@sokhanetarikh
#فراخوان
دومين همايش ملی «سربداران؛ تشيع در سبزوار تا پايان قرن هشتم هجری» 25 آبان 1402 برگزار می گردد و مهلت ارسال مقالات تا 30شهریور1402 می باشد.
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh
@sokhanetarikh
#فصلنامه
شماره 56 فصلنامه «مطالعات تاریخ اسلام» منتشر شد.
عناوین مطالب این شماره به شرح ذیل می باشد:
*اختلافهای ایران و عثمانی بر سر استحکامات سرحدی مریوان، اورامان و لاهیجان (لاجان) در عصر قاجار
علیرضا اسدی
کیوان شافعی
سیدمحمد شیخاحمدی
*بررسی جغرافیای تاریخی محل و جایگاه اصحاب رس
محمود اشعاری
محمدحسین صالحی
*رویکرد تاریخ فرهنگی به هنر خاورمیانه (مفهوم دیگربودگی در آثار هنرمندان ایران و عرب)
مهدی حامدی
محمدرضا مریدی
بهنام کامرانی
*کشمکشهای علاءالدوله ذوالقدر با حکومتهای صفویه و عثمانی و پیامد آن بر فروپاشی امیرنشین ذوالقدر
ظریفه کاظمی
جهانبخش ثواقب
مقصودعلی صادقی
داریوش نظری
سید علاءالدین شاهرخی
*خوانشی انتقادی از گزارشهای تاریخیِ تغییر قرآن توسط عبداللهبن أبیسرح
محمدعلی محمدی
*تحلیل گفتمان گزارش واقعۀ کربلا در کتاب العواصم من القواصم
محترم وکیلی سحر
علیمحمد ولوی
عثمان یوسفی
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh
@sokhanetarikh
#مصاحبه
دکتر سید صادق سجادی، نویسنده: کارگزاران خلافت عباسی، مخصوصاً طاهریانِ متأخر از راه خراسان به گرگان و قسمتی از طبرستان راه یافتند و مردم بومی آن نقاط که در قرن سوم و چهارم، بهویژه در کوهستان البرز هنور بر دین زردشتی بودند، در جامعه سلسلههای محلی و به تقریب نیرومند چون باوندیان و پادوسپانیان و غیره با آنها در میآویختند. به عبارت دیگر صفحات شمال ایران که محصور در «ثغور» یعنی مرزهای اسلام و کفر بود کارگزاران خلافت را نمیپذیرفت و این وضع، محیط سیاسی و اجتماعی آن ولایات را برای دعوت و استیلای علویان زیدی که خود از مخالفان سرسخت خلفای عباسی بودند، هموار میکرد.
برای مشاهده متن کامل مصاحبه به آدرس زیر مراجعه نمایید:
https://b2n.ir/b05736
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh
@sokhanetarikh
#فصلنامه
شماره سوم دوفصلنامه «جستارهای تاریخ اسلام» منتشر شد.
عناوین مطالب این شماره به شرح ذیل می باشد:
1- تحلیل گفتمان حاکم بر عزاداری در سیره نبوی/ زینب شریفی شکوه، مهدی نورمحمدی
2- تبیین نارسایی حدیث ضحضاح در انکار ایمان ابوطالب/ اعظم ابوالحسن عراقی
3- زیارت اربعین، الگویی در ترویج شعائر دینی/یدالله حاجی زاده
4- نقش حضرت ابوطالب در تحکیم و پیشبرد رسالت رسول خدا (صلی الله علیه وآله)/ سیده زهرا محمدی، علی الهامی
5- جریان شناسی فکری و فرهنگی جامعه اسلامی در عصر خلافت امام علی (علیه السلام)/ سید محسن شریفی
6- بررسی نقش زنان صدر اسلام در تبیین جانشینی و افضیلت امیر المومنین علی بن ابی طالب(علیه السلام)/ سید جواد حسینی
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh
سخن تاریخ
@sokhanetarikh
#نشست
پوستر اولین همایش علمی «زندگی و سیره امام حسین علیه السلام و نشاط معنوی»رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامي استان کرمان؛با حضور دکتر منظری توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان،حجت الاسلام دکتر میرشفیعی مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد اسلامي استان، معاونان و مدیران دانشگاه از پوستراولین همایش علمی زندگی و سیره امام حسین علیه السلام و نشاط معنوی رونمایی شد .
دکتر منظری توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در این آیین اظهار داشت : محورهای این همایش شامل ؛ سیره امام حسین علیه السلام در اسناد و متون دینی و تاریخی، سیره امام حسین ع و سرمایه فرهنگی_ اجتماعی ، سیره امام حسین ع انقلاب اسلامی و انسجام ملی،سیره امام حسین ع میراث کربلا و روش های انتقال آن به نسل جوان، میلاد امام حسین ع و ائمه معصومین و نشاط اجتماعی از منظر قرآن و عترت ،الگوسازی سیره و مکتب حسینی و ارتباط آن با مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی، راهکارهای تربیتی و آموزشی تبیین و گسترش سیره امام حسین ع و سیره امام حسین ع و مقدمه سازی ظهور می باشد که محققان و استادان و دانشجویان می توانند مقالات خود را تا پایان آذرماه ۱۴۰۲ از طریق وب سایت این همایش به نشانی :http://sarvfestival.kerman.iau.ir ارسال کنند .
گفتنی است این برنامه از سلسله برنامه های سومین جشنواره بین المللی شعر سرو است که همزمان با این جشنواره و دومین جشنواره سراسری دانش آموزی سروقامتان قرار است چهارشنبه ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ در شهرستان جیرفت برگزار شود .
لازم به توضیح است همایش علمی زندگی و سیره امام حسین ع و نشاط معنوی با مدیریت دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی شعر سرو و همکاری موسسه فرهنگی وهنری امامت ومهدویت، معاونت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت ، مرکز تحقیقات شهیدسلیمانی، دبیرخانه مهدویت کرمان، فرمانداری جیرفت، آموزش و پرورش، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب استان کرمان ، شورای شهر و شهرداری جیرفت برگزار خواهد شد.
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh
@sokhanetarikh
#نشست «بررسی بیعت در غدیر در پرتو سنتهای اجتماعی عصر نبوی» با ارائه دکتر سعید طاووسی مسرور و نقد حجت الاسلام محمد جواد یاوری سرتختی 21 تیر 1402 در بنیاد بین المللی امامت برگزار می گردد.
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh
@sokhanetarikh
#نشست «اهل بیت (علیهم السلام) و انقلاب اسلامی» با ارائه حجت الاسلام دکتر حمید رضا مطهری 21 خرداد 1402در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (علیهم السلام) برگزار می گردد.
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh
سخن تاریخ
@sokhanetarikh
#مقاله
رهیافتهای هویت سرزمینی و دینی در کتاب تاریخ سیستان
نویسندگان: ام البنین شهریاری و نعمت الله صفری فروشانی
کتاب تاریخ سیستان در زمره منابع مکتوبی است که به دلیل ظرفیتهای نوشتاری و اطلاعات آن میتواند عرصه مهمی برای مطالعه رویکردهای مؤلف در چارچوب نظام ساختاری متن کتاب باشد؛ زیرا مؤلف این اثر علاوه بر فارسینویسی سره، تلاش کرده است تا در مجموعهایی از لغات و واژگان پر مفهوم، ضمن انتقال رخدادهای تاریخی، بهگونهایی پایبندی خویش را به پاسداشت مرزهای سرزمینی و یا نگاشت باورهای اعتقادی و دینی اعلام نماید؛
بنابراین اساس، خواست این مقاله:«رهیافتهای هویت سرزمینی و دینی کتاب تاریخ سیستان» است که میتواند علاوه بر واگویی اندیشههای هویت سرزمینی نویسنده، پایبندی وی به اعتقادات دینی و اصول مذهبی او را تبیین نماید، یکی از راههای دستیابی به این رهیافتها میتواند گزینش و نوع چینش اخبار تاریخی وهم چنین کاربست واژگان باشد که در مقام یافت پرسشهای پژوهش بر اساس مطالعات کتابخانهای و به روش توصیفی - تحلیلی نائل آید.
نتایج حاصله از این پژوهش بیانگر این است که نویسنده در این اثر نسبت به سرزمین یا زادبوم خود موضعی جانبدارانه داشته و برای آن هویتی مستقل قائل بوده و به نظر میرسد موضوع هویت سرزمینی را بر هویت دینی خویش مقدم داشته، بهگونهای از تسامح دینی و مذهبی برخوردار بوده است.
برای مشاهده متن کامل مقاله به آدرس زیر مراجعه نمایید:
https://b2n.ir/x91570
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh
@sokhanetarikh
#نشست
صفورا برومند، مدیر گروه تاریخ اجتماعی و اقتصادی پژوهشکده تاریخ ایران: برخی تاریخ اجتماعی را علل شکلگیری دگرگونیهای سیاسی تلقی میکنند و برخی تاریخ اجتماعی را از تاریخ سیاسی متمایز میسازند. بدین معنا که تاریخ اجتماعی را عاملی برای معرفی زندگی عامه مردم در نظر میگیرند و بدین ترتیب با تکیه بر مطالعات بینرشتهای، نمای دیگری از تاریخ را مطرح میکنند.
برای مشاهده متن کامل گزارش به آدرس زیر مراجعه نمایید:
https://b2n.ir/g34735
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh
@sokhanetarikh
#همایش علمی عاشورا پژوهی در دنیای معاصر ٢۴ و ٢۵ تیرماه توسط آکادمی اسلامی آلمان و در شهر هامبورگ برگزار خواهد شد.
این همایش علمی که با مشارکت علمی، پژوهشی و مدیریتی دانشگاه قم برگزار میشود، موضوعاتی از قبیل بسترشناسی جغرافیایی قیام عاشورا، عاشورا در آینه تحلیلهای کلامی و جامعه شناختی، شهادت در مسیحیت و متفکران اهل سنت و قیام عاشورا مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh