🔺رفیق قدیمی!
▫️رهبر معظم انقلاب:
🔹یادی بکنیم از عالم اخلاقیِ مهربانِ متواضعِ دوستداشتنی و صمیمیمان، مرحوم حاج آقا #مجتبی_حاج_آخوند، که ایشان هم از رفقای قدیمی ما بود از مدرسهی حجتیه در قم؛ مؤمن، با صفا، صالح، صادق. رحمت خدا بر او.
#کلام_رهبر
📆۱۳۹۰/۰۷/۲۰
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺مگر روحانی بچه بغل می کند!
▫️آیت الله نجومی:
💢«مرحوم حاج آقا #مجتبی_حاج_آخوند در زندگی شخصی حتی الامکان سعی میکرد کارهای شخصی خود را انجام دهد و افراد خانواده را به زحمت نیندازد و اگر کاری را به آن ها محول می کرد، هیچ وقت حالت آمرانه نداشت. همیشه به این امر «که مرد در زندگی باید یاور و همراه همسرش باشد»، عمل میکرد و در مواقع لزوم در کارهای خانه به همسرش کمک میکرد.
🌀در بچهداری هیچ ابایی نداشت. یک روز در خیابان فرزندشان را بغل گرفته بود که یکی از آشنایان به وی گفت: «چرا شما بچه را بغل کردهاید؟ مگر روحانی بچه بغل میکند؟» وی در جواب گفت: «یک روحانی بیش از هر کس باید در امور خانواده، به افراد خانواده یاری کند».
📚مکاتبه با آیت الله نجومی، ص ۵.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺جلسه افشاگری!
▫️گزارش ساواک درباره حاج آخوند:
🔹«شیخ #مجتبی_حاج_آخوند که مدتها در ایام تحصیل در قم زندگی نموده و ایام تعطیل در کرمانشاه اقامت میکند، اخیراً برای همیشه قم را ترک و قصد دارد در کرمانشاه اقامت کند.
🔸وی با بعضی از عالمان شهر ملاقات و اظهار میکند: آقای خمینی به من پیغام داده است تا به شما بگویم: «در هفته یک یا دو جلسه تشکیل و در آن جلسهها، فعالیتهای دولت را که مخالف با دین و شئون روحانیت است، افشاگری کنید».
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز دوشنبه
☀️ 16 #مهر ماه 1403 شمسی
🌙 3 #ربیع_الثانی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕درگذشت میرزا محمدرضا مجتهد کرمانی، فقیه ظلم ستیز ساکن کرمان (۱۳۲۴ش)
➕ درگذشت محمدرضا صهبای قمشهای معروف به حکیم صهبا فیلسوف و حکیم شیعه (۱۲۶۷ش)
➕ درگذشت سلطان الواعظین شیرازی نویسنده کتاب شبهای پیشاور (۱۳۵۰ش)
🌙 #قمری
➕درگذشت سید محمدباقر شفتی فقیه شیعه در دوره قاجار و بنیانگذار مسجد سید در اصفهان (۱۲۶۰ق)
➕درگذشت میرزا ابوالقاسم کلانتر فقیه، اصولی از اساتید حوزه علمیه تهران (۱۲۹۲ق)
➕درگذشت سید عباس مدرسی یزدی از اساتید درس خارج در حوزه علمیه قم (۱۴۴۲ق)
➕درگذشت محمدحکیم صمدی از پایهگذاران شورای انقلابی اتفاق اسلامی افغانستان و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت(ع) (۱۴۴۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله میرزا #محمدرضا_مجتهد_کرمانی، فقیه ظلم ستیز ساکن کرمان (۱۳۲۴ش)
🔹او در سال 1243 شمسی در کرمان به دنیا آند و پس از یادگیری علوم مقدماتی، در سال ۱۲۶۹ش در ۲۶ سالگی جهت آموزش علوم حوزوی عازم اصفهان شد و در محضر علما و اساتید بزرگ آن سامان از جمله چون آخوند ملامحمد باقر فشارکی، آقا محمد تقی نجفی اصفهانی، آقا سید محمدباقر درچهای و آخوند ملامحمد کاشی به کسب علم و معرفت پرداخت.
🔸وی پس از هفت سال، در سال ۱۲۷۶ش عازم حوزه علمیه نجف شد و در مدت ۷ سال در محضر آیات عظام آخوند خراسانی و سیدمحمد کاظم یزدی حاضر شد و پس از مجاهدت علمی به درجه اجتهاد دست یافت و از ده نفر از مراجع و اساتید مطرح آن روز تأییدیه اجتهاد دریافت کرد.
🌀ایشان پس از هفت سال اقامت در نجف، در اردیبهشت ۱۲۸۴ش به کرمان بازگشت و به تبلیغ دین و مبارزه با فرقه شیخیه که تحت حمایت حاکم وقت کرمان بودند پرداخت و در این راه طعم تلخ توهین و شکنجه و تبعید را به جان خرید.
⚡️او با دو حاکم کرمان رکن الدوله و طفرالسلطنه در راه جلوگیری از ظلم به مردم درگیر شد و فعالیتهای او منجر عزل آن دو شد. در اثر این تحرکات ایشان به بم و رفسنحان و مشهد تبعید شد.
🍁وی عاقبت با فشار و تحصن علمای تهران به کرمان بازگشت و همچنان به روشنگری و به دفاع از دین و دنیای مردم مشغول شد.
◾️ایشان سرانجام در 16 مهرماه سال 1324 شمسی (یکم ذی القعده ۱۳۶۴ش) دارفانی را وداع گفت و با تشییعی ۳۰ هزار نفری در جوار بارگاه امامزاده سیدحسین علیه السلام کرمان به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺مجمع فضائل!
▫️آخوند خراسانی در اجازه نامه خود به آیت الله #محمدرضا_مجتهد_کرمانی نوشته است:
🔹«عالم عامل، مجمع فضایل، منبع فضل، بدر علم ساطع، فخر اهل تحقیق و اسوه ی صاحبان دقت و تعمق، قدوه ی علمای راسخ، مهذب قواعد محکم و منقح کننده مبانی فقهی، عالم ربانی حاج محمدرضا کرمانی نزد این جانب تحصیل علوم نموده و در استنباط احکام دینی و دقتها و تحقیقات فقهی و شرعی به درجات عالی رسیده است و اجازه اجتهاد دارد.»
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺مهمان عزیز!
🔹آیت الله #محمدرضا_مجتهد_کرمانی در ۲۷ صفر سال ۱۳۲۴هـ ق روانه مشهد شد. در بین راه مردم هر آبادی نهایت احترام را نسبت به ایشان به جا میآوردند. هنگام ورود به مشهد مردم تا روستای طرق استقبال بسیار باشکوهی از آن مجتهد بزرگ به عمل آوردند.
🔸 آن جناب یک فرسخ به شهر مانده با پای پیاده به سوی مشهدحرکت کرد. گفتهاند تا ورود به حرم سه تاقه از عبای ایشان بر اثر ازدحام مردم پاره شد و آنان برای تیمن و تبرک از پارههای آن میبردند.
🌀تولیت آستان قدس رضوی نقل کرده بود: در عالم رؤیا حضرت #امام_رضا علیهالسّلام به من فرمود: «فردا میهمان دارم. باید عصا و عبایی از خزینه حرم به وی تقدیم نموده و او را با شکوه و احترام استقبال کنید.».
🌀ایشان پس از زیارت، در خانه عبدالغفار کرمانی ساکن شده، پس از دو ماه توقف به کرمان بازگشتند.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺خودت را به سیدیحیی برسان!
🔹برای خنثی سازی برنامههای شیخیه، واعظی یزدی به نام سید یحیی به کرمان فراخوانده شد و او با بیانات شیوای خود حرکات این فرقه را افشا و مردم را متوجه افکار انحرافی آنان کرد. سران فرقه که تبلیغات واعظ را برای آینده خویش خطرناک دیدند، تصمیم گرفتند وی را بکشند.
🔸آنان از وی خواستند برای اجرای خطا به منزلی برود و او را به باغی بردند. سید وقتی احساس خطر کرد به #حضرت_زهرا علیهاالسّلام توسل جست و نماز استغاثه به آن بانوی دو سرا را خواند. هنگامی که مشغول گفتن عبارت «یا مولاتی یا فاطمة اغیثینی» بود و دشمن میخواست قطعه قطعه اش کند، فریاد تکبیر و خروش الله اکبر مردم کرمان در قلب توطئه کنندگان رعب افکند.
🔅اهالی خشمگین پس از محاصره باغ از دیوار به داخل پریدند و پس از رها ساختن سید و مجازات شیخیها، وی را با احترام خاصی همراه با آیتالله حاج محمدرضا کرمانی که رهبری آنان را عهده دار بود، به شهر آوردند.
💢وقتی از آیتالله #محمدرضا_مجتهد_کرمانی پرسیدند چگونه متوجه شدید سید یحیی در معرض خطر است، پاسخ داد: خوابیده بودم که در عالم رویای راستین حضرت صدیقه طاهره علیهاالسّلام به من فرمود: «حاج محمدرضا! فورا خودت را به سید یحیی برسان که اگر دیر بروی، کشته خواهد شد».
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺آرامش روحی!
🔹وقتی آیت الله #محمدرضا_مجتهد_کرمانی را بعد از تبعید به بم، به رفسنجان تبعید کردند، مردم در مساجد تجمع کردند و ضمن تهدید به تعطیلی مساجد و مراسمات، گفتند: «تا وی برنگردد، آرام نخواهیم گرفت».
🔸 وقتی فرستاده حاکم در رفسنجان به خدمت آیتالله حاج آقا محمدرضا رسید، ایشان را مشغول خواندن دعای سمات دید و به دیگران گزارش داد:
🌀«از حالات آقا متحیر شدم، قبل از واقعه که خدمتشان رسیدم و آن روز که ایشان را به ارک بردم و آن دم که به قصد تبعید وی را حرکت دادیم و هنگامی که بنابر مراجعت شد ایشان را بر یک حال دیدم و هیچ تغییری در او مشاهده نمیشد و سخنش عوض نگردید و هیچ هراسی به دل راه نداده بود».
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 17 #مهر ماه 1403 شمسی
🌙 4 #ربیع_الثانی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ درگذشت محمدابراهیم آیتی، روحانی، تاریخنگار، مترجم و نویسنده (۱۳۴۳ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) از عالمان سادات حسنی و از راویان حدیث (۱۷۳ق)
➕ درگذشت تاج العلماء؛ فقیه، اصولی، متکلم و نویسندۀ شیعی شبه قاره هند (۱۳۱۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰سالروز ولادت #حضرت_عبدالعظيم_حسنی (۱۷۳ق).
🔷 يكي از چهره های شاخص اصحاب ائمه، حضرت عبدالعظيم حسنی است كه در شمار اصحاب امام رضا، امام جواد و امام هادی عليهم السلام بوده و مورد تمجيد فراوان قرار گرفته است.
👈زندگی نامه👉
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
15.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مروری بر زندگی نامه #حضرت_عبدالعظيم_حسنی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺دست به دامان سیدالکریم!
🔹 آیتالله #سیدشهاب_الدین_مرعشی نجفی در دوران طلبگی پس از آنکه مقطعی از درسش را در نجف به پایان میبرد به تهرانومیآید و مقدمات ازدواج ایشان فراهم میگردد.
🔸 در مراسم خواستگاری پدر دختر شرطی را برای داماد مطرح میکند و آن اینکه: یک جفت گوشواره، چهار عدد النگو، دو عدد پیراهن، دو قوّاره چادری و دو جفت کفش باید تهیه کند.
🌀 گرچه درخواست، چندان سخت نبود ولکن برای ایشان تهیه همین مقدار هم مقدور نبود. ایشان ناامید از انجام شرط عازم قم میشود، امّا قبل از حرکت بهقصد زیارت #حضرت_عبدالعظيم_حسنی علیهالسلام در شهرری توقف میکند.
⚡️ پس از توقفی در صحن، مشکل را با حضرت در میان میگذارد و با حالی دلشکسته زارزار میگرید و عبایش را روی صورتش میکشد. چند لحظه بعد کسی دست روی شانهاش میگذارد و آرام میگوید: «آقابستهتان را بردارید تا خداینکرده کسی نبرد».
🍁 ایشان ناراحت از اینکه او را از چنین حالی بیرون آورده، نگاه می کند، بسته جلوی پایش افتاده است. ابتدا اعتنایی نمیکند، ولی بعد بسته را میگشاید و میبیند همه آن مواردی که پدر دختر خواسته بود، داخل بسته جاسازی شده است.
📚 سرزمین کرامت، ص ۴۳
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺کلام_علما
🔹اهمیت زیارت #حضرت_عبدالعظيم_حسنی و فضایل ایشان
🎙آیت الله #احمد_مجتهدی_تهرانی(ره)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺زیارت اول ماه!
▫️حجه الاسلام حسین تهرانی:
🔹#آقامجتبی_تهرانی مقیّد به زیارت حرم #حضرت_عبدالعظيم_حسنی علیه السلام بودند. اگر تهران بودند، هیچ وقت در اوّل ماه زیارت حرم حضرت عبدالعظیم علیه السلام را ترک نمی کردند.
🔸همیشه ماهی یک بار یا شب اوّل ماه و یا صبح اوّلین روز ماه، حتماً به زیارت می رفتند و هیچ وقت هم این برنامۀ شان ترک نمی شد.
🌀آنجا هم که مشرف می شدند، مثل مشهد سعی می کردند تمام آداب زیارت را به جا بیاورند.
⚡️در زیارت هایشان همیشه برای دیگران دعا می کردند؛ می فرمودند:«شما همیشه برای دیگران دعا کنید و هرچه میخواهید، برای دیگران بخواهید و خودشان در این زمینه هیچ کوتاهی نمی کردند».
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 18 #مهر ماه 1403 شمسی
🌙 5 #ربیع_الثانی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ درگذشت میرزا حسنعلی تهرانی فقیه و شاگرد میرزای شیرازی (۱۲۸۶ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت آیت الله شهید سید محمدرضا سعیدی ( ۱۳۹۰ق)
➕ درگذشت سید محمدباقر موحد ابطحی از فقهای شیعه، اساتید حوزه علمیه و مؤسس مدرسه و مركز پژوهشی الامام المهدی (۱۴۳۵ق)
➕ درگذشت سید محمدحسین حسینی جلالی کتابشناس، نسخهشناس و بنیانگذار مرکز شیعی «The Open School» در ایالت شیکاگو (۱۴۴۲ق)
➕ درگذشت عباسعلی اختری نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری (۱۴۴۴ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله میرزا #حسنعلی_تهرانی فقیه و شاگرد میرزای شیرازی (۱۲۸۶ش)
🔹میرزا حسنعلی تهرانی، فقیه و عالم قرن چهاردهم هجری، از زهاد صاحب کرامت و جد مادری شیخ حسنعلی مروارید می باشد.
👈زندگی نامه👉
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺نجات از عذاب
▫️آیت اللّه شبیری و آیه الله مروارید
🔹#حسنعلی_تهرانی برادری به نام حاج میرزا حسینعلی داشته كه در دربار ناصرالدّین شاه بود، و تمام لباسهای شاه زیر نظر او دوخته می شد. روزی مرحوم حاج شیخ حسنعلی در حرم امام رضا علیه السّلا مشغول زیارت بوده، به او خبر می آورند كه برادرش در گذشته است.
🔸ایشان شدیداً گریه می كند و به حضرت #امام_رضا علیه السّلام متوسّل می شود و عرض می كند: «برادر من در دربار بود و طبعاُ حقوق و مظالم زیادی به گردنش خواهد بود، از شما می خواهم در حقّ او شفاعت فرمایید». جنازه او را با تشریفات خاصّی از تهران به قم می برند و بعد از شوط دادن درحرم، در یكی از بقاع صحن مطهّر به خاك می سپارند.
🌀یكی از علمای بزرگ، همان شب در عالم رؤیا می بیند مهم جنازه را از تهران به طرف تشییع می كنند ولی مأمورین عذاب در مسیر تشییع او را به انواع عذابها عذاب می كنند. هنگامی كه جنازه به صحن مطهّر می رسد، مأمورین عذاب دمِ درِ صحن مطهّر می ایستند و به احترام كریمه اهلبیت وارد صحن نمی شوند.
🔅در آن هنگام بانوی مجلّله ای از حرم مطهّر خارج می شود و به این فرشته ها كه مأمور عذاب بودند می فرماید: «برادر ایشان به برادرِ من متوسّل شده، برادرم در حقِّ او شفاعت نموده است، دیگر شما برگردید و با او كاری نداشته باشید. فرشته ها اطاعت می كنند و بر می گردند».
#حضرت_معصومه
📚کتاب جرعه ای از دریا، جلد سوم، صفحه 348. و کرامات معصومیه علیها السلام، علی اکبر مهدی پور،ص 288.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺نور ذکر
▫️آیت الله شبیری زنجانی:
🔹به آقای واعظ زاده در مشهد راجع به آشیخ #حسنعلی_تهرانی، جد امی آقای مروارید، گفتم:«پدر شما آشیخ حسنعلی را قبول داشت؟».
گفت:«پدرم از مریدهای ایشان بود. او می گفت سحر به حرم حضرت #امام_رضا (ع) رفتم. دیدم نوری به گنبد حضرت متصل است. دنبال آن نور را گرفتم که ببینم به کجا منتهی می شود. دیدم مرحوم آشیخ حسنعلی تهرانی مشغول ذکر گفتن است و از دهان ایشان نوری متصل به گنبد است.
📚کتاب جرعه ای از دریا، جلد دوم، صفحه ۴۰۱.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺خوب با حضرت روی هم ریخته اید!
▫️شیخ ابراهیم صاحب الزمانی:
🔹روز تولد #امام_رضا (ع) مشهد بودم و دچار عسرت و سختی. با خود گفتم بهتر است قصیده ای برای امام رضا (ع) بسرایم و آن را به نائب التولیه حرم مطهر ارائه کنم و صله ای بگیرم.
🔸وقتی وارد صحن شدم با خود گفتم:«چرا شعر را برای حضرت نخوانم و از ایشان صله نخواهم». به سمت ضریح مطهر آمدم و شعرم ار مقابل ضریح خواندم و عرض کردم:«یا مولای! از جهت معیشت در فشارم، امروز هم عید است، اگر صله ای عنایت فرمایید به جاست».
🌀ناگاه از سمت راست کسی ده تومان (که در آن موقع مبلغ قابل توجهی بود) در دستم گذاشت، عرض کردم:«یا مولا! کم است»،کسی دیگر ده تومان گذاشت. باز عرضه داشتم کم است. آن قدر تکرار شد تا به شصت تومان رسید و دیگر خجالت کشیدم بیشتر بخواهم.
🔺ادامه در مطلب بعد👇
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺ادامه مطلب قبل👆
⚡️ پولها را در جیبم گذاشتم و از حرم خارج شدم. در کفشداری میرزا #حسنعلی_تهرانی را دیدم. بغلم کرد و فرمود:«حاج شیخ! خوب زرنگ شده ای با حضرت رضا علیه السلام نزدیک شده و روی هم ریخته اید، تو شعر می گویی و آن حضرت به تو صله می دهد، بگو ببینم چقدر صله گرفتی؟».
▪️گفتم:«شصت تومان».
▫️فرمودند:«حاضری آنها را بدهی و من دو برابرش را به تو بدهم».
🍁قبول کردم و ایشان ۱۲۰ تومان مرحمت کردند. اما بعدا پشیمان شدم که آن وجه امام چیز دیگری بود، اما ایشان معامله را فسخ نفرمود.
📚کتاب داستانهای شگفت، شهید دستغیب، صفحه 23 تا 24.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 19 #مهر ماه 1403 شمسی
🌙 6 #ربیع_الثانی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ درگذشت محمدحسین زاهد از اساتید اخلاق در تهران (۱۳۳۱ش)
➕ درگذشت خلیل کمرهای فقیه، مفسر و از فعالان وحدت اسلامی (۱۳۶۳ش)
➕ درگذشت سیدمحمدکاظم ارفع از فقها و اساتید اخلاق تهران (۱۴٠۲ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت اديب متكلم مير سيد شريف جرجانی (816ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰 رحلت عالم مبارز و روحاني آيت اللَّه "حاج ميرزا #خليل_كمره_اي" (1363 ش)
⚡️خلیل کمرهای معروف به میرزا خلیل کمرهای (۱۲۷۶-۱۳۶۳ش)، فقیه، مفسر و از فعالان عرصه وحدت اسلامی است.
👈زندگی نامه👉
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺پرچم دار وحدت اسلامی!
🔹در ایامی که شیخ شلتوت با فتوای خود شیعه را به عنوان یکی از فرق اسلامی حساب کرده، گروهی از علمای ایرانی در کنگره اسلامی اردن حضور داشتند.
💢عده ای می خواستند از آنجا به حج مشرف شوند. میرزا #خليل_كمره_اي گفت: «ما عمره بجا آوردهایم بهتر است برای عرض تشکر از کار بسیار بزرگ شیخ شلتوت به مصر عزیمت کنیم».
🔷اما کسی از جمع مخالف این اقدام بود. میرزا با آیت الله بروجردی مشورت کرد. ایشان فرمودند: «حتما به مصر بروید و از قول من هم از ایشان تشکر کنید و اصلا ایشان را دعوت کنید تشریف بیاورند ایران، مهمان ما در قم باشند.»
🔸 پس از بازگشت ایشان به ایران شیخ محمود شلتوت در نامهای خطاب به ایشان نوشت:
🔅«خطابهای که قبل از ترک مصر برای ما فرستادید اثر عظیمی در نفس من بجای گذاشت، تقدیر شما از عمل صالحی که ما برای آن قیام کردهایم در آن به چشم میخورد و احساس شما بدون شک احساسی صادقانه بود همچنانکه تقدیر شما در سخنانتان از جناب برادر علامه قمی اثر فراوانی در نفس آقایان علمای اینجا داشت امید است که همه ما در راه مصالح امت اسلامی بکوشیم و خداوند این تعاون همیاری را مصداق این آیه قرار دهد – والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا و ان الله مع المحسنین.»
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺تحصیل علم با گرسنگی!
▫️حجةالاسلام ناصرالدين کمره ای به نقل از پدرش میرزا #خليل_كمره_اي:
🔹در اوایل طلبگی در اراک، خرجی و خوراکم تمام شده بود، پول هم نداشتم و خجالت می کشیدم از کسی يک ريال قرض کنم، در نتیجه، صبح که بلند شدم ديدم هیچ پولی برای تهیه غذا ندارم. گفتم: حالا می روم درس؛ يکروز هم بدون صبحانه باشم. ظهر شد، ديدم باز همان وضع است؛ گفتم: حالا امروز روزه هستم.
🔸شب که شد باز هم چیزی نداشتم. آن شب هم گرسنه خوابیدم. فردا باز هم رفتم سر درس، در طی چهل وهشت ساعت، يک لقمه نان برای خوردن نداشتم. بعد از دو شبانه روز کامل، شب در حجره خوابیده بودم.
🌀 خواب ديدم پدرم از ولايت به سمت اراک می آيد و در داخل خورجین، مقداری نان و پنیر و گردو و کشمش و اين جور چیزها گذاشته بود.
⚡️در همین لحظات پدرم وارد شهر اراک شده بود و پرسان پرسان مدرسه سپهدار را پیدا کرده بود. مؤذن که اذان صبح را می گفت، در راه باز کرده و پدرم را به حجره من راهنمایی کرده بود.
🍁با صدای در از خواب بیدار شدم، وقتی پدرم را دیدم در اولین کلام گفتم: «پدر جان! اوّل کمی نان و پنیر بده بخورم». پدرم با دیدن گرسنگی من گريه اش گرفت.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺آرمان فلسطین!
🔹#فلسطین یکی از مهمترین دغدغههای میرزا #خليل_كمره_اي بود. آیتالله کمرهای معتقد بود که روایات نشان میدهند سرزمین فلسطین کانون حوادث بزرگی میشود که مسلمانان نباید آن را مهمل بگذارند و با ترک رفت و آمدوشد، آنجا را به دیگری واگذار کنند. روزگار این سرزمین کمتر از وحشت رستاخیز محشر نیست و شاید رستاخیزهای صلیبی زمان گذشته بار دیگر به رنگ دیگری تکرار شود و شاید این کلمه در اخبار آمده که اینجا ارض محشر است خبر از آینده این سرزمین باشد.
🔸ایشان در سال 1338ش به کنگره اسلامی قدس در اردن دعوت میشود. در این سفر از اردوگاه آوارگان فلسطینی دیدار میکند و این دیدار اثری عمیق در جان او میگذارد بهطوریکه در آخرین مقالهاش در آبان 1359ش روزنامه اطلاعات از پادشاه اردن انتقاد میکند و مینویسد:
🌀«شما کنگره قدس را تشکیل دادید و ما نمایندگان کشورهای اسلامی در کنار بحرالمیت دلخوش شدیم که مثل ملکحسین را با قوای ارتش اردن در خط جبهه جلوی اسرائیل دارند و الان میبینیم که اسرائیل پیشتاخته و میخواهد شهر بیتالمقدس را پایتخت دائمی خود کند و شما حمله عراق به ایران را تبریک میگویید!!!».
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 20 #مهر ماه 1403 شمسی
🌙 7 #ربیع_الثانی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ ولادت مرتضی حائری یزدی فقیه شیعه و فرزند شیخ عبدالکریم حائری (۱۲۹۵ش)
➕ ولادت ملا محمد اشرفی مازندرانی فقیه، محدث و واعظ شیعی (1184ش)
🌙 #قمری
➕درگذشت سید ابوالحسن مولانا، فقیه نویسنده و استاد اخلاق (۱۴۲۵ق)
➕درگذشت نعمتالله صالحی نجفآبادی نویسنده کتاب شهید جاوید (۱۴۲۷ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیت الله #سیدابوالحسن_مولانا، فقیه نویسنده و استاد اخلاق (۱۴۲۵ق)
💢آیت الله سید ابوالحسن مولانا (۱۳۰۳ - ۱۳۸۳ ش)، فقیه و مجتهد بزرگ شیعه در خطه آذربایجان بود.
🔅او در روز ۲۷ جمادی الاول ۱۳۴۳ ق (۳ دی ماه ۱۳۰۳ ش) در شهر مقدس نجف به دنیا آمد و در سه سالگی همراه پدرش به تبریز مهاجرت نمود و پس از طی مقدمات علوم حوزوی در تبریز، در سن نوزده سالگی عازم حوزه علمیه قم شد و از محضر آیات عظام بروجردی، سید محمد حجت، امام خمینی و سیدمحمد محقق داماد استفاده کرد.
♻️ایشان پس از طی مدارج علمی به نجف اشرف عزیمت کرد و از خرمن علم آیات عظام خویی و حسن حلی استفاده کرد و به درجه احتهاد دست یافت.
💠وی از اساتید خود اجازه های روایتی و اجتهادی متعددی دریافت کرد که از جمله آنها آیت الله مرعشی نجفی، محمدصالح علامه مازندرانی و علی غروی علیاری است.
🔹ایشان پس از اتمام تحصیلات به تبریز بازگشت و تدریس و تبلیغ و تربیت شاگردان همت گماشت که سید جلال آشتیانی از معروف ترین آنهاست.
📚از او آثار متعددی برجای مانده که حاشیه بر منظومه سبزواری، حاشیه بر منهاج الصالحین و توضیح المسائل آیت الله خویی و البیان فی تفسیر القرآن از جمله آنهاست.
🌀وی در کنار اداره دفتر مرجعیت، به تأسیس بنیاد جهت کارهای فرهنگی و خیریه همت گماشت.
🔸ایشان همواره مدافع اسلام و انقلاب بود و شهادت فرزندش در دفاع مقدس بهترین مؤید این معناست.
◾️وی سرانجام در ۷ خرداد ۱۳۸۳ ش (۷ ربیع الثانی ۱۴۲۵ ق) در تبریز رحلت کرد و در قطعه صدیقین قبرستان وادی رحمت تبریز مدفون شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
34.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مروری بر زندگی آیت الله #سیدابوالحسن_مولانا
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺ده سال دیگر!
▫️آیت الله #سیدابوالحسن_مولانا:
🔹 «روزی حوالی ظهر که عازم مسجد «استاد و شاگرد»، جهت اقامه نماز جماعت ظهر و عصر بودم، در سر راه، نزدیک کلیسای ارامنه، واقع در میدان نماز تبریز، «دیکباشی»، پیرمرد خوش سیمایی را که یقین کردم حضرت خضر است، ملاقات نمودم.
🔸 آن حضرت به من فرمودند:«تو خیلی زحمت کشیدهای و مطالعه زیاد میکنی؛ چشمهایت ضعیف شده است»؛ آن گاه دستهای مبارکش را به چشمها و ابرویم کشیده و فرمود:«ده سال دیگر به عمر شما اضافه کردیم».
📚ویژهنامه اربعین، ص ۳۴.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama