◻️ رژیم تعیین جنسیت، تهدیدی برای سلامت جنین
▫️ یکی از روش هایی که امروزه جهت دختر دار یا پسردار شدن در بین جوامع مطرح شده است رژیم های تعیین جنسیت است که اولین بار در سال 1933میلادی روی لارو کرم های دریایی و قورباغه انجام شد و عمده مطالعات انجام شده تاکنون نیز بر روی حیوانات بوده است که در اینجا به عوارض و پیامدهایی که این نوع رژیم غذایی ممکن است ایجاد کند می پردازیم:
▫️ تغییر در میزان مصرف مواد معدنی در قبل و ابتدای بارداری و خطرات برای نوزاد:
▫️ رژیم های تعیین جنسیت با تغییر در مصرف سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم تنظیم می شود و حداقل باید دو ماه قبل از تاریخ پیش بینی شده برای بارداری شروع شود که در حال حاضر مطالعات متعددی دربارهی میزان مصرف ویتامین ها و مواد معدنی مادر باردار در قبل و ابتدای بارداری و تاثیر آن بر روی سلامت جنین صورت گرفته است.
▫️ که به تعدادی از نتایج مطالعات انجام شده اشاره می نماییم:
· در یک مطالعه مروری در سال 2012 که 45 مطالعه را بررسی کرده بود نشان داده شد که مصرف ویتامین ها و مواد معدنی در قبل بارداری و سه ماهه اول بارداری بر وزن زمان تولد و زایمان زودرس موثر هستند.
· مقاله منتشر شده در سال 2010 در مجله تغذیه (JN) نشان داد وضعیت ریزمغذی ها در دوران جنینی و ابتدای زندگی ممکن است متابولیسم، رگ ها، رشد و عملکرد اندام ها را تغییر دهد که می تواند منجر به افزایش خطر بیماری های قلبی، چاقی، تغییر عملکرد کلیه و در نهایت دیابت نوع 2 گردد.
· دکتر دارنتون هیل در مقاله ای در سال 2015 نشان داد که اپی ژنتیک و تاثير احتمالی کمبود مواد مغذی بر روی جنين بر بيماری های مزمن افراد موثر است.
· در یک مطالعه صورت گرفته بر روی گوسفندان نشان داده شد که سوء تغذیه در قبل بارداری باعث ایجاد تغییر در محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-غده فوق کلیه جنینی (HPAA)، افزایش احتمال زایمان زودرس، تغییر عملکرد پانکراس، متابولیسم اسید آمینه و... گردید.
▫️ بنابراین مشاهده میکنیم که تغییر در میزان مصرف ویتامین ها و مواد معدنی توسط مادر در قبل یا ابتدای بارداری خطر ابتلا به بیماری های مزمن در دوران زندگی برای نوزاد، وزن پایین زمان تولد، زایمان زودرس و... را افزایش می دهد پس با توجه به تغییر در مصرف 4 ماده معدنی مهم (سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم) در رژیم غذایی مادر به احتمال بالا شاهد مشکلات جسمی در دوران زندگی کودک خواهیم بود.
◻️ تاثیر رژیم تعیین جنسیت بر روی سلامت مادر:
▫️ همان طور که گفته شد رژیم های تعیین جنسیت بر پایه تغییر در نسبت مصرف غذاهای حاوی مواد معدنی توسط مادر هست به گونه ای که در رژیم پسردار شدن میزان مصرف سدیم و پتاسیم باید افزایش یابد و کلسیم و منیزیم کاهش یابد که در حال حاضر نیز شاهد مصرف بالای سدیم (نمک) و پایین کلسیم (لبنیات) در میان مردم هستیم بنابراین رژیم پسر دارشدن میتواند برای مادران با فشارخون بالا و نارسایی قلبی مشکلاتی را ایجاد نماید.
▫️ هم چنین در رژیم دختر دار شدن نیز سدیم و پتاسیم کاهش می باید و کلسیم و منیزیم باید افزایش یابد که با توجه به افزایش مصرف کلسیم و کاهش مصرف سدیم و پتاسیم میتواند برای مادران با نارسایی کلیوی، اختلالات عصبی و... مشکلات متعددی را ایجاد نماید.
تهیه و ترجمه: علی رضا زارعی نسب- کارشناس تغذیه
▫️ منابع:
1. Ramakrishnan U, Grant F, Goldenberg T, et al. Effect of Women’s Nutrition before and during Early Pregnancy on Maternal and Infant Outcomes: A Systematic Review.Paediatr Perinat Epidemiol. 2012 Jul; 26 Suppl 1:285-301. 281 285...301
2. Darnton-Hill I, Mkparu UC. Micronutrients in pregnancy in low- and middle-income countries. Nutrients. 2015 Mar 10; 7(3):1744-68.
3. Christian P, Stewart CP. Maternal micronutrient deficiency, fetal development, and the risk of chronic disease. J Nutr. 2010 Mar; 140(3):437-45.
4. Hovdenak N, Haram K. Influence of mineral and vitamin supplements on pregnancy outcome. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol. 2012 Oct; 164(2):127-32.
لینک مطلب در سایت دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
http://nut.behdasht.gov.ir/index.aspx?siteid=353&fkeyid=&siteid=353&pageid=60186&newsview=151516
@skeled_b
#سوالات_مخرب
❌مامان رو بيشتر دوست داری يا بابا؟
سوالی كه پدر بزرگها، مادربزرگها، عمو و عمه و دايی و خاله ممكن است بپرسند!
📍گاهی اين سوال را پدر يا مادر به شوخی از كودک میپرسد و انتظار دارد فرزند، او را انتخاب كند.
🔹پدر يك نيمه از بدن روانی كودک است و مادر نيمه ديگر بدن روانی كودك. بدن روانی كودك را با اين سوالات دو پاره نكنيم.
🔹ترس از اجبار به انتخاب بين پدر و مادر، كودک را مضطرب و وحشتزده خواهد كرد. اولين نياز روانی كودک #امنيت و آرامش است.
💠هرگز حتی به شوخی اين سوال را نكنيد و اجازه ندهيد كسی فرزندتان را در چنين موقعيتی قرار دهد.
@skeled_b
هرگز پول را برای بیماری و مشکلات پس انداز نکنیم.
چون رخ میدهد.
پول را برای عروسی، برای خرید خانه، اتومبیل، مسافرت و نظایر آن پس انداز کنیم.
وقتی میگوئیم این پول برای خرید اتومبیل است دیگر به تصادف فکر نکن.
منتظر هرچه باشیم، همان برایمان پیش میآید. منتظر شادی باشیم، شادی پیش میآید.
منتظر غم باشیم، غم پیش میآید.
"پس بیایید منتظر آرزوی قلبیمان
باشیم بی شک به حقیقت میپیوندد"
🌹🥰🥰🥰
@skeled_b
🔶راز عظیم خلقت، گنجینه بزرگ آفرینش، منظور خدا از آفرینش بشر و انبیاء و آنچه را که عرفا و زهاد و اهل علم دارند به دنبال آن میگردند، آن سرِ مگوست؛
چیزی نیست به جز #خدمت_به_خلق، آن هم بدون داشتن چشم داشتی.
آزاده ای سؤال کرد: چقدر؟
فرمود: آنقدر که خاک بشوی و مردم در رسیدن به خواسته های مشروعشان #پا_روی_تو_بگذارند.
📌#سید_آزادگان،#سید_علی_اکبر_ابوترابی
سالروز ورود آزادگان بر آزاد مردان هشت سال دفاع مقدس مبارک
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
@skeled_b
🌷 امام باقر(عليه السلام) از جدش اميرمؤمنان (علیه السلام) چنين نقل مي کندکه فرمود :
☘ در روی زمين دو امان و وسيله نجات از عذاب الهی بود که يکی از آنها برداشته شد دومی را دريابيد و به آن چنگ زنيد .
👌 اما امانیکه برداشته شد #رسول_الله بود.
👌 و اما امانیکه باقیمانده #استغفار است .
💐 خداوند تعالی مي فرمايد: خدا آنها را عذاب نمي کند تا تو در ميانشان هستی و خداوند آنها را هرگز عذاب نمي کند در حاليکه استغفار مي کنند .
📕 نهج البلاغه
☀️@skeled_b