ساخت ایران|حسین مهدیزاده
برادر عزیز و پرکارم آقای دکتر حمید شب بویی بزرگی کردند و چند خطی حاشیه بر ایده #جدال_صابرین در پادکس
بخخ 2️⃣
🔻در این گلایه ای که آقا به روش شیعه مطرح میکنند، به نظر می آید به دلیل نبودن چنین رویکردی، خسارتهای زیادی بر شیعه گذشته است و خود این خلا موجب شده که ورودها و تاثیرات خارجی زیادی بر حرکت شیعه گذاشته شود(خصوصا فرهنگ های خارجی که اصحاب را به مسیرهای مختلفی خارج از طرح آنها میکشانده است) و او را از مسیر خود منحرف کند. همین امر کاررا برای ائمه هدی علیهم السلام نیز در رهبری و ولایت سخت تر کرده است.
🔻این گلایه به حدی جدی است که باز ایشان در جایی دیگر می فرمایند:
«وقتى كه كسى دربارهى يك چهرهى معروفى مثل گاندى حرف ميزند يا كتاب مينويسد، اگر بپردازد به اينكه گاندى در چه سالى و چه ماهى از آن سال و چه روزى از آن ماه و از پدرى به چه نام و از مادرى به چه خصوصيت و در كدام شهر و در چه ساعت و در چه طالعى متولّد شد و كى مُرد و چند زن گرفت و چند فرزند پيدا كرد، آيا شما كه نه شيعهى گاندى هستيد، نه گاندى امام شما است، با خواندن يك چنين كتابى _ كه قاعدتاً كتاب كوچكى هم نخواهد شد _ قانع خواهيد بود كه گاندى را شناختهايد؟ يقيناً نه. آنچه در زمينهى شناخت شخصيتى مثل گاندى براى شما قانعكننده و ارضاكننده است، اين است كه بدانيد گاندى در هندوستان چه كرد، با كدام دشمن روبرو بود، انگيزهى او در مخالفت با اين دشمن چه بود، براى اجراى اين عمل از چه برنامهها و چه وسائلى استفاده كرد، روابط او با ديگر شخصيتها و چهرههاى معروف هند به چه صورت بود؛ اينها براى شما مهم است؛ و شما نگاه كنيد به اين بيوگرافىهاى معروفى كه نويسندگان بيوگرافىنويسِ معروف عالَم _ مثلاً رومن رولان _ دربارهى چهرههاى معروف نوشتهاند؛ ببينيد چطور نوشتهاند. بعد كه آن را نگاه كرديد، به سمت قفسهى آن طرف كتابخانهتان برگرديد نگاه كنيد به آنچه كه بهعنوان بيوگرافى امامان اهلبيت (عليهم السّلام)، دوستان آنها و شيعيان آنها دربارهى اين بزرگمردان به سِلك تحرير درآوردهاند، نگاه كنيد. در اينجا شما بسى حيرتزده خواهيد شد؛ زيرا خواهيد ديد كه در اين نوع دوّم از كتابها، چيزى كه وجود ندارد، همين مسائل است. بالاخره براى شما شيعهى امام صادق (عليه السّلام)، بعد از چهارده قرن معلوم نشد كه امام صادق (عليه السّلام) حرف حسابش در اين دنيا چه بود؛ آخر هم نفهميديد. آيا ايشان بنا داشتند كه در جامعهى اموى در اوّل كار و در جامعهى عبّاسى در آخر زندگى، مثل يكى از افراد علاقهمند و وفادار آن امپراتورى زندگى كنند؟ يا نه»
🔻اینگونه نگرشی به سیره اهل بیت به نظر می آید بعد از انقلاب اسلامی پدید آمد و رهبران انقلاب اسلامی به دلیل فهم های تمدنی توانستند چنین هدیه ای را در تاریخ شیعه به همه پیروان اعطا کنند و خدمتی به بشریت داشته باشند.
🔻در بین همه ائمه، واقعا ناظر به خود فاطمه زهرا س کار قدری پیچیده تر میشود و آن قدر مسئله طرح واره روایت کردن سیره ایشان مشکل است که بارها خود بنده را به سوال و ابهام کشانده و حتی میتوان گفت شاید سید علی خامنه ای با تمام توان و قدرت تحلیلی اینگونه به نظرم نتوانسته است این مسئله را کامل جمع کند و خود ایشان میفرمایند این موضوع خدمتی به بشریت است.
🔻اینکه قدم بر شکل دادن روایتی منسجم و هدفمند ناظر به یک طرح سیاسی اجتماعی گذاشتید به نظرم آغاز در یک وادی است که سالها شیعه از نبودش دچار ابهام و تحیر شده است و امروز که اتفاقا مسئله تمدنی و خلا تئوریک مسئله زن در بعد از انقلاب اسلامی خود را به عرصه ظهور رسانده است یعنی شاید تا پیش از این باز کردن پروژه راهبردی فاطمه زهرا مقدور هم نبوده است. اما اینکه کوتاهی هایی موجب این تعویق شده است را هم نباید نادیده گرفت.
🔻تسلط و دقت های خوبی که در این روایت داشتید واقعا حقیر را به وجد می آورد و دوست داشتم در بعضی نقاط تفصیل بیشتر دهید و ظاهرا محدودیت های برنامه اینگونه بوده که اجازه بازتر شدن بحث فراهم نشده است.
🍀مجددا از زحمت بسیار ارزشمند و بی بدیلی که کشیده اید صمیمانه سپاسگزارم و دست بوس شما برای این اثر گرانقدر هستم.
برادر کوچک شما
حمیدرضا شببویی
۱۲ آذرماه ۱۴۰۲
@social_theory
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
بخخ 2️⃣ 🔻در این گلایه ای که آقا به روش شیعه مطرح میکنند، به نظر می آید به دلیل نبودن چنین رویکردی،
خانم دکتر برومندپور هم زحمت کشیدند و در حاشیه مباحث روایت فاطمیه «ان سه ماه» نکاتی را مرقوم فرموند:👇
سلام
عرض ادب
ضمن تسلیت ایام و تشکر از شما بابت روایت جذاب «این سه ماه»نکاتی را خدمت شما عرض کنم
یک. به پیوست نکته موجود در متن آقای شب بویی با عنوان «مسٱله تمدنی و خلٱ تئوریک در مسأله زن بعد از انقلاب اسلامی» و این نکته که گویا تا کنون زمان گفتگو از حضرت زهرا در رویکرد تمدنی نرسیده بود، به نظر می رسد ضرورت در دست داشتن روایت کلی نگر و البته دقیق از نقش و جایگاه اثر گذار حضرت زهرا در ساخت تاریخ شیعی ناظر به ابعاد ملکی شخصیت ایشان بیش از پیش آشکار شده است تا از سویی به واسطه شناخت دقیق حرکت تمدن ساز و منحصر بفرد ایشان به عنوان یک زن _ در حالی که مردان از صحابه و یاران مخلص هم حضور دارند ولی نقشی به پر رنگی حضرت زهرا ندارند_ و شرایط خاص ایشان در آن دوران به جهت جسمی، نقش یگانه ایشان در دفاع از طرح خدا برای زندگی انسان مشخص شود به نحوی که این شخصیت متعالی از نگرش اسطوره وار خارج شده، به رؤیا تبدیل شود تا زمینه فهم صحیح نحوه حضور زنانه در نسبت با خدا، ولی خدا، جامعه ولایی، خانواده و خود زن مشخص شود و زنان بتوانند دین حقیقی خود را آن گون که انقلاب اسلامی مجال دفاع از ایده خدا را فراهم کرده است، ادا کنند.
به نظر می رسد دیگر تاریخ مصرف روایت های موجود از زن مومن به پایان رسیده است و نیازمند آن هستیم که زن و زنانگی را آن گونه که بتواند متناسب با بعد ملکوتی زندگی انسان در طرح خدا برای انسان، پای ملکوت را به زندگی یخ زده بشر باز کند، باز بشناسیم.
دوم. به درستی فرمودید طرح انبیا و به ویژه طرح پیامبر خاتم و اوصیای از سوی بشر «اسطوره پنداری» شده و حداقل در گام اول باید «رؤیا وار» به آن نگریست. در این میان خود انبیا و اولیا و از جمله حضرت زهرا هم بیشتر اسطوره ترسیم شده اند.
به نظر می رسد در فضای کنونی و با توجه به خلأ وجود الگوی قابل تٱسی (الگو در تبیینی که بشود بر اساس آن زندگی کرد) به ویژه برای زنان، جای خالی روایت رؤیا گونه از شخصیت و حیات حضرت زهرا در تمام ابعاد ملکی (حیات خانوادگی و حیات اجتماعی _ سیاسی) و ابعاد ملکوتی (محدثگی، مطهرگی، صدیقگی،زهرا بودن، فاطمه بودن و ...) بسیار به چشم می خورد به نحوی که زنان در سطوح مختلف میل به زیست این چنینی پیدا کنند و بخواهند این گونه باشند تا به واسطه توان زنان در زندگی سازی، بستر سازی حقیقی برای ساخت جامعه برادری ایمانی که در گروه تربیت مومنان در دل خانه های نورانی است فراهم شود.
سوم. بنابر آنچه درباره تضاد در دیالکتیک هگلی یا کانتی (درست به خاطر ندارم) فرمودید و این که تضاد عامل ساخت جامعه و حرکت آن است، اما در طرح خدا برای انسان و اجتماع انسان تضاد مبنا نیست بنابراین لازمه یا محصول تضاد که یا در صورت قدرت و یا در صورت منفعت، پیشرانه شکل گیری جامعه بشری شود، باید بفهمیم محبت به عنوان پیشرانه مطلوب خدا و آنچه دٱب انبیا و اولیا در ارتباطات اجتماعی است و طبیعی ترین موطن آن خانواده است (خانواده نهادی ست که با رابطه زوجیت با موازین شریعت صورت بندی می شود) چگونه مورد استفاده ایشان در لحظات مختلف تاریخ قرار گرفته است تا با فهم نحوه استفاده آنان از این پیشرانه که به صورت طبیعی در خانواده تولید می شود جامعه ای با سلول های خانواده بسازیم. چرا که به نظر می رسد جامعه مطلوب ما صناعتی است که بر طبیعت خانواده قائم است و باید فهمید که اولا چگونه می توان از خانواده ها، جامعه ساخت و ثانیا به خانواده بزرگ جامعه رسید. (جامعه ای که در آن اولیای الهی حقیقتا پدر دیده می شوند و حضرت زهرا مادر)
@social_theory
هدایت شده از هیأت الزهرا(س) دانشگاه شریف
🔰 مراسم #هیأت_هفتگی
🏴 توسل به حضرت زهرا(س)
◽️ سخنران: حجت الاسلام #مهدیزاده
◽️ با نوای: کربلایی حسین #سالکی و کربلایی سیدمحمدحسین #میرحسینی
📆 سهشنبه ۱۴ آذرماه
🕰 بعد از نماز مغرب و عشاء
🕌 مسجد دانشگاه صنعتی شریف
@azzahraasharif
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با این مدل دفاع از حجاب، اگر پیروز بشویم هم باخته ایم!!!
انگار از نگرانی اینکه حجاب از بین برود( که واقعا نگرانی بزرگ و جدی است) عقل از سر گوینده پریده است!!!
@social_theory
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
روایت روز های فاطمه بعد از رحلت.mp3
11.87M
«آن ســهماه»
ویــژهبــرنامه فاطمیـه: روایتی از نقش حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبــر(ص)
🎙#پادکست | قسمت هفتم
موضــوع:
روایت روزهای فاطمه بعد از رحلت
گفتوگو با
حجتالاســلام حسین مهدیــزاده
@social_theory
#فاطمیه
#جدال_صابرین
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
تمایز ولایت و خلافت با بازخوانی جزئیات آن سه ماه.mp3
10.97M
«آن ســهماه»
ویــژهبــرنامه فاطمیـه: روایتی از نقش حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبــر(ص)
🎙#پادکست | قسمت هشتم
موضــوع:
تمایز ولایت و خلافت با بازخوانی جزئیات آن سه ماه
گفتوگو با
حجتالاســلام حسین مهدیــزاده
@social_theory
#فاطمیه
#جدال_صابرین
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
نظم دهی به حوادث آن سه ماه.mp3
8.27M
«آن ســهماه»
ویــژهبــرنامه فاطمیـه: روایتی از نقش حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبــر(ص)
🎙#پادکست | قسمت نهم
موضــوع:
نظمدهی به حوادث آن سه ماه
گفتوگو با
حجتالاســلام حسین مهدیــزاده
@social_theory
#فاطمیه
#جدال_صابرین
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 توییت بلاگر آمریکایی بیش از ۴ میلیون ویو خورده در مورد حرکت داعشی اخیر رژیم صهیونسیتی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از شیپا - شبکه پیشرفت
17.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏡 شما هم میتونید یه خونه ویلایی ۱۰۰۰ متری داشته باشید!!
🔴 هفتمین دوره رایگان معرفی "زیستشهرهای نوین مولد"
💎 الگویی همافزا برای حل مشکلات
✔️ مسکن
✔️ اشتغال
✔️ جمعیت
برای دستیابی به سبک زندگیِ خانواده محور، شاداب و سالم ایرانی
🗓 زمان برگزاری: ۲۵ آذر تا ۲۵ دی
📱 بصورت مجازی (آفلاین)؛ با امکان شرکت از سراسر کشور
⏱ بصورت فشرده در ۳ ساعت
👨🎓 همراه با اعطای گواهی پایان دوره از طرف اندیشکده زیستشهر
ثبتنام از طریق👇
https://formafzar.com/form/c6stg
⏳ مهلت ثبتنام: ۲۴ آذر ماه
🔆 در کانال شیپا عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1847066952Cfcb8fc8ce2
هدایت شده از انجمن علمی اقتصاد اسلامی دانشگاه قم
9.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 بسیج دانشجویی و انجمن علمی اقتصاد اسلامی دانشگاه قم برگزار می کنند:
💯 سلسله نشست های اقتصادی «حرف نو»
⛔️ بررسی ابعاد پنهان اقتصاد ایران
🔻 با حضور اندیشمندان و صاحب نظران حوزه های مختلف علم اقتصاد
⁉️ محلی برای پاسخ به سوالات اقتصادی که ذهنتان را درگیر کرده:
〽️ چرا اقتصاد ایران به ثبات نمی رسد؟
📊 چرا تورم کنترل نمی شود؟
🧐 راهکارهای بهبود اوضاع اقتصادی چیست؟
✅ عدالت اقتصادی چیست؟
⏰ پاییز و زمستان 1402
📍 دانشگاه قم، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، سالن شهید صدر
📜 همراه با اعطای گواهی معتبر شرکت در دوره
#حرف_نو
🆔@eghtesad_eslaami
هدایت شده از عقلنوشتههای انقلابی
#مدرسـهنگــاه با مشارکت #مؤسسهمعنــا، همزمان با سالــروز تصــویب قانون اســاسی، بنا دارد شمــاری از اندیشــههای بنیــادین در زمینه پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را با محوریت «مسـأله مــردم» و چگونگی انعکاس آن در قامت قــانون، مرور و بازخــوانی نماید.
|پیــشنــویس|
فقــه در آزمــون قانـون؛ بازخــوانی «مسأله مـــردم» در ایدهها و پیشنویسهای قانون اساسی
🎴شیوه برگزاری: حضورے | مجازے
شروع: سهشنبه، ۱۴ آذرماه
زمان برگزاری: سهشنبهها، ساعت ۱۵
🔻هفتهاول: بررسی آراء و ایدههای شهیــد آیــتالله بهشتـی
ارائهدهنده: اســتاد قنبــــریان
جهت هماهنگی و شــرکت در این برنـــامه مشخصــات خود به شماره ۰۹۹۰۷۶۲۹۸۸۲ در پیامرســان #ایتا ارسال نمایید یا از طریق لینک زیر ثبتنام نمایید.
https://www.negahschool.ir/product/pish_nevis/
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
🌐 http://www.negahschool.ir