🌹 «بسمالله الرحمن الرحیم »🌹
💐 ترجمه وتفسیر اجمالی ازآياتى از سوره نبأ :
🪴«عَمَّ یَتَساءَلُونَ * عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ * الَّذِی هُمْ فِیهِ مُخْتَلِفُونَ * کَلاّ سَیَعْلَمُونَ * ثُمَّ کَلاّ سَیَعْلَمُونَ»🪴
«ترجمه »
آنها از چه چیز از یکدیگر سؤال مى کنند؟!
۲ ـ از خبر بزرگ (رستاخیز)!
۳ ـ همان خبرى که در آن اختلاف دارند!
۴ ـ چنین نیست، به زودى مى فهمند!
۵ ـ باز هم چنین نیست، به زودى مى فهمند (که قیامت حق است)!
«تفسير »
مسأله ولایت و نبأ عظیم به چند معنى تفسیر شده: قیامت، قرآن، تمام اصول عقائد دینى اعم، از مبدأ و معاد، ولى قرائن موجود در مجموعه آیات این سوره، نشان مى دهد که: تفسیر آن به معاد از همه برترى دارد.
ولى، در روایات زیادى که از طرق اهل بیت(علیهم السلام) و بعضى از طرق اهل سنت نقل شده، نبأ عظیم (خبر بزرگ) به مسأله ولایت و امامت امیر مؤمنان على(علیه السلام)که مورد اختلاف و گفتگو از سوى جمعى بود، یا به مسأله ولایت به طور اعم تفسیر شده است.
این روایات، گاه از خود على(علیه السلام)، و گاه از امامان دیگر(علیهم السلام) نقل شده، که به عنوان نمونه سه روایت را در اینجا مى آوریم:
۱ ـ روایتى است که حافظ، محمّد بن مؤمن شیرازى که از علماى اهل سنت است نقل کرده که: رسول اللّه(ص) در تفسیر عَمَّ یَتَساءَلُونَ * عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ فرمود: منظور ولایت على(ع)است که از انسان در قبر درباره آنها سؤال مى شود، و هیچ کس در شرق و غرب عالم، در برّ و بحر از دنیا نمى رود، مگر این که فرشتگان از او درباره ولایت امیر مؤمنان(ع)) بعد از مرگ پرسش مى کنند، و به او مى گویند: دینت چیست؟ پیامبرت کیست؟ و امامت کیست؟
۲ ـ در حدیث دیگرى آمده است: روز جنگ صفین مردى از لشکر شام در حالى که سلاح بر تن پوشیده، و قرآنى حمایل کرده بود، وارد میدان شد، و سوره عَمَّ یَتَساءَلُونَ * عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ را تلاوت مى کرد، على(علیه السلام)شخصاً به میدان او آمد و به او فرمود: أَتَعْرِفُ النَّبَأَ الْعَظِیْمِ الَّذِى هُمْ فِیْهِ مُخْتَلِفُونَ: آیا مى دانى نبا عظیمى که در آن اختلاف دارند چیست ؟! آن مرد در جواب گفت:نه ، نمى دانم! امام فرمود: أَنَا وَ اللّهِ النَّبَأُ الْعَظِیْمُ الَّذِى فِیْهِ إِخْتَلَفْتُمْ وَ عَلى وِلایَتِى تَنازَعْتُمْ، وَ عَنْ وِلایتَىِ رَجَعْتُمْ بَعْدَ ما قَبِلْتُم... وَ یَوْمَ الْقِیامَةِ تَعْلَمُونَ ما عَمِلْتُمْ: منم آن نبأ عظیم که درباره آن اختلاف دارید! و در ولایت من به نزاع برخاسته اید، شما از ولایت من باز گشتید بعد از آن که پذیرفتید، و در قیامت خواهید دانست که چه عملى انجام داده اید !.
۳ ـ در روایتى از امام صادق(علیه السلام) آمده است: أَلنَّبَأُ الْعَظِیْمُ الْوَلایَةُ: نبأ عظیم همان مسأله ولایت است .
جمع میان محتواى این روایات، و آنچه در مورد تفسیر آیه به مسأله معاد ذکر کردیم، از دو راه ممکن است:
نخست این که: نبأ عظیم مفهوم وسیع و گسترده اى دارد که همه اینها را شامل مى شود، هر چند به هنگام نزول این آیات تکیه قرآن بیش از همه در بیان این جمله، روى مسأله معاد بود، ولى این مانع نمى شود که آیه مصداق هاى دیگرى نیز داشته باشد.
دیگر این که: همان گونه که مى دانیم و بارها نیز گفته ایم، قرآن داراى بطون مختلفى است، یعنى یک آیه ممکن است معانى متعددى داشته باشد که از میان آنها یک معنى ظاهر است، و معانى دیگر، بطون قرآن است که به کمک قرائن مختلفى از آن استفاده مى شود، و یا به تعبیر دیگر، نوعى دلالت التزامى است که براى همه کس جز خاصّان روشن نیست.
تنها این آیه نیست که داراى ظاهر و باطنى است، آیات زیاد دیگرى در قرآن کریم داریم که در روایات اسلامى تفسیرهاى گوناگونى براى آن آمده، که بعضى هماهنگ با ظاهر است، و بعضى معنى باطن را بیان مى کند.
ولى، این نکته را مؤکداً یادآور مى شویم که: فهم باطن قرآن بدون وجود قرائن روشن، یا تفسیرهائى که از شخص پیغمبر و امامان معصوم(علیهم السلام)رسیده است، جائز نیست، و وجود بطون براى قرآن نباید دستاویزى براى هوسبازان و منحرفان شود، که آیات قرآن را هرگونه بخواهند به میل خود تفسیر کنند.
📚برگرفته از تفسیر نمونه، ذیل آیات مربوطه.
☀️ حدیث روز (۱۲۰۱)☀️
🌹رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله در مذمت فردی که مسئولیتی را بدون داشتن شایستگی لازم میپذیرد، فرمودند:
💐«مَنْ تَوَلّی عَمَلا وَ هُوَ یعْلَمُ أنَّهُ لَیسَ لَهُ بِأهْلٍ، فَلْیتُبَّوَءُ مَقْعَدُهُ مِنَ النّارِ»
💐 هر که ریاست و مسئولیتی را بپذیرد و بداند که اهلیت آن را ندارد، در قبر و قیامت جایگاه او پر از آتش خواهد شد.
🪴🪴 سفره آسمانی 🪴🪴
https://eitaa.com/sofrehasemany
🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴
🏴۲۵رجب سالروز شهادت جانگداز حضرت موسی بن جعفر علیه السلام تسلیت باد
🏴اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ
🏴وصِیِّ الْأَبْرَارِ وَ إِمَامِ الْأَخْیَارِ وَ عَیْبَةِ الْأَنْوَارِ
🏴و وَارِثِ السَّکِینَةِ وَ الْوَقَارِ وَ الْحِکَمِ وَ الْآثَارِ
🏴الَّذِی کَانَ یُحْیِی اللَّیْلَ بِالسَّهَرِ إِلَى السَّحَرِ
🏴بمُوَاصَلَةِ الاسْتِغْفَارِ حَلِیفِ السَّجْدَةِ الطَّوِیلَةِ
🏴و الدُّمُوعِ الْغَزِیرَةِ وَ الْمُنَاجَاةِ الْکَثِیرَةِ
🏴🏴شهادت مظلومانه حضرت امام موسی کاظم «علیه السلام» بر ساحت مقدس حضرت ولیعصر «عجل الله تعالی فرجه الشریف» و محبان خاندان عصمت و طهارت و مخاطبان گرامی تسلیت باد.🏴🏴
🏴🏴 سفره آسمانی 🏴🏴
https://eitaa.com/sofrehasemany
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
✍️ شاهزاده فرهاد میرزا عموی ناصرالدین شاه از جمله کسانی است که صحن مطهر امام موسی کاظم را با هزینه خود تعمیر و بازسازی کرد .عده ای به اوایراد گرفتندشما چرا اینقدر از پول خود را (معادل یکصد هزار مثقال طلا) برای ساخت حرم مصرف کردهاید؟
🔸شاهزاده پاسخ داد ثروتمندان دارایی شان را در بانکها ذخیره می کنند و من دارایی خود را در بانک حضرت موسی بن جعفر و امام جواد (علیهمالسلام) پس انداز کرده ام. او وصیت کرد جنازه اش را را در حرم کاظمین بدون تشریفات دفن کنند زیرا من از امام خود که غریبانه دفن شد خجالت میکشم
🔸لذا هنگامی که جنازه را به بغداد بردند دیدند به یکباره از سمت کاظمین جمعیت زیادی با پرچم ها به استقبال جنازه آمده اند .فرزندان آن مرحوم گفتند این سفارش پدرمان بود که غریبانه تشییع شود
🔸متولی حرم گفت این دستور موسی بن جعفر علیه السلام است. آن حضرت در خواب به من امر کرد که با جمعیت و تشریفات بروید و جنازه حاج فرهاد را بگیرید و با عزت تمام تشییع کنید
و این است نتیجه خدمت به خاندان رسول الله
📚 منبع: مردان علم در میدان عمل، ج۲ نعمت الله حسینی
🏴🏴 سفره آسمانی 🏴🏴
https://eitaa.com/sofrehasemany
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
☀️ حدیث روز (۱۲۰۲)☀️
💐فرازی از وصایای امام کاظم علیه السلام به هشام بن حکم
🌹مهربانی و ترحّم به دیگران
🌺یا هشام! مکتوب فی الإنجیل: «طوبی للمتراحمین، اولئک هم المرحومون یوم القیامة. طوبی للمصلحین بین الناس، اولئک هم المقرّبون یوم القیامة. طوبی للمطهرة قلوبهم، اولئک هم المتّقون یوم القیامة. طوبی للمتواضعین فی الدنیا، اولئک یرتقون منابر الملک یوم القیامة».
🌸«خوشا به حال آنان که نسبت به دیگران مهربانی و ترحّم دارند. این چنین افراد روز قیامت مورد رحمت حق تعالی قرار می گیرند. خوشا به حال آنان که به اصلاح بین مردم پرداخته، سعی در رفع کدورت و اختلافات آنان می نمایند. اینان در جهان آخرت در زمرۀ مقرّبین خواهند بود.»
📚تحف العقول، صفحۀ ۳۸۶.
🪴🪴 سفره آسمانی 🪴🪴
https://eitaa.com/sofrehasemany
🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴
☀️انس باعلماء (۱۸۶)☀️
🌹آیت الله شیخ حسین وحید خراسانی:
💐 معرفت و شناخت حضرت سیدالشهدا علیه السلام
🌺معرفت و شناخت خودتان را نسبت به حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) بیشتر کنید، تا در مجالس گریه حقیقی داشته باشید.
اگر هم نتوانستید، خود را به حالت گریه در آورید اجر دارد.
🌺هر چه هست در نوکری امام حسین (علیه السلام) است و لا غیر.
🪴🪴 سفره آسمانی 🪴🪴
https://eitaa.com/sofrehasemany
🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴