💠گزیده هایی از توصیه های #امام_خمینی به مناسبت #ماه_رمضان
🔷شما در این چند روزی که به ماه رمضان مانده به فکر باشید. خود را اصلاح کرده، توجه به حق تعالی پیدا نمائید، از کردار و رفتار ناشایسته خود استغفار کنید.
🔸اگر خدای نخواسته گناهی مرتکب شده اید قبل از ورود به ماه مبارک رمضان توبه کنید، زبان را به مناجات حق تعالی عادت دهید، مبادا در ماه مبارک رمضان از شما غیبتی، تهمتی و خلاصه گناهی سر بزند در محضر ربوبی با نعم الهی و در مهمان سرای باری تعالی آلوده به معاصی باشید.
✅شما اقلا به آداب اولیه روزه عمل نمایید و همانطور که شکم خود را از خوردن و آشامیدن نگه می دارید، چشم و گوش و زبان را هم از معاصی باز دارید . از هم اکنون بنا بگذارید که زبان را از غیبت، تهمت، بدگویی و دروغ نگهداشته، کینه، حسد و دیگر صفات زشت شیطانی را از دل بیرون کنید.
🌀اگر با پایان یافتن ماه مبارک رمضان در اعمال و کردار شما هیچگونه تغییری پدید نیامد و راه و روش شما با قبل از ماه صیام فرقی نکرد معلوم می شود، روزه ای که از شما خواسته اند محقق نشده است.
🖐🏿اگر دیدید کسی می خواهد غیبت کند، جلوگیری کنید و به او بگویید: ما متعهد شده ایم که در این سی روز ماه مبارک رمضان از امور محرمه خودداری ورزیم و اگر نمی توانید او را از غیبت باز دارید از آن مجلس خارج شوید، ننشینید و گوش کنید.
⚡️باز تکرار می کنم، تصمیم بگیرید در این سی روز ماه مبارک رمضان مراقب زبان، چشم، گوش و همه اعضا و جوارح خود باشید. توجه بکنید که ماه مبارک را به آدابی عمل بکنید ... فقط دعا نباشد، دعا به معنای واقعی اش باشد.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔰#برداشت_آزاد از دعای #ابوحمزه_ثمالی
💢 ما که اسیر این دنیای مجازی هستیم، بر اساس قوانین آن به واسطه هایی امیدوار می شویم که در کار خود مانده اند چه برسد به ما." کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی".
💠 در زمان نیازها و نیازمندی هاست که قدر واقعی افراد مشخص می شود. امید داشتن به دیگران، اجابت دعاها را با مشکل مواجه می کند.
🌀 پس در این فرصت کم، صاحب کار اصلی را دربیابیم که جز او همه هیچ کاره اند.
🔹بی قیمتم و جز تو خریدار ندارم.
🔹گیرم بخرندم به کسی کار ندارم.
📌الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى لَاأَدْعُو غَيْرَهُ وَلَوْ دَعَوْتُ غَيْرَهُ لَمْ يَسْتَجِبْ لِى دُعائِى، وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى لَاأَرْجُو غَيْرَهُ وَلَوْ رَجَوْتُ غَيْرَهُ لَأَخْلَفَ رَجائِى.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
💢 امام خمینی:
🌀«به آداب اولیه روزه عمل نمایید و همانطور که شکم را از خوردن و آشامیدن نگه میدارید، چشم و گوش و زبان را هم از معاصی باز دارید.
❇️ از هماکنون بنا بگذارید که زبان را از غیبت، تهمت و بدگویی و دروغ نگه داشته، کینه، حسد و دیگر صفات زشت شیطانی را از دل بیرون کنید.
🌱اگر توانستید که «انقطاع الی الله» حاصل نمایید و اعمال خود را خالص و بیریا انجام دهید، آن وقت از شیاطین انس و جن متقطع شدید.
📚 کتاب جهاد اکبر یا مبارزه با نفس/ص62؛
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔰استاد معظم احمد عابدی:
✅ سفارش به قرآن خواندن
💠 باید در بین ما طلبهها متعارف باشد که حداقل ماهی یک ختم قرآن داشته باشیم. مطمئن باشید، امتحان کنید؛ یک روز که قرآن کم خواندید، ببینید درسی را که مطالعه میکنید چقدر وقت میگیرد و یک روز که زیاد قرآن میخوانید، همان درس چقدر وقت میگیرد. اگر مسائل معنوی را هم لحاظ نکنید و عادی نگاه کنید، در وقت انسان صرفهجویی میشود.
💠 آنهایی که خیلی قرآن میخواندند، خیلی خدمت کردهاند. حدیثی در امالی سید مرتضی است که خانهای که در آن قرآن خوانده نشود صفر است؛ یعنی چیزی نیست و قابل ذکر نمیباشد.
💠 حدیث دیگری میفرماید: «القرآن مأدبة الله؛ قرآن سفره خداست». هر نعمتی بخواهید در قرآن هست. احتمال هم دارد به معنی ادبستان خدا باشد، چون "مأدبة" به معنای ادب هم میباشد. قرآن ادبستان خداست و خداوند به واسطه قرآن انسان را تربیت میکند.
💠 قرآن کتاب تعالی و انس با خداست. ائمه علیهمالسلام چقدر قرآن میخواندند؟ علما چقدر میخواندند؟ آیت الله حسن زاده آملی در کتاب هزار و یک نکته، یکی از نکتههایش این است؛ اسم چهل نفر از بزرگان را میآورد که زیاد قرآن میخواندند؛ مثلاً در مورد بوعلی سینا گفته که قرآن میخوانده و این کتابها را نوشته است!
💠 شهید مطهری اواخر عمرش فقط قرآن میخواند. آن روزی که شهید شد میگویند یک صفحه مطلب نوشته و الّا همهاش قرآن میخوانده است. خود امام خمینی(ره) روزهای معمولی روزی سه جزء قرآن میخوانده و ماه مبارک رمضان هرچند روز یک ختم داشته است.
💠 خلاصه قرآن زیاد بخوانید و این خیلی زشت است که کسی طلبه باشد و روخوانیاش اشتباه باشد. این عیب را آدم کجا ببرد؟!
✅ روخوانی درست قرآن
💠 خیلی از ما تا به حال یک بار هم پیش استاد روخوانی قرآن نداشته ایم. در قدیم متعارف بود که هر طلبهای روخوانی را پیش استاد قرائت میکرد. بعضی کلمات هست که کتابتش با قرائتش فرق میکند؛ مثل این آیه "لکنّا هو الله ربّی" که "لکنّا" نوشته میشود ولی "لکنّ" خوانده میشود.
💠 در شرح حال بعضی از اصحاب معصومین علیهم السلام هست که با اینکه عرب بودند، حتی تا 10 بار روخوانی را پیش استاد خواندهاند. مثلاً عطیه -همان کسی که اربعین با جابر به کربلا آمد- هشت دوره قرآن را پیش استاد خوانده است و اینگونه بوده که شاگرد برای استاد میخوانده تا استاد تأیید بکند که درست یاد گرفته یا نه. حالا که الآن این کار رسم نیست، حداقل نوار قاریها را گوش دهیم و ببینیم چگونه تلاوت میکنند.
💠 پس روخوانی را باید دقت کرد، نباید از این حیث اشتباه داشته باشیم.
#روخوانی_قرآن
#تلاوت_روزانه_قرآن
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔰#برداشت_آزاد از دعای #ابوحمزه_ثمالی
💢 انسان، از آنجایی که فطرتا با کرامت آفریده شده، در صدر نیازهایش تکریم است و در صورت تعارض نیازهای مادی با این نیاز روحی و معنوی، اولویت با حفظ کرامت است و تعالیم اسلام همه در همین راستاست.
🔺انسان از هر چیزی که تحقیرش کند، متنفر است و ما به ازای تحقیر هر چه باشد بی ارزش است.
💠 خدایا! به خاطر اینکه دوست نداری به بهانه نان و آب دنیا، آب شوم؛ خیلی دوستت دارم.
🌀 کاش متولیان فرهنگ و آموزش و مباشران تربیت این تک فراز را می فهمیدند.
📌َالْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى وَكَلَنِى إِلَيْهِ فَأَكْرَمَنِى وَلَمْ يَكِلْنِى إِلَى النَّاسِ فَيُهِينُونِى.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
💢 ذکر روایتی در مورد روزهداری
💠 حضرت آیت اله بهجت رحمه الله:
🔺در روایت است که: «لِلصّائِمِ فَرْحَتانِ: فَرْحَةٌ عِنْدَ إِفْطارِهِ، وَ فَرْحَةٌ عِنْدَ لِقاءِ رَبِّهِ؛ روزهدار دو خوشحالی دارد: یکی هنگام افطار، و دیگری هنگام دیدار پروردگار».
🔻البته این در صورتی است که در فطور و سحری، نخوردنِ در روز را تدارک نکند.
▪️دوازده روز از رمضان گذشته بود، روزهداری در مسجد کوفه میگفت: تا به حال گرسنه نشدهام، صوم هم برای او جوعآور نیست! با اینکه بعضی طالب چلومرغ و غذاهای لذیذند.
▫️درباره مقدار خوردن در روایات آمده است: «وقتی که گرسنه شدی، بخور». اگر انسان گرسنه باشد، نان خالی هم برای او لذیذ است، لذت طعام را صائمین میدانند.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۲۶
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
💢 ذکر روایتی در مورد روزهداری 💠 حضرت آیت اله بهجت رحمه الله: 🔺در روایت است که: «لِلصّائِمِ فَرْحَت
✍ یادم هست حضرت آیت الله جوادی آملی در درس تفسیر با مقایسه دو فرجه در روایت بیان می فرمود که از این دو خوشحالی معلوم می شود که انسان مومن در دنیا از دنیا و بهره مندی از آن روزه است و موقع مرگ و لقاءالله روزه اش را افطار می کند.
💢 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
💠 سیره آیت الله بهاءالدینی
🔻حيف است که خود را ترغيب نکنيم برای بهره وري بيشتر از سحر، از بين الطلوعين، از نظم در عبادت، از ارتباط با قرآن؛ خدا رحمت کند آيت الله بهاءالديني زياد سفارش می کردند: «سحر بيدار شويد، اگر دیدید حس عبادت نداريد، خيلي بر خودتان تحميل نکنيد، همان بيداري کافي است، مي توانيد بخوانيد، بخوانيد، مي توانيد گوش بدهيد، گوش بدهيد، مي توانيد فکر کنيد، فکر کنيد، بگذارید طراوت عبادي برايتان بماند، باطن خودتان را با فشار و فشار و فشار کور نکنيد.»
🔸 گاهي شب ها نیز در سفر خدمتشان بوديم، نافله شان را نشسته مي خواندند و مي فرمودند چايي را بياريد، مي نشستند، ايشان مراقبه عجيبي در حرف زدن، حتي در فکر کردن داشتند، اينها ديگر حاصل يک عمر مراقبه بود.
🔹 رفقا خيلي از مجالست با ايشان و گاهي يک نماز جماعت ايشان لذت مي بردند و روحيه شان تأمين بود، گاهي صحبتي مي شد، گاهي هم نمي شد؛ ولي معلوم بود هجرت کرده است، از خود سفر کرده است و دعوتش به خويشتن نيست.
#سالگرد_ولادت
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
🔰#برداشت_آزاد از دعای #ابوحمزه_ثمالی
💢 خداوند بی نیاز مطلق، مرا آفرید و خالق بود و از ضعف هایم خبر داشت. اکنون هم ربّ علیم است و از گناهان و باطن آلوده ام خبر دارد، اما طوری به من محبت می کند که گویا محتاج محبت است و جز من هم مخلوقی ندارد و من هم، همانی هستم که می خواهد.
🌀 آه ای خدای بی نیاز! درک عمیق این حد از محبت می کُشَدم. همان بهتر که بگذارم و بگذرم.
🔹 باید از تو بیاموزیم محبت خالص عمیق بدون شرط به بندگانت را و ای کاش کاری کنیم محبتت هدر نرود.
🔺به حق آن مردی که محبتش انسان ها را از جهنم نجات می دهد، ما را قدردان محبتت قرار بده.
📌والْحَمْدُ للهِِ الَّذي تَحَبَّبَ اِلَي وَهُوَ غَنِي عَنّي.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
💠 خاطره ای از معنویت حوزه قم
❇️ حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 يکي از بزرگان ميفرمود: از نجف به قم آمده بودم، شب در حرم، يکي از دوستان خود را ديدم که در مدرسه حجتيه حجره داشت، مرا به حجره خود دعوت کرد، قبول کردم.
🌀حجره ايشان، طبقه دوم مدرسه بود وقتي وارد مدرسه شديم گفت کفشهاي خود را دربياور، گفتم: چرا؟ گفت: طلبهها مشغولند، کفشها صدا نکند. کفشهاي خود را درآوردم از پلهها بالا رفتیم، ديدم تمام مدرسه مشغول مطالعه است بدون هيچ سر و صدايي. بعد يک حاضري خورديم و خوابيديم.
🔹يک ساعت به اذان بيدار شدم ديدم يکي يکي دارد چراغهاي حجرات روشن ميشود. به حرم آمدیم ديديم مسجد بالاسر پر است از طلبهها، همه مشغول نماز شب بودند.
▪️اين فضاها نبايد فراموش شود، اينها سرمايه حوزه است.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
13.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 معنای #تحول در کلام رهبر معظم انقلاب
🔹 دشمن به دنبال چه چیزی است؟
✍ در این کلیپ دو تا نکته وجود داره که بر فضای حوزه و تحول حوزوی هم قابل تطبیق است:
🔺یک: تبیین طرح های تحولی؛ مسئولین قبل از اجرای طرح های تحولی، آحاد طلاب و یا حداقل گروه های نخبگانی را در جریان قرار بدهند. در غیر این صورت بدنه حوزه که مجری واقعی طرح های تحولی است آن را پس می زنند.
🔺دو: شناسایی و حفظ نقاط قوت؛ قبل از اجرای طرح های تحولی، نقاط قوت فعلی باید شناسایی شود تا به اسم تحول مورد هجوم و نابودی قرار نگیرند. به نظر می رسد هر چه جلوتر می رویم نقاط قوت حوزه تضعیف شده و در معرض نابودی قرار می گیرند؛ چه در ابعاد آموزشی و چه در ابعاد تهذیبی.
🔹تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
#خط_خطی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
7.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بحق الحسین(ع)
#شب_جمعه