رایحه میرزا جواد آقا تهرانی.pdf
6.36M
🔷نشریه رائحه؛ ویژه نامه مرحوم آیت الله #میرزا_جواد_تهرانی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 29 #مهر ماه 1401 شمسی
🌙 24 #ربیع الاول 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت سید اسماعیل نوری طبرسی نویسنده كفاية الموحدين (۱۲۸۲ش)
➕ درگذشت حسین حلی از فقها و اساتید حوزه علمیه نجف (۱۳۵۳ش)
➕ درگذشت محمدرضا مهدوی کنی از روحانیان فعال در انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران (۱۳۹۳ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت علی آل اسحاق از فقهای شیعه (۱۴۲۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت آیتالله #محمدرضا_مهدوی_کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری ( 1393 ش)
💠 آیت الله محمدرضا مهدوی کنی در 14 مرداد 1310 (21 ربیع الاول 1350) در روستای کن از توابع تهران به دنیا آمد. او در سال 1327 درسن 17 سالگی برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت نمود و تا سال 1340 در محضر استادان مبرز آن زمان همچون آیات عظام؛ علامه طباطبایی، بروجردی، امام خمینی، گلپایگانی و ... تلمذ کرد.
♻️ او پس از بازگشت به تهران در سال 1340، در مدرسه مروی به تدریس علوم حوزوی مشغول شد و از سال 1342 امامت جماعت مسجد میدان فردوسی را پذیرفت. این مسجد پایگاه مناسبی برای فعالیت های اجتماعی و سیاسی ایشان شد.
⚡️ایشان از سال 1363 ش به حکم امام خمینی (ره)، تولیت مدرسه علمی مروی را پذیرفته و به تربیت طلاب مشغول شد.
🔹 مبارزات وی علیه حکومت طاغوت، باعث دستگیری های متعدد، تبعید، شکنجه و زندانی شدن این عالم مبارز گردید و در آستانه پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی آزاد شد.
🔸 وی در اوایل انقلاب سرپرست کمیته انقلاب اسلامی، وزیر کشور، سرپرست نخست وزیری را به عهده داشت. ایشان همچنین علاوه بر ریاست مجلس خبرگان رهبری، ریاست دانشگاه امام صادق و دبیر جامعه روحانیت مبارز تهران را نیز برعهده داشت.
🌀تقریرات درسهای خارج فقه آیتالله بروجردی و امام خمینی و کتاب نقطههای آغاز در اخلاق عملی از مهم ترین آثار ایشان می باشد.
▪️ او سرانجام در 29 مهر 1393، ( 26 ذوالحجه 1435) دار فانی را وداع گفت و در جوار حرم مطهر عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 سیره تربیتی آیت الله #محمدرضا_مهدوی_کنی
🎙"حجت الاسلام سعید مهدوی کنی."
🔻 ویژگی حاج آقای مهدوی کنی در مسئله تعلیم و تربیت، این بود که از ایشان خیلی کم نصیحت شنیده میشد، مگر در مواقعی که کسی خودش درخواست میکرد یا موقعیت خاصی بود. به طور معمول ایشان از طریق عمل یا به صورت غیر مستقیم مسئله را منتقل میکردند. به این صورت که اگر چیزی پیش میآمد، آن را نگه میداشتند و مثلا یک هفته، ده روز بعد، با مقدمهای از یک روایت یا هنگام بحثی، نکتهای که لازم بود آن زمان گفته شود را در شرایط متفاوتی که حالت نصیحت نداشته باشد، بیان میکردند.
☑️ در مجموع اثر تربیتی ایشان بیشتر از جنس زندگی کردن بود تا نصیحت.
علاوه بر این، همراهی با اطرافیان در وجود ایشان زیاد بود. تقیدات خاصی که عرفا یا اهل زهد دارند، مخصوص خودشان و در ساعات خلوتشان در صبح بود و مابقی مواقع با اطرافیان همراهی میکردند. مثلا اگر بچهها مشغول دیدن فوتبال بودند، حاج آقا نیز همراه ایشان فوتبال نگاه میکردند و در حین تماشا با بچهها شوخی میکردند و البته درپایان هم به شوخی میگفتند: حالا که چی، که این را دیدیم؟!
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🌀نامه مرحوم آیت الله #محمدرضا_مهدوی_کنی در پاسخ به درخواست نصیحت اخلاقی یکی از جوانان اهوازی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
سیره علما
🌀نامه مرحوم آیت الله #محمدرضا_مهدوی_کنی در پاسخ به درخواست نصیحت اخلاقی یکی از جوانان اهوازی ♨️ #س
▫️بسم الله الرحمن الرحیم
▫️سلام علیکم و رحمة الله
▪️نامه شما که به مناسبت حلول سال جدید مرقوم داشته بودید رسید. از محبت شما سپاسگزارم. امید است که این سال جدید بر همه مسلمانان و شیعیان آل محمد علیهم صلوات الله مبارک باشد. انشاءالله در ظل توجهات خاصه ولی الله اعظم امام عصر ارواحنا فداه بیش از پیش موفق باشید.
⚡️همواره با قرآن کریم انس داشته باشید، شبها قبل از خواب حداقل دوازده آیه از آیات الهیه را قرائت کنید و هر روز قبل از شروع به کار حداقل هفت آیه از قرآن با حضور قلب تلاوت کنید و حتی المقدور پیش از نماز صبح از خواب بیدار شوید و نماز شب را ترک نکنید و هر روز صبح پس از نماز صبح با ذکر صلوات دعای فرج(اللهم کن لولیک...) بخوانید و با عرض سلامی حضور آن حضرت توسل داشته باشید و هیچگاه آن حضرت را فراموش نکنید. نمازهای واجب را همواره در اول وقت بجا آورید و هیچ چیز را بر نماز مقدم ندارید مگر آنکه واجب اهمی باشد که فوت آن و تاخیر آن جائز نباشد.
🌀بدانید بعد از عبادت واجب هیچ عبادتی بالاتر از خدمت به بندگان خدا مخصوصا مومنین و شیعیان و بالخصوص سادات و فرزندان حضرت زهرا سلام الله علیها نمی باشد و چنانچه محصل هستید خوب درس بخوانید تا در آینده بتوانید به اسلام و انقلاب اسلامی خدمت کنید. ضمنا کتابهای شهید مطهری قدس سره را بخوانید و کتاب نقطه های آغاز در اخلاق عملی را اگر پیدا کردید به تدریج مطالعه کنید و به کار بندید.
▫️خداوند نگهدارتان باشد انشاءالله.
▫️'محمدرضا مهدوی کنی' ۵/۲/۱۳۷۵
🔷ضمنا یادآوری می کنم بهترین عبادت پس از نماز خدمت به پدر و مادر است ، مبادا آنها را از خود رنجیده خاطر کنید، رضایت والدین مخصوصاً مادر موجب توفیق و برکت در زندگی است و دعای والدین در حیات و ممات مشکلات زندگی شما را حل می کند. در حیاتشان حداکثر کوشش را در جلب رضایت آنها مبذول دارید و پس از درگذشت آنها با صدقات و خیرات خشنودشان سازید.
☑️در خاتمه یادآوری می کنم که از تظاهر و ریا بپرهیزید و همواره به خدا و اولیاء خدا متوسل باشید و در گرفتاری ها صدقه بدهید. والسلام علیکم و علی عبادالله الصالحین.
▪️دانشگاه امام صادق علیه السلام.
▪️'محمدرضا مهدوی کنی'
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز شنبه
☀️ 30 #مهر ماه 1401 شمسی
🌙 25 #ربیع الاول 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت قربانعلی عرفانی، روحانی و سیاستمدار شیعه افغانستان. (۱۳۹۴ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت سید مرتضی علم الهدی؛ فقیه، متکلم از پیشگامان روش اجتهادی در فقه شیعه (۴۳۶ق)
➕ درگذشت محمدرضا مروج طبسی از فقهای شیعه و اساتید حوزه علمیه در عراق و ایران (۱۴۰۵ق)
➕ درگذشت مهدی حائری یزدی فقیه و فیلسوف شیعی، فرزند عبدالکریم حائری یزدی (۱۴۲۰ق)
➕ درگذشت داوود فیرحی استاد حوزه و دانشگاه در زمینه اندیشه سیاسی ایران و اسلام و نظریهپرداز فقه سیاسی (۱۴۴۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰درگذشت #سیدمرتضی_علم_الهدی؛ فقیه، متکلم از پیشگامان روش اجتهادی در فقه شیعه (۴۳۶ق)
🔹سیدمرتضی عَلَم الهدی در رجب سال 355 ق (تیر 345) در بغداد به دنیا آمد. وی که با رؤیای صادقِ ی شیخ مفید، به مکتب درس آن شیخ بزرگوار راه یافته بود، به همراه برادرش سیدرضی، خوشه چین معرفت استاد گردید.
⚡️ از جمله استادان وی میتوان از ابو محمد تلعکبری، شیخِ صدوق، حسین بن علی بن بابویه برادر شیخ صدوق و... نام برد. همچنین شیخ طوسی، ابوالصلاح حلبی، قاضی ابن بَرّاج طرابلسی، سید تقی رازی و شیخ مفید ثانی و... از شاگردان وی میباشند.
💠از جمله ویژگیهای حوزهی درسی وی این که، همه گونه افراد با هر عقیدهای میتوانستند در محضر او حضور یابند و از علوم مختلفی که وی تدریس میکرد استفاده نمایند. همچنین او اولین کسی است که خانهاش را دارالعلم قرار داد و برای مباحثه و مناظره آماده کرد و کتابخانهی وی دارای هشتاد هزار جلد کتاب بوده است.
🔺تالیفات فراوان سید مرتضی را بیش از 85 اثر شمردهاند و بر اثر کوشش فراوان در نشر احکام و علوم اسلامی، وی را مجدّد مکتب و احیاگر دین و رونق بخش معارف الهی در قرن چهارم هجری دانستهاند.
▪️سید مرتضی سرانجام پس از عمری پربار و انجام کارهایی بزرگ و ارزنده در روز یکشنبه 25 ربیع الاول 436 ق ( 28 مهر 423 ش) در سن هشتاد سالگی به جوار حق شتافت و از بغداد به کربلا منتقل گردید و در حرم حضرت سیدالشهداء مدفون شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺«در مقدمه کتاب «النهایه» #شیخ_طوسی آمده است:
🔻گروهی از بزرگان شیعه؛ مانند حمدانی قزوینی، عبدالجبار بن عبداللّه مقری رازی و حسن بن بابویه، در بغداد کتاب النهایة را با هم مباحثه می کردند. در ضمن مباحثه هر کدام از آنها ایراداتی به ترتیب ابواب و فصول آن و همچنین اشکالات سندی و مانند آن به کتاب وارد می کردند و در غیاب شیخ به او معترض بودند. البته این جریان در زمانی اتفاق افتاد که شیخ طوسی به نجف مهاجرت کرده بود.
💠در نهایت همه علماء جمع شده، قرار بر این گذاشتند که به نجف اشرف مشرف شده و سه روز، روزه بگیرند و غسل کنند و شب جمعه در حرم حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) بمانند و مشغول عبادت شوند، تا شاید از طرف حضرت علی (علیه السلام) مطلب برای همه روشن گردد.
🌀پس دسته جمعی به نجف اشرف رفته و پس از سه روز روزه و عبادت، شب جمعه در حرم به علی (علیه السلام) متوسل شدند. اوآخر شب به خواب رفته و همگی آنها حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) را در خواب دیدند. آن حضرت به آنها فرموده بود: در فقه اهل بیت (علیهم السلام)، کتابی که سزاوار اعتماد و اقتداء و رجوع کردن به آن باشد؛ مانند کتاب النهایه تصنیف نشده؛ یعنی کتاب نهایه از تمام کتب فقهی شیعه معتبرتر است. علت آن هم این است که مصنف او با #قصد_خلوص برای خدا و بدون هیچ گونه غرض دیگری آن را نوشته است. پس آن کتاب، از هر جهت بی نیاز کننده شما از کتاب های دیگر است، در صحت آن شک نکنید و به آن عمل کنید.
♻️آنها وقتی از خواب بیدار شدند، هر یک اظهار نمودند خوابی دیدهاند که دلیل بر صحت کتاب نهایه است، ولی قرار گذاشتند که هیچکدام خوابشان را نقل نکنند، بلکه روی کاغذی بنویسند و بعد تطبیق نمایند تا چگونگی خواب ها معلوم شود. وقتی همه آنچه را در خواب دیده بودند روی کاغذ نوشتند، دیدند خواب همه یکی بوده، حتی عبارت ها نیز با هم هیچ فرقی نداشته است؛ برای همین، همگی خوشحال به منزل شیخ طوسی آمدند که داستان را به شیخ خبر دهند.
🔸وقتی وارد منزل شدند، شیخ به محض این که آنها را دید، فرمود: حرف و گفته مرا درباره کتاب قبول نکردید، تا از حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) تعریف و مدح آن را شنیدید؟
📚طوسى، محمد بن حسن، النهاية في مجرد الفقه و الفتاوى، ص 11.
#اخلاص
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز یکشنبه
☀️ 1 #آبان ماه 1401 شمسی
🌙 26 #ربیع الاول 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ شهادت شهید آیت الله سید مصطفی خمینی مجتهد شیعه و فرزند امام خمینی (۱۳۵۶ش)
➕ شهادت طلبه شهید مدافع حرم، شهید مصطفی صدر زاده در ریف دمشق (۱۳۹۴ ش)
🌙 #قمری
➕ صلح امام حسن(ع) با معاویه(۴۱ق)
➕ درگذشت ابوالمکارم زنجانی از فقهای شیعه (۱۳۳۰ق)
➕ درگذشت محمدباقر الفت اصفهانی فقیه، شاعر و نویسنده (۱۳۸۴ق)
➕ درگذشت سید ابوالفضل میرمحمدی از فقهای شیعه، اعضای مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم (۱۴۴۱ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰شهادت شهید آیت الله شهید سیدمصطفی خمینی مجتهد شیعه و فرزند امام خمینی (۱۳۵۶ش)
♻️ شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی، فرزند ارشد امام خمینی(ره)، در 21 آذر 1309ش، در شهر قم متولد شد. پس از دوران کودکی راهی دبستان شد و در 14سالگی به تحصیل مقدمات علوم و معارف دینی پرداخت.
❇️در هفدهسالگی و پس از پایان دورهی مقدمات حوزه معمم شدند. ایشان در 21 سالگی در درس خارج آیات عظام آن زمان شرکت نمود و نزدیک به سیزده سال فقه و اصول را نزد والد گرامیاش فراگرفت. تلاش و کوشش در کنار هوش سرشار سرانجام در 27 سالگی ثمر داد و به درجهی اجتهاد رسید.
✅ بیش از 15 اثر در زمینه ی فقه و اصول، فلسفه و نجوم و مباحث اعتقادی از وی به جای مانده است.
🔅 با شروع نهضت امام خمینی، فعالیتهایش را به صورت گسترده و کاملا محسوس دنبال کرد تا آنجا که موضوع بسیاری از گزارشهای سازمان ساواک قرارگرفت. با دستگیری امامخمینی(ره) در نیمه شب 15 خرداد 1342 و متعاقب آن قیام 15 خرداد، نقش ایشان در نهضت پررنگتر شد. در طول این مدت شهید سیدمصطفی با درایت و تدبیری کمنظیر به ساماندهی امور مختلف در پیشبرد نهضت پرداخت.
🔹 رژیم شاه با پی بردن به نقش سیدمصطفی در پیشبرد نهضت، برای ضربهزدن به نهضت اسلامی، ایجاد فشار روانی بر امام، و در نهایت ایجاد رعب و وحشت در میان مبارزان و مخالفان، سحرگاه 1356/8/1 در عملیاتی کاملا مرموزانه وی را در نجف مسموم و به شهادت رساند.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 برتری علمی آیتالله #شهید_سیدمصطفی_خمینی نسبت به آیتالله شهید صدر به روایت آیتالله شبزندهدار
🔹آیتالله شبزندهدار: از کتابهای ایشان (شهیدسیدمصطفی خمینی) نشان داده میشود که در تتبع، اوسع از شهید صدر است. تفکرات مرحوم شهید صدر در یک محدودهای در اصول وجود دارد: مرحوم #شیخ_اعظم، مرحوم آقای #آخوند، مرحوم آقای #نائینی، مرحوم #آقا_ضیاء، و به ندرت آقای #اصفهانی و #محقق_خوئی که استادشان بودند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰تواضع مثالزدنی #شهید_سیدمصطفی_خمینی
🎙آیتالله گرامی:
🔹آقا مصطفی آدم مؤدب و متواضعی بود اینکه دستور بدهد [که] چنین و چنان کنند، نبود. مثلاً یکی از موارد تواضع ایشان بخواهم برایتان بگویم اینکه وقتی آقای [آیتالله العظمی] خوئی یک اعلامیه داد مبنی بر «تحریم همکاری با دولت»، آقا مصطفی از آن به بعد دیگر چایی نداد و بهجای چایی سرکه شیره میداد. چون میگفت قند انحصاری دولت است [و مصرف قند با آن فتوا در تنافی است]. خودش به من گفت که به خاطر فتوای آقای خوئی باید احتیاط کرد. این تواضع زیادی میخواهد که پسر یک مرجع در احترام به یک مرجع دیگر چنین کند. خیلی مهم است.
#تقویم_علما
📅 امروز دوشنبه
☀️ 2 #آبان ماه 1401 شمسی
🌙 27 #ربیع الاول 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت میرزا جواد آقا تهرانی از بزرگان مکتب تفکیک در مشهد (۱۳۶۸ش)
➕ درگذشت سیداحمد میرخانی از فقها و اساتید حوزه علمیه قم، تهران و نویسنده کتاب سیر حدیث در اسلام (۱۳۷۲ش)
➕ درگذشت محمد واصف لاهیجی مجتهد، نویسنده و استاد حوزه علمیه (۱۳۷۵ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت سید محسن طباطبائی حکیم از مراجع تقلید شیعه (۱۳۹۰ق)
➕ ترور عزالدین سلیم فیلسوف و سیاستمدار شیعه (۱۴۲۵ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز سه شنبه
☀️ 3 #آبان ماه 1401 شمسی
🌙 28 #ربیع الاول 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت میرحامد حسین هندی از علمای شیعه در هند و نویسنده کتاب عبقات الانوار در اثبات امامت امام علی(ع) (۱۲۶۷ش)
➕ درگذشت ملاعبدالله مازندرانی از مراجع تقلید و از حامیان اصلی نهضت مشروطه ایران (۱۲۹۱ش)
➕ درگذشت محمدعلی معصومی از فقهای شیعه در بهبهان (۱۳۳۱ش)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
درگذشت #علامه_میرحامد_حسین_هندی از علمای شیعه در هند و نویسنده کتاب عبقات الانوار (۱۲۶۷ش)
💠سید مهدی ابوظفر معروف به میرحامدحسین هندی (۱۲۴۶-۱۳۰۶ق) از سادات و علمای شیعه قرن سیزدهم در هند است که آثاری در دفاع از تشیع از جمله چندین ردیه بر کتابهای ضدشیعی نگاشت.
وی در میروت از توابع دهلی هند در ۵ محرم ۱۲۴۶ق ( 5 تیر 1209 ش) به دنیا آمد و از شش سالگی تحصیلاتش را با رفتن به مکتب خانه آغاز کرد و سپس مبادی علوم و علم کلام را نزد پدرش به مدت 7 سال آموخت.
🌀او مقامات حریری و دیوان مُتنبّی را نزد مولوی سید برکت علی حنفی و نهج البلاغه را نزد مفتی سید محمدعباس تستری، علوم شرعیه را نزد سلطان العلماء سید محمد بن دلدارعلی و برادر وی سید العلماء سید حسین بن دلدارعلی، و علوم عقلیه را نزد فرزند سید مرتضی سید العلماء، ملقب به خلاصة العلماء فرا گرفت.
🔹او نویسندگی را با نقد کتابهای پدرش آغاز کرد و سپس بر کتاب منتهی الکلام مولوی حیدرعلی فیضآبادی ردیه ای نوشت و آنگاه عبقات الابرار که مشهورتر ین اثر می باشد، نوشت. بعد از آن در سال ۱۲۸۲ق عازم سفر حج و سپس عتبات عالیات شد و پس از بازگشت حاصل کار علمی خود را در قالب کتاب أسفار الانوار عن وقایع أفضل الاسفار گردآورد.
▪️وی سرانجام در ۱۸ صفر ۱۳۰۶ق (3 آبان 1267 ش) درگذشت و در حسینیه جناب غفرانمآب دفن شد.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
☄️سفرنامه
⚡️#علامه_میرحامد_حسین_هندی، کتاب عبقات را بهآسانی ننوشت. او در راه تألیف چنین کتاب عظیمی، سختترین سفرها و پرزحمتترین کارها را عاشقانه پذیرفت.
🔹به عنوان خادم و کارگر در یکی از روستاهای دورافتاده شهر مکه به خانه عالمی سنی وارد شد تا در کتابخانه او به کتابی که دنبالش میگشت، دست یابد و موفق هم شد.
💠وقتی هم فرزند جوانش از دنیا رفت، مراسم کفن و دفن و تشییع و مجلس سوگواری را به دیگران واگذارد تا یک ساعت هم که شده وقتش را جز در تألیف عبقاتالانوار صرف نکند.
🔸 یک وقت هم، به مصر رفت و کتابی را که میخواست پیدا کرد و با کشتی برگشت، در کشتی مشغول مطالعه کتاب بود که باد تندی کتاب را از دستش گرفت و به دریا افکند و سید به دنبال کتاب خود را به دریا زد و کتاب را گرفت!
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅غیرت دینی در زندگی #علامه_میرحامد_حسین_هندی
🎥حجت الاسلام خسرو پناه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 4 #آبان ماه 1401 شمسی
🌙 29 #ربیع الاول 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕بیانات افشاگرانه امام خمینی (ره) درباره کاپیتولاسیون (4 آبان 1343ش)
➕ درگذشت سید جعفر مرتضی عاملی تاریخنگار، پژوهشگر تاریخ اسلام و تشیع (۱۳۹۸ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت سید محمد فیروزآبادی از فقها و اساتید حوزه علمیه نجف (۱۳۴۵ق)
➕ درگذشت میرزا احمد امینی پدر علامه امینی (۱۳۷۰ق)
➕ درگذشت آقا حسین شاهرودی از فقها و اساتید حوزه علمیه مشهد (۱۴۱۰ق)
➕ درگذشت علی صفایی حائری روحانی و نویسنده شیعه (۱۴۲۰ق)
➕ درگذشت سید حسین طباطبایی بحرالعلوم از فقها و اساتید حوزه علمیه نجف (۱۴۲۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰 درگذشت آیت الله سیدجعفر مرتضی عاملی تاریخنگار، پژوهشگر تاریخ اسلام و تشیع (۱۳۹۸ش)
🌀سید جعفر مرتضی عاملی ( ۱۳۶۴-۱۴۴۱ق) عالم دینی، متخصص تاریخ اسلام و تشیع، سیرهنگار شیعه و از عالمان لبنان و حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف می باشد.
🔹سید جعفر مرتضی در ۲۵ صفر سال ۱۳۶۴ق مصادف با ۲۰ بهمن ۱۳۲۳ ش در روستای عیتا الجبل، در ۱۱۰ کیلومتری شهر بیروت به دنیا آمد.
🔅وی تحصیلات خود را به صورت غیررسمی نزد پدرش شروع کرد و در ۸ سالگی جهت آموزش علوم اسلامی راهی نجف شد و پس از شش سال راهی قم شد و در محضر اساتیدی چون سید موسی شبیری زنجانی، سید علی فانی، مرتضی حائری یزدی و میرزا هاشم آملی کسب فیض کرد و همزمان به تحقیق و پژوهش درباره مسائل تاریخی و عقیدتی شیعه پرداخت.
🔻وی پس از ۲۵ سال تحقیق و پژوهش به زادگاهش برگشت و به نشر حقایق دینی پرداخت.
🔺از ایشان آثار زیادی بر جای مانده است که مهمترین اثر وی مجموعه ۳۵ جلدی الصحیح من سیرة النبی الاعظم با موضوع سیره پیامبر اکرم(ص) و تاریخ اسلام است.
◾️وی سرانجام در ۴ آبان ۱۳۹۸ش مطابق با ۲۷ صفر ۱۴۴۱ق در بیروت درگذشت و در زادگاهش واقع در منطقه جبل عامل دفن شد.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥معلم مقاومت
💠زندگینامه علامه #سیدجعفر_مرتضی_عاملی
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 5 #آبان ماه 1401 شمسی
🌙 30 #ربیع الاول 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت سید محمدباقر خوانساری شرححالنویس شیعه (۱۲۷۴ش)
➕ درگذشت سید احمد شبیری زنجانی از فقها و اساتید حوزه علمیه قم (۱۳۵۲ش)
➕ درگذشت محدث ارموی مترجم و مصحح متون قدیمی (۱۳۵۸ش)
➕ درگذشت سید روحالله خاتمی، امام جمعه و نماینده امام خمینی در یزد (۱۳۶۷ش)
➕ درگذشت علیاکبر غفاری، حدیثشناس شیعه (۱۳۸۳ش)
➕ درگذشت سید رضا فاضلیان امام جمعه سابق ملایر و همدان (۱۳۹۹ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت محمد هیدجی زنجانی مجتهد، حکیم، فیلسوف و شاعر شیعه (۱۳۴۹ق)
➕ درگذشت سید حسن فقیه امامی از فقهای شیعه و اساتید حوزه علمیه اصفهان (۱۴۳۲ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 6 #آبان ماه 1401 شمسی
🌙 2 #ربیع_الثانی 1444 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت مصطفی اعتمادی، روحانی و عضو ارشد حزب وحدت اسلامی افغانستان (۱۳۹۳ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت محمد بن علی کراجکی فقیه، محدث و متکلم (۴۴۹ق)
➕ شهادت علی فومنی رشتی مجتهد هوادار مشروطه مشروعه (۱۳۲۷ق )
➕ درگذشت سید موسی زرآبادی حکیم و زاهد شیعه (۱۳۵۳ق)
➕ درگذشت میرزا ابوالقاسم حکمت از اطبّاء و اساتید طبّ قدیم در اصفهان (۱۳۷۱ق)
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔰 درگذشت #ابوالفتح_کراجکی فقیه، محدث و متکلم شیعه (۴۴۹ق)
💢ابوالفتح محمد بن علی بن عثمان کَراجُکی (یا کَراجَکی) (م ۴۴۹ق) از علمای شیعه در قرن چهارم و پنجم و از شاگردان شیخ مفید و شیخ طوسی است که برخی از علمای شیعه و سنی جایگاه علمی و شخصیت وی را ستودهاند. وی از اندیشمندان متأخر مکتب بغداد به شمار میرود.
🔅از اساتید و مشایخ وی میتوان شیخ مفید، شیخ طوسی، نجاشی، سلار دیلمی، ابن واسطی، ابن براج طرابلسی، مسلمی حرانی، ابن شاذان قمی، صیرفی بغدادی و احمد بن نوح بن محمد حنبلی را نام برد.
💠 از جمله شاگردان وی میتوان نام عبدالرحمن خزایی نیشابوری، ابومحمد حبشی و حسین بن هبة الله طرابلسی را آورد.
❇️تألیفات او تا ۷۰ مورد دانسته شده است که از جمله آنها کنز الفوائد، الرسالة العلویة فی فضل امیرالمؤمنین، معدن الجواهر و ریاضة الخواطر و الاستنصار فی النص علی ائمه الاطهار می باشد.
▪️ابوالفتح کراجکی سرانجام در ۲ ربیعالثانی سال ۴۴۹ هجری مصادف با ۲۴ خرداد ۴۳۶ شمسی در شهر صور لبنان وفات یافت.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama