✔️به مناسبت شهادت سردار و عملکرد آمریکا و همراهانش در منطقه
🔸 عالم اسلام و دنیای کفر، نگرش متفاوتی به هستی، انسان، زندگی و اهداف آن دارند. بالتبع اصول و مسائل زندگیشان متفاوت است. از این رو هیچگاه نمی توانند مثل هم زندگی کنند.
این دو رویکرد گاهی می توانند در کنار هم با مسالمت یا مخالفت صلح آمیز زندگی کنند (همانطور که قرآن کریم فرموده با کسانی که با شما دشمنی و جنگ نمی کنند با مسالمت و رعایت عدالت زندگی کنید) اما گاهی این اتفاق نمی افتد. منافع دنیای کفر، خطراتی برای مسلمانان و دین و زندگیشان ایجاد می کند. همانطور که منافع عالم اسلام خطراتی برای دنیای کفر دارد. لذا مخالفان ایمان و دين در مواقعی پا را فراتر گذاشته دشمنی فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی می کنند؛ رسانه دارند، قدرت اقتصادی و سیاسی و نظامی دارند، افکار دنیا را به دست می گیرند و هر کاری بخواهند انجام می دهند!
🔸در این موارد دشمنی و جنگ، راهکار چیست؟
بترسیم و تسلیم شویم؛ یا دست روی دست بگذاریم تا آنها هر بلائی بخواهند سر ملت ها بیاورند؛ یا از مبانی و اصول ایمانی دست بکشیم و مثل آنها بيانديشيم و زندگی کنیم تا آسیبی نبینیم؛ بسوزیم و بسازیم و منتظر (بدون عمل) منجی باشیم!
هیچکدام از اینها با مبانی و اصول دین اسلام سازگار نیست و یکی از علل عقب ماندگی مسلمانان همین تفکرات و عملکردها بوده است.
🔹راه چاره اصلی و واقعى قدرتمند شدن عالم اسلام از جهات مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی و نظامی است. مسلمانان باید از جهات مختلف قوی باشند وگرنه به مقتضای دین خود عمل نکرده اند.
🔹 انقلاب اسلامی ايران، نقطه عطفی در تاریخ اسلام و تشیع بود تا مسلمانان از این عملکرد منفعلانه و ذلت بار فاصله بگیرند و به سمت قدرت و استقلال علمی، فرهنگی، سیاسی و نظامی حرکت کنند.
قدر و منزلت این انقلاب بزرگ _ که با رهبری بزرگمرد تاریخ و با جان فشانی مردم و خون های پاک به ثمر نشست و با تحمل مشکلات فراوان پیش می رود _ ده ها و صدها سال بعد روشن تر خواهد شد. ◀️گرچه بعد از انقلاب اسلامی 57 تا کنون، اشتباهات زيادى نیز صورت گرفته و مسئولان خائن، فاسد و وطن فروش نیز کم نبوده و نيستند.
🔸 به قول امام خمینی مسلمانان باید بدانند تا زمانی که تعادل قوا در جهان به نفع آنان برقرار نشود، همیشه منافع بیگانگان و دشمنان بر منافع آنان مقدّم میشود؛ و هر روز آمریکا، اسرائیل و دیگر دشمنان به بهانه حفظ منافع خود حادثهای را به وجود میآورند.
🔸 اگر مسلمانان مسائل خود را به صورت جدی با جهانخواران حل نکنند و لااقل خود را به مرز قدرت علمی و فرهنگی و اقتصادی و نظامی بزرگ جهان نرسانند، هيچگاه آسوده نخواهند بود.
🔹هم اکنون اگر امریکا یک کشور اسلامی را به بهانه حفظ منافع خویش با خاک یکسان کند یا بمب اتم بزند و با تبلیغات رسانه ای خود را موجه نشان دهد، چه کسی جلوی او را خواهد گرفت؟ کدام کشور بی عرضه عربی یا به اصطلاح اسلامی؟
🔹مسلمانان راهی جز عالم شدن، قدرتمند شدن و جهاد در همه زمینه ها ندارند. باید چنگ و دندان ابرقدرتها و خصوصاً امریکا را با علم و عمل و نظم و رشد و جهاد شکست، و این مسیر پایانش یا شهادت است یا پیروزی و البته هر دو موفقیت بزرگی است. خوشا به حال شهیدان و خوشا به حال جهادگران عرصه علم و عمل.
🔸 عالم اسلام راهی جز قدرتمند شدن ندارد.
تفکرات پوچ و بیهوده غرب زده ها و ترسوها نباید جلوی این پیشرفت را بگیرد. از سوی دیگر، عملکرد افراطی، خام، نسنجیده و شتابزده نباید این حرکت مهم را خراب کند.
🔹به دعای امام خمینی ان شاء الله خداوند قدرت شکستن چهارچوب سیاستهای حاکم و ظالم جهانخواران، و نیز جسارت ایجاد داربستهایی بر محور کرامت انسانی را به همه مسلمین عطا فرماید؛ و همه را از افول ذلت به صعود عزت و شوکت همراهی نماید.
استاد وحيد_واحدجوان
🆔 @sokhanerfan
🔹پیام دوباره رهبر انقلاب در پی سقوط هواپیمای مسافربری
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸با اطلاع از نتایج تحقیقات ستاد کل دربارهی حادثهی هواپیمای مسافربری اوکراینی و اثبات دخالت خطای انسانی در آن، مصیبت درگذشت جانباختگان این حادثهی اندوهبار برای اینجانب بسیار سنگینتر شد.
🔸لازم می دانم اولاً به خانوادههای معظم این عزیزان بار دیگر همدردی عمیق و تسلیت صمیمانهی خود را ابراز کنم و از خداوند متعال برای آنان بردباری و آرامش روحی و قلبی تمنا نمایم.
🔸ثانیاً به ستاد کل نیروهای مسلح مؤکداً دربارهی پیگیری کوتاهیها یا تقصیرهای احتمالی در این حادثهی دردناک سفارش کنم.
🔸ثالثاً مراقبت و پیگیریهای لازم برای عدم امکان تکرار چنین سانحهای را از مدیران و مقامات ذیربط مطالبه نمایم.
🔸پروردگار عزیز و کریم به درگذشتگان لطف و رحمت و به داغداران صبر و اجر عنایت فرماید.
سیّدعلی خامنهای
۲۱ دی ۱۳۹۸
پ.ن:
✔️کانال سخن عرفان نیز با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان سلیمانی، ابو مهدی مهندس و همراهان و جان باختگان مراسم تشییع در کرمان، درگذشت مسافران هواپیماى مسافربری را تسلیت می گوید و امیدوار است قصور و تقصيرهاى احتمالی هر دو قضیه کرمان و هواپیمای مسافربری پیگیری و شناسایی شوند.
✔️همچنین کانال سخن عرفان به نحوه عملکرد مسئولان ذی ربط نسبت به نحوه اطلاع رسانی سقوط هواپیما در دو روز اول به شدت منتقد است و البته از درایت و شجاعت رهبر انقلاب (بعد از مطلع شدن ايشان) در دستور به اطلاع رسانی صادقانه کمال تشکر را دارد.
🆔 @sokhanerfan
دیوان حافظ غزل 93 .mp3
13.35M
🔷 #شرح_دیوان_حافظ
#استاد_فاضلی
جمعه 20 دی ماه 98
🔹شرح غزل
چه لطف بود که ناگاه رشحه قلمت
حقوق خدمت ما عرضه کرد بر کرمت
@sokhanerfan
نمايش و بررسی فیلم مستند مستشرق
روایتی از زندگی و افکار هانری کربن
@sokhanerfan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 #شرح_دیوان_حافظ
#استاد_فاضلی
جمعه 27 دی ماه 98
🔹شرح غزل
زان یار دلنوازم شکریست با شکایت
@sokhanerfan
🌺 اگر جان پروری تن پر بگیرد
در منطق انبیا اگر تن پروری، جانت بمیرد و اگر جان پروری، تن پر بگیرد. غرض این است که انسان به گونهای قوا و استعدادهای خود را فعال کند که فطرت احیا شود و طبیعت رنگ تعالی گیرد و انسان بتواند از تمام سرمایههای وجودی خود در مسیر معراج استفاده کند. در این سیر نیاز به ساقطکردن چیزی نیست؛ بلکه باید با تمام وجود و سرمایههای وجودی از جمله همین تن و بدن صعود و از جمیع داراییهای ظاهری و باطنی برای ترقی و رشد استفاده کرد.
🔹 استاد مهندسی (ره)
@sokhanerfan
سخن عرفان
📘 کتاب #وحدت_وجود در عرفان اسلامی نوشته استاد واحدجوان و با تقریظ آیت الله حسن رمضانی تلاش می کند #ت
🌺 کتابی جامع درباره وحدت وجود
کتاب #وحدت_وجود در عرفان اسلامی نوشته استاد وحید واحدجوان (مدیر گروه اخلاق و منابع اسلامی دانشگاه تهران) با تقریظ آیت الله استاد حسن رمضانی تلاش می کند #وحدت_وجود را تبیین نماید و به اشکالات پاسخ دهد.
👈 این کتاب با ویرایش دوم به چاپ دوم رسیده و حاوی مطالب مهم درباره وحدت وجود است.
👈برخی از اساتید عرفان اسلامی بیان داشته اند که این کتاب از جهاتی بهترین اثر حاضر درباره وحدت وجود است.
🔹 مرکز پخش: قم، پاساژ قدس، انتشارات قائم آل علی (علیه السلام)
تلفن:
37739525
🔹 ارسال پستی: 09127478679
کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
💢 قیام حضرت حجت(عج) را تفسیر کودکانه نکنیم
🔹کوشش کنید فکر خودتان را در مسئله حضرت حجت(ع) با آنچه که در متن اسلام آمده تطبیق بدهید.
🔸غالب ما این مسئله را به صورت یک آرزوی کودکانه یک آدمی که دچار عقده انتقام است درآوردهایم. گویی حضرت حجت(ع) فقط انتظار دارند که کی خداوند تبارک و تعالی به ایشان اجازه بدهند که مثلا بیایند ما مردم ایران را غرق در سعادت کنند یا شیعه را غرق در سعادت کنند، آنهم شیعهای که ما هستیم که شیعه نیستیم!
🔹نه، این یک فلسفه بزرگ جهانی است، چون اسلام یک دین جهانی است، چون تشیع به معنی واقعیاش یک امر جهانی است. این را ما باید به صورت یک فلسفه بزرگ جهانی تلقی کنیم. وقتی قرآن میگوید: وَلَقَدْ کتَبْنا فِی الزَّبورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکرِ انَّ الْارْضَ یرِثُها عِبادِی الصّالِحونَ، صحبت از زمین است، نه صحبت از این منطقه و آن منطقه و این قوم و آن نژاد.
📗 استاد مطهری، سیری در سیره ائمه اطهار(ع)، ص۲۵۹
@sokhanerfan
🏴شهادت حضرت صدیقه طاهره، فاطمه زهرا سلاماللهعلیها تسلیت باد
صلوات خاصه حضرت زهرا سلاماللهعلیها
☑️ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّيقَةِ فَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ وَ أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ الَّتِي انْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِينَ اللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا وَ كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَوْلَادِهَا اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدَى وَ حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ وَ الْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلَإِ الْأَعْلَى فَصَلِّ عَلَيْهَا وَ عَلَى أُمِّهَا خَدِيجَةَ الْكُبْرَى صَلَاةً تُكْرِمُ بِهَا وَجْهَ [أَبِیهَا] مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ تُقِرُّ بِهَا أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِهَا وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلَام.
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🌷جمود در ظواهر دین، خطرناک است
🌼 برخی گمان می کنند فقط فهم آنها از دین، درست است
🌹دین، لایه های عمیقی دارد، اگر کسی نمی تواند آنها را ادراک کند، حداقل انکار نکند
🌸 فهم ما و فهم امام زمان (عج) یکی است؟
جمود در ظواهر دینی بسیار خطرناک است. اینکه معتقد شویم که دین همین مقدار فهم ما می باشد، باید از این تفکر فاصله بگیریم. از اینکه بگوییم دين همان چیزی است که من می فهمم و لا غیر.
@sokhanerfan
این مسئله برای دین و دین دار و تبلیغ دین، خطرناک است.
از طرفی وقتی بحثی مطرح می شود بدانیم و اعتراف کنیم که ما انسانهای غیر معصوم، فهم ناقص و قصور فهم داریم و شاید فهم برتر و عمیقتری هم باشد که ما به آن نتوانسته ایم برسیم.
آیا این حرف ها جدی است یا تعارف می کنیم؟
آیا جدی هستیم یا به قول معروف جانماز آب کشیدن است؟
اگر واقعاً تعارف نیست و حقیقت است و معتقدیم که قصور فهم داریم، معتقدیم ما کجا و فهم امام صادق (علیه السلام) کجا؟ معتقدیم ما کجا و فهم امام زمان (سلام الله علیه) کجا؟ پس دیگر روی فهم خود به صورت افراطی و با تعصب، تأکید نکنیم که دین این است و جز این نیست و همین که من می فهمم می باشد و دیگران همه اشتباه می کنند.
@sokhanerfan
این برای تبلیغ دین، برای تفسیر دین، برای دین دار شدن، بسیار خطرناک است. یعنی اگر معتقد باشیم و بگوییم دین همین است که من می فهمم به این معناست که امام زمان (سلام الله علیه) برداشتی جز این از دین ندارد. پس برداشت دینی من و برداشت دینی امام زمان (سلام الله علیه) از قرآن، یکی خواهد بود و قرآن غیر از این نیست!
یک خطری که امروز مسئله دین داری را تهدید می کند و هجمه هایی موجود است و باعث شده کسانی در مقابل هم قرار گیرند، این است که هر کسی برداشتی از دین می کند و بعد هم دین را منحصر در برداشت خود کرده و می گوید همین نگاه انحصاری من، دین است و لا غیر.
@sokhanerfan
🌷 امام خمینی (رضوان الله علیه) به شدت روی این مسئله حساسیت نشان می دادند. نسبت به کسانی که با عرفان و اهل معرفت، مخالفت می کردند، کسانی که با معارف عرفانی مخالفت می کردند، به شدت حساسیت نشان می دادند. می فرمودند: این کار را نکنید. انکار نکنید. اگر انکار مقامات عرفانی کردید، اگر انکار معارف عرفانی کردید، چه بسا تا ابد پشت دروازه این انکار بمانید. بگویید نمی دانیم. شاید خداوند نصیب شما هم کرد.
🔹عارف واصل، استاد محمدمهدی مهندسی (ره)
💢کانال سخن عرفان
🆔 @sokhanerfan
وصیتنامه حاج قاسم سلیمانی (ره).pdf
485.8K
قسمتهایی منتشر شده از وصیتنامه حاج قاسم سلیمانی (ره)
🆔 @sokhanerfan
شبی مشغول مطالعه #فصوص بودم. در حین مطالعه چرت به من دست داد. دیدم استاد علامه #حسن_زاده_آملی مشغول تدریس فصوص هستند. در موقع تدریس گه گاهی دست بر دهن می گذارند و جلوی صحبتشان را می گیرند.
وقتی این قضیه را (در بیداری) بر ایشان نقل کردم فرمودند: آقا عین واقعیت برای شما تمثل پیدا نموده است. عین حقيقتش این است که من در درس فصوص خیلی از مطالب را نمی گويم، چرا که در درس فصوص نامحرم زیادند.
🔸منبع: دفتر خاطرات آیت الله استاد #حسن_رمضانی
این گونه خاطرات در کتاب #حدیث_سهر (خاطرات حضرت استاد رمضانی) که توسط استاد #وحيد_واحدجوان در حال تنظیم است به زودی منتشر خواهد شد.
🆔 @sokhanerfan
🌸 فاطمه زهرا (س)، تمام نسخه انسانيت
... روز تولد صديقه طاهره، فاطمه زهرا- سلام اللَّه عليها- است؛ روز زن است. تمام ابعادى كه براى زن متصور است و براى يك انسان متصور است در فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها- جلوه كرده و بوده است.
يك زن معمولى نبوده است؛ يك زن روحانى، يك زن ملكوتى، يك انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانيت، تمام حقيقت زن، تمام حقيقت انسان. او زن معمولى نيست؛ او موجود ملكوتى است كه در عالم به صورت انسان ظاهر شده است؛ بلكه موجود الهى جبروتى در صورت يك زن ظاهر شده است.
تمام هويت هاى كمالى كه در انسان متصور است و در زن تصور دارد- تمام- در اين زن است.
زنى كه اگر مرد بود، نبى بود؛ زنى كه اگر مرد بود، به جاى رسول اللَّه بود.
تمام حيثيت زن و تمام شخصيت زن فردا موجود شد. معنويات، جلوه هاى ملكوتى، جلوه هاى الهى، جلوه هاى جبروتى، جلوه هاى مُلكى و ناسوتى- همه- در اين موجود مجتمع است. انسانى است به تمام معنا انسان؛ زنى است به تمام معنا زن. از براى زن ابعاد مختلفه است؛ چنانچه براى مرد، و براى انسان. اين صورت طبيعى نازلترين مرتبه انسان است و نازلترين مرتبه زن است و نازلترين مرتبه مرد است؛ لكن از همين مرتبه نازل، حركت به سوى كمال است. انسان، موجود متحرك است؛ از مرتبه طبيعت تا مرتبه غيب، تا فنا در الوهيت. براى صديقه طاهره اين مسائل، اين معانى حاصل است. از مرتبه طبيعت شروع كرده است، حركت كرده است؛ حركت معنوى؛ با قدرت الهى، با دست غيبى، با تربيت رسول اللَّه- صلى اللَّه عليه و آله و سلم- مراحل را طى كرده است تا رسيده است به مرتبهاى كه دست همه از او كوتاه است. پس، فردا تمام جلوه زن تحقق پيدا كرده است؛ و زن به تمام معنا متحقق است.
🔺حضرت امام خمینی (ره)، صحيفه امام، ج7، ص: 337
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
دوست داشتن مادر
🌺 شیرین ترین خاطره فرزند علامه طباطبایی از پدر
شيرينترين خاطرهاي که شما از علامه داريد چيست؟
مهندس مرحوم عبدالباقی:
همه لحظات با ايشان شيرين بود. يک روز در تبريز در روستا بوديم. علامه روزها به باغها و مزارع رسيدگي و سرکشي ميکردند. آن روز مرا همراه خود برده بودند. نزديکي يکي از باغها به من گفتند: مرا بيشتر دوست داري يا مادرت را؟ من به حسب ادب گفتم: شما را.
گفت: نه تو بايد مادرت را بيشتر دوست داشته باشي. در محافل بگوييد پدرم را، عيبي ندارد اما در حقيقت بايد مادرت را بيشتر دوست داشته باشى.
@sokhanerfan
🌹 زن و عرفان
/ ویرایش جدید
1. از نظر قرآن، عرفان و برهان، تفاوتی بین جنس زن و مرد در رسیدن به کمالات عرفانی نیست؛ بلکه به تصریح برخی از بزرگان عرفان و برخی از اساتید برجسته ما، به علت شدت انفعال و تأثّر، در صورت داشتن شرایط و همت و تلاش، زنان بهتر می توانند مسیر سیر و سلوک و عرفان را طی کنند و کامل شوند.
2. زیبایی خداوند و اسماء جمالی حق تعالی در زنان بیشتر تجلی کرده است، و زن مظهر اسم «الجمیل» حق تعالی در کره زمین است. می توان گفت از این زیباتر نمی شد در عالم طبیعت موجودی خلق شود.
3. اسماء رحمت و رأفت حضرت حق تعالی در مادران بیشتر تجلی کرده است. «مادر» مظهر بارز لطف و رحمت و مهربانی خداوند در عالم طبیعت است.
4. شاید بتوان گفت مردها بيشتر با اسم «الظاهر» (پيداي) خداوند در ارتباط اند، در حالی که زن ها با اسم «الباطن» (پنهان) او مرتبط اند. به تعبير ديگر، اسم «الظاهر» در مردها بيشتر تجلی كرده و اسم شريف «الباطن» در زن ها بيشتر غلبه دارد.
5. چون اسم «الباطن» خداوند، مستور و پوشيده است و هر کس نمی تواند با آن مرتبط شود مگر بعد از کسب شایستگی های لازم؛ حقيقت وجودی زن نيز بايد از اغيار و نامحرمان پوشيده باشد؛ و چون بدن دنيوی زن جلوه ای از حقيقت وجودی اوست، آن هم بايد مستور باشد تا ارتباطش را با حقيقت وجودی خود حفظ كند؛ از این رو در آموزه های دين و قرآن، ستر و پوشش (حجاب) تدوين و تشريع شده و به آن سفارش شده است. در واقع ستر و پوشش مناسب از اغیار و نامحرم، زن را با حقيقتش پيوند داده، او را الهی نگه می دارد.
تو گویی زبان حال ستر و پوشش مناسب (حجاب) این است که به دختران و زنان می گويد: شما مطابق اسم «الجمیل» و «الباطن» حق تعالی اظهار شده اید، پس مواظب حقيقت خود باشيد؛ شما گوهری هستيد كه هر كس لياقت و شايستگی ديدن بدن دنیوی شما را ندارد، هر نااهلی نبايد از شما و بدن شما در دنیا بهره مند شود، تنها كسی می تواند شما را ببيند و با شما ارتباط بگیرد كه شايستگی (محرميت) يافته باشد.
البته روشن است که این بحث درباره طبیعت و بدن زن است. روح، قلب، فکر و خیال زن مهمتر از بدن اوست (بدن مهم است و روح و قلب و فکر و خیال مهمتر) که آنها نیز باید مواظبت شوند و گرفتار و اسیر نا اهلان و نامحرمان وجودی زن نشوند.
6. موقعی که روح و قلب زن یا طبیعت و بدنش جز در موارد شایسته از پوشش مناسب در آمد، وجهه حقی خود را کم رنگ کرده، وجهه خَلقی و دنیوی اش تقویت می شود. به همین جهت از حقيقت الهی و اسم الباطن فاصله می گیرد.
7. از توضیحات فوق سرّ اين نكته نیز روشن می شود كه اگر حضرت اميرالمومنين علی علیه السلام نبود، احدی لياقت و شايستگی همسری حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را نداشت؛ چرا که آن بانوی با عظمت، مادر انسانیت و مظهر کامل همه اسماء الله به ویژه اسماء «الجمیل، الرحیم، الرئوف و الباطن» حق تعالی بود.
📚به نقل از کانال حجت الاسلام و المسلمین وحید واحدجوان
🔹سخن عرفان
🆔 @sokhanerfan
🍀 عارفان چه می گویند ؟
فقها طرز تفكرشان درباره اسلام همان است كه در بخش درسهاى كلام شرح داديم؛ معتقدند كه مقررات اسلامى در سه بخش خلاصه مى شود:
اول بخش اصول عقايد كه كلام عهدهدار آن است. در مسائل مربوط به اصول عقايد لازم است انسان از راه عقل، ايمان و اعتقاد تزلزل ناپذير داشته باشد.
دوم بخش اخلاق. در اين بخش دستورهايى بيان شده است كه وظيفه انسان را از نظر فضايل و رذايل اخلاقى بيان مى كند و علم اخلاق عهدهدار بيان آن است.
بخش سوم بخش احكام است كه مربوط به اعمال و رفتار خارجى انسان است و فقه عهده دار آن است.
اين سه بخش از يكديگر مجزا هستند. بخش عقايد مربوط است به عقل و فكر، بخش اخلاق مربوط است به نفس و ملكات و عادات نفسانى، بخش احكام مربوط است به اعضا و جوارح.
👈 ولى عرفا در بخش عقايد، صِرف اعتقاد ذهنى و عقلى را كافى نمى دانند؛ مدعى هستند كه به آنچه بايد ايمان داشت و معتقد بود، بايد رسيد و بايد كارى كرد كه پرده ها از ميان انسان و آن حقايق برداشته شود.
در بخش دوم اخلاق را كه هم ساكن است و هم محدود، كافى نمى دانند؛ به جاى اخلاق علمى و فلسفى، سير و سلوك عرفانى را كه تركيب خاص دارد پيشنهاد مى كنند.
در بخش سوم ايراد و اعتراضى ندارند، فقط در موارد خاصى سخنانى دارند كه احياناً ممكن است بر ضد مقررات فقهى تلقى شود.
عرفا از اين سه بخش به «شريعت» و «طريقت» و «حقيقت» تعبير مى كنند و معتقدند كه همان گونه كه انسان واقعاً سه بخش مجزا نيست (يعنى بدن و نفس و عقل از يكديگر مجزا نيستند، بلكه در عين اختلاف با يكديگر متحدند و نسبت آنها با
يكديگر نسبت ظاهر و باطن است) شريعت و طريقت و حقيقت نيز اينچنين اند، يعنى يكى ظاهر است و ديگرى باطن و سومى باطنِ باطن، با اين تفاوت كه عرفا مراتب وجود انسان را بيش از سه مرتبه و سه مرحله مى دانند، يعنى به مراحل و مراتبى ماوراى عقل نيز معتقدند.
مجموعه آثار استادشهيدمطهرى، ج23، ص: 33
🆔 @sokhanerfan
🌺 مقاله دوام یا انقطاع عذاب اخروی
🔹 نوشته رضا حصاری و وحید واحدجوان
🔹 چکیده:
مسئله جاودانگی در عذاب، از جمله مسائل مهمّ فلسفی و عرفانی است که مورد توجّه بسیاری از متفکّران اسلامی بوده است. در این میان، ملّا نعیما طالقانی از جمله موافقان جاودانگی عذاب در جهنّم است. وی برخی از دلایل قائلین به انقطاع عذاب را برّرسی نموده، امّا هیچیک از آنها را نپذیرفته است. از منظر وی، پذیرش انقطاع عذاب امری ناموجّه است. حکیم طالقانی این دیدگاه را مخالف اجماع مسلمین صدر اسلام و ظواهر آیات قرآن کریم میداند. وی معتقد است که عذاب دائمی منافاتی با حکمت الهی ندارد. نگارنده همه انتقادات حکیم طالقانی را مورد برّرسی قرار داده و نشان داده است که هیچیک از این انتقادات تمام نیست. بلکه برخی از نقدهای وی ناشی از عدم ادراک دقیق دلایل اقامه شده در این مسئله است. بر اساس ناکافی بودن انتقادات مطرح شده از سوی حکیم طالقانی ـ با روش تحلیل تطبیقی ـ میتوان گفت که دلایل اقامه شده توسّط برخی از حکما و عرفا نسبت به انقطاع عذاب اخروی کافی است و این مسئله توجیه عقلی خواهد یافت.
جهت دانلود: 👈
http://fhi.hekmateislami.com/article_103594.html
🔹 کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🌸 تصویر کم یاب از رأي دادن حکیم و عارف الهی مرحوم آیت الله العظمی شیخ یحیی انصاری شيرازى (رضوان الله علیه)
مردم و علمای مردمی همواره وظیفه خود را عمل می کنند . عمده این است که مسئولان به وظایف خود ، درست عمل کنند.
@sokhanerfan
🌿🌿🌿🌿🌿
🌿🌿🌿
🌿🌿
🌿
🌸 فضيلت ماه رجب
@sokhanerfan
ماه رجب و ماههاى شعبان و رمضان، از ماههاى بسیار پرفضیلت است، و از تعبیرات بعضى از روایات بر مى آید که ماه رجب در میان این سه ماه، امتیاز خاصّى دارد، تا آن جا که ماه رجب «ماه خدا» نامیده شده و ماه شعبان «ماه پیامبر» و ماه مبارک رمضان «ماه امّت»!
@sokhanerfan
ماه رجب یکى از ماههاى حرام است که آغاز و ادامه جنگ در آن، با دشمنان اسلام حرام مى باشد (مگر جنگ دفاعى) و جنایات نیز در این ماهها (ماههاى حرام)، دیه سنگین ترى دارد.
پیغمبر اکرم صلى الله علیه وآله ماه رجب را «ماه اَصَبّ» نامیده است، زیرا رحمت خدا در این ماه بر امّت فرو مى ریزد.
@sokhanerfan
این ماه آمیخته است با یاد پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله (به مناسبت مبعث در بیست و هفتم ماه) و یاد امیر مؤمنان علی علیه السلام (به مناسبت میلاد مبارک آن حضرت در سیزدهم ماه) و خاطره شهادت موسى بن جعفر علیهما السلام (در بیست و پنجم ماه) و روزهاى مهمّ تاریخى دیگر; و از این نظر یکى از ماههاى بسیار پر خاطره اسلامى است.
@sokhanerfan
از روایات متعدّدى که درباره روزه هاى ماه رجب - حتّى یک روز از آن - وارد شده، اهمّیّت فوق العاده این ماه، و عبادت و خودسازى در آن کاملاً روشن مى گردد، که در این جا به گوشه اى از آن اشاره مى شود:
@sokhanerfan
1ـ مرحوم «شیخ صدوق» به سند معتبر از امام صادق علیه السلام نقل مى کند که یکى از یاران آن حضرت در اواخر ماه رجب خدمتش رسید، چون نظر مبارک امام علیه السلام به او افتاد، فرمود: آیا در این ماه روزه گرفته اى؟ عرض کرد: نه، فرمود: آن قدر ثواب از تو فوت شده که اندازه آن را کسى جز خدا نمى داند; این ماهى است که خداوند آن را بر سایر ماهها برترى بخشیده و احترام آن را عظیم شمرده، و براى روزه داشتن آن، پاداش هاى مهمّى قرار داده است. آن مرد عرض مى کند: آیا اگر در بقیّه این ماه روزه بدارم، به بخشى از ثواب مى رسم؟ امام علیه السلام فرمود: آرى; سپس ثواب هاى مهمّى براى کسى که فقط روز آخر ماه، یا دو روز آخر ماه، یا سه روز آخر ماه را روزه بدارد، بیان فرمودند; مانند نجات از سکرات مرگ، عذاب قبر و لغزش بر صراط و شداید قیامت و نایل شدن به برائت و رهایى از آتش دوزخ.
@sokhanerfan
2ـ در حدیث دیگرى آمده است: «رجب» نام نهرى است در بهشت، از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر; هر کس یک روز از این ماه را روزه بدارد، از آن مى نوشد!
@sokhanerfan
3ـ در حدیث دیگرى از رسول خدا صلى الله علیه وآله مى خوانیم: هر کس یک روز از این ماه را روزه بگیرد، خشنودى عظیم خدا را به دست آورده، خشم الهى از او دور مى شود، و درهاى جهنّم به روى او بسته خواهد شد!
@sokhanerfan
4ـ هر کس سه روز از این ماه را که پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد، روزه بگیرد، فضیلت بسیار دارد و همچنین در سایر ماههاى حرام.
@sokhanerfan
در روایتى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) آمده است: هر گاه کسى نتواند در این ماه روزه بگیرد، هر روز صد مرتبه این تسبیحات را بخواند، تا ثواب روزه آن را دریابد:
@sokhanerfan
سُبْحانَ الاِْلهِ الْجَلیلِ، سُبْحانَ مَنْ لا یَنْبَغِى التَّسْبیحُ اِلاَّ لَهُ، سُبْحانَ الاَْعَزِّ الاَْکْرَمِ، سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّةَ وَهُوَ لَهُ اَهْلٌ.
منزه است خداى بزرگ منزه است آن که تنزیه و تسبیح جز براى او شایسته نیست منزه است خداى برتر و کریمتر منزه است آن که لباس عزت در بردارد و شایسته آن است.
@sokhanerfan
🔹از مجموع احادیث بالا ـ و دیگر احادیث ـ به خوبى استفاده مى شود که این ماه، ماه تهذیب نفوس و خودسازى و آغاز یک دوره جدیدِ سیر و سلوک الى اللّه است، که از ماه رجب آغاز و به ماه مبارک رمضان منتهى مى شود; خوشا به حال آنان که قدر و منزلت این سه ماه را بدانند و از آن بهره کافى بگیرند.
📙 مفاتیح نوین
@sokhanerfan
🌹حلول ماه مبارک رجب و و ولادت حضرت اماممحمد باقر(ع) مبارک باد!
🔸یادم نمیرود که در مدرسه نیماورد اصفهان، بعدازظهر که از خواب بیدار شدیم یک وقت صدای مرحوم حاج میرزا علیآقا را شنیدم. ما در آن مدرسه غریبه بودیم. طلبهها از ایشان خواهش کرده بودند، آمده بود موعظه میکرد و بعد هم ذکر مصیبت.
🔹حدیث دارد که در قیامت فریاد میکشند: «أینَ الرَّجَبیون؟» رجبیون کجا هستند؟ این مرد با همان آهنگ و با آن حال و روحی که داشت این تعبیر را به کار برد:
آن وقتی که بگویند «أینَ الرَّجَبیون» و ما در پیشگاه پروردگار شرمسار باشیم، در ماه رجب هیچ چیزی نداشته باشیم و اصلا جزء رجبیون شمرده نشویم، چه خواهیم کرد؟
🔸این ماه، ماه استغفار و عبادت و روزه است و این سنتها در میان ما بهکلی دارد فراموش میشود. ماه رجب میآید، بزرگهایمان متوجه نمیشوند تا چه رسد به بچهها. کمکم اگر به بچهها بگوییم ماههای قمری را از محرم تا ذیالحجه بشمار، نمیتوانند؛ اصلا فراموش میکنند که یک چنین ماههایی هم وجود دارد.
📝 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۸، ص۲۳۴
🆔 @sokhanerfan
🌺 نقش دعا و تضرع را فراموش نکنیم
این روزها در میان پیشگیری ها و درمان هایی که برای شیوع بیماری #کرونا و دیگر بیماری ها گفته می شود، نقش دعا و امیدبخشی از طریق دعا و تضرع به درگاه الهی، خالی است.
عزیزان باید دقت کنیم که علاوه بر انجام اموری که پزشکان محترم توصیه می کنند باید از دعاهایی که درباره بیماری ها وارد شده بهره مند شویم.
دعا در ایجاد و افزایش امید، تکیه بر قدرت بی نهایت الهی، افزایش معرفت، جلب رحمت و بهبود بیماری نقش تعیین کننده ای دارد و بسیاری از مردم اثرات شگفت انگیز دعا را در شفای بیماری های غیر قابل درمان با چشم خود دیده و آن را تجربه کرده اند.
جامعه و مردمی که دعا و نيايش را فراموش کنند، با عکس العمل های نامطلوب روانی و اجتماعی، مواجه خواهند شد.
در روایت آمده:
«دعا کنيد که دعا شفا دهنده دردهاست»
«امواج بلا را با دعا دفع کنيد»
«قبل از آن که بلا به شما نازل شود، دعا کنيد که خداوند به واسطه دعا، بلا را دفع می کند»
«دعا و بلا، تا روز قيامت با هم هستند و دعا، بلا را دفع مي کند حتي اگر نزول آن قطعي شده باشد.»
البته روشن است که این سخن به معنای نادیده گرفتن طب و دارو و جایگزینی دعا نیست، اما می توان از دعا به عنوان عامل معنوی در کنار عوامل مادی یاد کرد.
نکته عرفانی این است که منافاتی بین به کار بستن اسباب طبیعت و رفتن پیش پزشکان با توسل به خدای عالم و طبیعت نیست؛ زیرا که جریان طبیعت نیز از مظاهر قدرت حق تعالی است و خدا است که به هر دارویی خاصیتی داده است و از طریق مجالی خود، امور را اداره می کند.
کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🌺 قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید
پادشاهی با غلامی عجمی در کشتی نشست و غلام، دیگر دریا را ندیده بود و محنت کشتی نیازموده گریه و زاری در نهاد و لرزه بر اندامش اوفتاد. چندان که ملاطفت کردند آرام نمیگرفت و عیش ملک از او منغص بود. چاره ندانستند. حکیمی در آن کشتی بود، ملک را گفت: اگر فرمان دهی من او را به طریقی خامُش گردانم. گفت: غایت لطف و کرم باشد.
بفرمود تا غلام به دریا انداختند. باری چند غوطه خورد، مویش گرفتند و پیش کشتی آوردند. به دو دست در سکان کشتی آویخت. چون بر آمد به گوشهای بنشست و قرار یافت. ملک را عجب آمد. پرسید: در این چه حکمت بود؟ گفت: از اول محنت غرقه شدن نچشیده بود و قدر سلامت کشتی نمیدانست. همچنین قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید.
#سعدی
@sokhanerfan
نداند کسی قدر روز خوشی
مگر روزی افتد به سختی کشی
زمستان درویش در تنگ سال
چه سهل است پیش خداوند مال
سلیمی که یک چند نالان نخفت
خداوند را شکر صحت نگفت
چو مردانهرو باشی و تیز پای
به شکرانه با کندپایان بپای
به پیر کهن بر ببخشد جوان
توانا کند رحم بر ناتوان
چه دانند جیحونیان قدر آب
ز واماندگان پرس در آفتاب
عرب را که در دجله باشد قعود
چه غم دارد از تشنگان زرود
کسی قیمت تندرستی شناخت
که یک چند بیچاره در تب گداخت
تو را تیره شب کی نماید دراز
که غلطی ز پهلو به پهلوی ناز؟
براندیش از افتان و خیزان تب
که رنجور داند درازای شب
به بانگ دهل خواجه بیدار گشت
چه داند شب پاسبان چون گذشت؟
#سعدی
@sokhanerfan
#سخنان_مهم
🔴 سخنان مهم امروز رهبر انقلاب را در ذهن خود با سخنان عجیب و گاه سخیف برخی مدعیان دین و دینداری و طب سنتی و اسلامی مقایسه نمایید.
🔹 قبلاً از پزشکان و پرستاران و مجموعههای درمانی، من صمیمانه تشکّر کردهام؛ لازم میدانم مجدّداً از همهی این عزیزان سپاسگزاری کنم.
🔹 حقّاً و انصافاً در این روزها نمونههایی دیده شد که درس برای همهی ما است و بحمدالله نشاندهندهی مسئولیّتپذیری و تعهّد انسانی و دینیِ مجموعههای درمانی ما در کشور است. پزشکان، پرستاران، بقیّهِی عوامل درمانی حقیقتاً در حال جهاد فیسبیل الله هستند؛ این کاری که امروز اینها میکنند جهاد فی سبیل الله است و ارزش خیلی بالایی دارد. لازم میدانم از خانوادههای این عزیزان هم تشکّر کنم ــ همسرانشان، فرزندانشان و پدر مادرهایشان که تحمّل میکنند این سختی را ــ بعضی از این عزیزان روزها، شبهای متوالی به منازل خودشان سر نمیزنند و مشغول کار هستند، کار شبانهروزی در واقع میکنند، خانوادهها تحمّل میکنند، صبر میکنند، از آنها هم من عمیقاً متشکّرم.
🔹 لازم میدانم برای بیمارانی که چه در بیمارستانها هستند، چه در منازل خودشان بستری هستند، برای همهشان دعا کنم و طلب عافیت کنم از خدای متعال؛ و برای درگذشتگان طلب رحمت و مغفرت کنم و برای بازماندگان آنها طلب صبر و سکینه و آرامش کنم و به آنها تسلیت عرض بکنم.
🔹 چند درخواست از مردم عزیزمان دارم؛ از توصیهها و دستورالعملهای مجموعههای مسئول تخطّی نکنند؛ در مورد پیشگیری، در مورد تمیز نگه داشتن دست و صورت و محیط زندگی و آلوده نکردن اینها و جلوگیری از آلوده شدن اینها، دستورهایی که مجموعهی متخصّص و کارشناس میدهند، اینها را باید عمل کرد. یقیناً هر چیزی که کمک کند به سلامت جامعه و عدم شیوع این بیماری، یک حسنه است؛ در نقطهی مقابل هر چیزی که کمک کند به شیوع این بیماری، یک سیّئه است.
🔹ما کاملاً رعایت مقرّراتی را که مسئولین برای ما مشخّص میکنند، برای خودمان فریضه بدانیم.
🔹 توصیهی بعدی که بسیار توصیهی مهمّی است، توصیهی به توسّلات و توجّهات به پروردگار و درخواست کمک الهی است؛ این یک امر لازمی است و قرآن کریم به ما دستور میدهد... دعا یعنی اینکه ما با خدای متعال حرف بزنیم، از خدای متعال بخواهیم. بنده خیلی هم امیدوار هستم بخصوص به دل پاک و صاف جوانها، و عناصر مؤمن و متّقی و پرهیزگار که اینها واقعاً میتوانند با دعای خودشان بلاهای بزرگ را دفع کنند.
🔹 این بلا به نظر ما بلای آنچنان بزرگی نیست، از این بلاها بزرگتر هم وجود داشته و دارد، خودمان هم در کشور مواردی را مشاهده کردهایم. میتوانند با دعا، با توسّلات و با طلب شفاعت و وساطت از ائمّهی اطهار (علیهم السّلام) و طلب کمک از آن بزرگواران و توسّل به ائمّهی اطهار (علیهم السّلام) و به رسول و نبیّ مکرم اسلام خیلی از مشکلات را برطرف کنند؛ حالا اگر به طور مشخّص هم آدم بخواهد توصیه کند، من توصیه میکنم دعای هفتم صحیفهی سجّادیّه را.
🔹 از همهی دستگاههای کشور تقاضا میکنیم و درخواست میکنیم که با احساس مسئولیّت با وزارت بهداشت که در این زمینه در صف مقدّم قرار دارد، همکاری کنند و همهی امکانات را در اختیار آنها بگذارند.
🔹 ما البتّه از نیروهای مسلّح و دستگاههایی که مرتبط با دفتر ما هستند هم خواستهایم که آنها هم در این زمینه همهی امکاناتشان را در اختیار مردم قرار بدهند.
🔹 این حادثه در بسیاری از کشورهای دنیا امروز هست؛ تفاوتش البتّه این است که در بسیاری از کشورها پنهانکاری میکنند، نمیگویند؛ مسئولین ما با صفا و صداقت از روز اوّل با شفّافیّت خبررسانی کردند، مردم را در جریان قرار دادند که خب کار خوبی هم بود. یک جاهایی هم نمیگویند امّا میدانیم، اطّلاع داریم که در یک جاهایی خیلی شدیدتر و همهگیرتر از کشور ما وجود دارد. ما برای گرفتار شدههای در کشورهای دیگر هم از خدا طلب عافیت میکنیم و میخواهیم که خداوند انشاءالله به آنها کمک بکند.
🔹 مسئله یک مسئلهی گذرا است، یک چیز فوقالعاده نیست؛ از این حوادث در کشور پیش میآید. البتّه من نمیخواهم مسئله را خیلی کوچک بگیرم امّا خیلی هم بزرگش نکنیم مسئله را. یک قضیّهای است پیش آمده، یک مدّتی است -مدّتی که انشاءالله خیلی طولانی نخواهد بود- این برای کشور وجود خواهد داشت، بعد هم رخت برمیبندد و میرود. تجربیّاتی که ما در این زمینه به دست میآوریم و فعّالیتی که مردم میکنند، دستگاهها میکنند و در واقع یک رزمایش عمومی در این زمینه انجام میگیرد، این میتواند یک دستاور باشد.
@sokhanerfan
🔹 خوشبختانه من شنیدم در مردم هم از این قبیل همکاریها و محبّتها زیاد هست. فرض بفرمایید که دکاندار بیرون دکانش در خیابان، شیر آب گذاشته و وسایل شوینده گذاشته که رهگذرها اگر مایلند بیایند آنجا دستشان را صابون بزنند -من باب مثال- خب اینها خیلی با اهمّیّت است. یا فلان پرستار، عروسی خودش را عقب انداخته برای اینکه بتواند به این کار برسد؛ یا بعضیها کمکهای مالی مثلاً در مجموع میکنند؛ اینها بسیار کارهای خوبی است. این در واقع یک رزمایش عمومی مردمی و دستگاههای ذیربط است که انشاءالله امیدواریم دستاورد خوبی برای کشورمان داشته باشد و روزگار عافیت کامل به این ملّت نزدیک باشد انشاءالله.
@sokhanerfan
🌺 از نماز بهتر چیست ؟
سؤال كرد كه از نماز فاضلتر چه باشد؟
يك جواب آنك گفتيم جان نماز به از نماز، مع تقريره.
جواب دوّم كه ايمان به از نمازست زيرا نماز پنج وقت فريضه است و ايمان پيوسته . و نماز به عذرى ساقط شود و رخصت تأخير باشد. و تفضيلى ديگر هست ايمان را بر نماز كه ايمان به هيچ عذرى ساقط نشود و رخصت تأخير نباشد و ايمان بىنماز منفعت كند و نماز بىايمان منفعت نكند، همچون نماز منافقان. و نماز در هر دينى نوع ديگرست و ايمان به هيچ دينى تبدّل نگيرد احوال او و قبله او و غيره متبدّل نگردد. و فرقهاى ديگر هست به قدر جذب مستمع ظاهر شود. مستمع همچون آردست پيش خميركننده، كلام همچون آب است در آرد آن قدر آب ريزد كه صلاح اوست.
📙 مولانا، فیه ما فیه، ص 45
@sokhanerfan
🍀 انواع مردم
بعضى اول نگرند و بعضى آخر نگرند. اينها كه آخر نگرند عزيزترند و بزرگند، زيرا نظرشان بر عاقبت است و آخرت؛ و آنها كه به اوّل نظر مى كنند ايشان خاص ترند؛ مى گويند چه حاجت است كه به آخر نظر كنيم؟ چون گندم كشته اند در اوّل، جو نخواهد رستن در آخر و آن را كه جو كشته اند، گندم نخواهد رستن؛ پس نظرشان به اوّل است.
و قومى ديگر خاص ترند كه نه به اوّل نظر مى كنند و نه به آخر و ايشان را اوّل و آخر ياد نمى آيد، غرقند در حقّ.
و قومى ديگرند كه ايشان غرقند در دنيا، به اوّل و آخر نمى نگرند از غايت غفلت. ايشان علف دوزخند.
📙 مولانا، فیه ما فیه، ص 123
@sokhanerfan