روانشناسی در پرتو قرآن
⁉️ *سهم ما در شادی در زندگی مون چیه؟* 👌شادی نقطه ی مقابل مشکل نیست! 👌 شادی ماحصل حل مشکلات هست😊
❓چرا ما هرچقدر برای زندگی می دویم پیشرفت نمیکنیم؟
خیلی از جوانان امروزی از مشکلات موجود اقتصادی می نالند و گله مندند که چه عاملی باعث شده زندگی های امروزی سخت شود؟🤔
در پاسخ به جوانان عزیزمان معمولا از آنها سوال میکنم چقدر مراقبت درهای ورود و خروج رزق و روزی از زندگی تان هستید؟
اغلب جوانان مطالعه ای در این مورد نداشته اند یا اگر شنیده اند حواسشان به رعایت این امور نیست.
درمورد این مسأله باید نگاهی به عوامل وسعت و تنگی رزق و روزی از دیدگاه قرآن و روایات بیندازیم؛
❓نکته ی اول ؛ منشأ روزی ما کجاست؟
🚦پاسخ خداوند در آیه ۳۷ سوره روم از قرآن کریم: 👇
《أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّ اللَّهَ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن يَشَاءُ وَيَقْدِرُ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ》
آیا ندیدند که خداوند روزی را برای هر کس بخواهد گسترده یا تنگ میسازد؟! در این نشانههایی است برای گروهی که ایمان میآورند.
پیام های آیه:
👌 توجّه به این كه رزق به دست خداست، انسان را از یأس و ناامیدى باز مى دارد.
👌 انسان باید براى كسب معاش تلاش كند، ولى بداند كه تقدیر معیشت به دست خداست. «اللّه یبسط - یقدر»
👌در همه ى قرآن توسعه ى روزى، قبل از تنگى آن مطرح شده است و این نشانه ى رحمت گسترده ى اوست. «یبسط - یقدر»
⚠️توسعه ى روزى را به خاطر زرنگى خود ندانیم! چرا که روزی ما در پرتو سلامتی جسم و روان مان حاصل میشود و اینها همه بدست خداست ،«ان اللّه یبسط الرّزق»؛ پس پیوسته نیمه ی پر لیوان را ببینیم و شکرگزار خداوند متعال باشیم. 😍
👈 اگر توسعه و تنگى روزى به دست اوست، این همه حرص چرا؟😇 «انّ اللّه یبسط الرزق... و یقدر»
✅ تنها اهل ایمان از دقّت در روزى رسانى خداوند، درس و عبرت مى گیرند. (ولى افراد غافل همه چیز را سطحى مى پندارند.) «لآیات لقوم یؤمنون》
و اما
👇 عوامل توسعه رزق از دیدگاه قرآن کریم و روایات👇
👈 تلاش و پشتکار: اولین عامل توسعۀ رزق، تلاش و کوشش برای تحصیل معاش است ( لیس للانسان الا ماسعی )
👈دومین نکته «توکل» است، قرآن کریم در ادامۀ آیۀ ۳ طلاق میفرماید: «وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ»(کسیکه توکل به خداوند داشته باشد، خداوند او را از همه جهت کفایت میکند)
👈 خوشرفتاری و حُسنخلق : امامصادق(علیهالسلام) فرمودند: «حُسْنُ الْخُلُقِ یَزِیدُ فِی الرِّزْقِ»؛ خوشرفتاری رزق انسان را زیاد میکند.😊
🚦خیلی وقتها حواسمون نیست که به خاطر خوش برخوردی ما حالمان خوب است و هدیه ی حال خوب به دیگران باعث دریافت حال خوب و برکات زیادی از طرف مقابل میشود. کمااینکه خیلی مواقع از اقوام و همسایگان کمک یا روزی هایی میرسد که انتظارش را نداشتیم😊
👌👌 حال خوب بین همسران و فرزندان خود منشاء کار کردن بیشتر با آرامش در محل کار یا در خانه میشود و این خود نوعی برکت در روزی ها است.
👈 چهارمین عمل توسعه رزق «دعا» است ، دعا کردن در درگاه الهی، نوعی طلب رزق است. خداوند در آیۀ ۳۲سورۀ نساء میفرماید: «وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ»(بهوسیلۀ دعا، فضل الهی را درخواست کنید).
👈 پنجمین عامل افزایش رزق «اطعام »، است: پیامبر گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: سرعت تأثیر اطعام دیگران برای جلب روزی، از چاقویی که گوشت را میبُرَد بیشتر است و امام صادق(علیهالسلام) نیز فرمودند: وقتی مهمان بر شما وارد میشود با خودش از سوی خدا رزق فراوان و برکت میآورد و وقتی هم که از خانه بیرون میرود، خارج میشود در حالیکه گناهان شما پاک میگردد.(الکافی، ج۲، ص۲۰۲.)
⚠️ وقتی میگوییم مهمانی دادن بلافاصله میگویند در این وضعیت گرانی چه کسی میتواند مهمانی بگیرد؟
علت آن #سبک_زندگی مدرن امروزی و سختگیری بر خود و دیگران است و الا پذیرایی از مهمان به صرف چای و شربت و یا صبحانه و یا شام ساده، هم مهمانی است.😊
👈 ششمین عامل توسعه رزق «آسانگرفتن» است، امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: آسانگرفتن نسبت به دیگران، باعث جلب روزی میشود.(غرر الحکم و درر الکلم، ص۴۰۵.)،
🚦فراموش نکنیم مهمانی ساده همیشه و دائمی است و مهمانی تجملاتی یکبار در سال. این #انتخاب خود ماست که سالی یکبار بخواهیم به مهمانی برویم یا همیشه برویم☺️
👈 هفتمین نکته تدبیر نیکو است،
امام علی(علیهالسلام) در روایتی میفرمایند: برنامهریزی درست، مال کم را رشد میدهد، یعنی رزق انسان را زیاد میکند و بیبرنامگی و اسراف هم مال را -هر قدر هم زیاد باشد- از بین میبرد.(غرر الحکم و درر الکلم، ص۳۴۵.)
👈 «دائمالوضو بودن» هشتمین عامل است، پیامبر گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) به شخصی فرمودند: اگر دائمالوضو باشی، رزقت توسعه پیدا میکند. ( شاید به این دلیل که هشیاری و تمرکز ناشی از نگهداری وضو منجر به دقت و بهبود کار میشود) ☺️
با خانواده قرآنی همراه باشید👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
🔸🔹🍃🌸🍃
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
و ما ارسناک الا رحمه للعالمین (۱۰۷ ، انبیاء)
به حضرت رسول ص گفته شد ما تو رو به رسالت مبعوث نکردیم، الا اینکه رحمت برای عالمیان باشی!😍
❓اما این رحمت که شامل حال عالمیان میشود چه چیز یا کسانی را در برمیگیرد؟
در مورد رحمت للعالمین بودن مصادیق متعددی داریم. یک بُعد رفتارهای شخصی پیامبر(ص) است که در بُعد برخورد با سایر فِرَق و ادیان دیده میشود و بُعد دیگر رفتارهای داخلی است. ما پیامبر(ص) را بیشتر به آن ویژگیهای رفتاریاش میشناسیم؛
👌خداوند در قرآن میفرماید: «مَا أَنْزَلْنَا عَلَیْکَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَی»، حضرت(ص) به اندازهای به هدایت مردم حریص بود که دوست داشت همه آنها به بهشت بروند و کسی به جهنم نرود، تا اندازهای که خداوند فرمود این قدر خودت را به زحمت نینداز.
👌جهانیان شامل تمامی آفریده های الهی اعم از جمادات، طبیعت و حیوانات و انسانها میشود.
👌نقل است که پیامبر از کنار مقداری ظروف کثیف رد میشدند، فرمودند حق این ظروف نیست که آلوده باشند، حق این ظروف آن است که بعد از استفاده آنها را بشویید.☺️
👌 پیامبر(ص) رحمتی هستند برای عالمیان نه فقط برای حجاز یا خاورمیانه و یا حتی کره زمین!
❓پس چرا در زمان پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله جنگهایی رخ داد؟🤔
اگر رسول خدا(ص) را رحمت یکپارچه میشناسیم باید بدانیم ایشان یک رحمتِ رحمانی دارند یعنی با بشریت دشمنی ندارند و اگر جنگی میکنند ناشی از همان رحمت است، رحمتی که در سایه آن مسیحی و یهودی بخوبی در کنار مسلمان زندگی میکنند.
بنابر نقلی از علامه حسن زاده آملی، در جنگ های دوران پیامبر(ص) که 10 سال به طول انجامید، حتی یک نفر هم توسط حضرت رسول(ص) کشته نشد و چه بسا این اراده الهی و فلسفه رحمت بودن پیامبر(ص) است.
❓آیا رحمت غضب را هم شامل میشود؟😇
👌رحمت به معنای شفقت و مهربانیِ فراوان است که گاهی بنابر ضرورت، غضب را نیز شامل میشود یعنی اگر غضبی هم از جانب خداوند به بنده میشود، از سر رحمت است، مانند غضب پدر بر #فرزند یا معلم بر شاگرد.
خدا در سوره مبارکه فتح میفرماید: «محمّد (ص) فرستاده خداست و کسانی که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید و در میان خود مهربانند.😊
🚦گرچه پیامبر(ص) در دوران حیات جنگ هایی داشتند و حتی به جنگ توصیه کردند، اما این جنگ ها خود تبلوری از رحمت و چاقوی جراحی است که تومورهای بدخیم جوامع انسانی را جدا میکند.
❓من و شما چقدر برای دیگران مایه رحمت هستیم؟😇
👌پدر و مادران عزیز در بافت خانواده میتوانیم تمرین کنیم که برای فرزندان، همسایگان و جهانیان مایه ی رحمت باشیم.
امام رضا علیه السلام میفرمایند: بهترین شما، سودمندترین شما برای دیگران هستند.
🚦اگر معیار ارزشگذاری ما در جامعه ، میزان سودرسانی افراد به دیگران باشد، رحمت و مهربانی شامل حال تمامی ما میشود.😍
به عنوان مثال، والدین در خانواده برای فرزندان و به میزان سودرسانی آنها برای خواهران، برادران و سایر افراد تشویق در نظر بگیرند. هرکس بیشترین سودرسانی را دارد بیشتر تشویق شود یا جایزه دریافت کند.
در مدارس لازم است معلمان عزیز، به جای ملاک نمره ی صرف، ملاک #ارزشمندی دانش آموزان را میزان مفید بودن برای سایرین یا مدرسه قرار دهند و به هرکس که بیشترین مشارکت در یاددهی به دیگران را دارد و یا در کارهای مدرسه بیشترین سودرسانی را دارد، بیشترین احترام و تشویق ها را دریافت کنند و یا از تکالیف دیگر معاف شوند.
⚠️ ما والدین باید مراقب باشیم که در عصر غلبه ی نگاه های مادی بر #معنویت ، در تله های مادیات نیفتیم و با صحبت هایمان ملاکهای ارزشمندی را در چشم فرزندانمان ، به امور مادی تغییر ندهیم.
🚦لازم است به فرزندانمان بگوییم، ثروت و امور مادی وقتی ارزشمند است که در راه بیشترین سودرسانی برای اطرافیان و مردم عزیزمان به کار گرفته شود😍
عیدتون مبارک😍
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
با خانواده قرآنی همراه باشید 👇
Eitaa.com/slamicpsychology
❓بستگان و فرزندان در روز قیامت به داد ما می رسند یا ما میتونیم به آنها کمک کنیم؟!
👈 خداوند متعال در آيه ۲۸ سوره انفال میفرماید: بدانید که اموال و فرزندانتان محل آزمایش شما هستند و پاداش عظیم نزد خداوند است.
❓این محل فتنه یا آزمایش کی به سود ما هستند؟
👈اموال و فرزندانتان هرگز شما را نزد ما مقرّب نمیسازد، جز کسانی که ایمان بیاورند و عمل صالحی انجام دهند که برای آنان پاداش مضاعف در برابر کارهایی است که انجام دادهاند؛ و آنها در غرفههای (بهشتی) در (نهایت) امنیّت خواهند بود ☺️(سوره مبارکه سبأ آیه 37 ).
🚦گاهی با اقوام و اطرافیان شروع به کار خیری میکنیم که سودش به همه میرسه اینجا مادامیکه اون کار خیر نفعش به دیگران برسه ، برای ما خیرات و باقیات الصالحات محسوب میشه.
⚠️ اما گاهی هم به خاطر اینکه اقوام و اطرافیان مون ناراحت یا دلخور نشن دست به کاری میزنیم که رضایت اونها را بدست بیاریم؛ حالا اینکار یا تصمیم هم هرچقدر که تبعات منفی ای برای خودمون ، خانواده یا اطرافیان داشته باشه ، ما هم در اون با اقوام مون شریک میشیم.
فرقی نمیکنه چه کسی راه انداز یه رسم، کار یا فرهنگ اشتباه بوده باشه. مادامیکه ما در اون کار گناه با اقوام، فرزندان یا اطرافیان همراهی میکنیم ما هم در اون گناه شریک محسوب میشیم.
👈 یا ایها الذین آمنوا لا تلهکم اموالکم ولا اولادکم عن ذکر الله ومن یفعل ذلک فاولئک هم الخاسرون
ای کسانی که ایمان آوردهاید! اموال و فرزندانتان شما را از یاد خدا غافل نکند! و کسانی که چنین کنند، زیانکارانند! ( منافقون، ٩)
🚦خُسران یه مرتبه بدتر از زیان هست. زیان یعنی ضرری که امکان جبرانش هست، اما خُسران یعنی ضرر بدون بازگشت .
⚠️ گاهی والدین یا اقوام به خاطر عواطف خویشاوندی اشتباهات فرزندان یا اقوامشان را نادیده گرفته و با فرد خاطی همراهی میکنند، اینجاست که خداوند متعال خطاب به مومنان میفرماید:
👈 هرگز بستگان و فرزندانتان روز قیامت سودی به حالتان نخواهند داشت؛ میان شما جدایی میافکند؛ و خداوند به آنچه انجام میدهید بیناست.(سوره ممتحنه،٣)
نتیجه: مادامیکه اقوام و فرزندان ، ما را به خدا یا کارهای خیر رهنمون سازند یا در کار خیری ما را شریک قرار دهند به سود ما هستند و مادامیکه ما را دعوت به انجام گناه کنند یا در تدوام کارها و فرهنگ های غیردینی یا غیراخلاقی ما را شریک کنند در دنیا و آخرت به ضرر ما خواهند بود.
چه خوب است که پنجشنبه ها با انجام کارهای نیک ، روح اقوام آسمانی مان را شاد سازیم.
شادی روح عزیزان سفر کرده فاتحه و صلواتی قرائت کنید.
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
با خانواده قرآنی همراه باشید 👇
Eitaa.com/slamicpsychology
❓چگونه از شر #عادت های بیمارگون در #جنگ_اراده ها خلاص شویم؟
اسلام راه رهایی از این عادت ها را در چندچیز خلاصه میکند:
۱. تعقل یا استفاده از نیروی عقل ( همینکه انسان متوجه شود سرگرم شدن به این عادت بیمارگون فرصتهای رشد را از او میگیرد زمینه ساز رهایی از این عادت هاست)
۲. علم ( علم آموزی نسبت به ضررهای آن عادت مثلا علم به اثرات مضر مواد غذایی مضر یا اثرات مضر استفاده بیمارگون از #فضای_مجازی بر سلامت جسم و روان انسان)
۳. ایمان ( تا ایمان نباشد انسانی که ذاتا منفعت طلب هست ، نمیتواند از چراغ علم و عقل بهره بگیرد، در پرتو ایمان به آخرت و حساب و کتاب روز قیامت هست که انسان ها از نعمت عقل بهره مند میشوند؛ به همین ترتیب خانواده ها با تقویت ایمان خود میتوانند فرزندان را نیز به نور ایمان مزین کنند).
🚦خداوند متعال در سوره عصر بعد از قسم به عصر و زمان که دال بر اهمیت توجه به زمان و عُمر ماست میفرماید قطعا انسان ها در خُسران هستند ( ضرر بدون بازگشت)
به جز کسانیکه ایمان آورده و عمل صالح انجام دهند.
۴. عمل صالح( عبادات): چهارمین راه مبارزه با عادت های غلط ، انجام کارهای نیک و عبادات هست.
👈 عبادات دو بخش دارد که انجام هردو مکمل یکدیگر است و هردوی آن در قرآن سفارش شده است:
بخش اول : نماز، روزه، سجده طولانی، دعا و نیایش، محاسبه ی نفس و استغفار از گناهان گذشته که همه ی این موارد نیازمند اراده ی قوی است و منجر به ارتباط قوی تری با خداوند متعال میشود.
بخش دوم: عباداتی است که در ارتباط با خلق خُدا انجام می شود؛ مثل نیکی به والدین، نزدیکان، همسایگان، کارهای عام المنفعه مثل کاشت درخت و کمک به ساخت مسجد، مدرسه ، بیمارستان و...
⚠️ هیچ کدام از این انواع عبادت ، ناقض دیگری نیست و به انجام هردوی آنها در اسلام سفارش شده است. لذا خانواده ها باید به هردوی آنها توجه کنند یعنی در کنار شرکت در نماز جماعت مساجد یا مراسم دعا و شادی یا استغفار مثل دعای کمیل، خود و فرزندانمان در انجام کارهای خیر پیش قدم شویم.
🚦داستانک ارزشمند : میگن فردی اومد خدمت یکی از حضرات معصومین و گله کرد که چرا با وجود آن که من در تهیه ی روزی حلال برای خانواده ام، کوتاهی نکرده ام؛ فرزندانم آنطور که باید به طریق صحیح حرکت نکرده اند؟!
حضرت در پاسخش میفرمایند آیا این رزق حلال را در راه خدا خرج کرده ای؟!
میگوید خیر
میفرمایند یکی از روشهایی که میتوانید فرزندانتان را به نیکی دعوت کنید آن است که رزق حلالتان را در اختیار او قرار داده و او را به کار نیک دعوت کنید.
🚦یکی از راههایی که بوسیله ی آن میتوان قدرت اراده ی فرزندان را بر انجام کار خیر تقویت کرد، تشویق آنها به انجام کارهای نیک در سطح خانواده، محله یا مدرسه است. سنت درختکاری، تهیه ی بسته های کمک معیشتی مورد نیاز مستمندان و یا حتی تهیه ی لوازم جهیزیه ضروری در مساجد از سنت های نیکی هست که خانواده ها در این سالها با کمک نوجوانان محل بر آن همت گماشتند.
کار نیک دیگری که در حال انجام است خدمت دانش آموزان جهادی در پایگاههای بسیج یا کانون های تربیتی است که با شرکت در اردوهای جهادی به کارهای نیک آموزشی ، فرهنگی و سازندگی در مناطق محروم شهر است.
به امید آنکه با عزم و اراده ی جدی خانواده ها سنت های نیکویی از این دست زیاد شود.
اللهم وفِّقنا لما تُحِب و ترضی
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
با خانواده قرآنی همراه باشید 👇
Eitaa.com/slamicpsychology
8e3abf161ecbebaf4774abdfac6eb17f7d9ff159.mp3
7.33M
❓بهترین اعمال چیست؟
در روایات داریم که بهترین عمل انتظار فرج هست.
چرا گفته اند بهترین عمل نه بهترین دعا یا عبادت!؟
چون انتظار فرج انتظاریست که همراه با عمل باشد...
عملی برای خشنودی دل آقا امام زمان ...
و حتی عملی برتر از آن عملیست که خویشتن را برای نوکری در دولت ایشان آماده کنیم و به این ترتیب ان شاءالله تمرین کنیم زمینه ساز ظهور باشیم...
ان شاءالله جشن میلاد امام زمانمان، جشن پیوند قلب های ما به امام زمانمان باشد😭
با خانواده قرآنی همراه باشید👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
#تربیت_اقتصادی فرزندان ( بخش ششم)
🔆 اهمیت انفاق در خانواده و جامعه 🔆
👈 نفقه شامل خانه، اثاثیه منزل، غذا ، لباس و هزینه های دارو و درمان خانواده است.
👈 هرآنچه که مرد خانواده از اقلام فوق برای خانواده اش در حد معمول و عُرف فراهم کند ، انفاقی است که در اسلام به منزله جهاد آمده است.
👈 امام علی علیه السلام میفرمایند: بهترین زندگی را کسی دارد که مردم در زندگی او خوب زندگی کنند.
👈 از این حدیث بر میاد که درآمد اقتصادی خانواده صرفا برای افراد خانواده نیست، و بهترین زندگی از آن کسی است که نه تنها خانواده، بلکه اقوام ، اطرافیان ، همسایگان و نیازمندان نیز در پناه درآمد او زندگی خوبی را تجربه کنند.
❓چرا ۱۵ آیه از قرآن کریم راجع به انفاق و کمک به دیگران آمده است؟
۱. چون به تعدیل ثروت می انجامد
۲. اختلاف طبقاتی را کم میکند
۳. به ایجاد محبت بین تمامی طبقات اجتماعی جامعه کمک می کند. البته این درصورتی است که
مالی را انفاق کنیم که خودمان هم دوستش داریم. ( تفقوا مما تحبون)
۴. روح سخاوت و بخشندگی را در خانواده زنده میکند😍
۵. ذخیره قبر و قیامت افراد میشود.
🔆 در سوره مبارکه بقره آیه 110 آمده است:
واقیموا الصلاة وآتوا الزکاة وما تقدموا لانفسکم من خیر تجدوه عند الله ان الله بما تعملون بصیر
و نماز را برپا دارید و زکات را ادا کنید؛ و هر کار خیری را برای خود از پیش میفرستید، آن را نزد خدا (در سرای دیگر) خواهید یافت؛ خداوند به اعمال شما بیناست.
❓کدام نوع انفاق بر سایرین مقدم و بهترین نوع انفاق است؟
👈انفاق شبانه و سری در قرآن بر انفاق در روز اولویت دارد.
👈 بهترین نوع انفاق مهارت آموزی است. به اصطلاح معروف به جای ماهی دادن به دیگران ، ماهی گیری را به آنها یاد دهید. چون آموختن حرفه به فرزند، همسر و اطرافیان تا افراد غریبه موجب توانمندسازی افراد و بی نیازی نسبت به دیگران می شود.
👈 بهتر است خود فرد برای انفاق قدم پیش گذارد و وصیت انفاق کردن به دیگران نداشته باشد( شاید به این دلیل که خودشکوفایی شخصیت افراد در پرتو این نوع بخشش هاست).
شخصی در زمان پیامبر وصیت کرد یه باغ خرما بعد از موت او بین فقرا پخش کنند. پیامبر فرمودند اگر یک دانه خرما را در زمان خود بخشیده بود بهتر از یه باغ خرمایی بود که الان توسط وراث پخش شود. چه بسا که وراث به وصیت نامه او عمل نکنند!
ان شاءالله همهی ما اهل خیر، صدقه و انفاق واقعی باشیم 😍
با خانواده قرآنی همراه باشید 👇
Eitaa.com/slamicpsychology
41.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک_درصد_طلایی 💝
#حتما_ببینید
❓چنددرصد برای آقا امام زمان علیهالسلام خرج میکنیم؟ 😔
یادمون نره انفاق فقط به مال نیست!
شما می تونید با #انفاق علم، #مهارت ، زمان ، محبت و عشق خود به بندگان خدا لبخند امام زمان را برای خودتان بخرید و شک نکنید برکات زندگی تون روزافزون خواهد شد و چه بسا افرادی در سر راه شما قرار بگیرند که راه را به شما نشان دهند 💝
🚦زمان این مستند فقط ۱۷ دقیقه و ۲۰ ثانیه است.
اما اثرات آن میتواند تا چند نسل شما باقی بماند.
هرچقدر ارادت به ساحت مقدس امام زمان عج دارید،این #کلیپ رو نشر بدهید.
تا برسدبدست، افراد خاصه انتخاب حضرت مهدی (عج)
🍃الهم عجل لولیک الفرج 🍃
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
با خانواده قرآنی همراه باشید 👇
Eitaa.com/slamicpsychology
10.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کسی که نفرینش هم دعا بود‼️
🔰استاد_عالی
❓به موقع عصبانیت و غمگینی چنددرصد خودمان را خطاکار میدانیم؟
🚦اگر هرکس در هر موقعیتی سهم خودش را در بوجود آمدن شرایط موجود بنگرد، به دنبال رفع مشکلات موجود بر میاد.
⚠️ اشتباه ما این است که در شرایط بحرانی انگشت اشاره مان به سمت ضعف ها یا کمبودهای بیرونی است نه نقاط ضعف درون خودمان!
امام علی علیه السلام میفرمایند: طوبی من شغله عیبه عن عیوب الناس( خوش به حال کسی که به جای اشتغال ذهنی با عیوب مردم، مشغول رفع عیوب خود شده است).
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
با خانواده قرآنی همراه باشید 👇
Eitaa.com/slamicpsychology
امام علي ع فرمودند: در خُردسالي علم بياموزيد تا در بزرگسالي به برتري و سيادت نائل آييد.
باسلام و احترام؛
نوروز ۱۴۰۲ که آغاز بهار زندگی آدمی است با حلول ماه مبارک رمضان که بهار جان هاست؛ تقارن بی بدلیل رشد و بالندگی آدمی را در رنج ظاهری زندگی، فریاد میکنند تا ضمن خواندن «... یا محوّل الْحوْل و الْأحْوال ...» به دنبال درک شب قدر باشیم که «... وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ ...».
در سال جدید برای همه؛ أحْسن الْحال ، تدبر در قرآن ،علم و آگاهی و برکات روز افزون مادی و معنوی بهمراه توفیق درک لَيْلَةُ الْقَدْرِ را از خداوند عالمیان برای شما بزرگواران خواستارم💝
در این خجسته ایام با خانواده قرآنی همراه باشید 👇
Eitaa.com/slamicpsychology
❓در ایام عید و اوقات فراغت چه فیلمی ببینیم خوبه؟!
سالها پیش در خوابگاه دانشگاه شبها به تماشای سریال دونگی می نشستیم، تقریبا یک سوم این مجموعه تقریبا ۱۰۰ قسمتی را تماشا کرده بودم که یک روز به خودم نهیب زدم که خوب...
حالا اینهمه وقت گذاشتی و ۳۳ قسمت دیدی. نتیجه چه شد؟
آخرش که چه؟
فوق فوقش دونگی با کمال آرامش و بدون سختی با پادشاه ازدواج میکند. چه نتیجه ای برای تو و زندگی ات دارد؟!🤔
همونجا تصمیم گرفتم دیگر سریال طولانی و چندین قسمتی نبینم و به جای اون فیلم سینمایی ببینم که مدت زمان کمتری از عمرم را صرف این نوع تفریحات کنم...
به جای سریال های شبانه نشستم به این فکر کردم که برای ادامه تحصیل و موفقیت تحصیلی و شغلی به چه مدارک یا رزومه ای نیاز دارم.
از چندتن از اساتید و بزرگترها مشورت گرفتم و انگیزه ای شد که از تفریحات بی خود و لذت طلبی های پوچی که عموم مردم به دنبال آن بودند، اندکی بکاهم.
از این رو اندکی مطالعه ی خودخوان زبان انگلیسی را شروع کردم و از چندنفر که مدرک زبان داشتند مشورت گرفتم و به دیدن نرم افزارها و #فیلم های آموزشی English Today روی آوردم.
درنتیجه زبانم تا حدودی تقویت شد و مدرک زبان گرفتم .
بخشی از اوقات فراغتم را با همکاری یکی از اساتیدم به ترجمه یک کتاب پرداختم و کار نسبتا خوبی برای تقویت رزومه ام شد.
در کنارش شروع به یادگیری و نوشتن مقالات علمی_ پژوهشی کردم و #فیلم های آموزشی مقاله نویسی تهیه کردم و دیدم.
در کنارش فیلمها و وویس های کارگاههای آموزشی را دانلود و تهیه کردم و دانش تخصصی خودم را در حوزه های درمانی روانشناسی تاحدودی ارتقا دادم.
کارگاهها و همایش های حضوری زیادی هم شرکت کردم که ثمرات خوبی برای شروع به کار حرفه ای ما داشت.
همه ی این تجربیات اندک در پی تصمیم به حذف یک سری سریالهای تلویزیونی بدست آمد.
البته در این مدت تعدادی فیلم سینمایی هم دیدم اما هرچه جلوتر رفتم به این نتیجه رسیدم که #آگاهانه و عالمانه به دیدن فیلم و سریال بپردازم و در دام تبلیغات تلویزیونی نیفتم. سعی کنم قبل از تماشای فیلم حداقل شناختی از موضوع فیلم، بازیگران و کارگردانان آنها داشته باشم...
چون متاسفانه اغلب فیلم ها و سریالهای موجود صرفا جنبه ی تجاری داشته اند نه #آگاهی بخشی به مردم یا آموزشی براي حل معضلی از معضلات و آسیب های اجتماعی موجود خانواده ها...😓
لذا از آن به بعد سریال و فیلمهای سینمایی را به صورت انتخابی و آگاهانه و با دید نقد و بررسی تماشا میکردم تا اینکه اخیرا متوجه شدم حتی همان مقدار اندک هم هدر دادن سرمایه ی گرانقدر عمر است...
لذا تصمیم گرفتم تنها سریال هایی را تماشا کنم که بزرگان علمی یا دینی ما توصیه به تماشای آن کرده اند مثل #فیلم موقعیت مهدی.
اما بعد از سالها متوجه شدم دانش و آگاهی ای که من میتوانستم به وسیله مستندها از دنیای پیرامونم به دست بیاورم، بسیار بیشتر و ارزشمندتر از این سریالهای تلویزیونی هست.
لذا هم اکنون هرازچندگاهی به تماشای مستندهای علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مینشینم . این مستندها روحیه ی کنجکاوی و نوجویی مرا بیشتر به وجد می آوردند و انصافا بار محتوایی چندین برابری نسبت به فیلم و سریال دارند.
نمونه هایی از آنها را می توانید با کلیک بر روی #مستند در کانال روانشناسی در پرتو قرآن تماشا کنید.
برای علاقمندان به این حوزه اسم چندین مستند و موضوعات آنها را می نویسم و توصیه میکنم در اوقات فراغت خود حتما آنها را تماشا کنید☺️
👈مستند قرن خود ( ترویج فرهنگ لذت طلبی حیوانی در انسانها تحت عنوان ماشین های لذت)
👈 مستند دزدان چهره ( پشت پرده ترویج جراحی های زیبایی در جهان )
👈 مستند مقصوره( پشت پرده مدلینگ و مافیای عفاف و حجاب)
👈 مستند جنون پاکی (پشت پرده تبلیغ و مصرف بی رویه مواد ضدعفونی کننده و شوینده ها در دوران کرونا )
👈 مستند جنایت نامرئی ( پشت پرده ترویج ویروس کرونا در جهان و عواید آن برای کشورهای سازنده ی آن)
👈مستند چشمان بیدار( پشت پرده غذاهای تراریخته )
👈 مستند میراث آلبرتا ( پشت پرده مهاجرت نخبگان از کشور و بررسی علت ها و میزان موفقیت ناشی از آن)
👈 مستند اختاپوس ( پشت پرده مافیای خودرو در کشور )
👈 مستند آمریکا بدون روتوش ( پشت پرده زندگی در کشور آمریکا)
👈 مستند ایکسونامی ( پشت پرده انقلاب جنسی در غرب )
👈 مستند معضل اجتماعی (پشت پرده اعتیاد به اینترنت )
👈 مستند سکوهای صورتی ( پشت پرده ممنوعیت ورود بانوان به ورزشگاه)
👈 مستند سیاسی خارج از دید ( پشت پرده حوادث سیاسی سال ۸۸)
👈 مستند سیاسی قائم مقام ( پشت پرده لغو انتصاب رهبری آیت الله منتتظری)
👈 مستند هاشمی زنده است ( پشت پرده فسادهای دولت های اصلاحات و ریشه های مشکلات اقتصادی کنونی)
و مستند حیوانات باهوش که برای #کودکان ۷ سال به بالا و #نوجوانان درخور توجه است.
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
با خانواده قرآنی همراه باشید 👇
Eitaa.com/slamicpsychology