سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله تاریخ بخارای غُنجار و نقل های برجای مانده از آن 👉http://yon.ir/Xc5IY
@sokhanetarikh
✅#مقاله
نویسنده: حجت الاسلام رسول جعفریان؛
تاریخهای محلی یکی از منابع بسیار با ارزش در شناخت تاریخ و جغرافیای دنیای اسلام و مهمتر از آن شناخت رجال و دانشمندان اسلامی و تحقیق درباره تمدن و فرهنگ اسلامی هستند. در این زمینه، خراسان پیشتاز است و آثار فراوانی درباره آن در قرنهای سوم تا ششم تألیف شده است.
یکی از این آثار که منبعی منحصر به فرد درباره شهر بخارا بوده است، تاریخ بخارای غنجار است که به سال 412 ﻫ . ق درگذشته است...
👉 http://yon.ir/Xc5IY
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله بررسی انتساب کتاب اثبات الوصیه به مسعودی 👉 http://b2n.ir/72645
@sokhanetarikh
✅#مقاله
نویسندگان: حسین قاریان و محمد رضا جباری؛
اثبات الوصیة، کتابی است که درباره اوصیا و وصایت ائمه: نگاشته شده است. این اثر، از زمان نجاشی، عالم رجالی مشهور اوایل قرن پنجم هجری، به علی بن حسین مسعودی، نگارنده مروج الذهب منسوب گردیده است.
علت این انتساب را میتوان ذکر گزارههایی با گرایش امامی در لابهلای کتب مسعودی شمرد. ارائه این دیدگاه از سوی نجاشی، سبب گردید بسیاری از محققان و محدثان به پیروی از او، اثبات الوصیة را به مسعودی نسبت دهند.
این مقاله کوشیده است با بررسی مقایسهای دو کتاب مروج الذهب که در انتساب آن به مسعودی تردیدی نیست و اثبات الوصیة که انتسابش به نگارنده مروج الذهب محل تأمل است، درباره این انتساب داوری کند. تفاوتهای دو کتاب، در: سبک نگارش، روش تدوین، مشایخ و راویان، سبب شده که این انتساب، مردود شمرده شود.
👉 http://b2n.ir/72645