي عِلْمِ الْغَيْبِ الْمَكْنُونِ عِنْدَهُ
🔸و حَرْفٌ عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَى اسْتَأْثَرَ بِهِ فِي عِلْمِ الْغَيْبِ الْمَكْتُوبِ
🔸 و حَرْفٌ عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَى اسْتَأْثَرَ بِهِ فِي عِلْمِ الْغَيْبِ الْمَكْنُونِ عِنْدَهُ.
🔸و حَرْفٌ عِنْدَ اللَّهِ فِي غَيْبِهِ
🔸و حَرْفٌ عِنْدَ اللَّهِ اسْتَأْثَرَ بِهِ فِي عِلْمِ الْغَيْبِ
بصائر الدرجات (الصفار القمي، محمد بن الحسن) باب 13 في الأئمة (صلوات الله علیهم) أنهم أعطوا اسم الله الأعظم و كم حرف هو
در احادیث زیادی داریم که اسم اعظم الهی 73 حرف است که 72 حرف آن به اهل بیت صلوات الله علیهم داده شده و 1 حرف فقط نزد خداوند عز و جل محفوظ و مخزون باقی مانده است و از اهل بیت صلوات الله علیهم پوشیده می باشد.
یقینا اهل بیت صلوات الله علیهم علم ما کان و علم ما یکون و علم ما هو کائن الی یوم القیامة (یعنی علم گذشته و حال و آینده تا روز قیامت) را دارند؛ حضرات حجج الله تعالی بر همه مخلوقات هستند و بر تمام آنچه که در عالم خلقت آمده است سلطنت دارند که الحجة قبل الخلق و مع الخلق و بعد الخلق است و چیزی از عالم خلق بر آنها مخفی و در غیب نیست البته همه آنها از راه های مختلف از جانب الله تعالی به آنان رسیده و می رسد لکن آن غیبی که در ذات احدیت است البته همان حرف مستتر است و آنان از غیب علم ذات الهی بی خبرند.
ضمنا علم خداوند متعال ذاتی است ولی علم اهل بیت صلوات الله علیهم از جانب الله جل جلاله است.
شاید مراد محدثین از نفی علم غیب همین یک حرف بوده، والله العالم.
زیارت امام حسن سلام الله علیه موجب ثبات بر صراط
عَنِ النَّبِیِّ صلی الله علیه و آله قَالَ: مَن زارَ الحَسَنَ في بَقِيعِهِ ، ثَبَتَ قَدَمُهُ على الصِّراطِ يَومَ تَزِلُّ فيهِ الأقدامُ
🔸حضرت محمد صلی الله علیه و آله: هر كس حسن (صلوات الله عليه) را در بقيع زيارت كند؛ در روزی كه قدمها بر پل صراط می لغزد؛ گام او استوار خواهد بود.
بحار الأنوار - ط مؤسسةالوفاء جلد 100 صفحه 141 حدیث 14
أمالي الصدوق في المجلس 24 ذيل حدیث 2
حداث الحسین صلوات الله علیه و لذت بی نظیر همنشینی با ارباب
●قال الامام الصادق صلوات الله علیه: و ما من عَين أحبُّ إلى الله و لا عَبرةٌ مِن عين بَكتْ و دَمَعَت عليه و ما مِن باكٍ يبكيه إلاّ و قد وصل فاطمة (صلوات الله عليها) و أسعدها عليه و وصَلَ رَسول الله (صلی الله علیه و آله) و أدّى حقّنا و ما من عبد يُحشَرُ إلاّ و عيناه باكيةً إلاّ الباكين على جدِّيَ الحسين (صلوات الله علیه) فإنّه يحشر و عينه قَريرة و البشارة تلقاه و السّرور [بيّن] على وجهه و الخلق في الفزع و هم آمنون و الخلق يعرضون و هم حدّاث الحسين (صلوات الله علیه) تحت العرش و في ظلِّ العرش لا يخافون سوءَ يوم الحساب يقال لهم: ادخلوا الجنّة، فيأبون و يختارون مجلسه و حديثه، و أنَّ الحور لترسل إليهم أنّا قد اشتقناكم مع الولدان المخلّدين فما يرفعون رؤوسهم إليهم لما يرون في مجلسهم مِنَ السُّرور و الكَرامَة، و إنَّ أعداءَهم مِن بين مَسْحوب بناصيته إلى النّار ، و مِن قائل: ما لَنا مِن شافِعينَ وَلا صَدِيقٍ حَميم (شعراء 100 و 101)
و إنّهم ليرون منزلهم و ما يقدرون أن يدنوا إليهم و لا يصلون إليهم و إنَّ الملائكة لتأتيهم بالرِّسالة مِن أزواجهم و مِن خُزّانهم (خدّامهم) على ما اُعطوا مِن الكَرامة فيقولون: نأتيكم إن شاء الله فيرجعون إلى أزواجهم بمقالاتهم فيزدادون إليهم شوقاً إذا هم خبّروهم بما هم فيه مِنَ الكَرامة و قُربهم مِن الحسين (صلوات الله علیه) فيقولون: الحمدلله الَّذي كفانا الفَزَع الأكبرَ و أهوال القيامة و نجّانا ممّا كنّا نخاف و يؤتون بالمراكب و الرِّحال على النَّجائب فيستوون عليها و هم في الثَّناء على الله و الحمد لله و الصَّلاة على محمَّدٍ و آله حتّى يَنْتَهوا إلى منازلهم»
●امام صادق صلوات الله علیه: هيچ چشم و اشكى نزد خدا محبوبتر از چشم و اشکى نيست كه بگريد و بر آن حضرت جارى گردد و هيچ گريه كننده اى نيست كه بر او (امام حسین صلوات الله علیه) بگريد مگر آنكه گريه اش به فاطمه (صلوات الله عليها) رسيده و آن بانو را يارى مىكند و نيز گريه اش به رسول خدا (صلی الله علیه و آله) رسيده و بدين وسيله حقّ ما را ادا كرده.
و هيچ بنده اى نيست كه (روز قيامت) محشور شود مگر آنكه چشمانش گريان است غير از گريه كنندگان بر جدّم حسین (صلوات الله علیه) زیرا ايشان در حالى كه چشمانى روشن و باز دارند محشور مىگردند و آثار سرور و شادى در صورتشان نمايان مىباشد، مخلوق ها (مردم) در فزع و ناراحتى بوده ولى ايشان (از هر غم و محنتى) در امان هستند، و مخلوق ها برای حساب عرضه می شوند (متفرق هستند) ولى ايشان در زير عرش و سايه آن به ياد حسين (صلوات الله علیه) بوده و درباره آن جناب به گفتن حديث مشغولند (با امام حسین صلوات الله علیه هم سخن هستند و گفتگو می کنند) از ناملايمات و ناراحتيهاى روز حساب هيچ خوف و هراسى ندارند.
به ايشان گفته مىشود: داخل بهشت شويد ولى آنها از ورود به بهشت امتناع نموده و مجلس ذكر حسين (صلوات الله علیه) و سخنش را اختيار مىكنند، و حور العين به آنها پيغام مىدهند كه ما با ولدان مخلّد (پسران جاودانه بهشتی) مشتاق شما هستيم ولى ايشان از فرط سرور و کرامتی كه در مجلسشان دارند سرشان را به سوی آنها بالا نمی کنند.
و دشمنان ايشان در آخرت دو گروه هستند:
الف: كسانى كه موى جلو سر ايشان را (فرشتگان عذاب) گرفته و آنها را روى زمين كشان كشان به طرف جهنم مىبرند.
ب: و آنان كه از روى حسرت مىگويند: فَما لَنا مِنْ شافِعِينَ وَ لا صَدِيقٍ حَمِيمٍ.
نه شفيعى داريم و نه دوستى كه از ما حمايت كند. (شعراء 100 و 101)
دشمنان ايشان مقام و منزل آنها را ديده ولى نمىتوانند نزديك ايشان شوند و به آنها نمی رسند.
و فرشتگان از طرف همسرهاى ايشان در بهشت و نگهبانان بر ايشان پيغام آورده كه چه كرامت و عطايائى به آنها اعطاء شده.
ايشان در جواب مىگويند: ان شاء اللَّه نزد شما خواهيم آمد پس وقتی ملائکه برمی گردند و جواب ایشان را برای زنانشان می برند، شوق زنانشان به ایشان بیشتر خواهد شد، زیرا ملائکه به زنانشان خبر می دهند که ایشان نزد امام حسین (صلوات الله علیه) مقرب و گرامی هستند.
و می گویند: حمد مىكنيم خدا را كه ما را از فزع اكبر و وحشتهاى قيامت در امان داشت و از آنچه هراس داشتيم نجات داد.
خداوند متعال به ايشان مركبها و اسبهاى نيكوئى كه بر پشت آنها زين نهاده شده اعطاء فرمود و ايشان بر آنها سوار شده و در حالى كه خداى منّان را ستوده و حمد و ثناء گفته و صلوات بر محمّد و آل محمّد مىفرستند حركت نموده تا به منازل و جايگاه خويش مىرسند.
کامل الزیارات باب 26 بكاء جميع ما خلق الله على الحسين بن علي حدیث 6
#جزء19
امام معصوم می فرماید حتی دوست ندارم به شراب نگاه کنم...
عَنِ الْحَلَبِيِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (صلوات الله علیه) عَنْ دَوَاءٍ عُجِنَ بِالْخَمْرِ فَقَالَ لَا وَ اللَّهِ مَا أُحِبُّ أَنْ أَنْظُرَ إِلَيْهِ فَكَيْفَ أَتَدَاوَى بِهِ إِنَّهُ بِمَنْزِلَةِ شَحْمِ الْخِنْزِيرِ أَوْ لَحْمِ الْخِنْزِيرِ وَ إِنَّ أُنَاساً لَيَتَدَاوَوْنَ بِهِ
🔸حلبی گوید :از امام صادق (صلوات الله علیه) در مورد دارویی که با خمر (شراب) عجین و مخلوط شده است سؤال کردم؛ امام فرمود: نه به اللَّه قسم! من حتی دوست ندارم که به آن نگاه کنم، پس چگونه با آن مداوا نمایم؟! همانا آن به منزله و مانند چربی خوک و گوشت خوک است، در حالی که گروهی از مردم با آن مداوا می کنند!
الكافي- ط الاسلامية جلد 6 صفحه 414 بَابُ مَنِ اضْطُرَّ إِلَى الْخَمْرِ لِلدَّوَاءِ أَوْ لِلْعَطَشِ أَوْ لِلتَّقِيَّةِ حدیث 4
آیا می دانید بهترین انسان ها پس از وجود نازنین اهل بیت علیهم السلام چه کسانی هستند ؟
🔸معتّب غلام امام صادق عليه السّلام مىگويد:شنيدم كه امام به داود بن سحان مىگويد:
سلام مرا به دوستانمان برسانید و به آنها بگوید که من میگویم:
خدا رحمت کند شیعهای که با شیعه دیگری جمع شود و دربارهی امر امامت (ولایت و خلافت) ما صحبت میکند.
پس دراینحال خداوند فرشتهای را میگمارد که سومین نفر درجمع آنها باشد وبرای آندونفر استغفار کند.
و هيچ دو نفرى بر ياد ما اهل بيت گرد هم نمىآيند مگر آنكه خداوند به آندو بر فرشتگان مباهات مىكند.
پس هرگاه باهم اجتماع کردید درباره ماصحبت کنید و ذکر ما را زنده کنید.
چون در زنده کردن نام ما درحقیقت امرولایت وامامت ما احیاء میشود
بهترین مردم بعد از ما اهلبیت کسانیندکه درباره ولایت (امامت وفضائل وکرامات) صحبت میکنند ومردم را بهسوی نام و یاد ما میخوانند.
✅عنْ مُعَتِّبٍ مَوْلَى أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) ، قَالَ: سَمِعْتُهُ يَقُولُ لِدَاوُدَ بْنِ سِرْحَانَ : يَا دَاوُدُ ، أَبْلِغْ مَوَالِيَّ عَنِّي اَلسَّلاَمَ، وَ أَنِّي أَقُولُ: رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً اِجْتَمَعَ مَعَ آخَرَ فَتَذَاكَرَا أَمْرَنَا، فَإِنَّ ثَالِثَهُمَا مَلَكٌ يَسْتَغْفِرُ لَهُمَا، وَ مَا اِجْتَمَعَ اِثْنَانِ عَلَى ذِكْرِنَا إِلاَّ بَاهَى اَللَّهُ (تَعَالَى) بِهِمَا اَلْمَلاَئِكَةَ، فَإِذَا اِجْتَمَعْتُمْ فَاشْتَغِلُوا بِالذِّكْرِ، فَإِنَّ فِي اِجْتِمَاعِكُمْ وَ مُذَاكَرَتِكُمْ إِحْيَاؤُنَا، وَ خَيْرُ اَلنَّاسِ مِنْ بَعْدِنَا مَنْ ذَاكَرَ بِأَمْرِنَا وَ دَعَا إِلَى ذِكْرِنَا.
📓امالي شيخ طوسي ص٢٢٤
📓المحتضر ص٢٨٩
📓وسائل الشيعة ج١٦ ص٣٤٨
📓بحارالأنوار ج١ ص٢٠٠
👈🏻قدر مجالس ذکر اهل بیت علیهم السلام را بدانیم و به سادگی از کنار ان عبور نکنیم
دنیا با تمام زیبایی ها و زشتی ها خیلی زود به پایان می رسد و انچه که می ماند غیر از ان است که ما به دنبال آنیم
💎[قرب الإسناد] عَنْ هَارُونَ عَنِ ابْنِ صَدَقَةَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: امْتَحِنُوا شِیعَتَنَا عِنْدَ مَوَاقِیتِ الصَّلَوَاتِ کَیْفَ مُحَافَظَتُهُمْ عَلَیْهَا وَ إِلَی أَسْرَارِنَا کَیْفَ حِفْظُهُمْ لَهَا عِنْدَ عَدُوِّنَا وَ إِلَی أَمْوَالِهِمْ کَیْفَ مُوَاسَاتُهُمْ لِإِخْوَانِهِمْ فِیهَا .
🔹 ابن صدقه از حضرت صادق علیه السلام روایت کند که فرمود: «شیعیان ما را در این موارد آزمایش کنید: در اوقات نماز که چگونه آن را حفظ میکنند؛ در نگهداری اسرار و رازهای ما در برابر دشمنانمان؛ و در این باره که چگونه اموال و دارایی شان که با برادران خود در راه ما همراهی میکنند. »
📖قرب الإسناد ،ص ۵۲
📖بحارالانوار، ج۶۵،ص۱۴۹،ح۱
👈🏻دوری از کسانی که با آبروی دیگران بازی می کنند و برایشان اهمیت ندارد
قَالَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِیٍّ عیهماالسلام إِذَا سَمِعْتَ أَحَداً یَتَنَاوَلُ أَعْرَاضَ النَّاسِ فَاجْتَهِدْ أَنْ لَا یَعْرِفَکَ فَإِنَّ أَشْقَی الْأَعْرَاضِ بِهِ مَعَارِفُهُ.
هرگاه ديدى كسى با آبروى مردم بازى مى كند، سعى كن كه تو را نشناسد؛ زيرا آبروى آشنايانش كمترين ارزش را نزد او دارد
🌱بحارالانوار ج ۷۱ ص 198
راحت شدن آدمی با مرگ
🔸قال امیرالمومنین صلوات الله علیه:
المَوْتُ مُريحٌ.
🔹امیرالمومنین صلوات الله علیه:
مرگ آسودگی است.
عيون الحكم و المواعظ صفحه 38 حدیث 808
✅ «وَ إِذَا الْجَنَّةُ أُزْلِفَتْ» «و هنگامی كه بهشت را نزدیك آرند» [تكویر - 13].
▪️(وَ إِذَا الْجَنَّةُ أُزْلِفَتْ) زلف بمعنی قرب و نزدیکی است که بهشت نزدیک میشود بأهل إیمان،
که بسا اشخاصی که چون در قیامت زنده میشوند و از قبر بیرون میآیند خود را در بهشت میبینند و اوضاع محشر را مشاهده نکرده اند و مواقف او را طی نکرده اند
چنانچه در حدیث داریم: کسانی که در زمین کربلا دفن میشوند از مؤمنین ... چنین هستند زیرا زمین کربلا یک قطعه از بهشت است ... .
أقول: از این حدیث استفاده میشود که الآن هم قبل از قیامت در بهشت هستند زیرا زمین کربلا یک قطعه از بهشت است ... .
📚 أطیب البیان في تفسیر القرآن (مرحوم سید عبدالحسین طیب) ٫ جلد 14 ٫ صفحه 7
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#حدیث
🍀امیرالمؤمنین عليه السلام :
❤️كار خير هرگز فانى نمى شود.
اَلْخَيْرُ لا يَفْنى
📙شرح غررالحكم ، ج 1، ص 229
امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
هموارهدرانتظار(فرجوظهور
صاحبالزمان(عج))باشیدویأس
وناامیدیازرحمتخدابهخودراهمدهید.
(بحار،ج١٥،ص١٢٣)