مدیریت معادل تصمیم گیری
🔸موفقیت مدیران در سازمان ها در گرو مهارت های آنان در برنامه ریزی خوب، سازماندهی، هدایت و کنترل است.
📌باید بدانیم که نقطه عطف در بکارگیری تمامی این مهارت ها به گونه ای نیکو، همانا بهره مند بودن مدیران از مهارت تصمیم گیری است. به عبارت دیگر تمامی فعالیت های مدیران در ارتباط با تصمیم گیری است.
🔹آلوین تافلر: اگرچه تصمیم گیری هرگز کار سهل و ساده ای نبوده است ولی به خصوص در شرایط امروزی، تصمیم گیری در سازمان بسیار دشوار و تبدیل به وظیفه ای شده است که انجام صحیح آن، تمامی توان مدیر را می طلبد. در عصری که تغییر و تحولات سریع و فزاینده از جمله مشخصات آن است، آهنگ تصمیم گیری نیز شتاب زیادی به خود گرفته است و نیاز به تصمیم گیری برای مقابله با فعل و انفعالات سریع در محیط، شرایطی را به وجود آورده است که زمان تحقق و تعمق و تصمیم گیری را برای مدیران بسیار کوتاه نموده است. در واقع مدیران امروزی خود را مجبور به اتخاذ تصمیمات بیشتری در رابطه با موضوع و مسائل متنوع و گسترده تری، در زمان کوتاه تری می بینند.
#مهارتهای_مدیریتی
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
احکام عزل و نصب
⁉️.برخی انتصابات در سازمانها بهدلیـل ارتبـاط بـا مدیریت محقـق میشود و براساس شایسته سالاری نیست و فقط بهدلیل اعتماد مدیر، فـرد بـه کار مشغول میشود. حقوق و مزایای دریافتی فـرد از ایـن طریـق چـه حکمـی دارد؟
✅ اگر فرد منصوب واجد شرایط قانونی برای آن سمت باشد و به وظـایفش عمل کند، حقوق و مزایای دریافتی اشـکال نـدارد؛ ولـی اگـر شـرایط قـانونی را ندارد و فقط بهسبب روابط منصوب گردیده است، هم انتـصاب، و هـم حقـوق دریافتی اشکال دارد.
⁉️اگر فرد مسئول یا مدیر یقـین نمایـد کـه در مجموعـه فـردی دیگـر میتواند امور را بهتر مدیریت نماید، وظیفه چیـست؟ آیـا بایـد شـخص برتـر را معرفی کند تا مسئولیت را به او بدهند؟ اگر این کار را نکرد، چه حکمی دارد؟
✅ در فرض سؤال اگر یقین بـه برتـری آن شـخص دارد، بایـد او را معرفـی نماید؛ اما براساس این بهانه جایز نیست از خود سلب مسئولیت نماید .
⁉️برخی تصمیم گیریها نشانی از نفسانیت دارد و منافع سازمان مـدنظر قرار نمیگیرد و باعث میشود برخی کارکنان منزوی شوند و از توانمندیهایشان استفاده نشود، از نظر شرعی آیا برعهدۀ این افراد مسئولیتی می باشد یا خیر؟
✅ هدردادن استعدادها به هر دلیل و بهانهای جایز نیست و اگر به سـبب آن زیان و ضرری بر مجموعه وارد شود، افراد مقصر، ضامن میباشند.
#احکام_مدیریتی
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
پرهیز از غرور و خودپسندی
🔹(خطاب به مالک اشتر/مدیران)بپرهیز که خود را در بزرگى همانند خداوند پندارى، و در شکوه خداوندى همانند او دانى، زیرا خداوند هر سرکشى را خوار مى سازد، و هر خود پسندى را بى ارزش مى کند.
🔸با خدا و با مردم، و با خویشاوندان نزدیک، و با افرادى از رعیّت خود که آنان را دوست دارى، انصاف را رعایت کن،
‼️که اگر چنین نکنى ستم روا داشتى، و کسى که به بندگان خدا ستم روا دارد خدا به جاى بندگانش دشمن او خواهد بود، و آن را که خدا دشمن شود، دلیل او را نپذیرد، که با خدا سر جنگ دارد، تا آنگاه که باز گردد، یا توبه کند.
🔹چیزى چون ستمکارى نعمت خدا را دگرگون نمى کند، و کیفر او را نزدیک نمى سازد، که خدا دعاى ستمدیدگان را مى شنود و در کمین ستمکاران است.
«نامه ۵۳ نهجالبلاغه »
#حدیث_مدیریتی
❇️سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
کادرسازی، لازمه مدیریت
📜وَ قالَ مُوسى ِلاَخیهِ هارُونَ اخْلُفْنی فی قَوْمی ... (اعراف، 142)
🔸موسی به برادرشهارون گفت: در غیاب من جانشین من در میان قوم باش.
📌فردی به عنوان جانشین (معاون مدیر) باید در كنار مدیر اصلی و با تجربه، در فراز و نشیبها باشد تا ضمن كسب تجربه، او را یاری دهد و در غیاب مدیر، سازمان بدون رهبر نماند.
📌یكی از وظایف اصلی مدیران كادر سازی است.
#آیات_مدیریتی
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
پست و مقام همانطور که میآید، میرود.
«امام علی (ع)»
#عکس_نوشت
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
ویژگی سازمانهای خلاق
🔸 رقابت كامل و فشرده است: در یك سازمان درصورتی خلاقیت صورت میپذیرد كه رقابت در آن حاكم باشد؛
🔹 فرهنگ: یكی از عوامل عمدهای كه به بالندگی مدیریت كمك میكند فرهنگ مردم است. برپایه یك فرهنگ خوب، اتلاف وقت گناه محسوب میشود. بدیهی است در چنین بستر مناسبی جهت رقابت، خلاقیت یا سازمانهای پویا بهتر شكل میگیرد.
🔸 دسترسی به مدیران: سازمانهای خلاق بر این اعتقاد هستند كه دانش در سطح سازمان به وفور پراكنده شده است و مدیران به راحتی میتوانند افكار و نظرات دیگران را مستقیم و بدون واسطه دریافت كنند.
🔹 احترام به افراد: ویژگی دیگر سازمان خلاق، احترام به افراد است و آنها باور دارند كه میتوانند همگام با نیازهای سازمان، رشد كنند.
🔸 ارائه خدمات مردمی: هدف نهایی در این سازمانها توجه به نیازمندیهای جامعه و جلب رضایت آحاد مردم است.
🔹 كارگروهی و درنتیجه برخورداری ازامنیت شغلی
🔸 استقبال مدیران از عامل تغییر: در این سازمانها تمامی مدیران، مسئله تغییر را به عنوان عامل گریزناپذیر میدانند و با خشنودی آن را پذیرفته و در برابر آن مقاومت نمیكنند.
✅طبیعی است در چنین سازمانی ضرورت ندارد كه مدیر بخش زیادی از وقت خود را برای جلوگیری برخورد با تغییرات اختصاص دهد زیرا همه به این باور رسیده اند كه تغییر یك ارزش مثبت است.
🔹 ارائه نظرات جدید
🔸 بسط و گسترش نظرات جدید
🔹 رعایت کرامت انسانی و احترام به افراد
🔸 فرهنگ ارتقای بهره وری
🔹 مدیران همیشه در صحنه
🔸توجه تمام و کمال به مشتریها
🔹 امکان گردش شغلی
🔸 فرهنگ کار تیمی
🔹 فرهنگ خود ارزیابی و خودکنترلی
#مهارتهای_مدیریتی
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
احکام عزل و نصب ها
⁉️حکم انتصاب شخصی که توانمندیاش از دیگری کمتر اسـت، ولـی در کارها با مدیر هماهنگتر مـیباشـد چیـست؟ آیـا مـدیر مـیتوانـد شـخص هماهنگتر را منصوب نماید؟
✅ اگر برای مدیر تصمیمگیرنده با درنظرگرفتن مجموعۀ شرایط قانونی، فـرد هماهنگ اولویت داشته باشد، اشکال ندارد.
⁉️ باتوجهبه اینکه سازوکار و ساختار صلاحیتهای عقیـدتی، سیاسـی، حفاظتی و مدیریتی برای انتصاب فرمانـدهان یـا رؤسـا و مـدیران در نیروهـای مسلح براسـاس مقـررات معلـوم اسـت، اگـر نهادهـای مـسئول در احـراز ایـنصلاحیتها تساهل و تسامح نمایند و درنتیجه، افراد فاقد صـلاحیت منـصوب گردند، چه کسی مسئول خواهد بود و حکمش چیست؟
✅ در فرض سؤال نهادهای مذکور مسئولاند.
⁉️اگر فرمانده یا مدیری در انتصابات و چینش نیرو مقررات را رعایت نکنـد و اینگونه، موجب زیان وضرر یا احیانا ً خسارت و تلفاتی گردد، حکمش چیست؟
✅ انتصاب افراد باید براساس مقررات باشد و تخلف از آن جایز نیـست، و اگر برخلاف مقررات انتصابی صورت گیرد و این امر خسارت یا تلفاتی را سبب شود، باید مطابق مقررات عمل گردد.
⁉️ در عزل و انتصابات سازمان، گاهی قوانین و مقررات رعایت نمیشود و روابط بر ضوابط ترجیح داده میشود و از انسانهای شایسته استفاده نمیشود، آیا با وجود بیعدالتیها درانتصابات، اطاعت از منتصبان لازم است؟
✅ هرچند در عزل و نصبها مراعات قوانین و مقررات واجب است، تمـرد و اطاعت نکردن به بهانۀ رعایتنشدن عدالت در انتصاب جایز نیست و اگر نقد و انتقادی وجود دارد، باید به مراجع قانونی گزارش شود.
#احکام_مدیریتی
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
مردم گرایى، حق گرایى
🔹 دوست داشتنى ترین چیزها در نزد تو، در حق میانه ترین، و در عدل فراگیرترین، و در جلب خشنودى مردم گسترده ترین باشد،
🔸که همانا خشم عمومى مردم، خشنودى خواص (نزدیکان) را از بین مى برد، امّا خشم خواص را خشنودى همگان بى أثر مى کند.
📌خواصّ جامعه، همواره بار سنگینى را بر حکومت تحمیل مى کنند زیرا در روزگار سختى یاریشان کمتر، و در اجراى عدالت از همه ناراضى تر، و در خواسته هایشان پافشارتر، و در عطا و بخشش ها کم سپاس تر، و به هنگام منع خواسته ها دیر عذر پذیرتر، و در برابر مشکلات کم استقامت تر مى باشند.
💢 در صورتى که ستون هاى استوار دین، و اجتماعات پرشور مسلمین، و نیروهاى ذخیره دفاعى، عموم مردم مى باشند، پس به آنها گرایش داشته و اشتیاق تو با آنان باشد.
«نامه ۵۳ نهجالبلاغه»
#حدیث_مدیریتی
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
شایستگی و پاداش
📜وَعَدَ اللّهُ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ أَجْرٌ عَظیم(مائده،9)
🔸خداوند به كسانی كه ایمان آوردهاند و كارهای شایسته انجام دادهاند، وعده آمرزش و پاداش بزرگ داده است.
📌 تشویق و اعطای پاداش بر مبنای شایستگی و كیفیت كار، عاملی مهم در تقویت انگیزش كاركنان است.
#آیات_مدیریتی
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸فرمانده اگر در بحران بترسد و فرار کند، چه میشود؟
🔹من فرمانده چطور باید بودجه بخش خود را مدیریت کنم؟
🔸 باید در مدیریت نگاه حذبی باشد؟
🔹مدیر باید چه علمی داشته باشد؟
«سردار سلیمانی»
#ببینید
#مدیریت_انقلابی
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
تصمیم گیری درست، مهمترین مهارت یک مدیر
🔹پذیرفتنی است که بگوییم یکی از مهمترین فعالیت های مدیریتی، تصمیم گیری است.
🔸موفقیت مدیران در سازمان ها در گرو مهارت های آنان در برنامه ریزی خوب، سازماندهی، هدایت و کنترل است. باید بدانیم که نقطه عطف در بهکارگیری تمامی این مهارت ها به گونه ای نیکو، همانا بهره مند بودن مدیران از مهارت تصمیم گیری است.
📌تصمیم گیری یک فرایند است، بنابراین مجموعه ای از فعالیت های وابسته ای است که با نظم خاصی به منظور برآوردن هدفی مشخص به اجرا در می آیند.
🎓گرینبرگ و بارون برای تصمیم گیری هشت مرحله را در نظر می گیرند:
1⃣ شناسایی مسئله
2⃣ تعریف اهداف مسئله
3⃣ پیش تصمیم
4⃣ تولید گزینه ها یا شق ها
5⃣ ارزیابی راه حل های جایگزین
6⃣ انتخاب گزینه
7⃣ به کارگیری راه حل انتخاب شده
8⃣ پیگیری و نظارت
نظارت کردن بر اثربخشی تصمیمات اتخاذ شده برای موفقیت سازمان لازم است. یعنی باید به دنبال بازخورد ناشی از اثربخشی راه حل به کار گرفته شده باشیم. به همین دلیل فرایند تصمیم گیری به صورت چرخه ای ارائه شده است.
#مهارتهای_مدیریتی
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat
وظایف مدیر
⁉️ وظیفۀ مدیران رده پایین در قبال کارهای خلاف شرع در تـشکیلات درصورتی که مدیر مـافوق توانـایی جلـوگیری از آن را دارد و از آن جلـوگیری نمیکند، چیست؟ مثلاً میتواند از جمع شدن زن و مرد نامحرم در یک اتاق جلوگیری نکند یا اجازه ندهد در بهداری، پزشک مرد، زن را معاینه کند یـا از زن سونوگرافی بگیرد، ولی سهل انگاری مینماید.
✅ بر همۀ مدیرانان در سلسله مراتـب مدیریتی شـرعاً واجـب اسـت همـۀ وظایف و مسئولیتهای سازمانی را به نحو احسن انجام دهنـد و تخطـی از آن اگـر عمدی باشد، حرام است و در چنین مواردی نهی از منکر با وجود شرایطش واجـب است و اگر با اطلاع دادن به مقام مافوق از منکر جلوگیری میشود، باید اطلاع دهند.
⁉️ اگر مدیر سـازوکار و امکانـات لازم را بـرای انجـام دادن تکالیفی برای نیروهای تحت امرش آماده نکند و درعین حال، اجـرای تکالیف را از آنهـا بخواهد، تکلیف شرعی چیست؟
✅ انجام دادن آن ها به اندازۀ امکانات و مقدورات واجب است.
#احکام_مدیریتی
❇️ سبک مدیریت مرجع آموزش و گفتمان سازی الگوی مدیریت اسلامی-ایرانی
@sabkemodiriat