هدایت شده از عقلنوشتههای انقلابی
طرحی برای تفکر
هم اندیشی و همسخنی | روایت فکرهایی برای فکر
یازدهم تا سیزدهم اسفند ۱۴۰۰
۱۶ روایت از طرحی برای تفکر. محورهای هم اندیشی:
- تعریف شما از جریان عقلانیت در جبهه
- توصیف شما از وضعیت امروز جریان تفکر و عقلانیت در جبهه
- تصویر شما از وضع مطلوب این جریان
- مسئله شناسی، عارضه یابی و تحلیل شما نسبت به گسست جریان نظر و عمل
- طرحی برای تفکر: راهکارها، ساز و کارها، ایده ها و یا برنامه در حال اجرای شما برای رفع این نقیصه
پیوند پخش زنده نشست: https://zil.ink/tbfekr
دسترسی به گفتارهای اندیشه ورزان حاضر در نشست (مقدمه ای بر طرحی برای تفکر): https://pishraftsch.com
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
یکی از بهترین جلساتی که ان شاءالله شرکت خواهم کرد ...🌺
💢خلاصه ارائه اول(ارائه 15 دقیقه ای) بنده در نخستین نشست طرحی برای تفکر در ادامه تقدیم میشود.
در این ارائه هدف این بوده است که هر کس مساله های نظری اصلی و پروژه های عملی مان را توامان با هم گزارش بدهیم:
1- مساله اصلی من حوزه عمومی و طبیعت جامعه است، نه حکمرانی و عرصه قدرت سیاسی، چرا که فکر می کنم در خلاء حوزه عمومی قوی و در جریان، حکمرانی بر یک بدن مرده نمی تواند حکمرانی قوی باشد. طبعیت جامعه آنجاست که دست نامرئی جامعه به میان می آید. جامعه مثل یک رود روان است که حکمران، گاهی به کمک ابزارهایی صناعی، کمی می توانند مدیریت کنند. مطالعات من برای مطالعه طبیعت جامعه از طریق نظریه اجتماعی است. ما انسان طبیعی و نظریه اجتماعی طبیعی خودمان را گم کرده ایم. من سه انسان که دارای سه نظریه اجتماعی بوده است را می شناسم:
نظریه اجتماعی دنیای باستان که جامعه استیلاست و همه چیز رو استیلایی میفهمد، از رابطه انسان با خدا، با حاکم، با طبیعیت، با زیردست، با خانواده، و... .
نظریه اجتماعی دنیای جدید که دنیای جامعه بازاری اسمیت است و انسان سوداگر را به یک طبیعت اجتماعی جدید که همه روابط را از طریق تضاد برابر و طرفینی معنا می کند.
نظریه اجتماعی انبیاء که در خط عمودی به جای استیلاء، ولایت را دارد و در خط افقی به جای تضاد بازاری، یاریگری و اخوت را دارد که نظریه جتماعی امامت و امت را می دهد.
2- اینها مفاهیم مورد بررسی در فضای تفکر است و با منطق علمی نمی توان آن را مورد گفتگو قرار داد، نهاد علم ما، تفکر جزئی را حمایت می کند نه حوزه هایی مثل نظریه اجتماعی را. ساختار حکمرانی ما نیز دچار این بحران است که اسلام را تنها در قالب احکام فرعیِ شرعی و توسعه را در قالب قانون و مهندسی دنبال می کند لذا از این سطح از تفکر حمایت نمی کند.
3- من در سه لایه این نظریه اجتماعی را دنبال کرده ام:
الف- در حوزه نهادسازی اجتماعی: این حوزه بیشتر به اقتصاد و برنامه ریزی اجتماعی نزدیک است. غرب شرکت را سلول جامعه می داند و مردم را همان بخش خصوصی می داند، اما ما طبق اندیشه و قانون اساسی مان، سلول جامعه را خانواده می دانیم، لذا باید دانش آن را تولید کنیم.
ب- پیدا کردن عینیتی در مستوای نظریه اجتماعی: به نظرم مفهوم «فضای اجتماعی» که هانری لوفور مطرح کرد، این توان را دارد که بگوید هر نظریه اجتماعی باید بتواند به فضا تبدیل شود و الا تبدیل به طبیعت و طبع زندگی مردم نمی شود و مکتبی که فضا را بر اساس معانی نظریه اجتماعی خودش نمی سازد، محکوم به مرگ اجتماعی است.
ج- برای عمومی شدن فکر: عقلانیت تصویری و منطق هایی که تصاویر کل گرایانه از معانی مورد تفکر تولید می کنند، باید در جبهه انقلاب ارزشی بیشتر از عقلانیت تحلیلی و نظری موجود پیدا کند.
4- اولا طلبه ای هستم که بیش از 15 سال با فرهنگستان و آقای میرباقری مانوس بوده ام.
ثانیا دغدغه فضای اجتماعی در تاسیس «اندیشکده مطالعات راهبردی زیست شهر اسلامی» با همراهی کسانی مثل دکتر جهانبخش و حجه الاسلام حسن کربلایی تبلور یافت. در این اندیشکده با این تصویر سراغ شهرسازی رفتیم که شهرساز خود را کالبد ساز همه دانش ها و ارزشها و هنجارهایی می داند که دین و علم و فرهنگ آن را ضروری می کند.
ثالثا دغدغه توسعه عقلانیت تصویری هم ما را به تاسیس «مدرسه اسلامی رویای ایرانی و تصاویر آینده» برای طلاب در قم ترغیب کرد که در سال آینده بطور رسمی از آن رونمایی خواهد شد؛ ان شاء الله
@social_theory
هدایت شده از سطلیات
سوال و جواب از دکتر حمید سپهر، روان شناس کودک و متخصص اموزش کودک که اگر درست یادم باشد، در انگلستان تحصیل کرده اند و سالهاست به ایران برگشته اند و در این حوزه فعال هستند. و کتابی اخیرا از ایشان چاپ شده با نام «مدرسه کتابنخوانی».
این سوال را فردی در گروهی که ایشان عضو هستند از ایشان پرسیده بودند که جواب ایشان برایم جالب بود.
👇
❓ببخشید بهترین سن برای شروع آموزش زبان دوم به کودکان چه سنی هست؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
✅با سلام و پوزش از تاخیر در پاسخ،
۱) هموطنان عزیز آگاه باشند که کودکان بسیار زیادی در جامعه ما زبان اول و مادری غیر فارسی دارند (آذری، کردی، عرب، ...) و زبان فارسی زبان دوم آنها محسوب میشود و سوادآموزی اولیه بهتر است در زبان مادری انجام شود.
۲) کودکان اگر در شرایطی باشند که دو زبان همزمان مورد استفاده دائم باشد (معمولا این امر فقط با حضور در کشور یا منطقه با زبان رایج دوم امکان پذیر است) دوزبانه پرورش می یابند. دوزبانه شدن های کاذب و بازاری که تبلیغ میشوند که با ساعات زیاد استفاده از تلویزیون و فیلم انجام شود حقه بازی و سودجویی است و نتیجه ای جز آسیب به کودکان ندارد.
۳) برابر تعلیم و تربیت اسلامی و روانشناسی امروزی کودکان زیر ۶ سال نباید مورد آموزش رسمی قرار بگیرند. غالب کلاسهای حضوری و مجازی زبان انگلیسی روش مناسبی برای کودکان ندارند و آنها را خسته و رشدشان را دچار اختلال میکنند.
۴ ) برای تصمیم در مورد ورود کودک به یادگیری زبانی غیر از زبان مادری باید به شرایط و ابعاد مختلف رشد در کودک توجه کنیم. کودکان زیادی امروز در ایران با رشد زبان مادری ضعیف وارد مدرسه میشوند و در یادگیری خواندن و نوشتن با مشکل روبرو خواهند بود. رشد سالم و همه جانبه (جسمی حرکتی، هیجانی، اجتماعی، زبان، ...) هدف درست برای والدین است. در کشور شاهد توجه افراطی و یکجانبه به رشد شناختی (البته غالبا هم از نوع انتقال محتوا و حافظه محور) هستیم. کودکان زیادی را دیده ایم که نیاز فراوان به ورزش و تحرک و بازی با همسالان دارند ولی به این کلاس و آن کلاس (از نوع درس و زبان و ریاضی) برده میشوند. این اعمال سلیقه ها نه فقط رشد بلکه سلامت کودکان در حال و آینده را مورد مخاطره قرار میدهند.
تنهایی، کمبود رابطه اجتماعی، تماشای زیاد تلویزیون و یا فضای مجازی به ضعف در رشد زبان مادری در بسیاری از کودکان منجر شده و میشود. در چنین شرایطی ورود کودک به یادگیری زبان دیگر قطعا توصیه نمیشود.
اگر رشد کودک شما از هرجهت مطلوب باشد و اگر آموزشها با روش مناسب برای کودکان انجام شود و اگر کودک علاقه داشته باشد، ورود به یادگیری زبان دیگر شاید مفید هم باشد. میتوان گفت در هر سنی میتوان شروع کرد ولی رشد همه جانبه و مخصوصا زبان مادری را دچار مشکل نکند. بنده معمولا زیر ۷ سال را از این جهت که نمیتوان از سلامت رشد زبان مادری کودک اطمینان داشت زیاد توصیه نمیکنم.
اغلب کودکان ما که نیاز به بازی بیشتر و تحرک و روابط اجتماعی با همسالان دارند شاید از کلاس ورزش و هنری آزاد بیشتر بهره رشدی ببرند.
💢هفته بزرگداشت جهاد علمی استاد سیدمنیرالدین حسینی(ره)💢
💠بازخوانی اندیشه استاد، با گفتارهایی از اساتید و پژوهشگران فرهنگستان علوم اسلامی قم
🔰در موضوعات؛ بنیادین و راهبردی
🔸چهارشنبه و پنج شنبه، ۱۸ و ۱۹ اسفندماه، ساعت ۱۰ الی ۱۲
📲پخش زنده در صفحه رسمی فرهنگستان علوم اسلامی در اینستاگرام
💬لینک مجازی:
https://croom.ir/b/qfa-jga-uyy-suf
@monir_ol_din
هدایت شده از فرهنگستان علوم اسلامی
💢هفته بزرگداشت جهادعلمی استاد سیدمنیرالدین حسینی💢
🔹برنامه روز دوم نشست
پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۰/ ساعت ۱۰ الی ۱۲
1⃣جناب آقای اسماعیل پرور
موضوع ارائه: احکام حکومتی در نگاه استاد حسینی
2⃣حجت الاسلام محمدمتقیان تبریزی
موضوع ارائه: فقه حکومتی در اندیشه استادحسینی
3⃣حجت الاسلام حسن کربلایی
موضوع ارائه: شبکه اسلامی علمی دراندیشه استاد حسینی
📲پخش زنده در صفحه رسمی فرهنگستان علوم اسلامی در اینستاگرام
💬 لینک مجازی:
https://croom.ir/b/qfa-jga-uyy-suf
@monir_ol_din
هدایت شده از فرهنگستان علوم اسلامی
💢هفته بزرگداشت جهادعلمی استاد سیدمنیرالدین حسینی💢
🔹برنامه روز دوم نشست
پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۰/ ساعت ۱۰ الی ۱۲
1⃣جناب آقای اسماعیل پرور
موضوع ارائه: احکام حکومتی در نگاه استاد حسینی
2⃣حجت الاسلام محمدمتقیان تبریزی
موضوع ارائه: فقه حکومتی در اندیشه استادحسینی
3⃣حجت الاسلام حسن کربلایی
موضوع ارائه: شبکه اسلامی علمی دراندیشه استاد حسینی
📲پخش زنده در صفحه رسمی فرهنگستان علوم اسلامی در اینستاگرام
💬 لینک مجازی:
https://croom.ir/b/qfa-jga-uyy-suf
@monir_ol_din
7.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فیلم کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای همایش گام دوم انقلاب از نگاه قرآن و حدیث ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
8.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
داستان #نفت از آنجا آغاز شد که...
دو دقیقه با #پرفسور_درخشان
#اقتصاد_سیاسی
وقتی از #افسانه_ساینس یا #افسانه_علم_اقتصاد میگوییم به این نکات توجه کنید
اینکه تحلیل مسائل اقتصادی در دنیا بر اساس آن چیزهای قشنگی که در کتب اقتصادی نوشته شده است یک تحلیل کودکانه است. مسائل اقتصاد سیاسی را نمیتوان با ماشین حساب تحلیل کرد
💠 @h_abasifar
آدام اسمیت و اندیشه «تجارت آزاد استعماری»، تحلیل انتقادی خاستگاه تاریخی نضج یک ایده مغفول
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
محمدرضا رضی بهابادی 1 داوود منظور 2
https://ies.journals.isu.ac.ir/article_76057.html