سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله درآمدی بر حقیقت و عینیت تاریخی در نهج البلاغه 👉 http://b2n.ir/49858
@sokhanetarikh
✅#مقاله
نویسندگان: حجت الاسلام محسن الویری و قدسیه خدامی؛
حقیقت و عینیت تاریخی دو مؤلفه مهم فلسفه انتقادی تاریخ محسوب می شوند. این پژوهش در یک بررسی مقدماتی با مروری بر دیدگاه نظری و مبانی معرفتی نهج البلاغه درباره شناخت تاریخی و امکان تحقق آن، جایگاه حقیقت و عینیت تاریخی را از منظر امیرالمومنین علیه السلام مشخص کند.
از بررسی های صورت گرفته، چنین برمی آید که امکان شناخت تاریخی از منظر امیرالمومنین علیه السلام در گستره نهج البلاغه امری بدیهی است و یکی از ارکان معرفت و یقین را تشکیل می دهد.
👉 http://b2n.ir/49858
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله پیروزی نظریه حاکمیت قریش و پیامدهای آن در تاریخ اسلام 👉 http://b2n.ir/66
@sokhanetarikh
✅#مقاله
نویسنده: حجت الاسلام مهدی پیشوایی؛
مبنای عام در تصدی منصب ها و مسئوولیت ها، به صورت کلی، در فقه همه مذاهب اسلامی این است که هیچ وقت در این زمینه به نسب، قرابت، وابستگی به قبیله یا قوم خاصی نگاه نمی کنند، بلکه به صفات شخصی از لحاظ اخلاق و مهارت و معرفت نگاه می کنند، حال آیا در این جا، در مورد ریاست دولت یا آن چه امامت و خلافت نامیده می شود، به حکم پاره ای احادیث که مشهورترین آن ها حدیث الأئمة من قریش است، استثنایی هست؟
لبته باید توجه داشته باشیم که منشأ اقوال و افعال نبی اکرم(صلی الله علیه وآله) در میان علمای اسلام، دو گونه بوده است: گاهی برخاسته از وحی و امر الهی بوده که مأموریت داشته آن را ابلاغ یا اجرا کند، اما گاهی به عنوان ولایت عامه، در زمان خود، اقدام می کرد، در این صورت طبعا عمل او اجرای اسلام طبق مقتضای زمان، و اجتهاد در اجرای احکام وحی شده شمرده می شد...
👉 http://b2n.ir/66289